|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Nie znamy sie na tym Ale przed 20 tc wszystko jak zreszta widzisz może sie zmienić A to luteiny nie musisz? Cytat:
![]() Cytat:
Pocieszasz mnie ![]() Cytat:
![]() Witam sobotnio ![]() DZisoaj zamierzam męczyć Tżta sprzątaniem Narazie dajemy mu pospać, wezmę młodego na spacer a potem do roboty
|
|
#1562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Ja mam takie same zalecenia.. na razie na szczęście nic się nie dzieje.I oby tak dalej i byle do następnej wizyty.... I witam się w sobotę , Tż przyjechał
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Justa witaj i
syna ![]() Mała gratuluję ruchów ![]() Dzień dobry Tradycyjnie pobudka o 6.15 z "łi łi łi" i buziakiem Ja już zdążyłam wysprzątać łazienkę na błysk ![]() Teraz mam nadzieję że produkcja zwolni bo i weekend i okres przed świąteczny :P |
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się sobotnio
Leżymy sobie jeszcze z tż w łóżeczku ale zaraz trzeba się zwlec na śniadanko i po ostatni zamówiony prezent ![]() Kurcze tak myślę co ja założe na wigilie i nie wiem zupełnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witam się z rana, my już nie śpimy od 6.30. Moja córa to niestety ranny ptaszek, nie wiem skąd ona tyle siły ma żeby szaleć cały dzień. Rano tylko oczy otworzy i stwierdza: "mama, wyspałaś się". I to nie jest pytanie :P Widziałam, że przewija się temat cen wizyt. W poprzedniej ciąży płaciłam za wizytę 80 zł, nieważne czy z USG czy bez. Teraz chodzę na NFZ i się cieszę, mam przynajmniej blisko do przychodni (5 min) no i na badania nie muszę majątku wydawać W sklepach to jest na prawdę szał, ludzi tyle jakby za darmo dawali wszystko Byliśmy w niedzielę w tesco to o 10 nie było miejsca żeby zaparkować. JUż się obawiam co to będzie się działo w poniedziałek bo muszę pojechać do miasta i przy okazji do biedronki a tą naszą krową wielką nie wiem jak zaparkuje:P życzę miłej soboty
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Przepraszam ale nie dam rady dzisiaj nadrobić, może w poniedziałek w pracy mi się uda, teraz tylko zdam realcje z wizyty ![]() Maluszek łobuzuje od początku zwinął się w kłębek i zupełnie nic oprócz kręgosłupa nie było widać, nawet jednej rączki nam nie chciał pokazać, wiec cóż czekamy z poznaniem płci jeszcze trochę dodatkowo bombelek jest strasznie nisko ale szyjka póki co go trzyma, więc mam się nie denerwować ale uważać na siebie. To tyle z wiadomości teraz się pożalę, mimo, że lekarz na wizycie bardzo rozmowny i wszystko opowiada i mówi to póki co miałam tylko do zbadania morfologie i grupę krwi żadnych więcej badań mi nie zlecił, czy to jest normalne ?
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
hej,
śmigam zaraz do fryzjera dziś wreszcie dzień dla Mamusi ![]() Miłego dnia Mamuśki |
|
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj pakujemy się u jutro jedziemy do teściowej na święta.
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez sie witam z rana, choc u nas juz srodek dnia, bo nie spimy od 5.40
ja juz zdazylam kurze powycierac w domu i pomyc wszystko w pokojach, jeszcze lazienka dzisiaj. Od rana szukamy bombek i nigdzie ich nie ma, schowaly sie no Milego dnia i nie przepracowujcie sie ![]() Aldrin ja teraz na wizyte nie robie zadnych badan. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1570 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie nie martw się na zapas tylko dbaj o siebie.Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję synka ![]() Cytat:
następną wizytę kontrolną mam 3stycznia to poproszę o zmierzenie, chyba, że mi powie "20tego ma pani połówkowe" a wtedy zobaczy mnie ostatni raz w sumie możliwe, że i tak właśnie będzie ![]() Cytat:
jestem w 18tygodniu. Ale dodam, że dopiero teraz u mnie ruszyło, a jestem chuda jak patyk, brzucha też nie mam wszystko zależy ile ważysz ![]() a ile ważysz? Cytat:
ale płytki nie chcę ![]() Cytat:
?
|
|
#1571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja od początku miałam tylko morfologie i grupę krwi i nic pozatym nawet moczu nie miałam do badań nie wiem ![]() Co to kg w ciąży to według mnie jestem 2.5-3 kg do przodu, według lekarza 4.5 i kazał uważać na to co jem
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wagi w ciąży ja mam na razie -3,5 na swoim koncie
|
#1574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do badań ja teraz dostałąm całą liste: glukoza na czczo, glukoza do picia, mocz i morfologia chyba już po raz trzeci, i przeciwciała . Do tego miałam już robione toxo, wr, hiv, grupy krwi nie robiłam bo miałam z pierwszej ciąży. I wszystko na NFZ lecę dalej budować wieże z klocków bo już Emila na mnie krzyczy :P |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, bo z tą wagą to jest tak, że zależy od jakiej startowałyście. Jak miałyście nadwyżkę to Wam z tej nadwyżki poszło i albo jesteście na minusie albo na zero
więc to też nie ma co porównywać, bo każda z nas ma inną budowę ciała Więc dziewczyny które są na minusie niech się nie martwią. U mnie np.byłby problem gdybym schudła, bo mam ogólnie niedowagę, więc wtedy moglibyśmy się z lekarzem martwić.
|
#1576 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za chłopaka ![]() Cytat:
![]() A co lekarz na to? paulka do Ciebie to samo pytanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja już powoli mała kulka jestem Cytat:
Dzień dobry dziewczynki tak jak Nikii proszę i ja, żebyście dziś mniej pisały ;P ja dopiero zajrzę wieczorem, albo i jutro dopiero dziś jedziemy do kuzynki pierniki piec i na grzane wino ten kto może miłego weekendu mamusie |
|||||||
|
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpowiedź wyżej A lekarz mówi, że widocznie tak musi być i niczym mam się nie przejmować ![]() Oglądałam przed chwilką "potwory i spółka" i żem się popłakała ![]() pikaso szerokiej drogi
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-21 o 10:49 |
|
|
|
|
#1578 |
|
Raczkowanie
|
Ja przed ciązą wazylam 48 kg i schudlam na samym poczatku 2 kg chociaz nie mialam zadnych mdlosci ani wymiotow.. i teraz waga wrocila do 48 i stoi w miejscu ..
Od jakiegos tygodnia czuje od srodka takie delikatne jakby pukanie, albo jak by bąbelki, przelewanie sie.. nie wiem nawet jak to opisac bo jest to bardzo delikatne, czy to moga byc ruchy dziecka? czy to po prostu praca jelit a ja sobie wyobrazam nie wiadomo co ?
|
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ nie dojechał...auto mu sie zepsuło przed Polska granica.Dzwonil wkurzony o 6.30 rano... Do teraz nic nie wiem bo co zadzwonie to sie rozłącza i drze mi sie do tel...wiem ze moze byc zły No ale co ja temu winna.Siedze zdenerwowana od rana,sama nie wiem co robic.Najgorsze jest to ze nie jechal sam tylko sa z nim ludzie z firmy którzy chcą tez dostać sie do domu jak najprędzej.A nawet nie ma zastępczego auta zeby wysłać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1580 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dokładnie tak jak Caramena napisała z tą wagą.Jak ktoś był szczuplutki czy miał niedowage to więcej będzie miał na plusie..a te co nadwage to pewnie 0 ![]() Ja jestem 23t5d i mam 6kg na plusie,ale jestem z tych niedoważonych ,ta kże się nie martwie. Jeszcze 1,5 kg i pobije swój rekord życiowy 57kgObudziłam się dzisiaj po 6,a raczej Małż mnie obudził,bo przyszedł (spał osobno za kare )skruszony przeprosić,że się wczoraj nawalił z kolegami z pracy na after party Wigilijnym więc dzisiaj będzie potulny jak baranek A ja się uczę wyrozumiałości w małżeństwie i zawiozłam Go dziś nawet do pracy aż siebie nie poznaje heheZaraz musze się zabrać za sprzątanie a później będę lepić uszka z mamą ![]() za wszystkie wczorajsze wizyty i poznane płciePikaso to szerokiej drogi do rodzinki,uważajcie na drogach bo ślisko
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-21 o 10:18 |
|
|
|
#1581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś rano źle się poczułam i pobiegłam do łazienki się pomodlić. Wbiegłam, zamknęłam drzwi i " co ja chciałam? A siusiu". Zrobiłam, umyłam ręce, wróciłam do łóżka i dopiero sobie przypomniałam, że rzygać miałam ![]() Cytat:
![]() Jak tak chudniesz, to spróbuj jeść banany w hurtowych ilościach. W Realu chyba 23.12 ma być promocja na nie. Ja jak wymiotowałam przez 2 miesiące i kompletnie nic nie jadłam oprócz nich, to przytyłam 1 kg w 3 tygodnie I sama nie mogłam w to uwierzyć, bo jakim cudem!Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla zdrowego dzidziusia! Mój gin też jest dość oszczędny z tymi badaniami. Zawsze dawał mi po jednym... tak więc regularnie co 3 tygodnie jestem kłuta Dobrze, że święta spędzicie w większym gronie. Oby pozwoliły one oderwać się Wam od szarej rzeczywistości i byście razem z córeczką poczuli ich magię Ja na dziś zaplanowałam ogarnąć trochę mieszkanie, upiec ciasto i zafarbować włoski. Mam nadzieję, że dam radę...
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin w takim razie odpoczywaj
![]() No to jak od początku to coś jest nie tak… powinien zlecić Ci mocz, TSH, toxo. Mała korzystaj ![]() Pikaso udanego odpoczynku ;* Sylvunia oby jakoś udało im się wrócić do domu. A TŻ może i zły, zdenerwowany ale nie powinien się na Ciebie wyładowywać. Vampirka czyli mózg zapomniał o tym to może i dobrze ![]() Pomidorowa się gotuje, kartofle obrane, pierś z kurczaka w cieście gotowa do smażenia w lodówce czeka Dziś jeszcze chcę ogarnąć dywan i sypialnię. Ustroić pierniczki i ubrac choinkę. Ale czekam aż TŻ przyjdzie to mi pomoże w porządkach trochę
|
|
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmenaa_88
mój pracuje za granicą w Niemczech....
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie przynajmniej mocz, toxo powinien jeszcze zlecic a on nic no chyba sobie sama zrobie te badania i na kolejna wizytę przytacham i mu wmówię, że kazał mi je zrobić
dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin to faktycznie dziwne, ja miałam na początku zlecone z 15 badań chyba.. no ale kurcze lekarz wie co robi chyba nie?
Carmenaaa a ja przed ciążą miałam wagę w normie i na razie też nic nie przytyłam, tzn wg mojej wagi, a wg wagi u lekarza okaże się w poniedziałek, ale ona zazwyczaj pokazuje mniej niż moja ale ja bardzo uważam na to co jem, słodycze tylko w weekendy albo jak jest jakaś okazja no i nie objadam się, tzn nie ma mowy o zjedzeniu tabliczki czekolady jak niektóre dziewczyny regularne posiłki, dużo warzyw, codziennie owoce, białkowa kolacja i waga stoi póki co a brzuch rośnie. Zobaczymy jak długo uda mi się pociągnąć z taką dietą i przy odmawianiu sobie tylu rzeczy ale ja mam fobię po 1 ciąży, gdzie przytyłam 25 kg a to i tak się zaczęło dopiero po 20 tygodniu, więc jeszcze wszystko przede mną teraz jestem w 17.Martuszka taki mam właśnie plan tylko ciekawe czy to się uda jeszcze w tym roku ![]() Sylvunia nie ma na kim wyładować nerwów to padło na Ciebie.. Vampirka to widzisz to znalazłaś receptę na mdłości – zapominać o nich ![]() A co to za tygrysek? Z Kubusia Puchatka? Niegrzeczna, nie mam tego paragonu niestety jednak ![]() Janeczka, nie przemęczaj się ![]() Mala gratuluje ruchów Paulka ja ubieram tą chabrową sukienkę i na to marynarkę czarną z podwiniętymi rękawami ![]() Blackberry przypomniało mi się jak moją siostrę córka budziła z tekstem: mamo już jest dzień, bo było jasno, a że był to sezon letni to szybko ten dzień im się zaczynał ![]() Picaso, jedzcie ostrożnie My ubraliśmy naszą małą choinkę u góry, a wieczorem będziemy ubierać tą żywą na dole, bo bombki się znalazły w końcu ![]() Miłego dnia Wam życzę, u nas dzisiaj niestety będzie głośno bo rodzeństwo wpada z dzieciakami ![]() A mi się zmywacz skończył i musze się wybrać do miasta
|
|
|
|
#1586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na wierzchu jednego z ciast, bo piecze się dwa na osobnych blaszkach, a później składa do kupy zapieka się orzechy włoskie z miodem i cukrem ![]() Cytat:
![]() muszę ograniczyć żarełko, bo w takim tempie na 60 się nie zatrzymam Cytat:
![]() ja dopiero ogarnęłam z pyłów jeden pokój, wysprzątany na błysk, mam nadzieję, że już nie będzie się tak pylić, bo szału mozna dostać ![]() jeszcze została mi do ogarnięcie kuchnia, ale to nie wiem, czy dziś jest sens, bo to półotwarta a tam w tym pokoju jeszcze dzis mąż będzie szlifował ściany, więc się znowu napyli ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() można wspomagać się Rovamycine, ale to tylko antybiotyk. Natomiast słyszałam, że dziewczyny dostaja - i bądź tu mądry
|
||||
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
kasian86 no właśnie dziwne ale chyba wie, według pierwszej strony z badaniami to jedzie ładnie ale z tymi co wykonuje sam w gabinecie, badania szyjki macicy, usg, pomiary, to wszystko robi ale badania które trzeba wykonać w laboratorium juz gorzej, co prawda tsh miałam robione przed ciążą, na nastepnej wizycie go podpytam o badania czy nic nie musze robić
![]() zapominałam sie pochwalić że dostałam upominek z bebilonu na święta płytę z kołysankami dla malucha aha i Nikii kolejna wizyta 17 styczeń a genetyczne w 20 tygodniu to jeszcze nie wiem, umówię się i dam znać później chociaż chciałam jechać do tego Grudnia to mi odradził to mój lekarz, niby lepiej w Żorach lub Katowicach zrobić mają lepszy sprzęt
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w PnŚ - nie wiem, czy oglądałyście - było odnośnie USG w ciąży, czy jest bezpieczne itd., i lekarz gin wypowiadał się, że te USG do 13 tc nie jest żadnych badaniem genetycznym czy prenatalnym, bo nie ma z tym nic wspólnego i wiele kobiet myli pojęcia
|
|
|
|
#1589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja się już stęskniłam za moimi dzidziusiami a jeszcze 25 dni do usg....
|
|
#1590 |
|
404 Not Found
|
No i posprzątane. Zaleta małego mieszkania.
![]() Z mężem razem to już w ogóle poszło nam raz dwa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

Nie znamy sie na tym
Pocieszasz mnie 
i Rysiu 

a wtedy zobaczy mnie ostatni raz 

powiedział,a raczej wydukał tylko "yhm" i poszedł 
dziś jedziemy do kuzynki pierniki piec

to może i dobrze