|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||||
|
I'm your Wonderwall.
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
Cytat:
Cytat:
Chodziłam kiedyś z chłopakiem prawie identycznym jak Ademovic Ale czy gra to nie wiem. Chyba tak, należy do tej Małej Orkiestry.Cytat:
![]() Kultura ogólnie, mają przepiękny folklor. Sposób spędzania czasu, oni tak jak my, mają słowiańskie dusze i charaktery Mają też ciekawą, chociaż też bardzo krwawą, historię Cytat:
Kraj to są ludzie, to sa lasy, jeziora, piękne góry. To kultura i historia. Nie obwiniaj bogu ducha winnej Polski za coś, co robi banda idiotów siedzących na Wiejskiej ten kraj dał Ci to, że jesteś Polką. Że historia Twoich przodków jest taka, a nie inna. Że stoisz podczas Mazurka, że na święta wcinasz pierogi, że możesz czytać Tuwima w oryginale, bawić się na tradycyjnych polskich weselach... No nie wiem, mnie ten kraj dał mnóstwo ![]() Wszystko co napisałam pisałam z myślą o patriotach-Polakach. Któraś z dziewczyn napisała, że inni, chociażby była nie wiem jaka bieda, nie pozwolą pluć na swój kraj. Zobaczcie, jacy np. Francuzi są dumni, że są Francuzami, o Amerykanach nawet nie wspominając
|
|
#2072 |
|
Konto usunięte
|
Peggy brown to co piszesz jest tak naiwne ze nie wiem jak skomentowac. Ale najlepiej to sama podsumowalas swoja wypowiedz argumentem o wypracowaniu
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie niektórzy ludzie.
Wystawiłam na allegro obiektyw, który został kupiony, ale nie używany. Ze sklepu raz wyszedł z kartona i nie opuścił nigdy więcej szafki, nie był używany itd. Za nowy na all wiara chce nawet 800, 400 itd a za używany w średnim stanie 180 do stanu idealnego 250. Więc ja dałam 215. (nie zależy mi tak na kasie, a boję się, że jak dam 250 to nikt nigdy nie kupi I pisze facet, że on kupi za 170 myślę no ok w sumie mam to gdzieś I dziś rano pisze, że nie nie on nie może kupić za tyle bo na all używane są od 110-160 a nowe 250.Ja sprawdzam szukam, gdzie ![]() Co za dureń napisałam tylko, że chyba pan nie myśli, że sprzedam panu nowy obiektyw za tyle, może od razu za 50 zł i chyba sobie jaja robi i skoro widzi jakiś za 110 bo ja nie widzę to niech sobie kupi jego. Pozdrawiam i żegnam Mnie tam się nie spieszy z tym obiektywem tak sobie wystawiłam, nie muszę go sprzedawać od razu a ten sie próbuje targować tylko w dziwny sposób bo po prostu kłamie |
|
|
|
#2074 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
Dla mnie to nie naiwność, tylko mam sobie swoje 19 wiosen i jeszcze ideały na świeżo w głowie, no mam prawo przecież. Jak mi potem rząd dowali podatki i będzie chciał zabrać składki emerytalne, to może zacznę zgrzytać zębami ![]() A z tym argumentem to dlaczego?
|
|
#2075 |
|
Konto usunięte
|
Jezu najslodszy. I wlasnie przez takie posty nikt nie traktuje ci powaznie - w tym ja, dlatego ja tez nie mam zamiaru wchodzic w dyskusje
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ja coś sprzedaje i nie ma pośpiechu to ja już niemalże nigdy nie odpisuje na mejle z cyklu " zamiast 100 dam 70 bo szkoda mi nerwów). Nawet kilka dni temu sprzedawałam rzecz wartą ok 100 zł i dostałam ze 4 mejle, że ktoś weźmie za 60-80. No i się sprzedało za 115. |
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44249298]Jak Ci się nie śpieszy to może zaczekaj - teraz jest chyba marny czas na sprzedawanie używwanych obiektywów - pod choinkę to już za późno, a dużo ewentualnych kupców może się pokazać w styczniu.
Jak ja coś sprzedaje i nie ma pośpiechu to ja już niemalże nigdy nie odpisuje na mejle z cyklu " zamiast 100 dam 70 bo szkoda mi nerwów). Nawet kilka dni temu sprzedawałam rzecz wartą ok 100 zł i dostałam ze 4 mejle, że ktoś weźmie za 60-80. No i się sprzedało za 115.[/QUOTE] tzn wiesz ten obiektyw to jest kit a chyba mało kto kupuje kita Ale wiem wiem, mówię mnie się nie spieszy - mogę go mieć w domu, mogę go sprzedać. Obojętnie Już teraz nikomu takiemu nie odpiszę. Jest cena to chcę dostać tyle. Do głowy by mi nie przyszło pisać "ej wezmę, ale za mniej"
|
|
|
|
#2079 | ||
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na razie sobie fruwam na chmurkach razem z Kordianem ładne widoki tu i przyjemnie jest. to po co schodzić?
...jej suknia z miękkiej tafty - dziś skromnie opuszczona... Edytowane przez _PeggyBrown_ Czas edycji: 2013-12-21 o 12:18 |
||
|
|
|
#2080 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, czy skarpeta wspominała coś o mlodzszej siostrze?
|
|
#2082 |
|
jestę wieszczę
|
Dziwi mnie uznawanie JPII za wzór cnót wszelakich dla każdego Polaka.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2083 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
Dziwi mnie ( i cieszy niemiłosiernie) że kasjerka wydała mi z 200 zł 150, podczas, gdy miałam do zapłacenia ponad 100. Zauważyłam dopiero teraz, jak porządek w portfelu robię.
...jej suknia z miękkiej tafty - dziś skromnie opuszczona... Edytowane przez _PeggyBrown_ Czas edycji: 2013-12-21 o 12:25 |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby był włochem czy innym to byśmy mieli go w d***, ale narodowe kompleksy robią swoje. Bo przecież to, że za jego czasów, przez jego ręce przeszło to pismo, że najpierw ochrona księży, uciszać dzieci itd (pedofilia) to już jest nieważne. Święty!
Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-12-21 o 12:25 |
|
|
|
|
#2085 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. Takie propozycje są na porządku dziennym. Ja dużo w necie kupuję i trochę też sprzedaję, i jestem zdania, że dobre targowanie nie jest złe. To znaczy - wolę czasem przystać na propozycję sprzedaży za nieco niższą cenę niż ustawiona przeze mnie KT, niźli się na przykład bujać z niesprzedaną rzeczą przez następne 2 miesiące. I takoż samo w drugą stronę - czasem wysuwam propozycję względem sprzedających, i co do zasady idą mi na rękę .Ale o ofertach od tzw. czapy można byłoby książkę napisać, na Perfumach mamy wątek, gdzie się takimi cymesami dzielimy .
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2013-12-21 o 12:27 |
|
|
|
|
#2087 |
|
Konto usunięte
|
Mnie może nie tyle dziwi, co uważam, że podawanie Jana Pawła za wzór patriotyzmu na wypracowaniu gimnazjalnym, a potem w trakcie forumowej dyskusji to banał nad banałem, banałem poganiany. Błagam o odrobinę postarania się i wymyślenia czegoś(kogoś) lepszego niż pierwsza lepsza rozprawka z Victora, czy Cogito.
|
|
|
|
#2088 |
|
jestę wieszczę
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44249499]Mnie może nie tyle dziwi, co uważam, że podawanie Jana Pawła za wzór patriotyzmu na wypracowaniu gimnazjalnym, a potem w trakcie forumowej dyskusji to banał nad banałem, banałem poganiany. Błagam o odrobinę postarania się i wymyślenia czegoś(kogoś) lepszego niż pierwsza lepsza rozprawka z Victora, czy Cogito.[/QUOTE]
to już swoją drogą
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
był też bardzo ciepłym człowiekiem, czytałam jego listy prywatne(i też stąd wiem o jego tęsknocie za Polską) i naprawdę potrafił sprawić, że ludzie czuli się po prostu dobrze miałam chyba 4 lata, kiedy go zobaczyłam na żywo. w życiu nie zapomnę jak ludzie sie cieszyli, że przyjechał. i chyba właśnie przez pryzmat tego wspomnienia go odbieram. jak napisałaś, dowolna ocena
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
http://ateistaa.blog.onet.pl/2009/10...l-jan-pawel-2/ przykładowo tu, może ktoś się zainteresuje tematem i pogrzebie więcej, ale warto zacząć
|
|
|
|
#2092 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Nie znałam go prywatnie, więc nie wiem, czy był ciepłym człowiekiem.
|
|
|
|
|
#2093 |
|
I'm your Wonderwall.
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44249499]Mnie może nie tyle dziwi, co uważam, że podawanie Jana Pawła za wzór patriotyzmu na wypracowaniu gimnazjalnym, a potem w trakcie forumowej dyskusji to banał nad banałem, banałem poganiany. Błagam o odrobinę postarania się i wymyślenia czegoś(kogoś) lepszego niż pierwsza lepsza rozprawka z Victora, czy Cogito.[/QUOTE]
no a czego oczekujesz od rozprawki na egzaminie gimnazjalnym? tylko się w klucz wstrzelić, nie piszesz tam wielkich głębokich przemyśleń ![]() a tutaj wspomniała o tym tylko żeby pokazać, co może być uznawane za bycie patriotą, bo takie było pytanie (to nie tylko bycie statystycznym płacacym podatki i pracujacym Polakiem). i większość ludzi JPII za patriotę uważa, to jest fakt.
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
bo wiekszość ateistów właśnie tak "nie wierzy" w Boga ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Oj tam kremówki Pewnie że rozczulaja, tak, jak rozczulało jego otwarcie na ludzi. Jak napisałam, ja go odbieram przez pryzmat tego co zobaczyłam będąc małym dzieckiem. Nie potrafiłabym teraz myśleć o nim źle, czy nawet obojetnie
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą można tak samo powiedzieć jak większość wierzących "wierzy"
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem, że napisałaś tak na egzaminie - wiadomo co to klucz itp. Ale, że o tym przypominasz jako argument w dyskusji po 3 latach? Skoro już bierzesz udział w dyskusji, gdzie chcesz pokazać postać Polaka-patrioty to pokaż kogoś mniej banalnego. |
|
|
|
|
#2098 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale czy ja mówię o innych krajach?
Cytat:
Faktycznie, jak miałam tych kilka lat mniej, patrzyłam przez różowe okulary, bo "ooo... w Polsce łąki takie ładne, a Tuwim tak pieknie pisze, a Mickiewicz, no, on to był dopiero gość! A tutaj drzewko takie ładne! Ojej, cała ta nasza Polska jest taaaka ładna!". Tylko że widokami się nie najem. Wierszem Tuwima nie nakarmię dziecka. Kiedyś byłam patriotką, brałam udział w tych wszystkich akademiachm, występach, wołałam teatralnym głosem przed widownią: "123 lata niewoli! Jakie to straszne, jak to boli!". A teraz, gdy widzę pasek na liście płac, i widzę, ile jest mi ZABIERANE, na składki, ubezpieczenia zdrowotne (a i tak na NFZ się nie dostanę nigdzie bez czekania w kolejce kilku miesięcy :/ ), to nie potrafię się z tym pogodzić. Nienawidzę kraju, w którym państwowe pieniądze (m.in. z moich podatków) są przeznaczane na prywatne loty polityków czy z tych pieniędzy opłacane są ich rachunki za paliwo do sejmu. CZY KTOŚ MI DOPŁACA DO TEGO, ŻE MUSZĘ DOJECHAĆ DO PRACY? Nikogo nie obchodzi, czy ja mam na bilet czy benzynę. Wkurza mnie to, że politycy są traktowani jak święte krowy.
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2013-12-21 o 12:41 |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
patrioci skończyli się na II wojnie światowej
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

.
. Ale wolę Alena Ademovića, młodszy
. Nie wiem, gra ón u Bregovića jeszcze
Chodziłam kiedyś z chłopakiem prawie identycznym jak Ademovic 
. Nie chciałabym aby Polska zniknęła z mapy świata ale gdyby mi teraz przyszło wyjechać na stałe za granicę to bym się nie zastanawiała
Mają też ciekawą, chociaż też bardzo krwawą, historię