Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 19:35   #1501
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Beatusia cieszę się, że dzidzia ma się tak dobrze i widać, że dobrze karmiony synuś
tak myślisz? jak ja pomyślę o tym, co jem, to nie wiem, skąd on taki duży.. mięsa raczej nie jem (chyba, że "kopyta" z mc donalda), nabiału też nie za dużo, słodyczy raczej nie, podstawa mojej diety to warzywa z dodatkiem kaszy, makaronu, no i owoce.. więc nie wiem, chyba na pomarańczach tak rośnie
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:40   #1502
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Wracam z usg. Szyjka jest dluga, ale wąska wiec dlatego mógł być problem z jej zbadaniem. Ale pojawiło się cos innego. Miesiac temu miala łożysko na przedniej ścianie, na dobrej wyskosci. Teraz mam na tylnej sciance i przysłania ujście szyjki. Jak to możliwe zeby w ciągu miesiaca tak ti się zmieniło?

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko pięknie, pani doktor powiedziała: ciąża marzenie.
Wyniki badań piękne, macica pięknie, no generalnie wszystko ok. USG nie było, tylko słuchałam serduszka takim aparatem do słuchania.
Także jestem bardzo zadowolona, w ogóle miałam dobry dzień.
Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za kciukasy
jesteśmy już po wizycie, z dzidzią wszystko w porządeczku, ma piękne czterokomorowe serduszko i waży ok. 250gram i uwaga! lekarz widział antenkę więc będzie chłopak

No takich dobrych wiadomości oczekiwałam

Ja właśnie wcinam placki ziemniaczane

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:42   #1503
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
ale za to Wy na Śląsku macie 80zł za samo usg, a ja jakbym chciała to muszę z wizytą i płacę 150zł :P ale 280zł to masakra, skąd tę kasę brać dla mnie 300zł za samego lekarza w jednym miesiącu to sporo

no i dobrze, nie dawaj się zbyć od tego oni są, od tego są oni (hehe, pamiętacie to?)
Kononowicz jaaaa...on był swój ziomek i ten jego sweterek

nic mi nie wiadomo na temat usg za 80zeta ale spokooo chyba, że mowa o tym co któraś pytała po ile która ma za same usg? ja wiem tylko o usg z wizytami czyli tak jak piszesz 110-140zł

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:48   #1504
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

nic mi nie wiadomo na temat usg za 80zeta ale spokooo chyba, że mowa o tym co któraś pytała po ile która ma za same usg? ja wiem tylko o usg z wizytami czyli tak jak piszesz 110-140zł
dokładnie no sweterek wymiatał, ale wiesz co Ci powiem> mój tatuś miał taki sweterek, kupiony daaaawno temu i jak był szał na Kononowicza i ten sweterek, to mój brat go sprzedał na allegro za 200 czy 300zł

tak, tak, właśnie o samo usg mi chodziło bo wizyta z usg, to u nas raczej 150zł wzwyż
Stary 2013-12-20, 19:51   #1505
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Zmykam zaraz spać normalnie żeby mi nocka szybko minęła, rano będę witać Tż-ta

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:00   #1506
Carmenaa_88
Zakorzenienie

powiem Ci, że w latach 90tych i wczesnych 20tych wszyscy tatusiowie mieli te sweterki chyba, mój również wiesz...moda ponoć wraca

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-20, 20:00   #1507
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
tak myślisz? jak ja pomyślę o tym, co jem, to nie wiem, skąd on taki duży.. mięsa raczej nie jem (chyba, że "kopyta" z mc donalda), nabiału też nie za dużo, słodyczy raczej nie, podstawa mojej diety to warzywa z dodatkiem kaszy, makaronu, no i owoce.. więc nie wiem, chyba na pomarańczach tak rośnie
Hehe to na tych węglowodanach może, czyli na kaszy i makaronie
Nie no ja żartuję chodziło mi o to, że mamusi zabiera dzidziuś to czego potrzebuje po prostu i dzięki temu tak pięknie przybiera, bo niczego mu nie brakuje

Cytat:
Dziewczyny ja jestem w szoku ile niektóre z Was płacą za lekarzy to nie Carmenaa konkretnie do Ciebie oczywiście, ale przewinęła się tu kwota 300zł na miesiąc ja płacę 100zł i w tym mam wszystko, łącznie z USG, potem KTG itp a raz jak wyszło w miesiącu, że byłam 2 razy to mój lekarz powiedział, ze weźmie na jednej wizycie 50zł i na drugiej 50, żebym za dużych kosztów w miesiącu nie miała. A do tego jest super lekarzem i ma świetny sprzęt naprawdę doceniam, że mi ise tak trafiło i nie miałam wątpliwości po 1 ciąży, że pomimo przeprowadzki chcę do niego dojeżdżać 80km a nie szukać kogoś u siebie.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:01   #1508
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
wczoraj dostałam od męża prezent juz na święta - powiedział, że mnie ma juz z głowy

3 takie poziomy ciastek nie otwieram póki co, bo nie poprzestanę na jednym i do świąt nic nie zostanie
ja też chcę
Cytat:
Wracam z usg. Szyjka jest dluga, ale wąska wiec dlatego mógł być problem z jej zbadaniem. Ale pojawiło się cos innego. Miesiac temu miala łożysko na przedniej ścianie, na dobrej wyskosci. Teraz mam na tylnej sciance i przysłania ujście szyjki. Jak to możliwe zeby w ciągu miesiaca tak ti się zmieniło?
hmm nie mam pojęcia, a czy to ten sam lekarz badał?
Cytat:
Wyniki badań piękne, macica pięknie, no generalnie wszystko ok. USG nie było, tylko słuchałam serduszka takim aparatem do słuchania.

Cytat:
jesteśmy już po wizycie, z dzidzią wszystko w porządeczku, ma piękne czterokomorowe serduszko i waży ok. 250gram i uwaga! lekarz widział antenkę więc będzie chłopak
super gratuluję
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:11   #1509
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe to na tych węglowodanach może, czyli na kaszy i makaronie
Nie no ja żartuję chodziło mi o to, że mamusi zabiera dzidziuś to czego potrzebuje po prostu i dzięki temu tak pięknie przybiera, bo niczego mu nie brakuje

Dziewczyny ja jestem w szoku ile niektóre z Was płacą za lekarzy to nie Carmenaa konkretnie do Ciebie oczywiście, ale przewinęła się tu kwota 300zł na miesiąc ja płacę 100zł i w tym mam wszystko, łącznie z USG, potem KTG itp a raz jak wyszło w miesiącu, że byłam 2 razy to mój lekarz powiedział, ze weźmie na jednej wizycie 50zł i na drugiej 50, żebym za dużych kosztów w miesiącu nie miała. A do tego jest super lekarzem i ma świetny sprzęt naprawdę doceniam, że mi ise tak trafiło i nie miałam wątpliwości po 1 ciąży, że pomimo przeprowadzki chcę do niego dojeżdżać 80km a nie szukać kogoś u siebie.
heh, te węglowodany to też nie za często ale wiem, o co chodzi

no mi koło tego wyjdzie w styczniu- 100zł za samą wizytę bez usg, ktg, itd. i 170zł za usg połówkowe, a tak normalnie to wizyta z usg 150zł. i wątpię czy ten mój lekarz by mi dzielił koszty, jakbym była 2 razy w miesiącu, tak więc tylko Ci pozazdrościć, Kochana i tak się drapię po głowie, na czym tu przyoszczędzić, żeby budżet domowy nie ucierpiał tak boleśnie.. z tego też powodu prywatnie zaczęłam chodzić dopiero od tego miesiąca, bo od początku ciąży to bym chyba nie wydoliła..
Stary 2013-12-20, 20:12   #1510
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
przy Igusiu dawałam 7dych. aż strach, że po głupich 3 latach takie podwyżki no ja na razie chodzę na NFZ, ale po połówkoym chcę iść prywatnie właśnie. fajnie, że u Ciebie takie kwoty.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-20, 20:14   #1511
kaorlak
Zadomowienie

Ufff, ciężki dzień dzisiaj
Byłyśmy z Misią na zakupach i się zastanawiam skąd się tyle ludzi wzięło. Czy oni nie pracują o godz. 11 ? I ciągle ich przybywało. Gdzie ten kryzys, ja się pytam
Kupiłam Mężulowi koszulę pod choinkę, a Misi grube skarpetki antypoślizgowe, bo moja Córcię kapcie w nóżki parzą Jutro mam jeszcze do odebrania dwa prezenty i mam wszystko

Potem byłyśmy na Wigilii w przedszkolu Misi. Ona cała przeszczęśliwa, bo nie była prawie dwa tygodnie i się stęskniła za wszystkimi (wyściskała swoje ulubione koleżanki, kolegę Tymka i panie ), a ja sobie pojadłam barszczu i pasztecików (były pyszneeee!)

Niegrzeczna gratuluję drugiej Córci
Carolyna gratuluję Syneczka

Carmena mam nadzieję, że z tą nerką to nic poważnego.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:16   #1512
agus7ia
Raczkowanie

No wlasnie usg bylo u roznych lekarzy. Takie zwykle usg robie w lux medzie, a na te prentalne i polowkowe robie prywatnie. I ktorys z lekarzy albo spartolil albo moje lozysko z normalnie usytuowanego stalo sie lozyskiem przodujacym, ktore niestety nie jest najlepsza sprawa w ciazy. Miala, ktoras z was lozysko przodujace?

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i poznanych plci.

Kasian mnie tez zawsze zastanawia fakt, ze w ciagu dnia w sklepach i na miescie jest pelno ludzi w takim wieku pracujacym

Edytowane przez agus7ia
Czas edycji: 2013-12-20 o 20:18
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:16   #1513
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

No tak ale ja za pierwsze badania w laboratorium zostawiłam 220zł więc jakby tak podsumować to bilans może wyjść u nas taki sam

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Ufff, ciężki dzień dzisiaj
Byłyśmy z Misią na zakupach i się zastanawiam skąd się tyle ludzi wzięło. Czy oni nie pracują o godz. 11 ? I ciągle ich przybywało. Gdzie ten kryzys, ja się pytam
Kupiłam Mężulowi koszulę pod choinkę, a Misi grube skarpetki antypoślizgowe, bo moja Córcię kapcie w nóżki parzą Jutro mam jeszcze do odebrania dwa prezenty i mam wszystko

Potem byłyśmy na Wigilii w przedszkolu Misi. Ona cała przeszczęśliwa, bo nie była prawie dwa tygodnie i się stęskniła za wszystkimi (wyściskała swoje ulubione koleżanki, kolegę Tymka i panie ), a ja sobie pojadłam barszczu i pasztecików (były pyszneeee!)
Kaorlak to dzień udany wiesz powiem Ci, że ja też zawsze jak idę z Hanią na spacer przed południem to się zastanawiam skąd tyle ludzi w mieście, we wszystkich sklepach i wszyscy coś kupują.. i to nie są sami emeryci albo matki na macierzyńskim
Stary 2013-12-20, 20:18   #1514
sylvuniaa84
Zadomowienie

Mnie jeden miesiąc wyniósł 500 zł w tym była wizyta,badania,witaminki ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-20, 20:24   #1515
Carmenaa_88
Zakorzenienie

ile wy za badania wydałyście nieee to ja dlatego poszłam na NFZ by wszystkie najważniejsze badania mieć za free, wiadomo tam za tsh i hcv płaciłam, ale reszta za darmo. Przyoszczędziłam przy tym by móc potem chodzić prywatnie.
Tym sposobem mam wszystkie najważniejsze badania wykonane i prywatnie będę dostawała tylko mocz i morfologię

Cytat:
No wlasnie usg bylo u roznych lekarzy. Takie zwykle usg robie w lux medzie, a na te prentalne i polowkowe robie prywatnie. I ktorys z lekarzy albo spartolil albo moje lozysko z normalnie usytuowanego stalo sie lozyskiem przodujacym, ktore niestety nie jest najlepsza sprawa w ciazy. Miala, ktoras z was lozysko przodujace?

kochana pamiętaj, że łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-20, 20:25   #1516
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam się kochane
teraz dopiero mam czas by Was nadrobić dokładnie, bo tak to aby wpadałam zobaczyć jak wizyty wypadły , ale napisać nic nie mogłam bo Iga mi nie pozwoliła

zapomniałam Wam podziękować za kciuki , które trzymałyście za moją wizytę, jesteście kochane
następna wizytę mam 29 stycznia o 10.30 Nikii

wiecie jak ja się nastawiłam na chłopaka, cały czas mówiłam do brzucha Franuś i jak wyszłam z gabinetu to tak zaczęłam się śmiać z mężem , że mówię Wam. Mąż od początku stawiał na drugą córę a ja mówię nie nie, inna ta ciąża niż ta pierwsza, więc i płeć szykuję się inna a tu proszę

co do imienia bo widziałam dużo z Was pytało, to nadal się zastanawiamy nad dwoma : Maja lub Hania i nie wiem na czym stanie w końcu

madziula, widziałam, że pytasz czy planujemy trzecie
planować nie planujemy ale różnie to bywa, na pewno nie w przeciągu 5 lat, poźniej może, kto wie.. ale finansowo chyba by nas stać nie było na 3 dzieci

Asia chyba pytała o łożysko, więc ja też mam na przedniej ścianie a ruchy czuję od paru dni ale to takie łaskotanie, smyranie wyraźne nie są

aa widziałam, że pisałyście jeszcze o cenach usg, mój lekarz mnie dziś zaskoczył bo płaciłam 50 zł a zawsze płacę 100 zł, a wizyta taka sama jak zawsze czyli full zestaw

Idę Was nadrobić, bo jak zwykle przeleciałam po łebkach

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2013-12-20 o 20:26
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:25   #1517
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

te kwoty są straszne.. ja tam uważam, że kobiety ciężarne powinny mieć zniżkę w czasie ciąży na opiekę medyczną i leki, bo to jest dramat, ile kasy idzie w miesiącu.. ja na same leki w tym miesiącu wydałam 150zł badania na szczęscie póki co robię na nfz, chociaż w tym mcu prywatny życzy sobie badania, a ten z nfz nie, więc będę uderzać do rodzinnego po to, co się uda..
Stary 2013-12-20, 20:27   #1518
sylvuniaa84
Zadomowienie

U nas jak chodzi sie prywatnie to nie da rady zrobic badań na NFZ.... A rodzinny lekarz nie ma szans aby dał skierowanie na badania aby nie placic

Stary 2013-12-20, 20:28   #1519
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
ile wy za badania wydałyście nieee to ja dlatego poszłam na NFZ by wszystkie najważniejsze badania mieć za free, wiadomo tam za tsh i hcv płaciłam, ale reszta za darmo. Przyoszczędziłam przy tym by móc potem chodzić prywatnie.
Tym sposobem mam wszystkie najważniejsze badania wykonane i prywatnie będę dostawała tylko mocz i morfologię
ja mam podobne podejście a tak z ciekawości, to ile płaciłaś za hcv, coś koło 30zł? bo ja muszę prywatnie chyba zrobić, bo w końcu dziś nie zapytałam czy to będziemy robić, czy nie, a ten prywatny kazał mi to przynieść..
Stary 2013-12-20, 20:28   #1520
carolyna86
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za gratulacje a co do imienia to dopiero się zaczniemy zastanawiać , mamy jeszcze całą drugą połowę ciąży

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:32   #1521
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam podobne podejście a tak z ciekawości, to ile płaciłaś za hcv, coś koło 30zł? bo ja muszę prywatnie chyba zrobić, bo w końcu dziś nie zapytałam czy to będziemy robić, czy nie, a ten prywatny kazał mi to przynieść..
42złotych zdaje się ale dowiedziałam się, że w innej przechodni jest za 35zł, także można pochodzić popytać jeśli masz kilka laboratoriów obok siebie.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-20, 20:33   #1522
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas jak chodzi sie prywatnie to nie da rady zrobic badań na NFZ.... A rodzinny lekarz nie ma szans aby dał skierowanie na badania aby nie placic

sylvunia, ja do tej pory chodziłam na nfz, a teraz będę kontynuować na nfz (bo lubię tego lekarza i jakoś mam do niego zaufanie, ale nie zna się na mojej chorobie i nie pracuje w szpitalu, żeby móc mi zrobić cesarkę, która może mieć komplikacje, poza tym, czasem da jakieś skierowanie na badania ) i zaczynam prywatnie (ze względów, jak wyżej). a co do rodzinnego, to co wy macie za lekarzy? morfologię i mocz to chyba nie problem dać skierowanie, gorzej z jakimiś specjalistycznymi, jak krzywa cukrowa i hcv.. chociaż ja moją i tak zapytam, dla pewności..
Stary 2013-12-20, 20:37   #1523
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona, tutaj link do sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=22934002
Fajny prezent taki słodki nie?
dziękuję

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
:
haha, niczego nie będzie

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

mnie podobnie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:37   #1524
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
42złotych zdaje się ale dowiedziałam się, że w innej przechodni jest za 35zł, także można pochodzić popytać jeśli masz kilka laboratoriów obok siebie.
oj, to dość sporo.. ja patrzyłam dziś na stronie jakiegoś laboratorium, ale nawet nie wrocławskiego, tylko tak dla porównania, bo ja za toxo płaciłam 30zł, więc hcv wypadałoby podobnie, bo w tamtym laboratorium i to, i to było po 35zł.. słyszałam, że podobno Diagnostyka ma stosunkowo najtańsze i najbardziej rzetelne laboratorium.. ale nie sprawdzałam, bo toxo robiłam w przychodni, razem z innymi badaniami, które miałam na skierowaniu, więc bez sensu było chodzić dwa razy na kłucie..
Stary 2013-12-20, 20:38   #1525
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i poznanych plci.

Kasian mnie tez zawsze zastanawia fakt, ze w ciagu dnia w sklepach i na miescie jest pelno ludzi w takim wieku pracujacym
Agus7ia ja nie wiem jak mam umiejscowione łożysko, jeszcze nie było o tym mowy, pewnie się dowiem w poniedziałek.

Ale nie martw się, nie stresuj i przede wszystkim - nie wyszukuj informacji w google! Twoje dobre samopoczucie i uśmiech są dla dzidzi ważniejsze niż to na której ścianie masz łożysko

Cytat:
No panie w laboratorium pytały czy chce wiedzieć ile wyszło dobrze, że miałam tyle kasy przy sobie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
wiecie jak ja się nastawiłam na chłopaka, cały czas mówiłam do brzucha Franuś i jak wyszłam z gabinetu to tak zaczęłam się śmiać z mężem , że mówię Wam. Mąż od początku stawiał na drugą córę a ja mówię nie nie, inna ta ciąża niż ta pierwsza, więc i płeć szykuję się inna a tu proszę

co do imienia bo widziałam dużo z Was pytało, to nadal się zastanawiamy nad dwoma : Maja lub Hania i nie wiem na czym stanie w końcu
h
Hehe no to śmiech to zdrowa reakcja raczej piękne imiona, szczególnie to drugie

Co do trzeciego dziecka ja też tak myślę, że może za jakieś 5 lat? Ale mąż nie chce o tym słyszeć

Cytat:
dziękuję dziewczyny za gratulacje a co do imienia to dopiero się zaczniemy zastanawiać , mamy jeszcze całą drugą połowę ciąży
No niby tak ale ja jak poznam płeć to wolę już się zwracać do dzidzi personalnie czyli po imieniu nawet na porodówce jak rodziłam to wołałam: Hania wychodź
Stary 2013-12-20, 20:43   #1526
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
:
u mnie niestety nie było szans się dostać do 10 tc na NFZ - komentarz pani w rejestracji "a co ja pani poradzę, terminy mamy takie a nie inne, nie bronię pani iść do innego lekarza" (czytaj: innego miasta, bo nie ma w mieście innej przychodni z ginekologami )
więc poszłam juz prywatnie do super babki, a przy okazji ma najtaniej prywatnie

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
te kwoty są straszne.. ja tam uważam, że kobiety ciężarne powinny mieć zniżkę w czasie ciąży na opiekę medyczną i leki, bo to jest dramat, ile kasy idzie w miesiącu.. ja na same leki w tym miesiącu wydałam 150zł
no niestety - w końcu zyjemy w państwie prorodzinnym, gdzie posiadanie dziecka staje się luksusem

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
u mnie w szpitalu tez za 35 zł
Stary 2013-12-20, 20:45   #1527
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

haha, niczego nie będzie
kochałam go swego czasu

Cytat:
oj, to dość sporo.. ja patrzyłam dziś na stronie jakiegoś laboratorium, ale nawet nie wrocławskiego, tylko tak dla porównania, bo ja za toxo płaciłam 30zł, więc hcv wypadałoby podobnie, bo w tamtym laboratorium i to, i to było po 35zł.. słyszałam, że podobno Diagnostyka ma stosunkowo najtańsze i najbardziej rzetelne laboratorium.. ale nie sprawdzałam, bo toxo robiłam w przychodni, razem z innymi badaniami, które miałam na skierowaniu, więc bez sensu było chodzić dwa razy na kłucie..
no drogo, no ale cóż. nie miałam czasu wtedy chodzić i szukać tańszego. Toxo akurat miałam za darmo. Ale za to za tsh płaciłam 27zeta zdaje się.

Cytat:

No panie w laboratorium pytały czy chce wiedzieć ile wyszło dobrze, że miałam tyle kasy przy sobie

No niby tak ale ja jak poznam płeć to wolę już się zwracać do dzidzi personalnie czyli po imieniu nawet na porodówce jak rodziłam to wołałam: Hania wychodź
i nie przeraziła Cię ta cena???? ja bym chyba uciekła

bardzo subtelnie

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
u mnie niestety nie było szans się dostać do 10 tc na NFZ - komentarz pani w rejestracji "a co ja pani poradzę, terminy mamy takie a nie inne, nie bronię pani iść do innego lekarza" (czytaj: innego miasta, bo nie ma w mieście innej przychodni z ginekologami )
więc poszłam juz prywatnie do super babki, a przy okazji ma najtaniej prywatnie
ja pamiętam jak zaszłam i idę się na luzaka zapisać się na za 3tygodnie, a pani do mnie, że termin najbliższy na listopad (był wrzesień)

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-20, 20:51   #1528
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam, że podobno Diagnostyka ma stosunkowo najtańsze i najbardziej rzetelne laboratorium..
u mnie Diagnostyka wychodzi najdrożej, taniej mają tylko TSH, po 19 zł, tak to płacę 25 zł

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:

ja pamiętam jak zaszłam i idę się na luzaka zapisać się na za 3tygodnie, a pani do mnie, że termin najbliższy na listopad (był wrzesień)
Kochana to wyobraź sobie, że ja dzwoniłam na początku października, zaraz po zrobieniu testu, a pani do mnie, że najbliższe zapisy pod koniec listopada, na grudzień
no to delikatnie pania poinformowałam, że jestem w ciąży i muszę się przecież załapać do 10 tc na becikowe, to pani z oburzeniem odpowiedziała mi , to co wyżej napisałam
no to jakaś paranoja masz do wyboru: albo becikowe albo nie tracisz na wizyty prywatne kasy - ot nasze państwo prorodzinne
Stary 2013-12-20, 20:54   #1529
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Brawa

Cytat:
O i mały facecik, super

Cytat:
jestem dokładnie tego samego zdania, jak już mam zapłacić 170zł za samo usg, to niech to będzie jeden z najlepszych specjalistów

pewnie masz rację, ale mój na drugiej wizycie też mi w ogóle nic nie powiedział i wiesz- niby ok, ale może nie chciał martwić itd. teraz wolę się upewnić i pytam czy jest ok, albo proszę, żeby mi opowiedział, co on tam widzi i mierzy i jest ok, i wychodzę całkowicie spokojna i zadowolona może on wychodzi z założenia, że jak jest ok, to nic nie mówi i nie wie, że Ty byłabyś spokojniejsza, jakby Cię upewnił jednym słowem
Ze mną mają przechlapane, po przejściach z Olafem pytam o tysiąc rzeczy na wizycie i nie ma mowy żeby nie odpowiedzieli

Cytat:
No to szyjka b.dobrze
Nie masz przodującego łożyska, ja mam tak samo

Jedyne co mi przychodzi przez myśl, to że jedno usg miałaś z innej strony robione, tzn przez plecy

Cytat:
170? kolejna co z taką sumą wyskakuje to chyba na Śląsku jest chyba tak drogo. U mnie znalazłam najtańsze za 220zł. A ceny wahają się nawet do 280zł.:
U nas średnio 200 zł za wizytę z usg. Samo połówkowe bez badania (pewnie by przyciągnąć klientkę do końca ciąży ) 120zł, ale w sumie pierwszą ciaże tam prowadziłam, może po temu

Cytat:
dokładnie no sweterek wymiatał, ale wiesz co Ci powiem> mój tatuś miał taki sweterek, kupiony daaaawno temu i jak był szał na Kononowicza i ten sweterek, to mój brat go sprzedał na allegro za 200 czy 300zł
O matko, naprawdę za tyle ?

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
No to udany dzień
Ale kurczę, przedszkolaki tak objadać?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
madziula, widziałam, że pytasz czy planujemy trzecie
planować nie planujemy ale różnie to bywa, na pewno nie w przeciągu 5 lat, poźniej może, kto wie.. ale finansowo chyba by nas stać nie było na 3 dzieci
O to mamy podobne podejście Ja też nie wykluczam trzeciego ale za dłuuuuższy czas
Tylko będe miała w związku z tym pytanie do rh- ale to muszę sie skupić

Jestem przerażona, ledwo usiąde małe wygina jak szalone, od 25 minut teraz kop kop kop. . . Matko co ja zrobię z dwoma szalonymi w domu

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:54   #1530
Nikii89
Zakorzenienie

Light powiedz że syn miał ochotę

Beatusia nie sugeruj się wagą co lekarz podaje :P jak ja bym się sugerowała to urodziłabym syna 3700g a tak wyszedł 4180g

Asia ja w pierwszej miałam na przedniej ścianie i pierwsze ruchy czułam w 20-21tc. I powiem Ci że ogólnie do końca za dużo tych mocnych kopniaków nie czułam.

Wiola co do wód płodowych to nie pomogę bo się nie znam na tym. A płeć już określona??

Carmena to co to za lekarz co nic nie wiesz ??

Emilia, Carolyna super że wizyta udana

My po zakupach choć TŻ stwierdził że w niedzielę jedzie sam, bo z dzieckiem to on zakupów robić nie będzie więcej :P
A ludzi pełno , kurcze myślałam że mniej będzie , że dopiero sob i ndz zaczną wariować a tu już....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości