Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 22:40   #781
agoola83
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Czuje się dziś identycznie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Ja wczoraj zmówiłam muszle z aventu, dziewczyny chwaliły sobie
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Muszle kupić! To najlepszy gadżet okolodzieciowy

Ja kupiłam, ale na razie używamy baaardzo sporadycznie.
Ok, muszle już zamawiam Dzięki

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Nie mam broń boże nic do niej bo choroby się nie wybiera staram się cierpliwie wszystko akceptować zajmować się nią jak najlepiej się da poprostu szlak mnie trafia na brata tż że mimo iż widzi że czasem nam z mamą naprawde ciężko to on jeszcze miesza... Głupota ludzka jest nieoceniona bo zamiast właśnie przymykać oko na "takie" jej wymysły bo właśnie jest chora i tak bywa to niektórzy nie dośc że wierzą w to to jeszcze ją podburza...

Np. teściowa dzwoni do córki że musiała sterte brudnych naczyń umyć a ta piż*a dzwoni do mojego tż z piekielną awanturą że mama chora i jak mogliśmy jej pozwolić myć naczynia - gdzie dobrze wie że od jakiegoś roku w naszym domu naczynia myje zmywarka Dzien poźniej my się kąpiemy a slyszymy woda się w kuchni leje i leje tż wyszedł sprawdzić a teściowa wyciąga naczynia ze zmywarki i myje w zlewie więc gadka po co to wyciaga i myje jak zaraz wlączymy zmywarke na noc to ta w płacz w dzwoni do córci że tż nie pozwala jej myć naczyć i ta znów dzwoni z wielką awanturą
Oj...znam to....znam to...musicie być asertywni, albo zaproponować awanturującym się, żeby pomogli Wam w opiece nad teściową...
Mój tata też miesza, wmawia babci, że ona za niedługo pojedzie do domu, że my z wujkiem (brat taty, mieszka w Niemczech i pokrywa w 70% koszty pobytu babci w ośrodku, mój tata nie płaci NIC) sprzedaliśmy babcię....Dzwoni do mnie, że mam się babcią zająć i ją wspierać i sie nią zająć, bo on ma za mało kasy i jest mu za daleko (on ma 80km a my 66...hahaha)....kur.....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:48   #782
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Kurcze Agoola czy Twój tata to ślepy jest? Nie widzi że jesteś w końcówce ciąży, że zaraz będzie was troje,do tego mąż który też wymaga opieki i chce Ci babcię jeszcze dołożyć. Wujek naprawdę wykłada sporą kwotę na pobyt babci i myślę,że oboje powinni mu być wdzięczni a nie jeszcze uprzykrzac życie.(chociaż mam wrażenie że Twój tata to czubek własnego nosa tylko widzi) Kurcze to jest wszystko takie przykre. Mam nadzieję,że wszystko co zrobisz dobrego w życiu wróci do Ciebie ze zdwojoną siłą.
Stary 2013-12-27, 22:49   #783
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co do kupy- laski z kupą nie wygramy, nie ma szans.
To moc i siła pierwotna więc pozostaje nam tylko z pokorą przyjąć to co będzie, jak będzie chciała się wydostać to żadne siła wyćwiczonych zwieraczy jej nie powstrzyma
Haha

Cytat:
Kurde ja już normalnie mam dość...
Kiedyś już pisałam może pamiętacie że wraz z Tż opiekujemy się jego chorą matka (rak pluc). Ostatnimy czasy od kilku tygodni zaczely się z nią dziać DZIWNE rzeczy...
Bardzo wam współczuję, mam nadzieję ,że znajdziecie jakieś dobre wyjście z tej sytuacji, bo to na prawdę niebezpieczne

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dla nas lekarze dalej nie maja dobrych wiadomosci.
Kochana wszystkie mamy nadzieję ,że lekarze znajdą dobry środek i pomogą Krzysiowi. Zaciskam mocno kciuki. Przecież nie mogliście wiedzieć, że tak się stanie, ale mimo wszystko jesteście kochającymi rodzicami, i widać ,że mąż bardzo cię wspiera.

A ja jakoś dupnie się czuję. Przeczyściło mnie 3 razy dzisiaj,mam nadzieję ,że to żadna grypa jelitowa czy coś. W ogóle dziwnie się z lekka czuję, niby już trochę lepiej. TŻ zrobił mi ciepłą kąpiel, to zrelaksowałam się trochę.
A przed chwilą skończyłam robić sałatkę gyros. W ogóle jakoś naszła mnie ochota na sałatki, dzisiaj zszamaliśmy do końca jedną a już druga czeka na jutro
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:53   #784
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Mumimku no to nie źle szalejesz z tymi sałatkami i oby to nie było choróbsko.
Stary 2013-12-27, 22:55   #785
selena85
Wtajemniczenie

4 minutowy instuktaż niemowlęcia po porodzie - i wiesz wszystko :
-> http://www.youtube.com/watch?v=NHfVzZzzgFc

Po obejrzeniu filmiku do wyboru są też inne ciekawe.

P.S. Dziewczyny czy odsłaniacie w ciągu dnia będąc w domu swoje brzuszki, żeby dotarło do maluszka trochę światła?
Bo ja od jakiegoś czasu nie chcąc narażać codziennie swojej małej na "egipskie ciemności" odkrywam brzuch na dłuższą chwilę mówiąc : "a masz, popatrz sobie troszkę"
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:02   #786
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Ja jak odsłoniłam, to zaczął kopać to chyba coś w tym jest.
Stary 2013-12-27, 23:04   #787
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
A ja jakoś dupnie się czuję. Przeczyściło mnie 3 razy dzisiaj,mam nadzieję ,że to żadna grypa jelitowa czy coś. W ogóle dziwnie się z lekka czuję, niby już trochę lepiej.

A termin na kiedy masz?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy odsłaniacie w ciągu dnia będąc w domu swoje brzuszki, żeby dotarło do maluszka trochę światła?

Taaa...podczas kąpieli
Stary 2013-12-27, 23:04   #788
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Paula no to faktycznie głupota ludzka... nie idzie im przetłumaczyć? Może lekarz by im powiedział,że tak może się dziać?
Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Ok, muszle już zamawiam Dzięki

Oj...znam to....znam to...musicie być asertywni, albo zaproponować awanturującym się, żeby pomogli Wam w opiece nad teściową...
Mój tata też miesza, wmawia babci, że ona za niedługo pojedzie do domu, że my z wujkiem (brat taty, mieszka w Niemczech i pokrywa w 70% koszty pobytu babci w ośrodku, mój tata nie płaci NIC) sprzedaliśmy babcię....Dzwoni do mnie, że mam się babcią zająć i ją wspierać i sie nią zająć, bo on ma za mało kasy i jest mu za daleko (on ma 80km a my 66...hahaha)....kur.....

No właśnie nie idzie im nic przegadać...
Nie potrafią zrozumiec że nie dośc żę takim zachowaniem nie pomagają to jeszcze szkodza... Co do opieki mają to za przeproszeniem w dupie jak teściowa leżała w szpitalu to żadne się nie pofatygowalo odwiedzić ją... tu zaglądają 2-3razy w roku wyobrażcie sobie że przez święta żadne nie zajrzało do matki na nasze propozycje typu żeby wpadli na weekend/tydzień na wakacje z dziećmi a my pojedziemy do moich rodzciów usłyszałam że nie ma takiej opcji bo oni mają swoje zycie i nie będą się opiekować matką....

Teściowa ostatnio wyciągneła 8 udek z zamrażalnika i gotuje dla pieska (dla mojego 2kg yorka 8udek!!) i zamiast kochane dzieci jej powiedzieć coś to ich jedyna gadka że dobrze robi psu się też coś należy a po 1 jakim cudem 2kg york ma zjeść 8 udek? po drugie nie stać mnie na to żeby kilka kg miesa wywalać ja staram się jej to tlumaczyć na co jej dzieci ukochane nie dość że jej wmawiają że dobrze robi to jeszcze ją buntują żę jestem gówniarą nie mam nic do powiedzenia i że się rządze żeby na to nie pozwalała żę moim i tż obowiązkiem jest się nią opiekować (siebie już nie widzą że to tak samo ich matka)...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:07   #789
gosia261282
Gang Iren

Muminek już spojrzałam,że do terminu jeszcze daleko u ciebie...więc to nie czyszczenie przed porodem. Oby to nie było jakieś choróbsko!
Stary 2013-12-27, 23:08   #790
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Marcel dał czadu od godziny 20:00 przysypiał na 15-20 min, po czym budził się z płaczem, pił parę razy z cyca, zasypiał i znów to samo. Ostatecznie zasnął jakieś 10=15 min temu, a ja mam głowę jak balon od tego wszystkiego. TŻ w pracy, to moje dzieciątko kochane dało mi popalić. Cudowałam na wszystkie strony, bo myślałam że ma kolkę - załatwił się normalnie. Masowałam brzuszek, kładłam na brzuszku, robiłam rowerek, w końcu dałam Delicol. Nic nie pomogło, nie wiem czemu taki był rozpłakany i niespokojny ...
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:13   #791
selena85
Wtajemniczenie

Tak patrzę, że w najbliższym tygodniu szykuje nam się terminowo 5 porodów :

Sheperdess: Justyna 31l,TP- 1.01.14 Adaś
marieee: Maria 24l, TP- 1.01.14 Zuzanna
Cicici: Patrycja,TP- 02.01.14
Olcia_1983: Ola 30l, TP- 2.01.14 Zuzanna
pilotka86: 27l, TP- 03.01.14 dziewczynka

Będzie ciekawie

Potem wszystkie ruszą z kopyta pokolei
Stary 2013-12-27, 23:16   #792
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
No właśnie nie idzie im nic przegadać...
Nie potrafią zrozumiec że nie dośc żę takim zachowaniem nie pomagają to jeszcze szkodza... Co do opieki mają to za przeproszeniem w dupie jak teściowa leżała w szpitalu to żadne się nie pofatygowalo odwiedzić ją... tu zaglądają 2-3razy w roku wyobrażcie sobie że przez święta żadne nie zajrzało do matki na nasze propozycje typu żeby wpadli na weekend/tydzień na wakacje z dziećmi a my pojedziemy do moich rodzciów usłyszałam że nie ma takiej opcji bo oni mają swoje zycie i nie będą się opiekować matką....

Teściowa ostatnio wyciągneła 8 udek z zamrażalnika i gotuje dla pieska (dla mojego 2kg yorka 8udek!!) i zamiast kochane dzieci jej powiedzieć coś to ich jedyna gadka że dobrze robi psu się też coś należy a po 1 jakim cudem 2kg york ma zjeść 8 udek? po drugie nie stać mnie na to żeby kilka kg miesa wywalać ja staram się jej to tlumaczyć na co jej dzieci ukochane nie dość że jej wmawiają że dobrze robi to jeszcze ją buntują żę jestem gówniarą nie mam nic do powiedzenia i że się rządze żeby na to nie pozwalała żę moim i tż obowiązkiem jest się nią opiekować (siebie już nie widzą że to tak samo ich matka)...
Paula bo prawda jest taka,że wszystkim najłatwiej powiedzieć swoje i umyć ręce. Teściowej mojej przywieźli matkę z innej miejscowości (piątkę dzieci miała-jedno gospodarstwo wzięło po śmierci oczywiście) bo nikt nie chciał się nią zająć. A tu dzieci,gospodarstwo i jeszcze chora matka.
Stary 2013-12-27, 23:18   #793
kukurydzianaa
Rozeznanie

Co to jest z tym czyszczeniem Ja w tym tygodniu 4 razy zaliczyłam. I to raczej nie jest przedporodowe, bo do terminu jeszcze miesiąc został.... Nigdy w życiu jelitówki nie miałam, nikt w otoczeniu teraz nie ma, nie przeżarłam się ostatnio. Jeżeli już miałam problemy to z zaparciami

Dziwne, strasznie dziwne, że tyle nas się na to skarży.
Stary 2013-12-27, 23:20   #794
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Shiloh biedny Marcel,ale Ty pewnie też się zestresowalas?

Selena jutro chyba Pilotka na cc
Stary 2013-12-27, 23:23   #795
pilotka86
Rozeznanie

cześć
dziewczyny żegnam się z Wami idę zaraz w kimę

nie wiem czy jutro dam radę zajrzeć, pożyczyłam z tydzień temu tel z netem, ale jeszcze kompletnie go nie ogarniam. zresztą zaczęłam go testować dopiero wczoraj Może się jeszcze nauczę obsługi
w każdym razie wzięłam kontakty z klubu i napiszę smsa jak już będzie po
szczerze to dalej jakoś to do mnie nie dochodzi, że jutro zobaczę swoje dziecko
w każdym razie komu w drogę temu czas
mam tylko nadzieję, że szybko usnę i nie będę bardzo umordowana
narazie i dbajcie o siebie
na koniec oczywiście dostałam wkur.... bo trochę osób już szykuje się do mnie na pępkowe
nosz kurde mać pisałam Wam jaki mam stosunek do pijusów... jak to jest, że niektórzy inaczej nie potrafią świętować
ja rozumiem napić się a nawet upić się od czasu do czasu czy ze szczęścia, ale nie wiem czy wytrzymam nerwowo

Le_La piękny opis porodu pomimo zagrożenia! zamarłam kilka razy czytając, byłaś mega dzielna!

maruda bardzo Ci współczuję, teraz musisz być naprawdę silna, dobrze że masz oparcie w mężu. Genetyka to jest strasznie zawiła sprawa i na to nic nie poradzisz.

paula Twoja teściowa jest śmiertelnie chora, ma najprawdopodobniej przerzuty na mózg, to nie jej wina że tak się zachowuje, nie ma nad tym kontroli i będzie coraz gorzej. Moim zdaniem dla swojego i jej komfortu psychicznego powinniście ją gdzieś oddać... Tego nie da się opanować a przy noworodku to serio bałabym się przebywać z nią w jednym domu... z tym gazem nie ma żartów, ja się w dzieciństwie prawie zaczadziłam .

wrzucam na koniec zdjęcia mojego nieskończonego kącika w sypialni , pokoiku dziecka (z wczoraj) i moje dzisiejsze.

nie wiem czy widzicie jaki mam genialny ogranicznik przy drzwiach żelazko to jest doskonały przykład mojego nieogarnięcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC273851.jpg (102,6 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC273850.jpg (87,0 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC273849.jpg (80,3 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC253834.jpg (79,1 KB, 124 załadowań)
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:24   #796
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Shiloh biedny Marcel,ale Ty pewnie też się zestresowalas?
No dokładnie zestresowałam się, bo nie wiem jaki powód jest tego, że tak się zachowywał. Płakał = bo jest malutki i dzieci placzą lub boli go brzuszek, ale jadłam normalny obiad dziś (duszony karczek, bez cebuli, żadnych warzyw, w sosie własnym, ziemniaki i mizeria) albo już nie wiem sama. W dzień był grzeczny jak aniołek.
Stary 2013-12-27, 23:30   #797
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Marcel dał czadu od godziny 20:00 przysypiał na 15-20 min, po czym budził się z płaczem, pił parę razy z cyca, zasypiał i znów to samo. Ostatecznie zasnął jakieś 10=15 min temu, a ja mam głowę jak balon od tego wszystkiego. TŻ w pracy
Oby nocka była dobra!
Juz zostałaś sama? Myślałam,że tż ma więcej wolnego...

Pilotka powodzenia,trzymam kciuki!!
Super masz wszystko urządzone. I czy ja dobrze widzę,że będzie miało aż trzy miejsca do spania? Zwykłe łóżeczko,kołyskę i turystyczne? Wow!
Super brzuszek
Stary 2013-12-27, 23:32   #798
patrycjja
Zadomowienie

Pilotka - powodzenia jutro jak Ci fajnie, że już będziesz miała malenstwo
Będziemy czekac na sprawozdanie

W ogóle mąż mi właśnie przywiózł cukierki z ukrainy musujące chyba pękne teraz zanim spać pójdę chyba kilka sobie do torby wpakuje - w sumie to takie landrynki
No i nareszcie dziś na moją obiado- kolację zjadlam pierogi wigilijne - najlepszy znak, że choroba idzie w końcu w pindu. Bo przez całe święta moje menu było bardzo ograniczone do posiłków "pod antybiotyk"

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-12-27 o 23:38
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:33   #799
gosia261282
Gang Iren

Uciekam. Dobranoc!
Stary 2013-12-27, 23:44   #800
pilotka86
Rozeznanie

gosia w sumie to dwa
kołyskę kupiłam do sypialni (i kuchni, bo jest na kółkach), ponieważ łóżeczko-tapczanik jest duże 140/70 , zajęło by mi wiele miejsca... zamierzam w nim kłaść dziecko i przyzwyczajać, ale noce będą w kołysce obok naszego łóżka
kojec turystyczny jest na lato do ogrodu, dostałam go i narazie trzymam swoje stare ubrania takie koło i po domu

a teraz to naprawdę idę w kimę
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:49   #801
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Marcel dał czadu od godziny 20:00 przysypiał na 15-20 min, po czym budził się z płaczem, pił parę razy z cyca, zasypiał i znów to samo. Ostatecznie zasnął jakieś 10=15 min temu, a ja mam głowę jak balon od tego wszystkiego. TŻ w pracy, to moje dzieciątko kochane dało mi popalić. Cudowałam na wszystkie strony, bo myślałam że ma kolkę - załatwił się normalnie. Masowałam brzuszek, kładłam na brzuszku, robiłam rowerek, w końcu dałam Delicol. Nic nie pomogło, nie wiem czemu taki był rozpłakany i niespokojny ...
Emil tez tak ma. Etap Smerfa Marudy - działa tylko lezenie przy piersi i pozwalanie na jedzenie kiedy tylko chce, choćby pare lykow.
Chyba po prostu dzieci tak maja
Stary 2013-12-27, 23:51   #802
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:

P.S. Dziewczyny czy odsłaniacie w ciągu dnia będąc w domu swoje brzuszki, żeby dotarło do maluszka trochę światła?
Bo ja od jakiegoś czasu nie chcąc narażać codziennie swojej małej na "egipskie ciemności" odkrywam brzuch na dłuższą chwilę mówiąc : "a masz, popatrz sobie troszkę"
Pewnie ,że tak,a niech ma trochę światła, chociaż jak odsłaniam to albo kopie mniej , albo w ogóle przestaje, haha czyżby mały wampirek mi rósł

Cytat:
Muminek już spojrzałam,że do terminu jeszcze daleko u ciebie...więc to nie czyszczenie przed porodem. Oby to nie było jakieś choróbsko!
Mam nadzieję ,że żadna jelitówka mnie nie dopadła,no nic piję gorącą herbatę i jest lepiej.

Cytat:

Będzie ciekawie

I ruszyła lawina , a ja gdzieś na samym końcu dopiero

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
cześć

nie wiem czy jutro dam radę zajrzeć, pożyczyłam z tydzień temu tel z netem, ale jeszcze kompletnie go nie ogarniam. zresztą zaczęłam go testować dopiero wczoraj Może się jeszcze nauczę obsługi
w każdym razie wzięłam kontakty z klubu i napiszę smsa jak już będzie po
szczerze to dalej jakoś to do mnie nie dochodzi, że jutro zobaczę swoje dziecko
w każdym razie komu w drogę temu czas
mam tylko nadzieję, że szybko usnę i nie będę bardzo umordowana
narazie i dbajcie o siebie
na koniec oczywiście dostałam wkur.... bo trochę osób już szykuje się do mnie na pępkowe
nosz kurde mać pisałam Wam jaki mam stosunek do pijusów... jak to jest, że niektórzy inaczej nie potrafią świętować
ja rozumiem napić się a nawet upić się od czasu do czasu czy ze szczęścia, ale nie wiem czy wytrzymam nerwowo

wrzucam na koniec zdjęcia mojego nieskończonego kącika w sypialni , pokoiku dziecka (z wczoraj) i moje dzisiejsze.

nie wiem czy widzicie jaki mam genialny ogranicznik przy drzwiach żelazko to jest doskonały przykład mojego nieogarnięcia
Powodzenia , i daj znać jak będzie po wszystkim. Mocne dla was .

Ja też się żegnam, mam nadzieję pójść spać o normalnej w miarę godzinie, no cóż zobaczymy co z tego wyjdzie.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:51   #803
agoola83
Raczkowanie

Pilotka trzymamy kciuki!!!

Cytat:
Kurcze Agoola czy Twój tata to ślepy jest? Nie widzi że jesteś w końcówce ciąży, że zaraz będzie was troje,do tego mąż który też wymaga opieki i chce Ci babcię jeszcze dołożyć. Wujek naprawdę wykłada sporą kwotę na pobyt babci i myślę,że oboje powinni mu być wdzięczni a nie jeszcze uprzykrzac życie.(chociaż mam wrażenie że Twój tata to czubek własnego nosa tylko widzi) Kurcze to jest wszystko takie przykre. Mam nadzieję,że wszystko co zrobisz dobrego w życiu wróci do Ciebie ze zdwojoną siłą.
Tak, mój tata ślepy jest...ja mu w nocy napisałam smsa, że w święta mi przykro, bo jestem jak sierota, mama nie żyje, a on mnie olał, a on mi nastepnego dnia pisze, że mam się babcią zajmować....ale rodzicę męża nie są lepsi....ostatnio przyszła teściowa jak robiłam małżowi zastrzyk p/bólowy( robie mu codziennie od 10października, czasem nawet dwa), a ona, że on ma na 2gie pietro butlę z gazem wnosić, a potem łóżko im poskręcać...ku.....brak wyczucia!!
A babcia, wokół której skaczemy z mężem od wielu miesiecy po kryjomu jeszcze daje tacie pieniądze!!!Mój tata chyba nigdy nie dorosnął, na szczęście brata ma dobrego...szkoda gadać....

Cytat:
4 minutowy instuktaż niemowlęcia po porodzie - i wiesz wszystko :
-> http://www.youtube.com/watch?v=NHfVzZzzgFc

Po obejrzeniu filmiku do wyboru są też inne ciekawe.

Cytat:
Ja jak odsłoniłam, to zaczął kopać to chyba coś w tym jest.
A mója Zosia wtedy albo zupełnie "cichnie", albo właśnie się budzi...ale sporadycznie się to zdarza...właśnie, tak jak pisała gosia: podczas kąpieli:P

Cytat:

Będzie ciekawie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Co to jest z tym czyszczeniem Ja w tym tygodniu 4 razy zaliczyłam. I to raczej nie jest przedporodowe, bo do terminu jeszcze miesiąc został.... Nigdy w życiu jelitówki nie miałam, nikt w otoczeniu teraz nie ma, nie przeżarłam się ostatnio. Jeżeli już miałam problemy to z zaparciami

Dziwne, strasznie dziwne, że tyle nas się na to skarży.
My z mężem wyczyścilismy się dokumentnie prawie tydzień....wrrrrr
Ale moja cudowna tesciowa nas zaraziła jelitówko-rzyganiówką:P:m ur:

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:57   #804
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Selena jutro chyba Pilotka na cc
Faktycznie
Napisałaś i pilotka zaraz po Tobie się tu odezwała

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
(...)
Pilotka 3mamy kciuki! Powodzenia jutro!
Wyśpij się, trzymaj mocno, dzielnie i bez nerów/stresu
To dla Was ważny dzień - dla Ciebie i Twojego maluszka

Powodzenia!

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Wszystkie spać pokolei idą a ja chyba tak szybko nie zasnę, bo mojej małej od 2-3 dni coś się pomyliło i buszuje gdy się kłade do spania...
Muszę czekać aż ucichnie, zaśnie i wtedy ja zasypiam...
Stary 2013-12-27, 23:57   #805
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby nocka była dobra!
Juz zostałaś sama? Myślałam,że tż ma więcej wolnego...
Mój ma urlop od 3.01 do 17.01, wziął tak jak miał się Marcel w terminie rodzić i nie da rady go przesunąć. No, a że Marcel wyskoczył 17.12 a TŻ się paternity nie należy z racji, krótkiego stażu w tej firmie (bo tak to by od razu z nami był 2 tyg.) to muszę dawać radę sama. Ale od 3.01 sobie odbiję

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Emil tez tak ma. Etap Smerfa Marudy - działa tylko lezenie przy piersi i pozwalanie na jedzenie kiedy tylko chce, choćby pare lykow.
Chyba po prostu dzieci tak maja
Obyś miała rację, bo ja już wymyśliłam, że mojego mleka nie toleruje i płacze dlatego. No, ale w dzień pije i nic mu nie jest. Aż mnie żołądek boli teraz
Stary 2013-12-27, 23:58   #806
ejani
Zadomowienie

Maruda, jesteście bardzo dzielni, ja mimo wszystko się modlę cały czas, żeby to się dało odwrócić! Najważniejsze, że jesteście razem

Paula, ja też uważam, że to postęp choroby, ale też że rodzina jest jakaś niepoważna! koniecznie trzeba coś z tym zrobić, choć nie wiem, czy uda się wytłumaczyć. przykro mi, że jesteście z tym akurat teraz sami! może jak będzie jasna diagnoza od lekarza, tamci się ogarną?

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
(mnie mama ze wszystkim 3 h rodziła Obym "to" w genach otrzymała )
u mnie było podobnie i też mam na to nadzieję...

Cytat:
Dziewczyny czy odsłaniacie w ciągu dnia będąc w domu swoje brzuszki, żeby dotarło do maluszka trochę światła? [/B]
ogólnie jak pamiętam, to tak, ale że dziś miałam pierwszy dzień leżący od przeszło tygodnia, to średnio to wychodziło ostatnio

Cytat:
cześć
trzymam kciuki! a pokoik piękny!

Cytat:
No dokładnie zestresowałam się, bo nie wiem jaki powód jest tego, że tak się zachowywał. Płakał = bo jest malutki i dzieci placzą lub boli go brzuszek, ale jadłam normalny obiad dziś (duszony karczek, bez cebuli, żadnych warzyw, w sosie własnym, ziemniaki i mizeria) albo już nie wiem sama. W dzień był grzeczny jak aniołek.
mi na przykład ogórki (mizeria) się też potem odbijają, może w tym przyczyna... ale jak pisałaś kupke zrobił, więc może miał po prostu marudny dzień, albo tęsknił za tatusiem (dobrze kojarzę, że dziś pierwszy dzień we dwójkę?)

Cytat:
Uciekam. Dobranoc!
właśnie się dzięki Tobie zorientowałam która godzina... niestety się zestresowałam trochę w sklepie a teraz siedzę przy liście wyprawkowej i drugi stres, więc raczej szybko nie usnę...

a tak przy okazji- czy torba do wózka jest naprawdę konieczna?
Stary 2013-12-28, 00:01   #807
Inw
Raczkowanie

pilotka86 powodzenia jutro!

maruda
mam nadzieję że wyniki nadejdą szybko i będziecie chociaż wiedzieć co się dzieje, a nie trwać w zawieszeniu. I życzę Wam jak najwięcej sił na te ciężkie chwile.

23Paula23, agoola83 współczuję bardzo sytuacji rodzinnych. Niestety z dziećmi w drodze nie ma wielkiego wyboru co robić, niezależnie od głupoty członków rodziny którzy nie rozumieją że niektóre choroby nie pozwalają na samodzielną egzystencję, a sami do opieki się nie palą. Nie chcę pisać o osobistych doświadczeniach, ale aż mnie ściska w brzuchu jak pomyślę o połączeniu ciąża + choroba w rodzinie typu alzheimer. Podziwiam Was że to ogarniacie.

W ogóle to staram się nie myśleć na zapas o różnych wypadkach losowych, nie przykładać bez sensu do siebie na zasadzie "co by było gdyby", no i czasem głupio wychodzi, bo unikam niektórych tematów i nie piszę nic, a widzę że chociaż marne wsparcie w postaci posta na forum by się przydało. Głupio, ale nie mogę się przemóc czasem żeby coś napisać
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 00:30   #808
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
ostatnio przyszła teściowa jak robiłam małżowi zastrzyk p/bólowy( robie mu codziennie od 10października, czasem nawet dwa), a ona, że on ma na 2gie pietro butlę z gazem wnosić, a potem łóżko im poskręcać...ku.....brak wyczucia!!
Normalnie w☠☠☠☠ mnie bierze jak czytam tego typu rzeczy. Nie możesz TY postawić się teściowej, że Twój mąż nie będzie dźwigał? Ja Twojego męża trochę rozumiem - nie chce odmawiać, bo to facet i nie chce robić z siebie "kaleki".... (mój brat jest poważnie chory na stawy i też nie odmawia niektórych rzeczy, zwłaszcza teściowi a drugi zięć tego teścia od razu mówi wprost, że ma problemy z kręgosłupem i "przeprasza, ale nie"). Postaw się Ty kobieto, bo normalnie szkoda faceta! Niedługo będzie dźwigał Wasze maleństwo - to mu w zupełności wystarczy.
Stary 2013-12-28, 00:40   #809
ejani
Zadomowienie

dobra, idę i ja spać, a tu coś do poczytania/popatrzenia...

https://mamotoja.pl/twoj_maluszek_pi...r_01_page_no=1

kupujecie wszystko?
Stary 2013-12-28, 00:46   #810
selena85
Wtajemniczenie

A w ogole to dlaczego Pilotka ma zlecone cc ? Pamięta ktoś ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości