Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-25, 23:43   #2551
Mya1989
Zakorzenienie

Question Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

witam w kolejna ciekawa noc...
mala mecza baki od 12,ale dalam jej czopka pol. 27 ide do lekarza z nia...
sorki,ze nie odp. Wam,ale pisze ekranowa klawiatura...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-25, 23:58   #2552
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Lineczka ja też czytam już małemu. Na razie wiersze Tuwima i Brzechwy.
u nas na tapecie baście ZSRR podobno bardzo fajne są i jeszcze "Moje ulubione bajki" pożyczone od teściowej, a już uoatrzyłam książkę dla Nelki z bajkami
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
witam w kolejna ciekawa noc...
mala mecza baki od 12,ale dalam jej czopka pol. 27 ide do lekarza z nia...
sorki,ze nie odp. Wam,ale pisze ekranowa klawiatura...
Ty to się masz z tą Ulką swoją

coś Wam chciałam napisać i nie pamiętam co
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 00:06   #2553
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Wigilię jedliśmy na raty, bo mała miała zly dzień i marudziła a wieczorem nie wiadomo czemu dała taki koncert, że mieliśmy oboje dość....na szczęście dziś nam to wynagrodziła i była bardzo grzeczna, śpi też ładnie po kąpanku
Mikołaj jej przyniósł bujawkę od nas, ciuszki od babci, grzechotki i zabawkę taką do pchania, grającą z różnymi przyciskami od znajomych..trochę musi do niej podrosnąć zresztą do ciuszków także, bo co niektóre to chyba na 2 lata Tylko rodzice trafili z prezentem
Jutro chcemy rano podskoczyć do Nexta na wyprze

Sylwia - za ładne przybieranie małego

Sorento - super, że w dociu jesteście i wszystko dobrze u Was

Sanrio - jak tam?? Rozpakowana już??

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Radosnych Świąt, dziewczyny
śliczny synuś

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Przepraszam za opóźnienie!

Drogie moje życzę wszystkim
Oparcia w kimś bardzo bliskim!
By pomagał młodej mamie
Myć,gotować,wieszać pranie!
Czujcie się wprost ubóstwiane!
Piękne, mądre i kochane!
Niech odejdą wszelkie bóle
Niechaj TŻ tuli czule!
Dziecię dumę niech przynosi
O Wasz los niech każdy prosi!
Bądźcie wzorem dla pokoleń
By myśleli "taką wolę
być kobietą przeszczęśliwą
No a przy tym urodziwą! "
Te życzenia ślą Wam szczerze
Natka,Milosz no i TeŻet!

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
ja zwykle boski wierszyk

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
U nas już po świętach i chrzcinach jutro spokojnie

NA chrzcinach teściowa się nie pojawiła jak zapowiedziała nawet do kościoła nie przyszła. Kij jej w oko. Był za to teść ale nie dał się zaprosić na obiad albo później na posiedzenie, Bo boi się żony, na co mój mąż stwierdził ze ma ma racje. Że ja się na tej kobiecie nie poznałam wcześniej, mąz dalej klapki na oczach.

Prezentów tyle że szok. Kase na lokate trzeba.
Dobrze że co niektórzy się pytali co chce bo miałabym 2 maty edukacyjne, a tak to Liwka jest posiadaczka maty, pampresów, ramki na zdjęcia, bajek , misia, złotych kolczyków.

Wczoraj też pod choinką znalazły się bajki. Klasyka Tuwim a dziś Brzechwa, Tuwim, Konopnicka, Krasicki, Mickiewicz.

Liwka przespała chrzest, otworzyła tylko oczy jak zdejmowaliśmy czapkę, jak lano jej główkę wodą, po czym zasneła. Także chyba wrażenia na niej nie zrobiło w ogóle.

Wigilie tez ładnie w w wózeczku przeleżała i gaworzyła

Jutro mam nadzieję nadrobić, i może jakieś zdjęcia wrzucę bo chce już zrobić folder do wywołania, album już czeka.

Nasturcja
piękne życzenia
To super, że wszystko się tak ładnie udało i jesteś zadowolona a jakie prezenty świetne Liwka dostała Czekam na fotkę aniołeczka malego

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Te potworne bóle brzucha okazały się jelitówką. Dzisiaj doszła biegunka i jestem wrakiem człowieka. Czuję się fatalnie Brzuch mnie boli niesamowicie. Na szczęście nie wymiotuję, ale ciągle mnie mdli. Na same święta się załatwiłam Boże oby tylko małej nie zarazić
Bidula na same święta Cię tak wymęczyło

Wszyscy śpią to i ja zmykam
Stary 2013-12-26, 01:24   #2554
Mya1989
Zakorzenienie

Lineczka Ulka próbuje mnie wykończyć, ale ja się nie daję! Jestem tak pozytywnie nastawiona do tego wszystkiego, że aż mnie to dziwi!! I muszę powiedzieć, że to w dużej mierze dzięki tż, który mi mega pomaga odkąd dostał ochrzan i ustawił sobie grafik tak, że w nocy może wstawać do małej, a potem odespać. Mimo, że on nie siedzi z nią tak jak ja to baaardzo dużo daje mi to, że wstanie i ją pokołysze, a ja skoczę pod głupi prysznic, aby nie słyszeć jej płaczu i odsapnąć te kilka chwil. Mimo, że nie sypiam zbyt wiele(dzisiaj rano 1h, potem od 14-18.30, noce zawalone) to jakoś mnie to wszystko ładuje.

I swoją drogą będziemy mięli stażystkę w Dziwnowie więc tż już w ogóle będzie nam mega pomagał

Wracając do kup to ja się nie dziwię, że ona tak wyje jak robi kiedy ona tyyyle tej kupy tam gromadzi. Muszę więcej ją dopajać, bo mam wrażenie, że za mało pije. I podejrzewam, że to słuszne wrażenie. Chyba sobie budzik nastawię z przypomnieniem o dopojeniu...

Domi jak tam świętowanie teściówki

Mao, ja to Ci powiem, że no czytałam tę instrukcję ale za chiny nie mogę tego przesunąć:mdleję: będę kombinować. Swoją drogą jak zobaczyłam to nosidełko to myślałam, że padnę. Zwłaszcza ten pajączek dla mnie Dzięki za pomoc i podsunięcie nazwy, naprawdę świetny pomysł

Dzidziu pojutrze - 27.12 - idziemy do lekarza z tymi kupami i bąkami, bo ewidentnie płacze gdy puszcza bąki i totalnie nie może zrobić kupy.

Miki współczuję grypy dziwnie się objawia tak swoją drogą:/

Beatka za chrzest Liwki,a teściowa niech się smyrnie!:p

Nasturcja, no cóż by tu powiedzieć o twoim wierszu? Ileż można się zachwycać:PP

A my po Wigilii, dzisiaj leżałam cały dzień, rano zamiast pójść spać(teraz też...) to ogarnęłam chałupę.Ostatnio mam fisia ze sprzątaniem... Ulka dostała od Mikołaja nosidełko, książeczkę kontrastową, laleczkę, pampersy, ramkę, zawieszkę na ścianę z imieniem, misia szeleszczącego, obrazek. No i kasę. Jezu ile kasy wydalismy na te święta, nie moglam się ogarnąć w ogóle z wydawaniem...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-26, 03:50   #2555
lusesita23
Zakorzenienie

nasza tez dzis slano spi,pewnie w dien sie wyspala.
meczyla,kupe,ale juz zrobila.
moze przysniemy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-26, 04:16   #2556
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Powodzenia Mya. Będę trzymać kciuki. Ale tak na moje to nie kolka . Czytałam ze mimo mleka mm podajesz wit d tak? Nie za dużo?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 05:40   #2557
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Powodzenia Mya. Będę trzymać kciuki. Ale tak na moje to nie kolka . Czytałam ze mimo mleka mm podajesz wit d tak? Nie za dużo?

Wysłane z aplikakji mobilnej Wizaz Forum.
czytałam, że to może być niewykształcone jelito i kolo 3 msc samo przechodzi. Mam nadzieje, ze to to

a z ta wit. d nie wiem... boje sie odstawic...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 07:09   #2558
lusesita23
Zakorzenienie

my odstawilismy,bo w mm tez jest. ale znow podajemy,bo nic to nie zmienilo.

Stary 2013-12-26, 07:39   #2559
ryba91
Zakorzenienie

Dzidziu- mi pediatra mimo mm kazała dawać witaminę d3. Ztym ze ja zauważyłam że po nim idzie taka twarda kupa. Mam te w kropelkach, po prostu nie daje 2 "klkniec" tylko jedno i kupy są ok, a witamine Jakąś tam dostarczam. W piątek ide z tym moim chorowitkiem to sie podpytam, czy mam podawac czy tylko "poł dawki"... no ale ogólnie to kazała podawac.

Mya- za wizyte.

Beatka- dlaczego Cały czas mam wrazenie ze masz na imię Sylwia?? śniłaś mi sie jako sylwia... fajnie ze Liwka tyle prezentow zebrala ;Da ze strony tesciowej baaardzzo nie fajne zachowanie ...

Wg ja to mam pecha...zaplanowalam chrzest na styczen 19tego...mama i siostra [ zagranica] wziely urlopy[siostra tylko od 10tego do 26 dostala], siostra z mezem tez wzieli wolne... my chcielismy chrzest w innym kosciele niz nasz[ bo w sumie w naszym tylko w jedna niedziele chrzczą], wiec poszlismy 24tego do ksiedza po zgode a on mi poiedzial ze musze przejsc cykl spotkan [5] ale spotkania sa dopiero od 16tego stycznia, wiec on nam nie da przed 19ym zgody... wiec chrzciny najwczesniej moglyby odbyc sie w lutym, bez chrzestnej[ na sile sama by przyjechala, ale na jeden dzien to im sie to nie oplaca bo paliwo ...] bez babci, cioci... myslalam o kwietniu, na wielkanoc, ale do siostry zjezdza sie rodzina meza bo juz sie zapowiedzieli, mojej mamy by nie bylo i siostry również... a potem tylko i wylacznie wakacje bo i moja mama i moje siostry na pewno mogłyby przyjechac, ale dla mnie to za późno.. wic poszlam znow do tego ksiedza i pytam czy oni robia wyjatki, ze w inna niedziele robią cgrzciny- tak nie ma problemu. Wiec ja ucieszona jak głupia, a ten o mnie- ale 5 spotkan i tak obowiazuje.... normalnie ktos nie chce bym malego ochrzcila bo najpierw problem z chrzestnym, terazz osciolem

lineczko
- ja wiem ze nie wazne czy skromnie. czy bogato, wazne ze rodzinnie [moja mama mi plakala przez telefon ze nie za rok na swieta bedzie w polsce, bo dlzej nie wytrzym ]

a tak w ogóle to mam swietny filmik jak Kacper gada z babcią i mówi cośa'la :haj , bardziej aj ale czasem tak gardłowo jak utne reszte filmiku to wkleje ;P

jutro do lekarza , mam nadzieje ze wszystko ok, katar znikł..
Stary 2013-12-26, 07:50   #2560
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam za opóźnienie!

Drogie moje życzę wszystkim
Oparcia w kimś bardzo bliskim!
By pomagał młodej mamie
Myć,gotować,wieszać pranie!
Czujcie się wprost ubóstwiane!
Piękne, mądre i kochane!
Niech odejdą wszelkie bóle
Niechaj TŻ tuli czule!
Dziecię dumę niech przynosi
O Wasz los niech każdy prosi!
Bądźcie wzorem dla pokoleń
By myśleli "taką wolę
być kobietą przeszczęśliwą
No a przy tym urodziwą! "
Te życzenia ślą Wam szczerze
Natka,Milosz no i TeŻet!

Nasturcja jak zwykle niezastapiona

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
U nas już po świętach i chrzcinach jutro spokojnie

NA chrzcinach teściowa się nie pojawiła jak zapowiedziała nawet do kościoła nie przyszła. Kij jej w oko. Był za to teść ale nie dał się zaprosić na obiad albo później na posiedzenie, Bo boi się żony, na co mój mąż stwierdził ze ma ma racje. Że ja się na tej kobiecie nie poznałam wcześniej, mąz dalej klapki na oczach.

Prezentów tyle że szok. Kase na lokate trzeba.
Dobrze że co niektórzy się pytali co chce bo miałabym 2 maty edukacyjne, a tak to Liwka jest posiadaczka maty, pampresów, ramki na zdjęcia, bajek , misia, złotych kolczyków.

Wczoraj też pod choinką znalazły się bajki. Klasyka Tuwim a dziś Brzechwa, Tuwim, Konopnicka, Krasicki, Mickiewicz.

Liwka przespała chrzest, otworzyła tylko oczy jak zdejmowaliśmy czapkę, jak lano jej główkę wodą, po czym zasneła. Także chyba wrażenia na niej nie zrobiło w ogóle.

Wigilie tez ładnie w w wózeczku przeleżała i gaworzyła

Jutro mam nadzieję nadrobić, i może jakieś zdjęcia wrzucę bo chce już zrobić folder do wywołania, album już czeka.

Nasturcja
piękne życzenia
Super ze chrzciny sie udaly a tesciowa olej, jej strata

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Mya biedna Ulka i biedna Ty bo obydwie sie meczycie

Pytalas o imieniny tesciowej... Bylo 18 osob w sumie. Dostala mase prezentow typu patelnia, patera, slodycze itd i zadnej kasy tak jak sie spodziewala poza tym siedziala caly wieczor niezadowolona i Jaska na rece nawet nie brala bo to nie ona byla w centrum uwagi tylko Jas

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-12-26 o 07:52
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 07:51   #2561
ryba91
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater czemu ja wczensiej nie widziałam tego... życie staloby sie prostsze
Stary 2013-12-26, 08:00   #2562
domii29
Zakorzenienie

A ja jak zwykle wparowalam i sie nie przywitalam
Dzien doberek

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater czemu ja wczensiej nie widziałam tego... życie staloby sie prostsze
dobre

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Mialam Wam pisac ze Jas pierwsza noc od czasow "noworodkowych" spal w lozeczku oczywiscie jak przed 6 zaczal okropnie plakac z powodu problemow brzuszkowych to mi sie szkoda go zrobilo ze on tam tak sam spi i wzielam go do lozka

Aaa i coraz bardziej zadziwia mnie moja szwagierka. Wczoraj zagadywala do Jaska, lapala go za rece, przychodzila do nas do pokoju, siadala na lozku i patrzyla w Jaska jak w obrazek, w ogole przez caly wieczor tak na niego patrzyla

Stary 2013-12-26, 08:01   #2563
Kociak85
Zadomowienie

Rybko, dobrze że Kacperek wyzdrowiał a chrzcin nie możesz w innym kościele zrobić skoro takie problemy Ci robią? Pierwsze słyszę o jakichkolwiek spotkaniach do odbębnienia!

Mya, dobrze że się pozytywnie nastawiłaś aczkolwiek też bym to konsultowała z pediatrą bo to chyba nie kolki.

U nas leniwie. Wczoraj cały dzień u teściów. Dzisiaj sie przemieszczamy do moich rodziców. Igusia grzeczniutka tylko dzisiaj 2 godz jej zajęło zasnięcie po karmieniu o 4 bo oczy jak 5 zł miała. Dostała głównie kasę bo chcę za to kupić pieluszki wielorazowe i nawilżacz powietrza.

Aaaaa! Zapomniałabym!
Beatka, wybacz ale masz pogiętą zdrowo teściową. Nie ogarniam jak mogła na chrzciny nie przyjść z powodu swojego focha!

Stary 2013-12-26, 08:07   #2564
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Rybko, dobrze że Kacperek wyzdrowiał a chrzcin nie możesz w innym kościele zrobić skoro takie problemy Ci robią? Pierwsze słyszę o jakichkolwiek spotkaniach do odbębnienia!

Mya, dobrze że się pozytywnie nastawiłaś aczkolwiek też bym to konsultowała z pediatrą bo to chyba nie kolki.

U nas leniwie. Wczoraj cały dzień u teściów. Dzisiaj sie przemieszczamy do moich rodziców. Igusia grzeczniutka tylko dzisiaj 2 godz jej zajęło zasnięcie po karmieniu o 4 bo oczy jak 5 zł miała. Dostała głównie kasę bo chcę za to kupić pieluszki wielorazowe i nawilżacz powietrza.

Aaaaa! Zapomniałabym!
Beatka, wybacz ale masz pogiętą zdrowo teściową. Nie ogarniam jak mogła na chrzciny nie przyjść z powodu swojego focha!

no włąsnie zeby zrobić w innym kosciele to trzeba miec zgode- czeka sie na nią 5 tygodni bo tyle jest spotkań,ale zeby zrobić w tym kosciele również trzeba te spotkania odbębnić... i tak i tak jest źle.. :/
Stary 2013-12-26, 08:08   #2565
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
my odstawilismy,bo w mm tez jest. ale znow podajemy,bo nic to nie zmienilo.

Ja daję mniejsze raty, właśnie wiem, że w mm jest, ale nie potrafię tego przeliczyć;/
A Wy tez na mm? I też tak pręży się, płacze i w ogóle Marysia jak puszcza bąki? Jezu mi się tak serce kraje jak ona tak płacze. Ale dałam jej wieczorem czopka pół to poszła kupa, ale jakies resztki ją cisną, bo płacze dalej ale w międzyczasie przysypia. Albo jest tak zmęczona, że byle gówno ją budzi

Sprawdzę Ulce jeszcze inne mleko, mam jeszcze Nan, może pomoże troszkę
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nasturcja jak zwykle niezastapiona

Super ze chrzciny sie udaly a tesciowa olej, jej strata

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Mya biedna Ulka i biedna Ty bo obydwie sie meczycie

Pytalas o imieniny tesciowej... Bylo 18 osob w sumie. Dostala mase prezentow typu patelnia, patera, slodycze itd i zadnej kasy tak jak sie spodziewala poza tym siedziala caly wieczor niezadowolona i Jaska na rece nawet nie brala bo to nie ona byla w centrum uwagi tylko Jas

Mnie tam nie żałować, ja sie pogodzilam z nieprzespanymi nocami(swoją drogą sypiam po 2-3 h dziennie), więc olewam siebie, ale Uleńki mi szkoda Zaraz pewnie od placzu jakiejś przepuklinki dostanie

A teściowa - biedulka ale prezenty fajne, ja bym nie pogardziła. Oprócz słodyczami, bo nic nie jem tylko słodycze, bo nawet nie mam czasu i ochoty na nic innego...
Cytat:
HAHAHAHA!!!! kocham to! też tak masz, że sprzątasz i od razu bałagan?
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
A ja jak zwykle wparowalam i sie nie przywitalam
Dzien doberek

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

dobre

Ja się nie witam, bo stąd nie znikam jestem noon stop
"zombie zombie zombie" ze zdania "Czlowiek człowiekowi wilkiem, a zombie zombie zombie"

Ogólnie mam zakaz odzywania się, bo Ulka płacze jak mnie słyszy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-26, 08:10   #2566
ryba91
Zakorzenienie

ooo już doczytalam o tych 5 spotkaniach- bo nie mamy koscielnego ślubu......... ;/ ja pinkole.. no wiec kuźwa szybciej wezme koscielny ślub niż ochrzczę własne dziecko! :/
Stary 2013-12-26, 08:12   #2567
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Aaaaa! Zapomniałabym!

myślałam cały czas, że to kolki, ale ewidentnie nie Jutro idę do pediatry, bo powiem szczerze, że zaczynam się martwić...Może ona coś doradzi, ale boję się, że nie będzie wiedziała co jej jest i że nie pomożemy Ulce

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-26, 08:14   #2568
niunia32
Zakorzenienie

Dzien dobry
Kochane zyczymy wesołych swiat

Wigilie spędziliśmy u tesciowej, wczoraj u moich rodzicow dzisiaj znowu do tesciowej

dziadkom daliśmy w prezencie zdjecie wnuczek w mikołajkowych czapkach - wspólne zdjecie siostre z sesji Hani

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 08:17   #2569
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Mya czy myślisz, źe na przestrzeni kilku lat życia, gdzie oficjalnie należy podawać wit d3 kilka dni, w których sprawdziłabyś czy małej jest lepiej cokolwiek w jej kośćcu zmieni ?
Może właśnie postac witamin. Może popros o tabletki u lekarza? A te kupy jak wyjda to sa twarde?

Rybko my Alise chrzcilismy na roczek. I to była super impreza. Witka też tak zamierzamy

Rybko nie chodzi mi o to by odstawic na amen ale sprawdzić reakcje.
Niektore dzieci(o dziwo wczesniaki też) mają ta witamine we krwi w dużej ilości.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-26, 08:17   #2570
ryba91
Zakorzenienie

są święta, a wiecie co ja mam w lodówce? kąsek ogóra
na śniadanie zjadłam właśnie 10 pierniczków za niedługo pękną mi spodnie- jak wczoraj mojemu mężowi [rok ich nie miał na du.pie. Najadł się kaczki- anulka- wyszła EKSTRA!!! POLECAM, szynki i pieczeni z mielonego i jak wstał to sie ledwo dopiął.. chciał podnieść buty zeby ubrać i w dupie mu strzelily lalam z nigo chyba z godzinę ]

Mya- tak, sprzatam pokolei pokoje- Kacpra, nasz, "kotów", łazienke i kuchnie.. wracam do pokoju a tam już bałagan.... nie wiem jak to sie dzieje, jakieś krasnoludki mi bałaganią
Stary 2013-12-26, 08:37   #2571
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Współczuję teściowych.:/
Na nie mogę narzekać.

Edit:ryba co za jazda z tym chrztem. My poszlismy do parafii z fajnym ksiedzem i on tylko powiedział, że nie chce nic wiedzieć. Skoro wolą rodziców jest chrzest dziecka to go otrzyma. Uwaga! To było na wsi!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Witek od gwiazdora dostał duże gabaryty.matę edu, łuk lesni przyjaciele i pałąk edu z tiny love. Do tego 2 grzechotki. U nas jest tak, że dziadki dają budżet a my mamy dzieciom kupować, bo wiedzą, że mamy konkretne oczekiwania.
Cała rodzina już tak robi

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-12-26 o 08:26
Stary 2013-12-26, 08:43   #2572
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
są święta, a wiecie co ja mam w lodówce? kąsek ogóra
na śniadanie zjadłam właśnie 10 pierniczków za niedługo pękną mi spodnie- jak wczoraj mojemu mężowi [rok ich nie miał na du.pie. Najadł się kaczki- anulka- wyszła EKSTRA!!! POLECAM, szynki i pieczeni z mielonego i jak wstał to sie ledwo dopiął.. chciał podnieść buty zeby ubrać i w dupie mu strzelily lalam z nigo chyba z godzinę ]

Mya- tak, sprzatam pokolei pokoje- Kacpra, nasz, "kotów", łazienke i kuchnie.. wracam do pokoju a tam już bałagan.... nie wiem jak to sie dzieje, jakieś krasnoludki mi bałaganią
padlam !

Stary 2013-12-26, 08:47   #2573
Anoula
Zakorzenienie

Dzień dobry

Natalia wczoraj jak zwykle w gościach była aniołem, przespała większość wizyty u mojej babci, w zamian dała swoim rodzicom popalić w nocy, do 2 wojowała i zasnęła dopiero ze mną w łóżku w czasie karmienia.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 08:54   #2574
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya czy myślisz, źe na przestrzeni kilku lat życia, gdzie oficjalnie należy podawać wit d3 kilka dni, w których sprawdziłabyś czy małej jest lepiej cokolwiek w jej kośćcu zmieni ?
Może właśnie postac witamin. Może popros o tabletki u lekarza? A te kupy jak wyjda to sa twarde?

Rybko my Alise chrzcilismy na roczek. I to była super impreza. Witka też tak zamierzamy

Rybko nie chodzi mi o to by odstawic na amen ale sprawdzić reakcje.
Niektore dzieci(o dziwo wczesniaki też) mają ta witamine we krwi w dużej ilości.

no ale ja nie chce tak późno chrzcić wiem, pisałąś ze super sprawa ale ja z roznych powodow nie chce tak poźno chrzcić no może to nie jest AZ tak pozno, bo znajoma chrzcila na 3 urodziny, ale ja nie chce :P
Stary 2013-12-26, 09:06   #2575
nasturcja7667
Zadomowienie

Rybko w Krakowie załatwię Ci od ręki chrzest. Co do zgody na chrzest w innej parafii - żadne wydawanie zgody nie obowiązuje. Możesz nawet w Chicago ochrzcić. Idziesz gdziekolwiek chcesz. Zgoda tylko przy ślubach - bo to jest do lokalnej parafii zamieszkania przypisane. W Prawie Kanonicznym nic o odgórnie ustalonym miejscu chrztu nie ma. Uwierz mi - adyć doktorat z tego robię

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 09:06   #2576
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja daję mniejsze raty, właśnie wiem, że w mm jest, ale nie potrafię tego przeliczyć;/
A Wy tez na mm? I też tak pręży się, płacze i w ogóle Marysia jak puszcza bąki? Jezu mi się tak serce kraje jak ona tak płacze. Ale dałam jej wieczorem czopka pół to poszła kupa, ale jakies resztki ją cisną, bo płacze dalej ale w międzyczasie przysypia. Albo jest tak zmęczona, że byle gówno ją budzi

Sprawdzę Ulce jeszcze inne mleko, mam jeszcze Nan, może pomoże troszkę

Mnie tam nie żałować, ja sie pogodzilam z nieprzespanymi nocami(swoją drogą sypiam po 2-3 h dziennie), więc olewam siebie, ale Uleńki mi szkoda Zaraz pewnie od placzu jakiejś przepuklinki dostanie

A teściowa - biedulka ale prezenty fajne, ja bym nie pogardziła. Oprócz słodyczami, bo nic nie jem tylko słodycze, bo nawet nie mam czasu i ochoty na nic innego...

HAHAHAHA!!!! kocham to! też tak masz, że sprzątasz i od razu bałagan?

Ja się nie witam, bo stąd nie znikam jestem noon stop
"zombie zombie zombie" ze zdania "Czlowiek człowiekowi wilkiem, a zombie zombie zombie"

Ogólnie mam zakaz odzywania się, bo Ulka płacze jak mnie słyszy
My podajemy Bebilon Ha,tak jak w szpitalu dostawala.na,poczatku bylo 200 ml na dobe,teraz,max 100. w 100 ml jest 1,2 mg D3 , a w kapsulce 10 mg.z tym ze maz doczytal,ze na dobe nie nalezy przekraczac 10 mg.
lekarz w ogole nie pytal ile dajemy mm,tylko kazal dawac D3.sami zmniejszylismy dawke.
mala sie prezy i poplakuje jak chce zrobic kupe czy baka.co ciekawe tylko w nocy sie tak prezy.czasem zaplacze bardziej wtedy daje cyca- ssie chetnie i przestaje sie prezyc.
zarowno lekarz jak i srodowiskowa mowia,ze to wlasnie niewyksztalcone jelita i to minie.
podajemy espiticon.
kupy sa normalne,nie.twarde.tylko meczy sie,zeby je zrobic.
mam nadzieje,ze pediatra Wam pomoze,bo chyba Ula jednak bardziej sie meczy...

Cytat:
ooo już doczytalam o tych 5 spotkaniach- bo nie mamy koscielnego ślubu......... ;/ ja pinkole.. no wiec kuźwa szybciej wezme koscielny ślub niż ochrzczę własne dziecko! :/
no wlasnie zdziwily mnie te spotkania,bo u nas ponoc nie ma...ale bezsens

Stary 2013-12-26, 09:16   #2577
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybko w Krakowie załatwię Ci od ręki chrzest. Co do zgody na chrzest w innej parafii - żadne wydawanie zgody nie obowiązuje. Możesz nawet w Chicago ochrzcić. Idziesz gdziekolwiek chcesz. Zgoda tylko przy ślubach - bo to jest do lokalnej parafii zamieszkania przypisane. W Prawie Kanonicznym nic o odgórnie ustalonym miejscu chrztu nie ma. Uwierz mi - adyć doktorat z tego robię

Rodzice żyjący bez sakramentu małżeństwa, którzy nie mają przeszkody, są zobowiązani do odnowienia wiary (informacje u proboszcza). Rodzice spoza naszej parafii przedstawiają zgodę na chrzest od swojego proboszcza.
taki zapis jest na stronie internetowej... http://www.bytom.kapucyni.pl/item-10015.html

wiec ja nic juz nie wiem. musze znaleźć gdzies ten przypis o chrzcie, mozesz cos podeslac? jakies źródło krore o tym mowi konkretnie? bo samym słowem to sobie moge..

EDIT- znalazlam cos takiego :
§ 2. Należy uważać za regułę, że dorosły ma przyjmować chrzest we własnym kościele
parafialnym, dziecko zaś w kościele parafialnym jego rodziców, chyba że co innego doradza
słuszna przyczyna.wiec z tego rozumiem ze musi byc chrzczony w naszym kosciele..

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-12-26 o 09:20
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 09:29   #2578
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lusesita w 100ml jest 1, 2 mikrogram a nie mg. To by oznaczało ze wszystkie dzieci na mm maja hiperwitaminoze.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-26, 09:31   #2579
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzice żyjący bez sakramentu małżeństwa, którzy nie mają przeszkody, są zobowiązani do odnowienia wiary (informacje u proboszcza). Rodzice spoza naszej parafii przedstawiają zgodę na chrzest od swojego proboszcza.
taki zapis jest na stronie internetowej... http://www.bytom.kapucyni.pl/item-10015.html

wiec ja nic juz nie wiem. musze znaleźć gdzies ten przypis o chrzcie, mozesz cos podeslac? jakies źródło krore o tym mowi konkretnie? bo samym słowem to sobie moge..

§ 2. Należy uważać za regułę, że dorosły ma przyjmować chrzest we własnym kościele
parafialnym, dziecko zaś w kościele parafialnym jego rodziców, chyba że co innego doradza
słuszna przyczyna.wiec z tego rozumiem ze musi byc chrzczony w naszym kosciele..
a nie próbowałaś iść bezpośrednio do tego innego kościoła gdzie chcesz chrzcić?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 09:41   #2580
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

No ja tu nie widzę zapisu "wymaga zgody ordynariusza parafii". A sluszna przyczyna to nieobecność chrzestnych w innym terminie.

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości