Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 10:05   #2011
kaorlak
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Sama nie wiem, co dzisiaj robić - obiad mam, posprzątane mam, lodówkę pełną mam. Jechać gdzieś do CH czy nie jechać Z jednej strony mi się nie chce, ale w domu mi też się nie chce siedzieć. Mam dylemat

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Heh... No oprócz mnie to w mojej rodzinie nie ma żadnej dziewczynki U męża same chłopaczyska Także będzie istne szaleństwo
Poczujesz niedługo i zobaczysz, ja też się doczekać nie mogłam, a teraz malusia daje mi takie kuksańce że hohoho... Ale przeważnie w domu, jak jesteśmy gdzieś to cichutko siedzi, a wystarczy że do domu wrócimy i usiądę na sekundę to się zaczyna. No i w Kościele się wierci, a przy "Lulaj, że Jezuniu" to już wariatka
Oj, to będzie rozpieszczana I jaka muzykalna

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Witam się w 21 tygodniu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratuluję
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:07   #2012
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Justyna tylko raz na szczęście.

My Sylwestra spędzimy w Gdyni albo we Wrocławiu lub w Krakowie z TŻa bratem, jego żoną i malutkim synkiem. oczywiście wiecie co mam na myśli?
tak tak my mamy te same plany na sylwestra to sie nazywa wybor i umiejetnosc teleportacji, co nie?

Cytat:
Hej moje mamusie

Widzę, że u każdej spokojnie w święta U nas też oki
Powiem Wam, że każdy tak się cieszy z naszej maleńkiej, że aż w szoku jestem... Oprócz dziadka bo stwierdził, że będzie tylko mężem babci
A mój P stwierdził, że liczy jeszcze na wyrośnięcie malutkiego siusiaczka

Mała nam szaleje coraz bardziej, codziennie wieczorem przekręca się przy samym pęcherzu moczowym, nie powiem bo boli to nawet...

A wczoraj rozmawiałam z moją chrzestną kazała mi pic nawet 3litry płynów dziennie na te moje braki w wodach płodowych... Powiedziała, że jak pić nie będę to szpital i kroplówki mogą nas czekać... Mąż się zmartwił i powiedział że będzie pilnować mnie żebym piła...

Kasian - gratuluję autka!!
pij wode, pij chociaz gdzies sie spotkalam z opinia, zeby w ciazy pic 1,5 litra wody. no ja jednak zostane przy swoim pragnieniu i nie bede sie ograniczac z piciem.

Cytat:
Heh... No oprócz mnie to w mojej rodzinie nie ma żadnej dziewczynki U męża same chłopaczyska Także będzie istne szaleństwo
Poczujesz niedługo i zobaczysz, ja też się doczekać nie mogłam, a teraz malusia daje mi takie kuksańce że hohoho... Ale przeważnie w domu, jak jesteśmy gdzieś to cichutko siedzi, a wystarczy że do domu wrócimy i usiądę na sekundę to się zaczyna. No i w Kościele się wierci, a przy "Lulaj, że Jezuniu" to już wariatka
no to u nas jest podobna syt, ale ze strony rodziny meza. wiekszosc chlopakow, baaaaardzo malo dziewczyn jest dlatego pewnie nasza bedzie taka do rozpieszczania, chociaz nie powiem, zeby mi sie to podobalo

hej piatkowo!!

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:09   #2013
anulka3999
Rozeznanie

czesć

ja wreszcie wyspana, bo dzis do 9 a w święta wczesniej wstawałam....
U nas poświątecznie, ale od rana sniadanie jak w świeta
trzeba to zjeść
Wybieram się niebawem na jakieś polowanie ciuszków, bo jak wspominałam już mało w co wchodzę

W Sylwestra nigdzie się nie wybieram, chyba nie dla mnie teraz jakieś bale. Najchętniej w łóżku bym poleżała

MIłego dnia
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:09   #2014
kaorlak
Zadomowienie

Tak w ogóle to jestem dumna z mojej Córci. Dostała taką tablicę z literkami na magnesach do przyklejania w różnych kolorach. Przed chwilą posegregowała wszystkie literki wg kolorów. Moja mądra dziewczynka
Stary 2013-12-27, 10:11   #2015
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, co dzisiaj robić - obiad mam, posprzątane mam, lodówkę pełną mam. Jechać gdzieś do CH czy nie jechać Z jednej strony mi się nie chce, ale w domu mi też się nie chce siedzieć. Mam dylemat

Oj, to będzie rozpieszczana I jaka muzykalna

gratuluję
Ja dziś mam nakazane lezenie od męzulka, mam małe problemy z nogą od Wigilii i muszę ją oodciążyć. Wiesłz co dziś w CH mogą być tłumy, ludzie mają wolne, młodzież dostała trochę kasy to kupują na wyprzedażach... W tamtym roku był szał, takich utargów nie miałyśmy przed świętami jak po świętach

A muzykalna po mamie... Śpiewałam swego czasu...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Tak w ogóle to jestem dumna z mojej Córci. Dostała taką tablicę z literkami na magnesach do przyklejania w różnych kolorach. Przed chwilą posegregowała wszystkie literki wg kolorów. Moja mądra dziewczynka

MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-12-27 o 10:29
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:36   #2016
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Wróciłam... Zjadłam już śniadanie i mam się chyba coraz lepiej...

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Witam się w 21 tygodniu.

Emilka za kolejny tc.

Kasiab mój Franio w kościele też się wierci chyba podoba mu się tam no i dla niego bez znaczenia czy jesteśmy w domku czy w gościach... Wierci się ostatnio jak nie wiem co... Dziś po glukozie też mnie smyral po żebrach

Kaorlak ja tam bym się na twoim miejscu wylenila w domu i ewentualnie poszła na spacer, nie pchała bym sie do CH.
dla córci

Ja wczoraj pierwszy raz czułam ból brzucha i to po spacerze. Troszkę się przestraszyłam... No i jak się kładłam to miałam taki twardy brzuch... Nie wiem skąd mi sie to wzięło.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:40   #2017
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny

Dzisiaj Hania normalnie zasnęła, więc chyba jednak te problemu kilkudniowe były związane z tym co się działo a nie z kryzysem jakimś

Ja już na nogach od 6, pomyłam wszystkie szafy, lustra, kurze, odkurzyłam i obrobiłam króliki, jeszcze później jak Hania wstanie trzeba będzie odkurzyć na dole i umyć podłogę. Mężowi zostawię łazienkę tylko. Jutro mamy kolędę

Cieszę się, że u Was wszystkich Święta udane i każda wraca w dobrych humorze u nas bywało różnie, no niestety.. dlatego poważnie zastanawiam się czy na przyszłe święta sobie nie pojechać gdzieś w góry z mężem i dziećmi i mieć wszystko w pompie

Kaorlak gratuluję 6 miesiąca ja bym dzisiaj do CH nie jechała a Misia zdolna dziewczynka

Nikii kiedy mąż wraca? Na Sylwestra już będzie nie?

Asia27100 bardzo fajny prezent my niedawno też dostaliśmy taki termometr i jest super.

Justyna, już po badaniu pewnie, ale kciuki trzymałam

Martusia, tak jak napisałaś to pewnie od nadmiaru wrażeń tylko jak mam sobie tłumaczyć to poranne wstawanie o 5? u nas pewnie takie same plany jak u Zamyślonej chociaż pewnie pójdziemy spać przed 24, tak jak w zeszłym roku. Chyba, że znajomi do nas przyjadą, jeszcze nie gadaliśmy w sumie

Madziuuula wow zazdroszczę spania, ciekawe czy u nas kiedyś tak będzie

Paulka, ciesze się, że się pogodziliście z TŻtem

Kasiab, no widzisz to Wasza córcia będzie takim rodzyneczkiem u nas niby też tak miało być, bo w rodzinie męża same chłopaki, ale nikt Hani nie rozpieszcza, zresztą tam to w ogóle.. ech.. wczoraj się dowiedziałam, że dziadek mojego męża czyli jedna z najbliższych mu osób nie wiedział, że jestem w ciąży. Mąż mówił babci, a ona nie przekazała – powiedziała do mnie, że ona nie lubi się bawić w plotki nie wiedziała też chrzestna męża, czyli siostra jego mamy, bo ani babcia ani mama jej nie powiedziały… trochę sobie popłakałam wieczorem, ale cóż nie mam wpływu na to, że im nie zależy.
Jak mąż powiedział rodzinie, że będziemy mieli drugą córeczkę to tylko jego siostra nam pogratulowała.
Kasiu pij dużo wody tak jak ciocia mówi

Pojechałabym sobie gdzieś z domu chociaż na parę dni.. może któraś z Was przyjmie ciężarną z 15 miesięcznym dzieckiem?
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:44   #2018
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczynki

my nadal mamy święta dziś my przyjmujemy gości, mąż pojechał na zakupy a ja muszę chałupę ogarnąć jak wróci to zabieramy się za przygotowanie jedzenia

gratuluję rozpoczętych tygodni i właśnie uświadomiłam sobie, że wczoraj zaczął się u nas 22 ale ten czas ucieka...

W ogóle dostałam od męża na prezent dwa cudne smoczki dla niemowlaka no w zasadzie to prezent dla maluszka, ale ja się bardzo ucieszyłam już nie mogę się doczekać kiedy przytulę nasze maleństwo....

A w Sylwestra idziemy do szwagierki i szwagra. Mają 2letnią córę, więc nigdzie się nie wybierają, a poza tym ona też jest w ciąży także dwie ciężarówki będziemy w tym roku spokojny sylwester nas czeka ciekawe tylko o której spanie mnie złapie

miłego dnia
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:45   #2019
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dzisiaj Hania normalnie zasnęła, więc chyba jednak te problemu kilkudniowe były związane z tym co się działo a nie z kryzysem jakimś

Ja już na nogach od 6, pomyłam wszystkie szafy, lustra, kurze, odkurzyłam i obrobiłam króliki, jeszcze później jak Hania wstanie trzeba będzie odkurzyć na dole i umyć podłogę. Mężowi zostawię łazienkę tylko. Jutro mamy kolędę

Cieszę się, że u Was wszystkich Święta udane i każda wraca w dobrych humorze u nas bywało różnie, no niestety.. dlatego poważnie zastanawiam się czy na przyszłe święta sobie nie pojechać gdzieś w góry z mężem i dziećmi i mieć wszystko w pompie

Kaorlak gratuluję 6 miesiąca ja bym dzisiaj do CH nie jechała a Misia zdolna dziewczynka

Nikii kiedy mąż wraca? Na Sylwestra już będzie nie?

Asia27100 bardzo fajny prezent my niedawno też dostaliśmy taki termometr i jest super.

Justyna, już po badaniu pewnie, ale kciuki trzymałam

Martusia, tak jak napisałaś to pewnie od nadmiaru wrażeń tylko jak mam sobie tłumaczyć to poranne wstawanie o 5? u nas pewnie takie same plany jak u Zamyślonej chociaż pewnie pójdziemy spać przed 24, tak jak w zeszłym roku. Chyba, że znajomi do nas przyjadą, jeszcze nie gadaliśmy w sumie

Madziuuula wow zazdroszczę spania, ciekawe czy u nas kiedyś tak będzie

Paulka, ciesze się, że się pogodziliście z TŻtem

Kasiab, no widzisz to Wasza córcia będzie takim rodzyneczkiem u nas niby też tak miało być, bo w rodzinie męża same chłopaki, ale nikt Hani nie rozpieszcza, zresztą tam to w ogóle.. ech.. wczoraj się dowiedziałam, że dziadek mojego męża czyli jedna z najbliższych mu osób nie wiedział, że jestem w ciąży. Mąż mówił babci, a ona nie przekazała – powiedziała do mnie, że ona nie lubi się bawić w plotki nie wiedziała też chrzestna męża, czyli siostra jego mamy, bo ani babcia ani mama jej nie powiedziały… trochę sobie popłakałam wieczorem, ale cóż nie mam wpływu na to, że im nie zależy.
Jak mąż powiedział rodzinie, że będziemy mieli drugą córeczkę to tylko jego siostra nam pogratulowała.
Kasiu pij dużo wody tak jak ciocia mówi

Pojechałabym sobie gdzieś z domu chociaż na parę dni.. może któraś z Was przyjmie ciężarną z 15 miesięcznym dzieckiem?
Zapraszam!!! Mnie też nosi w domu Mąż w pracy a ja już głupawki powoli dostaję także zapraszam na sernik herbatkę i plotki
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-27, 10:45   #2020
monijaaa
Zadomowienie

Tez sie zastanawiam czy nie wybrac sie dzis do CH.

Poki co jestem w pracy, moze uda mi sie wyjsc ok 14 - 15.
Na pewno wyciagne tzeta na spacer.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:46   #2021
Zytus
Rozeznanie

Witam sie po świetach, cięższa o kilka kg! Zaraz za mycie podłóg sie biore, a później na długi spacer z moim aniolkiem sie przejde, żeby spalić troche kalorii.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:01   #2022
Nikii89
Zakorzenienie

Zamyślona a przy antybiotyku podajecie mu też jakiś probiotyk? U Nas Oskar też robił luźne kupki , ale jak zaczęłam podawać probiotyk to się ustabilizowało.

Justyna ja piłam raz w 1c, ale wiem że jak wyniki są złe to za jakiś czas ponawiają te badanie.
Teraz jeszcze tego badania nie miałam

Madziula to bardzo fajną i tak nockę mieliście

Lucynka gratuluję 18tc

Kasiab i to jest prawidłowa rekacja – cieszenie się z maleńkiej istotki która za niedługo się pojawi

Sylvunia gratuluję 13tc

Emilia gratuluję 21tc

Kaorlak dla Misi Mądra dziewczynka

Kasian TŻ wraca w niedzielę wieczorem
No to masz co do roboty – u Nas kolęda za tydzień.
Wpadaj do Nas Oskar się ucieszy że będzie miał nową koleżankę do zabawy
Do niedzieli jestem sama to przynajmniej nie będę się nudziła :P

Martuszka gratuluję 22tc
Stary 2013-12-27, 11:20   #2023
agus7ia
Raczkowanie

Kaorlak gratuluje 6 miesiąca.

Asia jakiej firmy dostałaś ten termometr? Planuje kupić, ale nie wiem na czym się skupić wybierając taki sprzęt.

Ja też mam dziś lenia, jeszcze w szlafroku chodzę. Mężuś pojechał odstawić samochód do mechanika i trochę jesteśmy uwięzieni w naszej mieścince.

Jak któraś upoluje coś ciekawego na wyprzedaży to dawajcie cynk. Chociaż ja to mam kawałek drogi do jakiś większych centrów handlowych, ale w poniedziałek będę w Wawie to może pochodziłabym trochę po sklepach. Muszę jednak powiedzieć, ze bardzo szybko ostatnio się męczę. Już nawet taki trochę szybszy chód sprawia mi problemy.

Gratuluję kolejnych tygodni

Edytowane przez agus7ia
Czas edycji: 2013-12-27 o 11:22
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 11:43   #2024
janeczka7891
Zadomowienie

Hej. Witam poświątecznie noemialam czasu nawet wejść na wizaż i Wam złożyć życzeniaahh święta, święta i po świętach U nas minelo w miarę fajnie wszystko, jedynie troszkę nerwów w Wigilie bylo ale dalo się przezyc.
Maly dostał bardzo fajne prezenty.

Pisałyście o rozmiarach biustonoszy, to ja Wam się pochwalę, ze mam 85F moje plecy strasznie cierpią no ale trudno.

siedzimy właśnie w poczekalni, mam stresa jak nie wiem...
Stary 2013-12-27, 11:45   #2025
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Hej. Witam poświątecznie noemialam czasu nawet wejść na wizaż i Wam złożyć życzeniaahh święta, święta i po świętach U nas minelo w miarę fajnie wszystko, jedynie troszkę nerwów w Wigilie bylo ale dalo się przezyc.

Pisałyście o rozmiarach biustonoszy, to ja Wam się pochwalę, ze mam 85F moje plecy strasznie cierpią no ale trudno.

MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-27, 11:46   #2026
gosius91
Zakorzenienie

Cześć

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:11   #2027
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki
Ja mam rozmiar 75G
Stary 2013-12-27, 12:13   #2028
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Asia pochwal się co to za termometr?
termometr
ale nie jestem w stanie ocenic czy jest dobry, bo nie ma na kim
Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

Super prezent dla dzidziusia! Bardzo przydatny (sama nie mam i żałuję) i do najtańszych nie należy.

.
no dokładnie. tym samym mama nas odciążyła, a nie jest to głupotka typu pluszak

pospaliśmy dziś z tżtem do 11

a wyprzedaże? zawsze coś upolowałam, ale w tym roku jak chodzę po sklepach to tylko mam załamkę, bo co mi sie podoba, to i tak nie ma sensu kupowac bo nie wchodzę... można by coś dla malucha upolować, no ale nie mam jeszcze weny na kupowanie ciuszków, a w sumie na wyprzedaży bedą zimówki, których nie bede potrzebować na już w maju... ech...szkoda..... tż sie ucieszy

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:19   #2029
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
my nadal mamy święta dziś my przyjmujemy gości, mąż pojechał na zakupy a ja muszę chałupę ogarnąć jak wróci to zabieramy się za przygotowanie jedzenia

gratuluję rozpoczętych tygodni i właśnie uświadomiłam sobie, że wczoraj zaczął się u nas 22 ale ten czas ucieka...

W ogóle dostałam od męża na prezent dwa cudne smoczki dla niemowlaka no w zasadzie to prezent dla maluszka, ale ja się bardzo ucieszyłam już nie mogę się doczekać kiedy przytulę nasze maleństwo....

A w Sylwestra idziemy do szwagierki i szwagra. Mają 2letnią córę, więc nigdzie się nie wybierają, a poza tym ona też jest w ciąży także dwie ciężarówki będziemy w tym roku spokojny sylwester nas czeka ciekawe tylko o której spanie mnie złapie

miłego dnia
To Tobie tez gratulacje za 22 tydzien niesamowicie czas leci to prawda gorzej ze pewnie im brzuchy beda wieksze i będzie nam trudniej tym ten czas bedzie lecial wolniej - ja tak mialam ta koncowka ciazy jest straszna juz sie tylko czeka zeby to sie skonczylo

Cytat:
Zapraszam!!! Mnie też nosi w domu Mąż w pracy a ja już głupawki powoli dostaję także zapraszam na sernik herbatkę i plotki
Hehe dzieki Kasiu tylko wiesz jak ja wpadam z Hania to trzeba sie liczyc ze zniszczeniami w domu bo ona jest jak huragan

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Zamyślona a przy antybiotyku podajecie mu też jakiś probiotyk? U Nas Oskar też robił luźne kupki , ale jak zaczęłam podawać probiotyk to się ustabilizowało.

Justyna ja piłam raz w 1c, ale wiem że jak wyniki są złe to za jakiś czas ponawiają te badanie.
Teraz jeszcze tego badania nie miałam

Madziula to bardzo fajną i tak nockę mieliście

Lucynka gratuluję 18tc

Kasiab i to jest prawidłowa rekacja – cieszenie się z maleńkiej istotki która za niedługo się pojawi

Sylvunia gratuluję 13tc

Emilia gratuluję 21tc

Kaorlak dla Misi Mądra dziewczynka

Kasian TŻ wraca w niedzielę wieczorem
No to masz co do roboty – u Nas kolęda za tydzień.
Wpadaj do Nas Oskar się ucieszy że będzie miał nową koleżankę do zabawy
Do niedzieli jestem sama to przynajmniej nie będę się nudziła :P

Martuszka gratuluję 22tc
No Oskar pewnie by się ucieszyl, Hania zreszta tez bo ona lubi chlopiece zabawki tylko czemu to tak daleeekoooo do Was

Cytat:

Kciuki

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:31   #2030
ilkas
BAN stały

hej Kochane

Kasian dobrze, że Hania już normalnie spała A u nas było dokładnie to samo. Dwie noce u dziadków nie były najlepsze. Problemy z zasypianiem, budziła się w nocy kilka razy...a dziś już u siebie w łóżeczku..i wszystko wróciło do normy
A co do końcówki ciąży to potwierdzam. Dla mnie tez była straszna...okropnie się wtedy wszystko ciągnie i dłuży.

Dziewczyny czy te wyprzedaże są we wszystkich sklepach?
Tylko tak myślę co ja bym mogła kupić... Ciuchy to trochę bez sensu...bo i tak teraz się w nic nie mieszczę normalnego bo brzuch..więc szkoda trochę, bo co ja kupie? ..Ehh..rok temu na wyprzedażach tez nie mogłam poszaleć..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:43   #2031
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
To Tobie tez gratulacje za 22 tydzien niesamowicie czas leci to prawda gorzej ze pewnie im brzuchy beda wieksze i będzie nam trudniej tym ten czas bedzie lecial wolniej - ja tak mialam ta koncowka ciazy jest straszna juz sie tylko czeka zeby to sie skonczylo
no domyślam się, że pod koniec to już ciężko jest.... Ale na razie nie chcę o tym myśleć :P cieszmy się tą chwilą
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:49   #2032
kasiab91
Zakorzenienie

Fuck... Gardło zaczyna mnie boleć... Chyba moja kochana teściowa prądkowała w Wigilię... Idę zaraz płukać roztworem z soli, bo nie chcę się rozłożyć...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-27, 12:50   #2033
Nikii89
Zakorzenienie

Agusia co do termometra to ja mam z Tech-Med’a http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...796945103.html
Kurcze chciałam Wam podać linka do strony , ale coś mi kratki wychodzą. Więc w googlach wpiszcie sobie ranking termometrów bezdotykowych 2013
Asia słyszałam dobre opinie o nim Też się nad nim zastanawiałam, ale wybraliśmy jednak Tech Med.

Kasian złożymy się na odrzutowca

Dziecko mi spi , ja zaraz pozmywam , potem odpocznę i jedziemy do dziadków.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-12-27 o 12:56
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:57   #2034
paulka0212
Wtajemniczenie

A ja się zapomniałam pochwalić, że u Nas wczoraj się zaczął 18 tydzień, czyli 5 msc??

Gratuluję rozpoczętych tygodni i miesięcy

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:08   #2035
pikaso
Zadomowienie

Gratuluję 18 tygodnia. Trzymajcie się zdrowo.Bardzo wam kibicuję.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:08   #2036
Light Limara
Zadomowienie

Mam małe pytanie.
Jeśli się przetnie nożykiem palec. Dajmy na to głęboko, no tak do kości, rana mała około 8-10 mm ale głęboka, nieszarpana tylko przecieta i lekko rozszerzona i krwawi, ale znośnie. To to samo porzestanie krwawić czy raczej trzeba ruszyć dupę i iść to zszyć?
Stary 2013-12-27, 13:10   #2037
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Mam małe pytanie.
Jeśli się przetnie nożykiem palec. Dajmy na to głęboko, no tak do kości, rana mała około 8-10 mm ale głęboka, nieszarpana tylko przecieta i lekko rozszerzona i krwawi, ale znośnie. To to samo porzestanie krwawić czy raczej trzeba ruszyć dupę i iść to zszyć?
Moim zdaniem ruszyć tyłek na urazówkę Bo niby wydaje się że mała ale wolałabym to oczyścić dobrze i niech spojrzy na nią lekarz
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-27, 13:17   #2038
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Gratuluję 18 tygodnia. Trzymajcie się zdrowo.Bardzo wam kibicuję.
Kochana

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Mam małe pytanie.
Ja bym się ruszyła dla świętego spokoju

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:00   #2039
VwVampirka
Zakorzenienie

Wróciłam. Byłam w tesco. Szału nie było. Jest promocja na garnki, chyba wszystkie za pół ceny, to sobie 1 wzięłam, przecenione sporo są też ubrania, ale ciążowych i tak nie było. Wzięłam sobie tylko 2 takie dłuższe podkoszulki, za 15zł/szt. Dość duże są też przeceny ubranek dziecięcych, takich wiosennych/letnich ale nie śpioszków... i te ubranak nawet jak przecenione to są masakrycznie drogie Poza tym było 30% na m.in. ręczniki, ale to też w pepco normalnie kosztuje połowę z tego co teraz. Tak sobie myślę, by jeszcze do pepco pojechać... też nie mogę usiedzieć...
No i w odzieżowych widziałam na wystawach, że spor wyprzedaże, ale tez tam nie zaglądałam, bo po co

Cytat:

Co do Sylwestra to my chyba siedzimy w domu, być może będzie też kolega Mężula Przygotuję coś dobrego do jedzonka, pooglądamy coś w TV i ok. 1 pójdziemy spać
A wiesz już co ugotujesz? My idziemy z TŻ do Jego kolegi, ale to ja będę musiała coś zrobić... na pewno zrobię jakąś sałatkę, ale chciałam jeszcze zrobić coś mięsnego, co się fajnie je przez parę godzin... pałki już mi się dawno przejadły i nie wiem co jeszcze może być...
A poza tym co zrobię to będą chipsy i orzeszki - specjalność kolegi i TŻ

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
pij wode, pij chociaz gdzies sie spotkalam z opinia, zeby w ciazy pic 1,5 litra wody. no ja jednak zostane przy swoim pragnieniu i nie bede sie ograniczac z piciem
1,5 l. to jest minimum bez ciąży, w ciąży min. to 2 litry... Ale jak są problemy z wodami, to wiadomo trzeba jeszcze więcej...
A moja norma to niestety 1l. dziennie. Muszę się mocno zmuszać, by chociaż te pół litra (płynów bezalkoholowych ) więcej wypić

Cytat:

Cytat:
Mam małe pytanie.
Skaleczyłaś się
To zależy od organizmu. Ja przy takiej ranie już bym zaczęła się wykrwawiać... ale wiem, że są osoby, którym takie coś bez problemu samo się zagoi. Ale warto iść na pogotowie, bo tam Ci odkażą ta rankę, popsikają czymś na przyspieszenie gojenia, a szew to Ci pewnie tylko taki plasterkowy nakleją, żeby rana się nie rozchodziła, tylko ładnie sklepiła. Nawet jak Ci się dobrze rany goją, to warto pójść, bo szybciej będziesz miała z tym spokój, po co ma ci się paprać nie wiadomo ile

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:26   #2040
Seksta
Rozeznanie

Hej dziewczyny czytam codziennie ale pisac nie mam kiedy. Wczorwj rozpoczelismy 20tydz bobo kopie.
Dzis bylismy w CH, kupilam 2 pary rajstop ciazowych w hm mama i stanik. Z 75C przeskoczylam, kupilam 75D i cyc ledwo wchodzi, kolejny kupie juz 75E. Poza tym dzis leniwie, jemy z TZ czekolade, ogladamy tv i niedługo zaliczymy jakis spacer chociaz przyznam ze juz zaczynam miec twardy brzuch jak sie za duzo poruszam wiec musze sie ograniczać a co do ciuchow ciazowych to zawsze nosilam disyc luźne rzeczy np swetry niezapinane etc wiec nie muzze uzupelniac zapasow. Jedynie koszul teraz nie dopne od tesciowej dostalam bluzkę z hm mama z miejscem na brzuch i taka skieszna z napisem "wychodze wiosna" a od mojej mamy z kolei fajny niezapinany luzny grubo pleciony sweter. Prezenty ciuchowe trafione

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości