|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Berbie mam 31 lat.
Szefowa namawia mnie na powrót do pracy, ale ja skorzystam z macierzyńskiego, który mi przysługuje. Wika28 mądry artykuł. My teraz pakujemy się i jedziemy na święta do teściowej. Tak na prawdę robię to dla córki, która też przeżyła całą tą sytuację, a może dla siebie, żeby trochę wyrwać się z domu i tego miasta. Wiem po prostu, że muszę iść do przodu. Idę robić śniadanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44247797]Berbie będzie dobrze, musisz to sobie powtarzać i wyobrażać. Wiem, że to niełatwe, ale naprawdę pomaga.
Z tym, że u nas do samego końca TŻ był absolutnie odcięty od zakupów. W ogóle go nie interesowało to, co kupuję. Tak jakby się zabezpieczał... A potem jak przyszło co do czego, to nie umiał niczego znaleźć w szafce dla dziecka i wszystko kupował po drodze, jak było potrzebne w szpitalu, np. maść do pupy, itd.[/QUOTE] a mój nie am takiego dystansu. jest teraz niepoprawnym optymistą. w dzień w który zobaczyłam serduszko pytał jak będę chciała rodzić i gdzie? ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- pewnie, że skorzystaj z macierzyńskiego. masz córcię, z którą możesz wykorzystać ten czas.
#3543 |
Konto usunięte
|
Berbie wierzy w dziecko i dobrze, bo kto ma wierzyć, jak nie rodzice? Mnie też tu dziewczyny na forum ustawiały do pionu, uwierzyłam i mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44247419]Arturek kończy dziś pół roku ![]() Przystojniak ![]() Też dziś o niej myślałam.Chyba dalej jest w szpitalu. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Raczkowanie
|
Hej
Perse Arturek jest przeslodki. Niby macie racje z tym ze ludzie nie wiedza co powiedziec. Ale z drugiej strony jest internet w ktorym mozna znalezc duzo stron gdzie sa podpowiedzi jak zachowac sie majac kontakt z osoba ktora stracila dziecko. Ja tez z tego korzystalam jak moja kolezanka w pracy poronila. Tez nie wiedzialam co zrobic ale sie przygotowalam. Tak wtedy sobie pomyslałam "a jak by mnie to spotkalo.?" I spotkało dwa lata pòźniej. A dzis mamy piekny dzien słonce swieci. Izka jak sie czujesz? ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Zeberko super ze prezent przyszedl. Rena Twoja psinka jest przeslodka. My tez chcemy psa ale zbyt czesto nie ma nas w domu. Chyba pojawi sie jak bedziemy miec dzieci. Ale tż nadal nie chce sie zgodzic zeby je urodził.
#3546 |
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44148059]
![]() Trzymam kciuki, żebyście wytrzymali jak najdłużej... Ale waga już ładna ![]() [/QUOTE] Cytat:
Na razie skurcze się uspokoiły, ale we wtorek na ktg wyszły 100% (to zamknęło buzię pani ordynator, która twierdziła, że gdyby rzeczywiście tak mnie bolało, to już bym urodziła). W poniedziałek będzie mnie badał mój lekarz, może puści mnie na ,święta.
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Przyczajenie
|
My dzisiaj pochowaliśmy nasze dzieciątko, to mąż się wszystkim zajmował, ja nie miałabym siły. Jak mnie pielęgniarka po poronieniu zapytała czy biorę dziecko czy zostawiam to pomyślałam "co ona mówi" i co ja niby mam zrobić z dzieckiem" ale teraz wiem, że dobrze zrobiliśmy, że tak powinno być. Co do urlopu macierzyńskiego to nie będę brała, myślę że w pracy mniej będę mysleć o tym co się stało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to jesteś zabiegana ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44247419]Arturek kończy dziś pół roku ![]() Ale jestem już duży ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jest ciężko ale tak jak mówisz trzeba iść do przodu - z każdym dniem będzie trochę łatwiej. ![]() Cytat:
Inna sprawa, że ja dopiero tutaj znalazłam zrozumienie, choć moi przyjaciele nie bali się ze mną rozmawiać o tym co się stało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Każdy musi znaleźć swój sposób na powrót do normalności, najważniejsze to zrobić wszystko zgodnie z samym sobą. Jeśli uważasz, że wracając do pracy będzie Ci łatwiej to wracaj ![]() Przytulam mocno ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Zadomowienie
|
Ślicznotka!
![]() Jak dobrze, ze sie odnalazła! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44247419]Arturek kończy dziś pół roku ![]() Przeciez on sie dopiero urodził! Sto lat Arturrro! ![]() Cytat:
![]() Pikaso -witaj! Przykre, ze tez tu trafiłaś. Ja straciłam dziecko na podobnym etapie ciąży i tez w ten przedświąteczny czas. Dwa lata temu najgorsze święta ever. Ale trzeba przeżyć ten czas... Przeżyć żałobę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
pikaso, vanilla najważniejsze to znaleźć swój sposób na przeżycie tego wszystkiego
Perse wszystkiego najlepszego dla Arturka ![]() Rena dobrze, że psinka się odnalazła ![]()
#3554 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44247419]Arturek kończy dziś pół roku
![]() przecież on dopiero co się urodził - kiedy to zleciało ?? ![]() Cytat:
![]() bardzo mi przykro ![]() ========================= ================ no i plan wykonany...uffff...padam na pyszczek...ale już wszędzie posprzątane, choinka ubrana, dom przystrojony, nawet pościele dla nas i gości poubierane...oprócz tego oczywiście pranie x2 i nawet obrus i serwety poprasowałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Perse, wycałuj Półroczniaka ![]() ![]() Kundzia, konkubent dziś przyjechał z przesyłką od Ciebie. Wielkie wzruszenie!!!!! Dziękuję ślicznie za pamięć ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
rena- Ty jesteś turbo- rena
![]() Vanilla- mam nadzieję, że po pogrzebie jest Ci troszeńkę lżej, tulę mocno Hoseneczko- to już tuż tuż ![]() ![]() Perse- jaki on śliczny padam na "ryjek" ale przyszłam tu zerknąć w ramach "przerwy" (że też nie jestem taka szykowna jak rena ![]() byłam dzisiaj w pracy ale na świątecznej akcji ze strażakami - co roku organizujemy wspólnie paczki dla kilku rodzin z trudną sytuacją materialną, co roku jedziemy do innych rodzin po tak spędzonym dniu i człowiek bardziej dziękuje za to co ma popakowałam wszystkie prezenty ![]() Tz-et poskręcał wieczorem wózeczek... trzy lata temu tak bardzo płakałam przy Wigilii dwa lata temu czekałam z nadzieją rok temu mieliśmy pierwszą Wigilię z Kasią ale ona wtedy niewiele jeszcze rozumiała w tym roku muszę się już zastanowić gdzie prezenty chować aby nie dostały się przed czasem w małe rączki ![]() Kochane AM- wierzę, że każdej z Was będzie dane mieć taką Wigilię jak moja tegoroczna
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-21 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki
Iza, ty wciaz w dwupaku ![]() ![]() Pikaso- dobrze, ze sie tu pojawilas slonko. Ja swoje dzieciatko stracilam w tym samym tc. Zostan z nami ![]() Perse- buziaki dla solenizanta! ![]() Vanila- mam nadzieje ze teraz bedzie Ci coraz lzej ![]() Rena- ciesze sie ze psinka wrocila do domku. Jojla ![]() Zeberko- zywie ta sama nadzieje co Ty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-12-21 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Konto usunięte
|
Zeberko my jesteśmy na etapie takim jak Ty rok temu, a mimo wszystko ja robię tak, jakby Artek wszystko kumal... Chyba byłam tego zbyt spragniona i teraz momentami mi wali na dekiel, przecież on nie jarzy, ze ta wyprana sowka czy ten pakunek z czerwoną kokarda to prezent od Dzieciątka, a ja je kryje jak głupia.
Byłam też dziś na cmentarzu, polozylam świąteczny stroik i misia w czapce mikołaja... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Zadomowienie
|
I ja, pierwsze szczęśliwe święta od dwóch lat bede miała
![]() Prezent Tymka spakowany i schowany ![]() ![]() ![]() TZ ubierał choinkę i na koncu zawiesił czerwone dwa buciki mówiąc 'a teraz najważniejsze'... To były buciki, ktore kupiliśmy przygotowując sie do swiat dwa lata temu, nie wiedząc ze bedą to te najgorsze święta w życiu. Miały to byc buciki na pamiątkę pierwszychnswiat Zuzi z nami, takich w brzuszku jeszcze ![]() Poryczalam sie a jak... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-22 o 06:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Konto usunięte
|
Hej, ja rok temu zrobiłam test i też był prezent pod choinkę - dla TZta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3563 |
Wtajemniczenie
|
Ech...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
Zadomowienie
|
Właśnie ech...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44257163] Byłam też dziś na cmentarzu, polozylam świąteczny stroik i misia w czapce mikołaja... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
Perse, Kubek ja też pakuję prezenty dla Olka. Na dodatek trzymam je u mojej mamy
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- No i 2 lata też to były dla nas najgorsze święta. Pamiętam, że nawet się zastanawialiśmy czy gdzieś nie wyjechać, żeby uniknąć tej całej atmosfery. Rok temu czekaliśmy już na Olka, a w tym roku jest z nami. I wszystkim wam tego życzę ![]()
#3567 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczeta.. smutno dzis u nas.. witam nowe AM
![]() Tutaj bedzie Wam lzej... U mnie ubiegle swieta byly najgorsze. Pamiętam ze wygonilam Tza do jego matki w innym miescie i sama zostalam cale swieta.. no moze nie do konca sama.. z jasiem wedrowniczkiem... malo co pamiętam. Znieczulenie podzialalo... a jednak ciezko bylo jak diabli.. Ale w tym roku juz jest o niebo lepiej... chociaz od wczoraj mam jakas paskudna chandre i nie wiem skad ona sie wziela... chyba jednak nie lubie swiat... :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-22 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Wtajemniczenie
|
w końcu udało mi się zalogować do tej pieruńskiej diagnostyki...
Był z tym nie lada kłopot. Bardzo Was proszę o pomoc w interpretacji wyników które mam, bo nie mam norm przy wyniku. Będę po kolei czytać o tych przeciwcialach i szukać norm ale może któraś z Was kochane zanim ja dojde coś szybciej stwierdzi. Jak doczytam wcześniej sama to zedytuję. P/c. przeciw kardiolipinie P/c. p. kardiolipinie IgG: 3,05 GPL P/c. p. kardiolipinie IgM: 10,33 MPL P/c. p. beta-2-glikoproteinie I P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgG 1,20 SGU P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgM 3,89 SMU Antykoagulant toczniowy Antykoagulant toczniowy ujemny P/c. p. antygenom łożyska P/c. p. antyg. łożyska ujemny Białko C, aktywność Białko C % L80,0 H120,0 Białko S wolne Białko S wolne % L80 H120 |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podać ci normy? mam je na badaniach
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
Hope nie pamiętam norm dla zespolu ale Berbie zaraz Ci pewnie poda. Podaj ile masz bialka c i bialka s bo z tego co widze podalas widelki norm zamiast wlasnych wynikow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-22 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.