|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Nie możemy Cię oceniać i jak nawet bym nie podjęła takiej próby , tak jak Gosia napisała- Ciebie można podziwiać za intuicję i to co zrobiłaś- uratowałaś życie własnemu dziecku a to jest ponad wszystkie oceny
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie.
Pilotka serdeczne gratulacje, zdrówka i szybkiego powrotu do domku ![]() Za mna tragiczna noc...Wieczorem brzuch mi się spiął, zrobił się kwadratowy i nie chciał puscić. Nie pomógł ani magnez ani nospa. Było mi przez to tak źle i niewygodnie że nie wiedziałam co ze sobą zrobić. O 3 w nocy zaczęły się skurcze, nieregularne ale bolesne tylko o tyle dziwne że raz łapały w podbrzuszu, a nieraz z jednej strony brzucha, potem z drugiej...Masakra...i tak do 5 rano, a o 6 Alek postanowił wstać Dzis czuje się jakby ktoś skopał mnie po brzuchu a do tego mam taki ból spojenia ze ledwo chodzę, o kłuciu szyjki nie wspomne. Jak nie dotrwam do nowego roku to się wkurze. Co do noszenia, bliskości i kochania to miałam to szczęście że Alek od początku rozrózniał dzień i noc. Ale nie jestem zwolenniczką brania na ręce przy każdym kwęknięciu i wiszeniu na cycu jeśli maluch jest najedzony. Kocham swoje dziecko nad zycie, do dziś miętosze go i tarmoszę przy każdej okazji, ale uważam że do noszenia na rączkach łatwo niemowlaka można przyzwyczaić i wtedy ciężko sobie poradzić, a od zaspokajania potrzeby ssania mielismy smokuś. Aluś często leżał sobie z nami, był wtedy głaskany, przytulany, całowany. Ale do spania odkładany był do łóżeczka. |
|
|
|
#1113 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam Was moje kochane!
Dawno mnie nie było, parę wątków ominęło, ale starałam się podczytywać chociaż trochę... Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś! Ja dalej w dwupaku. Jak nie urodzę do 15.01 to mój gin kładzie mnie do szpitala. Dzieć duży 36 tc a on 3600 waży ![]() Dlatego czekam do 01.01 i próbuję polecaną metodę SMS co by wcześniej urodzić ![]() No i najgorsza wiadomość u mnie to taka, że maluszkowi w 32 tc na badaniach prenetalnych wykryto VSD... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że wszystko już OK
|
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa jeszcze co do spania na brzuchu to niestety po ciąży juz nigdy nie było mi na brzuchu tak wygodnie jak wcześniej. Z reguły miałam problem żeby sie pozbierać z takiej pozycji, drętwiały mi plecy, bolał brzuch...Nie wiem czy to reguła ale też bardzo teskniłam za spaniem na brzuchu a potem nic z tego nie wyszło
|
|
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
Pilotka Gratulacje
![]() Lusso Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia A my dziś mamy pierwszą rocznicę i mąż zabiera mnie na obiadek. Plany na sylwestra to tak jak u większości z Was, sami w domu. Ewentualnie o północy wyjdziemy na ryneczek (3 min spacerkiem) na fajerwerki
|
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem , jakaś plaga z tymi bólami okresowymi.
3 dzień leze plackiem . Nogi mnie bolą, syn cisnie na dół,jajniki bolą jak w okres ehhh i żołądek mnie boli... Zrobię sobie tylko mięsko z warzywami na parze i dalej będę w łóżku wegetowac .... |
|
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
dzwonił właśnie mój brat, mają lot opóźniony ponad godzinę bo jakaś głupia baba w ciąży postanowiła lecieć samolotem na końcówce ciąży. Gdy weszła na pokład źle się poczuła, zaczęło się jej robić słabo, musieli wezwać karetkę i wiecie co lekarz jej mówi żeby dla swojego dobra i dziecka wyszła z samolotu jak ją zbadają w szpitalu i będzie wszystko ok to może lecieć innym lotem jak nie to poród w PL a ona nie chciała wysiąść... Co Ci ludzie w głowie mają, na siłę chciała lecieć, obsługa samolotu też ją namawiała do wyjścia samolotu a babka tak ściągała że w końcu lot opóźniony a ona łaskawie weszła do karetki.
Kurde po pierwsze mówią wszędzie żeby w ostatnim miesiącu nie latać bo różnie mozna byc, a po drugie jakby mi się coś takiego działo to pierwsza bym leciała do karetki bo chodzi o zdrowie i życie mojego dziecka... Wydaje mi się to skrajnie nieodpowiedzialne
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Pilotka gratulacje mamusiu
LUSSO gratuluję zmiany stanu cywilnego. Mitusia widziałam gdzieś wątek o dzieciach właśnie z wadami serca. Na moim pierwszym mamusiowym wątku jest dziewczynka z VSD. Będzie dobrze. LIDKA wytrzymasz do nowego roku,to jeszcze 2,5 dnia w sumie. A co do spania na brzuchu to ja uwielbiam,i mi tego brakuje.
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A jak dziecko nie chce smoczka? ![]() Moja Wiki ani smoczka nie używała,ani z butelki nie piła. Gratulacje rocznicy! No ale w sumie nie znasz sytuacji,nie wiesz dlaczego wybrała się w podróż samolotem na końcówce ciąży (a jakie to linie? Wizzair nie wpuszcza chyba po 27 tc). Może to była jakaś wyjątkowa sytuacja,coś bardzo ważnego... Aczkolwiek jak coś się dzieje to wiadomo,że zdrowie dziecka najważniejsze.
|
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ubytki w części miesiowej lubią sie same zamykać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: i tak trzymać! ![]() Lusso - szczęścia na Nowej Drodze Życia! ![]() Już nie mogę doczekać sie sylwestra, będę układać rzeczy w Pokoju Małej, ubierać łóżeczko, wkładać kosmetyki na półki.... Iwant - jestem pełna podziwu dla Was. Szczególnie dla Ciebie, za odwagę, za intuicje, za wszystko. Lekarze zrobili tez kawał dobrej roboty. Twój przykład pokazał, że wszyskto jest mozliwe. Żałuję, że kuzynka męża nie trafiła na takich lekarzy... nie miała takiej intuicji.. może wszystko potoczyłoby się inaczej...
|
|
#1126 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jaki fajny plan na Sylwestra
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gdyby nie chciał pewnie testowała bym różne smoczki aż bym trafiła na ten który by pasował maluchowi. Zdecydowanie nie zgadzam się na robienie za smoczek , sprowadzenie szczęścia mojego dziecka do mojego wyciagniętego cycka kłuci mi sie z moją wizją szczęśliwego macierzyństwa (tak pół żartem pół serio oczywiscie) Poza tym mam ambitny plan żeby mój młodszy synek jednak nie stał się moja "naroślą" bo jest jeszcze Alek który też będzie chciał mieć swoją mamusie tylko dla siebie, a do tego jest jeszcze mąż który bedzie chciał mieć swoją żonę i jestem jeszcze w tym wszystkim ja.
|
|
|
|
|
#1128 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) że mąż z czułością mówi do mnie "mój żelku" jak palnę jakieś głupstwo Cytat:
Ja na swoim ślubie byłam tak przejęta że byłam pewna że bełkoczę mówiąc przysięgę i zapomniałam która strona jest lewa a która prawa, więc miałam mały problem żeby obrączkę mężowi założyć Podobno nie było nic widać/słychać, ale jakby mąż sam ręki nie wysunął to nie wiem czy bym się zdecydowała za którą łapać w sensownym czasie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś piorę i prasuję - miałam wyrzuty sumienia znowu męża samego do roboty wypuszczając, to dostałam przykazanie "w domu siedzieć, prać i prasować" Cytat:
A w ogóle to dwa pytanka mi przyszły do głowy - w szpitalu musiałaś mieć własny laktator czy mają tam coś na stanie w razie potrzeby? I jak się dostawka do łóżka sprawdza, bo piszesz że i tak wzięliście Emilka do siebie. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny rozpakowane, leżałyście na brzuchu po porodzie?
|
|||||||||
|
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
Babcia męża złamała wczoraj szyjkę kości udowej. Miała któraś z was taki przypadek w rodzinie?? Orientujecie się jak długo sie hospitalizuje starsze osoby w takim stanie?? Wiem ze będzie miała to operowane i że generalnie są słabe rokowania w przypadku takiego urazu i troche sie martwimy jak teściowa da sobie z babcią rade jak ją wypuszczą do domu.
|
|
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
|
#1131 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2.Nie - mój brzuch jest już płaski jak przed porodem. |
|||||
|
|
|
#1132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=iwantyou99;44325409]Tak sobie pomyslalam ze dzisiaj jest dobry dzien zeby napisać o tym moim macierzyństwie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QU Iwantyou, jestes niesamowicie silna kobieta!! Nie kazdy jest wstanie udzwignac taka sytuacje i jeszcze sie w niej odnalezc!!!! Cytat:
Witam w niedziele Ja probuje wygonic lenia i zamienic pizame na normalne ubranie Dzisiaj musimy przeorganizowac nasza sypialnie i zlozyc lozeczko dla Leona. Okazalo sie, ze kompletnie nie mamy miejsca na czesc ubranek i nie wiem co zrobic, bo nic z wyjatkiem lozeczka sie nie zmiesc |
|
|
|
|
#1134 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masz... to poważny uraz w tym wieku ale często spotykany u starszych osób... U nas dziadek małża miał złamane biodro i operację i wypuścili go do domu po ok tygodniu i od razu kazali wstawać. Wszystko zleży od tego jak bardzo skomplikowany to uraz
|
|
|
#1137 | ||
|
Rozeznanie
|
no tak
taką mam szwagierkę, w ogóle dwa dni przed wyjazdem zachowywała się tak podczas rozmowy z nami jakbyśmy ją zmusili żeby tu leciała. A ja tylko zaproponowałam że jak mają ochotę to mogą przyjechać na sylwestra bo u nas będą moi bracia... No i to jedyna okazja żeby nas odwiedzić przed moim porodem bo później już gości przyjmować nie będę. Ze względu na to że nasze mieszkanko ma 45m2 i cztery dorosłe osoby plus malusie dziecko to nie jest super komfort a niestety nie mam rozkładanych kanap dla gości więc ewentualni goście musieliby spać na podłodze w kuchni a takie warunki dla szwagierki są nie do przyjęcia, wszystkim by opowiadała że musiała spać na podłodze...A obraziła się bo mój mąż kazał jej wyjechać wcześniej na lotnisko o pół godziny tak na wszelki wypadek bo jak w zeszlym roku przed sylwestrami lecieliśmy to było tyle ludzi że ledwo na samolot zdązyliśmy a na lotnisku byliśmy dwie godziny przed odlotem. Więc uczuliliśmy ich że lepiej być pół godziny wczesniej niż spóźnić sie minutę. No i okazalo się że aż tak wielu ludzi dziś z rana nie było i musieli czekac na samolot plus godzinę w środku z powodu opóźnienia. Brat mi wyslala smsa żebym się przygotowala bo kręcą nosami na wszystko. Oni sa typem ludzi że nic im nigdy nie pasuje. Jak im powiedzieliśmy kiedyś że na Rodos jest wiele atrakcji i super wyspa, klimat, ludzie to pojechali rok po nas tylko po to żeby opowiedzieć wszystkim jak tam było beznadziejnie i że się nudzili...Cytat:
A ona tylko powtarzała że musi do Norwegii lecieć bo na dniach ma termin i musi tu urodzić (przypuszczam że chodzi o becikowe, które wynosi tu ok 35tys koron) A linie to ryanair i oni tez nie wpuszczają chyba koło 27tc na podkład chociaż znam przypadek znajomej która wpakowała się do samolotu do Polski jak już była po przewidywanym terminie i nic jej nie powiedzieli. Dziewczyna z lotniska zaraz pojechała do szpitala żeby stawić się tam i ustalić termin porodu. Nie wiem czy to z jej strony było odwagą czy głupotą latać bo terminie. Mino wszystko bałabym się że poród zacznie się w trakcie lotu. Cytat:
Złamania to nie żarty u osoby starszej mam nadzieję że babcia dojdzie do siebie szybko bez zbędnych problemów
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Witooojcie
![]() Pilotka,gratulacje!! Lusso, brawo! gratulacje!! Iwontyou, żadna z nas nie może Cię oceniać Mariee, dobrze, że to jednak fałszywy alarm, teraz fajniej w sumie doczekać do nowego roczku nie ? Ja z jednej strony chcę doczekać nowego roku, ale ja pomyślę o czwartku i szpitalu Ja w ogóle jakoś wątkowo bierna jestem czytam Was czytam (uzależniona jestem) ale jakoś pisać nie mam weny faktycznie dużo osób się nie odzywa... Pamiętacie Agacia_cz to cisza, słuch po niej zaginął.... nie widzę (albo przeoczyłam, bo często na telefonie czytam a tam nie zawsze avatry mi się wyświetlają + żelek z mósku to wiecie.... nie skojarzę) Sheperdess, Cicici, san_g to są mamusie przede mną i chyba ich długo nie było widać co nie??
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie zastanawiałam ostatnio jak tam nasze drugie bliźniaki forumowe, ale od Martii to już bardzo dawno nie było wiesci. Chyba odpuściła sobie forum.
|
|
|
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do sylwestra to wyjątkowo w tym roku będzie on wyglądał u mnie tak:
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

16.06.2012 

klask i: i tak trzymać! 
przecieklam dzisiaj kompletnie 2 pieluchy tetrowe
.do terminu jeszcze daleko,bo dopiero na polowe lutego jestem wyliczona
Dziewczyny rozpakowane, leżałyście na brzuchu po porodzie?
czytam Was czytam (uzależniona jestem) ale jakoś pisać nie mam weny