|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Co do ktg, to ja w szpitalu gdzie moja lekarka pracuje byłam już w 36 tyg, teraz idę w 38. W szpitalu, gdzie mam podpisana umowę ktg jest co 2 dni, ale dowiem sie czy to jest konieczne bo jeśli bedą dobre zapisy to chyba nie bedzie trzeba tak często. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Trzeci dzień z kolei boli mnie głowa
|
#723 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyprasowałam kilka rzeczy malucha , i tak mi się źle zrobiło i słabo ,że musiałam się położyć. a teraz mnie właśnie przeczyściło..... Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-12-27 o 17:34 |
|||
|
|
|
#724 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam się w 8 miesiącu od Bożego Narodzenia
Jestem już padliną. Leżę, jem, piję i sikam. Zero siły do pracy w domu i ten ból okropny, rwa kulszowa daje czadu. Alicja się wierci i wypina słodko dupkę (chyba) tak, że brzuch mam kwadratowy. Mąż wprowadził 2 tygodnie temu zakaz seksu do nowego roku No dobra i tak mnie wszystko boli Gratuluję nowym mamusiom i czytam z przejęciem wasze opisy porodów Dzielne z was babki, czy to cesarka, czy SN to wymaga nie lada wysiłku Cytat:
Cytat:
Po powrocie do domu zdjęłam i jest mi dziwnie, bo nie robiłam tego nigdy dłużej niż na kilka godzin, ale teraz zrezygnuję z noszenia, bo powodują duży ucisk.Cytat:
Cytat:
Wczoraj dostałam piękny prezent w postaci... ROZSTĘPÓW
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Kukurydziana --- wlasnie nie mam zadnych objawow, nic niepokojacego, sama lekarka mnie doglebnie zbadala i powiedziala ze wszystko dobrze. No nic poczekam az otworza pezychodnie i pojde.
Wlasnie mamy goscia i podobno mamy miec jeszcze dwoch znajomych i mam nadzieje ze beda bo poki co to ... No nudno jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pierwsze ktg na wizycie miałam w 29 tyg, drugie po 3 tyg na kolejnej wizycie czyli w 32, teraz idę już w 34 czyli co 2 tygodnie będę już mieć i wizyty i ktg Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-12-27 o 17:42 |
|
|
|
|
#727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ mi tak powtarza w kolko
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie miałam ktg ani razu.....
![]() :conf used:
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jeszcze nie miałam ale wizytę u gina mam 7/01 i pewnie już przepisze mi ktg.. chyba...
|
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
ja miałam 1 raz bo ruchow praktycznie nie czułam tak tez nie miałam
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#731 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet znieczulenia jej nie podali, bo czasu braklo..Cytat:
Wyglada na to, ze tutaj we Francji sie go nie robi. Odnosnie nastepnych wizyt to 3.01 mam anestezjologa, a 15.01 polozna i to tyle i nie wiem co zrobic, bo dowiedzialam sie, ze moja ginekolog, od nowego roku jest juz na emeryturze i nie wiem czy jest sens szukania kogos na 1 wizyte Odnosnie sluzu i wilgoci to ja mam tak cala ciaze. Wkladke mam caly czas mokra, ale podobno taki moj urok, bo lekarz nie stwierdzil zadnego stanu zapalnego Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2013-12-27 o 18:01 |
|||
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boję się jeszcze jednego...tego, że wiele kobiet w trakcie porodu zachowuje się instynktownie, pierwotnie....te krzyki i w ogóle...boje się swoich reakcji ale tylko przed samą sobą......bo personelu to nie rusza, jestem przekonana...Personel jest tylko i wyłącznie źle nastawiony do rodzących, gdy: 1. Przychodzi "z ulicy", tzn. bez badań lekarskich, byłam kilka razy świadkiem, że kobiety nie były ani razu u lekarza 2. Przychodzą brudne, tzn. nieumyte od wielu wielu dni/tygodni (standard na porodówkach!!!!!!!!) 3. Przychodzą pijane/ śmierdzące papierosami....lub z tżami, którzy są "pod wpływem" (to też się zdarza) 4. Są roszczeniowe....od progu grożą sądem, prokuraturą, rozkazują wszystkim i w ogóle(ech.....) No, to się wygadałam ![]() Nie bójcie się ze będziecie krzyczec, płakać, zrobicie siku, kupkę, 500x zwątpicie w siebie i mężów....tego się nie bójcie, to NORMALNE!!!!Oni to widzieli tysiące razy w swoim życiu....słuchajcie położnych i róbcie co Wam natura każe...a będzie dobrze
16.06.2012r. ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2013-12-27 o 18:17 |
|
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle dziewczyny mam takie śmieszne pytanie.
Mam mieszkanie które wynajmuję, i zostawiłam w nim zegar ścienny. Nie został wpisany w "spis rzeczy" dołączony do umowy. Będę w mieszkaniu w poniedziałek, czy wypada/mogę zabrać ten zegar? ( w mieszkaniu będą obecne lokatorki) Bo mam mieszane uczucia i nie wiem.....
|
#734 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie 33+ i też ktg nie miałam na razie, więc ciekawa jestem kiedy się to wykonuje i czy tak regularnie, jak normalne badania ciążowe, czy tylko jak są wskazania, mało ruchów itp.
Cytat:
Przy zagrożeniu porodem przedwczesnym na tle szyjki czasem lekarze nie wykluczają nawet samego seksu, ale zalecają użycie gumek.
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
Agoola - brawa za tą wypowiedź
ja w sumie też podzielam Twoje zdanie.... Wiadomo, ze gdyby coś się wymsknęło to nic miłego, ale tak naprawde kiedy odczuwa sie TAKI ból,to nawet nie zwraca sie uwagi na to. Wazniejsze jest wlasnie to, aby po porodzie nie miec problemów z wypróżnieniem. Ja przed cc bede trzymac i diete w miarę rozsądną,ale nie sprzeciwie sie jesli ktos bedzie chcial mi zrobić lewatywę. Tzn raz spotkalam sie z opinią (od mamy) ze warto sie wyproznic,bo pozniej rodzi sie dziecko w odchodach, i ze to nieladnie i w ogole jakby ponizajace dla tego dziecka. Jakby tak patrzec to cały proces porodu jest nieludzki, bo dziecko wychodzi poprzez drogi rodne, we krwi, w śluzie, kobieta wydaje zwierzece krzyki - ja mialabym i mam to gdzieś-wazne ze dziecko całe i zdrowe a przy okazji ja.Eh, ja mam dziś zły humor. Tzn moze nie humor jak samopoczucie od rana jakieś nie takie. Wszystko mnie denerwuje, boli mnie głowa...tż zaczął dziś pranie i nawet to mnie nie cieszy a wkurza... Zapach proszku dzidziuś jak dla mnie beznadziejny. Ehhh. Wszystko wyprane w 40stopniach i podwójne płukanie,potem sie dokladnie wyprasuje-chyba wystarczy?? Ja ktg mialam w szpitalu , a teraz po wizycie tez bede chciala ktg.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie miałam ani razu a leci mi już 9 m-ąc.
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() Kwadratowy brzuch hehehe Ładnie tam kombinuje Wasza pociecha ![]() Zakaz seksu też jest dobry Ciekawe czy mąż faktycznie wytrzyma w postanowieniu - bo w takim razie będzie to post 2 miesięczny do czasu porodu a pózniej jeszcze 1,5 m-ca połogu... ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
#739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
co do kupy- laski z kupą nie wygramy, nie ma szans.
To moc i siła pierwotna więc pozostaje nam tylko z pokorą przyjąć to co będzie, jak będzie chciała się wydostać to żadne siła wyćwiczonych zwieraczy jej nie powstrzyma
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakraaaaa w szoku jestem...
|
|
#742 |
|
BAN stały
|
Kurde ja już normalnie mam dość...
Kiedyś już pisałam może pamiętacie że wraz z Tż opiekujemy się jego chorą matka (rak pluc). Ostatnimy czasy od kilku tygodni zaczely się z nią dziać DZIWNE rzeczy zaczeło się od takich drobnostek że pyta nas 20x dziennie o to samo, nie gasi świateł, nie zakręca wody, puste kartony po mleku chowa do lodówki ale ostatnio dochodzi do tego że chcąc zagotować wode odkręca korki z gazem i go nie zapala albo zapala nie zaklada gwizdka na czajnik i idzie spać, przedwczoraj wyszliśmy na spacer a ona umyślała sobie pogdrzać kapuste wracamy a w caly domu czarno od dymu spaliła garnek bo stwierdziła że wyszła do łazienki na chwile ale przeciez przez "chwile" by się aż tak nie spalilo to.... Gubi świadomośc tego co robi... wieczorem normalnie z nami rozmawia a rano dzwoni do ukochanego syneczka i placze żalili się że np od 2dni z nami nie rozmawia Mylą jej się leki... Zaczynamy podejrzewać że ma przerzuty na mózg w poniedziałek będziemy rozmawiać z jej lekarzem żeby dał skierowania na badania... Ale najgorsze jest to że nie da się z nią normalnie porozmawiać bo jak tylko zwrócimy jej delikatnie uwage żeby sprawdzała gaz czy wode czy zakręciła to ta zaczyna płacze histerie i wogóle, normalnie już nie wyrabiam bo pal to licho karton z lodowki moge wyrzucić, światło zgasić ale odkręcony gaz czy zapalony gaz kiedy my śpi i ona uśnie to może się zle skończyć... Nie wiemy już jak sobie z nią radzić |
|
|
|
#743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze - człowiek się jeszcze odzwyczai i będzie problem...
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Dla nas lekarze dalej nie maja dobrych wiadomosci. Zajmuje sie KRzysiem 3 lekarzy. Krzys ma b. ciezka chorobe genetyczna, my bylismy nosicielami bezobjawowymi, nawet do 10pokolenia wstecz, a teraz padlo na naszego synka.... stwierdzili ze mozg dziala na poziomie b. prymitywnym, odruchy tez. Krzys karmiony jest przez sonde,nie ma odruchow ssania. Bardzo ciezko patrzec na synka, wiedzac ze nie mozemy mu pomoc, najgorsza ta bezsilnosc.... w poniedzialek ma miec robiony jeszcze rezonans, a we wtorek powinny byc wyniki badan genetycznych ktore dzisiaj zostaly wyslane do warszawy. Najdziwniejsze jest to ze takie choroby genetyczne nie sa wykrywalne ani na usg, ani na tych podstawowych badaniach gen. ktore robi sie w trakcie ciazy. Wyniki przez cala ciaze mialam b. dobre. Dopiero tomografia i rezonans jest w stanie wykryc nieprawidlowosci. Nie ukrywam b. ciezki dla nas to czas, przez pierwsze dni nie moglam sie pozbierac, ale maz postawil mnie na nogi-kochanego mam meza i jest dla mnie niesamowitym oparciem... postaramy sie dla krzysia byc najlepszymi rodzicami bo na to zasluguje.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-12-27 o 19:05 |
|
|
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wszystko o czym piszesz to ewidentnie skutki choroby... To wszystko tak się właśnie zaczyna np. przy parkinsonie, miażdżycy lub alzheimerze. Mam/miałam taką samą sytuację w rodzinie.
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Człowiek jak widać nigdy nie może niczego przewidzieć- skąd mieliście wiedzieć o jakiejś chorobie...
|
|
|
#747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
maruda80 kochana jestes mega dzielna wiem ze to tylko słowa ale kiedy mały powie Ci w przyszlosci "dziekuje mamusiu kocham Cie" a wierze ,ze tak bedzie, wynagrodzi Ci to. Wszystko sie z czasem ułozy wierze w to
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-12-27 o 19:16 |
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia miała raka szyjki macicy, pomimo tego że powycinali co trzeba miała przeżuty, dostawała silne leki, które dziwnie działały....jak była w szpitalu to ubzdurała sobie że lekarze są źli i chcą zrobić jej krzywdę,otwierała okno chciała wyskoczyć, jak przywieźli nam ją do domu to też dziwnie się zachowywała, rozkładała wszędzie kawałki chleba twierdząc ze to odgania złe moce czyli lekarzy, potrafiła w nocy nie spać i nas budzić, kiedyś moja mama się przestraszyła bo otwiera oczy nad ranem a babcia siedzi na łóżku i się na nich patrzy, bo niby czuwała żeby im się krzywda nie stała.....krzyczała w nocy...nie poznawała ludzi...to było straszne i bardzo smutne....
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo porodu naturalnego i odczuć podczas niego, to wiecie, że niekótre kobiety propagują szczytowanie (orgazm) w trakcie
..... .... Cytat z książki "Macierzyństwo non-fiction" : Koleżanka (bez dzieci) na Facebooku: „Rodzić z rozkoszą. Szalony pomysł? Nie dla wszystkich. Film dokumentalny Orgasmic Birth pokazuje, że to możliwe. Osoby zaangażowane w jego powstanie twierdzą wręcz, że każda kobieta może przeżyć orgazmiczny poród, jeśli tylko otworzy się na tę możliwość”. Wywołało to żywą reakcję innych niedzieciatych dziewczyn. Osiem z nich natychmiast polubiło wpis. Inne skomentowały: „Wow!”. „Wiedziałam, że Ci się spodoba! ”.„Tzn. myślisz, że jest to dla mnie szansa, żeby polubić dzieci?”. „Żeby polubić porody chyba na razie ”.No cóż, idea nie jest dla mnie nowa, w zaprzyjaźnionym gronie zdesperowanych pań domu zdążyłyśmy ją już skrytykować. W zasadzie zmiażdżyć. Sklasykowałyśmy ją zgodnie jako jeszcze jeden cholerny szczebelek w cholernie wysokiej drabinie, po której zgodnie z dobrodusznymi radami cholernych przekaźników codziennie wspinać się winna nowoczesna kobieta. Ta, która ma z rozmachem i uśmiechem godzić role gospodyni domowej, zawodowej profesjonalistki, dyspozycyjnej matki, żony i kochanki. Wyprać koszule, osiągnąć sukces, a teraz jeszcze urodzić z okrzykiem rozkoszy. – Już nie wystarczy urodzić naturalnie, bez znieczulenia – irytowała się przy winie M. – Jeszcze trzeba z orgazmem. Wszystkie byłyśmy zniesmaczone. Więc kiedy zobaczyłam to radosne wezwanie na Facebooku, zgrzytnęłam: cholerna prokreacyjna propaganda. Macierzyństwo już udało się utopić w lukrze, już niedzieciaci mogą uwierzyć, że jest ono rozkoszną przygodą ze słodkim bobasem. Teraz jeszcze trzeba odczarować ten poród, za którym od czasów biblijnych ciągnie się czarny PR. Bo że zazwyczaj bolał – tego się nie da ukryć (choć w szkole rodzenia przekonywali nas, że są kobiety, które nie boli. Gdy na sali porodowej myślałam, że umrę, zachodziłam w głowę, jak mogłam być tak naiwna, by łudzić się, że będę jedną z tych szczęściar). A zatem to prawda, poród zazwyczaj bolał. Jednak zgodnie z wykładnią Orgasmic Birth, jeśli „otworzysz się na tę możliwość”, nawet urodzić możesz „z rozkoszą”. I od razu najbardziej zatwardziałe singielki zapisują się via Facebook na tę przygodę. Singielki! Nie dajcie się zwieść!" ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Jejjjj ![]() Kochana trzymacie się mocno, dobrze, że masz wsparcie w mężu, że jesteście z tym razem. Modlę się za Was i trzymam kciuki aby Krzysia dało się "podciągnąć" jak najbardziej to możliwe. Może współczesna medycyna zaoferuje jeszcze coś nowoczesnego co by mogło pomóc. Daj znać co wykazał rezonans i wyniki genetyczne. Z czym dokładnie macie doczynienia - gdy już będzie konkretna diagnoza.
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jest jakaś szansa że będzie lepiej? Może jak przyjdą wyniki to lekarze będą wiedzieli jak maja pomóc, oby tak było
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

) czekamy na narożnik, musimy wybrać szafę do przedpokoju, i sypialni... i możemy się wprowadzać! 

po czymś takim zażądam cesarki bo się ze wstydu spalę chyba[COLOR="Silver"]
Mój TŻ mi tak powtarza w kolko 

16.06.2012 

masakraaaaa