|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Koniecznie nam pokaż jak to wszystko przyjdzie A ja wczoraj kupiłam sobie prześcieradło nieprzemakalne Cytat:
Ja bardzo nie chcę rodzić w grudniu, aby do stycznia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie świąteczne Cytat:
![]() A ja już dziś padam na pyszczek ![]() Muszę jeszcze posmażyć naleśniki, zrobić farsz i pozawijać krokiety, przyprawić mięcho do pieczenia, żeby do jutra przeszło. Może coś posprzątać jeszcze, bo jutro nie wiem jak się wyrobię. |
|||||
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Ela a skąd masz 24 chusteczki? Bo moje mają tylko 15 szt
![]() Ja na szczęście nie muszę dużo przygotowywać prysznic, lodówka i podłogi mi zostały,a tak to jeszcze zrobię ręczne żeby uprzątnąć drobnice która mi została do prania i kuniec a w ogóle to ja sprzątam bardziej dlatego, że na święta jadę do domu a uwielbiam wracać do czystego mieszkanka no i trzeba miejsce w lodówce zrobić na zapasy z domu bo pewnie będziemy obładowani jak co roku
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
O takie coś mam i jest x24
![]() http://www.rossmann.de/verbraucherpo...615273938.html
|
#1354 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Mam nadzieję, że wpisałam wszytskie wagi i bez pomyłek ![]() maggie123 Bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za wizytę - napisz od razu, jak będziesz mogła, jak Maleństwo i szyjka Cytat:
![]() Cytat:
Mebelki baaardzo mi się podobają - bardzo lubię takie połączenie kolorystyczne Cytat:
u nas w tym roku chyba będzie brak pierniczków, bo zawsze ja robiłam... w tym roku odpuszczam, bo przy nich dużo zabawy ![]() Zdrówka dla Marcela Cytat:
Cytat:
A po co są te chusteczki? Ja niemal wszytsko piorę w pralce i nigdy, przenigdy, nic mi nie zafarbowało... ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Robiła któraś pieczone pierogi Trisdom
Te drożdżowe. Właśnie zagniotłam ciasto i bardzo rzadkie wyszło Nie wiem, czy czegoś nie zepsułam. Ma jeszcze odstać 1h więc mam nadzieję, że zgęstnieje. Bo jak jak to rozwałkujeSernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami, taki z serka z wiaderka ![]() Tż zażyczył sobie lukier na makowcach Nigdy nie robiłam, dajcie jakiś prosty przepis![]() Uciekam robić krokiety i sprzątnąć duży pokój. Zajrze później i dam znać co z moimi pieczonymi pierogami. Oby wyszły!
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż wziął sobie dziś wolne żebym nie musiała myć podłóg i łazienki bo on to zrobi i tak mamy 13 i jest podobno bardzo zmęczony
Miało kosztować 20zł a zapłaciłam 14 i to samo z latarenkami białymi na świeczki z 8 na 5 ![]() jak widze mękę męża pomimo jego chęci to chce mi się śmiać |
|
|
|
#1357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u mnie też świąteczne przygotowania. Kapucha z grzybami juz zrobiona, zakwas na barszcz też. Warzywa na sałatkę się gotują. Musze dziś zrobić dwie sałatki jeszcze i pomóc mamie w innych potrawach. do zobaczenia potem |
|
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czuje się oszukana ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- my z maluszkiem teraz sobie robimy przerwę a później tylko podłoga i pranie
|
||
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Wystroiłam całą choinkę sama
i naprawdę bolą mnie stopy Nie sądziłam, że mozna się tak przy tym zmęczyć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Właśnie zauważyłam na necie też 15 sztuk. Ja trafiłam na 24
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
czytam, ale nie mam pisac, bo przygotowania pelna para. Maz bardzo mi pomaga Mam wiec: lososia marynowanego rybe po grecku pierogi sernik drugie ciasto w piekarniku farsz do golabkow kapuste na piecu barszcz gotowy pierniczki i trzy rodzaje ciasteczek ![]() jeszcze bede robic krokiety ![]() a jutro tylko ryby, ziemniaki i druga zupa
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponad szklanka cukru pudru (w zależności od wielkości jaja) ew. sok z plasterka cytryny mieszam wszystko mikserem, do uzyskania jednolitej konsystencji, jeśli za rzadki dodaję cukru pudru, lukier jest bialy i sztywny z wody i cukru wyjdzie bardziej przeźroczysty
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Jestem wściekła
zamowiłam 13.12 pralkę a z nią grę dla chrześniaka pod choinkę. Przesylka wysłana dopiero 18.12, 20.12-piątek rano na magazynie w Kielcach i dziś piszą mi, że nie wydana kurierowi Jutro Wigilia i jak nie będzie tego kuriera, to czeka mnie wycieczka na magazyn kurierski, albo do sklepu po nowy prezentCiasto na pierogi się nie zgęstaniło Jakaś zła passa mnie dopadła
|
#1364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My niestety nie możemy za bardzo liczyć na ubranka od znajomych i rodziny, bo większość albo nie ma jeszcze dzieci, albo planuje kolejne niedługo albo już komuś przekazała ciuszki. Dobrze, że są lumpy, więc ubranka kosztują nas grosze ![]() Cytat:
![]() A najważniejsze, że Marcel miał frajdę. Cytat:
I pamiętaj, żeby się nie przemęczać. Takie przeziębienie najlepiej wyleżeć. Rozumiem, że masz dużo do zrobienia, ale Ty i maleństwo jesteście najważniejsze. Lepiej, żebyś czegoś nie zrobiła niż się narażała na pogorszenie. Cytat:
Mam nadzieję, że przesyłka jednak przyjdzie jutro A pierogi udadzą się po mistrzowsku Wydawało mi się, że już niewiele mam do zrobienia a tymczasem od rana jestem na nogach. Byłam na szybkich zakupach, upiekłam sernik i makowce, schab w mleku, zrobiłam dwie sałatki (przy czym jedną w pucharkach tak jak tu: http://smakuje.blox.pl/2012/12/Sledz...211-szuba.html i układanie składników ciągnęło się bez końca ), a w piecu właśnie siedzą krucho-drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami.Zrobiłam pranie. Trochę też odświeżyłam mieszkanie, bo choć dopiero co robiłam generalne porządki wiadomo jak jest-zawsze się trochę nabałagani. Burdel w kuchni po dzisiejszym pichceniu zostawiam do sprzątania mężowi, bo już mnie kręgosłup rypie. Idę wziąć relaksującą kąpiel i do wieczora zamierzam się wyłącznie obijać
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
już wiecie czemu tyle styczniówek na porodówce? Te z was które są na kwiecień też będą rodziły przed czasem bo wtedy będą przygotowania do Wielkanocy
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami Kochane. Jestem już po glukozie. Powiem tak, z cytryną do jest dp przeżycia. Cieszę się że mam to już za sobą. Dziękuje za wsparcie
Biorę sie za piernika wlaśnie. Ja mam nadzieje że mały będzie już z nami na Wielkanoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Virginia zdrowiej
Bebe pierniczki super Cytat:
biedna ![]() aby wszystko juz sie udawalo ![]() Cytat:
![]() odpoczywaj Cytat:
za glukozei udanego pieczenia chwila przerwy i zabieram sie za krokiety
|
|
#1368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za pocieszenie z tą wagą, ale się uśmiałam jak zaczęłam co poniektóre wypowiedzi czytać W Święta na pewno trochę przytyję, jak co rokuAle się dziś namierzyłam kiecek- niespodziewanie dostaliśmy zaproszenie z małżem na Sylwestra. Strasznie ciężko kupić coś ładnego i nie workowatego na imprezę. Obeszłam chyba wszystkie sieciówki a i tak kupiłam sukienkę w H&M. Ale jestem usatysfakcjonowana z zakupu Dodam jeszcze, że szukałam auta na parkingu przed centrum handlowym chyba z 20 minut. Mój ciążowy móżdżek dał o sobie znać Zasuwałam rząd po rzędzie i kilka razy już próbowałam otwierać nie swoje auto jak tylko znajomy dach widziałam na horyzoncie
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Koziemleko no posiedziałam wyszłam 12:20 z przychodni
a i tak trochę się wepchnełam w kolejkę Mała w poczekalni odwalała mi takie kręcioły że cały brzuch mi latał .Dobra wiadomość jest taka, że mam dobre wyniki badań ![]() Teqiba kolejna wizyta 13.01 godz. 9:35 Kurczę dziewczyny szalejecie z tymi przygotowaniami Ja godzinę temu dopiero do domu dotarłam zmarznięta i muszę chwilę odsapnąć ![]() Byłam u koleżanek z pracy troszkę z nimi posiedziałam bo 30.12 firma się przenosi i z wieloma już się pewnie nigdy nie zobaczę ![]() Tyle mama jeszcze roboty i nie chce mi się
|
|
|
|
#1370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie powinnam miec to gdzies- zdrowie i brak stresu dla mnie i Malej jest najwazniejszy. Nie przepracowujcie sue Dziewczyny i odpoczynek zalecany ![]() Zwariuje u moich tesciow- maja w domu jeszcze biednego niewychowanego labradora, ktory skacze, szczeka i w ogole nikt go nie ulozyl. W pl zakupy to sama przyjemnosc- nawet w koncowce wyprzedazy w Smyku znalazlam fajniejsze ciuszki niz w De. Za to ruszylam z wyprawka- mam juz dodatkowo rozek, posciel do wozka, tetrowki i flanelki i recznik z kapturkiem. Podczytuje styczniowki- biedne sie sypia i nie zawsze jest wesolo- myslami jestem z maruda80. Mam nadzieje, ze u nas wszystkie maluchy beda zdrowe. Sorry za bledy, literowki i malo cytatow- pisanie z telefonu jest niefajne
|
|
#1371 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na później planuję kupić jakąś małą parasolkę na wyjazdy itp..---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Wiec do końca nie rozumiem lakarki, ale nie ja tu specjalistą jestem Też się w te sciereczki zaopatrzyłam.. Głównie chodzi mi włąśnie o rzeczy dzidzi bo zamierzam prac na pcozatku oddzielnie a wiadomo segregowac kolorami to pralka na pusto musiałaby chodzić ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Nooo... nie za dużo tego jak na jeden dzień Oszczędzać się trzeba a nie...---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Ja też kupowałam i własnie 24 szt ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Proszę trochę odpocząć Dobrze, że mąż pomagaJa na dziś tez już koniec. Zrobiłam sernik, pychotkę i trzesinie ziemi Jutro tylko sałatka: śledzie pod pierzynką.. Dobrze, ze wigilia nie muszę sie zajmować tylko mama wszystko robi )---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
A wyniki kiedy??
|
|||||||
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
A ja chciałam Wam życzyć udanych świąt i zdrówka dla dzieciaczków i Was samych.
U mnie też przygotowania całą parą, kapusta, groch i krokiety dzisiaj. Tż zjechał więc się małą zajmuje ale jutro jeszcze rodzinka się zjedzie więc nie będzie mnie na internecie więc dzisiaj wam składam życzenia
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() A z sytuacji z poszukiwaniem auta się uśmiałam.. JA sie boję, że keidyś taka sama syt bedę mieć.. Zawsze wysiadam z auta i spr numer miejsca a później idę i powtarzam w kółko te numerki. Gorzej jak coś sie pomerda
|
||
|
|
|
#1374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby jutro przyszło i pierożki na pewno będą smaczneCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie dzisiaj jak sobie szłam po prezent dla tż to tak się zastanawiałam że one to dopiero ciężko mają, tyle roboty a termin tuż tuż... a przecież porobią chwile i już je skurcze pewnie łapią... biedne...to ja w takim razie mam mniej chyba dlatego że na promocji kupowałam
|
||||
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wyobrażam sobie szaleństwa Mai )Odpoczywaj.. robota nie zając.. a jak cos nie będzie zrobione to przecież świat się nie zawali
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
trisdom przeczytałam trochę, wiadomo dlaczego mały ma problemy? Czy to po urodzeniu się okazało że chory?
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam to i też łza zakręciła mi się w oku....nie wyobrażam sobie co musi czuć jeszcze na dzień przed świętami te emocje...
|
|
|
|
#1378 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo trzymam kciuki by się polepszyło bo nie wyobrażam sobie takiej tragedii i to jeszcze w święta ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Limonka1987, mariolasl, czbasia dzięki za pocieszenie
Jednak czeka mnie wycieczka na magazyn kurierski, bo mimo ponad 5 maili Pani nie potrafiła mi dac zapewnienia, że kurier przesyłkę jutro weźmie Pewnie mu się nie chce. Chamstwo! Uważajcie dziewczyny firmę K EX-beznadzieja. Mojemu Tż kiedyś powiedzieli-niezabraliśmy bo się nie zmieściła na samochod-w znaczeniu dziś było dużo innych paczek! masakra.Poczta jutro pracuje, jakoś w niepełnym wymiarze, ale zawsze. Tylko np. u mnie listonosz nie bierze żadnych większych listów, paczek itp Trisdom mąka pomogła tylko takie mocno chrupie mi wyszły Tak miało być ale całkiem smaczne![]() Pierogi pieczone i zwykłe są, krokiety też, makowiec, sernik i piernik gotowe. Biorę się za sprzątniecie pokoju i dokończę barszcz. Matko jeszcze pakowanie prezentow przede mną
|
#1380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

bo mój gin chyba postanowił zobaczyć wszystkie ciężarówki dzień przed Wigilia 

u nas w tym roku chyba będzie brak pierniczków, bo zawsze ja robiłam... w tym roku odpuszczam, bo przy nich dużo zabawy
Te drożdżowe. Właśnie zagniotłam ciasto i bardzo rzadkie wyszło

zamowiłam 13.12 pralkę a z nią grę dla chrześniaka pod choinkę. Przesylka wysłana dopiero 18.12, 20.12-piątek rano na magazynie w Kielcach i dziś piszą mi, że nie wydana kurierowi

żonka swojego męża