|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Dobrze, że możesz być blisko. Oby żółtaczka szybko sobie poszła!
nemosek, całe szczęście że zdjęcia uratowane. Gabrysiaczek, gratulacje!!! W końcu jakIś poród na forum ![]()
#1802 |
Zakorzenienie
|
Nemosku super, że udało się odzyskać fotki
![]() Co do diety- who zaleca aby dziecko karmione piersią pozostało wyłącznie na niej minimum przez 6 miesięcy. Ja tak chciałam ale Alisa miała problemy z wypróżnianiem i lekarz zalecił. Witek będzie prawdopodobnie do 6 miesiaca korygowanego czyli 7 i pół od urodzenia. Konsultowałam to dziś z neonatologiem i była bardzo zadowolona, że taka decyzję podjelam (może się okazać że w praniu wyjdzie co innego ale takie mam założenie). W każdym razie wiem, że większość mam zaczyna rozszerzać dietę wcześnie. Zdrowotnie-nie polecam. Oczywiście piersiowych. Czasami jak dziecko słabo przybiera albo ma słabe wyniki można zacząć wcześniej. Można też obserwować czy małe interesuje się tym, że inni jedzą. To po części świadczy o gotowości. Kyte może idz do pediatry po debridat.no tak mi Was szkoda ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Sylwia może tak być, że go nawadniają. Wtedy ok. Lampy grzeją i wysuszają śluzówkę i dużo rzadkich płynów szybko wyplukuje bilirubinę. A maly dawno zaczął robić normalne, żółte stolce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1803 |
Zakorzenienie
|
Sylwia Popatrzyłam w swoje notatki,Maly jak miał 11 dni to jak podawałam mu butle zamiennie z piersią to zjadał około 50-70 ml na jeden raz.
Dobrych i spokojnych nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
Marcina chyba jakies wzdecia dzis meczyly... Nie mogl zasnac od 20. Dopiero jakoes 20 min temu zasnal. Nie plakal ale sie tak mocno denerwowal, moze jakies baki nie wiem ale ma troszkebrzuszek wzdety.
Wogole martwi mnie toz on strasznie duzo je. Zjada obie piersi naraz i caly czas spi... Jego aktywnosc polega na jedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No podećpana chodzilam, ale serio już nie wyrabialam, bolało niemiłosiernie. Ulka śpi, ale co jakiś czas się przebudza i postękuje. Nie wiem dlaczegoo...czy to kolka, czy kupki zrobić nie może, ale bączki są...Nie pośpię tje nocy coś czuję. Jupi ![]() Czy tylko ja jestem taka stuknieta, że każde sapnięcie małej, dychniecie głośniejsze przyprawia mnie o zawał? cały czas boję się, aby mała nie była chora, aby nie zakrztusila się, nie udusiła itp itd. z dnia na dzien coraz gorzej ze mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No wlasnie wyjdzie w praktyce czy rozszerzac czy poczekac jednak. Dzięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Zauważyłam u Mai trochę wklęsłe to przednie ciemiączko ![]() ![]() Helenka, Mikuś, Zosia - śliczne dzieciaczki ![]() Zdróweczka dla Kacperka i Miłoszka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś u neurologa (innego) i maly jest zdrowy oczywiscie.zgoda na szczepienie jak najszybciej.
Byliśmy tez na konsultacji na oddziale wczesniakowym ![]() Pani doktor powiedziała, że Mały wygląda fantastycznie. Wybadała go w każdą stronę. Była zachwycona stanem skóry i reakcją ciała/odruchów. Powiedziała też, że jego spokoj to wynik ogolnego dobrobytu. Że wszystkie jego potrzeby są zaspokojone toteż je i śpi. Że jest zadbany i po prostu szczęśliwy. Wagę ma niewielką ale z racji tego, że wyłącznie na moim mleku, i tego że rodziców ma gabarytów lilipucich, to mamy się tym nie kierować bo wszystko jest ok. Jest i będzie niewielki. Takie geny. Dziś ma 3 miesiace/korygowane 6 tygodni i waży 3540g. Na tydzień przybiera 180-200g. Także nasz Pimpuś Was wszystkich pewnie nie dogoni ![]() ![]() ![]() Lilith z Waszych bodziakow udalo nam się dopiero teraz wyrosnąć! Ze specjalistow zostało nam kontrolne badanie słuchu i pulmonolog. Ale to tylko formalność. Witek jest zdrowy ![]() Bardzo Wam dziękujemy za całe wsparcie i serce, które nam ofiarowałyście przez ten cały długi czas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Dzidziu to piękne wieści
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. To w jakim jest teraz stanie to dla mnie dowód na to, że on urodził się by żyć. Że coś z tą ciążą było nie tak i wyszedł, żeby siebie ratować.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1813 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem co to...nie wiem juz czycos ją boli.U mnie na klacie zasypia chce ją odłożyc placz jakbym wielka krzywde jej robila.Biore z powrotem nie mija ninuta cisza...nie wiem o co chodzi no tak to jeszcze nie bylo.
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Dzidziu jak jesteś to podpytam, co sądzisz o tym ciemiączku??
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Wtajemniczenie
|
Dzidziu aż mi łezka w oku się zakręciła..serio bardzo sie ciesze Waszym szczęściem.Teraz niech Wituś tylko nam rośnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1816 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzidzia super informacje, musialas być dumna słysząc takie komplementy, bardzo się cieszę że z Witusiem ok ![]() Byłam u mojego malenstwa, possał tylko 5 min i wiecej nie chciał i zasnął ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Już jest lepiej, dziękuję!
![]() Mąż obudził się, pocieszył mnie odpowiednio i poszedł spać dalej. Jest kochany. A teraz karmię. Jego niechęć do piersi naprawdę wynika ze zmęczenia, teraz jest wyspany i doi równo, że tak powiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- I wiecie co dziewczyny, i tak to wam nic nie da, ale bardzo wam współczuję chorych dzieci i podziwiam was, że sobie radzicie tak dzielnie. Nas na szczęście choroby omijają, może to dlatego, że nic się mnie nie trzymało w ciąży? Tak czy inaczej, jesteśmy zdrowi, i mam nadzieję że tak zostanie jak najdłużej. A wy? I tak macie mało snu i odpoczynku, a jeszcze chore dziecko, które wymaga dodatkowej opieki, jakby to co było to mało... Podziwiam, jestem z wami, trzymam kciuki od początku za Was i wzdycham do szefów na górze ![]() Jestem pewna, że wszystko się szybko ułoży. A do tego czasu będę dalej myśleć o was po cichu i wierzyć, że będzie wszystko ok ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1818 |
Wtajemniczenie
|
Ona ma jakieś adhd..zachowuje sie strasznie.Mozliwe ze to od Delicolu? No masakra jakaś.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ---------- I wiecie co? Przysnelam na 20 min przy suszarce,obudziłam się i nie wiedziałam co mała robi w łóżeczku kiedy ją tAm przeniosłam też nie wiem.Źle już ze zmną.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Kyte jak dla mnie ma silna potrzebę bliskpsci po prostu z tego co piszesz. I jest przebodzcowana skoro suszara pomaga. Staraj sie już przed kapiela o wyciszenie. Mow ciszej,spokojnym glosem itd. Delikatny masaz po kapieli. Może niech mąż nagrzewa ta suszara miejsce w ktorym mala w lozeczku chcesz ulokowac-zanim ja odlozysz. Może potrzrbuje ciasnoty? Na noc w rozku? A może niech spi z wami? Dziecko z rodzicami zawsze jest spokojniejsze.
A jeszcze pisalyscie o kapielach. Witek wyciągany też wkurzony. Do czasu az zaczęłam go wyciągać na brzuchu. I oczywscie na ogrzany ręcznik. Paula ciemię ma różne napiecie w roznych porach dnia i u różnych osobnikow. Dużo zależy od ciśnienia. Nie bilabym na alarm ale nie chce też byś cos przegapila. Nie masz możliwości zadzwonić na oddzial? Eluvtus nie obraz się ale dla mnie Twój post nie zabrzmiał jak wspolczujacy tylko wychwalajacy to jak Ty masz dobrze, bo Twoje dziecko jest zdrowe. Może się mylę ale jak dla mnie nie na miejscu. Sylwia pamiętam czas tej zoltaczki u nas i moja mloda spala tak mocno ze plakalam bo balam sie ze wpadla w spiaczke glikemiczna (urodzila się niedocukrzona) a ona po prostu przez zoltaczke. Domyślam się ze właśnie dlatego maly jest nawadniany. Jeszcze da Ci czadu awanturujac się nad piersia o jedzenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1820 |
Rozeznanie
|
Dzidzia dzięki
![]() Mały znowu tylko trochę pojadł i wiecej nie chciał, chociaż oczy jak 5zł, do tego dowiedziałam się że z przyjęciem na oddział ważył 2920g czyli o 50g mniej niż rano ![]() Spróbuję trochę pospać bo i tak mi nic nie zostało innego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma chlopak chody na Gorze ![]() Cytat:
![]() Ewidentnie ma potrzebe Twojej bliskosci Cytat:
Przebralam Tymka o 22 na spiocha i dopiero po 4 oobudzil sie ![]() Jakis rekord spania dzisiaj -6 godzin. A teraz przysnal przy cycu i standardowo ulal. Przebieranko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Całą noc praktycznie nie spałyśmy mała była taka. Pobudzona że szok.Może dlatego że wypiłam zwykłą cherbatę? No już nue wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Aaa i witam się.mamusie ![]() Ps. Jak ja nie lubie pisać z telefonu.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Rozeznanie
|
Chyba mi cyce odpadna
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Wtajemniczenie
|
Ok zobaczyłam okrutny błąd ortograficzny w moim poście.Wstyd i hańba
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka! ![]() No, czyli wszystko się zgadza. Jeśli urodziła się z 35cm, to po niespełna dwóch m-cach może mieć 39cm. Nie wiem jak tej pigule wyszło 36 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Domyślam się, jak trudno musi Wam być patrzeć na to ![]() ![]() Lecę dalej...
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno drugiego nie wyklucza, za każdym razem jak czytam o waszych problemach z dziećmi jest mi po prostu cholernie przykro z waszego i waszych dzieci cierpienia, tyle. Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1827 | ||||
Zakorzenienie
|
ehh wyjdzie z tego szybko, zobaczysz!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzień dobry ![]() dzisiaj wizyta u ginki i cały czas się zastanawiam czy chcieć recepte na anty czy nie chcieć ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||||||||
Zakorzenienie
|
lineczka - Nela niedźwiadek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A sucha skórka może być po fototerapii (u nas schodziła płatami). Smarowaliśmy zielonym Linomagiem i wszystko pięknie poschodziło ![]() Nina też wczoraj pożerała. Mówię do męża "Zmieścisz swoją pięść w buzi?". Mówi, że nie. A ja na to "A Nina tak" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1829 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza, że u nas stópki to gdzieś za uszy były zarzucone ![]() Bardzo ładna karuzela, ale najśliczniejsza Amelcia! ![]() (tylko dla mnie trochę za różowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A świadomy uśmiech kocham! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratulacje! ![]() Witamy Laurkę! ![]() Cytat:
![]() Zabić taką ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana, 2-3 dni i pięknie zejdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą czy tylko ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy? ![]()
![]() |
#1830 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nemosek - uff! Jak dobrze, że udało się odzyskać zdjęcia! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.