|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() W książce "język niemowląt" babka polecala inna metodę i ta wydaje mi sie juz ludzka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ---------- Cytat:
Gratulacje 3 miesięcy! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Adaś ostatnio mocno ulewa takim gęstym. Może dlatego, że pcha rączki do buzi.
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Natalka dostała 12 prezentów, ale z tego jedna zabawka, którą już miała ![]() A tak ogólnie to fajnie nam czas leci, mała jest bardzo grzeczna tylko widzę,że trochę mi się jej rytm dobowy rozregulował i nie wiem jak teraz wrócimy do starego... Wczoraj miała randkę z 7-miesięczym Igorkiem, ale ją zaczepiał ![]() I uzyskała ksywę "włochacz" ![]() Tak a'propos tuta prawdziwy włochacz ![]() Cytat:
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
ja mam swiat dosc i troche
juz sie nie moge doczekac az jutro wyjedziemy do szklarskiej. wprawdzie nie ma sniegu ale zawsze to odpoczynek w gorach. moje dziecko placze i placze bez przerwy za duzo bodzcow ale generalnie zawsze jest takie wiec nic nowego ![]() nie umiem zaczac realizowac regularnego trybu dnia i jestem zla na to! na siebie!!! wczoraj bylismy z tz na hobbicie w kinie ja nie znosze kina ale bylo ekstra imax i 3d dzis siedzimy u mojej mamy i bedziemy wcinac pysznosci causki Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#1055 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() moja mala tak troche marudzi ;/
#1056 |
Zakorzenienie
|
a my Wigilie i wczorajszy dzień u moich rodziców spędziliśmy, T. siedziała w domu, zaproszona była oczywiście w jeden i drugi dzień alee no właśnie ale
![]() a dzisiaj nie wiem, też mamy zaproszenie do M. do mojego chrzestnego dziewczyny bo mnie gryzie strasznie to wprowadzanie pokarmów, przed zaśnięciem o tym myślę, w nocy mi się to śni ![]() ![]() powiedzcie czy najpierw dać kaszkę czy kleik? co to za różnica? ![]() i hm, czy podać najpierw tą kaszkę/kleik, czy marchewkę/ziemniaka/jabłko? i które z tych ostatnich trzech wymienionych najmniej zatwardza? bo Ola robi jedną kupkę na dzień czasem co drugi dzień więc nie chciałabym zaszkodzić. Co by było najlepsze? aha i pytanie do Ladan, Ty podałaś marchewkę i teraz tą marchewkę codziennie podajesz? przez jaki okres, kiedy coś następnego? nie dajesz kaszek/kleików?
#1057 | |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane!My dziś mamy w planie nigdzie się nie ruszac i odpoczywac w domku
![]() Lilek dostał sporo pluszaków,bluzke,konika morskiego,lalke,klucze z Fp, książeczki,i bardzo fajne drewniane zabawki m.in sorter, 3piramidki w 1 i taką manualną zabawke tego typu co w Ikei są(nie wiem jaka jest ich prawidłowa nazwa-chodzi mi o te poskręcane druty z drewnianymi kuleczkami w środku..)tak więc mikołaj bogaty był-nawet sie niespodziewalismy ![]() a moją dietę szlag trafił ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Larysko mnie tez te dokarmianie spedzało sen z powiek.Zdecydowałam się ze zaczne nie od kleiku,kaszki tylko od warzywka a konkretnie ziemniaczka.Narazie gotuje jej polowe kartofelka wymieszanego z mm, ale i tak podaje zaledwie kilka łyczeczek(nawet nie całych tylko tak na końcówce)Póki co nie zauważyłam zadnych niepokojących reakcji.Kupa tez się nie zmieniła.W sobote zaczynam podawać marchewke. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-26 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
To ładnie z jej strony
![]() Nephelin gratulacje dla Wiktorka ! Moja panna dzisiaj kończy 3 miesiące ![]() ![]() ![]() Laryska z tym rozszerzaniem diety to zauważyłam że bardzo różnie mamy robią. Od czego byś nie zaczęła krzywdy dziecku nie zrobisz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma mi to dokladnie przeslac ale po nowym.roku moze jutro.lub pojutrze znajde chwilke to wam.napisze.mniej wiecej ale naprawde sposob o.ktorym.tu nikt.nie.pisal a wydaje mi sie.mega fajny a co.ciekawe opowiadala mi ze.miala kolezanke.ktora.do.9 moesiecy.podawala tylko mleko potem.sloiczki od razu wieloskladnikowe a.druga ktora 12miesiecy tylko kp a.potem.od.razu dziecko.siadlo do.normalnego obiadu wiec reguly nie.ma Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi wlasnie jak to jest z tymi kaszkami?
co mam dodac pol lyzeczki kleik ryzowy czy np moge dac pol lyzeczki bananowej np albo innej smakowej ![]() ja juz zakupilam sloiczek marchewki ![]() a jak robila mataal?? a jeszcze mam pytanie ile moze stac otwarty sloiczek z marchewka np 2 dni?
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-12-26 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
swą, no właśnie, ja z Ada próbowałam przeplakiwania na zaśnięcie, walczyliśmy 3 dni i daliśmy sobie spokój, nie na moje nerwy takie metody Cytat:
Ja muszę zacząć zapisywać kiedy je i śpi Iga, żeby zobaczyć, czy jest w tym jakąś regularniść, bo narazie wydaje mi się, ze nie Cytat:
No wlochacz niesamowity, aż trudno uwierzyc Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
mnie artykuł utwierdził w moim przekonaniu
![]() ![]() swoją drogą, ile taki słoiczek - ziemniak, marchewka kosztuje? ze 3zł? ![]() Natala, myślę jak Ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1064 |
Wtajemniczenie
|
My niestety nie mamy tyle szczęścia..Owszem ziemniaki dostalismy ze sprawdzonego źródła.Marchewke kupiliśmy w sklepie ekologicznym ale wiadomo ze czasem te ekologiczne są tylko z nazwy..Dojścia do pozostałych warzywek nie mamy dlatego chcąc nie chcąc będziemy podawac słoiczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1066 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ziemniaczka już gotowego zalewałaś trochę MM? taką papkę zrobiłaś? i masełka dodałaś czy nie? Cytat:
![]() ![]() jutro mam zamiar właśnie kleik kupić pewnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() stresują ludzi ![]()
![]() |
#1067 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Tassiu własnie przeczytałam artykuł...zakręciłam się porządnie.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Larysa moj TZ zrobil mm i dodal lyzke kleiku ryzowego nestle i smoczki 3 aventu lipnie sie sprawdzily. Zmienilam 3 w czasie karmienia. Dzis ja przygotuje i zrobie tak. Wleje wrztek do butelki dodam kleik porzadnie zamieszam dopiero po tym doleje zimnej wody odpowiednia ilosc i dodam mm. Ja daje Filipowi sok jablkowy z Hippa ale rozcienczam wosa bo jest dosc kwasny i sie krzywil na sam. Dzis chyba mu poruszyl kiszke bo zrobil druga kupe po nim. Na produktach hipp jest info czy dziqla rozluzniajaco czy zestalajaco ![]() Do konca roku daje sok jablkowy i kleik pizniej od nowego roku wjezdza dynia..bo mam swoja. ![]() Co do prezentow to jade jutro kupic skrzynie na zabawki.. zeby sie nie kurzyly. I bede wyjmowac po jednej na miesiac. Szczeniaczek uczniaczek to najwiekszy szal... do tego klcuszki fp jakies grzechotki gryzaki lalka szmaciana ksiazeczka sliniaki skarpetki traktor grajacy jakies pianinko ze zwierzatkami i kasa.. bogaty Mikolaj..
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo ![]() od mojego brata Tusia dostała te klocki edukacyjne i ula-Kule z kubusiem puchatkiem,jest super! a ja się cieszę jak głupia bo super trafili,sama bym to kupiła ![]()
![]() |
#1071 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() witamy sie poświątecznie ![]() Jasio sie najeździł w gości ![]() ![]() ![]() w prezencie dostał trochę ubranek i zabawek ![]() nie wiem kiedy moje dziecko będzie się miało czas/ochotę tym wszystkim bawić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wszystkiego naj dla waszych maluchów! ![]()
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() jak po świętach? ja jestem przeżarta ![]() co do prezentów to ja nie pamiętam co dostałam ja, ani Miki bo w tym roku był szał ![]() ![]() ![]() ale Miki jest chyba zadowolony z konika morskiego bo od razu odpływa przy nim i go tuli ![]() ja też chcę już podawać Mikiemu prawdziwe jedzonko ![]() ![]() i pytanie: czy Wasze dzieci karmione KP najadają się w 5minut ![]() ![]() ![]()
#1073 |
Zakorzenienie
|
my na pewno wszystkiego swojego nei będziemy mieć, ale nie będę wydziwiać, tylko pójdę na rynek i kupię, nie musi mieć symbolu eko
![]() ledwo skończyła się wojna o kp i mm a zaraz będzie następna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
hejka
eh swieta swieta i po swietach malutki dostal fajne prezenty ale i tak uwazam ze takienu malemu dsiecku to przesada tym bardziej ze ma mnostwo grzechotek itd jadlam wszystko oprocz kapusty z grochem ale kilka lyzek bigosu tak codo wprowadzania ja kp jak najdluzj i nie podaje nuc dodatkowo ale jak zacne to napewno bede sama gotowac warzywa z targu bo ibnych nie bede miala raczej a tak w ogole wygladam jak slon i dobrze ze nowy rok bo zabieram sie za sibie jak to jedzonko sie skonczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- tak kaska moj tez sie najada w 5 min;p co ciekawe z butli juz tak szybko nie je wogole czuje sie jak dziwolag bo nie przebralam Alka swiatecznie i nie ma sesji jako mikolajek itp ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po świętach mam zamiar podać jabłuszko z bobovity. I tak dalej będę podawać coraz więcej produktów- po swojemu ![]() A u nas po swiętach ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedynie kaszki chce jej podawać dobre i bezcukrowe ![]() ja zaczynam 25 stycznia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hania też się najada w 5 minut ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Natala a tą ekspozycję na gluten trzeba robić? nie mogę tego łączyć z wprowadzaniem np marchewki, ziemniaczka?
![]() ja też wszystko jadłam i z Mikim ok ![]()
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 minut mu się nie zdarza. 10 minut to minimum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.