|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Izuś piękny brzusio
Berbie musisz zacząć mocno wierzyć w swoją kruszynkę ![]() Edytte - a którego masz urodziny - może się jeszcze uda ![]() ========================= ========== witam po świątecznym zamieszaniu piszę "po" bo u nas już część gości pojechało i już ogarnęliśmy trochę chatę i raczymy się swojskim winkiem od tatusia przy kominku błogie lenistwo u nas nastało
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
oj, nie zdążyłam przed Świętami z życzeniami, ale chociaż na resztę świętowania życzę Wam dużo milości, radości, spokoju i nadziei.
Ale wędrowanie od rodziców do teściów, męczące to świętowanie ![]() Iza cisza? nie męczą Cię jeszcze pytania, "czy to JUŻ?" Hosenka przykro mi, że spędzasz święta w szpitalu, ale przynajmniej będzie bezpiecznie, za rok na święta będziesz je wspominać z uśmiechem Berbi, Anitka super, że po wizytach wszystko dobrze, ja byłam w poniedziałek i mały też ma się dobrze, ma już 450dkg kurcze ciągle te ruchy takie nieregularne, pamiętacie jak miałyście na tym etapie w 23tc? w nocy trochę, potem rano, cały dzień ciiiisza... słodkie i na lewy bok na małego nie działa
|
|
#3693 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cieszę się, że przynajmniej ta druga paczuszka doszła. Upominek nie był do końca przemyślany, bo czasu było mało a nie chciałam, żebyś tak całkiem bez niczego została ![]() wkleję fotkę tej pierwszej paczuszki, bo miałam jakieś "psie czucie", że mi ją zwiną, ponieważ woski do świecy pachniały zbyt mocno (jaki to musi być zapach, gdy się ich używa ). Aniołek i renifer był specjalnie dla Ciebie robiony - wycinałam, w drewnie malowałam, ozdabiałam. A kartkę i opakowanie starałam się pod kolor wosków dobrać Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja właśnie wróciłam od rodziców i myślę sobie, ze największy dar to pokój w rodzinie. U nas jest w sumie 6 rodzin, dużo dzieci i różnie to bywa, ale cichych dni jeszcze nigdy nie było ale smakowicie wyglądają capnęłabym parę do wieczornej kawy ![]() Cytat:
cudowna ta Twoja Kasia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Izuś, brzuszek śliczny, ale chyba się jeszcze nie opuścił Małemu dobrze u Mamy
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-12-26 o 19:10 |
|||||||
|
|
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
Iza ale masz fajny ten brzuszek.
Mam problem z zalaczeniem mojej choinki. Nie zobaczycie jej
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
ciociami- otwórz zdjęcie w paint-cie i zmniejsz
![]() iza- trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe przyjście na świat Dominika wika- ale piękny był ten prezent dla Kubeczka (mam nadzieję, że złodziej poparzył paluchy na świecy) wika - dziękuję - a dzisiaj przed oficjalną wizytą kolędników została zdjęta czapka z choinki i zastąpiona piękną kokardą ![]() BERBIe- gdybym nie wylądowała w szpitalu w 8tc z Kasią i nie musiała brać L4 to tez bym nie mówiła najchętniej nikomu o ciąży... a że gruba jestem to ukrywałabym do końca ![]() książkę mam ale nie pożyczę pora przełamać strach.... niosąc do domu "w oczekiwaniu na dziecko" czułam się jak 13-latka przemycająca do swojego pokoju podręcznik kamasutry....
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Iza pojechala do szpitala, rozwarcie na palec i jutro prowokacja porodu ale ordynator dopiero zdecyduje czy oxy czy tabletki
Nadrobie was jutro dziewczynki
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
To czekamy na wiadomości
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wg mnie nie. |
||
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
monika- u nas jest święto jak Kasia śpi w dzień...cały czas biega
ma mnóstwo rzeczy do zrobienia, nie ma czasu jeść- znowu mamy spadek 300 gram i waga pokazuje 8700!od 2 tygodni Kasia nie zjadła zupy (raz kilka łyżeczek), ani jednego deseru owocowego (bo surowych owoców to w ogóle nie je) i ani jednego warzywa jedynie mleko, jajka, kęsy chleba, parówka, kaszka- żywienie prawie jak u dunkana... iza- ale masz punktualnego syna!
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-27 o 00:49 |
|
|
|
#3700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez cały dzień nie czujesz bo ruszasz się, dziecko jest kołysane i lepiej mu się śpi, jeszcze trochę podrośnie, to i w dzień będzie kopać Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
o jedzeniu ciężko mi się wypowiadać.. |
|||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
monia- pewnie z biegiem czasu Jakub zacznie pokazywać co mu przeszkadza w zasypianiu
ostatnio układając Kasi do snu wykonałam wszystko jak zawsze ale podałam innego misia (bo ten etatowy był u dziadków na dole) co wywołało protest i misiek został mi wręczony z powrotem wraz z głośnym aaaaaaaaaaaaaaaaaa! Jak przyniosłam tego co ma zawsze -dziecko przytuliło miśka i zasnęło. Martwi mnie Kasi niespanie bo sen to dla nas szansa na zwiększenie wagi a tak jak jest ciągle w ruchu to trudno wypatrywać przyrostu damsko męska komunikacja i takie tam inne jak któraś ma trochę czasu i ma ochotę posłuchać to polecam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=nmsJnv6TpCA
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Święta święta i po świętach
![]() Wigilie spędziłam z małym w jego pokoju, bo wisiał cały czas na cycku i brzuszek go bolal. choinka jest mega atrakcja, Najbardziej lubi byc noszony koło choinki wlasnie. Wgapia sie w ńia niesamowicie. Jak sie od miej odchodzi to przeraźliwie piszczy ![]() Rączka wczoraj sięgnęła po ogon donozaura (zawieszka) i wsadzila go do buzi Wika, szkoda ze paczuszka mie dotarła, ale ta tez jest fajna. Izka- halo, alo!??? Sama robiłaś Aniołka? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-27 o 09:05 |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.przepraszam że się nie odnosze ale mam jakieś problemy z forum na tel.Był obchód mam mieć jakieś badania,ordynator nic nie mówił o wywoływaniu:coo::
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś czekamy
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
Iza czekamy Rena już chyba nie da rady, bo mam 14 stycznia. Jakoś powoli tracę nadzieję. Dość mam tego życia od @ do @. Nie potrafię o niczym innym myśleć. Może warto sobie zrobić przerwę odpocząć na 2- 3 m-c? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Rena i chyba będę musiała znowu wrócić na dietę bo waga wróciła ?
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się poświątecznie
![]() W nocy z 25 na 26 grudnia miałam sen, że urodziłam dziecko..... Zapisałam się na wizytę na 8 stycznia ![]() Iza czekamy wszyscy
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja po świętach, nadrobiłam ale przepraszam że sie nie odniosę do większości postów....
Zeberka piękna choineczka IZUŚ czekamy z niecierpliwoscią.... Edytte przykro mi że @ zawitała....
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po badaniach.Ordynator pow że porodowo kiepsko to wygląda.Dziś dostane 3 zastrzyki i dostałam tabletke na rozwarcie.Jutro kroplówka z oksy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas odwrotnie. ja bym chciała, żeby J. zaczął się ruszać, żeby przestał tyle przybierać. Cytat:
|
||
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
moni_ka.g dziękuję
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
ja się cieszę, że już po świętach. czułam się jak małpa na wybiegu
tu nie chodzi o to, że nie wierzę, ale o reakcję i pytania ludzi. jakby coś ze mną nie w porządku było "ale teraz wszystko ok?" "ojej, teraz wszystko będzie dobrze". to nie podnosi na duchu. wręcz przeciwnie czuję się teraz jakaś napiętnowana. zeberko niedobra jesteś i tyle. na razie starczy mi internet
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie poświatecznie
![]() Mam nadzieje, ze spedziłyscie fajne rodzinne swieta Ja oczywiscie musialam poodwiedzac wszystkie babcie i ciotki i dopiero dzis odpoczywam po swietach ![]() ![]() Bylam dzis u mojego ginia po L4 i po recepty. Posluchalismy serduszek dziewczynek Pytalam lekarza o ruchy, jak to jest z regularnością.. Powiedzial tyle ze po 20tc sa juz te ruchy, ale regularność to dopiero wraz z 3 trymestrem, tak od 27-28tc. (Jana, nie musisz sie przejmowac, ja mam tak samo z ruchami jak u Ciebie). Pan dr powiedzial, ze nosze 2 malych czlowieków, ktorzy maja swoje humorki i czasami tez muszą spac ![]() ... No i wtedy sie nie ruszaja a matki wariuja hihihi Jeszcze przez 2-3 tygodnie te ruchy u mnie nie beda regularne (w srode skonczylam 24tc).. Izuś, czekamy Berbie, ja mam gdzies tą ksiązke w wersji do czytania w kompie. Jak znajde, to Ci prześle
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, te które miały pappy, długo czekałyście na wynik? mi powiedziano 7 dni, ale nie spytałam czy 7 dni roboczych, teraz przecież tyle dni wolnych było...
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie poswiątecznie
natalia - Twoje ciasteczka - mega dobra robota. Pewnie też pyszna! podziwiamciociami - rogaliki wycinam z koła. może to dlatego te trójkąty lepiej się zwijają? a jak mają końce za długie to przycinam. stasio podrywacz taki szarmancki od małego to Wasza chatka tak oświetlona? ![]() berbie jesli chcesz mogę Ci swoje podesłać mnie się jeszcze chwilkę nie przydadzą. izus - brzusio marzenie! ![]() i juz za chwilkę go nie będzie ... ![]() zeberko - dobre to co napisałaś o książce edytte- po świętach to więcej nas się będzie odchudzało... ![]() milego weekendu! |
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zadzwoniła podniecona moja mama, ze znalazła w garażu (czyt. graciarni) moje łóżeczko
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje tez juz znalezione... Na strychu
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
będziesz je użytkować? czy 2 takie same planujesz?
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie bym je zużytkowala, jakbym sie spodziewala jednego potomka
Musialabym tylko materacyk dokupic.. Ale mama mi obiecala 2 nowe lozeczka sosnowe, wiec skwapliwie skorzystam
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mama i tż byliby też skłonni za nowym. ale dla mnie to zbędny wydatek. te pieniądze z któregokolwiek portfela przeznaczę na inny cel. poza tym ja jestem sentymentalna i mam znajomą, która mi za je grosze odnowi.
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilabym dokladnie tak samo, jakbym nie czekala na 2 kobietki A tak niech maja, takie same Bede kupowala u nas w miescie w sklepie hurtowni, praktycznie z samych szczebelkow, bez bajerow, malowanych zwierzakow, czy szuflady na dole Zatem tez nie wydam wiele i z tego sie ciesze ![]() Planuje takie http://sklep.rampers.pl/lozeczka/wuj...szek-p-93.html albo takie http://sklep.rampers.pl/lozeczka/wuj...szek-p-90.html Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-27 o 16:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

piszę "po" bo u nas już część gości pojechało i już ogarnęliśmy trochę chatę i raczymy się swojskim winkiem od tatusia
przy kominku 

). Aniołek i renifer był specjalnie dla Ciebie robiony - wycinałam, w drewnie malowałam, ozdabiałam. A kartkę i opakowanie starałam się pod kolor wosków dobrać 
ja właśnie wróciłam od rodziców i myślę sobie, ze największy dar to pokój w rodzinie. U nas jest w sumie 6 rodzin, dużo dzieci i różnie to bywa, ale cichych dni jeszcze nigdy nie było
. A do mnie w samą wigilie zawitała @