Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 18:51   #2071
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
masz fotkę? no i co że używane, ważne aby spełniało swoją funkcję łóżeczko chyba bede kupować, ale mam obiecana używana chyba juz przez 10 dzieci kołyskę i nie przeszkadza mi to. tym bardziej wiem, że sie sprawdziła, a zniszczona nie jest, bo używana przez maluchy do ok. 6 m-ca
o takie:
http://www.google.pl/imgres?sa=X&rlz...19&tx=91&ty=66

też miałam dostać w spadku w gratisie do wózka, ale tamto było z tych najtańszych, takie trzęsące sie na wszystkie strony, ale jeszcze używane, więc nie chcę ryzykować, że zostanę bez, bo nie wiadomo za te pół roku, w jakim stanie będzie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:57   #2072
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Ja spałam od 14 do 18.
Stary 2013-12-27, 18:59   #2073
Ramona_85
Zakorzenienie

A jeszcze myslałam o czyms takim do łóżeczka, a by dokupić:
http://allegro.pl/plozy-bieguny-do-l...751907548.html

jak myślicie, sprawdza się to czy szkoda kasy?
Stary 2013-12-27, 19:04   #2074
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
może ja coś podpowiem: małe kotlety mielone ze słonecznikiem/pieczarkami; nuggetsy z kurczaka; jajka faszerowane szynką; pieczarki faszerowane jajkiem; koreczki lub małe kanapeczki (tu wszelka dowolność w kombinacjach)
O ja tez poczytam, bo własnei przeszukuję przepisy

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
o, jajka są dobrym pomysłem Szybko się je robi i są smaczne. Te kotleciki też brzmią ciekawie... Zaraz poszukam jakieś przepisy i może faktycznie one
Taaa ale jaja śmierdzą . . .

Moje dziecko właśnie zasnęło Matko pobudka o 5, ale w dzień nie chciał drzemać i teraz mamy
Ale szalał cały dzień, dziś ze stanikiem na klacie i gaciami na głowie biegał - wyciagnęli z Tżtem mój strój kąpielowy z cyckonoszem xxl na karmienie plażowe

A i w Biedronce mają fajne karnawałowe gadżety, na strój Olaf za młody ale kupiłam mu uszy opaskę i muszkę tygryska, słodkie takie, z muszką latał do wieczora bo na szyi

CO do wyprzedaży to mnie interesują kurtki zimowe dzieciakowe ale dla dwulatka - młody z jednej wyrósł a jedna z nim nie styknie bo piorę co drugi dzień A skoro drugi facet w drodze to warto zainwestować

Ide dziś szybicej spać, biedny Tż sie nie wyśpi bo o 20 ma mecz

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:12   #2075
asia27100
Zakorzenienie

ja bym do łóżeczka chyba płóż nie zakładała. bałabym się, że maluch się przyzwyczai. bede miec niby te kołyskę, ale ona ma funkcję wyhamowania bujania się i przyznam że nie widzialam ani razu, by moje siostry w niej dziecko bujały

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
zapomnialam napisac ze bardzo mi sie podoba

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:14   #2076
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Takie samo mam łóżeczko, tylko nie pamietam czy z zyrafką czy z misiem, bo tak stoi że nie widać.

Cytat:
A jeszcze myslałam o czyms takim do łóżeczka, a by dokupić:
http://allegro.pl/plozy-bieguny-do-l...751907548.html

jak myślicie, sprawdza się to czy szkoda kasy?
Wiesz, jak przyzwyczaisz dziecko do bujania to moze byc ciezko później.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:23   #2077
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ja bym do łóżeczka chyba płóż nie zakładała. bałabym się, że maluch się przyzwyczai. bede miec niby te kołyskę, ale ona ma funkcję wyhamowania bujania się i przyznam że nie widzialam ani razu, by moje siostry w niej dziecko bujały

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

zapomnialam napisac ze bardzo mi sie podoba
dzięki mnie sie ono podobało od kiedy je zobaczyłam, ale w sklepie to majątek kosztuje. Miałam dostać po siostrze w spadku takie zwykłe, ale mąż dał się namówić na używane

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Takie samo mam łóżeczko, tylko nie pamietam czy z zyrafką czy z misiem, bo tak stoi że nie widać.

z tym przyzwyczajeniem chyba macie rację ok, to jeden wydatek mniej, uff

Zytus i jak sprawuje się wyrko? Konstrukcja w miarę stabilna?
Stary 2013-12-27, 19:26   #2078
kaorlak
Zadomowienie

Misia już śpi, a Mężula wyciągnęli gdzieś koledzy, więc jestem sama

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość

Mam takie samo zdanie

Vampirko pytałaś co będę przygotowywać- jeszcze nie wiem do końca, ale na pewno jakąś sałatkę, na pewno takie mini kanapeczki z kozim serem i podgrilowanym boczkiem i jakieś konkretne danie na ciepło.

Jadłyście kiedyś coś takiego? http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up33767-4.htm
Odpłynęłam Jakie to pyszne!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:37   #2079
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
dzięki mnie sie ono podobało od kiedy je zobaczyłam, ale w sklepie to majątek kosztuje. Miałam dostać po siostrze w spadku takie zwykłe, ale mąż dał się namówić na używane

z tym przyzwyczajeniem chyba macie rację ok, to jeden wydatek mniej, uff

Zytus i jak sprawuje się wyrko? Konstrukcja w miarę stabilna?
Mlody mój ma 2,5 roku i jeszcze w nim śpi. Czasami pies tam wlezie ktory wazy ponad 25kg i wytrzymuje

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

a jesli chodzi o bujanie, to pamietam jak moja siostra cioteczna była do tego przyzwyczajona. jej łóżeczko stało obok łożka, a wujek z ciocią co jakis czas sie zamieniali miejscami zeby nogą łózeczko bujać
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:37   #2080
VwVampirka
Zakorzenienie

No i się wydało czemu u nas dziś taka cisza... wszystkie na noworocznym siedzimy

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:41   #2081
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny witam się wieczorowa pora, wybaczcie, ze pisze bez polskich liter, ale jestem u meza na laptopie, bo chciałam Was nadrobić, a u mnie padla bateria i się nie chce ladowac wiec pisze od meza

My dzisiaj byliśmy u siostry M, jej synek dostal takie organki z krzesełkiem do grania z mikrofonem, Hania się dorwala i dziecko z glowy na jakiś czas pięknie grala i spiewala, normalnie talent po mamusi

Beatusia , do mnie tez mowia ze na twarzy schudłam ale ja się nie przejmuje – jestem pewna ze jeszcze to nadrobię, boje się tylko, ze z nawiazka fajne imie wybraliście

Carolyna ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ale miałam swoja polozna przy porodzie, wiec ona mi wszystko mowila na bieżąco no i była ze mna caly czas, także nie nie musiałam nic sama robic

Asia27100 ja tez podczytywalam w wolnej chwili mamusie styczniowo – lutowe i tak sobie mysle ze jak u nas pierwsza zacznie rodzic to chyba umre z nerwow i emocji

Emilia Ty to chyba jesteś największy spioch tutaj razem z Paulka

Madziula to Olaf zadowolony, ze cos nowego na szyi zawisło pewnie

Ramona fajne lozeczko, my chcieliśmy podobne, tyle, ze z zajączkiem, ale musimy mieć szczebelki dookoła jednak

Kaorlak dobrze, ze nie lubie kawy, bo orzechy laskowe w czekoladzie uwielbiam

Lece mamusie, bo mamy jakiś film ogladac, nie wiem jak skoro mi komputer padl, ale może maz cos wymyśli także dobranoc, może jeszcze wpadne później
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:45   #2082
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Heh... No oprócz mnie to w mojej rodzinie nie ma żadnej dziewczynki U męża same chłopaczyska Także będzie istne szaleństwo
Poczujesz niedługo i zobaczysz, ja też się doczekać nie mogłam, a teraz malusia daje mi takie kuksańce że hohoho... Ale przeważnie w domu, jak jesteśmy gdzieś to cichutko siedzi, a wystarczy że do domu wrócimy i usiądę na sekundę to się zaczyna. No i w Kościele się wierci, a przy "Lulaj, że Jezuniu" to już wariatka
Nie no bosko, uwielbiam czytać takie posty Kochana dziewczynka, wie jak rozczulić i obudzić uczucia wyższe Jak tu nie kochać?

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja wczoraj pierwszy raz czułam ból brzucha i to po spacerze. Troszkę się przestraszyłam... No i jak się kładłam to miałam taki twardy brzuch... Nie wiem skąd mi sie to wzięło.
Uważaj na siebie! Może ostatnio za dużo się nadwyrężałaś? Chodziłaś? Intensywniejsze święta? Odpoczywaj teraz

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Kasiab, no widzisz to Wasza córcia będzie takim rodzyneczkiem u nas niby też tak miało być, bo w rodzinie męża same chłopaki, ale nikt Hani nie rozpieszcza, zresztą tam to w ogóle.. ech.. wczoraj się dowiedziałam, że dziadek mojego męża czyli jedna z najbliższych mu osób nie wiedział, że jestem w ciąży. Mąż mówił babci, a ona nie przekazała – powiedziała do mnie, że ona nie lubi się bawić w plotki nie wiedziała też chrzestna męża, czyli siostra jego mamy, bo ani babcia ani mama jej nie powiedziały… trochę sobie popłakałam wieczorem, ale cóż nie mam wpływu na to, że im nie zależy.
Jak mąż powiedział rodzinie, że będziemy mieli drugą córeczkę to tylko jego siostra nam pogratulowała.
Kasiu pij dużo wody tak jak ciocia mówi
Kochana, nie smuć się faktycznie przykra sytuacja, ale... Najważniejsze osoby cieszą się razem z Wami i nie warto przejmować się całą resztą

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
witam Mamusie u Nas też święta minęły spokojnie, ale strasznie szybko ogólnie wszyscy mnie komplementowali, ale były też głosy czy naprawdę w ciąży jestem, bo na twarzy wręcz schudłam, a brzuszek niezbyt okazały.. z czego się bardzo cieszę najlepszy był wczoraj wieczorem mój mąż, mówi do mnie: "ale masz brzuch", na co moi rodzice strasznie się zbulwersowali i stwierdzili, że jak na koniec 5. m-ca to mam maleńki brzuszek i nawet moja mama miała na tym etapie dużo większy brzuch (a moja mama jest generalnie drobniutka i niższa ode mnie 10cm).. no więc oczywiście miód na moje serce ale za to, żeby nie było za dobrze, to wczoraj mój rozbójnik cały dzień dawał popalić- najpierw kopał po pęcherzu, a wieczorem tak się wcisnął pod wątrobę, że prawie płakałam z bólu straszne uczucie.. i z tego powodu zaczęłam się obawiać dalszych etapów ciąży..

ale wiecie co, dziewczyny? muszę Wam coś powiedzieć, bo tak normalnie, to wstyd mi się komuś do tego przyznać.. tak czytam, jak piszecie, że nie możecie się doczekać aż weźmiecie swe maleństwa w ramiona.. a ja tak nie mam. powiem więcej, ta myśl jest dla mnie przerażająca i nawet nie chcę o tym myśleć... chciałam bardzo mieć dziecko, ale jak się dowiedziałam o ciąży to chyba ze 3 dni płakałam.. jest to dla mnie tak niezrozumiałe, że szok. z biegiem czasu jakoś ogarnęłam te uczucia i zaczęłam się cieszyć ciążą, ale teraz przy okazji świąt co chwilę słyszałam teksty: "za rok będzie z nami maleństwo", itd. i myśl o faktycznej obecności dziecka mnie przeraża.. nie chodzi tu o poród, bo tego jakoś w ogóle się nie obawiam, wiem, że miło nie będzie, jednak jakoś to przeżyję i tyle. ale przeraża mnie wizja tych nieprzespanych nocy, ciągłego płaczu, którego nie będę potrafiła odczytać właściwie, zmieniania pieluch co 2 godziny, boję się, że to wszystko odbije się bardzo na naszym małżeństwie, że nie będę umiała dobrze wychować tego dziecka, że nie poradzimy sobie finansowo.. milion obaw... i tak mnie to trochę przytłacza, że mam taką czarną wizję macierzyństwa.. o którym tak marzyłam.. przepraszam, za te moje żale, mam nadzieję, że nie zepsuję nikomu nastroju..

a tak abstrahując od tematu, to Nikki, wpisz proszę imię Naszego synka: Patryk
Co do rozpychań maluszka, to nie chcę Cię straszyć, ale na prawdziwe rozpychanie dopiero nadejdzie czas, dopiero będzie niewygodnie Także, nic tylko zacząć się przyzwyczajać.
Co do instynktu... wszystko z czasem. Nic na siłę . Pisałaś, że chcieliście dzidziusia, więc może po prostu nie nadążasz się nacieszać każdą chwilą i jakoś się gubisz w tych emocjach? Uporządkuj to, zacznij najpierw cieszyć się tym niezwykłym stanem, bo jestem prawie pewna, że za nim kiedyś zatęsknisz Doceń uroki ciąży, powiększający się brzuszek, ruchy Małego, troskę rodziny... Na resztę przyjdzie czas, nikt nie zmusza Cię do emocjonowania się już okresem kiedy przyjdzie na świat maluszek, najpierw odnajdź się dobrze w roli ciężarnej wszystk się ułoży!

My już po kolędzie, uff

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:55   #2083
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
No i się wydało czemu u nas dziś taka cisza... wszystkie na noworocznym siedzimy
Chyba tak.

Cytat:
Cześć dziewczyny witam się wieczorowa pora, wybaczcie, ze pisze bez polskich liter, ale jestem u meza na laptopie, bo chciałam Was nadrobić, a u mnie padla bateria i się nie chce ladowac wiec pisze od meza

My dzisiaj byliśmy u siostry M, jej synek dostal takie organki z krzesełkiem do grania z mikrofonem, Hania się dorwala i dziecko z glowy na jakiś czas pięknie grala i spiewala, normalnie talent po mamusi

Beatusia , do mnie tez mowia ze na twarzy schudłam ale ja się nie przejmuje – jestem pewna ze jeszcze to nadrobię, boje się tylko, ze z nawiazka fajne imie wybraliście

Carolyna ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ale miałam swoja polozna przy porodzie, wiec ona mi wszystko mowila na bieżąco no i była ze mna caly czas, także nie nie musiałam nic sama robic

Asia27100 ja tez podczytywalam w wolnej chwili mamusie styczniowo – lutowe i tak sobie mysle ze jak u nas pierwsza zacznie rodzic to chyba umre z nerwow i emocji

Emilia Ty to chyba jesteś największy spioch tutaj razem z Paulka

Madziula to Olaf zadowolony, ze cos nowego na szyi zawisło pewnie

Ramona fajne lozeczko, my chcieliśmy podobne, tyle, ze z zajączkiem, ale musimy mieć szczebelki dookoła jednak

Kaorlak dobrze, ze nie lubie kawy, bo orzechy laskowe w czekoladzie uwielbiam

Lece mamusie, bo mamy jakiś film ogladac, nie wiem jak skoro mi komputer padl, ale może maz cos wymyśli także dobranoc, może jeszcze wpadne później
Niewykluczone.
Ale ja uwielbiam spać - nawet przed ciążą, a teraz to już w ogóle.
Stary 2013-12-27, 20:02   #2084
agaaga89
Zakorzenienie

Dopiero co parę minut temu w poście się skarżyłam, że nie czuję ciągle kopniaczków, a właśnie się wyprostowałam na krześle i...... poczułam je chce mi się wyć z rozczulenia, taaaaaaaaaaaaaaaaka jestem szczęśliwa!!!!

Stary 2013-12-27, 20:07   #2085
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie

Cytat:

racja! bedziemy to jeszcze bardziej przezywac bo sie znamy i razem przez te ciaze przechodzimy
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Chyba tak.

Niewykluczone.
Ale ja uwielbiam spać - nawet przed ciążą, a teraz to już w ogóle.
dolaczam. zawsze mówie ze to moje hobby

dzis spalam z tztem do 11. w koncu po ktoryms wyjsciu do wc mówie stop. budze go i na jego pytanie po co go budze, mowie mu ze w przyszlosci dziecko go bedzie budzic, ale o 6 rano. powiedzial ze moze poda sie na matke i bedzie spac do południa

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dopiero co parę minut temu w poście się skarżyłam, że nie czuję ciągle kopniaczków, a właśnie się wyprostowałam na krześle i...... poczułam je chce mi się wyć z rozczulenia, taaaaaaaaaaaaaaaaka jestem szczęśliwa!!!!

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:16   #2086
VwVampirka
Zakorzenienie

Nom, dobrze, że mam termin na początku maja, bo jak u nas któraś zacznie rodzić to pewnie od razu do niej dołączę z wrażenia

Agaaga,

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:17   #2087
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
dawno mnie tu nie było, pewnie większość z Was mnie już nie pamięta.

Jak pisałam, wzięliśmy się ostro za rehabilitację synka, dostał się na turnus, a właściwie kila pod rząd. W efekcie stawia swoje pierwsze kroki!

Święta spędzamy w domu, więc sporo sprzątania (zwłaszcza że remont trwa cały czas) no i gotowania.

Styczeń zapowiada nam się różnie intensywnie. Nie ma dnia bez wizyty w przychodni czy szpitalu, a są dni, kiedy mamy po kilka wizyt.

U mnie bez zmian. Mdłości i wymioty są. Zawroty głowy, omdlenia również. Serce i kręgosłup szwankują. Na szczęście waga przestała wreszcie spadać i stoi w miejscu.

Dziś zaczynam 19 tydzień. Płci nie znam, ruchów brak.
Wczoraj wpadliśmy do moich rodziców i nie zorientowali się chyba że jestem w ciąży. Oby stan ten trwał jak najdłużej.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Super że jesteś i ze u was wszystko dobrze i synek dobrze reaguje na rehabitacje

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
I już prawie po Świętach. My wróciliśmy dzisiaj wieczorem, ciężsi o kilka kilogramów ale zadowoleni.
Misia przeszczęśliwa, dostała takie prezenty że hoho! Najbardziej się cieszyła z lalki dzidziusia i deski do prasowania z żelazkiem

Teraz odpoczywam

No i witam się w 23 tc, czyli w 6 miesiącupi:
Już, Gratuluję:-D

Cytat:
Super, ja czekam choć parę razy się wydawało, że to to

W końcu jestem po świetach, troche pojadłam, trochę odłpoczełam, ale ogóle rodzinie spędziliśmy. Z prezentów też jestem zadowolona
Teraz praca do sylwestra i pewnie go spędzimy w domu pewnie przyjdą znajomi i Moja siostra z mężem
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:42   #2088
Seleniti
Zadomowienie

Dobry wieczor

Szkoda, ze juz po swietach, spedzilam je tak milo tymbardziej, ze Mala atakuje mnie juz dosc intesywnie mam wrazenie jakby wszystko mi tam w brzuchu przestawiala, a to czuje jakby sie rozpychala, a za chwile czuje mocnego kopniaka wczoraj wieczorem trwalo to kolo 30 minut, pozniej najadlam sie na noc i znowu tylko tz sfochowany na swoja coreczke, ze on tego nie mogl poczuc, :P a mowilam mu, zeby trzymal reke tam gdzie ja mu polozylam a nie gdzie jemu wygodnie i ze ma sie skupic a on ze dalej nic a nie wiem czego on sie spidziewal skoro nawet ja na dloni czuje to lzej niz w brzuszku, wiec on na taki zaszczyt sobie poczeka, albo sie nauczy w koncu i zrobi sie bardziej wyczulony na jej kopniaczki

Agaaga gratuluje ruchow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:44   #2089
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:55   #2090
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cześć kochane
my dziś mieliśmy dzień lenia, a Iga rozrabiała
pojechaliśmy popołudniu kupić jej śpiworek do wózka bo jednak zimą przy samym kocyku to zimno jej będzie.A fajny jest naprawdę

Iga nauczyła się mówić nowego słowa "bomba" pokazuję na bombki wtedy na choince, tak słodko to wymawia

kurczę a ja nadal nie czuję takich wyraźnych ruchów,Iga na dodatek w niedzielę naskoczyła mi na brzuch, nic mnie nie bolało i mam nadzieję że dzidzia nic nie poczuła kurczę w tej drugiej ciąży bardziej się stresuję bo Iga nie rozumie jeszcze że tam jest dzidzia i ma uważać ehh

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:56   #2091
JJJustynAAA
Zakorzenienie

agaga dla ruchliwego bobaska

Ja sobie właśnie uświadomiłam że już styczeń więc trzeba się zacząć powoli rozglądać za rzeczami dla maluszka, łóżeczko, wózek i masę niezbędnych pierdółek... A jakoś nie mam na to na razie ochoty i nie wiem czemu... ?

zmykam pod prysznic... I do łóżka muszę w końcu odpocząć po świętach i się wyspać

Dobranoc

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:58   #2092
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula buty zimowe a zimy brak :P

Beatusia twoje „lęki” są zrozumiałe. Jest to Twoje pierwsze dziecko i obawiasz się czy dasz sobie radę, czy odczytasz znaki jakie daje Ci maluszek itp. Wiele mam tak ma , ale jak zobaczysz maluszka to wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane i instynkt Ci pomoże

Carolyna ja nie będę chodziła do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży nie chodziłam , uznałam to za zbędne. Bo w szpitalu i tak położna pomaga i mówi co i jak Ale to kwestia indywidualna i każda z Was zrobi jak uważa

Ramona u Nas bieguny się sprawdziły Ale u Nas nie bujaliśmy od początku , bo syn przez kolki nauczył się zasypiania na rękach , w pewnym momencie kręgosłup mi wysiadał już i założyliśmy płozy , aby udało się go oduczyć od rąk i się udało

Agaaga za ruchy

Dziecko mi śpi, zabawki ułożone, naczynia pozmywane , dzidzia kopie czas na lenistwo
Stary 2013-12-27, 21:04   #2093
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Justyna też dziś na to wpadłam :p

Nikki no fakt ale znając zapał tż to by go śniegi zaskoczyły gdyby nie dzisiejsza okazja a tak Oliś ma nowe buty do rozchodzenia

Ja tez juz w łóżku bo czuje pobudke o 5

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:12   #2094
pomarancza24
Zadomowienie

Niki przełożyłam wizyte jedna, możesz mnie zapytać na 8.01 wizyta u gina a druga 9.01 zostaja badania połowkowe, dzięki

Edytowane przez pomarancza24
Czas edycji: 2013-12-27 o 21:15
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:15   #2095
Nikii89
Zakorzenienie

Tak Pomarańcza??
Stary 2013-12-27, 21:22   #2096
agaaga89
Zakorzenienie

Tak się cieszę, dziękuję za wszystkie gratulacje i radości, przekazałam Maleństwu, że tyle osób się cieszy z jego ruchów i ma się ruszać częściej!

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kurczę a ja nadal nie czuję takich wyraźnych ruchów,Iga na dodatek w niedzielę naskoczyła mi na brzuch, nic mnie nie bolało i mam nadzieję że dzidzia nic nie poczuła kurczę w tej drugiej ciąży bardziej się stresuję bo Iga nie rozumie jeszcze że tam jest dzidzia i ma uważać ehh
Mój Filip rozumie, bo opowiada, że tu jest dzidzia i mnie głaszcze, a za kwadrans potrafi się zapomnieć i na mnie skacze... Także rozumiem tą podwójną troskę, napewno Twojemu maleństwu nic się nie stało, może odczuło to delikatnie

Stary 2013-12-27, 21:26   #2097
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

a dlaczego musicie mieć szczebelki dookoła?

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:

ja tez jeszcze nie czuję albo nie czuję, że to to jest to
dziś jak siedziałam przy biurku, to poczułam takie delikatne łaskotanie przechodzące po brzuchu, ale zastanawiam się czy to oby jeszcze nie bulgotanie jelit, bo akurat byłam po jedzonku
Stary 2013-12-27, 21:31   #2098
gosius91
Zakorzenienie

Lezakuje w lozku objadam sie czekolada milka z jakimis ciastkami w srodku calkiem dobry slodycz mi sie trafil pod choinka i to nie taka mala

Dobranoc Mam nadzieje, ze wiekszosc juz doszla do siebie po swietach

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:46   #2099
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój Filip rozumie, bo opowiada, że tu jest dzidzia i mnie głaszcze, a za kwadrans potrafi się zapomnieć i na mnie skacze... Także rozumiem tą podwójną troskę, napewno Twojemu maleństwu nic się nie stało, może odczuło to delikatnie
dopóki nie zacznie się ruszać regularnie, chyba zawsze będę shizować Iga niby też podchodzi i całuje jak powiem że jest dzidzia ale za chwile podejdzie i mnie klepnie w ten brzuch albo ostatnio jak leżała na łożku to padła na niego jak strzała , nie zdążyłam się nawet zasłonić

Cytat:
ja tez jeszcze nie czuję albo nie czuję, że to to jest to
dziś jak siedziałam przy biurku, to poczułam takie delikatne łaskotanie przechodzące po brzuchu, ale zastanawiam się czy to oby jeszcze nie bulgotanie jelit, bo akurat byłam po jedzonku
mi ostatnio lekarz się pytał, czy czuję już ruchy, mówiłam że czasami zdarza się takie takie łaskotanie, ale mówię że nie wiem czy to to, a on powiedział że dokładnie to są ruchy dziecka, tak jakby mnie od środka ktoś łaskotał, także myślę że to jednak nie twoje jelita

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:53   #2100
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
dopóki nie zacznie się ruszać regularnie, chyba zawsze będę shizować Iga niby też podchodzi i całuje jak powiem że jest dzidzia ale za chwile podejdzie i mnie klepnie w ten brzuch albo ostatnio jak leżała na łożku to padła na niego jak strzała , nie zdążyłam się nawet zasłonić

mi ostatnio lekarz się pytał, czy czuję już ruchy, mówiłam że czasami zdarza się takie takie łaskotanie, ale mówię że nie wiem czy to to, a on powiedział że dokładnie to są ruchy dziecka, tak jakby mnie od środka ktoś łaskotał, także myślę że to jednak nie twoje jelita
Właśnie, dopóki pozostaje czekać od usg do usg, żeby wiedzieć, że wszystko jest okej, to choćby nie wiem co, ale po każdej takiej sytuacji kobieta będzie się stresować pozostaje nam cierpliwie czekać na regularne ruchy maluchów, a myślę, że to tuż tuż
Ja czułam właśnie takie łaskotanie od pewnego czasu, ale tylko czasem jak wieczorem leżałam przed telewizorem spokojnie na płasko, bo normalnie przy ruchach lub w ciągu dnia cisza była.
A teraz znów kopie, nie myślałam, że przy drugim dziecku też się tak będę strasznie ekscytować wszystkim

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości