Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-26, 17:52   #3691
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Izuś piękny brzusio

Berbie musisz zacząć mocno wierzyć w swoją kruszynkę

Edytte - a którego masz urodziny - może się jeszcze uda

========================= ==========
witam po świątecznym zamieszaniu piszę "po" bo u nas już część gości pojechało i już ogarnęliśmy trochę chatę i raczymy się swojskim winkiem od tatusia przy kominku błogie lenistwo u nas nastało

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 18:08   #3692
jana
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

oj, nie zdążyłam przed Świętami z życzeniami, ale chociaż na resztę świętowania życzę Wam dużo milości, radości, spokoju i nadziei.
Ale wędrowanie od rodziców do teściów, męczące to świętowanie

Iza cisza? nie męczą Cię jeszcze pytania, "czy to JUŻ?"

Hosenka przykro mi, że spędzasz święta w szpitalu, ale przynajmniej będzie bezpiecznie, za rok na święta będziesz je wspominać z uśmiechem

Berbi, Anitka super, że po wizytach wszystko dobrze, ja byłam w poniedziałek i mały też ma się dobrze, ma już 450dkg

kurcze ciągle te ruchy takie nieregularne, pamiętacie jak miałyście na tym etapie w 23tc? w nocy trochę, potem rano, cały dzień ciiiisza... słodkie i na lewy bok na małego nie działa mało tych ruchów, czy na tym etapie to norma?

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 18:55   #3693
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jedna rączka Tymona odnalazła drugą!
Prawie codziennie cos nowego
To niesamowite jest

Ach. Święta pełna para- dotarła paczuszka od Mikołajki!
Dzieki Wikuś! :roza
Foto pozniej
ale miło się czyta takie wieści

i cieszę się, że przynajmniej ta druga paczuszka doszła. Upominek nie był do końca przemyślany, bo czasu było mało a nie chciałam, żebyś tak całkiem bez niczego została
wkleję fotkę tej pierwszej paczuszki, bo miałam jakieś "psie czucie", że mi ją zwiną, ponieważ woski do świecy pachniały zbyt mocno (jaki to musi być zapach, gdy się ich używa ). Aniołek i renifer był specjalnie dla Ciebie robiony - wycinałam, w drewnie malowałam, ozdabiałam. A kartkę i opakowanie starałam się pod kolor wosków dobrać

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
U nas po wizycie też wszystko dobrze w środku wszystko zamknięte, Malutka szaleje jak szalona pewnie się cieszy na swoje pierwsze święta tż non stop z nią konwersuje, aż mi się śmiać czasami chce, ale słodkie to jest

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Myślę, że gdyby nie to, że to mój ósmy pobyt w szpitalu i to, że jestem tu teraz 2 tygodnie, to byłoby choć odrobinę lepiej.

Na oddziale zostały 3 czy 4 osoby.
Hosenko współczuję, ale tak jak dziewczyny piszą - za rok nie będziesz już o tym pamiętała

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
kooocurku - dziekuję, ze pytasz.
u mnie dalej to samo, z rodzicami cisza. bylam kilka razy, po różne pierdółki w domu za kazdym razem nawet nie wyjdą z pokoi jestem duchem
przykre to jest ja właśnie wróciłam od rodziców i myślę sobie, ze największy dar to pokój w rodzinie. U nas jest w sumie 6 rodzin, dużo dzieci i różnie to bywa, ale cichych dni jeszcze nigdy nie było

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
a tu moje ciasteczka
ale smakowicie wyglądają capnęłabym parę do wieczornej kawy

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Jezusicek się narodził, naprawdę! Wróciłam z pięknej, góralskiej Pasterki!

Pozdrowienia spod choinki- w tym roku nietypowej i przez większość domowników nieakceptowanej - nazywanej krzokiem, chochołem lub strachem na wróble.
choinka super ale ja chciałabym taki prezent pod choinką, jaki Ty masz w wózku cudowna ta Twoja Kasia

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Dziś byliśmy w kościele i Stasio zrobił..rewolucję Podchodził do dziewczynek i głaskał je po buzi

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witam z rana. Długo się nie odzywałam, ale jakoś nie bardzo miałam po drodze na wątek. Dużo pracy + marazm + brak weny i ogólnie jakieś zagubienie. Widzę, pięknie świętujecie, takie wspaniałe choinki, wypieki. Cudo. A do mnie w samą wigilie zawitała @ a już myślałam że po świętach trzeba będzie podskoczyć do apteki po test. Piękny miałabym prezent na zbliżające się w styczniu urodziny. Niestety.
edytte, współczuje ja też czekam na taki prezent - kolejne okazje mijają i nic, ale nie tracę nadziei

Izuś, brzuszek śliczny, ale chyba się jeszcze nie opuścił Małemu dobrze u Mamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC040004.jpg (182,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC040006.jpg (120,9 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2013-12-26 o 19:10
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 20:27   #3694
ciociami
Raczkowanie

Iza ale masz fajny ten brzuszek.

Mam problem z zalaczeniem mojej choinki.
Nie zobaczycie jej
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 21:25   #3695
zebrawpaski
Zakorzenienie

ciociami- otwórz zdjęcie w paint-cie i zmniejsz
iza- trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe przyjście na świat Dominika
wika- ale piękny był ten prezent dla Kubeczka (mam nadzieję, że złodziej poparzył paluchy na świecy)
wika - dziękuję - a dzisiaj przed oficjalną wizytą kolędników została zdjęta czapka z choinki i zastąpiona piękną kokardą
BERBIe- gdybym nie wylądowała w szpitalu w 8tc z Kasią i nie musiała brać L4 to tez bym nie mówiła najchętniej nikomu o ciąży... a że gruba jestem to ukrywałabym do końca
książkę mam ale nie pożyczę
pora przełamać strach....
niosąc do domu "w oczekiwaniu na dziecko" czułam się jak 13-latka przemycająca do swojego pokoju podręcznik kamasutry....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:02   #3696
Luna0
Zakorzenienie

Iza pojechala do szpitala, rozwarcie na palec i jutro prowokacja porodu ale ordynator dopiero zdecyduje czy oxy czy tabletki

Nadrobie was jutro dziewczynki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:43   #3697
Maga83
Zakorzenienie

To czekamy na wiadomości

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:45   #3698
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Monia ja wiem jak to jest ciężko z takim marudnym dzieckiem. Mi Olek też nie chce w domu zasypiac. Po 5 godz wytrzymuje ale już po 3 jest marudny i go noszę i próbuje uspic. Dlatego my nawet w deszcz chodzimy na spacery bo w wózku zasypia po 3-3,5 godz
późną jesienią postanowiłam, że koniec spania na dworze, bo co będzie na mrozie? mrozów nie ma, ale jednak trzymam się tego. widzę, że jak mamy normalny rytm dnia, jak wychodzimy na spacery to po spacerze Jakubowi lepiej się śpi w domu, szybciej zasypia, jest mniej marudny (nie to, że ideał, bo zdecydowanie daleko mu, ale w porównaniu z tym co jest teraz....). te 3 dni świąt to koszmar pod tym względem. J. jest tak marudny, że roznosi cały dom, a my ledwo żyjemy. zasypia po 5-7 godzinach od definitywnej porannej pobudki, marudzi, płacze, wścieka się, śmieje, krzyczy i tak w kółko. jest ledwo żywy, oczy lecą mu ze zmęczenia, nie wie co ze sobą zrobić, a nie może zasnąć ani w łóżeczku, na rękach, jak go lulamy, kołyszemy... praktycznie nie mamy czasu na zabawę, bo albo spacer, albo karmienie, albo my jemy i on siedzi z nami w kuchni, albo usypianie, usypianie, usypianie.. dziś po południu usypialiśmy go 1,5 godz, spał 0,5 godz, na noc usypialiśmy kolejne 1,5 godz co się rzadko zdarza bo jednak wieczorem jest tak padnięty, że w 30 min zazwyczaj zasypia. mam na prawdę dość i cieszę się, że już po świętach.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
tak się zastanawiała, czy któraś z was mogłaby mi pożyczyć książkę o ciąży itp.? kupić się boję, wypożyczyć z biblioteki nie mogę będę bardzo wdzięczna.
ja nic nie mam

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Obniżył się?
wg mnie nie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-26, 22:52   #3699
zebrawpaski
Zakorzenienie

monika- u nas jest święto jak Kasia śpi w dzień...cały czas biega ma mnóstwo rzeczy do zrobienia, nie ma czasu jeść- znowu mamy spadek 300 gram i waga pokazuje 8700!

od 2 tygodni Kasia nie zjadła zupy (raz kilka łyżeczek), ani jednego deseru owocowego (bo surowych owoców to w ogóle nie je) i ani jednego warzywa
jedynie mleko, jajka, kęsy chleba, parówka, kaszka- żywienie prawie jak u dunkana...

iza- ale masz punktualnego syna!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-12-27 o 00:49
Stary 2013-12-26, 23:17   #3700
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
kurcze ciągle te ruchy takie nieregularne, pamiętacie jak miałyście na tym etapie w 23tc? w nocy trochę, potem rano, cały dzień ciiiisza... słodkie i na lewy bok na małego nie działa mało tych ruchów, czy na tym etapie to norma?
w 23 to na pewno nieregularne, ale nie pamiętam, kiedy zaczęłam czuć regularnie, kiedy wiedziałam już jakie J. ma pory aktywności. na pewno ok 30 tc już wpadałam w panikę jeśli o danej godzinie nie zaczynał szaleć, nie zasnęłam dopóki nie uaktywnił się a potem nie spałam bo szalał, wtedy już znałam jego godziny a wcześniej różnie było, mniej więcej pory dnia/nocy, ale na Twoim etapie nie.
przez cały dzień nie czujesz bo ruszasz się, dziecko jest kołysane i lepiej mu się śpi, jeszcze trochę podrośnie, to i w dzień będzie kopać

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Iza pojechala do szpitala, rozwarcie na palec i jutro prowokacja porodu ale ordynator dopiero zdecyduje czy oxy czy tabletki
czekamy

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
monika- u nas jest święto jak Kasia śpi w dzień...cały czas biega ma mnóstwo rzeczy do zrobienia, nie ma czasu jeść- znowu mamy spadek 300 gram i waga pokazuje 8700!

od 2 tygodni Kasia nie zjadła zupy (raz kilka łyżeczek), ani jednego deseru owocowego (bo surowych warzyw to w ogóle nie je) i ani jednego warzywa
jedynie mleko, jajka, kęsy chleba, parówka, kaszka- żywienie prawie jak u dunkana...
Zeberko, mnie martwi (i to coraz bardziej) tylko to, że on nie nadaje się do niczego jak jest taki zmęczony. gdyby miał pełno energii i chciał się bawić to niech i wcale nie śpi w dzień, ale on ledwo żyje.. oczy lecą ze zmęczenia, płacze.. męczy się i on i my. wieczorem jest tak zmęczony, że nie ma siły mleka dopić, wypluwa butlę, ale i tak nie zasypia..

o jedzeniu ciężko mi się wypowiadać..
Stary 2013-12-27, 00:48   #3701
zebrawpaski
Zakorzenienie

monia- pewnie z biegiem czasu Jakub zacznie pokazywać co mu przeszkadza w zasypianiu
ostatnio układając Kasi do snu wykonałam wszystko jak zawsze ale podałam innego misia (bo ten etatowy był u dziadków na dole) co wywołało protest i misiek został mi wręczony z powrotem wraz z głośnym aaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Jak przyniosłam tego co ma zawsze -dziecko przytuliło miśka i zasnęło.
Martwi mnie Kasi niespanie bo sen to dla nas szansa na zwiększenie wagi a tak jak jest ciągle w ruchu to trudno wypatrywać przyrostu

damsko męska komunikacja i takie tam inne
jak któraś ma trochę czasu i ma ochotę posłuchać to polecam
http://www.youtube.com/watch?v=nmsJnv6TpCA

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-12-27, 08:49   #3702
Kubek29
Zadomowienie

Święta święta i po świętach

Wigilie spędziłam z małym w jego pokoju, bo wisiał cały czas na cycku i brzuszek go bolal.

choinka jest mega atrakcja, Najbardziej lubi byc noszony koło choinki wlasnie. Wgapia sie w ńia niesamowicie. Jak sie od miej odchodzi to przeraźliwie piszczy
Rączka wczoraj sięgnęła po ogon donozaura (zawieszka) i wsadzila go do buzi

Wika, szkoda ze paczuszka mie dotarła, ale ta tez jest fajna.

Izka- halo, alo!???
Sama robiłaś Aniołka?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-27 o 09:05
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 09:15   #3703
iza243
Zakorzenienie

Witam.przepraszam że się nie odnosze ale mam jakieś problemy z forum na tel.Był obchód mam mieć jakieś badania,ordynator nic nie mówił o wywoływaniu:coo::

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:39   #3704
rena5
Zakorzenienie

Izuś czekamy

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:14   #3705
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam po świętach

Iza czekamy

Rena już chyba nie da rady, bo mam 14 stycznia. Jakoś powoli tracę nadzieję. Dość mam tego życia od @ do @. Nie potrafię o niczym innym myśleć. Może warto sobie zrobić przerwę odpocząć na 2- 3 m-c?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Rena i chyba będę musiała znowu wrócić na dietę bo waga wróciła . Przyjmiesz mnie pod swoje skrzydła ?

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:10   #3706
wadera4
Wtajemniczenie

Witam się poświątecznie nareszcie cisza i spokój

W nocy z 25 na 26 grudnia miałam sen, że urodziłam dziecko.....

Zapisałam się na wizytę na 8 stycznia

Iza czekamy wszyscy

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:24   #3707
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam i ja po świętach, nadrobiłam ale przepraszam że sie nie odniosę do większości postów....

Zeberka piękna choineczka

IZUŚ czekamy z niecierpliwoscią....

Edytte przykro mi że @ zawitała....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:09   #3708
iza243
Zakorzenienie

Jestem po badaniach.Ordynator pow że porodowo kiepsko to wygląda.Dziś dostane 3 zastrzyki i dostałam tabletke na rozwarcie.Jutro kroplówka z oksy.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:19   #3709
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
monia- pewnie z biegiem czasu Jakub zacznie pokazywać co mu przeszkadza w zasypianiu
ostatnio układając Kasi do snu wykonałam wszystko jak zawsze ale podałam innego misia (bo ten etatowy był u dziadków na dole) co wywołało protest i misiek został mi wręczony z powrotem wraz z głośnym aaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Jak przyniosłam tego co ma zawsze -dziecko przytuliło miśka i zasnęło.
Martwi mnie Kasi niespanie bo sen to dla nas szansa na zwiększenie wagi a tak jak jest ciągle w ruchu to trudno wypatrywać przyrostu
kiedyś wcale nie potrafił zasypiać z przytulanką, jedynie tetra, od dłuższego czasu śpi z pluszową owieczką, nie zmieniam mu tego. inne są pory bo nie możemy trafić kiedy go położyć, kładzenie we wcześniej ustalonych godzinach nie przynosiło już rezultatu, więc próbując się dostosować do niego zaczęliśmy kłaść dopiero po obiedzie dając wcześniej obiad, ale widzę, że też jest kiepsko. noc do najlepszych też nie należała, więc od rana był marudny i zmęczony. był 1,5 godz na spacerze, ale też mu to nie pomogło za bardzo.

u nas odwrotnie. ja bym chciała, żeby J. zaczął się ruszać, żeby przestał tyle przybierać.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jestem po badaniach.Ordynator pow że porodowo kiepsko to wygląda.Dziś dostane 3 zastrzyki i dostałam tabletke na rozwarcie.Jutro kroplówka z oksy.
czekamy
Stary 2013-12-27, 14:20   #3710
jana
Raczkowanie

moni_ka.g dziękuję

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:34   #3711
BERBIE
Zakorzenienie

ja się cieszę, że już po świętach. czułam się jak małpa na wybiegu
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Berbie musisz zacząć mocno wierzyć w swoją kruszynkę
tu nie chodzi o to, że nie wierzę, ale o reakcję i pytania ludzi. jakby coś ze mną nie w porządku było "ale teraz wszystko ok?" "ojej, teraz wszystko będzie dobrze". to nie podnosi na duchu. wręcz przeciwnie czuję się teraz jakaś napiętnowana.

zeberko niedobra jesteś i tyle. na razie starczy mi internet
Stary 2013-12-27, 14:48   #3712
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Witam sie poświatecznie

Mam nadzieje, ze spedziłyscie fajne rodzinne swieta

Ja oczywiscie musialam poodwiedzac wszystkie babcie i ciotki i dopiero dzis odpoczywam po swietach

Bylam dzis u mojego ginia po L4 i po recepty. Posluchalismy serduszek dziewczynek Usg nie bylo sensu robic bo mialam 10 dni temu.
Pytalam lekarza o ruchy, jak to jest z regularnością.. Powiedzial tyle ze po 20tc sa juz te ruchy, ale regularność to dopiero wraz z 3 trymestrem, tak od 27-28tc. (Jana, nie musisz sie przejmowac, ja mam tak samo z ruchami jak u Ciebie). Pan dr powiedzial, ze nosze 2 malych czlowieków, ktorzy maja swoje humorki i czasami tez muszą spac ... No i wtedy sie nie ruszaja a matki wariuja hihihi

Jeszcze przez 2-3 tygodnie te ruchy u mnie nie beda regularne (w srode skonczylam 24tc)..

Izuś, czekamy

Berbie, ja mam gdzies tą ksiązke w wersji do czytania w kompie. Jak znajde, to Ci prześle

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:05   #3713
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Berbie, ja mam gdzies tą ksiązke w wersji do czytania w kompie. Jak znajde, to Ci prześle
dziękuję

dziewczyny, te które miały pappy, długo czekałyście na wynik? mi powiedziano 7 dni, ale nie spytałam czy 7 dni roboczych, teraz przecież tyle dni wolnych było...
Stary 2013-12-27, 15:14   #3714
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Witam sie poswiątecznie

natalia - Twoje ciasteczka - mega dobra robota. Pewnie też pyszna! podziwiam

ciociami - rogaliki wycinam z koła. może to dlatego te trójkąty lepiej się zwijają? a jak mają końce za długie to przycinam.
stasio podrywacz taki szarmancki od małego
to Wasza chatka tak oświetlona?

berbie
jesli chcesz mogę Ci swoje podesłać
mnie się jeszcze chwilkę nie przydadzą.

izus - brzusio marzenie!
i juz za chwilkę go nie będzie ...

zeberko - dobre to co napisałaś o książce

edytte- po świętach to więcej nas się będzie odchudzało...

milego weekendu!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:49   #3715
BERBIE
Zakorzenienie

właśnie zadzwoniła podniecona moja mama, ze znalazła w garażu (czyt. graciarni) moje łóżeczko
Stary 2013-12-27, 15:53   #3716
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
właśnie zadzwoniła podniecona moja mama, ze znalazła w garażu (czyt. graciarni) moje łóżeczko

Moje tez juz znalezione... Na strychu

WYMIANKA
Stary 2013-12-27, 15:55   #3717
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Moje tez juz znalezione... Na strychu
będziesz je użytkować? czy 2 takie same planujesz?
Stary 2013-12-27, 15:57   #3718
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
będziesz je użytkować? czy 2 takie same planujesz?
Pewnie bym je zużytkowala, jakbym sie spodziewala jednego potomka Musialabym tylko materacyk dokupic.. Ale mama mi obiecala 2 nowe lozeczka sosnowe, wiec skwapliwie skorzystam

WYMIANKA
Stary 2013-12-27, 16:06   #3719
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie bym je zużytkowala, jakbym sie spodziewala jednego potomka Musialabym tylko materacyk dokupic.. Ale mama mi obiecala 2 nowe lozeczka sosnowe, wiec skwapliwie skorzystam
u mnie mama i tż byliby też skłonni za nowym. ale dla mnie to zbędny wydatek. te pieniądze z któregokolwiek portfela przeznaczę na inny cel. poza tym ja jestem sentymentalna i mam znajomą, która mi za je grosze odnowi.
Stary 2013-12-27, 16:17   #3720
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
u mnie mama i tż byliby też skłonni za nowym. ale dla mnie to zbędny wydatek. te pieniądze z któregokolwiek portfela przeznaczę na inny cel. poza tym ja jestem sentymentalna i mam znajomą, która mi za je grosze odnowi.
Bardzo dobry pomysl. Zrobilabym dokladnie tak samo, jakbym nie czekala na 2 kobietki A tak niech maja, takie same
Bede kupowala u nas w miescie w sklepie hurtowni, praktycznie z samych szczebelkow, bez bajerow, malowanych zwierzakow, czy szuflady na dole Zatem tez nie wydam wiele i z tego sie ciesze

Planuje takie
http://sklep.rampers.pl/lozeczka/wuj...szek-p-93.html
albo takie
http://sklep.rampers.pl/lozeczka/wuj...szek-p-90.html

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2013-12-27 o 16:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości