|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, my po przeprowadzce, niestety nie mam możliwości zbytniej podczytywać forum bo nie mamy jeszcze internetu podłączonego i będzie dopiero pod koniec grudnia, dlatego tych z Was których noe ma na fb nie jestem zbytnio w stanie podczytywać na komórce bo mi idzie transfer, a fb za darmo jest
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dzień dobry
![]() Byliśmy rano u przyjaciela zobaczyć ich tygodniowego synka,urodził się 3120g i 55cm i wydaje nam się takim okruszkiem malutkim przy naszym Igorku,ze aż nie chce mi się wierzyć ze Igi był taki malutki. No szok normalnie.. A nocka taka se..od 2 pobudki co 2godziny i 0 7.30 pobudka. KEJT woow podziwiam z prasowaniem...ja to naprawdę przy was się lenie ![]() MISIACZKA hihi super ze Maja grzeczna..a to ze mama nosiła..no cóż często się widują? Ja swojej też nie pozwalam nosić ale wiem ze rzadko maja okazje się widzieć wiec przymykam oko chociaż i teściowie i rodzice szanują nasze metodyIDZIA spokojnych świat! Przykro mi ze taka tragedia Cię spotkała rok temu. Jesteś jednak dzielna. Na pewno wiele dobrego opowiesz Michasiowi o wujku. CZAROWNICA a jak Antos na choinkę? KAROLAJN ale chyba teraz lepiej śpi? W nocy też co 4h karmienie? ITA wszystkiego najlepszego dla Leosia! YEVELE Lilo Oliath zabka ma ![]() ONA pokaz choinkę ) i brawo za kibelek! Kazda rzecz do własnego mieszkanka cieszy ) myślisz ze u teściów się tak Franek rozregulowuje?SURKA hihi..wyobrazilam sobie zaklinowana Lile..bo Igi też tak ostatnio zrobił ![]() MELA to niespodziankę Małgosia miała ) super ciocia musi być,ze dziewczynki tak fajnie na nią reagują. No i gratulacje!EN jak tam na swoim? Jak będziesz tutaj dłużej to poprosimy o relacje! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Aa i jeszcze chciałam MELA super pomysł siostry z weselem na świeżym powietrzu! I jeszcze jak ksiądz na miejscu może im udzielić ślubu to super ![]() A ja się w aucie z Igim na parkingu podziemnym,a maz lata za prezentem dla mnie miałam go tylko podrzucić jak wracaliśmy od znajomych ale synek zasnal wiec równie dobrze mogę tu posiedzieć,a ten przynajmniej trochę pospi. Bo jednak potrzebuje tej porannej drzemki wiec niech śpi..moge was podczytywac bo wreszcie internet mi naprawili i mogę poza domem korzystać..Wczoraj stwierdziłam ze okna nie są jednak takie czyste i pewnie będę je mylą jutro..ale prezenty mam juz popakowane.. ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
jestem podczytuje, jakby kto pytał
)
|
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
surka,Margosia nie chce,broń Boże dyskutować ze zdaniem waszych pediatrów
Ja tylko przedstawiam argumenty za nie podawaniem mięsa codziennie,które do mnie przemawiają,a są to m.in ZALECENIA DOTYCZĄCE ŻYWIENIA DZIECI ZDROWYCH W PIERWSZYM ROKUŻYCIA, OPRACOWANE PRZEZ ZESPÓŁ EKSPERTÓW POWOŁANY PRZEZ KONSULTANTA KRAJOWEGO DS. PEDIATRII. -przepraszam za Caps Lock,ale kopiowałam to bezpośrednio stamtąd. Oczywista sprawa,że każdy robi jak uważa Ja jeszcze naszej pediatry nie pytałam o częstotliwość,ale jeśli powie mi że codziennie to dopytam czemu nie jak wyżej wymieninych zaleceniach.
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
DOMI
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Franka to chyba nikt nie pobije Dziewczyny kp czy z ząbkami Was nie gryzą? Mnie przygryza, podskakuje jak poparzona i nawet do krwi. Moje kp wisi na włosku, nie wiem co to bedzie jak górne wyjda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Moja pobiła - 18 tygodni i dwa zębuchy
![]() Żyjemy, podczytujemy, bardziej udzielamy się jednak na FB bo szybciej, szczególnie w tym okresie świątecznym pełnym zajęć
26.08.2011 31.07.2013 Edytowane przez krysiaa2608 Czas edycji: 2013-12-22 o 14:52 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie kp, ale kiedyś czytałam, że jak dziecko gryzie to trzeba mu wtedy wyciągnąć pierś, żeby wiedziało, że nie wolno gryźć, ale czy to pomaga, to nie wiem. |
||
|
|
|
#3579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oknami i ja muszę sie zająć. Czyste z środku a jeszcze z drugiej strony trzeba. Drugi był za 2 dni. To wcześnie Ale mimo wszystko nasze były pierwsze ![]() Mąż ma w planach tyle rzeczy zrobić na święta a siedzi przed kompem. Ja nie wiem, samo to się zrobi albo będzie robił jak Młody będzie bardziej marudny ![]() Dziś była pierwsza nauka zasypiania w łóżeczko, że też sobie czas wybrałam
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-22 o 15:27 |
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny..
U nas przygotowania do świąt pełną parą Wczoraj całe popołudnie i wieczór była u nas mama i siostra..piekłyśmy ciasta. Dzisiaj od rana we troje Zajęliśmy się choinką, piękna w tym roku..jeszcze tylko plastry pomarańczy muszą doschnąć i będzie gotowa. Teraz znowu jadą do nas rodzice.. tym razem mięcho do upieczenia. Uciekam |
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Ita-brawa za 4miechy
Czarowniczko-ja sie ciesze ze bedziemy sami chociaz tęskni mi sie za rodzicami, przyjaciolką. Byliśmy dzis na Rynku na Wigilii pojedlismy pierogow z kapuchą i grzybami i zapilismy barszczem.Do reszty potraw nie chcialo nam sie stac zespół ,, Zamojszczyzna" pospiewal koledy.Fajnie bylo.Laurze sie dobrze w wozku spało ![]() Teraz tz mysli nad zrobieniem stojaka dla naszej zywej choinki a w piekarniku lasagne sie tworzy ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Ona-brawa za kibel ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Mela-fajnie sobie siostra obmyslila slub ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Właśnie przyjechalo mięcho z wedzarni Kupilismy boczek szynke schabik zeberka i golonke.Znajoma pracuje w masarni i miesko jest super Kolega wedzil i jeszcze pare osób ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam tylko, że byłam z siostrą w centrum handlowym w empiku i smyku. W smyku dla 3 dzieci zostawiła 500 zł! I to bez szału. Lalka monster high, szczeniaczek kiwaczek i monopoly!
Aaaa Lego friends takie jaki kupiłam Małgosi w Pabianicach w sklepie z zabawkami za 160 zł, w smyku jest po 219 zł!!!! Masakra jakie mają ceny!
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzis jakiś paskudny dzień. Chyba dlatego, że deszcz pada.
W indeksie same piątki. Jeszcze jeden zjazd w styczniu i exam o tytuł zawodowy. Dzis dałam dla piotrka dynie z ziemniakiem to nie chcial jesc. Dałam jabłko do tego to szybko zjadł Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
KRYSIA piękne zabki
)FIAZO o właśnie,mnie to jeszcze nie dotyczy,ale obawiam się ze może być tak jak piszesz,podgryzanie.. Chociaż mnie Igi nie podgryzal wcześniej.. SURKA to chyba tak jest ze dzieci szybko rosną i przy tych kilki miesiącach jest spora różnica..szczegolnie miedzy noworodkiem a niemowlakiem Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie było mnie, bo mamusia wpadła na kilka dni ![]() Zaraz poczytam co tam u Was, a u nas całkiem spoko, bo Skoku nadal nie wrócił do bazy ![]() Młody jest cudny, kochany, ciągle szczerzy te swoje dziąsełka, śpi pięknie po 2 godziny na spacerach-chwilo trwaj! No ale dziś kończymy 22 tygodnie, więc pewnie za długo się tym stanem nie nacieszę. Z innych dobrych wieści- badanie moczu wyszło prawidłowe Od tygodnia testujemy też powolutku słoiczki-na pierwszy ogień poszła dynia z ziemniakiem, a dziś dostał ciut jabłuszka na próbę i nie zarejestrowałam bólu brzuszka ani nic takiego ![]() Poza tym szykujemy się do chrzcin, a że robimy w imprezę na 18 osób w domu to jest trochę roboty. Chrzcimy 12 stycznia
|
|
|
|
#3588 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że rehabilitacja szybko przyniesie efekty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja też czekam na dodatkową kaskę z pracy- tylko nie wiem jeszcze ile dostanę ![]() Margosia gratki dla Pitera!!
|
|||||||
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44239989]Opłacało się walczyć.
Mam już odciągnięte jakieś 460-480 ml mleka (z jednego posiedzenia , nie umiem powiedzieć dokładnie ile, bo mam w butelkach pod korek, dużo powyżej skali).[/QUOTE]Łał! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44241143]Dzięki Elaine, oczami wyobraźni już widziałam, jak kupujesz chrześniakowi tunel... taki do ucha Cytat:
Oliath gratki za pół roczku i zębusia ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Elaine gratki za przewroty U nas na odwrót- z brzucha na plecy chętnie się przewraca a na odwrót wcale nie potrafi.\A choina mamy już ubranego od tygodnia ![]() Ale jutro będziemy rozbierać .... i ubierać od nowa, bo dokupiliśmy więcej lampek. Ususzyłam też plastry pomarańczy, mam nadzieję, że będą fajnie się prezentowały
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-12-22 o 20:40 |
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Choinka ubrana, dom przystrony (za malo ozdob mamy..)zderzak zrobiony, okna umyte (zostala sypialnia i mały pokój,ale to juz odpuszczam), kuchnia sprzatnieta,salon, łazienka też.. Zostało umycie podłóg i pakowanie jutro na wyjazd dzien udany,chociaż zmęczona jestem. ONA i jak poszło zasypianie w łóżeczku?
DZOAN to u was centrum kulinarne )ROCKY hm..ciekawe czy w Gdańsku taka wigilia byla/bedzie.. MELA maja drożej,fakt. A gry planszowe to w ogóle masakra cenowa,nie tylko w smyki... FIAZO ale wybredny Twój synek ![]() NENI to mama Ci trochę pomogła ładnie Kubuś śpi..ANULKA na którym? I o której? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo-brawa zdolna bestio
Elaine-masz powera.Tyle ogarnelas ![]() Melduje ze choinka ubrana ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczna choinka Cytat:
Współczuję Sylwestra ![]() Beznadziejnie mu wypadło. Mój TŻ ma od dziś wolne aż do nowego roku ALE musi iść do pracy w piątek po świętach - no ni w pipę ni w oko. Musieliśmy przez to zmienić plany świąteczne ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
NENI tak
od 14do 18 jak Igi był z tata na spacerze i spal![]() ROCKY zmotywowalyscie mnie a także dom przyjaciele gdzie przy tygodniowym dziecku był błysk ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Aa zderzak naprawiał tz z kolega,no i pomógł mi choinkę ubrać,wiec nie zrobiłam tego wszystkiego sama Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44247418]Przyszedł czas i na nasze pół roku...
21.06.2013 zdarzył się Cud, Artuś przyszedł na świat. Za wcześnie, za mały. 47 cm, 1990 gramów. Ale silny, sam oddychał, sam jadł. Pięć dni później byliśmy w domu. I odtąd codziennie wciąż na nowo doświadczamy tego Cudu. Arturek jest wspaniałym, kochanym, bezproblemowym, pogodnym dzieckiem. Nocą śpi, w dzień się bawi, je, drzemie, poznaje nowe sztuczki i umiejętności. Ślicznie się śmieje, obraca na boczki, sporadycznie - z brzuszka na plecki, z plecków na brzuszek, dźwiga się do siadania, łapie się za stópki i wkłada je do buzi, podnosi główkę leżąc na brzuszku - bezproblemowo, choć nie lubi tak zbyt długo, pięknie bawi się zabawkami, nawet dwiema na raz, uwielbia oglądać smoczek ze wszystkich stron, interesuje go wszystko, co świeci, miga, jest kolorowe, interesuje go świat, uwielbia książeczki. Po wcześniactwie i hipotrofii nie ma śladu. Próbuje nowych smaków, ostrożnie i z wyczuciem, ale także z wielką chęcią małego odkrywcy. 21.12.2013 waży już ok. 6500 gramów. Kończy pół roczku, a zakochana w nim mama wciąż nie umie uwierzyć w ten Cud. I codziennie za niego dziękuje..[/QUOTE] ![]() Cytat:
2) ![]() 3) Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-12-22 o 21:05 |
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Aa to jeszcze się pochwale wszystkie firanki świeżo poprane zawieszone, narzuta w sypialni też, pościel u nas zmieniona i u synka też wszystko świeżutkie. Mata też mi wpadła do pralki. Niby taka duza ze nic za bardzo oprócz niej nie weszło a i tak Igorek z niej wychodzi
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3598 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za cycki w takim razie ![]() Cytat:
Mam rolety na oknach ciągle zasłonięte, więc nikt poza mną nie wie, że mam brudne okna Nic też nie gotuję, bo na święta jedziemy do jednych i drugich rodziców. Poza tym gotowanie to i tak nie moja działka Nic nie piekę, bo potem muszę sama to jeść. Nie dlatego, że nie potrafię upiec nic dobrego, ale jestem największym ciasteczkowym potworem w rodzinie i okolicy ![]() Cytat:
![]() ![]() A moja pediatra jest jeszcze lepsza, bo zaproponowała, bym dawała małemu z grubej rury na dzień dobry zupkę jarzynową. Na moje "a nie lepiej powoli, pojedynczo warzywa wprowadzać?" tylko stwierdziła, że tak też można ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczytałam i spadam, bo TŻ mnie już nawołuje do łóżka, pa ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o wasze magiczne kciuki, jutro idziemy na usg bioderek i chciałabym usłyszeć, jakieś pozytywne wieści. Ostatnimi czasy za dużo u nas złych rzeczy
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA kciuki zaciśnięte!
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

Ja tylko przedstawiam argumenty za nie podawaniem mięsa codziennie,które do mnie przemawiają,a są to m.in ZALECENIA DOTYCZĄCE ŻYWIENIA DZIECI ZDROWYCH W PIERWSZYM ROKU
za udane chrzciny
dla Artusia. Kolejny starszaczek.

to co, że jeszcze prąd nie podciągnięty, wody nie ma ale kibelek jest