|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
![]() Zjadłam na 2 śniadanie 5 pierniczków, które wczoraj upiekłam ![]() Cukru nie zmierzyłam, bo się bałam
|
|
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... Jesteś pod stałą kontrolą i uwierz że gdyby było jakieś poważne zagrozenie to już byś w szpitalu leżała. Stosuj sie grzecznie do zaleceń lekarzy i myśl czy wszystko masz dopiete na ostatni guzik bo zaraz wrócisz do domu rozpakowana, a nie czarne scenariusze wymyślasz.
|
|
|
|
|
#3663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() senira: wypróbuję tego sposobu, mam nadzieję, że mi ten ewentualny podłokietnik nie wejdzie w zad
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle miałam plan żeby na obiadek zrobić spagetti ale okazało się że ani nie mam długiego makaronu ani sosu ani przecieru pomidorowego ...
i co ? w końcu robie frytki a mięsko zostawiłam na jutro ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
pierwszy raz tak prasowałam a potem to już mój żelek zadziałał i wpadłam na pomysł ze stołkiem
|
|
|
#3665 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale Selena napisała,że dlatego nie powinni mieć dzieci,bo coś takiego się stało,więc z tego wywnioskowałam,że takie zdanie ma o gejach. A przecież w rodzinach gdzie jest matka i ojciec też zdarzają się zwyrodnialcy.
|
|
#3666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-marsa Widziałam kiedyś jeszcze jakieś przepisy na ciasto stefanka - chyba tak się nazywało i chyba też na herbatnikach było. Bez pieczenie jest jeszcze 3-bit i tiramisu(jak się je zrobi w dużej foremce to może być ciastem )
|
|
|
|
|
#3667 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(przynajmniej sama mi tak mówiła)I to nie jest żadna szeptucha ani czarownica tylko kobiety, które mają ogromną wiedzę i umiejętności - przy mnie nie szczędziły sobie używania terminologii medycznej, aż czasami nie wiedziałam o co jej chodzi (raz mnie przyjmowała młodsza raz starsza). Serwinka postawiła mnie na nogi, uratowała rękę znajomej mamy (której lekarze nie dawali szans na poprawę bez operacji, która w 50% mogła pomóc i w 50% zaszkodzić...), no i zapowiedziała mojemu bratu liczne zwyrodnienia i niedowłady na starość (a trzy lata po niej lekarze zdiagnozowli u niego ŁZS...) ![]() A, vacuity, to bujda, że Serwinka nie bierze pieniędzy Przypomniałam sobie jeszcze, że dr Gawęda, jeden z najlepszych specjalistów w lubelskim, podczas wizyty również zachwalał Serwinkę
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-12-19 o 16:36 |
|||
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...-bez-pieczenia http://www.mojewypieki.com/przepis/l...-na-krakersach http://www.mojewypieki.com/przepis/rafaello http://www.mojewypieki.com/przepis/c...nowa-z-owocami To znalazłam.....tort rewelacja.... O ja tego tortu nie odpuszczę....zrobię go w sylwestra
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-12-19 o 16:41 |
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() A co do żelka to mój się aż przegrzał i boli od tego prasowania
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można zacząć od papieru do pieczenia ![]() 1. Herbatniki 2. Masa krowkowa/kajmakowa z puszki. podgrzewalam w garnku żeby była ciepła. 3.herbatniki 4. Krem gotowiec (ja lubię karpatka i ajerkoniak) 5. Herbatniki 6. Znowu krem gotowiec. Można ten sam dać co w kroku nr 4. ja zwykle daje 2 różne w każdej warstwie 7. Herbatniki Można polać lekko polewa czekoladowa domowej roboty (takie maziaje porobić) Robiłam bez masy krówkowej bo mega kaloryczna jest ale wtedy brakuje chrupkosci dolnej warstwy herbatników bo wszystko jest miękkie. Przeliczalam kaloryczność to chyba porcja miała coś koło 340kcal(taka wielkości herbatnika). Liczyłam po ilości kcal podanych na opakowaniach wszystkich składników i podzieliłam przez ilość kawałków herbatnikow na blaszce :P Ale ciacho jest pycha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
p.s. Gosia Ty jesteś z Poznania, na Polnej będziesz rodzić?
Czy to nie Ty pisałaś o tej Polnej?
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa zaczelam przegladac te Wasze przepisy na ciasta i zaraz mi jezyk do doopy ucieknie
Ale bede twarda(leniwa tez troche) i nic nie zrobie. A kysz slodycze |
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Piernik się piecze i pachnie cudownie
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
no i poszłam jeść ptasie mleczko...
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uważam że póki ci zbędny wydatek. |
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się właśnie zastanawiam jak ja Lence zabronię czekolady i słodyczy jak ja sama tak je uwielbiam
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja Wam mogę przyjść i te ciuszki poprasować!
Serio uwielbiam prasować te mikro ubranka Jak mi się coś pierze to nie mogę się doczekać aż wyschnie i będę mogła prasować ![]() Właśnie zaraz będę się brała za prasowanie rzeczy do łóżeczka ![]() Of course swoich ani tżta rzeczy nigdy nie prasuję, bo nienawidzę tego robić Deskę do prasowania kupiłam sobie dopiero jak zaczęłam prać rzeczy małej
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3680 |
|
Gang Iren
|
To nie ja. Jestem z Poznania,ale od ponad 3 lat mieszkam w Anglii.
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
Ale od wczoraj dużo natworzyłyście! Pewnie dużo czasu mi zajmie nadrabianie, więc na razie szybko napiszę: Jestem po wizycie mały waży już dokładnie 2 kg! Ładnie przybrał od ostatniego razu. Ciśnienie mam monitorować oczywiście nadal, jeśli wzrośnie powyżej 145 mam jechać do szpitala i pewnie już się będziemy rozpakowywać. Oby nie w tym roku!!! Obrzęki też mam już coraz większe już nie tylko nogi i ręce opuchnięte ale również twarz.
Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-12-19 o 17:39 |
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
W poniedziałek mam wizytę u gina i zaniosę mu moje zdjęcie z opisem kręgosłupa..zobaczymy co powie..zresztą mój mały w 30 tyg nie był nietoperzem więc na razie chyba cc, chociaż pewnie do porodu dużo się zmieni
Gratuluję mamusiom dzieciaczków na świecie ![]() U mnie od dwóch dni taki sobie humor więc dzisiaj wyruszyłam na miasto..w TM wpadło trochę ciuszków dla Miłosza, akurat trafiłam na promocje sobie kupiłam 3 koszule poporodowe,ale mam w planach zakupić jeszcze jedną (typowo do porodu i wyrzucenia). Byłam również świadkiem śmiesznej sytuacji..w dziale dziecięcym pojawił się dziadek, który szukał prezentu odzieżowego dla nowo narodzonego wnuka, poprosił pracownicę i powiedział, że nie wie w które ciuszki patrzeć, bo wnuk urodził się z wagą 4800 g i coś ponad 60 cm długości zrobiło się wesoło i pracownice poprosiły również mnie o pomoc w wyborze (brzuch mam wielki ) co skomentowałam tekstem, że nie powinno się straszyć ciężarnych takimi rozmiarami dzieci, nie przed porodem
|
|
|
|
#3683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. O jakie ułożenie dziecka w macicy chodzi, nie wiesz może? 3. To chyba o mnie chodzi, bo pisałam to już kiedyś. Moja babcia ma protezę biodra, a dwie jej córki są po operacjach obu bioder... Córka jednej z tych córek zaliczyła wypadnięcie dysku krótko po porodzie. No a ja... mam stwierdzone luzy w stawach (jestem po operacji kolana, bo mi się rozjechało przy głupim tenisie ziemnym kilka lat temu...), miewam bóle bioder (o bieganiu nie ma mowy), a lekarz dodatkowo powiedział mi, że w wieku 35 lat będę miała kolana 70-latki Chyba to jest ostatni moment na wizytę u ortopedy... Ja się nie upieram na CC, ale jak mam zostać po porodzie SN jakimś kalectwem, to ja podziękuję.
|
|
|
#3684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziś wysprzątałam łazienkę na tip top Cytat:
Cytat:
Dzięki wszytkie te sposoby dobrze znam. Obkładam altacetem i na dzień Fastum. |
|||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domu po 7 godzinach na mieście i nawet nie jestem przesadnie zmęczona
Dzisiaj ewidentnie był u mnie Mikolaj - przyszedł fotel bujany - gwiazdkowy prezent od mamy (super jest! Mega wygodny!), do tego dostałam bujaczek dla Malego No i zakupy w ikei. I przyszło zamówienie z gemini
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
hihi ![]() To ja Ci zaraz podrzucie stertę ciuszkow w takim razie, bo wymiejam tu nad sesją do prasowania i jak padne to czołem prosto w żelazko tak że ślad zostanie...
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co - od dłuższego czasu mam bardzo częste, regularne i wyraźne skurcze i jakbym była normalnym przypadkiem człowieka, pomyślałabym że już rodzę
Ale nie - u mnie skurcz to obecny styl życia, więc zero reakcji z mojej strony ![]() Tylko ten normalny altacet, bo w żelu to jakaś porażka.
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-12-19 o 17:38 |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś weszłam w 34 tydzień.....do terminu 6 tygodni pozostało...robi się gorąco
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
No gorąco gorąco - na wątku, ale mnie w 38 jakoś tylko ciepło, ostygłam, że tak powiem
Nieźle, za miesiąc już muszę mieć małego na rękach.. choćbym przenosiła do maksa.... wow....
|
#3690 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

I jakoś nie mogę się tej myśli pozbyć. Normalnie mam takie schizy, że nie wiem jak do jutra wytrzymam.
... Jesteś pod stałą kontrolą i uwierz że gdyby było jakieś poważne zagrozenie to już byś w szpitalu leżała. Stosuj sie grzecznie do zaleceń lekarzy i myśl czy wszystko masz dopiete na ostatni guzik bo zaraz wrócisz do domu rozpakowana, a nie czarne scenariusze wymyślasz.

Mnie dwa razy nogę uratowała, znam jej możliwości, wiem, że jej córka też już w te kwestie wlazła, ale o wnuczce nie słyszałam.

16.06.2012