|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44293999]Nie wiem, napiszę jak doczytam
a co do hipochondryka - wiesz, ja myślę, że po pierwsze - część rzeczy pewnie w książce przerysowana, coby bardziej chwytliwa była a po drugie - tacy ludzie wszędzie się zdarzają.[/QUOTE]Chetnie zerkne i sie odniose. Pamietam, ze mialam jeszcze ksiazke od Ciebie skomentowac, ale jeszcze czeka w kolejce... |
|
|
|
#1652 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki! Czytam Was sobie ale jakoś tak nie było kiedy się odezwać.
Wigilia jednak u nas była - bardzo mnie to zdziwiło, w pn gadałam z mamą przez telefon i mi powiedziała że gadała z babcią i że mamy się nie wygłupiać, myślałam że znów będzie śpiewka że mamy przyjść ale powiedziała że oni przyjdą do nas. Więc w związku z tym że całą niedzielę zmarnowałam na żalach i smutkach to musiałam w pn wszystko sama robić. W wigilię byłam zła i wkurzona, bo nie cierpię robić wszystkiego na ostatnią chwilę, no ale potem jakoś napięcie opadło i było fajnie. Reszta świąt średnio - dwa dni byliśmy u babci no i było dokładnie tak, jak przewidywałam. Oli bez drzemki sporo marudził no i przed 20 musieliśmy się zbierać, całe szczęście że Wigilia była u nas, bo był grzeczny w miarę a potem poszedł spać a my siedzieliśmy dalej. Niestety w dni świąteczne nie obyło się bez kłótni z cyklu jestem jakaś inna, bo dziecko na podłodze, bo nie pozwalam nosić, bo blabla. Nie wiem, ja nie lubię jak widzę jak Oli się fajnie bawi i czymś zajmuje po czym nadchodzi dobra babcia żeby pokazać jak bawić się lepiej i fajniej czytaj przerywa zabawę i następuje jojczenie. A jak zwracam uwagę to jest wielka obraza. Przypuszczam, że gdybyśmy mieli święta w większym gronie to byłoby mi głupio cokolwiek komentować, no ale że u mnie sami swoi to się nie krępuję. Ale i tak od 11 miesięcy atmosfera jest drętwa... Teraz moi faceci już śpią i jakoś tak smutno mi że już po świętach. Cytat:
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-12-27 o 01:13 |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
hje
Na czym u Was stanelo z wyprowadzka?kija Grzes jest przegosc!! lenova hope to moze sprobuj dodac do jajecznicy mm, ja dodaje ok20ml. Wrzucam jeszcze posiekany szpinak i drobno pokrojonego pomidora i zjada cala porcje. black zjadla? |
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze zapomniałam napisać: mamy nowe umiejętności - Oli "taaaaki jestem duży" pokazuje i mówi cześć (w sensie odpowiada jak mu się powie
)
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po kawie.
Hje: co się dzieje z Tż?;( Przykro mi, że tak dużo na ciebie spada, jeszcze raz brawo dla Poli! Lenova: ja mam takie samo zdanie jak ty w kwestii %. Dziewczyny, bo zaczęły się wyprze - dla siebie nic nie szukam specjalnego, może jakąś koszulkę czy sweterek jeśli w ogóle coś, ale interesuje mnie dziecięcy - nie wiecie kiedy rusza H&M? |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
dzieciecy tez?
Kusza mnie ciagle te butki, ale nie wiem czy to dobry pomysł, w koncu to zadne "bartki" ... http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...3p1386505.html |
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
No dziecięce tez
![]() mnie też te buty kusily ale nie wiem jaki rozmiar by wziąć np na jesień.... I nie wzięłam. Tylko spodnie jej kupiłam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i poza tym się zastanawiam czy w ogóle kupować sieciówkowe buty jako jedne z pierwszych w życiu - czy nie zaszkodzę jakoś, w końcu ona wtedy będzie chodzić zaczynać. No, ale ładne są. Zobaczę sobie na żywo. |
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie, w Zarze wyprz od dzis.
Ale nie ma nic specjalnego w dobrej cenie ... |
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok ale Daria od wczoraj jest przeziębiona wczoraj cały dzień kichała a dziś już ma katarek No i teraz mamy problem. Bo lekarka powiedziała że Daria musi być zdrowa żeby mogła mieć zrobione te badanie nerek akurat teraz musiała się rozchorować! ja to mam "szczęście" ![]() Idę nadrabiać.
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jednak da się to badanie zrobić? U nas w nocy z 6 pobudek, wcześnie wstała więc już padła na drzemkę. Jem śniadanie, kłaść się nie opłaca, zaraz wstanie pewnie. Marzę o nockach typu 2-3 pobudki, to byłby raj, bo o tych całych przespanych już w ogóle nie myślę. No i młode znowu uczepione mojej nogi i naręczne. Wczoraj usypialiśmy z Tżtem na zmianę, ponad godzinę. Szczęście, że chociaż się bawi fajnie o ile z nią na podłodze być. Bo poza tym to ręce i najlepiej moje Ciężki ten etap kurczę.Ale tak nam fajnie było we troje, wspólne zabawy, robienie wszystkiego razem, młoda szaleje za tatą Oho, wstała.. |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova mam identyczne zdanie jak Ty. Ja nie piję wcale i wkurza mnie że dla niektórych Święta bez "zalania się w trupa" są stracone. Mój mąż ma chyba alergię na alkohol i tylko czasem jakieś winko ![]() Kija Grześ to miszcz! ![]() Hje tak strasznie mi przykro, że życie Was tak doświadcza Możemy jakoś pomóc??Yellow brawa dla Oliego za nowe umiejętności! ![]() Debrah ja też właśnie dzisiaj oglądałam te trampeczki, ale jaki rozmiar na wiosnę/jesien???? ![]() Bokeh chwal się spodniami? Mi się podobają te jasne Silver ![]() Nasza noc standardowa - 36984126984 pobudek Blanka właśnie poszła na drzemkę, bo zrobiła nam pobudkę o 5.45 ![]() Powiedzcie ile w sumie w ciągu doby śpią Wasze dzieci? Blanka w dzień ok.1,5h i w nocy 11h (nie liczę setek pobudek )Nie wiem czy nie za mało? Czasem czytam że niektóre dzieci śpią 12-13 h nocą i w dzień koło 2h. Ale w sumie Blanka jest radosna, pogodna... |
|
|
|
#1664 |
|
Konto usunięte
|
Matko, ale mam jelitówkę...
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu Dawid w ciągu dnia śpi 1,5 - 2 h, a w nocy PRZEWAŻNIE 10/11 h
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44300767]Matko, ale mam jelitówkę...[/QUOTE] oo ja miałam tuż po wigilijnej kolacji
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile moja śpi? No ciężko stwierdzić, jak było wczoraj to pisałam. Ale zazwyczaj: Dwie drzemki są, obie ok. 30-40 minut maks. (Rzadko, raz na tydzień lub dwa jest taka sytuacja,. że śpi np godzinę). Na noc idzie spać między 19:30 a 20. (chociaż ostatnio przez długie usypianie zdarza się 21 lub później, rekordek jest 1 w nocy, a wstała po 8, przy 171729o230 pobudek) Pobudki zaczynają się już w godzinę po zaśnięciu, do 24:00 są dwie lub trzy ostatnio, a potem to .... albo tugeza, albo pobudki co godzinę lub częściej... Wstajemy przed 8:00. Czyli w dzień śpi ok godzinę, rzadko więcej. W nocy ciężko policzyć bo pobudki. W dzień śpi chyba za mało bo często oczy trze..ale nie ma na to sposobu, ostatnio nawet na noc usypiamy się ponad godzinę. Co do trampek: jakie one są na żywo, to ocieplenie? Co do rozmiaru: na stronie Zary jest "przewodnik po rozmiarach" - wg niego rozmiar na 12 miesięcy to rozmiar 21 -( dł wkł. 12.8cm). Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-12-27 o 09:52 |
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44300767]Matko, ale mam jelitówkę...[/QUOTE]
Współczuję ![]() Fewciu zazwyczaj w dzień 1 -2 h, ale bywają wyjątki :p W nocy ok 10 -11 h, nie liczę 2 pobudek na mleko bo zaraz po zjedzeniu zasypia. Hje jak dzisiaj atmosfera ??? Hope przykre to że rodzice tacy bez taktu ![]() Illusion t. pojechała po bandzie. Może się opamięta ![]() Little gratuluję zaręczyn ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę że piszecie o wyprzedażach. Jak Wy to robicie że po świętach, zakupach, prezentach macie jeszcze kasę żeby teraz po sklepach chodzić???
u nas kasy niet więc nawet wolę nie patrzeć jakie są wyprze![]() laurko, ale super jeździk ![]() hje, dla Poli za raczkowanie!Sylwia, co za dupek! Co za cham!! Ja pierdziele!! ![]() dla Bartula za schodzenie z kanapy ![]() Cytat:
też bym tak chciała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczysz że teraz zacznie szybko mówić Cytat:
Cytat:
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała mieć chwilę rano żeby dospać/kawę wypić/zjeść śniadanie czy się chociażby ubrać - ale z drugiej strony wszystko ma swoje plusy i minusy. Nie mam asysty w postaci rodziców i teściów = nie mam chwili dla siebie rano, ale za to..ogólnie mam święty spokój, więc mimo wszystko chyba wolę to dziecko u nogi od rana
![]() O, wiecie, młode nadal jednak śpi, tylko stęknęła. Więc dzisiaj będzie inaczej ze spaniem, chyba, że do wieczora już nie pójdzie spać. Silver: ja nie mam specjalnie kasy, jakąś tam mam , takie niewielkie zaskórniaki z myślą właśnie o cichach dla dziecka, jak będzie jakaś wyprz, bo potem za to wszystko co i tak muszę mieć - zapłaciłabym dwa razy więcej. Sobie nic nie będę kupować, chyba, żeby drobiazg jakiś. |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1671 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Buziaki dla cieśli-włóczykija cudnyCytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Moge jeszcze zapytać? Jakie buty dla naszych brzdąców? Bo Blance chyba muszę już kupić takie do chodzenia. Bartek i gdzie jeszcze??
|
|
|
|
#1673 |
|
Konto usunięte
|
Ooo właśnie, buziaki urodzinowe dla Majeczki Evelowej
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Fewciu, ja do bartka mam zastrzeżenia - pomijając cenę, to to są z reguły bardzo sztywne, twarde buty, wg mnie wcale nieodpowiednie do pierwszego chodzenia http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...-dzieciece.cat a ja w ogóle Agatce kupowałam do pierwszego chodzenia miękkie sandałki, bo to lato było, a potem z deichmanna brałam bobbi shoes, ale półbuty. Kozaki brałam od nich dei-tex, też super, ale dość twarde - dla pewnie już chodzącego dziecka. Ale porządne. |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah powiem Ci że dużo z tego co napisałaś pasuje do Blanki. Często trze oczka, ale uśnie tylko w tych godzinach co pisałam. W nocy pobudki zaczynają się też od ok. godziny po zaśnięciu. Mamy bardzo podobne dzieci pod tym względem. Tyle, że u nas in plus jest samodzielne zasypianie. Odkładam do łóżeczka, Niunia odkręca się na boczek i już wiem, że będzie spać. Wychodzę i zasypia. Wracam po paru minutach żeby przykryć.
Tłumacze sobie wszystko zębami ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44301286]Ooo właśnie, buziaki urodzinowe dla Majeczki Evelowej ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Fewciu, ja do bartka mam zastrzeżenia - pomijając cenę, to to są z reguły bardzo sztywne, twarde buty, wg mnie wcale nieodpowiednie do pierwszego chodzenia http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...-dzieciece.cat a ja w ogóle Agatce kupowałam do pierwszego chodzenia miękkie sandałki, bo to lato było, a potem z deichmanna brałam bobbi shoes, ale półbuty. Kozaki brałam od nich dei-tex, też super, ale dość twarde - dla pewnie już chodzącego dziecka. Ale porządne.[/QUOTE] A rozmiar to 0,5cm więcej niż długość stopy ?? Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-12-27 o 10:54 |
|
|
|
#1675 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla MAJECZKI
A także buziaczki dla HANI - bokeh, , MARCINKA - Nomen i KUBUSIA - nancy za skończone m-ce hje, Ill, brak słów na Twoją t. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie zapomnę jak 2 tyg po porodzie t. przyjechała po raz pierwszy Darię zobaczyć i pierwsze co powiedziała do mnie?? "o ale brzuszek to Ci spory został"......... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
aż się wzruszyłam. To cudnie że Blanka tak sobie radzi w żłobku Cytat:
![]() Cytat:
przykre...Cytat:
![]() Nie wiem. Zobaczymy, może do poniedziałku przejdzie jej. A jak nie to lekarka kazała wcześnie j zadzwonić i powiedzieć że jest chora. Wtedy badanie będzie trzeba przełożyć ![]() A chciałam mieć to już za sobą. Cytat:
W nocy 10-11 h. Różnie. Ostatnio spała w nocy tylko 6 h bo zasnęła po 22 a w nocy buszowała od 2-5. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44300767]Matko, ale mam jelitówkę...[/QUOTE] O kurka.......współczuję
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-27 o 11:00 |
||||||||
|
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia, ano bym wolała jak tak to nie oglądać go wcale.
fewciu, chyba Ci nie odpisałam co Oli - gorączkę miała w niedzielę i katar, w pon pediatra stwierdził czerwone gardło i antybiotyk dał, choć wydaje mi się, że na wyrost ze względu na Święta, żeby mieć spokój. gorączka minęła w pon, dziecko wesołe Kija, Grzesiu mistrz ![]() Ale Ola jojczy, ciągle na ręce chce i tylko do mnie, nie wiem co jej się stało, jak mnie nie ma w polu widzenia to jest placz Lenova, co do alko, wydaje mi się, że taka jest mentalność naszego narodu, z wyjątkami oczywiście. Mojej siostry teściowie np. w pierwszy dzień Świat zrobili u siebie imprezę, ale u nich nikt nie chleje na umór, siedzieli do pozna przy stole, ale sączyli winko, nie każdy wino lubi i może, więc wódka też była, ale to 2-3 kieliszki i dziękuję. u mnie z kolei jak są goście to mój tata wodę na stoł i do oporu. ale pamiętam jak dawno temu byliśmy w Białymstoku na weselu, no u nas to wiadomo, ludzie coraz lepiej trzymają fason na weselach, ale to były czasy kiedy robiło się przytupówy w remizach i wszyscy o 12 ledwo na nogach stali, a tam proszę ją Ciebie pełna kultura nikt się nie upił, także nie wiem czym to się ma, ale są tacy którzy już w wigilię tankują, u nas nigdy czegoś takiego nie było Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- fewciu, jeśli o spanie chodzi to Ola w dzień łącznie śpi 3 godziny, w nocy 12 bez żadnych pobudek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1677 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę że Blanusia tak fajnie się odnalazła w żłobku. Cytat:
Było by wesoło!Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44300767]Matko, ale mam jelitówkę...[/QUOTE] O współczuję! Cytat:
Michał śpi w dzień do 2 godzin a w nocy zazwyczaj od 19 do 7 - 7.30. Czasem zasypia o 18.30 i budzi się o 6.30 - 7. Jak to napisałam, to widzę że sporo mi śpi. Piekę chałkę dla Młodego
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, nie odzywałam się bo tzt przejął mojego laptopa na rzecz oglądania skazanego na śmierc;p znowu;p
W wigilię pojechaliśmy do siostry tzta, fajnie było, pierwszy dzień swiat ja chorowałam;/// i siedzieliśmy w domu, obżerając się jedzonkiem ;p a drugiego dnia pojechaliśmy do mojej dyktatorki i zobaczyć szopkę;p oczywiscie Amelka się bała, wiadomka;p Kurna, nie wiem jak pisac z tego telefonu ;p nie ma w tej aplikacji opcji, tzn pewnie jest, ale nie widze nigdzie jej ;p Ill, wariatka z tej tesciowej;p Little;p gratuluje pierscienia )Hje, masakrens. Hope.. esz..szkoda gadac. Wpuścic uchem trza i wypuscic wrrr Szajka, zdrówka! ![]() Dziewczyny, które w ogóle nie solą dzieciom jedzonka, kiedy zamierzacie? Sto lat dla MAJUSI!!!!!!!!!! ))))) Acha, Amelka sie zrobiła takim niejadkiem że szok...jedna lyzka obiadku i niet niet niet niet.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-12-27 o 11:22 |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Daria od moich rodziców dostała klocki Clemmy. Super są
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44301286]
[/COLOR]Fewciu, ja do bartka mam zastrzeżenia - pomijając cenę, to to są z reguły bardzo sztywne, twarde buty, wg mnie wcale nieodpowiednie do pierwszego chodzenia http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...-dzieciece.cat a ja w ogóle Agatce kupowałam do pierwszego chodzenia miękkie sandałki, bo to lato było, a potem z deichmanna brałam bobbi shoes, ale półbuty. Kozaki brałam od nich dei-tex, też super, ale dość twarde - dla pewnie już chodzącego dziecka. Ale porządne.[/QUOTE] Twardy but = "gorsze wyczucie podłoża" - trudniej się chodzi dopiero co umiejącemu dreptać dziecku? A co w ogóle myślisz o sieciówkowych butach dla maluchów? Cytat:
Moja "sama" nie zasnie - na łóżku z nam i też nie. Kładzie się sama, pokłada, trze twarzą o poduszki, materac, wdrapuje się na nas i przytula, ale przy tym stęka, jęczy - i nie zaśnie. U Was było gorzej za noworodka i niemowlaka - bo moja od miesiąca do 4mca przesypiała ciągiem od 20 do 5:30 rano, więc pięknie. Im bardziej ruchliwa - tym gorzej śpi. Szaja: hm, myślę i nie wiem? Bo moja w sumie jest radosnym dzieckiem mocno, nie odreagowuje długo upadków, porażek itepe itede ( a tu by chyba wyszedł taki neurotyczny temperament?), ruchliwa strasznie.. i może przez to spać nie idzie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

a co do hipochondryka - wiesz, ja myślę, że po pierwsze - część rzeczy pewnie w książce przerysowana, coby bardziej chwytliwa była
a po drugie - tacy ludzie wszędzie się zdarzają.[/QUOTE]

Na czym u Was stanelo z wyprowadzka?
)

akurat teraz musiała się rozchorować! ja to mam "szczęście" 

Możemy jakoś pomóc??

Blanka właśnie poszła na drzemkę, bo zrobiła nam pobudkę o 5.45