|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
U nas nocka OK, gdyby nie moje porypane sny.
No i Artur ładnie przesypia, po 3-4 h, a ja i tak jestem nieprzytomna... Zaraz się karmimy. Dzisiaj w planach sprzątanie ostateczne i robienie ciasta na pierniki. Tak, wiem, wczas.... Wczoraj jechałam pierwszy raz z wózkiem autobusem i powiem Wam, że całą drogę (10 min.) się stresowałam, że wejdzie jeszcze jakiś wózek, bo w autobusie było całe JEDNO! miejsce na taki pojazd... A d&pne naklejki, że autobus przystosowany do niepełnosprawnych, ta ciekawe gdzie by mieli niby się pomieścić, chyba zawiesić na suficie :/ Na szczęście innych wózków nie było, ale wciąż - z komunikacji miejskiej będę korzystać jedynie jak będę naprawdę musiała. Kciuki dla potrzebujących
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie mi mama powiedziala ze jak tesciowa wczoraj przyszla to podeszla odrazu do piotrka z zimna zabawka i nawet sie nie ogrzala
ale sid teraz wkurzułamSent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3423 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ja juz po sniadanku, pije kawkę. Młody leży w łóżeczko i didżejuje na karuzeli na razie jest spokojny, zobaczymy jak będzie dalej.Czy Wasz dzieci też tak nie lubią kremowania buźki???? no u nas jest wrzask jakbym mu nie wiem co robiła ![]() Dziś idę po raz drugi wymienić leginsy wkurze się to przymierze na miejscu, tylko że to taka budka na dworze i piździ w tej przebieralni i wolałam wziąć do domu.Ciekawe co u Czarowniczki?? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44231591] A jeszcze odnośnie zabawek edukacyjnych, Artek się obecnie bawi kulą z Fisher Price z ... lat 80. (wgniecenie jest ponoć dziełem TŻa:P)[/QUOTE] Zarąbista ta zabawka )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3424 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak kupa była? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak się wyśpi to i nawet Dziadek wyda się fajniejszy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jeszcze przed świętami ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- To nie nadrabiaj Podłącz się do kogośMam nadzieję, ze Oluś jednak będzie chciał rzadziej jeść Cytat:
) Ale wkładanie rękawów od bluzki to katorgaMoże nie wchodź do przymierzalni tylko przymierz przed
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dziękuje za słowa pocieszenia, teraz trochę inaczej na to patrzę Malgos wychodzi, że tv bo wczoraj już było trochę lepiej. Jeśli chodzi o mięso to wydaje mi się, że można codziennie, a rybę 1-2 razy w tygodniu. Oliath ale Lila ma spust A ty się trochę uspokoj bo padniesz Cytat:
![]() Cytat:
Lila też nie lubi kremowania, w ogóle nie lubi jak jej się coś robi w obrębie twarzy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w książeczce w schemacie żywienia też jest tak napisane
|
|
#3427 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdolniacha![]() Cytat:
![]() Tari wkleiła na fb z DDTVN materiał z marca tego roku i tam mówią też że zaleca sie wprowadzić gluten w 5-6 m-cu. A ta książecza z Bebiko co mi dała pediatra jest z czerwca tego roku i tez tak zalecają. Także tego ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44235246] Wczoraj jechałam pierwszy raz z wózkiem autobusem i powiem Wam, że całą drogę (10 min.) się stresowałam, że wejdzie jeszcze jakiś wózek, bo w autobusie było całe JEDNO! miejsce na taki pojazd... A d&pne naklejki, że autobus przystosowany do niepełnosprawnych, ta ciekawe gdzie by mieli niby się pomieścić, chyba zawiesić na suficie :/ Na szczęście innych wózków nie było, ale wciąż - z komunikacji miejskiej będę korzystać jedynie jak będę naprawdę musiała. [/QUOTE] jakby nie było daliście radęCytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Taaaaaa i zabiorą mi dziecko, bo pomyślą, że wariatka |
||||
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos brawa dla Piotra za pierwszy samodzielny siad.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Mała" rzecz a cieszyPeter jak się zesrał ostatnio do wanny to bardzo chciał się bawić klockami A ze mnie się wszyscy w domu śmieją bo nagle z łazienki dobiegło żałosne "Ratunku niech nam ktoś pomoże"![]() ![]() 2. Szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko ha ha ha ha Jak by chciał to by już raczkował, ale "nogi mu się rozjeżdżają, nie zgadzają mu się strony" ha ha ha
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś ja bym się chętnie podpięła, ale chyba żadna nie nadrabia sprzed niemal tygodnia
![]() Ja pierd. zaraz mi się mózg zlasuje od wiertary.. Dobrze, że Mały już wstał...wczoraj rykiem zareagował na ten odgłos. A teraz gada, gdy wiercą ![]() I chce do Was coś napisać na klawiaturze..uwaga przejmuje stery: 99 yyty ytvggtff tgfggt bvihih jjjjjjjjj uliiuh ..tyle miał Wam do powiedzenia |
|
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN a to nam powiedział co wiedział
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3432 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i te metki...ech... w ogóle producenci tych dziecięcych ubranek to chyba dzieci tylko w gazetach oglądali ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Elaine I jak zderzak? ![]()
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć Olusiu ![]() Zaraz Ci tu Petera przyprowadzę, bo się obudził to sobie pogadacie hahahaha
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
Margosia brawa dla Piotrusia
rozwija się błyskawicznieU nas nocka świetna. Majulka spała od 19 do 6, ale jak zjadla śniadanko to nie chciała iść spać a dla mnie 6 to środek nocy ![]() Wzięłam ją do siebie i ja spalam a Maja robiła rowerek nóżkami Czekamy na moją mamę i idziemy na 12:30 na to przeklęte szczepienie.
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Nocka u nas ok,ale od rana mam piskacza małego. Zaraz zbieram się odebrać z empiku zamówienie i do Ikei. Zobaczymy jak Igorek będzie się sprawował... PERSE dzikie tłumy to ostatnio rzecz która mi mocno działa na nerwy..a z tymi zabawkami po mężu to fajnie ) BALONIKU wspolczuje skoka,ale dobrze ze tz w domu teraz i ci pomoże,bo tak to pewnie ciężko...i jak ładnie Gabi ma rozszerzona dietę! AGRAFKA czasami z tych porządków nieporządku wychodzą.. SKYLIE lidze na kolegę,ze to zrobi. Póki co z jednej strony podwiesilam i się trzyma a dryluga trochę wisi.a co u was?MISIACZKA kciuki za szczepienie! OLIATH ![]() EDYTKA brawo za nocke!! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to Maja chyba w nocy węgiel przerzuca bo wyszorowałam ją porządnie w kąpieli a rano całuje moją córkę...po brudnej szyjce
![]() Co do smarowania buzi to Maja bardzo lubi. Przyzwyczaiła się bo smaruje jej kremem emolimum kilka razy dziennie. I jak widzi ten kremik to cieszy mordkę. Tylko że ja podczas smarowania się mega wyglupiam
|
|
#3438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniła księgowa że robi mi przelew na 2 200 zł za ekwiwalent
Cytat:
to Ci teraz na plotkowym na bank doopę obrobią że dziecko w kupie kąpieszCytat:
Si si ![]() Cytat:
i jeszcze raz kciuki za szczepienie.
|
|||
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziś pakuję prezenty i szykuję menu na święta A wieczorem jadę na firmową wigilię z moimi chłopakami ![]() Margosia dla Pitera
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
MOON pewnie niedługo i u was będą markety online
MARGO brawo dla Pitera!! Za samodzielny siad! MAGOLINKA Igorek akurat lubi kremowanir,bo wie ze zaraz czapa i spacer. Ubierać i przebierać się nie lubi od jakiegoś czasu,ale na szczęście wspolpracuje. Co do glutenu to pediatra też mi mówiła 5-6mies lub dopiero 9. Pytam dlaczego tak, to powiedziała ze tak gora jakiś czas temu ustaliła i tak maja mówić mamom ) ze to zalecenia itd.ale dlaczego tak to nie potrafiła mi powiedzieć. A babeczka która siedzi w temacie mówiła ze to bzdura...ze ważne jest aby najlepiej było to pod osłona kp jak się da. Ze miesiące sztywne się nie sprawdzają bo są dzieci gotowe na rozrszerzanie w 4mies a są takie które w 7jeszcze nie są. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3441 |
|
Konto usunięte
|
Ups, to chyba ja jestem jedyna taka niewdzięczna, że mi się nie podobają takie starocie :P No ale Arturek polubił zabawkę, to nic nie mówię
![]() Ja muszę Arturkowi przytrzymywać rączki, jak mu myję buźkę i kremuję, a i tak nie raz trafię do oka czy do buźki :/ |
|
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a druga sprawa która mnie męczy to właśnie kp - póki co mleko jest ale różnie z tym bywa, tyle co ja juz miałam kryzysów to szok i boje się, że jak odwleke temat z glutenem a nie daj Boże cycki odmowia posluszeństwa to będzie lipa ![]() Ehh takie tam rozterki matki |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z chęcią bym się wybrała, ale z Misioliną się trochę cykam. Zawsze spędzam tam pól dnia bo nie umiem wejść po konkretną rzecz
|
|
|
#3444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No i skończy się to tak:
"Miała matka syna, syna jedynego Chciała go wychować na pana wielkiego Niech żyje wolność, wolność i swoboda Niech żyje zabawa i dziewczyna młoda Jak go wychowała wypielęgnowała I do poprawczaka oddać go musiała" Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że do mnie nikt nie dzwoni2) Bardzo lubię jak ktoś porządnie zajmie się moją doopą ![]() Ewusia Wam też fajne paczki w pracy zrobili ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Cytat:
Jeszcze tylko mogli by przygasić światło, bo Gluciątko nie umie tam zasnąć łazi mi Dziecko po całym pokoju za samochodem I co się do niego dopełza to mu ten niewdzięczny samochód odjeżdża
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
misiaczka-za szczepienie kciuki !
surka-dziewczyny mają rację,nie przejmuj się tak.Warto skonsultować się z kimś jeszcze,żeby się upewnić.Nie wiem,czy Cię pocieszę,ale kiedy byliśmy z Jasiem we wrześniu na kardiochirurgii(taki trzydniowy pobyt w ramach przedoperacyjnych konsultacji)jedna z pielęgniarek bardzo ostro mi powiedziała,że mały ma krzywą głowę.Szczerze mówiąc aż się nogi pode mną ugięły-nie dość,że groziły mu dwie operacje na otwartym sercu,to jeszcze coś nie tak z główką?!Na dodatek pani piguła(piszę pieszczotliwie,bo ją lubię i teraz jestem jej wdzięczna za zwrócenie mi uwagi)podkreśliła,że długo pracowała na oddziale neurologicznym,i że się na tym zna(sugerując jakieś porażenie nerwów)Myślałam,że mnie nagły szlag trafi. Ale po powrocie do domu zaczęłam zwracać uwagę,jak kładę małego,i chociaż zdecydowanie woli spać na prawym boczku,zmuszałam go do leżenia na lewym. Kiedy przyjechaliśmy do szpitala na operację w październiku,od progu usłyszałam-jaka piękna ta głowa!I pani pielęgniarka przeprosiła mnie za swoją wcześniejszą obcesowość.Ale taki kop był mi widać potrzebny ![]() Dziękujemy za kciuki,nocka dzisiaj trochę lepsza,bo wczoraj kupiłam ryżową kaszkę z malinami za namową mojej mamy,i tato nakarmił dziecia wieczorem(co było ryzykowne,bo to nowa potrawa)prawie siłą,używając słów uznawanych powszechnie za nieparlamentarne w stylu:nie pójdziesz,kurde(powiedzmy )spać,jak tego nie zjesz![]() Wstawałam dwa razy w nocy dawać smoka i lekko marudę dotankować,ale mleka żadne z nas nie dorabiało,tato lemurek w ogóle nie wstawał,a przynajmniej tego nie pamięta. Margosia-dziękuję za pamięć.Hania nie miała już siły walczyć,odeszła od nas.Wczoraj została pochowana. |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath dostałaś kartkę? Bo Poczta Polska ostatnio mnie zawiodła parę razy się zastanawiam się czy doszła.
Nie mam siły, a nawet nie zaczęłam sprzątać. Powinnam jeszcze łazienkę umyć porządnie, ale umywalkę mam zapchaną i nie ma jak jej odetkać. Mąż rozkręcił, ale okazuje się, że to gdzieś głębiej w rurach. Musimy kupić kreta i próbować. Ach Surka miałam ci napisać. nie stresuj się tym kaskiem. U mojego bratanka jest widoczne zniekształcenie czaszki i neurolog, jakiś profesor powiedział im, że na rozwój mózgu nie będzie to mialo absolutnie wpływu, a kask jak chcą to mogą kupić dla estetyki. Ale nosić to 23 h na dobę (bo 1 h można bez kasku) za taką kasę nie potrzeba. Mój brat orientacyjnie z ciekawości szukał i znalazł w Niemczech taki kask za 6000zł, ale skoro neurologicznie jest ok to nie ma sensu wydawać kasę. Włosy zakryją.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-12-20 o 11:09 |
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Świętujemy dziś potrójnie
Choć nikt nie pamiętał ![]() Po pierwsze nadchodzą Nasze PIERWSZE ŚWIĘTA! Po drugie dziś rano WYSZEDŁ NAM ZĘBUSZEK - stawiamy po soczku Dla wszystkich ciotuszek Po trzecie - nie wierzę! Mamy już PÓŁ ROCZKU!! Więc z tego powodu... Jeszcze raz po soczku! ![]()
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-12-20 o 12:09 |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() czytam Wam codziennie, żeby nie było ![]() z tym mięsem o ktorym piszecie to właśnie nie wiem, czy podawać codziennie chyba na początku co parę dni, potem codziennie. tak chyba będzie bezpieczniej.perse- zabawka jest super. ja lubię takie stare rzeczy
|
#3449 |
|
Konto usunięte
|
Wszystkiego najlepszego, najbardziej kolorowego, retro i vintage dla Lilo
|
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Oli-wszystkiego najlepszego dla Was
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

ale sid teraz wkurzułam
na razie jest spokojny, zobaczymy jak będzie dalej.
wkurze się to przymierze na miejscu, tylko że to taka budka na dworze i piździ w tej przebieralni i wolałam wziąć do domu.

To ja Ci powiem, że wygląda na to, że i tak każda z nas musi robić po swojemu, bo informacje są sprzeczne. Co by nie było myślę, że będzie dobrze 

Dobrze, że Mały już wstał...wczoraj rykiem zareagował na ten odgłos. 
Za to w nocy śpi super