|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Cytat:
![]() No i dzis się zamartwiam znowu bo w nocu poczulam ze cos wyplynelo ( Mam nadzieję, ze to śluz bo na noc wzielam globulkę.. Ale w nerwach i cały czas spr TAM sytuację. Jeju.. zwariuje przez te 10tyg Oby 10tygodni!!!
|
||
|
|
|
#1472 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokladnie tak samo - wczoraj slabo, a dzisiaj jeden kopniaczek i cisza... Moze zmeczone maluchy swietami? |
||
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Takie szybkie uderzenia
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy w 27 tc może pojawić sie wyciek z piersi?
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
piękne foto! super pamiątka
Ja z pierwszym zaszłam za pomocą metody drugiej z drugim dzieckiem za pomocą pierwszej (karmienie piersią) ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Oczywiście |
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
ale to dobrze? :P bo ja się nie znam hehe
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla Was, dzieciaków i rodzin bo widzę, ze sezon chorób rozpoczęty...
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też mnie wkurza, że jeszcze tyle się muszę martwić ![]() Ja miałam już od 17go ![]() Teraz to już codziennie bez wyjątku mi leci i w dzień, i w nocy a tak to czasami jakaś kropla się pojawiła, czasami kilka dni przerwy.Dobrze jak chcesz karmić piersią Ja chyba będę miała problemy z nadmiarem mleka
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Ela i ten konkretny cyc od nadmiaru mleka hehe
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze dzieciaki spokojne, a mój synek szaleje i szalał nawet, gdy zdychalam z bólu. Tu żołądek wysiada, a tu Dzidek sobie trampolinę z niego robi.
ale przynajmniej wiedziałam, ze akurat z nim wszystko ok, jedno zmartwienie mniej.Właśnie mieliśmy tu wielka awanturę, małż i tesciowa się tradycyjnie ścieli, temat jak zawsze ten sam - siostra małża, jej podejście do życia i wtrącanie się teściów do nas... Co spotkanie z nimi, te kwestie wypływają i zawsze się tak kończy, wiec juz się przyzwyczaiłam. Zastanawiamy się, czy się zaraz nie spakować i nie wracać juz do domu. Teraz małża ruszyło i poszedł załagodzić sytuację albo zaogni ja jeszcze bardziej
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie jeszcze świątecznie
Widzę, że porozkładało Was/TŻetów/dzieci na Święta. Mi niestety też wcale nie jest lepiej, i Święta spędzam jak nie pod kocem to w fotelu. I w ogóle ich nie czuję .Pozwólcie, że odpiszę tylko Cytat:
![]() :przytu l: Zachowania TŻeta nie będę nawet komentować, bo szkoda i Twoich nerwów i moich i bluzgów na wątku. Napiszę tylko, że jest wyjątkowym dupkiem, żeby zachować się tak na same Święta. Podobnie jak Limonka, myślałam, że rzucił te słowa w złości, nie wierzę, że okazał się takim dupkiem. Mam nadzieję, że masz wsparcie w rodzicach. Na pewno masz wsparcie w nas tutaj, ja jeszcze tylko dodam od siebie, że mam też za sobą takie doświadczenia, więc gdybyś chciała pogadać poza wątkiem, to wal śmiało. Postaraj się nie denerwować, on na pewno nie jest wart Twoich nerwów, dbaj o siebie i maleństwo, bo to Wy jesteście najważniejsi. A swoją drogą chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że jesteś niesamowicie dzielną babeczką . Twój maluszek nie mógł lepiej trafić Zmykam bo zaraz przychodzi brat z rodziną, trzeba się trochę ogarnąć...
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zawsze chciałam większe. Z A urosły do C myślę sobie OK, ale większych nie potrzebuje.
![]() Cytat:
Kochamy te bąble w brzuchach, a przez nie same zmartwienia jak się nie rusza to sie denerwujemy, jak się rusza, to zwijamy się z bólu bo albo kopie żebra, albo pęcherz, albo wszystkie narządy jednocześnie ![]() Czasami są tacy ludzie, co się kłócą nie na żarty, ale naprawdę się kochają. Chociaż mnie sam moment kłótni denerwuje ![]() Cytat:
i będą psuć choinki
|
|
#1483 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się wydaje że nasze dzieciaki po prostu są przygniecione lawiną jedzenia, też byście się nie chciały poruszać, przeciez on je to co i my a jak my ciągle jemy w święta to biedne dziecko nie wie co się dzieje. Piotruś też w Wigilię i wczoraj do południa się nie ruszał, ale od 20 wieczorkiem jak się zaczeło to brzuch lata mi do teraz. Mąż już uwierzyć nie umie, trzyma tylko ręce u mnie na brzuchu- kiedyś to Piotrusia uspokajało, a teraz wręcz odwrotnie, chyba pokazuje tacie jaki jest silny
![]() Ja nie wiem co to za pech wizażowy...wszystkim się coś przytrafia. Trzymajcie się dzielnie dziewczyny |
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja juz tez sie nie umiem doczekać <3 Ja dzisiaj chcialam post zrobić i jadłam sobie chleb z dżemem, aż do momentu gdy mój kochany tato nie wymyślił, że usmaży pierogi i tak mi zapachniało ze musialam zjesc
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba zaraz popędzę do lodówki
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Moderator
|
Wlasnie namowilam TZ zeby zostal KTG - slucha, slucha i slucha, ale mowi ze nic nie slyszy i nagle dostal kopa w twarz Takze Kacperek chyba zasygnalizowal ze ma sie dobrze i prosi o to zeby go nie podsluchiwac
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też dostaje kopniaki, ale najczęściej jak przykłada głowę i mówi coś to mała wtula się w niego .Jaki mój tż jest wtedy z siebie dumny, a ja jestem mega szczęśliwa
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teraz po obiedzie troszkę się poruszała
Tylko ja się nie przejadam, więc może moja z głodu się nie ruszała
|
#1490 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() niezapomnijkaa09 dużo zdrowia dla męża bebe, jak tam sytuacja u Marcela? dużo ciepłych uścisków dla niego ![]() Cytat:
![]() O ludzie, przekichane jak w najbliższej rodzinie nawet na święta nie można w spokoju ze sobą poprzebywać Cytat:
Ja też puchnę od kilku dni - przełozyłam obrączkę na lewą rękę, ale chyba będę musiała się jej pozbyć na te najbliższe miesiące... A czemu myślisz o osobnym pokoju? Z ciekawości pytam, bo ja ostatnio jak leżałam to przez 2 pierwsze dni miałam dzierwczynę w pokoju i chyba bez niej bym umarła z nudów - a strasznie fajna mi się osoba trafiła. Potem jak wyszła, to godziny ciągnęły mi się jakby czas się zatrzymał. Choć wiadomo, z dzieckiem to zupełnie inna kwestia Cytat:
My pod choinkę też dostaliśmy kuupę cudnych prezentów, między innymi "Mamo, tato, co ty na to?"cz. 3 i już przeleciałam ze 100 stron - świetna! I płytę zaczęliśmy z mężem oglądać. Chyba sobie pierwszą część dokupię
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-12-26 o 16:20 |
|||
|
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tym pierwotnym szpitalu który wybrałam odwiedziny są od 9 do 19 i tylko max jedna osoba może być. Boję się że będę sie czuła źle psychicznie (nie cierpię szpitali) i fizycznie a wsparcie męża było by dla mnie czymś niezastąpionym stąd moje rozterki ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miki sie mało ruszał jak wstałam - jak nigdy, a teraz mi żyć nie daje ![]() Też bym wolała śnieg chcieliśmy iść na spacer ale wiatr wieje, że łeb chce urwać![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobry wieczór! My od 14 się byczymy małż nadal śpi, mnie się nudziło, wstałam zjeść i pooglądać tv ![]() Mam wrażenie,że moje dziecko z tych, co będą chciały wyjść wcześniej. Od wczoraj mam takie kłucie (skurcze? ) na dole po lewej. Poza tym częściej chodzę do wc - nie na siku może coś mi uciska? a może się pcha do dołu?
|
|
#1493 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ale ja to oceniam na plus bo o ile swojego TZa chcialabym miec przy sobie, o tyle nie mam ochoty na towarzystwo cudzych
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po świętach
![]() Oj miły to był czas, naprawdę rodzinnie je spędziliśmy. W wigilię dostaliśmy mega niespodziankę-brat oznajmił , że powiększy się im rodzinka W I dzień świąt mieliśmy gości. Przyjechała ciocia, kuzynostwo, mi.in kuzynka z synkiem 4-miesięcznym- mały cudnie gaworzy, jest cały do schrupania.Gdy trzymałam go na rękach gadał i gadał, wszyscy się śmiali, że z kuzynem w brzuchu się porozumiewa ![]() A dziś odwiedziny u babci męża, gdzie zjechali się jego bracia. Główny temat rozmów to dzieci, bo jeden ze szwagrów ma 2miesieczną córę, a drugiemu maleństwo urodzi się w czerwcu. Mam w rodzinie mały babyboom ![]() Cytat:
jak najbardziej. Ja mam od 18 tc, a wczoraj to aż mi wyciekło przez biustonosz i na bluzce ślad zostawiło BeautifulLie strasznie mi przykro, że ex okazał się takim draniem! Normalnie mam ochotę mu nagadać! Szok! Nie zasługuje na ciebie bez dwóch zdań. Dobrze, że masz oparcie w bliskich, dasz sobie radę, bardzo w to wierzę, a on jeszcze przyjdzie do ciebie Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-12-26 o 18:53 |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam kciuki żeby te wszystkie choróbska was opuściły. A dokładniej was, wasze dzieci i tż
Chyba ktoś nieszczerze życzył nam zdrowia ![]() Ja się trochę martwię, bo od wczoraj coś mi się stało ze wzrokiem i rozmazuje mi się obraz Drętwieją mi też ręce ![]() Zaraz koniec roku
|
|
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() a u nas dzisiaj byli dziadkowie Marcelka czyli rodzice moi i małża. Babcie naniosły przysmaków plus to co my przygotowaliśmy i stół się uginał. Dziadkowie grali z Marcelem w jengę, pogadaliśmy, miło spędziliśmy czas. Szkoda, że nie mogli przyjść moi siostra i brat i siostra mężą, ale w sumie dość późno wyszło, ze to u nas będzie dzisiaj gościna i mieli już swoje plany. A mąż stwierdził, że widzi same plusy niepicia alkoholu, a to jego pierwsze święta bezalkoholowe odkąd go znam ![]() Teraz moja Hela myje naczynia, moja Frania pierze obrus, mój mąż złożył stół, a ja mogę wejść na wizaż ![]() Marcel dzisiaj juz o wiele lepiej, oddycha normalnie, zmiana antybiotyku, nebulizacje 3 razy dziennie i od razu jest poprawa. Ale niezbyt zadowolony z tego powodu, że w piątki dzieciaki mogą przynosić swoje zabawki do p-kola i wszyscy jutro przyniosą prezenty gwiazdkowe, a on musi w domu siedzieć ![]() Ja zaś jutro jadę na krzywą cukrową i tez niezbyt się z tego cieszę, bo każde kłucie dla mnie to wyzwanie, a co dopiero dwa jednego dnia. Obym tylko cukrzycy nie miała, bo załamiemy się obie, Mała i ja. A właśnie, dzisiaj teściowa widząc, jak pożeram kawał ciasta jeden za drugim olewając mięso, stwierdziła, że to chyba dziewczynka mieszka w brzuchu, bo chłopcy lubią mięcho a dziewczyny słodycze zna mnie przecież już kilkanaście lat i wie, że do tej pory wolałam porządny dwudaniowy obiad niż ciacho![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Dlaczego chcesz rodzić zaraz po Sylwestrze, masz termin dopiero na początek marca, coś taka wyrywna?
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
Bebe ciesze sie ze z Marcelkiem lepiej
A mnie przed chwilą szlag trafil no dowiedzialam się ze eks idzie na sylwestra do naszego wspólnego kumpla. Juz teraz całkiem widzę jak ubolewa nad strata mnie i malego masakra rozniesie mnie Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że wszystkich pognałaś do roboty, a sama siedzisz na wizażu ![]() Wiesz, że mi wszyscy wróżą rychły poród? Podobno brzuch już mi się bardzo obniżył |
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech spada na bambus gnojek. Jeszcze się przekona co stracił |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
BeautifulLie Mi sie wydaje, że on specjalnie chce by Cie szlag trafił i pokazuje, że wcale go nie obchodzi, że odeszłaś, a pewnie ściska go w środku
bebe97 Widzę, że ktoś się wyłamał co do wróżenia płci Fajnie, że Marcel już lepiej, przynajmniej pograć mógł. Lubiłam bardzo grać w jenge baja_86 Ale jaja, a jak się wszyscy spotkacie i nagle wszystkie dzieci zaczną płakać? Jak do mojej babci przyjeżdża kilkanaście dzieci w wieku od 1 - 13 lat to jest masakra, a jak teraz wszyscy będą w podobnym wieku, to będzie wesoło "będzie sie działo" ![]() Cytat:
taka jestem gościnna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Bardzo staram sie nie panikowac, ale jak siedze bezczynnie to rozne mysli przychodza mi do glowy 
U mnie też cisza. Rano coś tam się przesunęło w brzuchu, ale na razie cisza, wczoraj też coś słabo było 

. Twój maluszek nie mógł lepiej trafić 

chyba zaraz popędzę do lodówki

.