Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 17:59   #1471
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

A wlasnie co do wozka, to my kupilismy maxi cosi mura 4,kolor czarno grafitowy jakby. Zastanawialismy sie jeszcze nad x-landerem xa,bo przy Igorze sie sprawdzil,ale nic sie nie trafialo ciekawego. A co do mutsy,to moja siostra miala,prowadzilam pare razy i jakos nie bardzo mi lezal.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
No to ja się właśnie zastanawiam, bo jestem od 15.10 na L4 i dwie wypłaty dostałam z pracy i myślę jak to będzie w styczniu
Tak jak pisze Lucynka,jesli zaklad zatrudnia powyzej 20os,to bedzie Ci kase wyplacal,a ZUS im pozniej oddaje im ta kase,jakos tak to jest
10.04.2014

Edytowane przez Zytus
Czas edycji: 2013-12-20 o 18:01
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:03   #1472
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Bo jeżeli zakład zatrudnia wiecej niż 20 pracowników to cały czas płaci zakład nie orientujesz sie ilu zatrudnia ??

Ojjj dużo bo to sieciówka na całą Polskę
Dziękuję za wyjaśnienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Tak jak pisze Lucynka,jesli zaklad zatrudnia powyzej 20os,to bedzie Ci kase wyplacal,a ZUS im pozniej oddaje im ta kase,jakos tak to jest
Dziękuję za wyjaśnienie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:05   #1473
Zytus
Rozeznanie

Dlaczego nie widze calego tekstu jak pisze z tel? Pozniej sama siebie nie rozumiem jak to czytam
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:05   #1474
agaaga89
Zakorzenienie

Heloł, gratuluję wczorajszych dziewczynek, bo dopiero się doczytałam ! Zaczyna nam się robić różowo na wątku, a mówią, że wysyp chłopców mamy
No i czekamy na dzisiejsze wizyty, wracajcie mamuśki z dobrymi wieściami

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:05   #1475
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Ja po wizycie porannej. Z dzidzią nie wiem co, bo mi nic nie pokazał, ani nie powiedział mierzyć też nie mierzył. W sumie to ja zauważyłam, że nawet nie wiem czy dzieciątko dobrze rośnie, bo nigdy mi nie podaje ani nie wpisuje w kartę

Co do białka to sprawdził nerki i jedną trzeba będzie kontrolować, bo jest podejrzana. Na razie przepisał mi furagin i kazał powtórzyć mocz, morfologię i jakieś przeciwciała

Byłam w Auchanie. Udało mi się kupić dużego Little Pony za pół ceny i duże sterowane auto na pilot za -30% reszta bratanków poczeka, bo i tak przyjeżdżają dopiero grubo po sylwestrze.

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

A w ogóle dzięki za te Haribo.. Wciągnęłam całą paczkę na raz i zaraz się porzygam :P

Seksta ładny brzuszek nie gadaj

blackberry witaj

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy dokladnie mialyscie robione usg polowkowe? Mi lekarka kazala zapisac sie na 30 grudnia, a to bedzie 19t2d. Nie za wczesnie troche?
będę mieć w 22t1d

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, trochę mnie pocieszylyscie z tym brzuszkiem
Jesli chodzi o polowkowe to ja mam 10 stycznia tj. 22tydz1d i powinno byc wszystko pieknie widać. Ale mnie bobo boksuje od rana, nie wiem co tam wyrabia
potem sobie porównamy wymiary...ja mam 2ostycznia i też ten sam wiek ciąży

Cytat:
Ja juz czytam o wozkach jeszcze zanim w ciazy bylam Juz chyba znam wymiary kazdego na pamiec! Po dlugotrwalej selekcji zostaly mi dwa Mxi Cosi Mura 4 Plus i Mutsy 4 rider. One sa tak podobne do siebie, ze za cholere sie nie moge zdecydowac A przeczytalam juz chyba caly Internet...
też mi się podobają ale ja bardziej oglądałam używane z tych firm

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Dziś moje łobuzy w brzuszku szaleją co i raz mnie smyrają, a rano rozmawiałam z brzuszkiem żeby mnie pokopał troszkę bo się stęskniłam przez noc
ale to musi być fajne uczucie takich dwóch mieć w brzuchu co szaleją ja pamiętam przy Igusiu miałam czasem dość jego harców w późnej ciąży a co dopiero mieć taką dwójkę

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja już po wizycie
wszystko w jak najlepszym porządku, wyniki wszystkie super,przytyłam 1,5 kg od poprzedniej wizyty dzidzia ma 158g i będzie .. DZIEWCZYNKA więc do 3 razy sztuka haha

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość

a co do wizyty to dziękuję za kciuki!!! jestem niewypowiedzianie szczęśliwa byłam dziś u mojego lekarza, do którego chodzę na nfz i bądź co bądź nie zrezygnuję z niego, najwyżej będę chodzić do dwóch
miałam zrobione usg połówkowe, mój synek ma 400g wszystkie narządy w porządku, wszystko się fajnie rozwija i nie jestem pewna, ale wieczorkiem wrzucę Wam jedną fotkę z usg, która bardzo mnie nurtuje... bo autentycznie wygląda na zdjęcie siusiaka.. tyle, że to coś jest zmierzone i ma 3,2cm, więc nie jestem pewna czy siusiaka się mierzy
super że wizyta okej...a co do siusiaka to taaak chciałabyś przynajmniej mąż byłby dumny i by się chwalił, że po tatusiu

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

pytanko:
czy sa tu jaki9es dziewczyny, które mają łożysko na przedniej ścianie macicy? czujecie już ruchy? w którym tygodniu poczułyście?
ja mam. poczułam tydzień temu coś, ale od tamtej pory cisza w poprzedniej miałam na tylnej i poczułam rónież późno, bo w 19 tygodniu i to tylko lekkie pukania, potem była cisza i w prawie 21tc dopiero porządne ruchy i przesuwanie.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:08   #1476
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie porannej. Z dzidzią nie wiem co, bo mi nic nie pokazał, ani nie powiedział mierzyć też nie mierzył. W sumie to ja zauważyłam, że nawet nie wiem czy dzieciątko dobrze rośnie, bo nigdy mi nie podaje ani nie wpisuje w kartę

Co do białka to sprawdził nerki i jedną trzeba będzie kontrolować, bo jest podejrzana. Na razie przepisał mi furagin i kazał powtórzyć mocz, morfologię i jakieś przeciwciała
Pewnie gdyby miał jakieś zastrzeżenia to by Ci mówił, ale szkoda, że nie mówi też kiedy ma dobre wieści Ale nie przejmuj się, ja ostatnio byłam prywatnie i też gdybym sama sobie nie wyczytała na monitorze to nic bym nie wiedziała....
Kurde, oby to nic poważnego z nerką!!! Trzymaj się mocno!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:14   #1477
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jeżeli zakład zatrudnia wiecej niż 20 pracowników to cały czas płaci zakład nie orientujesz sie ilu zatrudnia ??
a to chyba jeszcze musi zatrudniać na umowę o pracę czy jak to jest ?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:

Carmenaa to trzymam kciuki za nerkę

skoro nic nie mówił - chyba dobrze znaczy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:21   #1478
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Pewnie gdyby miał jakieś zastrzeżenia to by Ci mówił, ale szkoda, że nie mówi też kiedy ma dobre wieści Ale nie przejmuj się, ja ostatnio byłam prywatnie i też gdybym sama sobie nie wyczytała na monitorze to nic bym nie wiedziała....
Kurde, oby to nic poważnego z nerką!!! Trzymaj się mocno!
no tak, no ale mógłby informować od czasu do czasu ostatni raz pójdę do niego 3stycznia i tak chyba. Tak jak mówiłam chcę iść do tego ordynatora. No ale to wszystko zależy od naszej styczniowej sytuacji finansowej. Sam wyjazd kupę kasy nas wyniesie, a mąż wyjeżdża przed wypłatą jeszcze

Co do nerki to też miałam z nią problemy w poprzedniej ciąży i nic się złego nie wydarzyło. Dawał mi tylko wtedy jakieś leki. Wiesz mi może dolegać wszystko, byle by dziecku nic nie było

dzięki

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-20, 18:22   #1479
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:

będę mieć w 22t1d

potem sobie porównamy wymiary...ja mam 2ostycznia i też ten sam wiek ciąży

super że wizyta okej...a co do siusiaka to taaak chciałabyś przynajmniej mąż byłby dumny i by się chwalił, że po tatusiu
hehe, Carmen, masz rację, to była kość udowa

o rany, to widzę, że dużo nas ma 22t1d połówkowe ja też wtedy będę miała, ale to będzie takie bardzo dokładne u lekarza z certyfikatem fmf, będziemy miały super możliwość porównania wyników..

kurde, a co do tego lekarza, to ja bym się wściekła jak tak można? mój też nie zawsze jest wylewny, ale chociaż powie, że wszystko jest ok. a nie pytałaś czy wszystko z dzieciątkiem ok? trzymam kciuki za nerkę!

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2013-12-20 o 18:36
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:24   #1480
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a to chyba jeszcze musi zatrudniać na umowę o pracę czy jak to jest ?

Hmm nie wiem.. ja mam umowe a jak jest w innych przypadkach to nie wiem. Jakaś umowa na pewno musi być

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:27   #1481
Ramona_85
Zakorzenienie

wczoraj dostałam od męża prezent juz na święta - powiedział, że mnie ma juz z głowy

3 takie poziomy ciastek nie otwieram póki co, bo nie poprzestanę na jednym i do świąt nic nie zostanie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:36   #1482
beatusia10
Wtajemniczenie

dziewczyny, w związku z tym, że dużo z nas jest przed w trakcie połówkowych, to przesyłam linka z lekarzami, którzy mają ten certyfikat fmf, może się komuś przydać, żeby sprawdzić czy Wasz to ma albo ułatwić wybór, jeśli nie wiecie, gdzie robić
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Stary 2013-12-20, 18:40   #1483
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, Carmen, masz rację, to była kość udowa

o rany, to widzę, że dużo nas ma 22t1d połówkowe ja też wtedy będę miała, ale to będzie takie bardzo dokładne u lekarza z certyfikatem fpf, będziemy miały super możliwość porównania wyników..

kurde, a co do tego lekarza, to ja bym się wściekła jak tak można? mój też nie zawsze jest wylewny, ale chociaż powie, że wszystko jest ok. a nie pytałaś czy wszystko z dzieciątkiem ok? trzymam kciuki za nerkę!
z tym porównaniem to super akurat no ja też się zapisałam do Kliniki gdzie mają certyfikaty. Zauważyłam, że wiele dziewczyn nie zwraca na to uwagi, znajome również, ale moim zdaniem jak mam i tak płacić to już wolę by sprawdził mi zdrowie dzieciątka ktoś, kto miał z tego odpowiednie szkolenie na wykrywanie ewentualnych wad. A ile płacisz?

Nie wiem, może jak nie gada to znaczy, że okej wcześniej też tak czekałam, aż powie, no ale co wizytę się nie kwapi jakoś

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
wczoraj dostałam od męża prezent juz na święta - powiedział, że mnie ma juz z głowy

3 takie poziomy ciastek nie otwieram póki co, bo nie poprzestanę na jednym i do świąt nic nie zostanie
ja bym tam zadowolona nie była, bo nie przepadam za słodkim

a tak btw. to pamiętaj niby nic a dupa rośnie

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-20, 18:44   #1484
agus7ia
Raczkowanie

Wracam z usg. Szyjka jest dluga, ale wąska wiec dlatego mógł być problem z jej zbadaniem. Ale pojawiło się cos innego. Miesiac temu miala łożysko na przedniej ścianie, na dobrej wyskosci. Teraz mam na tylnej sciance i przysłania ujście szyjki. Jak to możliwe zeby w ciągu miesiaca tak ti się zmieniło?
Stary 2013-12-20, 18:49   #1485
Emilia 25
404 Not Found

Ja już po wizycie. Wszystko pięknie, pani doktor powiedziała: ciąża marzenie.
Wyniki badań piękne, macica pięknie, no generalnie wszystko ok. USG nie było, tylko słuchałam serduszka takim aparatem do słuchania.
Także jestem bardzo zadowolona, w ogóle miałam dobry dzień.
Stary 2013-12-20, 18:50   #1486
carolyna86
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za kciukasy
jesteśmy już po wizycie, z dzidzią wszystko w porządeczku, ma piękne czterokomorowe serduszko i waży ok. 250gram i uwaga! lekarz widział antenkę więc będzie chłopak

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:52   #1487
agus7ia
Raczkowanie

A i jeszcze dzidzia jest mlodsza o tydzień i nie chciała pokazać co ma między nozkami
Stary 2013-12-20, 18:56   #1488
lolitka888
Rozeznanie

hihi jedna pod drugą z fanstastycznymi wieściami Gratulacje !!!
Carolina za synusia Jakiś pomysł na imię?Spodziewałaś się,że będzie chłopczyk czy było Ci obojetne?
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:57   #1489
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
dziewczyny, w związku z tym, że dużo z nas jest przed w trakcie połówkowych, to przesyłam linka z lekarzami, którzy mają ten certyfikat fmf, może się komuś przydać, żeby sprawdzić czy Wasz to ma albo ułatwić wybór, jeśli nie wiecie, gdzie robić
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Dzięki za linka Ja sprawdziłam wszyscy Ci co mogę do nich trafić są

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:57   #1490
sylvuniaa84
Zadomowienie

Super ze wizyty udane fajnie ze juz znacie płeć .Ja sobie jeszcze musze poczekać az mi powie co tam widzi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-20, 19:01   #1491
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
z tym porównaniem to super akurat no ja też się zapisałam do Kliniki gdzie mają certyfikaty. Zauważyłam, że wiele dziewczyn nie zwraca na to uwagi, znajome również, ale moim zdaniem jak mam i tak płacić to już wolę by sprawdził mi zdrowie dzieciątka ktoś, kto miał z tego odpowiednie szkolenie na wykrywanie ewentualnych wad. A ile płacisz?

Nie wiem, może jak nie gada to znaczy, że okej wcześniej też tak czekałam, aż powie, no ale co wizytę się nie kwapi jakoś
jestem dokładnie tego samego zdania, jak już mam zapłacić 170zł za samo usg, to niech to będzie jeden z najlepszych specjalistów

pewnie masz rację, ale mój na drugiej wizycie też mi w ogóle nic nie powiedział i wiesz- niby ok, ale może nie chciał martwić itd. teraz wolę się upewnić i pytam czy jest ok, albo proszę, żeby mi opowiedział, co on tam widzi i mierzy i jest ok, i wychodzę całkowicie spokojna i zadowolona może on wychodzi z założenia, że jak jest ok, to nic nie mówi i nie wie, że Ty byłabyś spokojniejsza, jakby Cię upewnił jednym słowem

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Wyniki badań piękne, macica pięknie, no generalnie wszystko ok. USG nie było, tylko słuchałam serduszka takim aparatem do słuchania.
Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
jesteśmy już po wizycie, z dzidzią wszystko w porządeczku, ma piękne czterokomorowe serduszko i waży ok. 250gram i uwaga! lekarz widział antenkę więc będzie chłopak
super dziewczyny

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Dzięki za linka Ja sprawdziłam wszyscy Ci co mogę do nich trafić są
no to ekstra
Stary 2013-12-20, 19:07   #1492
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Po wizycie wszystko ok nadal dziewczynka i cały czas myslimy nad imieniem
gratulacje donuś
Cytat:
Ja sie musze niesmialo przyznac, ze przed ciaza nalezalam do tych osob
Wkurzaly mnie dziewczyny, ktore od razu po zobaczeniu 2 kresek lecialy na L4. Uwazlam, ze same sa sobie winne, ze pracodawcy nie chca im dawac umow o prace... No ale od kiedy jestem w cazy czuje sie w obowiazku przeprosic te wszystkie dziewczyny... W najgorszych snach nie przypuszczalam, ze mozna sie az tak zle czuc Dlatego napisalam Ci Justynka wczoraj, ze Cie podziwim, ze tak codziennie rano mykasz do pracy
pallas - wybaczone
mam taką koleżankę, nieco starszą, która już rodziła i chyba już zapomniała jak to jest i jak to sama chodziła na L4 (a wiem że chodziła) no i ona ciągle gada: "ta tylko pierdnie i już na zwolnienie ucieka" -a we mnie się aż gotuje
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

Zobaczcie, ile kwiatów będzie na Storczyku http://img59.imageshack.us/img59/4974/7cue.jpg Dzisiaj są rozwinięte pełne trzy
no pięknie już niedługo zakwitnie
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja już po wizycie
wszystko w jak najlepszym porządku, wyniki wszystkie super,przytyłam 1,5 kg od poprzedniej wizyty dzidzia ma 158g i będzie .. DZIEWCZYNKA więc do 3 razy sztuka haha
będzie siostrzyczka dla Igusi
Cytat:
a co do wizyty to dziękuję za kciuki!!! jestem niewypowiedzianie szczęśliwa byłam dziś u mojego lekarza, do którego chodzę na nfz i bądź co bądź nie zrezygnuję z niego, najwyżej będę chodzić do dwóch
miałam zrobione usg połówkowe, mój synek ma 400g wszystkie narządy w porządku, wszystko się fajnie rozwija i nie jestem pewna, ale wieczorkiem wrzucę Wam jedną fotkę z usg, która bardzo mnie nurtuje... bo autentycznie wygląda na zdjęcie siusiaka.. tyle, że to coś jest zmierzone i ma 3,2cm, więc nie jestem pewna czy siusiaka się mierzy zostało mi przepisane żelazo (tyle, że 2x dziennie i teraz nie wiem, bo ten lekarz prywatnie kazał brać 1x dziennie) i mam pytanie do dziewczyn, które biorą żelazo- długo się je przyjmuje? bo jedno opakowanie kupiłam w pn. i dziś dostałam receptę na 2 opakowania i nie wiem czy kupić, czy mogę tyle nie potrzebować.. następna wizyta 17.01. o 8:20
ale to twoje dziecię duże, który to tc
edit: ok, już doczytałam że to 21tc

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-12-20 o 19:09
Stary 2013-12-20, 19:17   #1493
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
ale to twoje dziecię duże, który to tc
edit: ok, już doczytałam że to 21tc
naprawdę takie duże? no dobra, na necie piszą, że średnia, to ok.350gram, więc może faktycznie.. ale hmm, lekarz powiedział, że jak na tą wagę, to powinien się urodzić max 3,5kg.. więc myślałam, że raczej małe to moje dzieciątko..
Stary 2013-12-20, 19:21   #1494
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Wracam z usg. Szyjka jest dluga, ale wąska wiec dlatego mógł być problem z jej zbadaniem. Ale pojawiło się cos innego. Miesiac temu miala łożysko na przedniej ścianie, na dobrej wyskosci. Teraz mam na tylnej sciance i przysłania ujście szyjki. Jak to możliwe zeby w ciągu miesiaca tak ti się zmieniło?
dziwne pierwsze słyszę o czymś takim

Cytat:
supeeer

Cytat:
gratuluję antenki jakie imię?

Cytat:
jestem dokładnie tego samego zdania, jak już mam zapłacić 170zł za samo usg, to niech to będzie jeden z najlepszych specjalistów

pewnie masz rację, ale mój na drugiej wizycie też mi w ogóle nic nie powiedział i wiesz- niby ok, ale może nie chciał martwić itd. teraz wolę się upewnić i pytam czy jest ok, albo proszę, żeby mi opowiedział, co on tam widzi i mierzy i jest ok, i wychodzę całkowicie spokojna i zadowolona może on wychodzi z założenia, że jak jest ok, to nic nie mówi i nie wie, że Ty byłabyś spokojniejsza, jakby Cię upewnił jednym słowem

170? kolejna co z taką sumą wyskakuje to chyba na Śląsku jest chyba tak drogo. U mnie znalazłam najtańsze za 220zł. A ceny wahają się nawet do 280zł.

Kolejną wizytę mam 3stycznia to go już poproszę o pomierzenie i powiedzenie czy jest okej, a jak nie to niech mnie cmoknie pójdę sobie na połówkowe 20tego i będę wiedziała wszystko

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-20, 19:22   #1495
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Dziewczyny kiedy dokladnie mialyscie robione usg polowkowe? Mi lekarka kazala zapisac sie na 30 grudnia, a to bedzie 19t2d. Nie za wczesnie troche?
ja tez mialam w 19t2d

Cytat:

Oj.. Nie chcialam zaczynac tematu zywienia niemowlat, bo jest czasami rownie kontrowersyjny co aborcja czy euanazja... No ale skoro juz piszesz to tylko sie wytlumacze

Wiem, ze Gerbery to nie jest najzdrowsza rzecz jaka mozna dac dziecku, ale kilku pedatrow mnie zapewnilo, ze i tak o wiee zdrowsza niz zywnosc z supermarkeu (azotany w marchewce, modyfikowane pasze dla kurczakow etc). Sama sie na tym nie znam, bo ani nie studiowalam technologii zywienia, ani nie zagladne Gerberowi na linie produkcyjna, ani rolnikowi na jego pole. Znam duzo mamus co daja Gerbery i ich dzieci zyja, wiec mam nadzieje, ze i moje przezyje
Oczywiscie, ze wolalabym sama gotowac z marchewek, ktore hoduje w ogrodku, z mieska od kurki ktora chodzi po moim podworku, no ale mieszkam w centrum miasta, a kury na balkonie trzymac nie bede

O Boze.... Nie mowcie nic o dekorowaniu pierniczkow
nie no generalnie ja tez nie zamierzam wykluczyc na 100% zywienia w ten sposob, bardziej mi chodzilo o to, ze sloiczki sa tak samo *zdrowe* jak warzywa, bo przeciez nie bez powodu pojawia sie teraz tak czesto na produktach slowo eko, bio itp. ja sama nie mam dostepu do takich warzyw czy miesa, ale w sklepie bede starala sie znalezc marchewke czy dynie z ekologicznych upraw, sa tez gotowe posilki wlasnie eko, np ellas kitchen

Cytat:
Dobra.. poddaję się z tym szyciem pościeli... przeliczyłam sobie wszystkie koszty tkanin, krawcowej, wysyłki etc... i się okazuje, że taki uszycie kompletu pościeli wyjdzie w granicach najdroższych pościeli z tych wypasionych firm typu La Millou, Zazzu etc...

A jeszcze przecież nie mam gwarancji czy krawcowa to wszystko ładnie uszyje...

Możecie w takim razie polecić jakieś sklepy/allegrowiczów z fajna pościelą?

Podoba mi się coś w tym stylu:

Za to nie znoszę takich majtkowych misiów

pallas, ja dla malej zamawialam posciel z nietuzinkowo. pl

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:25   #1496
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
chyba po 33 dniach
tylko dodam jeszcze że te 33 dni to po przekroczeniu w danym roku, jeśli np. w tym roku jesteśmy na l4 30 dni, to od nowego roku zaczynają liczyć te 33 dni od nowa i dalej płaci na pracodawca, ale jeśli w tym roku będziemy np. 34 dni na L4 i kontynuujemy zwolnienie to automatycznie przechodzimy na "zusowskie" - mam nadzieję że dobrze to wam to wytłumaczyłam bo czasem trudno jest napisać to co ma się na myśli, a szczególnie teraz (budyń)
Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie jestem dzisiaj po usg wszystko wporzadku rzadnych wad a ruchliwe malenstwo takie ze nie dało mu sie zrobic ładnego zdjecia i niewyrazny jest , tylko mnie martwi bo mam mierna ilosc wod płodowych i niewiem co to znaczy .
a dzisiaj nawet odwiedzilam dentyste kontrolnie i wszystkie zeby zdrowe
cieszę się że dzieciątko zdrowe, niestety nie wiem o co chodzi z tymi miernymi wodami, a lekarz ci nie wytłumaczył
Cytat:
juppi, za wizytę i za humor
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
hihi jedna pod drugą z fanstastycznymi wieściami Gratulacje !!!
Carolina za synusia Jakiś pomysł na imię?Spodziewałaś się,że będzie chłopczyk czy było Ci obojetne?
Lolitka, powiem ci, że na samym początku myślałam o dziecku jako o niej, ale jakoś od 3 miesiąca mi się coś przestawiło i dziecko zostało nim, ale się nie nastawiałam bo naprawdę było mi to obojętne co do imienia to jeszcze otwarta sprawa.... na razie mówimy otoczeniu że dziecko pupcię pokazało, a o płci powiadomimy ich w Święta - taki prezent

Stary 2013-12-20, 19:27   #1497
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć, witam się wieczorową porą pewnie zaraz się zacznie weekendowo – przedświąteczna cisza na wątku
Mąż właśnie kładzie Hanię, ja zjadłam dwa pomarańczka na kolację i przyszłam do Was trochę. Dzisiaj zostaję sama na wieczór, bo M idzie z kolegą na piwo, ciekawe czy znowu wróci po 3 chociaż koledze żona tym razem pozwala do 24 tylko musiał nieźle sponiewierany ostatnio wrócić

Dziewczyny pisałyście o wózkach, ja się nie znam na innych niż my mamy, więc się nie będę wypowiadać w tym temacie

Magdi, ja Hani też dawałam bobovitę, ale jakoś chyba smak jej nie podchodził i zdecydowanie chętniej jadła hipp

Ramona, tutaj link do sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=22934002
Fajny prezent taki słodki nie?

Beatusia cieszę się, że dzidzia ma się tak dobrze i widać, że dobrze karmiony synuś

Niegrzeczna, ponawiam pytanie Nikii – imię dla córuni wybrane? ale fajnie będzie Iga miała, młodsza siostra jak siostrzyczka będzie miała roczek to już będą szaleć na pewno we dwie na całego zazdroszczę, ciekawe co u mnie siedzi w brzuszku

Light, jesteś dobra z tym ptasim mleczkiem

Pallas, piękne te pościele cudne i też nie lubię takich misiowych

Wiola, dobrze, że z dzidzią w porządku to najważniejsze. A z wodami podobno trzeba dużo pić jak jest mało

Carmenaaa, to brawo za wizytę i dzidzię jakby źle rosła to gin by powiedział

Agus7ia, czyli nie jest źle tak z tą szyjką jak myślałaś? Dobrze zrozumiałam? Co do pytania to nie mam pojęcia..

Emilia to super, że u Julka i mamusi tak pięknie

Carolyna, cudownie gratuluje synka! Imię wybrane?
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:29   #1498
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
170? kolejna co z taką sumą wyskakuje to chyba na Śląsku jest chyba tak drogo. U mnie znalazłam najtańsze za 220zł. A ceny wahają się nawet do 280zł.

Kolejną wizytę mam 3stycznia to go już poproszę o pomierzenie i powiedzenie czy jest okej, a jak nie to niech mnie cmoknie pójdę sobie na połówkowe 20tego i będę wiedziała wszystko
ale za to Wy na Śląsku macie 80zł za samo usg, a ja jakbym chciała to muszę z wizytą i płacę 150zł :P ale 280zł to masakra, skąd tę kasę brać dla mnie 300zł za samego lekarza w jednym miesiącu to sporo

no i dobrze, nie dawaj się zbyć od tego oni są, od tego są oni (hehe, pamiętacie to?)
Stary 2013-12-20, 19:32   #1499
gosius91
Zakorzenienie

Pallas Ril - mnie też podobają się takie wzory - w gazetce Ikea - widziałam taka pościel No,ale znając mojego TŻ, mamę i teściową skończę na misiach etc

Byliśmy na zakupach - m.in po kapustę kiszoną - rano cała czekolada teraz kapusta (no,ale kapustę zostawiam na jutro - na bigos ) Kupiliśmy dla chrześnicy też mały prezent pod choinkę - poduszkę o taką KLIK

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:33   #1500
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę takie duże? no dobra, na necie piszą, że średnia, to ok.350gram, więc może faktycznie.. ale hmm, lekarz powiedział, że jak na tą wagę, to powinien się urodzić max 3,5kg.. więc myślałam, że raczej małe to moje dzieciątko..
napisałam że duże bo moje 250gram, ale potem doczytałam który masz tc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości