|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Cytat:
Mezaga, dobrze, że Cię uspokoiła. Choć rozumiem, że i tak się nastawiasz na zobaczenie jutro maluszków na żywo...? Cytat:
dla Kacperka, super, że wszystko w porządku. ![]() A odnośnie TP: przepraszam Kochana, wcięło mi cytaty, które zaznaczyłam wczoraj.. Ogólnie jest tak, że jeżeli TP wg OM pokrywa się z TP wg usg w 1. trymestrze, to nie ma najmniejszego problemu i liczysz od 1. dnia OM. Jeżeli natomiast jest jakaś rozbieżność, to lekarze uznają, że TP jest TP wg usg, a nie z OM. Więc wtedy jakby nie interesuje Cię kiedy była OM (inna niż 14 liczba dni od 1. dnia cyklu do owulacji), a wyliczasz wstecznie od daty TP wyliczonej z usg. I dlatego, skoro obie mamy TP na 24.01.2011 to wówczas będzie 40tc. Czyli licząc do tyłu ciąża donoszona będzie 04.01, a dziś mamy 34 t 6 d A OM miałam 20.04.
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nooo od dwóch dni nie moge Was dogonić, od kiedy wróciłam ze szpitala...niby oszczedzam sie i leże, ale jakoś zanim nadrobie kilka stron i chce naapisac, znowu jest kilka stron
Nettk_a - gratulacje ![]() Od męża z nieszczęsnej sephory dostałąm Salvatore Ferragamo, Signorina ) i błyszczyk Diora kupił coś jeszcze ![]() W sobote mam wizyte u ginka, wiec już doczekać sie nie moge i nakupowałam dziś w TESCO mase rzeczy dla małego w przedziale 16-20 zl |
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuję cyckiem karmić a odciągać sporadycznie. Masz rację chyba na poczatek wystarczy ręczny i zobaczymy jak to będzie
|
|
|
#3574 | |||
|
Zadomowienie
|
O popatrz! Nie wpadłam na to!
![]() Cytat:
Chyba po Twoim zachwalaniu będę musiała się z nim przeprosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a czy w szpitalach pytają w ogóle czy wyrażamy zgodę na obecność studentów? Słyszałam, ze w teorii ponoć tak, ale jak to jest w praktyce? Ale bym rabanu narobiła, jak bym leżała bez gatek, a jakiś student by mi wlazł
|
|
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
wyslalam Ci wiadomosc z moim mailem, dziekuje
![]() Nettk_a - gratuluje (i zazdroszcze jednoczesnie, ale tak pozytywnie )
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
jezu jak mnie głowa z nerwów rozbolała....
przyszli mi montowac szafkę do łazienki- ROBIONĄ NA WYMIAR i co- okazało się, że jest trochę za duża jak o☠☠☠☠☠☠☠iłam to aż się zmarszczyli! Powiedziała, że jak mierzyli skoro teraz 2 mm jest za dużo? nie życzę sobie aby na chama pchali bo mosiężne listwy wykończeniowe wnęki kosztowały na tyle dużo że wolałabym aby nie były porysowane i się kuźwa urażeni poczuli paprochy jedne z łaską poszli szafkę docinać na klatkę i jak docięli to się jakoś kuźwa zmieściła dziwnym trafem!do tego nie mogli wywiercić dziur w gresie na mocowania i narzekali, że wiertło spalili- powiedziałam że mało mnie to interesuje bo jak był pomiar robiony to chyba widać było co na ścianach jest i mówiłam aby się w dobre wiertła zaopatrzyli a to, że nie chłodzili wiertła podczas wiercenia to nie moja wina. Powiedziałam, żeby sobie nie myśleli że ja im za to wiertło nie zapłacę i żeby sobie wybili to ze łba bo jak nie to ja im to skutecznie wybiję ![]() a teraz przyszedł jeden i pyta czy może sobie zapalić przy oknie - pogoniłam dziada
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W zwykłych szpitalach masz prawo odmówić i wyprosić w klinicznych szpitalach nie. |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Z żalem informuje, ze ikea nie wywołała u mnie porodu. Ani Piotr i Paweł. Ani Swiat Dziecka. Ani nawet Jula
Nettk_a gratulacje!
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Akkma mnie podczas kwalifikacji do DN pytali, czy mam cos przeciwko temu, zeby przy wizycie była studentka. Ale z tego co słyszałam, to raczej wyjątek, nie reguła.
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- W klinicznych teoretycznie masz prawo odmówić. W praktyce nie jest to respektowane podobno...
|
#3581 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
To ja też mam taki plan,ale zobaczymy jak to wyjdzie. Cytat:
U mnie liczę na to,że Kacper będzie miał 2 fazy: stymulacji i głębokiego ssania ![]() Cytat:
U Wiki był spadek,bo ona była śpioszkiem przez pierwsze dni. Za to u Eryka jak była położna na trzecią dobę i mówi.że zważymi i zobaczymy ile waga spadła,to za chwilę ze zdziwieniem " oooo,nie spadła,on już zdążył przybrać " Taki był żarłoczny. Gratulacje !!!! Cytat:
![]() Cytat:
Super,że wszystko dobrze!
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo Gratuluję Nowej Mamusi i małemu Olkowi
![]() Super nowina!!! ------------------------------------------------------------------------- Czas na zrobienie obiadu (łosoś pieczony dzisiaj u mnie), póżniej ostatnia porcja prania rzeczy maluszka, i prasowanie <wyciągam deskę, szykuję żelazko> - Policzyłam i... trochę chyba mam tego (śpioszki,pajacyki,body z długim i krótkim rękawem 56 i 62) bo = 60 sztuk łącznie
|
#3583 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Magnusia ale majstry Ci się trafili szkoda gadać...Czy Wy też macie dzisiaj taki spadek formy i dzień lenia? |
|||
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Amberella-- super, że badania wyszły OK i wszystko jest w porządku
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to tak tak of kors!Młody się obudził i wierzga, uf ja zaś jakieś 2h spacerowania, całkiem nieźle się czuje fizycznie. Zjadłam omlet i ja też mogłabym cały czas jeść od kilku dni. Wróciłam do wagi przedszpitalnej chociaż ![]() Evi ja zjadłam 3 małe czekoladki ;( (że np. nie da rady jeść duuuuużej bułki białego pieczywa nie :P) więc pokażcie mi idiotę który to zmienił?? Na cholerę mi ten stres? Mój gin też jak to usłyszał, że mam takie wyniki to zrobił znaczącą minę i powiedział, że cukrzycę dobrze prowadzę, bo mały jest idealnie w normie. A takie wyniki to pffff nie mam się co przejmować. No to luz sobie myślę. Nettka! gratulacje! czekamy na opis. Super, że kolejna rozpakowana. A do mnie teściowa dziś dzwoni z pytaniem czy coś się dzieje... ekhem, no cisza. I ona do mnie ło to teraz byle byś w Święta nie urodziła bo to by było najgorsze co może Ci się zdarzyć... że co proszę...?Jakie najgorsze? no jak będzie w Święta to będzie, na co odpowiedziałam jej, że najgorsze to na pewno nie, ale bardziej przykro będzie mi leżeć plackiem w szpitalu i czekać wśród mam z dzieciaczkami i obcymi ludźmi.... Idę farbować włosy zrobić hennę na brwi kupiłam Olię, już próbowałam - rewelacyjna.Jutro planuję rano ogarnąć mieszkanie, potem jadę do koleżanki, a potem na kawę i szoping ze szwagierkówną ![]() Co do odliczeń - AGD do zabudowy można odliczać, my 2 lata temu na innym mieszkaniu odliczaliśmy, ale sprawdzę, bo mam zamiar oddać wniosek za niedługo. Nie może być sprzęt wolnostojący. Właśnie przyjechał kurier z OSTATNIMI rzeczami dla małego.... KONIEC ZAKUPÓW!
|
|
#3586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aż przeczytałam ten opis dla mojego TŻa - ta sama branża - i on mówi że to jacyś fachowcy z d**y - nie każe się klientom dopłacać za zużyte materiały typu pędzle, wiertła, tarcze do szlifierki itp. Mówi też że albo mieli kiepskie wiertło albo powinni byli je chłodzić, tak jak Ty piszesz. I że powinnaś jeszcze zadzwonić do ich przełożonego i go z☠☠☠ać, bo panowie mogą się pogniewać i jakąś fuszerkę odstawić na złość, więc lepiej się przed tym zabezpieczyć. I żebyś skurczybyków z oka nie spuszczała, bo nie wiadomo co takim przyjdzie do głowy.
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ich szef jest razem z nimi- co lepsze robię u tego faceta już któreś z kolei meble ale tylko dziś przyjechał z inną ekipa montażową - oj ja już sobie z nim pogadam....
|
|
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Serio dla mnie to jest jakiś horror, że nie dość że miałby mi się tam gapić jakiś facet to jeszcze studenci
|
|
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no nie mogę... ale masz przeżycia. I jak "wesoło" ![]() Idę robić obiad - skrzydełka w panierce
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
jutro przychodzą naprawić pralkę- aż się boję pomyśleć co może być.....
jak mnie czymś wkurzą to na pewno usłyszycie o mnie w wiadomościach a jak nie to chociaż w teleekspresie.Mój limit tolerancji dla "fachowców" już się wyczerpał
|
|
#3591 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę że w praktyce to jest tak jak wcześniej pisały dziewczyny o tych opłatach - jak się sprujesz, to potem mogą się mścić. Zalezy komu co bardziej przeszkadza - banda studentów którzy nawet nie zapytali czy mogą się pogapić (ja ich rozumiem, jakoś uczyć się muszą, ale kultura wymaga żeby zapytać) czy też ryzyko że położne i pielęgniary będą Cię potem denerwować bardziej niż resztę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie byłam przekonana że spadek wagi jest normalny. Ale o czymś takim czytałam - że w polskich szpitalach cisną na karmienie piersią, a dzieci po cichu butlą dokarmiają, w sytuacjach kiedy matce jeszcze laktacja się nie rozkręciła na dobre, a młodemu już ssanie się załączyło i np. płacze mocno. Wiesz, w sensie że pielęgniarki noworodkowe robią tak dla świętego spokoju i ciszy na oddziale, i że w związku z tym najlepiej dzieci przy sobie trzymać, nie oddawać na noc, i być obecnym przy wszystkich zabiegach itp.
|
|
#3592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale Antek nie chce sie obrocic i bede cieta 7 stycznia - tez fajnie Ale zycze Ci tej jedenastki
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto my w 33 tc
Jakoś tak przy porannej toalecie mnie natchnęło i cyknęłam fotkę, więc sorki, żem taka roznegliżowana ![]() Ależ mi się nudzi...wrrr. W tv nic nie ma ciekawego. Mąż mi wstawił pralkę z kolejnymi ciuszkami dla Małej, jutro go zagonię do prasowania Na sobotę zapisałam się do fryzjera na podcięcie kłaków i ogólne odświeżenie fryzury. Na dole w bloku mamy salon, więc tylko zjadę windą i nie będę musiała nigdzie łazić. W ramach ciekawostki, wrzucam Wam link do mojego teledysku. Tak mnie wzięło dziś rano na wspominki moich muzycznych czasów. http://www.youtube.com/watch?v=x9RH63L5oFY Tak też poznałam w sumie mojego męża, bo szukałam partnera do teledysku i tak oto znalazł się mój Małż
|
|
#3594 |
|
Gang Iren
|
Co do obecności studentów to jak najbardziej powinni się pytać czy kobieta się zgadza. Ja się zawsze zgadzałam,bo w końcu jak mają się nauczyć?
Wyobrażacie sobie jakby nikt nie dawał im tej szansy? I w końcu przychodzi lekarz i mówi,wie pani ja dopiero studia skończyłem i będę na pani się uczył,bo w czasie studiów szansy mi nie dali,więc wiem tyle co w książkach...
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No cóż, pozostaje mi się trzymać z dala od szpitali klinicznych i mieć nadzieję, że w zwykłym szpitalu nie będzie takich akcji. Dzwoniłam właśnie na porodówkę w 'zwykłym' szpitalu i w sobotę mogę przyjechać na zwiedzanie
|
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba musze swojemu mężowi na więcej pozwalać
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka- wow!!! ale super teledysk!!! a jaki Ty masz mały brzuszek- taki nie do przodu tylko podłużny- super
|
|
#3599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Studentów może być całe całe stado, i raczej nie będą się spieszyć.Pozatym wszyscy powinni mieć jakieś identyfikatory z nazwiskiem i "tytułem" wyjaśniającym co oni tam robią. Jeśli jesteś przekonana że studenci są dla Ciebie nie do przyjęcia, to TŻowi wyznacz misję wyganiania studentów, i niech on się martwi jak ich wyczaić ![]() Edit: tak wogóle to przyszło mi do głowy, że jeśli będziesz rodzić na pojedyńczej sali, to standardowo powinna tam być położna albo dwie, i lekarz chyba zagląda czasem, no nie? Więc jeśli się pałęta ktoś jeszcze, to już jest sens się pytać "czego tu?" i szansa że ustrzelisz studneta jest spora. Jak to mają być Ci sami uprzejmi panowie, to może od razu powiedz dla ich szefa, żeby Ci się więcej na oczy nie pokazywali? Niech wyślą kogoś innego.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-19 o 13:49 |
||
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na prawdę jestem wręcz chorobliwie wstydliwa. Wstydzę się nawet mojego tż (nie będę karmiła przy nim). Jak miałam operację wycięcia wyrostka to pierwsza rzecz jaką zrobiłam po przebudzeniu, na wpół śpiąca, to obciągnęłam koszulę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

. Następna wizyta 8 stycznia i wg gina powinnam wytrzymać. Na cesarkę na razie się nie umawialiśmy, ale lekarz sugeruje 38 tc.
dla Kacperka, super, że wszystko w porządku. 

) i błyszczyk Diora
kupił coś jeszcze
16.06.2012
Albo kolacja, wrzucasz do parowaru mrożone zielone warzywa zmieszane z ziołami, zapychasz się tak że nie dasz rady się ruszać, a kalorii zero i witamin milony
)

przecież to chodzi też o Twoje zdrowie, musisz po porodzie opiekować się dzieckiem a do tego musisz być zdrowa