|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Perfuzjo, a próbowaliście moczyć małego jak na tych popularnych filmach w necie? Mi się marzy dojść do wprawy przy takim uspokajaczu...
![]() O w ten sposób: http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ
|
|
#872 |
|
Gang Iren
|
Śliczny!
Ja normalnie moczyłam i nic nie robiłam z kikutem. Odpadł już po 5 dniach u Eryka i wszystko było OK.
|
#873 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam kawałek piernika i wypiłam cappuccino
![]() Mąż miał mieć wolne aż do 2 stycznia i tak ma wolne że musiał dziś wyjechać, wróci w nocy pewnie ![]() Właśnie ciekawe co u Lidki??????
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jestem dziewczyny, nawet czytam na bierząco
![]() Co do samopoczucia to słabiutko, w zasadzie zaciskam nogi do 2014 i liczę że się uda, ale młodego czuje tak nisko i tak wierzga że tylko czekam aż przebije pęcherz, ja zaleje się wodami i będę pędzić na porodówke. W ogóle dziś zastanawialiśmy się z mężem nad zmianą imienia i nie wiem czy nasz Antoś nie zostanie Szymonem lub Jasiem. Co myslicie?? Czytałam o waszych dylematach kupowych. Przy Alku nie miałam lewatywy i teraz też nie planuję. Sama sobie nie zrobie a tak jak stwierdził mąż któres z was (nie pamiętam której tradycyjnie) wole jak coś się przy porodzie przytrafi jak ani tego nie poczuje ani nie zauważe niz jak mi ma pielegniarka na pełnej świadomosci robić lewatywe ![]() Wczoraj wieczorem znów złapał mnie silny ból spojenia, ten z serii kiedy nie mogę ruszyć nawet palcem i wyje z bólu. Trwał jakieś 15 minut. To jakaś masakra jest. Ciekawe czy pogłębiło sie rozwarcie przez to. No kurde jeszcze 3 dni tylko
|
|
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się nareszcie i ja... U mnie robota wre- wykorzystujemy grudniowe słońce i chłopaki robią podjazd (jeden maluje) a ja o nich dbam
Amberella, współczuję straty, zwierzaki to coś więcej niż przyjaciele... Pawmaj, czekam na wieści, co tam u Ciebie się dzieje Wszystkim cierpiącym współczuję i niestety nadal łączę się w bólu Le la, zdjęcie obejrzę potem, ale już Ci zazdroszczę (i Perfuzji spacerów) A teraz wracam do garów (dziś znów pizza- dla 4 facetów i 3 kobiet, czyli spooora porcja
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
Gosia, ja Ci bardzo wspolczuje, bo ja rano wstalam z placzem. W nocy obudzily mnie bole jak na miesiaczke, do tego moj kregoslup nie daje rady, a ja nie mam do tego wszystkiego 2 dzieci i moge umierac caly dzien....
Le La, Maly jest cudny!!!! Ja wlasnie tez sie zastanawialam co z Lidka, dawno sie nie odzywala.... Wiecie co, ja nienawidze na nic czekac, a te 40 tyg to zdecydowanie zbyt dlugo!!!! |
|
|
|
#879 |
|
Gang Iren
|
Lidka ja też czuję Małego nisko bardzo,ale nie wiem czy tym się sugerować,bo z Erykiem też tak było,a przenosiłam go.
Imię to rzecz gustu,mi się Szymon (Szymek) podoba.
|
#880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Tzn octeniseptem czyszcze codziennie, nawet pare razy |
|
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
No ale do tego szyjka skróciła sie do 1,5 cm a rozwarcie na 2 cm. Takiego rozwarcia to ja z Alkiem na porodówce nie miałam bo mi sie zatrzymało na 1,5 cm i nie chciało drgnąć. W ogóle jestem w szoku że malutki jest taki aktywny, w nocy śpi ale w dzień tak szaleje że aż tchu czasem brakuje.
|
|
|
|
#882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Le La Ja juz mam sie OK biegunka przeszła-dzis spalam 1 raz jak zabita. Dzis ta paczka od taty Natana ma wreszcie dojsc... Mysle,ze kazda ma juz dosc kłucia, bolu pachwin,kregosłupa,boli jak na @ i innych objawow ale kochana jak dalismy rade tyle -damy rade ta koncowke( jak to pisała mi _Shiloh_) ..jeszcze zatesknimy za brzuszkami i spokojem
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Antoś w sumie też, ale to jest teraz tak popularne imię, że większość chłopców z tego i wcześniejszego rocznika to Antosie, Jaśki i Kacperki. Tak mi się przypomniało - kiedyś siostra męża wyrzucała rodzicom, że nazwali ją Anna: "To imię jest tak pospolite, że już bardziej być nie może. Krzykniesz na ulicy Anka i 5 dziewczyn się obejrzy..."
|
|
|
#884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Chyba zaczynam przyzwyczajać się do wstawania w nocy i spacerów do toalety. Wydaje mi się że conajmniej ze 3 razy wstawałam żeby się napić i wysikać (wiem, takie trochę sprzeczne, ale co poradzić jak chce mi się pić non stop) a mimo to wstałam wyspana jak młody bóg ![]() maruda80 trzymam kciuki, żeby Krzyś dostał jak najłagodniejszą diagnozę! agoola83 ja Cię podziwiam za tę siłę do zajmowania się babcią! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt pogoda piękna,do tego stopnia że pszczoły wyszły z uli...
LIDKA zaciskaj ile wlezie. Ja chciałam Jasia ale tz nie chciał się zgodzić. LADY Aga ja tam nie wiem jak z tym pępkiem,bo dziewczyny były bez kikutów... I będę radzić się Was. Natchnelas mnie,bo mąż mi gada o innych imionach. Natan
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
bella7 My jak dawalismy imię Nataniel to mało popularne-wrecz dziwiono sie jak mozna tak dziecko nazwac. Szczegolnie babka z mojego pokoju ,ktora miała Bartusia. Tydzien pozniej w gazecie były zdjecia nowo narodzonych dzieci z mojego miasta i z jej Bartusia zrobił sie Natan(iel). Mnie sie strasznie Nataniel (Natan) i Nadia (dla dziewczynki)podobało
Teraz juz imie Natanka to nikt sie nie dziwi a wrecz ciagle słysze pochwały
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
Kurde, ludzie to jednak świnie są. Właśnie się dowiedziałam że baba która mieszka obok naszego remontowanego lokum złożyła na nas skargę do administracji. Za wystawienie na czas remontu szafy na korytarz. Uwaga: do części nieprzechodniej, takiego zakończenia korytarza za naszym mieszkaniem już tylko. Estetka taka jej mać. A w oczy zawsze uśmieszek i "jasne, jasne, oczywiście że będziecie robić remont jak macie się wprowadzić". Od dozorczyni mąż się dowiedział że pewnie będziemy mieć jakieś nieprzyjemności.
Cholera, nie uznaję rozwiązań siłowych, ale po prostu mam ochotę pojechać tam i nie patrząc na wiek baby ani na swój brzuch obić pysk raszpli Żeby nie było, szafa waży tyle że 4 facetów ledwo ją wytaszczyło i naprawdę nie nadaje się do przenoszenia z miejsca na miejsce po remontowanym mieszkaniu, nawet jakby olać stan w jakim by skończyła po remoncie w takim wypadku |
|
|
|
#888 |
|
Gang Iren
|
Eryczek jako artysta-malarz
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi bo jakoś ta sprawa z kikutkiem nie daje mi spokoju ... ciężko mi sobie wyobrazić jak go utrzymać w czystości i suchości i najlepiej nie ruszać skoro jest "przykryty" ubrankami.
|
|
#890 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to u mnie właśnie świeci słonko, ogród mam zasypany liśćmi, i jakieś 6 stopni na plusie ![]() Cytat:
![]() Wogóle nie pozwalają Ci jej wziąć na ręce? Ale właściwie dlaczego? Cytat:
Cytat:
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#892 | |
|
Rozeznanie
|
A mnie dopadł dylemat dotyczący poukładania rzeczy w szafkach
.Nie wiem czy na półce lub szufladzie poukładać osobno , body, śpiochy, pajace itd i porobić 3 kupki z rozmiarami, czy jedna półka to jeden rozmiar a na niej wszystko. ![]() Jak wy zorganizowałyście szafki ? ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- mały Picasso ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie z braku miejsca w szafce mam kupkami - bodziaki/pajace/bluzeczki/gacie i tylko rozmiary 50-56. większe mam w kartonie pod łóżeczkiem i będę sukcesywnie wymieniać.
|
|
#894 | ||||
|
Zadomowienie
|
Tę czarną zamawialam w bon prixie: http://www.bonprix.pl/produkt/koszul...age&return=ref
Przyjemny lekki materiał, tylko uwaga, bo mają dość sporą rozmiarówkę. Ja brałam 36/38. Jedna granatowa z allegro; http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...657288356.html Ta jest z grubszej bawełny. Druga granatowa, a dokładnie w granatowo-białe paski z Tesco (rozpinana na guziczki). Tylko kupowałam ją jakoś w listopadzie. Ostatnio jeszcze widziałam je w sklepie, ale w rożowo-białe paski. Cytat:
i Jadzia niech nadrabia szybciutko kg, żebyście jak najszybciej mogli wyjść do domu Pewnie najlepiej mu było przy mamusi. Miejmy nadzieję, że to pojedyncze wyskoki Cytat:
Lada chwilę powiesz "tak" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cudo Pilotka, pewnie już tuli maleństwo ![]() Gosia, a Eryk jaki artysta ![]() Inw, ooo... my też mamy taką życzliwą sąsiadeczkę, że na wszystkich "uprzejmie donosi" ...już ją w spółdzielni znają. Jak robiliśmy dłuższy remont, pisaliśmy podanie (tak nam sam administrator doradził), żeby mieć święty spokój w razie jej skarg Na policję i straż miejską też co chwilę wydzwania.
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-28 o 15:47 |
||||
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda szuflada ma 3 rozmiary od 56 do 68 i osobno wszystko w 3 rzędach poukładane czyli pierwsza szuflada ma pajacyki i śpiochy w dwóch rzędach i 3 rozmiarach, druga body i koszulki, trzecia spodnie i półspiochy itd. Tak mi było jakoś wyraźniej
|
|
#896 |
|
Gang Iren
|
Ja mam podział na 2 rozmiary: 50/56 razem i 62 z tyłu i tak np jedna szuflada body bez rękawów,body z długim,pajace: z przodu mniejsze,za nimi większe i tak dalej reszta szuflad.
Ja mam w garderobie też koszulki z krótkim rękawkiem i krótkie spodenki na takie maciupkie rozmiary,ciekawe czy Kacper je założy
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#898 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za słowa współczucia i zrozumienia z powodu mojego kocura.
Cytat:
. Zresztą wystarczy poczytać posty perfuzji .Jaki kochany... Cytat:
![]() szał tworzenia w czystej formie ![]() ![]() Cytat:
Duże ciuszki tak jak u seniry - pochowane i mam zamiar je sukcesywnie wymieniać. |
|||
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Prawdziwy artysta- nawet zasłania się przed paparazzi
![]() widać, że urwisowaty ten Wasz Eryk przynajmniej nudno nie jest. uwielbiam takie żywe dzieci strasznie mnie razi jak ktoś ciągle uspokaja "usiądź, tego nie rób, zostaw bo się pobrudzisz" - toż to sama radość taki wulkan ( o ile daje czasem odpocząć )jaki słodziak a ja dziś jestem niepocieszona- nie cierpię tv. dla mnie mogłaby nie istnieć- jak chce coś obejrzeć to albo dvd, albo komputer. ale mąż nie wytrzymał - właśnie pojechał po dekoder - już przeraża mnie myśl o tv niemal 24 na dobę muszę się zaopatrzyć w książki , albo wrócić do mojej ulubionej sagi
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
Racja!
![]() I jak się czujesz z tą myślą, wiedząc kiedy zobaczysz swojego maluszka? Ogólnie jak Twoje nastawienie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

ja jeszcze musze poczekac 

i Jadzia niech nadrabia szybciutko kg, żebyście jak najszybciej mogli wyjść do domu 
cala noc spac nie moglam, obraczka na palec sie nie miesci bedzie smiesznie
juz nie wierze ze urodze wczesniej. Jutro i w pon jade na zakupy no na lezenie potrzebuje inne rzeczy bede miala torbe jak na wczasy