|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
), nabiału też nie za dużo, słodyczy raczej nie, podstawa mojej diety to warzywa z dodatkiem kaszy, makaronu, no i owoce.. więc nie wiem, chyba na pomarańczach tak rośnie
|
|
|
|
|
#1502 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No takich dobrych wiadomości oczekiwałam Ja właśnie wcinam placki ziemniaczane
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic mi nie wiadomo na temat usg za 80zeta ale spokooo chyba, że mowa o tym co któraś pytała po ile która ma za same usg? ja wiem tylko o usg z wizytami czyli tak jak piszesz 110-140zł
|
|
#1504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, tak, właśnie o samo usg mi chodziło bo wizyta z usg, to u nas raczej 150zł wzwyż
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam zaraz spać normalnie żeby mi nocka szybko minęła, rano będę witać Tż-ta
![]() ![]()
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci, że w latach 90tych i wczesnych 20tych wszyscy tatusiowie mieli te sweterki chyba, mój również
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no ja żartuję chodziło mi o to, że mamusi zabiera dzidziuś to czego potrzebuje po prostu i dzięki temu tak pięknie przybiera, bo niczego mu nie brakuje Cytat:
to nie Carmenaa konkretnie do Ciebie oczywiście, ale przewinęła się tu kwota 300zł na miesiąc ja płacę 100zł i w tym mam wszystko, łącznie z USG, potem KTG itp i nie miałam wątpliwości po 1 ciąży, że pomimo przeprowadzki chcę do niego dojeżdżać 80km a nie szukać kogoś u siebie.
|
||
|
|
|
#1508 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też chcęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super gratuluję
|
||||
|
|
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wiem, o co chodzi ![]() no mi koło tego wyjdzie w styczniu- 100zł za samą wizytę bez usg, ktg, itd. i 170zł za usg połówkowe, a tak normalnie to wizyta z usg 150zł. i wątpię czy ten mój lekarz by mi dzielił koszty, jakbym była 2 razy w miesiącu, tak więc tylko Ci pozazdrościć, Kochana i tak się drapię po głowie, na czym tu przyoszczędzić, żeby budżet domowy nie ucierpiał tak boleśnie.. z tego też powodu prywatnie zaczęłam chodzić dopiero od tego miesiąca, bo od początku ciąży to bym chyba nie wydoliła..
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja na razie chodzę na NFZ, ale po połówkoym chcę iść prywatnie właśnie. fajnie, że u Ciebie takie kwoty.
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, ciężki dzień dzisiaj
Byłyśmy z Misią na zakupach i się zastanawiam skąd się tyle ludzi wzięło. Czy oni nie pracują o godz. 11 ? I ciągle ich przybywało. Gdzie ten kryzys, ja się pytam ![]() Kupiłam Mężulowi koszulę pod choinkę, a Misi grube skarpetki antypoślizgowe, bo moja Córcię kapcie w nóżki parzą Jutro mam jeszcze do odebrania dwa prezenty i mam wszystko Potem byłyśmy na Wigilii w przedszkolu Misi. Ona cała przeszczęśliwa, bo nie była prawie dwa tygodnie i się stęskniła za wszystkimi (wyściskała swoje ulubione koleżanki, kolegę Tymka i panie ), a ja sobie pojadłam barszczu i pasztecików (były pyszneeee!)Niegrzeczna gratuluję drugiej Córci ![]() Carolyna gratuluję Syneczka ![]() Carmena mam nadzieję, że z tą nerką to nic poważnego.
|
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie usg bylo u roznych lekarzy. Takie zwykle usg robie w lux medzie, a na te prentalne i polowkowe robie prywatnie. I ktorys z lekarzy albo spartolil albo moje lozysko z normalnie usytuowanego stalo sie lozyskiem przodujacym, ktore niestety nie jest najlepsza sprawa w ciazy. Miala, ktoras z was lozysko przodujace?
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i poznanych plci. Kasian mnie tez zawsze zastanawia fakt, ze w ciagu dnia w sklepach i na miescie jest pelno ludzi w takim wieku pracujacym
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-12-20 o 20:18 |
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
No tak ale ja za pierwsze badania w laboratorium zostawiłam 220zł
więc jakby tak podsumować to bilans może wyjść u nas taki sam ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
wiesz powiem Ci, że ja też zawsze jak idę z Hanią na spacer przed południem to się zastanawiam skąd tyle ludzi w mieście, we wszystkich sklepach i wszyscy coś kupują.. i to nie są sami emeryci albo matki na macierzyńskim
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Mnie jeden miesiąc wyniósł 500 zł w tym była wizyta,badania,witaminki ...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
ile wy za badania wydałyście
nieee to ja dlatego poszłam na NFZ by wszystkie najważniejsze badania mieć za free, wiadomo tam za tsh i hcv płaciłam, ale reszta za darmo. Przyoszczędziłam przy tym by móc potem chodzić prywatnie. Tym sposobem mam wszystkie najważniejsze badania wykonane i prywatnie będę dostawała tylko mocz i morfologię ![]() Cytat:
kochana pamiętaj, że łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się kochane
teraz dopiero mam czas by Was nadrobić dokładnie, bo tak to aby wpadałam zobaczyć jak wizyty wypadły , ale napisać nic nie mogłam bo Iga mi nie pozwoliła ![]() zapomniałam Wam podziękować za kciuki , które trzymałyście za moją wizytę, jesteście kochane następna wizytę mam 29 stycznia o 10.30 Nikii ![]() wiecie jak ja się nastawiłam na chłopaka, cały czas mówiłam do brzucha Franuś a tu proszęco do imienia bo widziałam dużo z Was pytało, to nadal się zastanawiamy nad dwoma : Maja lub Hania i nie wiem na czym stanie w końcu ![]() madziula, widziałam, że pytasz czy planujemy trzecie ![]() planować nie planujemy ale różnie to bywa, na pewno nie w przeciągu 5 lat, poźniej może, kto wie.. ale finansowo chyba by nas stać nie było na 3 dzieci Asia chyba pytała o łożysko, więc ja też mam na przedniej ścianie a ruchy czuję od paru dni ale to takie łaskotanie, smyranie wyraźne nie sąaa widziałam, że pisałyście jeszcze o cenach usg, mój lekarz mnie dziś zaskoczył bo płaciłam 50 zł a zawsze płacę 100 zł, a wizyta taka sama jak zawsze czyli full zestaw ![]() Idę Was nadrobić, bo jak zwykle przeleciałam po łebkach
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2013-12-20 o 20:26 |
|
|
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
badania na szczęscie póki co robię na nfz, chociaż w tym mcu prywatny życzy sobie badania, a ten z nfz nie, więc będę uderzać do rodzinnego po to, co się uda..
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
U nas jak chodzi sie prywatnie to nie da rady zrobic badań na NFZ.... A rodzinny lekarz nie ma szans aby dał skierowanie na badania aby nie placic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak z ciekawości, to ile płaciłaś za hcv, coś koło 30zł? bo ja muszę prywatnie chyba zrobić, bo w końcu dziś nie zapytałam czy to będziemy robić, czy nie, a ten prywatny kazał mi to przynieść..
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za gratulacje
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dowiedziałam się, że w innej przechodni jest za 35zł, także można pochodzić popytać jeśli masz kilka laboratoriów obok siebie.
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i zaczynam prywatnie (ze względów, jak wyżej). a co do rodzinnego, to co wy macie za lekarzy? morfologię i mocz to chyba nie problem dać skierowanie, gorzej z jakimiś specjalistycznymi, jak krzywa cukrowa i hcv.. chociaż ja moją i tak zapytam, dla pewności..
|
|
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- haha, niczego nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
oj, to dość sporo.. ja patrzyłam dziś na stronie jakiegoś laboratorium, ale nawet nie wrocławskiego, tylko tak dla porównania, bo ja za toxo płaciłam 30zł, więc hcv wypadałoby podobnie, bo w tamtym laboratorium i to, i to było po 35zł.. słyszałam, że podobno Diagnostyka ma stosunkowo najtańsze i najbardziej rzetelne laboratorium.. ale nie sprawdzałam, bo toxo robiłam w przychodni, razem z innymi badaniami, które miałam na skierowaniu, więc bez sensu było chodzić dwa razy na kłucie..
|
|
|
|
#1525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie martw się, nie stresuj i przede wszystkim - nie wyszukuj informacji w google! Twoje dobre samopoczucie i uśmiech są dla dzidzi ważniejsze niż to na której ścianie masz łożysko Cytat:
dobrze, że miałam tyle kasy przy sobie ![]() Cytat:
piękne imiona, szczególnie to drugie Co do trzeciego dziecka ja też tak myślę, że może za jakieś 5 lat? Ale mąż nie chce o tym słyszeć ![]() Cytat:
nawet na porodówce jak rodziłam to wołałam: Hania wychodź |
||||
|
|
|
#1526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)więc poszłam juz prywatnie do super babki, a przy okazji ma najtaniej prywatnie ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1527 | |||
|
Zakorzenienie
|
kochałam go swego czasu
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
no to delikatnie pania poinformowałam, że jestem w ciąży i muszę się przecież załapać do 10 tc na becikowe, to pani z oburzeniem odpowiedziała mi , to co wyżej napisałam ![]() no to jakaś paranoja masz do wyboru: albo becikowe albo nie tracisz na wizyty prywatne kasy - ot nasze państwo prorodzinne |
||
|
|
|
#1529 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie masz przodującego łożyska, ja mam tak samo Jedyne co mi przychodzi przez myśl, to że jedno usg miałaś z innej strony robione, tzn przez plecy ![]() ![]() Cytat:
) 120zł, ale w sumie pierwszą ciaże tam prowadziłam, może po temuCytat:
Cytat:
![]() Ale kurczę, przedszkolaki tak objadać? Cytat:
Ja też nie wykluczam trzeciego ale za dłuuuuższy czas Tylko będe miała w związku z tym pytanie do rh- ale to muszę sie skupić ![]() Jestem przerażona, ledwo usiąde małe wygina jak szalone, od 25 minut teraz kop kop kop. . . Matko co ja zrobię z dwoma szalonymi w domu ![]()
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Light powiedz że syn miał ochotę
![]() Beatusia nie sugeruj się wagą co lekarz podaje :P jak ja bym się sugerowała to urodziłabym syna 3700g a tak wyszedł 4180g ![]() Asia ja w pierwszej miałam na przedniej ścianie i pierwsze ruchy czułam w 20-21tc. I powiem Ci że ogólnie do końca za dużo tych mocnych kopniaków nie czułam. Wiola co do wód płodowych to nie pomogę bo się nie znam na tym. A płeć już określona?? ![]() Carmena to co to za lekarz co nic nie wiesz ?? Emilia, Carolyna super że wizyta udana ![]() My po zakupach choć TŻ stwierdził że w niedzielę jedzie sam, bo z dzieckiem to on zakupów robić nie będzie więcej :P A ludzi pełno , kurcze myślałam że mniej będzie , że dopiero sob i ndz zaczną wariować a tu już.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

), nabiału też nie za dużo, słodyczy raczej nie, podstawa mojej diety to warzywa z dodatkiem kaszy, makaronu, no i owoce.. więc nie wiem, chyba na pomarańczach tak rośnie 

od tego oni są, od tego są oni (hehe, pamiętacie to?
bo wizyta z usg, to u nas raczej 150zł wzwyż 

ja płacę 100zł i w tym mam wszystko, łącznie z USG, potem KTG itp 

ja też chcę
no ja na razie chodzę na NFZ, ale po połówkoym chcę iść prywatnie właśnie. fajnie, że u Ciebie takie kwoty.

ale dowiedziałam się, że w innej przechodni jest za 35zł, także można pochodzić popytać jeśli masz kilka laboratoriów obok siebie.
masz do wyboru: albo becikowe albo nie tracisz na wizyty prywatne kasy - ot nasze państwo prorodzinne