|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
no ale, każdy jest odpowiedzialny sam za swoje dzieci i metody wychowawcze jakie stosuje. W książce "język niemowląt" babka polecala inna metodę i ta wydaje mi sie juz ludzka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ---------- Cytat:
Gratulacje 3 miesięcy! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Adaś ostatnio mocno ulewa takim gęstym. Może dlatego, że pcha rączki do buzi.
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Natalka dostała 12 prezentów, ale z tego jedna zabawka, którą już miała ![]() A tak ogólnie to fajnie nam czas leci, mała jest bardzo grzeczna tylko widzę,że trochę mi się jej rytm dobowy rozregulował i nie wiem jak teraz wrócimy do starego... Wczoraj miała randkę z 7-miesięczym Igorkiem, ale ją zaczepiał ![]() I uzyskała ksywę "włochacz" ![]() Tak a'propos tuta prawdziwy włochacz http://netafoto.blogspot.com/2013/10/alanek_21.htmlCytat:
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam swiat dosc i troche
juz sie nie moge doczekac az jutro wyjedziemy do szklarskiej. wprawdzie nie ma sniegu ale zawsze to odpoczynek w gorach. moje dziecko placze i placze bez przerwy za duzo bodzcow ale generalnie zawsze jest takie wiec nic nowego ![]() nie umiem zaczac realizowac regularnego trybu dnia i jestem zla na to! na siebie!!! wczoraj bylismy z tz na hobbicie w kinie ja nie znosze kina ale bylo ekstra imax i 3d dzis siedzimy u mojej mamy i bedziemy wcinac pysznosci causki Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
hej
my tez zaraz jedziemy do mojej mamy potem do tesciowej![]() moja mala tak troche marudzi ;/
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
a my Wigilie i wczorajszy dzień u moich rodziców spędziliśmy, T. siedziała w domu, zaproszona była oczywiście w jeden i drugi dzień alee no właśnie ale
to dzikus jest chybaa dzisiaj nie wiem, też mamy zaproszenie do M. do mojego chrzestnego dziewczyny bo mnie gryzie strasznie to wprowadzanie pokarmów, przed zaśnięciem o tym myślę, w nocy mi się to śni ![]() powiedzcie czy najpierw dać kaszkę czy kleik? co to za różnica? mówiłyście że jedną łyżeczkę do mleka dodać, ale tak z torebki jedną łyżeczkę, czy najpierw tą kaszkę/kleik się jakoś gotuje, coś robi? (wiem, może durne pytania, ale to naprawdę jest dla mnie nowe wszystko)i hm, czy podać najpierw tą kaszkę/kleik, czy marchewkę/ziemniaka/jabłko? i które z tych ostatnich trzech wymienionych najmniej zatwardza? bo Ola robi jedną kupkę na dzień czasem co drugi dzień więc nie chciałabym zaszkodzić. Co by było najlepsze? aha i pytanie do Ladan, Ty podałaś marchewkę i teraz tą marchewkę codziennie podajesz? przez jaki okres, kiedy coś następnego? nie dajesz kaszek/kleików?
|
#1057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane!My dziś mamy w planie nigdzie się nie ruszac i odpoczywac w domku
![]() Lilek dostał sporo pluszaków,bluzke,konika morskiego,lalke,klucze z Fp, książeczki,i bardzo fajne drewniane zabawki m.in sorter, 3piramidki w 1 i taką manualną zabawke tego typu co w Ikei są(nie wiem jaka jest ich prawidłowa nazwa-chodzi mi o te poskręcane druty z drewnianymi kuleczkami w środku..)tak więc mikołaj bogaty był-nawet sie niespodziewalismy ![]() a moją dietę szlag trafił jak tylko zasiadłam do Wigilijnego stołłu i zobaczyłam tego karpia,tę rybę po grecku ,tego łososia to nie mogłam się powstrzymac..od jutra od nowa uderzeniowa,no cóż -zycie nie załuję![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Larysko mnie tez te dokarmianie spedzało sen z powiek.Zdecydowałam się ze zaczne nie od kleiku,kaszki tylko od warzywka a konkretnie ziemniaczka.Narazie gotuje jej polowe kartofelka wymieszanego z mm, ale i tak podaje zaledwie kilka łyczeczek(nawet nie całych tylko tak na końcówce)Póki co nie zauważyłam zadnych niepokojących reakcji.Kupa tez się nie zmieniła.W sobote zaczynam podawać marchewke. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-26 o 12:56 |
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
To ładnie z jej strony
Nephelin gratulacje dla Wiktorka ! Moja panna dzisiaj kończy 3 miesiące ![]() ![]() Laryska z tym rozszerzaniem diety to zauważyłam że bardzo różnie mamy robią. Od czego byś nie zaczęła krzywdy dziecku nie zrobisz Ja chyba zacznę od kleiku do mleka na noc a z warzyw na pewno nie od mafefki bo Majusia rzadko kupka i jeszcze ją bardziej zatwardzi. Ja zacznę od dynii bo mam własną mrożoną. Też nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Chyba pójdę śladami Matall
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma mi to dokladnie przeslac ale po nowym.roku moze jutro.lub pojutrze znajde chwilke to wam.napisze.mniej wiecej ale naprawde sposob o.ktorym.tu nikt.nie.pisal a wydaje mi sie.mega fajny a co.ciekawe opowiadala mi ze.miala kolezanke.ktora.do.9 moesiecy.podawala tylko mleko potem.sloiczki od razu wieloskladnikowe a.druga ktora 12miesiecy tylko kp a.potem.od.razu dziecko.siadlo do.normalnego obiadu wiec reguly nie.ma Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi wlasnie jak to jest z tymi kaszkami?
co mam dodac pol lyzeczki kleik ryzowy czy np moge dac pol lyzeczki bananowej np albo innej smakowej ?ja juz zakupilam sloiczek marchewki musze kasze dokupic bo sie juz nie najada mlekiema jak robila mataal?? a jeszcze mam pytanie ile moze stac otwarty sloiczek z marchewka np 2 dni?
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-12-26 o 13:57 |
|
|
|
#1061 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
swą, no właśnie, ja z Ada próbowałam przeplakiwania na zaśnięcie, walczyliśmy 3 dni i daliśmy sobie spokój, nie na moje nerwy takie metody Cytat:
Ja muszę zacząć zapisywać kiedy je i śpi Iga, żeby zobaczyć, czy jest w tym jakąś regularniść, bo narazie wydaje mi się, ze nie Cytat:
No wlochacz niesamowity, aż trudno uwierzyc Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
mnie artykuł utwierdził w moim przekonaniu
słoiczki też pewnie czasem dostanie, ale zacznę od własnego eko ziemniaka, którego babka własnoręcznie zebrałaswoją drogą, ile taki słoiczek - ziemniak, marchewka kosztuje? ze 3zł? ![]() Natala, myślę jak Ty |
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie kupoiwac sloiczki tylko teraz wzielam pare z 1 lyzeczka
|
|
#1064 |
|
Wtajemniczenie
|
My niestety nie mamy tyle szczęścia..Owszem ziemniaki dostalismy ze sprawdzonego źródła.Marchewke kupiliśmy w sklepie ekologicznym ale wiadomo ze czasem te ekologiczne są tylko z nazwy..Dojścia do pozostałych warzywek nie mamy dlatego chcąc nie chcąc będziemy podawac słoiczki.
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też skłaniałam się ku niemu na początek, tylko nie wiem skąd my mamy ziemniaki, muszę rodziców spytać bo tutaj T. ma ze sklepu z niesprawdzonego źródłaziemniaczka już gotowego zalewałaś trochę MM? taką papkę zrobiłaś? i masełka dodałaś czy nie? Cytat:
ale i z drugiej strony nie mogę się tego doczekać jutro mam zamiar właśnie kleik kupić pewnie przejdzie przez to? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
stresują ludzi
|
|
#1067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Tassiu własnie przeczytałam artykuł...zakręciłam się porządnie.. |
||
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Larysa moj TZ zrobil mm i dodal lyzke kleiku ryzowego nestle i smoczki 3 aventu lipnie sie sprawdzily. Zmienilam 3 w czasie karmienia. Dzis ja przygotuje i zrobie tak. Wleje wrztek do butelki dodam kleik porzadnie zamieszam dopiero po tym doleje zimnej wody odpowiednia ilosc i dodam mm. Ja daje Filipowi sok jablkowy z Hippa ale rozcienczam wosa bo jest dosc kwasny i sie krzywil na sam. Dzis chyba mu poruszyl kiszke bo zrobil druga kupe po nim. Na produktach hipp jest info czy dziqla rozluzniajaco czy zestalajaco ![]() Do konca roku daje sok jablkowy i kleik pizniej od nowego roku wjezdza dynia..bo mam swoja. ![]() Co do prezentow to jade jutro kupic skrzynie na zabawki.. zeby sie nie kurzyly. I bede wyjmowac po jednej na miesiac. Szczeniaczek uczniaczek to najwiekszy szal... do tego klcuszki fp jakies grzechotki gryzaki lalka szmaciana ksiazeczka sliniaki skarpetki traktor grajacy jakies pianinko ze zwierzatkami i kasa.. bogaty Mikolaj..
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo ![]() od mojego brata Tusia dostała te klocki edukacyjne i ula-Kule z kubusiem puchatkiem,jest super! a ja się cieszę jak głupia bo super trafili,sama bym to kupiła http://allegro.pl/edukacyjna-kula-ku...805085264.html
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witamy sie poświątecznie ![]() Jasio sie najeździł w gości oczywiście poza domem grzeczniutki, w domu "maruda" i tylko na rączki myślę ze tak odreagowywał dzień pełen wrażeń i dużej ilości gości, hałasu![]() w prezencie dostał trochę ubranek i zabawek ![]() nie wiem kiedy moje dziecko będzie się miało czas/ochotę tym wszystkim bawić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wszystkiego naj dla waszych maluchów!
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
jak po świętach? ja jestem przeżarta ![]() co do prezentów to ja nie pamiętam co dostałam ja, ani Miki bo w tym roku był szał zawsze było dużo prezencików, ale w tym roku aż fotki zrobiłam ![]() ale Miki jest chyba zadowolony z konika morskiego bo od razu odpływa przy nim i go tuli ja też chcę już podawać Mikiemu prawdziwe jedzonko ciekawa jestem jego reakcji, ale jeszcze musi poczekać ![]() i pytanie: czy Wasze dzieci karmione KP najadają się w 5minut bo mój ma jakiegoś spida ostatnio, a ja już panika czy przybiera ale chyba jest ok bo on o jedzonko by się upomniał
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
my na pewno wszystkiego swojego nei będziemy mieć, ale nie będę wydziwiać, tylko pójdę na rynek i kupię, nie musi mieć symbolu eko
![]() ledwo skończyła się wojna o kp i mm a zaraz będzie następna
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
eh swieta swieta i po swietach malutki dostal fajne prezenty ale i tak uwazam ze takienu malemu dsiecku to przesada tym bardziej ze ma mnostwo grzechotek itd jadlam wszystko oprocz kapusty z grochem ale kilka lyzek bigosu tak codo wprowadzania ja kp jak najdluzj i nie podaje nuc dodatkowo ale jak zacne to napewno bede sama gotowac warzywa z targu bo ibnych nie bede miala raczej a tak w ogole wygladam jak slon i dobrze ze nowy rok bo zabieram sie za sibie jak to jedzonko sie skonczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- tak kaska moj tez sie najada w 5 min;p co ciekawe z butli juz tak szybko nie je wogole czuje sie jak dziwolag bo nie przebralam Alka swiatecznie i nie ma sesji jako mikolajek itp ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale to chyba zależy ile dasz kleiku, bo im więcej tym bardziej będzie gęste. Ja zaczynam delikatnie )Po świętach mam zamiar podać jabłuszko z bobovity. I tak dalej będę podawać coraz więcej produktów- po swojemu ![]() A u nas po swiętach ok Dzisiaj są chrzciny mojego siostrzeńca. Właśnie trwa pod moją sypialnią 'impreza', mąż usypia Filipka a ja nadrobiłam zaległości wizażowe- dobrze, że święta więc nie było tego dużo
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie kaszki chce jej podawać dobre i bezcukrowe ja zaczynam 25 stycznia najpierw kaszka glutenowa przez 2 tygodnie w ramach ekspozycji, a potem marchewka, marchewka z jabłkiem, z dynią, z ziemniaczkiem... a potem już samo pójdzie
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłam chyba wszystko o dziwo mój brzuch zniósł to gorzej niż Hani ![]() Hania też się najada w 5 minut no, czasami jak chce przysnąć to ssie dłużej
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Natala a tą ekspozycję na gluten trzeba robić? nie mogę tego łączyć z wprowadzaniem np marchewki, ziemniaczka?
jaka ja ciemnaja też wszystko jadłam i z Mikim ok
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 minut mu się nie zdarza. 10 minut to minimum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

no ale, każdy jest odpowiedzialny sam za swoje dzieci i metody wychowawcze jakie stosuje. 

[/RIGHT]
mówiłyście że jedną łyżeczkę do mleka dodać, ale tak z torebki jedną łyżeczkę, czy najpierw tą kaszkę/kleik się jakoś gotuje, coś robi? (wiem, może durne pytania, ale to naprawdę jest dla mnie nowe wszystko)

przejdzie przez to? 
ciekawa jestem jego reakcji, ale jeszcze musi poczekać
ale chyba jest ok bo on o jedzonko by się upomniał ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)