Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 07:40   #1831
Madzik 89
Zadomowienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ona ma jakieś adhd..zachowuje sie strasznie.Mozliwe ze to od Delicolu? No masakra jakaś.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ----------

I wiecie co? Przysnelam na 20 min przy suszarce,obudziłam się i nie wiedziałam co mała robi w łóżeczku kiedy ją tAm przeniosłam też nie wiem.Źle już ze zmną..

U nas po Delicolu też były dziwne jazdy Sab simplex to już całkiem nie zadziałał a nawet pogorszył sytuacje - zero bąków, mnóstwo płaczu.
Espumisan u nas był ok a już całkiem super działa Bobotic forte - tak więc polecam
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:41   #1832
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Aaby tylko musisz kupić wieksza. Ja mlodemu zamówiłam 40cm jak mial jakieś 34 i podszylam cieplym polarem. A teraz psikus-jest juz ciasnawa (glowe ma 37). Wypruje polar jak juz będzie nieco zimniej bo i tak wtedy będzie nosil ciasniejszy kombinezon z kapturem a potem to nawet spiwor.

Witek urodzil się z glowa 30cm a tu już taaaak dużo urosla

Sylwia tulam. Lekarzowi o tej kupie mówiłaś? Nie możesz siedziec z nim na oddziale?
Ściągaj mleko i podawaj butla-będzie mu latwiej zjeść. Nabierze sil a ssac nie zapomni.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 07:50   #1833
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Swoją drogą czy tylko ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy?
Nie martw się, ja też nie mam żadnych zdolności. Jak przyjdzie mi uczyć Igusię coś nauczyć malować to sama będę się musiała najpierw nauczyć

Sylwia, ściągaj koniecznie mleko bo Ci się zastój jeszcze zrobi...

Dzidzia, tak Cię czytam i strasznie się cieszę że jesteś z nami. Ciągniemy z Ciebie informacje jak odkurzacze i tak się cieszę że Witek zdrowy!

Kyte, a może nie noś na rękach małej tylko połóż ją obok siebie gdzieś w rożku, obejmij ramieniem i głaszcz, śpiewaj, mów do niej. Też będzie wtedy blisko Ciebie a nie będziesz musiała jej nosić. U mnie to czasami działa.

Dzisiaj idziemy do przychodni się zważyć w końcu bo wczoraj była u mnie pediatra na wizycie patronażowej ale nie miała wagi. Była też wczoraj położna- znowu 2 godz siedziała gaduła. Ale bardzo fajna babka

Stary 2013-12-19, 08:20   #1834
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Aaby tylko musisz kupić wieksza. Ja mlodemu zamówiłam 40cm jak mial jakieś 34 i podszylam cieplym polarem. A teraz psikus-jest juz ciasnawa (glowe ma 37). Wypruje polar jak juz będzie nieco zimniej bo i tak wtedy będzie nosil ciasniejszy kombinezon z kapturem a potem to nawet spiwor.
A widzisz, o tym bym nie pomyślała

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też nie mam żadnych zdolności. Jak przyjdzie mi uczyć Igusię coś nauczyć malować to sama będę się musiała najpierw nauczyć

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Nareszcie nadrobiłam

Wzięłam się wieczorem za odpisywanie, ale już przy drugiej partii leciały mi oczy, głowa i wszystko, co lecieć mogło... a była 21.30
Jakaś mega przemęczona ostatnio jestem. W nocy mała budzi się 3-4 razy, wstaję jak zombie, z resztą niech dowodem będzie fakt, że już 3 czy 4 razy zdarzyło mi się z nią zasnąć przy karmieniu! - co nigdy wcześniej nie miało miejsca. Po porannym karmieniu nie mogę już zasnąć, więc w sumie na nogach jestem gdzieś od 5-5.30 W dzień nie śpię, bo zawsze jest coś do zrobienia jak mała śpi. A że ostatnio większość dnia nie śpi, to też nic nie zrobię, bo musi mnie mieć na widoku. I efekt taki, że przychodzi wieczór a ja, zamiast w końcu spędzić trochę czasu z mężem - zasypiam...

We wtorek po raz pierwszy opuściłam Ninę na dłużej niż 10 minut
Miałam wizytę u gina, przed wizytą odebrałam jeszcze empikowe zamówienia i przetrzepałam ekspresowo h&m, żeby kupić spodnie na święta (efekt taki, że nie jestem z nich zadowolona i teraz nie wiem, kiedy je oddam/wymienię, bo potrzebuję coś na Wigilię ).
W sumie nie było mnie 2,5h. Mąż miał przygotowane mleko (jedno rozmrożone, drugie w razie wu czekało w zamrażarce), ja nakarmiłam małą zaraz przed wyjazdem i pojechałam. I to był ostatni raz, kiedy zostawiłam ich samych z moim mlekiem!
Wracam do domu, a tam ryk niemiłosierny! Okazało się, że Nina zjadła z butelki 20ml i poszła spać, a potem jak się obudziła, to już kompletnie jeść nie chciała, wypychała językiem smoczek, krztusiła się, krzyczała tak, że aż się zapowietrzała. Nijak nie dało się jej uspokoić. Herbatki też nie chciała. Podobno masakra! Przystawiłam ją do piersi i jak się dossała, to daaawno tak pięknie nie jadła. Bidulka musiała być bardzo głodna
A mąż walczył ze sobą, żeby się nie rozpłakać - widziałam, jak mu było ciężko jak ona tak płakała, do tego doszło pewnie jakieś takie głupie uczucie, że sobie nie poradził, że jednak ja jestem niezbędna. No nie oszukujmy się, niezbędny to jest mój cyc, nie ja
Także ściągane (a przynajmniej mrożone) mleko u nas się nie sprawdza. Muszę kupić kartonik mm i po prostu będzie na takie sytuacje.
Swoją drogą czy ściągnięte mleko może w procesie mrożenia zmienić jakoś smak? Podawałam małej moje mleko 3x. Za pierwszym było z lodówki, zjadła pięknie (na 2x, ale zjadła). Za drugim było mrożone i patrzeć na nie nie chciała. Trzeci raz to tez wtorkowy - i też mrożone.
No nie wiem, w każdym razie nie będę robić sobie wyrzutów, że raz na jakiś czas dostanie mm. Tylko najpierw muszę przetestować, czy w ogóle je wypije, żeby nie było tak, że zostawię ich z mm i też będzie ryk.
Chyba kupię ze 3 pojedyncze porcje Bebilonu - bo chyba żadne inne mleko nie ma takich saszetek, nie? A szkoda mi kupować karton i wyrzucać po m-cu, bo otwarte może stać bodajże m-c.

U gina wszystko ok. Jak spojrzał na bliznę to powiedział, że porozmawia sobie z lekarzem operującym (mój gin jest z-cą ordynatora). Powiedział, że ten przeraźliwy ból w pachwinie jakby ktoś mi nóż przykładał, który miałam po cc, był prawdopodobnie od tego krzywego cięcia, coś zostało ciachnięte, jakiś nerw czy coś. Z resztą nie bez powodu bóle, jakie odczuwałam cały czas, były z tej strony, z której omsknął się lekarzowi skalpel
Gapa zapomniałam wziąć zaświadczenia do becikowego, więc dziś mąż musi specjalnie podjechać - a ten gin to na końcu świata przyjmuje

I wiecie... Pewnie to głupie, ale jakoś mi tak smutno się zrobiło. Mojego gina baaardzo lubię, nawet pogadać z nim ot tak bardzo lubiłam. I w tym gabinecie przeżywałam najbardziej wzruszające momenty mojego życia - widziałam Kropka , słyszałam bicie serduszka Jakoś mi tak pusto będzie teraz bez tych wizyt. Durna jestem, co?
W każdym razie następnym razem mam przyjść jak wróci okres, wtedy zrobimy cytologię. Na razie nic na miesiączkę się nie zapowiada.
Pytał o antykoncepcję, ale nie chcę. Chociaż mojego aktualnego zerowego libido i tak już nic nie pogorszy

Ninka wciąż z katarem Rozmawiałam w pn z pediatrą. Powiedziała, że póki to jest sam katarek, to nie przychodzić, bo w przychodni jeszcze więcej może podłapać. Jeśli dojdzie kaszel lub cokolwiek, co będzie nas niepokoić, to mamy przyjść. I że u takiego malucha katar może trwać kilka tygodni, to nie jest tak, jak u dorosłego, że tydzień i mija. I zaleciła chwilowo wstrzymać się ze spacerami i obserwować - jeśli nic więcej się nie przyplącze, to wtedy wyjść, ale lepiej 2 krótkie spacery niż jeden długi. No z tym akurat problemu nie ma, bo Nina nie lubi długich spacerów
Także od pn siedzimy w domu. Dziś chyba też jeszcze odpuszczę, może jutro wyjdziemy. Jakoś się boję
Najgorsze jest to, że próbuję jej oczyścić nosek i tutaj z przodu ma drożny ale słyszę, że gdzieś tam głęboko jej się kotłuje Oddycha normalnie, tylko przy głębszych oddechach, przeciąganiu itp. słyszę ten katarek Próbuję ją miziać gazikiem żeby kichała, ale skubana nie chce. Możecie coś doradzić? Powinnam iść do pediatry? Tak bardzo się boję, żeby czegoś nie przegapić

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 08:30   #1835
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Amelcia i jej królestwo Przy okazji możecie zobaczyć karuzelę
Słodko Taka Kruszynka.

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Hej, witamy się w dwupaku ze szpitala. Nasz dzieć bawi się z nami w kotka i myszkę, w nocy się wiercil niemiłosiernie a po rannym usg doktor stwierdził, że główka znowu w dole Jest jeszcze sporo wód więc trochę łatwiej mu się przemieszczac.
Ale że na ktg dość mocne skurcze to nas zostawili i kazali wędrować, nic niestety nie wywędrowaliśmy.
A to akrobata! Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Zaraz bede nadrabiać, spiesze z info:
GABRYSIACZEK URODZILA 54CM,3200. BYŁO BAAAAAARDZO BOLESNIE I OMAL NIE CC. bo tetno nie bylo ok, ale jednak SN dala rade;p
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Lezymy w szpitalu, mały pod lampami
Trzymajcie się mocno Trochę Bartusia ponaświetlają i szybciutko wróci do domku

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
a bo ja Czy tylko ja jestem taka stuknieta, że każde sapnięcie małej, dychniecie głośniejsze przyprawia mnie o zawał? cały czas boję się, aby mała nie była chora, aby nie zakrztusila się, nie udusiła itp itd. z dnia na dzien coraz gorzej ze mną
Tez tak mam Najgorzej pamiętam pierwszą noc po powrocie ze szpitala- obudziłam się, dotykam jego buzi a tu taka chłodna skórka- dosłownie serce mi stanęło. Ale na szczęście nic się nie stało.

Nemosek super, że odzyskaliście zdjęcia!

Dzidziu za wizytę Witusia Myślę, że on nie tylko dogoni rówieśników, ale nawet ich jeszcze przegoni. Jestem przykładem- urodzona na przełomie 33/34 tygodnia.

Kyte może tak jak piszą dziewczyny Natalka ma bardzo silna potrzebę bliskości i musi czuć Twoją obecność? Bardzo współczuję nieprzespanych nocek
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 08:41   #1836
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kociak
Ja wiem, że jestem mądralą . Kiedyś chciałam pracować na uczelni ale powołanie przyszło zbyt późno. Zrobiłam nieodpowiednie studia . Musiałabym zaczynać od nowa edukację :/.
Dlatego też lubię dzielić się wiedzą.

Aaby niektóre dzieci jak im się napsika wody morskiej, to kichają położone na brzuchu. Spróbuj.

My dziś kontrola u doradcy laktacyjnej i u neurologopedy. I koniec maratonu aż do następnego piątku.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-19, 08:58   #1837
Kociak85
Zadomowienie

sorento, a czy jakieś decyzje w Twojej sprawie zostały podjęte? Zostajesz w szpitalu do rozwiązania czy co?

aaby, ja dopiero muszę spróbować z mlekiem. Na razie ściągałam, ale zostawiłam w lodówce i akurat przez ten czas nigdzie nie wychodziłam więc muszę wylać. Dzisiaj w ciągu dnia spróbuję ściągnąć laktatorem metodą 7-5-3 i od razu do zamrażarki dać. A później będziemy testować czy niunia będzie chciała pić.

Dziewczyny - jak ubieracie maluchy na spacery w taką pogodę jak teraz (temp w okolicach 5 st + słońce)? Dzisiaj chcę wyjść na spacer i się zastanawiam tak: planuję ubrać bodziaka długi rękaw do tego pajacyk i jeszcze taki gruby sweter na górę. I w wózku mam taki ciepły, wełniany śpiwór. No oczywiście skarpetki, rękawiczki i czapka. I nie wiem, czy brać jeszcze dodatkowy kocyk na wierzch czy nie trzeba? Bo w kombinezon to chyba za wcześnie? Bo co będę ubierać jak będzie -5? I czy dodatkowo jeszcze coś na nogi? Bo z tego wynika, że miałaby tylko na nogach pajacyk no i plus w śpiworku by leżała. To jeszcze jedną warstwę potrzeba?
Jejku, na razie mam mega problem z kwestią ubierania...

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-12-19 o 08:59
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 08:59   #1838
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Byliśmy dziś u neurologa (innego) i maly jest zdrowy oczywiscie.zgoda na szczepienie jak najszybciej.
Byliśmy tez na konsultacji na oddziale wczesniakowym .

Pani doktor powiedziała, że Mały wygląda fantastycznie. Wybadała go w każdą stronę. Była zachwycona stanem skóry i reakcją ciała/odruchów. Powiedziała też, że jego spokoj to wynik ogolnego dobrobytu. Że wszystkie jego potrzeby są zaspokojone toteż je i śpi. Że jest zadbany i po prostu szczęśliwy.
Wagę ma niewielką ale z racji tego, że wyłącznie na moim mleku, i tego że rodziców ma gabarytów lilipucich, to mamy się tym nie kierować bo wszystko jest ok. Jest i będzie niewielki. Takie geny. Dziś ma 3 miesiace/korygowane 6 tygodni i waży 3540g. Na tydzień przybiera 180-200g.

Także nasz Pimpuś Was wszystkich pewnie nie dogoni . Możecie wysyłać za małe ubranka .
Lilith z Waszych bodziakow udalo nam się dopiero teraz wyrosnąć!

Ze specjalistow zostało nam kontrolne badanie słuchu i pulmonolog. Ale to tylko formalność. Witek jest zdrowy .

Bardzo Wam dziękujemy za całe wsparcie i serce, które nam ofiarowałyście przez ten cały długi czas.

i cieszę sie bardzo Wituś
Stary 2013-12-19, 09:09   #1839
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo często podchodzę do łóżeczka w ciągu dnia jak mała śpi i patrzę, czy oddycha
Tez tak mam

Jakos mi smutno ze musialam wyjsc z domu bez Nelki

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:12   #1840
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
nie płacz, dobrze, że zareagowaliście, pod lampą żółtaczka szybko minie, też się buntowałam jak Natalia dostała fototerapię i zobaczyłam w jaki sposób mam ją naświetlać (my mieliśmy lampę w pokoju, takie coś: http://laserowezabiegi.pl/xp/wp-cont...lecznicza1.jpg) ale to dla ich dobra tylko. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Super,uwielbiam zwerzaki i takie pozytywne wieści mnie cieszą
Bez jajeczek sie obędzie
będzie musiał

gratuluję odzyskania zdjęć

Cytat:
Byliśmy dziś u neurologa (innego) i maly jest zdrowy oczywiscie.zgoda na szczepienie jak najszybciej.

Pani doktor powiedziała, że Mały wygląda fantastycznie. Wybadała go w każdą stronę. Była zachwycona stanem skóry i reakcją ciała/odruchów. Powiedziała też, że jego spokoj to wynik ogolnego dobrobytu. Że wszystkie jego potrzeby są zaspokojone toteż je i śpi. Że jest zadbany i po prostu szczęśliwy.
Wagę ma niewielką ale z racji tego, że wyłącznie na moim mleku, i tego że rodziców ma gabarytów lilipucich, to mamy się tym nie kierować bo wszystko jest ok. Jest i będzie niewielki. Takie geny. Dziś ma 3 miesiace/korygowane 6 tygodni i waży 3540g. Na tydzień przybiera 180-200g.

Także nasz Pimpuś Was wszystkich pewnie nie dogoni . Możecie wysyłać za małe ubranka .

Ze specjalistow zostało nam kontrolne badanie słuchu i pulmonolog. Ale to tylko formalność. Witek jest zdrowy .

Bardzo Wam dziękujemy za całe wsparcie i serce, które nam ofiarowałyście przez ten cały długi czas.

Cytat:
Dzięki dziewczyny. To w jakim jest teraz stanie to dla mnie dowód na to, że on urodził się by żyć. Że coś z tą ciążą było nie tak i wyszedł, żeby siebie ratować.

Jak ja lubię czyć Twoje posty o Witku, takie optymistyczne. Silny chłopak i pięknie się rozwija

Cytat:
Sylwia pamiętam czas tej zoltaczki u nas i moja mloda spala tak mocno ze plakalam bo balam sie ze wpadla w spiaczke glikemiczna (urodzila się niedocukrzona) a ona po prostu przez zoltaczke.
Domyślam się ze właśnie dlatego maly jest nawadniany. Jeszcze da Ci czadu awanturujac się nad piersia o jedzenie .

u mnie było to samo też się zastanawiałam co się z moim dzieckiem dzieje bo nie chciała wstawać.

Moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło. Jadła przed północą (po całym dniu dokazywania i wiszenia przy cycku) i następne karmienie było o 5, jak mnie obudziła i spojrzałam na zegarek to aż się przeraziłam, że tak długo. Muszę jeszcze męża zapytać czy spała w nocy czy też dokazywała. Kolejne karmienie już jak w zegarku po 3 h. Jejku wyspałam się
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:24   #1841
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzidzia dzięki jesteś nieoceniona!

Mały znowu tylko trochę pojadł i wiecej nie chciał, chociaż oczy jak 5zł, do tego dowiedziałam się że z przyjęciem na oddział ważył 2920g czyli o 50g mniej niż rano

Spróbuję trochę pospać bo i tak mi nic nie zostało innego tęsknię za moim maluszkiem
zobaczysz że jak wyjdzie za szpitala bez żółtaczki to szybko anbierze masy, że będziesz tylko wieksze ciuszki ubierać
Cytat:
Ok zobaczyłam okrutny błąd ortograficzny w moim poście.Wstyd i hańba

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Ehhh biedna...na piersi laktator odciągać do momentu ulgi.A jaką masz butelke?Może spróbuj podać mleko w innej?Co do kupki nie mam pojęcia...

uśmiałąm sie z tego

Kyte a może ona chce spać z wami? dzieci sa różne, spróbuj może tego i nie bój sie przyzwyczajenia,
Stary 2013-12-19, 09:33   #1842
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kociak wow. Witek na spacer ma body i spiochy,skarpety i rekawiczki, czapka, kombinezon na polarku i cienki kocyk. Potem będzie mial cieplejszy kombinezon i przy dużych mrozach spiworek na owczej welnie.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-19, 09:49   #1843
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
I dziecko zmarło z głodu i pragnienia. A matka oczywiście najpierw kłamała, że z nianią zostawiła, a niania uciekła. No i niani szukali i zunk...
taka,kobieta nie powinna nazywac sie Matka....

witam sie z,mala przy piersi.
w,nocy przez sen sie prezyla,ale rano zrobila piekna kupe.
mam nadzieje,ze ten esputicon bedzie pomagal!

Stary 2013-12-19, 09:50   #1844
Kociak85
Zadomowienie

dzidzia, no właśnie tak myślałam, że jak wsadzę do tego ciepłego śpiworka to nie muszę ubierać ani kombinezonu ani przykrywać dodatkowo kocykiem. Czyli kierować się zasadą jedna warstwa więcej niż dorosły. Czyli u mnie ta jedna warstwa więcej to ten śpiworek będzie. Zresztą dzisiaj się przejdę i sprawdzę czy młoda nie będzie ani zgrzana ani zimna to będę wiedzieć coś więcej
Stary 2013-12-19, 10:05   #1845
nemosek
Zakorzenienie

Normalnie wyspalam sie dzisiaj i wstalam o 8 to sie rzadko zdarza
Przeczytalam ale nie wszystko pamietam
ABY jak podawalam mleko mrozone maly wypil mi naraz 130ml.W szoku bylam musial byc mega glodny albo tak mu smakowalo.A to bylo 2 tygodnie temu.

KYTE U nas np na uspokojenie dziala polozenie dloni na glowce i delikatne glaskanie.Czasem pol nocy tak trzymam taki nawyk powoli mi sie wyrabia

No i tez sprawdzam czy dziecko mi oddycha nieraz musze dotknac zeby sie ruszyl bo mam juz stresa
Albo w nocy zrywam sie na rowne nogi bo wydaje mi sie ze sie krztusi.Kazde kwilenie to moje oczy jak piec zlotych i pelna gotowosc.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
dzidzia, no właśnie tak myślałam, że jak wsadzę do tego ciepłego śpiworka to nie muszę ubierać ani kombinezonu ani przykrywać dodatkowo kocykiem. Czyli kierować się zasadą jedna warstwa więcej niż dorosły. Czyli u mnie ta jedna warstwa więcej to ten śpiworek będzie. Zresztą dzisiaj się przejdę i sprawdzę czy młoda nie będzie ani zgrzana ani zimna to będę wiedzieć coś więcej
My mamy body spodenki dresowe bluze bawelniana i wkladam do misiowego kombinezonu lub welurowego i na to warstwa kocyka i przykrycie gondoli.Malemu jest w sam raz.Po spacerze nie jest spocony ani wyziebiony.

Zabieram sie za papiery becikowe, chce to dzisiaj zalatwic.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:10   #1846
metkaa
Zakorzenienie

czesc

gabrysiaczek gratuluję,

Sylwia bedzie dobrze,

dzidzia super,

Cytat:
Ona ma jakieś adhd..zachowuje sie strasznie.Mozliwe ze to od Delicolu? No masakra jakaś.
własnie mialam pytac mamy ktore podaja delikol jak dzieci reaguja bo ja mialam wrazenie ze maly po tych kropelkach bardziej pobudzony, szybciej sie denerwowal, wiec je odstawilam,

aaby super, ze po wizycie u gina ok,
zdrowka dla Niny,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:10   #1847
koala19
Raczkowanie

Witam, u nas coraz lepiej po zmianie mleka na sojowe bo na nutramigenie i pepti byl koszmar.
wczoraj sie wyspalam strasznie bo tylko raz w nocy wstawałam do malej

polecam wam taki wypiek, wczoraj zostal u nas zjedzony w 3 godziny http://styl owi.pl/11864774

A i dziewczyny Delicol zawiera laktaze, to enzym ktory pomaga w trawieniu laktozy wiec jesli wasze dzieci nie mają nietolerancji to Wam to nie pomoże . Pozdrawiam i całuje
Stary 2013-12-19, 10:12   #1848
89Beatka
Wtajemniczenie

co do ubioru na spacery, u nas oprócz tego co po domy to sa spodnie polarowe, skarpetki, bluza albo sweterek i na to kurteczka, czapeczka,, 2 kocyli jeden polarowy, 2 taki cieplejszy kudłaty i wózek oczywiście zabudowany i nie widziałam zeby przy -5 stopniach mi zmarzła
Stary 2013-12-19, 10:13   #1849
nemosek
Zakorzenienie

ABY ale numer z rana po cc, jak lekarowi mogl skalpel zjechac :banghead:
Mi tez brakuje wizyt u gina i tych pieknych emocji.Nie jestes durna no chyba ze ja tez

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-19, 10:13   #1850
Eluvtus
Zakorzenienie

Kociak, jak wychodziliśmy ze szpitala to też była taka pogoda, a położna z całego arsenalu ubranek wybrała tylko body na krótki rękaw, pajacyk, czapka i kombinezon, rękawiczki. Ja dodaje do tego skarpetki i zamiast krótkiego rękawu biorę długi, i jest w porządku, jemu ciepło i przyjemnie, chyba zbyt, bo zasypia często zanim wyjdziemy z domu

Dzidzia, bardzo się cieszę, że Witek zdrowy!

Stary 2013-12-19, 10:21   #1851
nemosek
Zakorzenienie

ANOULA bo mnie nurtujena zmiane sie mala w nocy zajmujecie?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Lineczka jak Nela po szczepieniu?

Dzwonilam przed chwila, my idziemy dzisiaj na 14 do przychodni na klucie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-19, 10:25   #1852
maomami
Wtajemniczenie

Gratulacje dla Gabrysiaczka
Sorento to Wam Tomuś urządza atrakcje spaceruj spaceruj i nie wychodź już bez Tomcia

Cytat:
Kochana poleży kilka dni i po żółtaczce nie będzie śladu i dobrze że chociaż możesz być przy nim
Cytat:
Ząb zdecydował, że dzisiaj nie boli, ale to pewnie po wczorajszej dawce: ibuprom sprint caps, ketonal, ibum i efferalganie plus antybiotyk... Ogólnie boli mnie 7 a nie 8 zmaltretowana. Dzisiaj miałam zęby czyszczone i ewidentnie przy czyszczeniu kamienia z 7 fiksowałam... Ogólnie zapłaciłam 150 zł za czyszczenie kamienia
O kurde jak drogo, a byłaś na NFZ czy prywatnie????? Bo na NFZ raz w roku przysługuje bezpłatne ściąganie kamienia

Cytat:

super że z Witusiem wszystko dobrze. Chłopak zdrowy, silny, tyle przeciwności pokonał

Cytat:

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ----------

I wiecie co? Przysnelam na 20 min przy suszarce,obudziłam się i nie wiedziałam co mała robi w łóżeczku kiedy ją tAm przeniosłam też nie wiem.Źle już ze zmną..

A może potrzebuje Twojej bliskości??? Albo nauczyła się tak na rączkach i jej tak wygodnie, u nas mała np się tak nauczyła i przez kilka dni nas terroryzowała- jak kolwiek to brzmi- a teraz z dnia na dzień jest coraz lepiej ze spaniem. Nawet zasypia sama w łóżeczku.

Cytat:

Ninka wciąż z katarem Rozmawiałam w pn z pediatrą. Powiedziała, że póki to jest sam katarek, to nie przychodzić, bo w przychodni jeszcze więcej może podłapać. Jeśli dojdzie kaszel lub cokolwiek, co będzie nas niepokoić, to mamy przyjść. I że u takiego malucha katar może trwać kilka tygodni, to nie jest tak, jak u dorosłego, że tydzień i mija. I zaleciła chwilowo wstrzymać się ze spacerami i obserwować - jeśli nic więcej się nie przyplącze, to wtedy wyjść, ale lepiej 2 krótkie spacery niż jeden długi. No z tym akurat problemu nie ma, bo Nina nie lubi długich spacerów
Także od pn siedzimy w domu. Dziś chyba też jeszcze odpuszczę, może jutro wyjdziemy. Jakoś się boję
Najgorsze jest to, że próbuję jej oczyścić nosek i tutaj z przodu ma drożny ale słyszę, że gdzieś tam głęboko jej się kotłuje Oddycha normalnie, tylko przy głębszych oddechach, przeciąganiu itp. słyszę ten katarek Próbuję ją miziać gazikiem żeby kichała, ale skubana nie chce. Możecie coś doradzić? Powinnam iść do pediatry? Tak bardzo się boję, żeby czegoś nie przegapić
U nas Zuza sama od siebie sporo kicha, ale zawsze wieczorem jak jej prysnę do noska wodą morską żeby oczyścić przed spaniem to kicha po tym, nie było takiego razu żeby po psiknięciu sterimarem nie kichnęła. Zawsze pryskam i tylko czekam aż kichnie
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
nie płacz, dobrze, że zareagowaliście, pod lampą żółtaczka szybko minie, też się buntowałam jak Natalia dostała fototerapię i zobaczyłam w jaki sposób mam ją naświetlać (my mieliśmy lampę w pokoju, takie coś: http://laserowezabiegi.pl/xp/wp-cont...lecznicza1.jpg) ale to dla ich dobra tylko. Będzie dobrze

będzie musiał

gratuluję odzyskania zdjęć

Jak ja lubię czyć Twoje posty o Witku, takie optymistyczne. Silny chłopak i pięknie się rozwija

u mnie było to samo też się zastanawiałam co się z moim dzieckiem dzieje bo nie chciała wstawać.

Moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło. Jadła przed północą (po całym dniu dokazywania i wiszenia przy cycku) i następne karmienie było o 5, jak mnie obudziła i spojrzałam na zegarek to aż się przeraziłam, że tak długo. Muszę jeszcze męża zapytać czy spała w nocy czy też dokazywała. Kolejne karmienie już jak w zegarku po 3 h. Jejku wyspałam się
No to super że się wyspałaś Natalka stwierdziła że musisz mieć siłę więc da Ci trochę się zregenerować

Cytat:
Normalnie wyspalam sie dzisiaj i wstalam o 8 to sie rzadko zdarza
Przeczytalam ale nie wszystko pamietam
ABY jak podawalam mleko mrozone maly wypil mi naraz 130ml.W szoku bylam musial byc mega glodny albo tak mu smakowalo.A to bylo 2 tygodnie temu.

KYTE U nas np na uspokojenie dziala polozenie dloni na glowce i delikatne glaskanie.Czasem pol nocy tak trzymam taki nawyk powoli mi sie wyrabia

No i tez sprawdzam czy dziecko mi oddycha nieraz musze dotknac zeby sie ruszyl bo mam juz stresa
Albo w nocy zrywam sie na rowne nogi bo wydaje mi sie ze sie krztusi.Kazde kwilenie to moje oczy jak piec zlotych i pelna gotowosc.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

My mamy body spodenki dresowe bluze bawelniana i wkladam do misiowego kombinezonu lub welurowego i na to warstwa kocyka i przykrycie gondoli.Malemu jest w sam raz.Po spacerze nie jest spocony ani wyziebiony.

Ja na spacer ubieram małej body z długim rękawem, jakieś leginsy albo półśpiochy, bluza i kombinezon, ale my mamy dość cienki a nie taki zimowy i w wózku przykrywam kocem, a jak wieje albo jest chłodnej to osłonka z wózka. No i oczywiście ma czapkę
I po spacerku nie jest spocona, buźkę ma ciepłą ale nie jest przegrzana

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:27   #1853
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby niektóre dzieci jak im się napsika wody morskiej, to kichają położone na brzuchu. Spróbuj.

My dziś kontrola u doradcy laktacyjnej i u neurologopedy. I koniec maratonu aż do następnego piątku.
Nie podziałało. Ale kichnęła parę razy tak sama od siebie
Niestety z noska praktycznie nic nie wyciągnięte, ale łatwiej jej się oddycha, więc pewnie coś tam w środku poruszyłam. Walczę

za wizyty!

Cytat:
Dziewczyny - jak ubieracie maluchy na spacery w taką pogodę jak teraz (temp w okolicach 5 st + słońce)? Dzisiaj chcę wyjść na spacer i się zastanawiam tak: planuję ubrać bodziaka długi rękaw do tego pajacyk i jeszcze taki gruby sweter na górę. I w wózku mam taki ciepły, wełniany śpiwór. No oczywiście skarpetki, rękawiczki i czapka. I nie wiem, czy brać jeszcze dodatkowy kocyk na wierzch czy nie trzeba? Bo w kombinezon to chyba za wcześnie? Bo co będę ubierać jak będzie -5? I czy dodatkowo jeszcze coś na nogi? Bo z tego wynika, że miałaby tylko na nogach pajacyk no i plus w śpiworku by leżała. To jeszcze jedną warstwę potrzeba?
Jejku, na razie mam mega problem z kwestią ubierania...
Ja ubieram body z krótkim + welurowy pajac (lub body z długim i półśpiochy), na to kombinezon misiowy (taki welurowy, ale dosyć gruby), rękawiczki, czapka i grubaśny kocyk (taka kołderka a'la La Millou) - w zależności od temperatury kładę go pojedynczo lub podwójnie. Przy 5 st. zdecydowanie pojedynczo. No i przykrycie gondoli.
A w szafie czeka jeszcze taki śliski kombinezon, ale to pewnie dopiero przy sporym minusie za oknem.

Cytat:

To nie wiem Ninie ewidentnie nie pasowało

Też muszę się za nie zabrać. Może udałoby mi się jutro podrzucić.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-19, 10:34   #1854
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
ANOULA bo mnie nurtujena zmiane sie mala w nocy zajmujecie?
właściwie to tylko TŻ, bo on się przestawił jak poszedł na L4 na zasypianie późno i spanie długo. Więc ja wstaję rano, zajmuję się nią, jakieś prasowanie uskuteczniam (chyba że mi Natalia nie da) jak TŻ wstanie to na zmianę a w nocy TŻ daje mi spać a on zmienia pampersy i zajmuje się nią jak dokazuje i przynosi tylko na karmienie. chociaż ostatnio córka i tak nie daje mi iść spać przed północą. Sytuacja będzie trochę inna jak będziemy u teściów i TZ będzie coś tam pomagał, wtedy cały dzień się ja będę musiała nią zająć.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:35   #1855
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
aaby super, ze po wizycie u gina ok,
zdrowka dla Niny,

A jak u Was? Jak Szymek reaguje na Mateuszka?

Cytat:
ABY ale numer z rana po cc, jak lekarowi mogl skalpel zjechac :banghead:
Mi tez brakuje wizyt u gina i tych pieknych emocji.Nie jestes durna no chyba ze ja tez
Ano mógł
Wiesz, ja generalnie nigdy nie widziałam rany po cc i w sumie tak się zastanawiałam, czy tak wygląda każda czy nie. No i jak byłam teraz na fotelu, lekarz tak zerknął na bliznę a ja żartem mówię "Panu doktorowi skalpel się omsknął" a on "No właśnie widzę ". Ale jestem pod wrażeniem, że wprost powiedział, że się omsknął, że ból prawdopodobnie od tego, że coś musiało być przecięte, że porozmawia z lekarzem. Myślałam, że będzie bronił zaciekle kolegi i wmawiał mi, że chyba zdurniałam.
Bardzo mi tym zapunktował

Kurde, no smutno mi, co będę ukrywać. Nawet jeśli jestem dziwna
Ale raźniej, że nie jestem jedyna dziwna

Cytat:
Dzwonilam przed chwila, my idziemy dzisiaj na 14 do przychodni na klucie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas Zuza sama od siebie sporo kicha, ale zawsze wieczorem jak jej prysnę do noska wodą morską żeby oczyścić przed spaniem to kicha po tym, nie było takiego razu żeby po psiknięciu sterimarem nie kichnęła. Zawsze pryskam i tylko czekam aż kichnie
Nina na wodę morską jest nieczuła. W ogóle jest nieczuła

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Dziecko zasnęło!
Pędzę się kąpać zanim syrena znów zawyje, bo z włosów to już mogę smalec na kotlety ściągać

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-19, 10:46   #1856
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka jak Nela po szczepieniu?
Senna byla i tyle wyspala sie wtedy chyba za wszystkie czasy ani goraczki ani marudzenia (poza tym ze na rekach oczywiscie najlepiej bo inaczej placz ale Ona tak ma wiec to sie nie liczy ) na nozce ma maly obrzek ale na tyle maly ze nie wymaga robienia okladow

Juz po wizycie, macica sie ladnie obkurczyla, przydatki ladne, ladnie sie wszystko pogoilo takze luzik no i dostalam 3 recepty na anty moglam sobir wybrac czy chce tabsy czy zastrzyki takie na 3 miesiace ale wzielam tabletki bo jak po zastrzyku bede sie zle czuc to przeciez nic nie zrobie i bede sie meczyc a tabsy odstawie i juz

I szwagierka pytala czy przyjedziemy na sylwestra do nich niech sie goni bo ja z jej durnymi kolezaneczkami siedziec nie bede juz wole byc w domu :P biedny szwagier ma juz sylwestra z glowy bo Majka bedzie sie pewnie zajmowac..

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-19 o 10:48
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:49   #1857
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
właściwie to tylko TŻ, bo on się przestawił jak poszedł na L4 na zasypianie późno i spanie długo. Więc ja wstaję rano, zajmuję się nią, jakieś prasowanie uskuteczniam (chyba że mi Natalia nie da) jak TŻ wstanie to na zmianę a w nocy TŻ daje mi spać a on zmienia pampersy i zajmuje się nią jak dokazuje i przynosi tylko na karmienie. chociaż ostatnio córka i tak nie daje mi iść spać przed północą. Sytuacja będzie trochę inna jak będziemy u teściów i TZ będzie coś tam pomagał, wtedy cały dzień się ja będę musiała nią zająć.
Pochwal nam się swoją córcią

Dziewczyny kilka dni temu pisałam Wam że mała nie chce podnosić główki i się wkurza, no to patrzcie jak wczoraj zaskoczyła mamusie, chyba z 5 minut leżała na brzuchu, podnosiła główkę, rozglądała sie, coś tam po swojemu próbowała "powiedzieć" I też ma odstające uszka, śmieje się że to jest taki mały elfik bo jej odstają tak na górze, identycznie jak mojemu mężowi, ale póki co nie dużo i dla mnie są słodziutkie te jej uszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1230082.jpg (72,1 KB, 26 załadowań)

Stary 2013-12-19, 10:54   #1858
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Senna byla i tyle wyspala sie wtedy chyba za wszystkie czasy ani goraczki ani marudzenia (poza tym ze na rekach oczywiscie najlepiej bo inaczej placz ale Ona tak ma wiec to sie nie liczy ) na nozce ma maly obrzek ale na tyle maly ze nie wymaga robienia okladow

Juz po wizycie, macica sie ladnie obkurczyla, przydatki ladne, ladnie sie wszystko pogoilo takze luzik no i dostalam 3 recepty na anty moglam sobir wybrac czy chce tabsy czy zastrzyki takie na 3 miesiace ale wzielam tabletki bo jak po zastrzyku bede sie zle czuc to przeciez nic nie zrobie i bede sie meczyc a tabsy odstawie i juz

I szwagierka pytala czy przyjedziemy na sylwestra do nich niech sie goni bo ja z jej durnymi kolezaneczkami siedziec nie bede juz wole byc w domu :P biedny szwagier ma juz sylwestra z glowy bo Majka bedzie sie pewnie zajmowac..

Super że Nelka nie miała gorączki ani innych przebojów po szczepieniu, a smarujesz jej czymś nóżkę? U nas pediatra powiedziała że możemy kupić altacet junior i posmarować małej bo obrzęk jak coś się powinien zmniejszyć a też schłodzi jej to.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

W DD TVN mówia o karmieniu niemowlaka

Stary 2013-12-19, 11:08   #1859
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
To identycznie jak u nas - Nina ostatnio chyba tyle w szpitalu spała Tyle, że u nas obrzęku nie było. Dobrze, że malutki

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziewczyny kilka dni temu pisałam Wam że mała nie chce podnosić główki i się wkurza, no to patrzcie jak wczoraj zaskoczyła mamusie, chyba z 5 minut leżała na brzuchu, podnosiła główkę, rozglądała sie, coś tam po swojemu próbowała "powiedzieć" I też ma odstające uszka, śmieje się że to jest taki mały elfik bo jej odstają tak na górze, identycznie jak mojemu mężowi, ale póki co nie dużo i dla mnie są słodziutkie te jej uszka
Pięknie!
To tylko mój leniuch został

A uszka śliczne! Ale to chyba generalnie norma u dzieci z tą górą, bo i Ninie zaczynają odstawać od góry (nie wiem po kim, bo mi odstają całe a mężowi na dole ).

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-19, 11:12   #1860
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
To identycznie jak u nas - Nina ostatnio chyba tyle w szpitalu spała Tyle, że u nas obrzęku nie było. Dobrze, że malutki

Pięknie!
To tylko mój leniuch został

A uszka śliczne! Ale to chyba generalnie norma u dzieci z tą górą, bo i Ninie zaczynają odstawać od góry (nie wiem po kim, bo mi odstają całe a mężowi na dole ).
Kilka dni i też zacznie się dźwigać. Zuzka kilka dni temu się wkurzała a teraz zaczyna to chyba lubić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości