Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 19:52   #2011
Konwalia11
Zadomowienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Co to za wykład?
Myślę, że jest tak, jak to opisałaś powyżej.
Proporcje pewnie można by nieco zmienić, ale zbyt radykalnej zmiany nie zniósłby organizm - dużo większa świadomość byłaby zbyt obciążająca, automatyzmy są niezbędne...
Zgadzam się z wnioskiem końcowym odnośnie uważności, jako praktyce pozwalającej na wielowymiarowe doświadczanie, rozeznanie i podejmowanie decyzji
Odnośnie końca roku - zamierzacie tworzyć listę celów na rok 2014, modyfikować listę STO, zakładać/modyfikować zeszyt z planami i inspiracjami?
Emilko, nie pomne w tej chwili nazwiska, ale wykladow sluchalam po niemiecku, wiec szukac i wstawiac linka nie ma sensu.
Odnosnie konca roku - jasne, ja pisze plany juz gdzies od konca pazdziernika . Gorzej z podsumowaniem 2013, bo zle okreslilam cele (pomijajac SMART). I tak na przyklad cel: "nauczyc sie dobrze jezdzic samochodem" - osiagniety czy nie? Jezdze lepiej, ale czy dobrze? No i kiedy bedzie to dobrze? Jak zostane drugim Kubica? A wiec na przyszlosc bede lepiej precyzowac.

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Świadome życie...świadome życie...wiesz, tak naprawdę to czasem nie wiem po co nam ono. U mnie zastanawianie się nad sensem, nad życiem samym w sobie i ta pełna jego świadomość przynosi więcej szkód niż pożytku. Przestaję się czuć komfortowo w życiu kiedy dociera do mnie jak tutaj jest na tym świecie...jacy są ludzie, jaka jestem ja, jakie jest środowisko, jakie jest jedzenie. No nie wiem...może czasem lepiej się nie wczuwać
W sumie rozumiem ten tok myslenia, jakies 10 lat temu wysnulam teorie, ze najlepiej to maja czlonkowie sekt - jakis guru za nich mysli, okresla co dobre a co zle, wszystko jest takie proste i jasne .
Do czasu.
To, przed czym uciekamy, predzej czy pozniej i tak nas dopadnie.
Ja dzis wole wiedziec. Na poczatek wiedza moze przytloczyc i dobic, ale na dluzsza mete lepiej oswoic demony niz pozwolic im rosnac w nieswiadomosci.

Be the change you want to see in the world!
Konwalia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 01:31   #2012
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez Konwalia11 Pokaż wiadomość
Hej, cudne , jak sie robi takie cuda?
Bierzesz słoik z nakrętką, plastelinę, brokat i wodę.
Odkręcasz słoik, na odwrotnej stronie nakrętki lepisz coś z plasteliny, do słoika sypiesz brokat, zalewasz wodą, zakręcasz słoik, przekręcasz do góry dnem i gotowe.
Cytat:
Napisane przez inga86 Pokaż wiadomość
Śliczne

Ale ciekawe spostrzeżenie. Pamiętacie pierwszy post Patri by wysiedzieć pół godziny nad książką i wtedy głos odwlekający ucichnie? Mi to zajęło trochę ponad godzinę, walczyłam z ogromną chęcią ucieczki i rozproszenia się, ale potem już nie mogłam się oderwać

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Nurtuje mnie, co to Wygląda super!

Cytat:
Napisane przez ellefant Pokaż wiadomość

Patri, z czego zrobiłyście choinkę i prezenciki?
Z plasteliny, trochę cekinów, włóczka jako łańcuch choinkowy.
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Patri - jak sobie radzisz w pracy ?
Ja dobrze sobie radzę, ale szef jest innego zdania
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 13:48   #2013
Halimaa
Rozeznanie

: roza:

Dziewczyny!
Chcecie się spotkać jutro (niedz) o godz 13 w ścisłym centrum na wspólny obiadek?
Na razie jest nas trzy: Fairy, Nebulka i ja.

: roza:

Edytowane przez Halimaa
Czas edycji: 2013-12-21 o 13:49
Halimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-21, 22:05   #2014
L_ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
do Kocurka:

Hmmm ale jak weźmiesz swoje rzeczy to ...będziesz miała to samo pod nowym adresem . (...) Czujesz potrzebę uporządkowania przestrzeni - zrób to (najłątwiej po kawałku, choćby po jednej szufladzie/szafce) - ale nie licz że przeprowadzka cokolwiek zmieni w magiczny sposób - nawet jesli to pozornie bo bałagan tworzy się sam a góry przydasiów rosną bardzo łatwo ..
Ach, potwierdzam. Gdzieś na wątku było, że bałagan należy porządkować od siebie, swojego wnętrza. I to jest prawda, przynajmniej prawda w moim przypadku. Jak mi się zaczęło porządkować życie to i otoczenie zaczęło się zmieniać, jeśli jeszcze nie praktycznie (bo to wymaga czasu, a tego ciągle mało) to przynajmniej koncepcyjnie. Z resztą pisałam o tym gdzieś koło września.

Joanna - całe Twój wpis o książkach. Tak, autentyczność! Przeczytałam w tym roku ulubioną Chmielewską i było mi super. To takie moje. A już inna jej książka lekko mdła. Za to potem wspomnienia o Korei Północnej i, choć nie moje, to bardzo mi się podobało. Tak jak Twój mąż. Różnorodność i brak wykształconego gustu? A może ciekawość różnych tematów i gatunków? A teraz brak czasu i wypożyczone książki leżą, ciekawe ile zabulę za przetrzymanie w biblio
Tak, zgadzam się z Tobą, że chciałabyś znaleźć złoty środek. Ale nie chcesz. Chciałabyś. A to jest subtelna różnica. Jakbyś naprawdę chciała to byś to czytała i nadrabiała.

Dla mnie rok 2013 był bardzo pozytywny. Jak wchodziłam w niego mocno niepewna co przyniesie, tak wychodzę zadowolona. Myślę, że to głównie dlatego, że odrobiłam kawał solidnej roboty, choć końcówka była naprawdę trudna. I zawodowo, i prywatnie.
Ale jak bardzo nie byłabym zadowolona z obecnego roku, tak mam nadzieję, że następny będzie jeszcze lepszy. Wiem, że to zależy ode mnie, od tego jak będę reagowała na sytuacje, na to co mi on przyniesie, zarówno pozytywnego, jak i negatywnego.
Stary 2013-12-23, 12:03   #2015
inga86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez L_ka Pokaż wiadomość
Dla mnie rok 2013 był bardzo pozytywny. Jak wchodziłam w niego mocno niepewna co przyniesie, tak wychodzę zadowolona. Myślę, że to głównie dlatego, że odrobiłam kawał solidnej roboty, choć końcówka była naprawdę trudna. I zawodowo, i prywatnie.
Ale jak bardzo nie byłabym zadowolona z obecnego roku, tak mam nadzieję, że następny będzie jeszcze lepszy. Wiem, że to zależy ode mnie, od tego jak będę reagowała na sytuacje, na to co mi on przyniesie, zarówno pozytywnego, jak i negatywnego.
nic dodać nic ująć
Stary 2013-12-23, 12:41   #2016
fairytale
Raczkowanie

Cześć
Podładowałam się naszymi spotkaniami, super było was zobaczyć Oprocz tego raczej marazm. Dzisiejszy dzien moglby mieć tytuł "chcę spać i dajta mi spokój".
Jeszcze nie mam wszystkich prezentów...
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 19:06   #2017
grey_cat
Raczkowanie

Witam dziewczyny,

chwilę mnie tu nie było, bo nartowałam we Francji Było fajnie, i po raz pierwszy od długiego czasu byłam w stanie sobie powiedzieć, że boję się wysokości, ale chcę się nauczyć porządnie jeździć (kiedyś już byłam, ale nikt mnie formalnie nie uczył i jeździłam, jak chciałam...) i wiem, że zajmie mi to dużo czasu. Nie porównywałam się z innymi, mimo że kolega który dopiero zaczął, po trzech dniach śmigał, jakby całe życie jeździł.

W drodze do domu dowiedziałam się, że zmarła Babcia. Dwa tygodnie temu mój brat miał wypadek samochodowy i ktoś mi zdefraudował konto bankowe (koniec końców wszystko się dobrze skończyło, ale stres był spory). 2013 to był najgorszy rok w moim życiu i tylko czekam, aż się skończy. I zdecydowanie robię postanowienia noworoczne, na 2013 nigdy mi się nie udało po tym, jak Mama zmarła w Nowy Rok... Ech.
grey_cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 12:30   #2018
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Wszystkiego najlepszego dziewczyny , zdrowych i pogodnych swiat udanych prezentow oraz samych sukcesow i osiagania wymarzonych celow w nowym roku
Stary 2013-12-24, 13:00   #2019
isia_de
Raczkowanie

Dziewczyny Kochane!
Nie ma mnie na forum, ale myślami często jestem z Wami.

Zniknęłam przed Świętem Zmarłych, wtedy było dosyć intensywnie, bo goście prawie codziennie, a chwilę potem siadł mi laptop i praktycznie nie miałam dostępu do internetu... Laptop wrócił niedawno, ale wtedy byłam już w ferworze świątecznych przygotowań i nie miałam czasu nic nadrobić... Nie wiem kiedy będzie u mnie trochę luźniej, postaram się nadrobić chociaż troszkę

A na teraz życzę Wam cudownej atmosfery rodzinnej, dużo bliskości, życzliwości, cierpliwości i spokoju na te kilka świątecznych dni. Odsapnijcie trochę, wyciszcie, naładujcie akumulatory Niech pyszne świąteczne jedzonko nie przyprawi Was o ból brzucha , a prezenty okażą się trafione (te, które otrzymacie i te, które same wręczycie )
isia_de jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 13:37   #2020
zywieczdroj
Zakorzenienie

Hej kochane, przyszłam Wam życzyć Wesołych Świąt
Mniej zmartwień, więcej wolnego czasu, więcej motywacji i mniej prokrastynacji i najważniejsze - żebyście po prostu były szczęśliwe.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 13:51   #2021
Cindy28
Lux Mundi

Na te Święta (i nie tylko)

życzę Wam

- Drogie Dziewczęta -

przede wszystkim zdrowia i dobrego samopoczucia.

Stary 2013-12-24, 15:12   #2022
bura kocurka
Zakorzenienie

Najlepsze życzenia dla Was dziewczęta!

Żebyście czuły się w nowym roku spełnione...żeby było tak, jak chciałyście A na święta - rodzinnej, pogodnej atmosfery...żebyście czuły święta, mimo że pogoda wskazuje, jakby to jednak była wielkanoc

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 17:07   #2023
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Dziewczyny, bardzo na szybko:
Wszelkiej pomyślności, zdrowia, spełnienia, wszystkiego co najlepsze, zdrowia, miłości, sukcesów, pieniędzy, spełnienia marzeń.
Wszystkiego dobrego.
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 20:38   #2024
ellefant
Raczkowanie

Kochane,
Cudownych świąt
Stary 2013-12-25, 06:27   #2025
L_ka
Rozeznanie

Cytat:
Emilko, piekny post , najbardziej podobal mi sie fragment o muzyce w tle! Jakze to trafne!
Akurat mi dzis w glowie gra jakis pozytywny rock, ale wiem, ze za 2 tygodnie zastapia go smetne skrzypki lub muzyka jak do horroru.
Wiesz, co mnie ostatnio powalilo? Sluchalam serii wykladow, gdzie referentka oznajmila, ze gdyby porownac zycie do 11 kilometrow to na swiadome zycie przypada jedynie 5 milimetrow!
Piec! Mi-li-me-trow!
Dawno nie przezylam takiego szoku. Cala reszta energii przypada na stany takie jak: A: fizjologiczne (oddychanie, spanie, trwaienie etc.), B: dopasowywanie sie do otoczenia (poczucie wlasnej wartosci, czy jestem O.K.?), C: Rutyna (mycie zebow, przygotowywanie obiadu etc.), D: Doing (czyli: praca, szkola etc.). Na energie E, czyli samorozwoj, swiadomosc, przezywanie "teraz" zostaje to nedzne 5mm.
Jaki wniosek? Moim zdaniem i po raz kolejny - uwaznosc. Ten malenki dystans to odcinek kluczowy, gdzie mamy szanse wyjsc z kieratu i zaczac decydowac o naszych zajeciach, rutynach, o naszej reakcji na otoczenie. Cala reszta to juz niestety czysty automatyzm (szok!).
Nie wiem, czy dobrze zrozumialam i zinterpretowalam ten wyklad, ale dalo mi to do myslenia.
Cytat:
W sumie rozumiem ten tok myslenia, jakies 10 lat temu wysnulam teorie, ze najlepiej to maja czlonkowie sekt - jakis guru za nich mysli, okresla co dobre a co zle, wszystko jest takie proste i jasne .
Do czasu.
To, przed czym uciekamy, predzej czy pozniej i tak nas dopadnie.
Ja dzis wole wiedziec. Na poczatek wiedza moze przytloczyc i dobic, ale na dluzsza mete lepiej oswoic demony niz pozwolic im rosnac w nieswiadomosci.
Konwalio!

Nic dodać, nic ująć.

Wpadłam tu życzyć Wesołych Świąt i się ostatecznie pożegnać
Dziękuję Wam za wspólnie spędzony rok, bardzo dla mnie ważny i wartościowy.
Nowy Rok spędzę w innym towarzystwie.
Stary 2013-12-27, 00:32   #2026
tigrinha
Zadomowienie

No i po Świętach... mam nadzieję, że wszystkie będziecie je miło wspominać Ja musiałam znieść tylko jeden przytyk do braku potomstwa, poza tym było nawet ok, gdyby nie to, że wpadłam w szał robienia - ze mną tak zawsze, albo nic nie robię albo próbuję zrobić wszystko za wszystkich.Nie umiem znaleźć równowagi i mam okropny bałagan w głowie i poczucie, że nie zdążę i gonię za czymś ważnym, co chyba mi zaraz umknie.

Gdyby ktoś nadal był zainteresowany moją tajną przez poufną akcją warsztatową to zapraszam do klubu - mam nowe praktyczne wieści.

Emilko - polecałaś Przychodnię - byłaś tam kiedyś. Skoro Ty polecasz to musi tam być fajnie, ale jednak słowo "skłot" mnie trochę przeraża
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 07:34   #2027
emi_lka
Zakorzenienie

Hej

Ale kumulacje dobrych życzeń Mam nadzieję, że spełniły się

Cytat:
Napisane przez L_ka Pokaż wiadomość
Konwalio!

Nic dodać, nic ująć.

Wpadłam tu życzyć Wesołych Świąt i się ostatecznie pożegnać
Dziękuję Wam za wspólnie spędzony rok, bardzo dla mnie ważny i wartościowy.
Nowy Rok spędzę w innym towarzystwie.
Życzę Ci trwałych efektów zmian, konsekwencji, pewności siebie, znajdowania siebie w chwilach zawieruch wewnętrznych i zewnętrznych i szczęścia po prostu.
Żałuję, że nie napisałaś trochę więcej o swoich przełomach...

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość

Emilko - polecałaś Przychodnię - byłaś tam kiedyś. Skoro Ty polecasz to musi tam być fajnie, ale jednak słowo "skłot" mnie trochę przeraża
Napisałam w klubie. To nie jest miejsce dla dam dlatego nie mogę napisać, że polecam - byłam tam na koncercie, stąd dobre wrażenia, no i wydaje mi się, że pod względem kosztów mogłoby być znośnie. Ale myślę, że obawy i intuicje możesz mieć słuszne

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

U mnie po świętach nie najlepiej. Minęły mi szybko i nie przeżyłam ich w żaden wyjątkowy sposób. Do tego teraz czeka mnie intensywna praca.
Przeczytałam dwa kryminały W tym "Policję" Jo Nesbo.

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2013-12-27 o 09:06
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:53   #2028
change
Zadomowienie

Hej!
Również przyłaczam się do świątecznych życzeń!

Mi Święta tak jak Emilka napisała również błyskawicznie minęły, pozytywem mimo braku nastroju na nie była rodzinna kolacja w większym gronie niż zwykle, więc było sympatycznie... Rano nie mogłam się zebrac przez ten nadmierny wypoczynek, ale wystarczyło puszczenie jednego maila i wstapiła we mnie pozytywna energia Oprócz znalezienia pracy, mam w tym roku chęc poudzielać sie troche w wolontariacie i wyslalam juz maila w tej sprawie do fundacji Akogo Ewy Błaszczyk zainspirowana wczoraj przypadkiem obejrzany reportazem, okazuje sie ze Klinika Budzik wybudziła już 5tke dzieci ze spiaczki po wypadkach...

Miałam ostatnio trudny okres, ale mam wrażenie że w końcu wychodzę z dołka na prostą, mam przede wszystkim gorące postanowienie zmiany nastawienia i zaplanowane nowe zajęcie, mysle ze dobrze mi zrobi..
Jakbym wróciła tu i marudziła to proszę o walnięcie mnie czyms ciezkim
Poza pozytywnym mysleniem wprowadzam to w zycie avatarem i rock and rollową playlistą

I) 10 kg
II) 10 kg

Edytowane przez change
Czas edycji: 2013-12-27 o 12:57
change jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:20   #2029
ellefant
Raczkowanie

Hej

Regeneruję się w moim polskim domu. Wszystko jest nieśpieszne, spokojne, inne niż to zwykle bywało. Może to małe przeniesienie norweskiego stylu życia, ale bardziej skłaniam się ku temu, że jakieś zmiany zaszły we mnie. Optymistycznie.

Święta też na spokojnie, inaczej.

Emi - mnie też Nesbo towarzyszy ostatnio, aktualnie "Pancerne serce".
ellefant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:21   #2030
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
No i po Świętach... mam nadzieję, że wszystkie będziecie je miło wspominać

Ja niestety nie... Przepłakałam wczoraj cały dzień. Eh święta z rodziną. Ostatni raz.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 00:39   #2031
L_ka
Rozeznanie

pomyłka, nie ten wątek
Stary 2013-12-28, 18:47   #2032
grey_cat
Raczkowanie

Spóźnione życzenia wszystkiego dobrego, mam nadzieję, że Wam Swięta dobrze minęły

ja mam dla Was parę pytań (pewnie zamieszczę je też w klubie pod odpowiednimi tematami):

a) Znacie jakieś domowe sposoby na wzmocnienie odporności? Jednym z celów na nowy rok jest poprawienie mojej odporności, zwłaszcza często powraca mi kaszel.

b) Znacie kogoś, kto używał serwisu Vitalia, żeby schudnąć?
Stary 2013-12-28, 21:19   #2033
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez grey_cat Pokaż wiadomość
Spóźnione życzenia wszystkiego dobrego, mam nadzieję, że Wam Swięta dobrze minęły

ja mam dla Was parę pytań (pewnie zamieszczę je też w klubie pod odpowiednimi tematami):

a) Znacie jakieś domowe sposoby na wzmocnienie odporności? Jednym z celów na nowy rok jest poprawienie mojej odporności, zwłaszcza często powraca mi kaszel.

Na wzocnienie odproności:

Czosnek zalać wrzątkiem (ok. 1/6 szklanki) wrzątkiem i odstawić na 24 godziny.
Wypić przed pójściem spać.
I tak raz, albo 2 razy w tygodniu

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Witam dziewczyny,

chwilę mnie tu nie było, bo nartowałam we Francji Było fajnie, i po raz pierwszy od długiego czasu byłam w stanie sobie powiedzieć, że boję się wysokości, ale chcę się nauczyć porządnie jeździć (kiedyś już byłam, ale nikt mnie formalnie nie uczył i jeździłam, jak chciałam...) i wiem, że zajmie mi to dużo czasu. Nie porównywałam się z innymi, mimo że kolega który dopiero zaczął, po trzech dniach śmigał, jakby całe życie jeździł.
Super że byłaś we Francji!
Mogę spytać gdzie?

Nigdy nie byłam na nartach ale to jedno z moich marzeń żeby nauczyć się jeździć.
Czy osobie ktora nigdy w zyciu nie jezdzila przychodzi to ciezko ??
Joline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 23:37   #2034
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Ja niestety nie... Przepłakałam wczoraj cały dzień. Eh święta z rodziną. Ostatni raz.
Biedactwo Mam nadzieję, że już lepiej?

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:

Słyszałam że gorąca woda z miodem i cytryną pomaga, ale nie próbowałam. Moj sposób to nie dbać o siebie zbytnio - wychodzę nawet zimą bez czapki z lekko mokrymi włosami, za lekko się ubieram itd. - i prawie nie choruję Ale tego sposobu nie polecam

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Joline Pokaż wiadomość
Nigdy nie byłam na nartach ale to jedno z moich marzeń żeby nauczyć się jeździć.
Ja byłam do tej pory dwa razy, zaledwie po 3 dni i już na drugi dzień zjeżdżałam* z normalnego stoku (Małe Ciche) - a jakimś asem sportowym nie jestem Grunt to naprawdę chcieć i przełamać lęk - polecam choć godzinę/dwie z instruktorem, bo mnie najpierw uczył mój mąż i mało co nie skończyło się to rozwodem

*oczywiście nie jakoś profesjonalnie, ale na tyle, że rzadko się wywalałam i generalnie miałam z tego przyjemność

Edytowane przez tigrinha
Czas edycji: 2013-12-28 o 23:39
Stary 2013-12-29, 00:06   #2035
Joline
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------

Ja byłam do tej pory dwa razy, zaledwie po 3 dni i już na drugi dzień zjeżdżałam* z normalnego stoku (Małe Ciche) - a jakimś asem sportowym nie jestem Grunt to naprawdę chcieć i przełamać lęk - polecam choć godzinę/dwie z instruktorem, bo mnie najpierw uczył mój mąż i mało co nie skończyło się to rozwodem

*oczywiście nie jakoś profesjonalnie, ale na tyle, że rzadko się wywalałam i generalnie miałam z tego przyjemność
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź!
Nie sądziłam że już po tak krótkim czasie można zacząć jeździć!
Sądzisz że 2h z instruktorem to będzie wystarczająco na początek, żeby w ogóle zacząć jako tako stawiać pierwsze kroki, czy może lepiej wykupić trochę więcej?

Nie mam swoich nart / butów - czy mogę je wypożyczyć na miejscu ?

Nie wiem czemu zawsze sądziłam że trzeba uczyć się tygodniami.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:59   #2036
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Sądzisz że 2h z instruktorem to będzie wystarczająco na początek, żeby w ogóle zacząć jako tako stawiać pierwsze kroki, czy może lepiej wykupić trochę więcej?

Myślę że najlepiej nie wykupować z góry, tylko po każdej lekcji decydować się czy potrzebne Ci więcej. W ogóle chyba po zajęciach warto jest poćwiczyć to czego się nauczyłaś żeby nie tracić czasu lekcji na praktykowanie czegoś co możesz poćwiczyć sama. Co do pożyczania, to trzeba się poorientować w cenach - ja pożyczałam w Warszawie, bo wychodziło taniej. Na ogół przy stokach funkcjonują wypożyczalnie, ale na wszelki wypadek sprawdź przed wyjazdem
Stary 2013-12-29, 20:35   #2037
grey_cat
Raczkowanie

Cytat:

Super że byłaś we Francji!
Mogę spytać gdzie?

Cytat:

Byłam w Les Arcs. Tak naprawdę zależy od Ciebie - ja się boję wysokości i jeżdżę wolno i powoli się oswajam, chociaż technikę mam dobrą. Mam kolegę, który po czterech dniach śmigał na czarnym szlaku (chociaż przyznał sam, że trochę zaszalał i nie miał jeszcze umiejętności, żeby to dobrze pokonać), mam drugiego znajomego, który po tygodniu (10 godzin zajęć grupowych plus chyba kolejne tyle indywidualnych z instruktorem) nadal nie umiał jeździć. Spróbować warto Narty, buty, kijki czy nawet kask możesz wypożyczyć na miejscu.

Ekspertką nie jestem, jeśli chodzi o narty, ale z tego co wiem, to zawsze można się czegoś nowego nauczyć. Mam kolegów instruktorowych, którzy też byli na mojej wycieczce i byłam zaskoczona, kiedy oni też sobie zamówili kilka godzin lekcji - bo mówią, że zawsze można się czegoś nowego nauczyć (chociaż wiadomo, ich poziom a mój to niebo i ziemia). Jutro wybieram się na jeden dzień pośmigać z bratem
Stary 2013-12-29, 22:12   #2038
ellefant
Raczkowanie

Wrzucam coś pozytywnego, z myślą o Nowym Roku
ellefant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:23   #2039
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellefant Pokaż wiadomość
Wrzucam coś pozytywnego, z myślą o Nowym Roku
Fajne To mi przypomniało, że też miałam Wam coś wrzucić (znalazłam na blogu Ania Maluje)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BYeRjEfIQAAm-eE .jpg (85,4 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-12-29, 22:37   #2040
Halimaa
Rozeznanie

Ja jeszcze nigdy nie jeździłam na nartach/snowboardzie. Postanowiłam, że w przyszłym roku pojadę. Może teraz, choćby na weekend, albo pod koniec roku. Sporo zależy od sytuacji pracowej i urlopu. Znacie jakiś organizatorów takich wyjazdów na Słowację/ a Alpy?
Może ktoś też chce spróbować?
Halimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości