Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 19:40   #1321
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Ela dzwonilam na pogotowie stomatologiczne i mnie ochrzanili ze nie usuwam tego zęba, ja mowie ze lekarz nie zgodzil sie na podanie znieczulenia a oni na to że powinnam podpisać papierek ze chce mieć chirurgiczne usuwanie na wlasna odpowiedzialność :/ ja na to: to ile będzie mnie to kosztowało a oni ze 300 zl :/ no bez jaj dziekuje za gratki :-*

Cayenne, teQiba, elunka dziękuje :-*

Bylam u rodziców i razem z nimi ubierałam choinkę jak za starych czasów aż mi sie łezka kręciła w oku

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:44   #1322
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Zakochałam się w twoim maleństwie Aż tż podziwiał
Mój też

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ubrałam choinkę i się zrobiło super świątecznie
Prawda? My wczoraj ubraliśmy i też od razu zrobił się nastrój

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Byliśmy dzisiaj na spowiedzi i w galerii. Wszyscy mają kocyk z pepco mam i ja
Co to za kocykowe must have?

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dziś byłam na wizycie u ginki i miałam ważenie- przez miesiąc schudłam 1,5 kg
Nie chcę już chudnąć tylko utrzymać jak najdłużej moją wagę. Moja gin jest jakaś nienormalna za przykład idelanego przybierania na wadze wskazała mi jedną z położnych z przychodni, która w ciąży przytyła 6 kg i urodziła dziecko 3,9 kg. Dodam, ze położna ma 40 lat i sporą nadwagę
Przecież to jakaś nienormalna sytuacja
Nie jestem specjalistą, ale przecież tyle się mówi o tym, że:
a) powinno się tyć mniej więcej 12-16 kg (oczywiście wszystko zależy od wagi początkowej)
b) każda kobieta w ciąży tyje inaczej.
Jak ona może wprowadzać taki terror? Jesteś kobietą w ciąży, a nie modelką na litość boską! Chyba są ważniejsze rzeczy od tego czy będziesz miała na plusie 2 kg więcej czy mniej.
Poza tym te kilogramy to przecież nie tylko tłuszczyk,ale: maleństwo, wody płodowe, łożysko, powiększona macica itp. U każdej z nas waży to trochę inaczej i jak można próbować ustalić jakieś nieprzekraczalne wzorce (zwłaszcza jeśli tym wzorcem jest przytycie 6 kg...)
Zbulwersowałam się

Jak już pisałam byliśmy dzisiaj z moimi bratankami w Farmie Iluzji (zainteresowanym polecam rzucić okiem na stronkę, bo miejsce naprawdę godne polecenia: http://www.farmamikolaja.pl/ ). Chłopcy byli zachwyceni! My też dobrze się bawiliśmy, chociaż opanowanie baaaardzo energicznych 6-latka i 3-latka to jednak nie przelewki
Wystraszyła mnie tylko jedna sytuacja: chciałam podbiec, żeby powstrzymać przed zrobieniem czegoś jednego z łobuzów, potknęłam się i przewróciłam.
Narobiłam trochę strachu sobie i TŻ, ale na szczęście nie poleciałam na brzuch tylko na bok (cała siła uderzenia na ręce), więc myślę, że nic się nie stało.
Ale obiecałam sobie, że będę bardziej uważać.
Stary 2013-12-22, 20:07   #1323
virginia
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Jak tak czytam wagi waszych maluszków to sie trochę o mojego Stasia martwie bo 26 tc i 709g to tak Malo w porównaniu do was...
Nie martw się, moja niunia waży 766g a wg moich obliczeń to 27tc, najwyżej będziemy miały maleństwa, a takie, jak wiadomo, łatwiej rodzić . Zresztą, jak pisze Kate, jeszcze mogą urosnąć .

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
jasne że tak! jeśli robiłaś na święta to musi być dobre
Robię nie tylko na święta, również na co dzień - jest dobre na ciepło i na zimno do kanapek, po prostu oprócz pieczonego kurczaka, tej rolady schabowej z chrzanem i żurawinami i roladek z kurczaka nie miałam już pomysłów na mięsa a w domu nie mam wielu fanów schabu z morelami/śliwkami.

Oto przepis na keks:
1 kurczak
1/2 kg pieczarek
2 jajka
3 łyżki bułki tartej
przyprawy wg uznania

Mięso kurczaka oddzielamy od kości, mielimy, przyprawiamy. Pieczarki kroimy i podsmażamy, potem mieszamy z mięskiem i resztą składników. Pieczemy w temp.220 ok.1,5g.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Virgo- jeszcze nie baby shower Co roku spotykamy się z przyjaciółkami na babski wieczór i dajemy sobie drobne upominki. Ponieważ w tym roku dołączyła do nas nowa kobietka- na razie w moim brzuchu- dziewczyny najwyraźniej uznały za niegrzeczne zignorowanie jej
A o mamusi pamiętały?
Ta Farma Iluzji wygląda i brzmi super, szkoda, że koło mnie nie ma czegoś takiego, na pewno zabrałabym tam swoją malutką, nawet ostatnio myślałam o czymś takim.
Tylko nast. razem uważaj na siebie! Czujesz się dobrze?

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam sie krotko z Pl. W piatek nie jechalo sie zle, ale wczoraj- tragedia. Od siostry z Kamiennej Gory do Opola prawie 4 h i to tylko dlatego, ze ucieklismy z autostrady.

Emika szaleje- nawet tesciowej pojazala wczoraj ba brzuchu fale meksykanska i stopke
Mnie dalej meczy katar i przeziebienie- podroz w tych warunkach to sredni pomysl, no ale juz sie wybralismy. Teraz tylko ciepla herbata i czosnek na noc.
Jakbym juz nie pisala- wesolych Swiat wszystkim
Witaj w ojczyźnie . Widzieliście stópkę Emilki? Ale czad!
Mnie też trochę gardło pobolewa. Gdybyś nie zajrzała - rodzinnych, magicznych Świąt!

Cytat:

a ja się zorientowałam, że zaczynam dzisiaj studniówkę ;D
No to świętujemy!

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Muszę jeszcze pochwalić dziś mojego malza, od rana gotuję że mną wszystko, kroi jak najlepsza maszynka do krojenia, a za chwilę robimy razem bigos i pierogi, znaczy on kroi mięsa, cebulę itp, ja zaleje kapuche woda, a pierogi on wyrobi ciasto, walkuje, ja wykrawam i kleje (lubie, uspokaja mnie to )

Aaaa, i taka ładna mi szuba wyszła, że hej, a prawie wszystko malz pokroil
Bardzo ładnie ze strony męża!
A co to jest ta szuba?

Cytat:
Nie chcę już chudnąć tylko utrzymać jak najdłużej moją wagę. Moja gin jest jakaś nienormalna za przykład idelanego przybierania na wadze wskazała mi jedną z położnych z przychodni, która w ciąży przytyła 6 kg i urodziła dziecko 3,9 kg. Dodam, ze położna ma 40 lat i sporą nadwagę
Zbulwersowałam się podobnie jak Limonka i mam dokładnie takie same zdanie na ten temat, nie sądzę jednak, żeby dobrym pomysłem było podanie jej innej wagi niż w rzeczywistości. Nie daj się zastraszać! I wgl olej ją, jeśli tylko wiesz, że odżywiasz się racjonalnie. I tak należą Ci się za to, że schudłaś ostatnio. Ja od kiedy zaszłam w ciążę tylko tyję .

Ja po pracy zabrałam się zaraz za robienie sałatki jarzynowej i kroiłam to wszystko jakieś 3 godziny . Niedawno skończyłam. A czuję się jakbym miała brzuchol a nie brzuszek. Czy Wy wieczorem też czujecie się cięższe?

I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-12-22 o 20:10
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:08   #1324
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Mój też

Prawda? My wczoraj ubraliśmy i też od razu zrobił się nastrój

Przecież to jakaś nienormalna sytuacja
Nie jestem specjalistą, ale przecież tyle się mówi o tym, że:
a) powinno się tyć mniej więcej 12-16 kg (oczywiście wszystko zależy od wagi początkowej)
b) każda kobieta w ciąży tyje inaczej.
Jak ona może wprowadzać taki terror? Jesteś kobietą w ciąży, a nie modelką na litość boską! Chyba są ważniejsze rzeczy od tego czy będziesz miała na plusie 2 kg więcej czy mniej.
Poza tym te kilogramy to przecież nie tylko tłuszczyk,ale: maleństwo, wody płodowe, łożysko, powiększona macica itp. U każdej z nas waży to trochę inaczej i jak można próbować ustalić jakieś nieprzekraczalne wzorce (zwłaszcza jeśli tym wzorcem jest przytycie 6 kg...)
Zbulwersowałam się
To samo powiedziałam jej na dzisiejszej wizycie gdy mi powiedziała niby w żartach, że dba o to bym ładnie w ciąży wyglądała Odpowiedziałam jej, że na tym mi nie zależy za to zależy mi na zdrowiu maleństwa. Ona na to, że ostatnio medycznie udowodniono, iż gdy kobieta nadmiernie tyje w ciąży to wszelkie składniki odżywcze coraz słabiej przenikają do dziecka. Może to jest prawda w przypadku wagi 100kg i więcej ale na litosć boską chyba nie przy wadze rzędu 70 kg
Swoja drogą jest to lekarka właśnie z pakietu medycznego, który tak jak Ty masz mam w ramach pakietu medycznego w pracy. (Też masz pakiet w L... czy może w M....?) Teoretycznie prywatna klinika, lekarze powinni mieć podejście do pacjenta bo nie mało kasy za to biorą itp a tu taki przypadek. Sama lekarka w necie opinie ma bardzo dobre a kolejki są do niej takie, że zapisy na zwykłe wizyty zaczynają sie dopiero od kwietnia I bądź tu człowieku mądry
Jedyny plus tej prywatnej opieki to darmowe badania ale np. usg genetyczne i tak robiłam u lekarza z certyfikatem bo w całym tym centrum medycznym ani jeden taki nie jest zatrudniony. Ostatnio miałam porównanie- pomiary połówkowe u mojego lekarza z certyfikatem- wszystko dokładnie opisane, pomiary dokonane, przepływy zmierzone, nagrane na płytkę, widok 3d- czas ok.35 minut. Usg w tym centrum- pomiary kości dokonane, przepływy nie sprawdzone, płeć ustalona na 60%- czas badania 10 minut max. O wszystko się musiałam dopytywać sama. Nawet małża już nie zabieram na takie USG bo i tak niewiele się człowiek dowie.
No to wylałam z siebie co mi na wątrobie leżało

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:15   #1325
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoja ginekolog ma nierówno pod sufitem. Brzmi jak anorektyczka albo bulimiczka z zachwianą percepcją Jakby mój gin zobaczył, że ja na tym etapie ciąży schudłam, to by mnie opier.olił.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Udało mi się upiec pierniki
Tylko mój piekarnik pozostawia wiele do życzenia No i nie miałam foremek, więc co mi wyszło, to wyszło, można by pomyśleć, że wycinałam po wypiciu pół litra wódki
Ja wczoraj upiekłam, ale późno skończyłam więc lukrowanie zostawiłam na dzisiaj. A dzisiaj znowu od rana mam zachrzan, więc nie wiem kiedy to zrobię, może jutro, może wcale Pierwszą partię robiłam ściśle wg przepisu i rozwałkowałam ciasto na 1 cm, a te wariaty porosły jak nadmuchane druga już o połowę cieńsze zrobiłam i wyszły foremne i zgrabne. Jako że syn pomagał aktywnie mam kształty pierniczków takie jak: samochód, motor, traktor, misio, ludzik itp. ale udało mi się też przemycić kilka gwiazdek
Zrobiłam tez śledzie wigilijne w ziołach i nadziałam schab śliwkami i natarłam marynatą. U mamy zrobiłam gołąbki i kapuchę z grzybami i ubrałam choinkę. Wróciłam wypluta, tylko na wizaż zajrzałam i zmykam poleżeć.

A nasza choinke ubierałam wczoraj. Ile brzydkich słów poszło nie zlicze, bo wredna ma takie igły, że całe dłonie mam pokłute

Idę odpoczywać na moja kochaną kanapę. Zjem batonika i chętnie sobie przytyję na złość świerniętym ginekolożkom
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:20   #1326
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A o mamusi pamiętały?
Naturalnie

Cytat:
Ta Farma Iluzji wygląda i brzmi super, szkoda, że koło mnie nie ma czegoś takiego, na pewno zabrałabym tam swoją malutką, nawet ostatnio myślałam o czymś takim.
Przyjedziecie w odwiedziny do cioci Limonki i wybierzemy się wszystkie razem
My na pewno będziemy chcieli zabrać tam Emilkę, gdy już trochę podrośnie.

Cytat:
Tylko nast. razem uważaj na siebie! Czujesz się dobrze?
Tak. Nic mnie nie boli, mała też już brykała w brzuchu. Myślę, że tym razem skończyło się na strachu.

Cytat:
No to świętujemy!

Widzę u kogoś fascynację emotkami świątecznymi

Cytat:
Zbulwersowałam się podobnie jak Limonka i mam dokładnie takie same zdanie na ten temat, nie sądzę jednak, żeby dobrym pomysłem było podanie jej innej wagi niż w rzeczywistości. Nie daj się zastraszać! I wgl olej ją, jeśli tylko wiesz, że odżywiasz się racjonalnie. I tak należą Ci się za to, że schudłaś ostatnio. Ja od kiedy zaszłam w ciążę tylko tyję.
Virgo dobrze mówi!

Cytat:
A czuję się jakbym miała brzuchol a nie brzuszek. Czy Wy wieczorem też czujecie się cięższe?
Raczej nie. Może czasem, gdy w ciągu dnia zjem coś ciężkostrawnego. Wtedy z brzucha robi mi się balonik.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Swoja drogą jest to lekarka właśnie z pakietu medycznego, który tak jak Ty masz mam w ramach pakietu medycznego w pracy. (Też masz pakiet w L... czy może w M....?) Teoretycznie prywatna klinika, lekarze powinni mieć podejście do pacjenta bo nie mało kasy za to biorą itp a tu taki przypadek. Sama lekarka w necie opinie ma bardzo dobre a kolejki są do niej takie, że zapisy na zwykłe wizyty zaczynają sie dopiero od kwietnia I bądź tu człowieku mądry
Ja mam w E...
Dziwią mnie te pozytywne opinie, bo dla mnie ona do końca normalna nie jest
Stary 2013-12-22, 21:05   #1327
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Robię nie tylko na święta, również na co dzień - jest dobre na ciepło i na zimno do kanapek, po prostu oprócz pieczonego kurczaka, tej rolady schabowej z chrzanem i żurawinami i roladek z kurczaka nie miałam już pomysłów na mięsa a w domu nie mam wielu fanów schabu z morelami/śliwkami.

Oto przepis na keks:
1 kurczak
1/2 kg pieczarek
2 jajka
3 łyżki bułki tartej
przyprawy wg uznania

Mięso kurczaka oddzielamy od kości, mielimy, przyprawiamy. Pieczarki kroimy i podsmażamy, potem mieszamy z mięskiem i resztą składników. Pieczemy w temp.220 ok.1,5g.

Bardzo ładnie ze strony męża!
A co to jest ta szuba?

Zbulwersowałam się podobnie jak Limonka i mam dokładnie takie same zdanie na ten temat, nie sądzę jednak, żeby dobrym pomysłem było podanie jej innej wagi niż w rzeczywistości. Nie daj się zastraszać! I wgl olej ją, jeśli tylko wiesz, że odżywiasz się racjonalnie. I tak należą Ci się za to, że schudłaś ostatnio. Ja od kiedy zaszłam w ciążę tylko tyję .

Ja po pracy zabrałam się zaraz za robienie sałatki jarzynowej i kroiłam to wszystko jakieś 3 godziny . Niedawno skończyłam. A czuję się jakbym miała brzuchol a nie brzuszek. Czy Wy wieczorem też czujecie się cięższe?

Fajny przepis ten keks z kurczaka. teraz to już święta olewam, bo nie mam na nic siły, ale może na nowy rok zrobię.

Szuba to jest sałatka śledziowa, tzw. śledzie pod pierzynką, z burakami,ziemniakami, jajkiem.

Co do ilości przygotowań swiątecznych to ja nie wiem jak wy, ale ja mam serdecznie dość. Od wczoraj wyję co chwilę bo chciałabym coś porobić a nie mam siły. Mąż mimo chęci, raczej niegramotny w gotowaniu i wszystko mu trzeba powiedzieć i pokazać... Dobrze że mam za kilka dni usg bo to chyba nie jest normalne że mi tak ten brzuch drętwieje. Mam już serdecznie dość. Wstawiłam głupie pranie i brzuch zrobił mi się tak twardy jak kamień, że musiałam się położyć. Trudno, w dupie mam już te święta, nie szykuję. Co zrobi mąż albo ojciec to będzie, trudno.
Stary 2013-12-22, 21:11   #1328
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
He, he - daj znac jak w smaku bo to chyba wazniejsze niz ksztalt

Madrowalam sie zebyscie sie nie przemeczaly a sama dzisiaj sie styralam i padam na pyszczek
Jakos jak sprzatam sama to i przerwy robie i nie za duzo, a jak z TZ to nie wiadomo kiedy a caly dzien na sprzataniu zlecial
Teraz juz sie nie mam zamiaru podniesc z lozka az do jutra - no chyba ze na siku
Smak przepyszny chociaż ja bym mniej cukru następnym razem wsypała, ale i tak nie zjem ich za dużo

Cytat:
To może ja pójdę na jedną wizytę do tej babki, to zawału dostanie jak zobaczy ile ja przytyłam i ile mi jeszcze brakuje do rozwiązania No i dam jej rozpiskę co jem, zeby mi nie zarzuciła, że się obzeram.

Cytat:
Ela dzwonilam na pogotowie stomatologiczne i mnie ochrzanili ze nie usuwam tego zęba, ja mowie ze lekarz nie zgodzil sie na podanie znieczulenia a oni na to że powinnam podpisać papierek ze chce mieć chirurgiczne usuwanie na wlasna odpowiedzialność :/ ja na to: to ile będzie mnie to kosztowało a oni ze 300 zl :/ no bez jaj dziekuje za gratki :-*
OMG ja miałam za darmo, bo poszłam na nfz. Nie potrzebowałam żadnego pozwolenia od lekarza, a Pani mi powiedziała, że większym zagrożeniem jest trzymanie tego zeba niż to znieczulenie.

Cytat:
Jak już pisałam byliśmy dzisiaj z moimi bratankami w Farmie Iluzji (zainteresowanym polecam rzucić okiem na stronkę, bo miejsce naprawdę godne polecenia: http://www.farmamikolaja.pl/ ). Chłopcy byli zachwyceni! My też dobrze się bawiliśmy, chociaż opanowanie baaaardzo energicznych 6-latka i 3-latka to jednak nie przelewki
Wystraszyła mnie tylko jedna sytuacja: chciałam podbiec, żeby powstrzymać przed zrobieniem czegoś jednego z łobuzów, potknęłam się i przewróciłam.
Narobiłam trochę strachu sobie i TŻ, ale na szczęście nie poleciałam na brzuch tylko na bok (cała siła uderzenia na ręce), więc myślę, że nic się nie stało.
Ale obiecałam sobie, że będę bardziej uważać.
Aj my biedne kaleki
Dzieć w brzuszku ma dobrą amortyzację

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj upiekłam, ale późno skończyłam więc lukrowanie zostawiłam na dzisiaj. A dzisiaj znowu od rana mam zachrzan, więc nie wiem kiedy to zrobię, może jutro, może wcale Pierwszą partię robiłam ściśle wg przepisu i rozwałkowałam ciasto na 1 cm, a te wariaty porosły jak nadmuchane druga już o połowę cieńsze zrobiłam i wyszły foremne i zgrabne. Jako że syn pomagał aktywnie mam kształty pierniczków takie jak: samochód, motor, traktor, misio, ludzik itp. ale udało mi się też przemycić kilka gwiazdek
Zrobiłam tez śledzie wigilijne w ziołach i nadziałam schab śliwkami i natarłam marynatą. U mamy zrobiłam gołąbki i kapuchę z grzybami i ubrałam choinkę. Wróciłam wypluta, tylko na wizaż zajrzałam i zmykam poleżeć.
Ja już ozdobiłam, ale tylko kilkanaście sztuk, bo mi sie nie chciało wiecej no i tez wałkowałam na pół centymetra

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:26   #1329
teQiba
Moderator

Cytat:
Witam się leniwie- niedzielnie Widzę, że u Was porządki pełną parą. My wczoraj wygraliśmy choinkę (prawdziwą) więc jutro będziemy ją ubierać- tylko bombek muszę dokupić

Poza tym mówi, ze np we Francji zaleca sie przytyć do 8 kg max. Nie wiem czy to prawda, może Pola (jeśli dobrze pamiętam, mieszkająca we Francji) się wypowie.
Kobitki z Niemiec niech tez się wypowiedzą bo mnie to ciekawi

Robiłam wywiad wśród moich znajomych, które rodziły i każda przytyła od 12 do 16 kg. Moja lekarz tego nie akceptuje. Na następną wizytę jeśli przytyję to po prostu powiem, ze się ważyłam w domu i podam inną wagę, nie wchodząc na tę w gabinecie. Nie mam zamiaru się ciągle tą moja wagą stresować Mój drugi lekarz do którego chodzę na NFZ nie ma żadnych zastrzeżeń. Mówi, że każda kobieta tyje inaczej ale fakt faktem niektóre kobiety naprawdę przesadzają np tyją po 25-30 kg tylko i wyłącznie ze względu na to, że uważają, ze powinny jeść za dwoje
Nie powiem nic nowego - ta lekarka jest nienormalna
Ale waz sie normalnie i olewaj komentarze - ja tez juz nie bede sie przyjmowala moim glupim ginekologiem.

Cytat:
Ela dzwonilam na pogotowie stomatologiczne i mnie ochrzanili ze nie usuwam tego zęba, ja mowie ze lekarz nie zgodzil sie na podanie znieczulenia a oni na to że powinnam podpisać papierek ze chce mieć chirurgiczne usuwanie na wlasna odpowiedzialność :/ ja na to: to ile będzie mnie to kosztowało a oni ze 300 zl :/ no bez jaj
Pogrzalo ich???
Powinni Ci pomoc na swoja odpowiedzialnosc, a nie Twoja.

Limonka - dobrze ze sie nic nie stalo

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Smak przepyszny chociaż ja bym mniej cukru następnym razem wsypała, ale i tak nie zjem ich za dużo
No i to najwazniejsze Nad ksztaltem zdazysz jeszcze popracowac
Stary 2013-12-22, 21:27   #1330
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Kocyk z mikrofibry za 24,99 zł z pepco
Cytat:

A nasza choinke ubierałam wczoraj. Ile brzydkich słów poszło nie zlicze, bo wredna ma takie igły, że całe dłonie mam pokłute
Ale mówiłaś Małej żeby nie słuchała?
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Co do ilości przygotowań swiątecznych to ja nie wiem jak wy, ale ja mam serdecznie dość.
U mnie nie najgorzej radze sobie i spokojnie na chodzie na małych obrotach mogę być z 5 godzin

My mamy w ogóle jakieś takie te terminy, że teraz sie "męczymy" z brzuchami a na Wielkanoc ze świeżymi maluszkami

Niezapominajka miej do tej lekarki ambiwalentne podejście - olej

Uciekam spać powoli

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:40   #1331
ag9
Zadomowienie

BeautifulLife - przecież wszędzie trąbią że kobiety w ciąży mają zapewnioną darmową opiekę stomatologiczną w pełnym zakresie! Co to za pogotowie dentystyczne? 300 zł za znieczulenie i usunięcie zęba? Chyba ich pogięło.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:

U mnie nie najgorzej radze sobie i spokojnie na chodzie na małych obrotach mogę być z 5 godzin
Zazdroszczę ci
Stary 2013-12-22, 22:07   #1332
BeautifulLie
Zadomowienie

Virginia to juz teraz na pewno sie nie będę martwic

Niezapominaka jaka durna baba szok :/

Ela to pogotowie to z nfz :/ nie wiem o co chodzi z tym płaceniem. Nie chce Synkowi zaszkodzić a nie wiem sama co robić

TeQiba no tez tak pomyślałam :/

Ag trąbienie a praktyka ehh w Polsce zyjemy, tylko tutaj są takie cyrki.

Jutro ide do dentysty po raz kolejny zobaczymy co tym razem wymyśli :/

Stary 2013-12-22, 22:12   #1333
mona1
Zadomowienie

Cytat:
robiłaś z przepisu ktory wklejala baja?
Stary 2013-12-22, 22:29   #1334
marima
Raczkowanie

cześć

wczoraj rozpoczęliśmy kompletowanie wyprawki, zamówiliśmy wózek bebetto luca, łóżeczko z materacem, pościel, nosidełko, wanienkę, rożek, pościel do wózka, pościel do łóżeczka, organizer na łóżeczko, prześcieradełko do wózka i łózeczka, ceratkę do łózeczka, a sobie kupiłam laktator ręczny z aventu za 99 zł w promocji

w piątek pójdziemy kupić komodę, w zwykłym sklepie meblowym widzieliśmy komodę z 4 szufladami za 250 zł, a mebelki dziecięce nawet najzwyklejsze są w cenie minimum 400 zł, więc stwierdziliśmy że nie ma co przesadzać

do wpisania: waga małego w skończonym 29 tc 1430 g
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 22:59   #1335
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już ozdobiłam, ale tylko kilkanaście sztuk, bo mi sie nie chciało wiecej no i tez wałkowałam na pół centymetra
I ja też. Synek bardzo chciał dekorować, więc siedliśmy we troje. Efekt ogólny wyszedł dobry, ale zeszło nam długo, Marcel po 22 poszedł spać i wcale nie zasnął od razu, tak był rozemocjonowany zdobieniem pierniczków

Cytat:
A gdzie tam, Mała klęła razem ze mną

Marima jaki kolor wózka? jestem mocno zainteresowana wózkami bebetto a jak na złość moja stara bartatina nie zechciała łaskawie się popsuć, więc z kupna nowego nici
Stary 2013-12-22, 23:16   #1336
maggie123
Zakorzenienie

Jeny.. Co za dziwna lekarka. Wez olej to gadanie. W ciazy wazne zeby jesc z glowa dla dwojga ale nie za dwoje i absolutnie zadne teacenie kilogramow. Moj gin by sie za glowe zlapal jakbym na tym etapie chudla bez wzgledu na wage. Każda przyhiera w indwidualnym wlasciwym tempie a 6kg to jakies nieporozumienie chyba?!-16wszedzie podaja jako zdrowa wage tylko to tez kwestia umona i indywidualna.

Leczenie zebow w ciazy łącznie z kanalowym to caly pakiet za free. Jak dentysta cos zaspiewa to ttlko kase chce wyludzic. Choc moze za te wiatloutwardalne plomby rzeba zaplacic?
I konie lecZyć bo popsuty. Moze prowadzic do infekcji i zakazenia a to duzo grozniejsze dla dziecka niz znieczulenie.

Ja dzis. Sie lezec maksymalnie.. Baedzo sie martwie. Juz sobie zaczelam wkrecac ze mi. sie obnizyl a to ok tydzien przed porodwm sie robi. .. Odliczam wrecz godziny do jutra...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 23:46   #1337
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Ja dzis. Sie lezec maksymalnie.. Baedzo sie martwie. Juz sobie zaczelam wkrecac ze mi. sie obnizyl a to ok tydzien przed porodwm sie robi. .. Odliczam wrecz godziny do jutra...
Przestań sobie wkręcać! Wszystko jest dobrze! Masz się oszczędzać i pozytywnie myśleć. Daj znać jutro po wizycie
Stary 2013-12-23, 07:02   #1338
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Aj my biedne kaleki
Dzieć w brzuszku ma dobrą amortyzację
Ja się tylko cieszę, że na razie nie ma mrozu i śliskich chodników, bo to dopiero byłoby wyzwanie!
Tak też mi się wydaje, że nie tak łatwo zrobić maluszkowi krzywdę, biorąc pod uwagę jak jest zabezpieczony.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Limonka - dobrze ze sie nic nie stalo

Cytat:
Gdy zdarza mi się przeklinać, mój TŻ zawsze ostrzega: "Zatkaj małej uszy"

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
wczoraj rozpoczęliśmy kompletowanie wyprawki, zamówiliśmy wózek bebetto luca, łóżeczko z materacem, pościel, nosidełko, wanienkę, rożek, pościel do wózka, pościel do łóżeczka, organizer na łóżeczko, prześcieradełko do wózka i łózeczka, ceratkę do łózeczka, a sobie kupiłam laktator ręczny z aventu za 99 zł w promocji
No proszę! Przygotowania idą pełną parą

Cytat:
Nie nakręcaj się! Pamiętaj tylko, żebyś się nie przemęczała za bardzo, a na pewno wszystko będzie dobrze

Miłego dnia, dziewczyny
Nie szalejcie za bardzo z przygotowaniami!
Stary 2013-12-23, 08:11   #1339
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzien dobry! :-*

Maggie tak mi powiedzieli ze to za zabieg chirurgicznego wyrwania zęba :/

Oszczędzaj sie dziewczyna i nie zadręczaj sie, będzie dobrze

Stary 2013-12-23, 08:56   #1340
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napewno bedzie dobrze! Leż odpoczywaj i nie wkręcaj sobie nicmyśl pozytywnie a my wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Co do ilości przygotowań swiątecznych to ja nie wiem jak wy, ale ja mam serdecznie dość. Od wczoraj wyję co chwilę bo chciałabym coś porobić a nie mam siły. Mąż mimo chęci, raczej niegramotny w gotowaniu i wszystko mu trzeba powiedzieć i pokazać... Dobrze że mam za kilka dni usg bo to chyba nie jest normalne że mi tak ten brzuch drętwieje. Mam już serdecznie dość. Wstawiłam głupie pranie i brzuch zrobił mi się tak twardy jak kamień, że musiałam się położyć. Trudno, w dupie mam już te święta, nie szykuję. Co zrobi mąż albo ojciec to będzie, trudno.
Niech maż i tata się wykażą Ty odpoczywaj!
U mnie na szczęscie mogę sprzątać, piec, gotować i jest ok tylko robie wszystko 3 razy wolniej i mam co jakiś czas przerwę- na kawkę, hebatkę, pierniczka...

Cytat:

Robiłam wywiad wśród moich znajomych, które rodziły i każda przytyła od 12 do 16 kg. Moja lekarz tego nie akceptuje. Na następną wizytę jeśli przytyję to po prostu powiem, ze się ważyłam w domu i podam inną wagę, nie wchodząc na tę w gabinecie. Nie mam zamiaru się ciągle tą moja wagą stresować Mój drugi lekarz do którego chodzę na NFZ nie ma żadnych zastrzeżeń. Mówi, że każda kobieta tyje inaczej ale fakt faktem niektóre kobiety naprawdę przesadzają np tyją po 25-30 kg tylko i wyłącznie ze względu na to, że uważają, ze powinny jeść za dwoje
ja jestem w 30tc mam na +12 i dobrze mi z tym Ta Twoja ginka to jakaś wariatka! Dziewczyny dobrze radzą olej. Co masz żyć o wodzie i lisciach sałaty?! A może powietrzem i radością z faktu bycia w ciąży! Skoro się nie obżerach, a wrecz chudniesz toniech ta baba się od...! bo inaczej zrobimy na nią wizażowy nalot jak zobaczy wszystkie nasze kilogramy to to jej szczena opadnie. Jeszcze tego brakowało, żebyś się wagą stresowała.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Muszę jeszcze pochwalić dziś mojego malza, od rana gotuję że mną wszystko, kroi jak najlepsza maszynka do krojenia, a za chwilę robimy razem bigos i pierogi, znaczy on kroi mięsa, cebulę itp, ja zaleje kapuche woda, a pierogi on wyrobi ciasto, walkuje, ja wykrawam i kleje (lubie, uspokaja mnie to )

Aaaa, i taka ładna mi szuba wyszła, że hej, a prawie wszystko malz pokroil

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dla męża! Bardzo udany egzemplarz

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Dostałam wczoraj od siostry pudełko, a raczej puuudło ubranek rozm. 62,68,74 Jest tego tyle, że jeszcze 2 reklamówki wybrałam i odłożyłam dla kuzynki ktora też jest w ciąży A w święta druga dostawa od przyjaciółki Kiedy ta Hania to wszystko założy Powinnam mieć trojaczki Z ciuszków nie kupuje już nic-absolutnie

Odnośnie mebelków my planujemy komodę i szafę, bo urządzamy od razu pokoik dla Małej. Chyba zdecydujemy się na takie:
http://allegro.pl/meble-z-tv-zestaw-...804918027.html

Ok lecę piec sernik, dokończyć krokiety i biorę się za pierogi.
Trisdom będę testować Twoj przepis na te pieczone, już mi ślinka cieknie
Miłych i spokojnych przygotowań Pamiętajcie o Maluszkach, róbcie przerwy, a jak czegoś nie zdązycie to świat się nie zawali, święta i tak będą i napewno będą piękne
Stary 2013-12-23, 09:04   #1341
Ela87
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Miłego dnia.

Piszcie więcej, bo nie mam co czytać

Stary 2013-12-23, 09:10   #1342
bebe97
Wtajemniczenie

A ja juz nie śpię. Przez syna, który wymyślił sobie kaszel i nie puściłam go do p-kola, tylko zarejestrowałam do lekarza. Ale będę miała więcej czasu na sprzątanie, muszę dzisiaj rozprawić się z kurzem i podłogi pomyć. I wymyślić jakąś sałatkę.
Poniżej wczorajsze wyczyny, proszę o pobłażliwość gdyż to był debiut naszej trójki. Samochody i motory zostały zjedzone przed dekorowaniem ale misie i ludziki zostały. A to małe coś o niewiadomym kształcie było z foremki traktora Jak widać Marcel miał spory wkład, twierdzi, ze jego są najładniejsze i oczywiście według mnie są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierniczki.jpg (175,6 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-12-23 o 09:12
Stary 2013-12-23, 09:24   #1343
BeautifulLie
Zadomowienie

Frogutka jaki będziesz sernik piec? Bo ja mam przepis na sernik z kruszonką i tez dzisiaj będę piec

Ela milego :-* tez cos pisz

Bebe śliczne aż ślinka cieknie

Stary 2013-12-23, 09:30   #1344
Ela87
Zakorzenienie

Nie mam co pisać Jadę za chwilę kupić jakiś prezent dla mojego taty, bo jeszcze nie mam

Bebe, co Ty gadasz jak dla mnie to wszystkie mają ładny kształt i ładnie ustrojone

Stary 2013-12-23, 09:44   #1345
virginia
Zakorzenienie

Witajcie
A ja się obudziłam chora. Zaraziłam się od swoich bliskich. Boli mnie strasznie gardło i głowa . A dziś przede mną ryby i muszę jeszcze odebrać wyniki ze szpitala i zawieźć raporty z wczorajszego egzaminu i prace semestralne...

Jak myślicie, mogę wziąć oscillococcinum? Bo to homeopatyczny lek. Co brać na te gardło?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:04   #1346
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Marima jaki kolor wózka? jestem mocno zainteresowana wózkami bebetto a jak na złość moja stara bartatina nie zechciała łaskawie się popsuć, więc z kupna nowego nici
Masz bartatine na paskach?? Bo ja właśnie o niej myślę. Jak sie sprawuje, zadowolona byłaś??

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Wogóle dzień dobry wszystkim. Zbieram się i biorę za pieczenei ciast ALe mi się nie chce. od rana dopingowałam tż bo łazienkę sprzątał. Ale.. jest błysk Miłego dzionka
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:08   #1347
kate1623
Zadomowienie

hej
Witam sie i Ja z przychodni Kolejka jest meeega wielka bo mój gin chyba postanowił zobaczyć wszystkie ciężarówki dzień przed Wigilia cos czuję ze do 12 tu posiedzę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 10:24   #1348
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Masz bartatine na paskach?? Bo ja właśnie o niej myślę. Jak sie sprawuje, zadowolona byłaś??[COLOR="Silver"]
Na paskach. Zadowolona byłam bo się dobrze prowadzi, buja, ma dużą gondolę z podnoszonym dnem i łatwy dostęp do kosza za zakupy. Wersja głęboka wygląda atrakcyjnie, natomiast spacerowa już bardziej topornie. Jak nią wjedziesz do sklepu to równie dobrze mogłabyś krowę wprowadzić - mała to nie jest ale sprawuje się świetnie, zwłaszcza na nierównych terenach.
Stary 2013-12-23, 10:55   #1349
Ela87
Zakorzenienie

Przyjechałam z zakupów. Nawet dużo ludzi w sklepach nie było

Kupiłam te chusteczki w Rossmanie na kolorowe pranie. Płaciłam coś ponad 6 zł, a chusteczek jest 24 szt. Tylko do bardziej kolorowych wrzuca się dwie. Nie chce mi się wierzyć, że one mają chronić, ale skoro tak mówicie, to pewnie tak jest

Stary 2013-12-23, 11:12   #1350
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Zaczęłąm dziś 30tc

No i jak tak rozmawiamy o pukaniu dziecka po głowie To na poprawę humoru:
w brzuchu rozmawiają dwa bliźniaki:
Wierzysz w życie po urodzeniu?
Nie wiem.
Bo ja jestem niewierzący. A ty widziałeś mamę?
No nie, ale wczoraj tu stwórca zaglądał.

Miłego popołudnia)
gratuluję

Cytat:

a ja się zorientowałam, że zaczynam dzisiaj studniówkę ;D

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak piszecie o wypiekach to aż ślina mi cieknie w jutro mam glukoze :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

niezapomnijkaa09 co do lekarki to nic nowego nie napiszę dla mnie to niedopuszczalne żeby teraz schudnąć... ja bym Ci klapsa dała dbaj o siebie i nie przejmuj się lekarką... Jak ma tak poryte w głowie to niech sama trzyma taką wagę będąc w ciąży

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć

w piątek pójdziemy kupić komodę, w zwykłym sklepie meblowym widzieliśmy komodę z 4 szufladami za 250 zł, a mebelki dziecięce nawet najzwyklejsze są w cenie minimum 400 zł, więc stwierdziliśmy że nie ma co przesadzać

do wpisania: waga małego w skończonym 29 tc 1430 g

BeautifulLie
jak byłam ostatnio u dentystki to ona wręcz mi chciała podać znieczulenie bo miałam dużą plombę do wymiany ale się nie zgodziłam bo pamiętam, że mnie nie bolał przy wcześniejszym leczeniu. A na pytanie czy mogę w ciąży odpowiedziała że mi poda inne znieczulenie. Ogólnie są przecież znieczulenia które mogą kobiety w ciąży.
Podam Ci tez inny przykład. Moja ciocia mówiła że jej znajoma w ciąży miała usuwany wyrostek robaczkowy bo miała atak i dziecko zdrowe się urodziło.. Jakieś inne babki też usuwały sobie 8 w ciąży bo je bolały (ale może one miały tylko zatrute, tego nie wiem) Ja sama miałam biopsje piersi robioną ze znieczuleniem w 10tc i maleństwo jest zdrowe (panie podały mi mniejszą dawkę leku i płycej się wbiły) Nie wolno trzymać tak długo zęba w którym jest stan zapalny bo najłatwiej złapać jakieś infekcje właśnie z jamy ustnej. Jest też powszechna opinia o tym, że w ciąży nawet próchnica może zagrażać maleństwu. Musisz się zdecydować na jakąś decyzję, ale wiem jedno, życie JESZCZE przez 3 miesiące z bólem zęba jest dla mnie nie do zaakceptowania. A co jak dojdzie do infekcji i się jakieś bakterie dostaną do krwioobiegu??
Pisze to z troski o Ciebie a nie złośliwie. Proszę poszukaj na necie informacji nt usuwania zębów, ja żałuję że nie pomyślałam o tym wcześniej to bym się swojej położnej zapytała jak to jest z tym usuwaniem zęba, a dopiero 8.01 ją widzę

bebe97 super pierniczki

Cytat:
Witajcie
A ja się obudziłam chora. Zaraziłam się od swoich bliskich. Boli mnie strasznie gardło i głowa . A dziś przede mną ryby i muszę jeszcze odebrać wyniki ze szpitala i zawieźć raporty z wczorajszego egzaminu i prace semestralne...

Jak myślicie, mogę wziąć oscillococcinum? Bo to homeopatyczny lek. Co brać na te gardło?
na gardło tantum verde płukanka z soli, kawałek czosnku do memłania w buzi, mleko + miód + czosnek też pomaga na ból gardła ( mi pomógł na kilka godzin, lepiej niż leki)

Ja chciałam mężowi kupić ajkieś fajne piwo bo mam obok sklep z piwami ale nie wiem jakie jest dobre, polecacie coś?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Przyjechałam z zakupów. Nawet dużo ludzi w sklepach nie było

Kupiłam te chusteczki w Rossmanie na kolorowe pranie. Płaciłam coś ponad 6 zł, a chusteczek jest 24 szt. Tylko do bardziej kolorowych wrzuca się dwie. Nie chce mi się wierzyć, że one mają chronić, ale skoro tak mówicie, to pewnie tak jest
powiem Ci że mi czasem też w to ciężko uwieżyć i się czasem wstrzymuje przed wrzuceniem kilku ważniejszych rzeczy do pralki ale gdybym je wrzuciła to i tak by im się nic nie stało. Już się o tym przekonałam moja mama i siostra też ich używają
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości