|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Ela dzwonilam na pogotowie stomatologiczne i mnie ochrzanili ze nie usuwam tego zęba, ja mowie ze lekarz nie zgodzil sie na podanie znieczulenia a oni na to że powinnam podpisać papierek ze chce mieć chirurgiczne usuwanie na wlasna odpowiedzialność :/ ja na to: to ile będzie mnie to kosztowało a oni ze 300 zl :/ no bez jaj
dziekuje za gratki :-*Cayenne, teQiba, elunka dziękuje :-* Bylam u rodziców i razem z nimi ubierałam choinkę jak za starych czasów aż mi sie łezka kręciła w oku Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój też
![]() Prawda? My wczoraj ubraliśmy i też od razu zrobił się nastrój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie jestem specjalistą, ale przecież tyle się mówi o tym, że: a) powinno się tyć mniej więcej 12-16 kg (oczywiście wszystko zależy od wagi początkowej) b) każda kobieta w ciąży tyje inaczej. Jak ona może wprowadzać taki terror? Jesteś kobietą w ciąży, a nie modelką na litość boską! Chyba są ważniejsze rzeczy od tego czy będziesz miała na plusie 2 kg więcej czy mniej. Poza tym te kilogramy to przecież nie tylko tłuszczyk,ale: maleństwo, wody płodowe, łożysko, powiększona macica itp. U każdej z nas waży to trochę inaczej i jak można próbować ustalić jakieś nieprzekraczalne wzorce (zwłaszcza jeśli tym wzorcem jest przytycie 6 kg...) Zbulwersowałam się Jak już pisałam byliśmy dzisiaj z moimi bratankami w Farmie Iluzji (zainteresowanym polecam rzucić okiem na stronkę, bo miejsce naprawdę godne polecenia: http://www.farmamikolaja.pl/ ). Chłopcy byli zachwyceni! My też dobrze się bawiliśmy, chociaż opanowanie baaaardzo energicznych 6-latka i 3-latka to jednak nie przelewki ![]() Wystraszyła mnie tylko jedna sytuacja: chciałam podbiec, żeby powstrzymać przed zrobieniem czegoś jednego z łobuzów, potknęłam się i przewróciłam. Narobiłam trochę strachu sobie i TŻ, ale na szczęście nie poleciałam na brzuch tylko na bok (cała siła uderzenia na ręce), więc myślę, że nic się nie stało. Ale obiecałam sobie, że będę bardziej uważać.
|
|
#1323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
. Zresztą, jak pisze Kate, jeszcze mogą urosnąć Robię nie tylko na święta, również na co dzień - jest dobre na ciepło i na zimno do kanapek, po prostu oprócz pieczonego kurczaka, tej rolady schabowej z chrzanem i żurawinami i roladek z kurczaka nie miałam już pomysłów na mięsa a w domu nie mam wielu fanów schabu z morelami/śliwkami. Oto przepis na keks: 1 kurczak 1/2 kg pieczarek 2 jajka 3 łyżki bułki tartej przyprawy wg uznania Mięso kurczaka oddzielamy od kości, mielimy, przyprawiamy. Pieczarki kroimy i podsmażamy, potem mieszamy z mięskiem i resztą składników. Pieczemy w temp.220 ok.1,5g. Cytat:
Ta Farma Iluzji wygląda i brzmi super, szkoda, że koło mnie nie ma czegoś takiego, na pewno zabrałabym tam swoją malutką, nawet ostatnio myślałam o czymś takim. Tylko nast. razem uważaj na siebie! Czujesz się dobrze? Cytat:
. Widzieliście stópkę Emilki? Ale czad!Mnie też trochę gardło pobolewa. Gdybyś nie zajrzała - rodzinnych, magicznych Świąt! No to świętujemy! Cytat:
A co to jest ta szuba? ![]() Cytat:
za to, że schudłaś ostatnio. Ja od kiedy zaszłam w ciążę tylko tyję .Ja po pracy zabrałam się zaraz za robienie sałatki jarzynowej i kroiłam to wszystko jakieś 3 godziny . Niedawno skończyłam. A czuję się jakbym miała brzuchol a nie brzuszek. Czy Wy wieczorem też czujecie się cięższe?
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-12-22 o 20:10 |
|||||
|
|
|
#1324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoja drogą jest to lekarka właśnie z pakietu medycznego, który tak jak Ty masz mam w ramach pakietu medycznego w pracy. (Też masz pakiet w L... czy może w M....?) Teoretycznie prywatna klinika, lekarze powinni mieć podejście do pacjenta bo nie mało kasy za to biorą itp a tu taki przypadek. Sama lekarka w necie opinie ma bardzo dobre a kolejki są do niej takie, że zapisy na zwykłe wizyty zaczynają sie dopiero od kwietnia Jedyny plus tej prywatnej opieki to darmowe badania ale np. usg genetyczne i tak robiłam u lekarza z certyfikatem bo w całym tym centrum medycznym ani jeden taki nie jest zatrudniony. Ostatnio miałam porównanie- pomiary połówkowe u mojego lekarza z certyfikatem- wszystko dokładnie opisane, pomiary dokonane, przepływy zmierzone, nagrane na płytkę, widok 3d- czas ok.35 minut. Usg w tym centrum- pomiary kości dokonane, przepływy nie sprawdzone, płeć ustalona na 60%- czas badania 10 minut max. O wszystko się musiałam dopytywać sama. Nawet małża już nie zabieram na takie USG bo i tak niewiele się człowiek dowie. No to wylałam z siebie co mi na wątrobie leżało
|
|
|
#1325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby mój gin zobaczył, że ja na tym etapie ciąży schudłam, to by mnie opier.olił. Cytat:
Pierwszą partię robiłam ściśle wg przepisu i rozwałkowałam ciasto na 1 cm, a te wariaty porosły jak nadmuchane druga już o połowę cieńsze zrobiłam i wyszły foremne i zgrabne. Jako że syn pomagał aktywnie mam kształty pierniczków takie jak: samochód, motor, traktor, misio, ludzik itp. ale udało mi się też przemycić kilka gwiazdek![]() Zrobiłam tez śledzie wigilijne w ziołach i nadziałam schab śliwkami i natarłam marynatą. U mamy zrobiłam gołąbki i kapuchę z grzybami i ubrałam choinkę. Wróciłam wypluta, tylko na wizaż zajrzałam i zmykam poleżeć. A nasza choinke ubierałam wczoraj. Ile brzydkich słów poszło nie zlicze, bo wredna ma takie igły, że całe dłonie mam pokłute ![]() Idę odpoczywać na moja kochaną kanapę. Zjem batonika i chętnie sobie przytyję na złość świerniętym ginekolożkom
|
||
|
|
|
#1326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Naturalnie
![]() Cytat:
![]() My na pewno będziemy chcieli zabrać tam Emilkę, gdy już trochę podrośnie. Tak. Nic mnie nie boli, mała też już brykała w brzuchu. Myślę, że tym razem skończyło się na strachu. Widzę u kogoś fascynację emotkami świątecznymi ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Dziwią mnie te pozytywne opinie, bo dla mnie ona do końca normalna nie jest
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szuba to jest sałatka śledziowa, tzw. śledzie pod pierzynką, z burakami,ziemniakami, jajkiem. Co do ilości przygotowań swiątecznych to ja nie wiem jak wy, ale ja mam serdecznie dość. Od wczoraj wyję co chwilę bo chciałabym coś porobić a nie mam siły. Mąż mimo chęci, raczej niegramotny w gotowaniu i wszystko mu trzeba powiedzieć i pokazać... Dobrze że mam za kilka dni usg bo to chyba nie jest normalne że mi tak ten brzuch drętwieje. Mam już serdecznie dość. Wstawiłam głupie pranie i brzuch zrobił mi się tak twardy jak kamień, że musiałam się położyć. Trudno, w dupie mam już te święta, nie szykuję. Co zrobi mąż albo ojciec to będzie, trudno.
|
|
#1328 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja bym mniej cukru następnym razem wsypała, ale i tak nie zjem ich za dużo ![]() Cytat:
No i dam jej rozpiskę co jem, zeby mi nie zarzuciła, że się obzeram. ![]() Cytat:
ja miałam za darmo, bo poszłam na nfz. Nie potrzebowałam żadnego pozwolenia od lekarza, a Pani mi powiedziała, że większym zagrożeniem jest trzymanie tego zeba niż to znieczulenie.Cytat:
![]() Dzieć w brzuszku ma dobrą amortyzację Cytat:
no i tez wałkowałam na pół centymetra
|
|
#1329 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale waz sie normalnie i olewaj komentarze - ja tez juz nie bede sie przyjmowala moim glupim ginekologiem. Cytat:
![]() Powinni Ci pomoc na swoja odpowiedzialnosc, a nie Twoja. Limonka - dobrze ze sie nic nie stalo ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kocyk z mikrofibry za 24,99 zł z pepco
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy w ogóle jakieś takie te terminy, że teraz sie "męczymy" z brzuchami a na Wielkanoc ze świeżymi maluszkami ![]() Niezapominajka miej do tej lekarki ambiwalentne podejście - olej ![]() Uciekam spać powoli
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
BeautifulLife - przecież wszędzie trąbią że kobiety w ciąży mają zapewnioną darmową opiekę stomatologiczną w pełnym zakresie! Co to za pogotowie dentystyczne? 300 zł za znieczulenie i usunięcie zęba? Chyba ich pogięło.
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Virginia to juz teraz na pewno sie nie będę martwic
Niezapominaka jaka durna baba szok :/ Ela to pogotowie to z nfz :/ nie wiem o co chodzi z tym płaceniem. Nie chce Synkowi zaszkodzić a nie wiem sama co robić TeQiba no tez tak pomyślałam :/ Ag trąbienie a praktyka ehh w Polsce zyjemy, tylko tutaj są takie cyrki. Jutro ide do dentysty po raz kolejny zobaczymy co tym razem wymyśli :/ Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
robiłaś z przepisu ktory wklejala baja?
|
|
|
|
#1334 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() wczoraj rozpoczęliśmy kompletowanie wyprawki, zamówiliśmy wózek bebetto luca, łóżeczko z materacem, pościel, nosidełko, wanienkę, rożek, pościel do wózka, pościel do łóżeczka, organizer na łóżeczko, prześcieradełko do wózka i łózeczka, ceratkę do łózeczka, a sobie kupiłam laktator ręczny z aventu za 99 zł w promocji w piątek pójdziemy kupić komodę, w zwykłym sklepie meblowym widzieliśmy komodę z 4 szufladami za 250 zł, a mebelki dziecięce nawet najzwyklejsze są w cenie minimum 400 zł, więc stwierdziliśmy że nie ma co przesadzać ![]() do wpisania: waga małego w skończonym 29 tc 1430 g |
|
|
|
#1335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzie tam, Mała klęła razem ze mną Marima jaki kolor wózka? jestem mocno zainteresowana wózkami bebetto a jak na złość moja stara bartatina nie zechciała łaskawie się popsuć, więc z kupna nowego nici
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny.. Co za dziwna lekarka. Wez olej to gadanie. W ciazy wazne zeby jesc z glowa dla dwojga ale nie za dwoje i absolutnie zadne teacenie kilogramow. Moj gin by sie za glowe zlapal jakbym na tym etapie chudla bez wzgledu na wage. Każda przyhiera w indwidualnym wlasciwym tempie a 6kg to jakies nieporozumienie chyba?!-16wszedzie podaja jako zdrowa wage tylko to tez kwestia umona i indywidualna.
Leczenie zebow w ciazy łącznie z kanalowym to caly pakiet za free. Jak dentysta cos zaspiewa to ttlko kase chce wyludzic. Choc moze za te wiatloutwardalne plomby rzeba zaplacic? I konie lecZyć bo popsuty. Moze prowadzic do infekcji i zakazenia a to duzo grozniejsze dla dziecka niz znieczulenie. Ja dzis. Sie lezec maksymalnie.. Baedzo sie martwie. Juz sobie zaczelam wkrecac ze mi. sie obnizyl a to ok tydzien przed porodwm sie robi. .. Odliczam wrecz godziny do jutra...
|
|
#1337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja się tylko cieszę, że na razie nie ma mrozu i śliskich chodników, bo to dopiero byłoby wyzwanie! Tak też mi się wydaje, że nie tak łatwo zrobić maluszkowi krzywdę, biorąc pod uwagę jak jest zabezpieczony. Gdy zdarza mi się przeklinać, mój TŻ zawsze ostrzega: "Zatkaj małej uszy" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miłego dnia, dziewczyny Nie szalejcie za bardzo z przygotowaniami!
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! :-*
Maggie tak mi powiedzieli ze to za zabieg chirurgicznego wyrwania zęba :/ Oszczędzaj sie dziewczyna i nie zadręczaj sie, będzie dobrze ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1340 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty odpoczywaj!U mnie na szczęscie mogę sprzątać, piec, gotować i jest ok tylko robie wszystko 3 razy wolniej i mam co jakiś czas przerwę- na kawkę, hebatkę, pierniczka...![]() Cytat:
jak zobaczy wszystkie nasze kilogramy to to jej szczena opadnie. Jeszcze tego brakowało, żebyś się wagą stresowała.Cytat:
dla męża! Bardzo udany egzemplarz![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Dostałam wczoraj od siostry pudełko, a raczej puuudło ubranek rozm. 62,68,74 A w święta druga dostawa od przyjaciółki Powinnam mieć trojaczki Z ciuszków nie kupuje już nic-absolutnieOdnośnie mebelków my planujemy komodę i szafę, bo urządzamy od razu pokoik dla Małej. Chyba zdecydujemy się na takie: http://allegro.pl/meble-z-tv-zestaw-...804918027.html Ok lecę piec sernik, dokończyć krokiety i biorę się za pierogi. Trisdom będę testować Twoj przepis na te pieczone, już mi ślinka cieknie ![]() Miłych i spokojnych przygotowań Pamiętajcie o Maluszkach, róbcie przerwy, a jak czegoś nie zdązycie to świat się nie zawali, święta i tak będą i napewno będą piękne
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Miłego dnia. Piszcie więcej, bo nie mam co czytać
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja juz nie śpię. Przez syna, który wymyślił sobie kaszel i nie puściłam go do p-kola, tylko zarejestrowałam do lekarza. Ale będę miała więcej czasu na sprzątanie, muszę dzisiaj rozprawić się z kurzem i podłogi pomyć. I wymyślić jakąś sałatkę.
Poniżej wczorajsze wyczyny, proszę o pobłażliwość gdyż to był debiut naszej trójki. Samochody i motory zostały zjedzone przed dekorowaniem ale misie i ludziki zostały. A to małe coś o niewiadomym kształcie było z foremki traktora Jak widać Marcel miał spory wkład, twierdzi, ze jego są najładniejsze i oczywiście według mnie są
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-23 o 09:12 |
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
Frogutka jaki będziesz sernik piec? Bo ja mam przepis na sernik z kruszonką
i tez dzisiaj będę piec ![]() Ela milego :-* tez cos pisz ![]() Bebe śliczne aż ślinka cieknie ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam co pisać
Jadę za chwilę kupić jakiś prezent dla mojego taty, bo jeszcze nie mam ![]() Bebe, co Ty gadasz jak dla mnie to wszystkie mają ładny kształt i ładnie ustrojone
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
A ja się obudziłam chora. Zaraziłam się od swoich bliskich. Boli mnie strasznie gardło i głowa . A dziś przede mną ryby i muszę jeszcze odebrać wyniki ze szpitala i zawieźć raporty z wczorajszego egzaminu i prace semestralne...Jak myślicie, mogę wziąć oscillococcinum? Bo to homeopatyczny lek. Co brać na te gardło?
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Wogóle dzień dobry wszystkim. Zbieram się i biorę za pieczenei ciast ALe mi się nie chce. od rana dopingowałam tż bo łazienkę sprzątał. Ale.. jest błysk Miłego dzionka
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
hej
Witam sie i Ja z przychodni Kolejka jest meeega wielka bo mój gin chyba postanowił zobaczyć wszystkie ciężarówki dzień przed Wigilia cos czuję ze do 12 tu posiedzę |
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sprawuje się świetnie, zwłaszcza na nierównych terenach.
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechałam z zakupów. Nawet dużo ludzi w sklepach nie było
Kupiłam te chusteczki w Rossmanie na kolorowe pranie. Płaciłam coś ponad 6 zł, a chusteczek jest 24 szt. Tylko do bardziej kolorowych wrzuca się dwie. Nie chce mi się wierzyć, że one mają chronić, ale skoro tak mówicie, to pewnie tak jest
|
#1350 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() niezapomnijkaa09 co do lekarki to nic nowego nie napiszę dla mnie to niedopuszczalne żeby teraz schudnąć... ja bym Ci klapsa dała ![]() Cytat:
![]() BeautifulLie jak byłam ostatnio u dentystki to ona wręcz mi chciała podać znieczulenie bo miałam dużą plombę do wymiany ale się nie zgodziłam bo pamiętam, że mnie nie bolał przy wcześniejszym leczeniu. A na pytanie czy mogę w ciąży odpowiedziała że mi poda inne znieczulenie. Ogólnie są przecież znieczulenia które mogą kobiety w ciąży. Podam Ci tez inny przykład. Moja ciocia mówiła że jej znajoma w ciąży miała usuwany wyrostek robaczkowy bo miała atak i dziecko zdrowe się urodziło.. Jakieś inne babki też usuwały sobie 8 w ciąży bo je bolały (ale może one miały tylko zatrute, tego nie wiem) Ja sama miałam biopsje piersi robioną ze znieczuleniem w 10tc i maleństwo jest zdrowe (panie podały mi mniejszą dawkę leku i płycej się wbiły) Nie wolno trzymać tak długo zęba w którym jest stan zapalny bo najłatwiej złapać jakieś infekcje właśnie z jamy ustnej. Jest też powszechna opinia o tym, że w ciąży nawet próchnica może zagrażać maleństwu. Musisz się zdecydować na jakąś decyzję, ale wiem jedno, życie JESZCZE przez 3 miesiące z bólem zęba jest dla mnie nie do zaakceptowania. A co jak dojdzie do infekcji i się jakieś bakterie dostaną do krwioobiegu?? Pisze to z troski o Ciebie a nie złośliwie. Proszę poszukaj na necie informacji nt usuwania zębów, ja żałuję że nie pomyślałam o tym wcześniej to bym się swojej położnej zapytała jak to jest z tym usuwaniem zęba, a dopiero 8.01 ją widzę ![]() bebe97 super pierniczki ![]() Cytat:
Ja chciałam mężowi kupić ajkieś fajne piwo bo mam obok sklep z piwami ale nie wiem jakie jest dobre, polecacie coś? ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
moja mama i siostra też ich używają |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

dziekuje za gratki :-*

za to, że schudłaś ostatnio. Ja od kiedy zaszłam w ciążę tylko tyję
. Niedawno skończyłam. A czuję się jakbym miała brzuchol a nie brzuszek. Czy Wy wieczorem też czujecie się cięższe?
żonka swojego męża
Jakby mój gin zobaczył, że ja na tym etapie ciąży schudłam, to by mnie opier.olił.
No i nie miałam foremek, więc co mi wyszło, to wyszło, można by pomyśleć, że wycinałam po wypiciu pół litra wódki 

chociaż ja bym mniej cukru następnym razem wsypała, ale i tak nie zjem ich za dużo
ja miałam za darmo, bo poszłam na nfz. Nie potrzebowałam żadnego pozwolenia od lekarza, a Pani mi powiedziała, że większym zagrożeniem jest trzymanie tego zeba niż to znieczulenie.

i mam co jakiś czas przerwę- na kawkę, hebatkę, pierniczka...
jak zobaczy wszystkie nasze kilogramy to to jej szczena opadnie. Jeszcze tego brakowało, żebyś się wagą stresowała.