|
|
#4771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Boli mnie wszystko. Wiedziałam, że nie będzie łatwo. Ale nie wiedziałam, że aż tak...
|
|
|
|
#4772 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Porównywalne jest tylko do śmierci partnera - to ja musze mieć cholernego pecha, bo przeżyłam zarówno porzucenie jak i wczesniej śmierć partnera. Tylko śmierć jest w pewnym sensie łatwiejsza do przeżycia bo niezależna od nas i nieodwracalna, ale porzucenie - czuję się, ze ta druga osoba robi błąd i łudzi sie że wróci a to utrudnia "leczenie" Moj były chyba zatrzymuje sie zawsze na drugim etapie - chce zdobywac kobietę, a nie przywiązuje sie potem. Fazy - ja na poczatku czułam, ze jestem jeszcze bardziej zakochana. zrobiłabym wszystko, ale to wszystko by go odzyskać (chore, wiem), potem szukałam winy w sobie. No własnie - każdy zaleca zerwanie, a tymczasem kanaliza mój były wysyła zaproszenie do fb, pisze mi że chce zebyśmy byli "fajnymi znajomymi" a jak ja odpisuje ze dla mnie za wcześnie to sie obraża. Sał sie opryskliwy dla kilku osób, odpowiada im na smsy i maile zdawkowo, nikt nie wie, co mu jest. Przy tym na siłe szuka i lata codziennie na randki z sieci |
||
|
|
|
#4773 |
|
Raczkowanie
|
YouStynka88 - super, ciesze sie
![]() smutnaja88 - czy masz jakąś pasję, coś co lubisz robić, zawsze Ci poprawia humor? Jeśli tak, zmuś się, zrób to, będzie Ci lepiej i udowodnisz sama sobie, że wcale nie jest AŻ TAK źle! Trzymam kciuki!!! nadi83 - dokładnie, te myśli, że wydaje mi się, że jestem bardziej zakochana niż kiedykolwiek, a on jest taki czuły i cudowny, i że głupia jestem, że chciałam się rozstać, trzeba czym prędzej go odzyskać... STOP. Ciesze się, że wiem już, że to kłamstwo, które mi podsuwa mózg, bo na chłodno, bez emocji, źle się czułam w tym związku i nie chciałam w nim być. Więc to chyba trzeba zwyczajnie sobie przetłumaczyć i PRZETRWAĆ. Edytowane przez anonimka77 Czas edycji: 2013-12-27 o 21:27 |
|
|
|
#4774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
((
|
|
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Witam, mnie chłopak rzucił tuż przed świętami. Wcześniej jak w każdym związku były kłótnie, spory ale z dwóch stron jednak on zarzeka się, że to ode mnie sie spory zaczynały a to nieprawda bo wina ewidentnie jest po dwóch stronach.
Prosiłam, błagałam by wrócił a on kategorycznie nie. Byliśmy ze sobą dwa lata. Po chwili zmienił zdanie, napisał, że chce pogadac i naprawić to a ja uwierzyłam, ze wrocilismy do siebie - jednak na drugi dzień rzucił mnie ponownie.. co gorsza przestał mówić nawet głupie czesc i poczułam się jak smiec. Z racji wspolnej pasji bede widywac go czesto i jak mam sie zachowac? Olac tak jak on mnie, czy zachowac sie jak czlowiek,przywitac sie pierwsza i udawac ze jest ok? chociaz cierpie strasznie,nie umiem zyc osobno, brakuje mi jego a on ma w tyłku to jak sie czuje. Wydaje mi sie, ze jest zainteresowany kims innym bo nasze rozstanie bylo dla mnie szokiem, skoro od tak nie chce mnie i rzekomo nie wie czy mnie kocha. To sie wie przeciez;/ Edytowane przez It must been love Czas edycji: 2013-12-27 o 21:29 |
|
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
Smutnaja88, śledzę Twój wątek od początku i pamiętam jak jakiś czas temu ludzie z forum Ci kibicowali, żebyś zerwała, a Twój ex odwrócił się do Ciebie tyłkiem i zasnął, kiedy chciałaś pogadać. Teraz musi poboleć, nie ma innej opcji, ale ukształtuje Cię to jako dojrzalszą osobę.
Zapomnij o gotowaniu, wiem, co mówię, bo też zawsze to lubiłam. Jest to czynność zbyt hm...refleksyjna. Daj sobie wycisk na siłowni czy fitnessie, żebyś padała na twarz, utnij kontakty z ex, poblokuj fejsa itp (to wcale nie jest dziecinne), pielęgnuj przyjaźnie, nawet jeśli na początku wydaje Ci się to bezsensowne, obudź w sobie złość na typa, ale też kochaj siebie i utwierdzaj się w przekonaniu, że dobrze zrobiłaś. Naucz się czegoś nowego, w co będziesz musiała się mocno zaangażować. Odliczaj z zegarkiem w ręku 2 miesiące. W lutym powinnaś być już w dużej mierze uzdrowiona. Tylko bądź konsekwentna! Porady na początku tego wątku są też nie do pogardzenia! Powodzenia dziewczyno |
|
|
|
#4777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki!!! No niestety gotowanie musi iść na 2 plan. Na siłownię się wybieram od stycznia, bo dopiero wtedy są zapisy Schudnę przy okazji i może bardziej uwierzę w siebie.Wiem, że nie był dla mnie ale tak bardzo to boli. I jakoś nie umiem pamietać tego co złe, za to dobre mi kołacze w glowie cały czas. |
|
|
|
|
#4778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja,teraz się cieszę, że poblokował mnie wszędzie, nie odzywa się, odrzucał te wszystkie połączenia, udowodnił, że ani trochę go to nie rusza i mu nie zależy, a zwalić całą winę na mnie było wygodnie. |
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
Któraś z Was udziela się też na kafeterii...Wszyscy tam czekają na moją odpowiedź a ja nie moge dodać. Cokolwiek robię uznawane jest za spam. Może zechce któraś przekazać tam info (ta co się udziela) że żyję i coś mam nie tak z kompem
![]() Ktosiu który przeazuje tam moje info-odezwij się do mnie tu na prv....bo nie wiem która z was to ta Edytowane przez smutnaja88 Czas edycji: 2013-12-27 o 23:31 |
|
|
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
Zastanawia mnie jak bardzo musisz zostać poniżona przez tego gnoja i jak bardzo musi ucierpieć Twoja kobieca godność, żebyś Ty w końcu przejrzała na oczy. Aż mózg mi się lasuje jak kobiety potrafią być tak traktowane, być mieszane z błotem i jeszcze rozpaczają, że go nie zobaczą... No ludzie, litości!
|
|
|
|
#4783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja jestem jak wrak. |
|
|
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
i Ty naiwna w to wierzysz?
|
|
|
|
#4786 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
i to właśnie ma boleć. Żebyś wiedziała, żebyś czuła to. Twoja decyzja jest słuszna. Też w życiu przeżyłam różne historie z facetami i teraz mam nauczkę i wiem jakich typów unikać. Jeżeli wyciągniesz z tego związku odpowiednie wnioski, też przyjdzie do Ciebie ulga i będziesz wiedziała, co sprawia, że czujesz się szczęśliwa. Nie rozpaczaj, bo wiele Cię może spotkać. I uwierz mi, to będzie trudne, ale lepiej dla Ciebie jak nie będziesz utrzymywała z nim żadnych kontaktów. Nie ma co tego roztrząsać. Facet w ogóle nie okazuje Ci szacunku i wierzy, że nie jesteś konsekwentna. W jego oczach wyglądasz na desperatkę i uległą laskę. Pora mu chyba pokazać pazurki, nie uważasz? Bądź konsekwentna!!!
|
|
|
|
#4788 |
|
Rozeznanie
|
Przeczytaj posty wyżej - to tylko "odstawienie". W głębi podświadomości wiesz, że to jest bez sensu ale i tak zachowujesz się jak narkoman na odwyku.
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
To prawda...czuję się totalnie źle, naćpana lekami na uspokojenie ze stresem co będzie jak wszystko do mnie dotrze....
|
|
|
|
#4790 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Pokaż swoją niekonsekwencję, niepewność, a na pewno to wykorzysta. Będzie mącił w głowie. U mnie były powroty, teksty typu (z jego strony) "próbujemy ostatni raz"..teraz ostatni raz już był. Starczy bo wykończę się psychicznie a już jest ze mną kiepsko. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem...ale czuję taką przeszywającą pustkę. Nawet od rana nie płaczę (choć wstalam pół h temu dopiero nacpana lekami na sen)... ale od razu chwyciłam telefon zeby sprawdzić czy nie ma smsa od niego. Nie że czekam aż teraz napisze. Po prostu przez sen zapomniałam o rozstaniu, I nagle ☠☠☠ ta smutna rzeczywistość;( |
|
|
|
|
#4792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak tylko zbiorę siły zaczynam coś robić, a to kawę rano, śniadanie i tak zaczyna się kolejny dzień. Mnie przerażają myśli, co dalej, co w wakacje...co będzie. Ale wiem przecież, że jakoś to musi być. Może nie pojadę na wypoczynek z kimś, ale przecież mogę coś robić, gdzieś sie zapisać, a może na salsę, na jakiś taniec, albo na basen po pracy, pójdę poopalam się, wezmę książkę, wiem, że nie będzie to samo co z nim, ale też nie mogę dać się zniszczyć, tak destrukcyjnie. Ja wiem, ze miłość nadaje jakiś sens w życiu, nawet jak kocha jedna strona wyłącznie ...ale za jakiś czas znów wierzę w to, że pokocham kogoś innego i mam nadzieję, że ze wzajemnością i nie będę musiała sie o tę miłość prosić.
|
|
|
|
|
#4793 | |
|
Rozeznanie
|
O tak. Nie wiem, jak to działa, ale u mnie 2 miesiące to własnie było to. Dokładnie w 2 miesiące po rozstaniu spotkałam byłego ( a właściwie sam przylazł wiedząc że tam mnie spotka) i już nie poczułam tego, że tak baaaardzo go chce.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do wakacji to jeszcze daleeeeeka droga.... na pewno kogoś poznasz. Ja się czuję źle łamane na dziwnie.... WIem, że formalnie dobrze się stało, że było milion przeciwskazań... ale jednak pustka ogromna. I jakiś taki niesmak że to jednak on zrobił ten krok. |
|
|
|
|
#4795 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile razy ja to przeszłam, to straszenie Może to taka ich taktyka, jak sobie wmówi to może się spełni. Musisz się przygotować podobnie jak ja (, że on może znaleźć sobie kogoś) i mój eks też...(o ile ten już nie ma, bo szaleje równie mocno). Mi w akcje zemsty powiedział mój eks, że jego była - była lepsza od mnie. Zabolało. Kiedyśo o niej opowiadał, że taka imprezowiczka itp, bajerantka, zakłamana (nie wiem na ile było prawdą), teraz możliwe, że mi dopisuje laurkę jaka byłam paskudna. Wiesz, może on tak szuka namiętnie - bo chce sobie znaleźć kogoś przed Tobą, wyścigi z tego zrobił, by coś Ci udowodnić (pseudo udowodnić), że jest lepszy. Miej na to wywalone! Niech hula, jak wiatr po polach Za jakiś czas "ta lepsza od Ciebie" wywieje mu to ze łba i może zrozumie co stracił, a Ty już będziesz szczęśliwa na prawdę!---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
i damy radę w końcu mamy siebie i innych w koło ludzi, którym na nas zależy.
|
||
|
|
|
#4796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że pan, o którym opowiadasz to prawdziwy empiryk (to dobre słowo chyba) ?Doświadczalnie, szuka, grzebie, wynajduje, a sam nie wie czego chce. |
|
|
|
|
#4798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli, chodzi o sam fakt znalezienia sobie kogoś przez nich. To tak, na początku z nową partnerką będzie słodko - pierdząco, a potem wyjdzie na jaw. Tak jak u nas wyszło, że problemom między nami winna jestem, ale rozwiązywać ich wspólnie juz nie chciał. Nawet jak bywałam zazdrosna, nie utwierdził mnie, ze jestem jedyna, ważna, a muszę zaznaczyć, że nie byłam chorobliwie zazdrosna, ale czasem zwracałam mu uwagę, że proszę go o więcej zaangażowania, żeby próbował choć pokazać mi, że się stara. Jeszcze wszystko się odmieni
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

((

To zmniejsza chęć użalania się nad sobą 

i jak tylko zbiorę siły zaczynam coś robić, a to kawę rano, śniadanie i tak zaczyna się kolejny dzień. Mnie przerażają myśli, co dalej, co w wakacje...co będzie. Ale wiem przecież, że jakoś to musi być. Może nie pojadę na wypoczynek z kimś, ale przecież mogę coś robić, gdzieś sie zapisać, a może na salsę, na jakiś taniec, albo na basen po pracy, pójdę poopalam się, wezmę książkę, wiem, że nie będzie to samo co z nim, ale też nie mogę dać się zniszczyć, tak destrukcyjnie. Ja wiem, ze miłość nadaje jakiś sens w życiu, nawet jak kocha jedna strona wyłącznie ...ale za jakiś czas znów wierzę w to, że pokocham kogoś innego i mam nadzieję, że ze wzajemnością i nie będę musiała sie o tę miłość prosić.