Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-21, 08:07   #1561
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Madziula wlasnie lekarz powiedzial, ze jest przodujace, ale tylko czesciowo przyslania szyjke. Jestem w 17t5d wg OM. Dzis usg pokazalo 16t5d. Generalnie wygladalo to tak: mowie, ze lekarka martwi sie krotka szyjka, a on mi na to, ze szyjka jest ok, ale jest inny problem wlasnie z lozyskiem. Najbardziej dziwi mnie fakt, ze lozysko tak bardzo zmienilo polozenie w ostatnim miesiacu.
No albo jakis lekarz popelnil blad.

Ale macie racje, nie ma sie co martwic. Skoro do tej pory tak sie przemiescilo tonjeszcze dalej moze wedrowac
Szczerze, to mnie też to dziwi, ale nie martwi Nie znamy sie na tym Ale przed 20 tc wszystko jak zreszta widzisz może sie zmienić Więc główka do góry, nie lataj za dużo i będzie dobrze
A to luteiny nie musisz?

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
córa cos nadrabia w zeszytach jeszcze brrr od 15 siedzi i pisze...
Ale pilna córa

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Hej gratuluję wszystkim wizytujacym, super wiadomości
ja padam na pysk, jestem wykończona, ja nie wiem co bym bez teściowej zrobiła hej
mam nadzieję że niedługo będę miała więcej czasu to bardziej się udzielę ale póki co to za dużo obowiązków
idę spać bo rano wcześnie muszę wstać
pozdrawiam
Piękne hasło Pocieszasz mnie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
U mnie wszystko ok, od paru dni, będzie już z tydzień, czuję ruchy mojego Szkraba
Ogólnie oprócz mega zmęczenia czuję się dobrze
Gratulacje ruchów

Witam sobotnio

DZisoaj zamierzam męczyć Tżta sprzątaniem Narazie dajemy mu pospać, wezmę młodego na spacer a potem do roboty

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:21   #1562
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Light Limara. Lekarz dal mi zalecenia: duzo odpoczynku, zero wysilku i dzwigania, zero seksu i w razie najmniejszego plamienia od razu szpital, bez czekania czy minie.

Dziewczyny milej soboty, ja spedze ja w ferworze zakupow, ktorych nie cierpie, ale w koncu malz jest wiec pomoze dzwigac.

Ja mam takie same zalecenia.. na razie na szczęście nic się nie dzieje.I oby tak dalej i byle do następnej wizyty....

I witam się w sobotę , Tż przyjechał teraz sobie śpi bo zmęczony po całej nocy jazdy.. a ja zaraz zjem śniadanko i będę czekać aż wstanie

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:27   #1563
Nikii89
Zakorzenienie

Justa witaj i syna

Mała gratuluję ruchów

Dzień dobry

Tradycyjnie pobudka o 6.15 z "łi łi łi" i buziakiem
Ja już zdążyłam wysprzątać łazienkę na błysk

Teraz mam nadzieję że produkcja zwolni bo i weekend i okres przed świąteczny :P
Stary 2013-12-21, 08:28   #1564
paulka0212
Wtajemniczenie

Witam się sobotnio
Leżymy sobie jeszcze z tż w łóżeczku ale zaraz trzeba się zwlec na śniadanko i po ostatni zamówiony prezent

Kurcze tak myślę co ja założe na wigilie i nie wiem zupełnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:31   #1565
blackberry09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Kochane a jak u Was z wagą ? Ja jestem w 19 tyg i nie przytyłam nic a brzuszek mam galanty. Powinno mnie to martwic?
ja mam 23tydz i już 6kg na plusie

witam się z rana, my już nie śpimy od 6.30. Moja córa to niestety ranny ptaszek, nie wiem skąd ona tyle siły ma żeby szaleć cały dzień. Rano tylko oczy otworzy i stwierdza: "mama, wyspałaś się". I to nie jest pytanie :P

Widziałam, że przewija się temat cen wizyt. W poprzedniej ciąży płaciłam za wizytę 80 zł, nieważne czy z USG czy bez. Teraz chodzę na NFZ i się cieszę, mam przynajmniej blisko do przychodni (5 min) no i na badania nie muszę majątku wydawać

W sklepach to jest na prawdę szał, ludzi tyle jakby za darmo dawali wszystko Byliśmy w niedzielę w tesco to o 10 nie było miejsca żeby zaparkować. JUż się obawiam co to będzie się działo w poniedziałek bo muszę pojechać do miasta i przy okazji do biedronki a tą naszą krową wielką nie wiem jak zaparkuje:P

życzę miłej soboty

blackberry09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:48   #1566
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie
Przepraszam ale nie dam rady dzisiaj nadrobić, może w poniedziałek w pracy mi się uda, teraz tylko zdam realcje z wizyty

Maluszek łobuzuje od początku zwinął się w kłębek i zupełnie nic oprócz kręgosłupa nie było widać, nawet jednej rączki nam nie chciał pokazać, wiec cóż czekamy z poznaniem płci jeszcze trochę dodatkowo bombelek jest strasznie nisko ale szyjka póki co go trzyma, więc mam się nie denerwować ale uważać na siebie. To tyle z wiadomości teraz się pożalę, mimo, że lekarz na wizycie bardzo rozmowny i wszystko opowiada i mówi to póki co miałam tylko do zbadania morfologie i grupę krwi żadnych więcej badań mi nie zlecił, czy to jest normalne ?
Stary 2013-12-21, 08:49   #1567
mala85
Raczkowanie

hej,

śmigam zaraz do fryzjera dziś wreszcie dzień dla Mamusi

Miłego dnia Mamuśki

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:53   #1568
pikaso
Zadomowienie

My dzisiaj pakujemy się u jutro jedziemy do teściowej na święta.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:56   #1569
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

To ja tez sie witam z rana, choc u nas juz srodek dnia, bo nie spimy od 5.40 ja juz zdazylam kurze powycierac w domu i pomyc wszystko w pokojach, jeszcze lazienka dzisiaj.
Od rana szukamy bombek i nigdzie ich nie ma, schowaly sie no

Milego dnia i nie przepracowujcie sie

Aldrin ja teraz na wizyte nie robie zadnych badan.

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:59   #1570
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Carmena nie myle pojecia lozyska przodujacego z lozyskiem na przedniej scianie. Na poprzednim usg mialam lozysko ulozone prawidlowo wlasnie na przedniej scianie i bylo ono wysoko, teraz mam lozysko na tylnej scianie zaslanajace ujscie wewnetrzne szyjki macicy, czyli z definicji wypisz wymaluj lozysko przodujace.
w takim razie wypoczywaj jak najwięcej Ja się nie znam, ale jeśli dziewczyny mówią, że może się przemieszczać to pewnie tak jest na razie nie martw się na zapas tylko dbaj o siebie.

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Hejhej. To był długi dzień. Wizyta ok. Moja szyjka zbadana dowcipnie - długa. Dzidzia zbadana przez brzuch i wszystko ok, cały czas lekarz musiał budzić bo takie było dziecię zaspane. No i nic między nóżkami raczej nie wyrosło, więc dziewczynka (a wszyscy znajomi i rodzina wróżyli chłopaka) ale ostatecznie ma się potwierdzić na połówkowych to będzie 22 tc (Nikii poproszę o wpisanie wizyty na 10 stycznia-połówkowe)

gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez justa886 Pokaż wiadomość
Dolaczam do was, bylam w srode na wizycie powiedzial ze chlopak ale sie ciesze z mezem to looo on tez zadowolony ze bedzie synus. Jestem w 18tc ale moj brzuch nie wiem czy juz rosnie czy to wyglada jak otylosc brzuszna.
nareszcie chłopaki atakują gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
\
Szkoda, że gin taki skryty... a próbowałaś go sama podpytywać? Ja bym nie wytrzymała i zasypała go lawiną pytań...
no on jest właśnie taki skryty, że widać po nim, że nie lubi lawiny pytań następną wizytę kontrolną mam 3stycznia to poproszę o zmierzenie, chyba, że mi powie "20tego ma pani połówkowe" a wtedy zobaczy mnie ostatni raz w sumie możliwe, że i tak właśnie będzie

Cytat:
Kochane a jak u Was z wagą ? Ja jestem w 19 tyg i nie przytyłam nic a brzuszek mam galanty. Powinno mnie to martwic?
od początku 3kilo na plus jestem w 18tygodniu. Ale dodam, że dopiero teraz u mnie ruszyło, a jestem chuda jak patyk, brzucha też nie mam jeśli lekarz nic nie mówi to pewnie jest okej wszystko zależy ile ważysz

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ja dzis 19t4d i mam -3 kilo, smiac sie czy plakac?
a ile ważysz?

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

W Bielsku- Białej jak dzwoniłam to ceny faktycznie od 250 zł w zwyż
W Żorach 300 zł z płytką.

no u mnie gdzie teraz idę jest 220 + 50 za płytkę ale płytki nie chcę Mam po Igusiu i leży gdzieś i się kurzy od lat

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
I witam się w sobotę , Tż przyjechał teraz sobie śpi bo zmęczony po całej nocy jazdy.. a ja zaraz zjem śniadanko i będę czekać aż wstanie
a gdzie Twój pracuje ?

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 08:59   #1571
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam przed ciążą 55 kg, potem mdłości zabrały 2 kg i dopiero teraz wróciłam do 55, czyli w 19 tc jestem na zero. Brzuś lekko sterczy

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 09:05   #1572
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
To ja tez sie witam z rana, choc u nas juz srodek dnia, bo nie spimy od 5.40 ja juz zdazylam kurze powycierac w domu i pomyc wszystko w pokojach, jeszcze lazienka dzisiaj.

Ale ja od początku miałam tylko morfologie i grupę krwi i nic pozatym nawet moczu nie miałam do badań nie wiem

Co to kg w ciąży to według mnie jestem 2.5-3 kg do przodu, według lekarza 4.5 i kazał uważać na to co jem
Stary 2013-12-21, 09:14   #1573
paulka0212
Wtajemniczenie

Co do wagi w ciąży ja mam na razie -3,5 na swoim koncie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-21, 09:21   #1574
blackberry09
Raczkowanie

Cytat:

no to ja już chyba nie będę narzekać na codzienne pobudki 6-7 :P

co do badań ja teraz dostałąm całą liste: glukoza na czczo, glukoza do picia, mocz i morfologia chyba już po raz trzeci, i przeciwciała .
Do tego miałam już robione toxo, wr, hiv, grupy krwi nie robiłam bo miałam z pierwszej ciąży. I wszystko na NFZ

lecę dalej budować wieże z klocków bo już Emila na mnie krzyczy :P

blackberry09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 09:36   #1575
Carmenaa_88
Zakorzenienie

wiecie, bo z tą wagą to jest tak, że zależy od jakiej startowałyście. Jak miałyście nadwyżkę to Wam z tej nadwyżki poszło i albo jesteście na minusie albo na zero więc to też nie ma co porównywać, bo każda z nas ma inną budowę ciała
Więc dziewczyny które są na minusie niech się nie martwią. U mnie np.byłby problem gdybym schudła, bo mam ogólnie niedowagę, więc wtedy moglibyśmy się z lekarzem martwić.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 09:41   #1576
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Hejhej. To był długi dzień. Wizyta ok. Moja szyjka zbadana dowcipnie - długa. Dzidzia zbadana przez brzuch i wszystko ok, cały czas lekarz musiał budzić bo takie było dziecię zaspane. No i nic między nóżkami raczej nie wyrosło, więc dziewczynka (a wszyscy znajomi i rodzina wróżyli chłopaka) ale ostatecznie ma się potwierdzić na połówkowych to będzie 22 tc (Nikii poproszę o wpisanie wizyty na 10 stycznia-połówkowe)
gratuluję córeczki
Cytat:
Napisane przez justa886 Pokaż wiadomość
Dolaczam do was, bylam w srode na wizycie powiedzial ze chlopak ale sie ciesze z mezem to looo on tez zadowolony ze bedzie synus. Jestem w 18tc ale moj brzuch nie wiem czy juz rosnie czy to wyglada jak otylosc brzuszna.
Cześć za chłopaka
Cytat:
Dobra kochane mamusie, ja idę spać, mam nadzieję, ze Hania ładnie pośpi, bo pewnie dzisiaj będę sama całą noc, bo jak mąż wróci to się położy w salonie, zeby nas nie budzić (nie mówiąc o tym, że i tak nie byłby w stanie wstawać do małej ). Trochę mu zazdroszczę - reset naprawdę się czasami przydaje człowiekowi
Kochana, jak tylko Wasze drugie dziecko podrośnie to zostawisz męża z dwójką, a Ty pójdziesz na balet
Cytat:
A co lekarz na to? paulka do Ciebie to samo pytanie
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Zostawiłam pudełko puste na stole. Jak przyszedł tż, otworzył pudłko, zobaczył, że puste, popatrzył na mnie, więc zrobiłam minę kota ze Shreka---> powiedział,a raczej wydukał tylko "yhm" i poszedł
Zawsze udaje mi się z tą miną
Mina kotka zawsze działa
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Teraz mam nadzieję że produkcja zwolni bo i weekend i okres przed świąteczny :P
Też na to liczę
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
oho, ja też nie wiem w co się ubiorę ja już powoli mała kulka jestem

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ale ja od początku miałam tylko morfologie i grupę krwi i nic pozatym nawet moczu nie miałam do badań nie wiem

Co to kg w ciąży to według mnie jestem 2.5-3 kg do przodu, według lekarza 4.5 i kazał uważać na to co jem
dziwne, że nie miałaś badań... a toxo, różyczka? Nic z tych rzeczy? Jakiś dziwny ten lekarz...

Dzień dobry dziewczynki

tak jak Nikii proszę i ja, żebyście dziś mniej pisały ;P ja dopiero zajrzę wieczorem, albo i jutro dopiero dziś jedziemy do kuzynki pierniki piec i na grzane wino ten kto może

miłego weekendu mamusie
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 10:01   #1577
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
wiecie, bo z tą wagą to jest tak, że zależy od jakiej startowałyście. Jak miałyście nadwyżkę to Wam z tej nadwyżki poszło i albo jesteście na minusie albo na zero więc to też nie ma co porównywać, bo każda z nas ma inną budowę ciała
Więc dziewczyny które są na minusie niech się nie martwią. U mnie np.byłby problem gdybym schudła, bo mam ogólnie niedowagę, więc wtedy moglibyśmy się z lekarzem martwić.
U mnie dokładnie tak było

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

A co lekarz na to? paulka do Ciebie to samo pytanie
Odpowiedź wyżej A lekarz mówi, że widocznie tak musi być i niczym mam się nie przejmować

Oglądałam przed chwilką "potwory i spółka" i żem się popłakała

pikaso szerokiej drogi

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-21 o 10:49
Stary 2013-12-21, 10:02   #1578
Princes 18
Raczkowanie

Ja przed ciązą wazylam 48 kg i schudlam na samym poczatku 2 kg chociaz nie mialam zadnych mdlosci ani wymiotow.. i teraz waga wrocila do 48 i stoi w miejscu ..
Od jakiegos tygodnia czuje od srodka takie delikatne jakby pukanie, albo jak by bąbelki, przelewanie sie.. nie wiem nawet jak to opisac bo jest to bardzo delikatne, czy to moga byc ruchy dziecka? czy to po prostu praca jelit a ja sobie wyobrazam nie wiadomo co ?
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 10:13   #1579
sylvuniaa84
Zadomowienie

Mój TŻ nie dojechał...auto mu sie zepsuło przed Polska granica.Dzwonil wkurzony o 6.30 rano... Do teraz nic nie wiem bo co zadzwonie to sie rozłącza i drze mi sie do tel...wiem ze moze byc zły No ale co ja temu winna.Siedze zdenerwowana od rana,sama nie wiem co robic.Najgorsze jest to ze nie jechal sam tylko sa z nim ludzie z firmy którzy chcą tez dostać sie do domu jak najprędzej.A nawet nie ma zastępczego auta zeby wysłać...

Stary 2013-12-21, 10:16   #1580
lolitka888
Rozeznanie

Witam

Dokładnie tak jak Caramena napisała z tą wagą.Jak ktoś był szczuplutki czy miał niedowage to więcej będzie miał na plusie..a te co nadwage to pewnie 0
Ja jestem 23t5d i mam 6kg na plusie,ale jestem z tych niedoważonych,ta kże się nie martwie. Jeszcze 1,5 kg i pobije swój rekord życiowy 57kg

Obudziłam się dzisiaj po 6,a raczej Małż mnie obudził,bo przyszedł (spał osobno za kare)skruszony przeprosić,że się wczoraj nawalił z kolegami z pracy na after party Wigilijnymwięc dzisiaj będzie potulny jak baranek A ja się uczę wyrozumiałości w małżeństwie i zawiozłam Go dziś nawet do pracyaż siebie nie poznaje hehe

Zaraz musze się zabrać za sprzątanie a później będę lepić uszka z mamą

za wszystkie wczorajsze wizyty i poznane płcie

Pikaso to szerokiej drogi do rodzinki,uważajcie na drogach bo ślisko

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-21 o 10:18
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 10:16   #1581
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Dziś rano źle się poczułam i pobiegłam do łazienki się pomodlić. Wbiegłam, zamknęłam drzwi i " co ja chciałam? A siusiu". Zrobiłam, umyłam ręce, wróciłam do łóżka i dopiero sobie przypomniałam, że rzygać miałam Czemu mój budyń w 1 trymestrze tak nie funkcjonował

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Dobranoc uciekam spać, bo jutro wcześniej wstaję do sklepu
może miodowca będę robić, zastanawiam się czy już mogę, czy nie za wczesnie... kolorowych snów
A to jest ciasto, które musi kilka dni odleżeć? Ja dziś robię coś podobnego, cudaka. Ciasto z miodem, podobne do piernika, przełożone masą z kaszy mannej. Najlepsze po 3 dniach... ale tak pyszne, że znika od razu po zrobieniu

Cytat:
Jak tak chudniesz, to spróbuj jeść banany w hurtowych ilościach. W Realu chyba 23.12 ma być promocja na nie. Ja jak wymiotowałam przez 2 miesiące i kompletnie nic nie jadłam oprócz nich, to przytyłam 1 kg w 3 tygodnie I sama nie mogłam w to uwierzyć, bo jakim cudem!

Cytat:
Light Limara. Lekarz dal mi zalecenia: duzo odpoczynku, zero wysilku i dzwigania, zero seksu i w razie najmniejszego plamienia od razu szpital, bez czekania czy minie.

Dziewczyny milej soboty, ja spedze ja w ferworze zakupow, ktorych nie cierpie, ale w koncu malz jest wiec pomoze dzwigac.
No to oszczędzaj się ile tylko się da i uważaj na te zakupy, bo samo chodzenie i pokazywanie palcem co włożyć do koszyka też jest męczące. Ja wczoraj tylko to robiłam, gdzie nie kupowaliśmy wszystkiego co potrzeba na święta, a wróciłam wykończona!

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witam się sobotnio
Leżymy sobie jeszcze z tż w łóżeczku ale zaraz trzeba się zwlec na śniadanko i po ostatni zamówiony prezent

Ja ubiorę tunikę z tygryskiem z cekinów i obcisłe czarne spodnie. Do tego czerwona szminka, mascara i czerwone pazurki. Brzusio pomału dorasta do tej tuniki i niedługo będzie tygrysek w 3D

Cytat:
Witajcie
Przepraszam ale nie dam rady dzisiaj nadrobić, może w poniedziałek w pracy mi się uda, teraz tylko zdam realcje z wizyty

Maluszek łobuzuje od początku zwinął się w kłębek i zupełnie nic oprócz kręgosłupa nie było widać, nawet jednej rączki nam nie chciał pokazać, wiec cóż czekamy z poznaniem płci jeszcze trochę dodatkowo bombelek jest strasznie nisko ale szyjka póki co go trzyma, więc mam się nie denerwować ale uważać na siebie. To tyle z wiadomości teraz się pożalę, mimo, że lekarz na wizycie bardzo rozmowny i wszystko opowiada i mówi to póki co miałam tylko do zbadania morfologie i grupę krwi żadnych więcej badań mi nie zlecił, czy to jest normalne ?
dla zdrowego dzidziusia!
Mój gin też jest dość oszczędny z tymi badaniami. Zawsze dawał mi po jednym... tak więc regularnie co 3 tygodnie jestem kłuta Ale na początku wątku jest lista z badaniami, które trzeba zrobić do którego tygodnia. I mój gin jak na razie ze wszystkimi się wyrobił. Teraz zacznę kolejną turę badań, mam nadzieję, że da mi ich trochę więcej na raz, bo moja żyła już prawie tego nie wytrzymuje...

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
My dzisiaj pakujemy się u jutro jedziemy do teściowej na święta.
Dobrze, że święta spędzicie w większym gronie. Oby pozwoliły one oderwać się Wam od szarej rzeczywistości i byście razem z córeczką poczuli ich magię Trzymaj się

Ja na dziś zaplanowałam ogarnąć trochę mieszkanie, upiec ciasto i zafarbować włoski. Mam nadzieję, że dam radę...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 10:36   #1582
Nikii89
Zakorzenienie

Aldrin w takim razie odpoczywaj
No to jak od początku to coś jest nie tak… powinien zlecić Ci mocz, TSH, toxo.

Mała korzystaj

Pikaso udanego odpoczynku ;*

Sylvunia oby jakoś udało im się wrócić do domu. A TŻ może i zły, zdenerwowany ale nie powinien się na Ciebie wyładowywać.

Vampirka czyli mózg zapomniał o tym to może i dobrze

Pomidorowa się gotuje, kartofle obrane, pierś z kurczaka w cieście gotowa do smażenia w lodówce czeka

Dziś jeszcze chcę ogarnąć dywan i sypialnię. Ustroić pierniczki i ubrac choinkę. Ale czekam aż TŻ przyjdzie to mi pomoże w porządkach trochę
Stary 2013-12-21, 10:37   #1583
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Carmenaa_88
mój pracuje za granicą w Niemczech....

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 10:42   #1584
Aldrin
Zakorzenienie

No właśnie przynajmniej mocz, toxo powinien jeszcze zlecic a on nic no chyba sobie sama zrobie te badania i na kolejna wizytę przytacham i mu wmówię, że kazał mi je zrobić dzięki dziewczyny
Stary 2013-12-21, 10:43   #1585
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Aldrin to faktycznie dziwne, ja miałam na początku zlecone z 15 badań chyba.. no ale kurcze lekarz wie co robi chyba nie?

Carmenaaa a ja przed ciążą miałam wagę w normie i na razie też nic nie przytyłam, tzn wg mojej wagi, a wg wagi u lekarza okaże się w poniedziałek, ale ona zazwyczaj pokazuje mniej niż moja ale ja bardzo uważam na to co jem, słodycze tylko w weekendy albo jak jest jakaś okazja no i nie objadam się, tzn nie ma mowy o zjedzeniu tabliczki czekolady jak niektóre dziewczyny regularne posiłki, dużo warzyw, codziennie owoce, białkowa kolacja i waga stoi póki co a brzuch rośnie. Zobaczymy jak długo uda mi się pociągnąć z taką dietą i przy odmawianiu sobie tylu rzeczy ale ja mam fobię po 1 ciąży, gdzie przytyłam 25 kg a to i tak się zaczęło dopiero po 20 tygodniu, więc jeszcze wszystko przede mną teraz jestem w 17.

Martuszka taki mam właśnie plan tylko ciekawe czy to się uda jeszcze w tym roku

Sylvunia nie ma na kim wyładować nerwów to padło na Ciebie..

Vampirka to widzisz to znalazłaś receptę na mdłości – zapominać o nich
A co to za tygrysek? Z Kubusia Puchatka?

Niegrzeczna, nie mam tego paragonu niestety jednak

Janeczka, nie przemęczaj się

Mala gratuluje ruchów

Paulka ja ubieram tą chabrową sukienkę i na to marynarkę czarną z podwiniętymi rękawami

Blackberry przypomniało mi się jak moją siostrę córka budziła z tekstem: mamo już jest dzień, bo było jasno, a że był to sezon letni to szybko ten dzień im się zaczynał

Picaso, jedzcie ostrożnie

My ubraliśmy naszą małą choinkę u góry, a wieczorem będziemy ubierać tą żywą na dole, bo bombki się znalazły w końcu

Miłego dnia Wam życzę, u nas dzisiaj niestety będzie głośno bo rodzeństwo wpada z dzieciakami

A mi się zmywacz skończył i musze się wybrać do miasta
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 10:50   #1586
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
A to jest ciasto, które musi kilka dni odleżeć? Ja dziś robię coś podobnego, cudaka. Ciasto z miodem, podobne do piernika, przełożone masą z kaszy mannej. Najlepsze po 3 dniach... ale tak pyszne, że znika od razu po zrobieniu
tak tylko ja nie przekładam masa mannową tylko masą kajmakową i na wierzchu jednego z ciast, bo piecze się dwa na osobnych blaszkach, a później składa do kupy zapieka się orzechy włoskie z miodem i cukrem

Cytat:
u mnie w pierwszym miesiącu na minusie, teraz 2 kg do przodu
muszę ograniczyć żarełko, bo w takim tempie na 60 się nie zatrzymam

Cytat:

Pomidorowa się gotuje, kartofle obrane, pierś z kurczaka w cieście gotowa do smażenia w lodówce czeka

Dziś jeszcze chcę ogarnąć dywan i sypialnię. Ustroić pierniczki i ubrac choinkę. Ale czekam aż TŻ przyjdzie to mi pomoże w porządkach trochę
to podziwiam Cię, jeszcze masz małe dziecię na głowie

ja dopiero ogarnęłam z pyłów jeden pokój, wysprzątany na błysk, mam nadzieję, że już nie będzie się tak pylić, bo szału mozna dostać pył jest wszędzie, codziennie ścieram kurze, a we włosach to mam tyle pyłu, że wczoraj 3 razy je myłam
jeszcze została mi do ogarnięcie kuchnia, ale to nie wiem, czy dziś jest sens, bo to półotwarta a tam w tym pokoju jeszcze dzis mąż będzie szlifował ściany, więc się znowu napyli

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
No właśnie przynajmniej mocz, toxo powinien jeszcze zlecic a on nic no chyba sobie sama zrobie te badania i na kolejna wizytę przytacham i mu wmówię, że kazał mi je zrobić dzięki dziewczyny
mnie powiedział gin, jak chodziłam na NFZ, że fundusz nie refunduje tych badań i i tak trzeba płacić - a nie refunduje, bo w razie zachorowania kobiety ciężarnej i tak nie ma lekarstwa na wirusa
można wspomagać się Rovamycine, ale to tylko antybiotyk.
Natomiast słyszałam, że dziewczyny dostaja - i bądź tu mądry
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 10:50   #1587
Aldrin
Zakorzenienie

kasian86 no właśnie dziwne ale chyba wie, według pierwszej strony z badaniami to jedzie ładnie ale z tymi co wykonuje sam w gabinecie, badania szyjki macicy, usg, pomiary, to wszystko robi ale badania które trzeba wykonać w laboratorium juz gorzej, co prawda tsh miałam robione przed ciążą, na nastepnej wizycie go podpytam o badania czy nic nie musze robić

zapominałam sie pochwalić że dostałam upominek z bebilonu na święta płytę z kołysankami dla malucha

aha i Nikii kolejna wizyta 17 styczeń a genetyczne w 20 tygodniu to jeszcze nie wiem, umówię się i dam znać później chociaż chciałam jechać do tego Grudnia to mi odradził to mój lekarz, niby lepiej w Żorach lub Katowicach zrobić mają lepszy sprzęt
Stary 2013-12-21, 10:53   #1588
Ramona_85
Zakorzenienie

Wczoraj w PnŚ - nie wiem, czy oglądałyście - było odnośnie USG w ciąży, czy jest bezpieczne itd., i lekarz gin wypowiadał się, że te USG do 13 tc nie jest żadnych badaniem genetycznym czy prenatalnym, bo nie ma z tym nic wspólnego i wiele kobiet myli pojęcia
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 10:57   #1589
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Dawno nie jadłam pomidorowej

Jak ja się już stęskniłam za moimi dzidziusiami a jeszcze 25 dni do usg....

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-21, 10:58   #1590
Emilia 25
404 Not Found

No i posprzątane. Zaleta małego mieszkania.
Z mężem razem to już w ogóle poszło nam raz dwa.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości