Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 11:18   #1111
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyslalam ze dzisiaj jest dobry dzien zeby napisać o tym moim macierzyństwie.
.
to co napisałaś jest takie mądre i takie... spokojne, wyważone i dojrzałe.
Nie możemy Cię oceniać i jak nawet bym nie podjęła takiej próby , tak jak Gosia napisała- Ciebie można podziwiać za intuicję i to co zrobiłaś- uratowałaś życie własnemu dziecku a to jest ponad wszystkie oceny
Stary 2013-12-29, 11:22   #1112
lidkaa82
Zadomowienie

Witajcie Mamusie.
Pilotka serdeczne gratulacje, zdrówka i szybkiego powrotu do domku
Za mna tragiczna noc...Wieczorem brzuch mi się spiął, zrobił się kwadratowy i nie chciał puscić. Nie pomógł ani magnez ani nospa. Było mi przez to tak źle i niewygodnie że nie wiedziałam co ze sobą zrobić. O 3 w nocy zaczęły się skurcze, nieregularne ale bolesne tylko o tyle dziwne że raz łapały w podbrzuszu, a nieraz z jednej strony brzucha, potem z drugiej...Masakra...i tak do 5 rano, a o 6 Alek postanowił wstać
Dzis czuje się jakby ktoś skopał mnie po brzuchu a do tego mam taki ból spojenia ze ledwo chodzę, o kłuciu szyjki nie wspomne. Jak nie dotrwam do nowego roku to się wkurze.

Co do noszenia, bliskości i kochania to miałam to szczęście że Alek od początku rozrózniał dzień i noc. Ale nie jestem zwolenniczką brania na ręce przy każdym kwęknięciu i wiszeniu na cycu jeśli maluch jest najedzony. Kocham swoje dziecko nad zycie, do dziś miętosze go i tarmoszę przy każdej okazji, ale uważam że do noszenia na rączkach łatwo niemowlaka można przyzwyczaić i wtedy ciężko sobie poradzić, a od zaspokajania potrzeby ssania mielismy smokuś. Aluś często leżał sobie z nami, był wtedy głaskany, przytulany, całowany. Ale do spania odkładany był do łóżeczka.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:26   #1113
miiitusia
Raczkowanie

Witam Was moje kochane!
Dawno mnie nie było, parę wątków ominęło, ale starałam się podczytywać chociaż trochę...
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś!
Ja dalej w dwupaku. Jak nie urodzę do 15.01 to mój gin kładzie mnie do szpitala. Dzieć duży 36 tc a on 3600 waży
Dlatego czekam do 01.01 i próbuję polecaną metodę SMS co by wcześniej urodzić
No i najgorsza wiadomość u mnie to taka, że maluszkowi w 32 tc na badaniach prenetalnych wykryto VSD... więc będzie nas czekać operacja

Cytat:
Tak sobie pomyslalam ze dzisiaj jest dobry dzien zeby napisać o tym moim macierzyństwie.
Jesteś bardzo dzielna i nie myśl o sobie źle. Nikomu tutaj chyba nie przyszło do głowy, żeby Cię źle oceniać. Jesteś wspaniałą mamą, a Dominik wielkim szczęściarzem. Bardzo Cię podziwiam

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Czes
Dzisiaj o godz 11.2o przyszla na swiat moja corka ma 54 cm i 3450 g 10 pkt.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Pilotka gratulacje!

Ja juz po. sniegu nie bylo ale starowka i tak piekna ludzi bylo za duzp na spaceri mlodej pary ciasno jak na targu gdy MĄŻ skladal przysiege mialam napad smiechu hehe bylo pieknie dziekuje za zyczenia. Jestem taka szczesliwa ze bym go zgniotla az oczy by mu wyszly hehe
Wszystkigo dobrego na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość

Pytanie numer 2: czy macie kupione jakieś majtki, gorsety poporodowe? Tzn takie wyszczuplające czy trzymające skórę?

Baaardzo brakuje mi możliwości pogimnastykowania się, wbicia się w wąskie spodnie. Zapalenia fajki i wypicia lampki wina... Pocieszam się, że to już stosunkowo niedługo. Zależy od karmienia.
Mam pas poporodowy z poprzedniej ciąży. Pewnie będę się ściskać, żeby mi trochę wsysło brzucha już po
miiitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:27   #1114
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Czes
Dzisiaj o godz 11.2o przyszla na swiat moja corka ma 54 cm i 3450 g 10 pkt. Zaraz mnie uj jasny trafi z tym tel nie ogarniam netta w nim dlatego nic wiecej nie pisze i tyle czekalam. Dziecko zdrowe ze mna gorzej przezdwukrotne wbicia ze znoeczuleniem o widmo markozy. Mala dodtalam od razu po cc na sali do skora do skory i na piers lezalysmu sobie. Poec godz nago.zassala ostro piers he he po tatusiu ma chyba. Pozzniej mialam troche wkurzen ale napisze o tym dokladnie potem. Dzieki za zyczenia i do pozniejj
SUPER!!!! GRATULUJĘ
Dobrze że wszystko już OK
Stary 2013-12-29, 11:30   #1115
lidkaa82
Zadomowienie

Aaaa jeszcze co do spania na brzuchu to niestety po ciąży juz nigdy nie było mi na brzuchu tak wygodnie jak wcześniej. Z reguły miałam problem żeby sie pozbierać z takiej pozycji, drętwiały mi plecy, bolał brzuch...Nie wiem czy to reguła ale też bardzo teskniłam za spaniem na brzuchu a potem nic z tego nie wyszło
Stary 2013-12-29, 11:32   #1116
Negrid
Rozeznanie

Pilotka Gratulacje

Lusso Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia

A my dziś mamy pierwszą rocznicę i mąż zabiera mnie na obiadek.
Plany na sylwestra to tak jak u większości z Was, sami w domu. Ewentualnie o północy wyjdziemy na ryneczek (3 min spacerkiem) na fajerwerki
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:34   #1117
isia4891
Zadomowienie

Ja nie wiem , jakaś plaga z tymi bólami okresowymi.
3 dzień leze plackiem . Nogi mnie bolą, syn cisnie na dół,jajniki bolą jak w okres ehhh i żołądek mnie boli...
Zrobię sobie tylko mięsko z warzywami na parze i dalej będę w łóżku wegetowac ....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:35   #1118
nattalli
Rozeznanie

dzwonił właśnie mój brat, mają lot opóźniony ponad godzinę bo jakaś głupia baba w ciąży postanowiła lecieć samolotem na końcówce ciąży. Gdy weszła na pokład źle się poczuła, zaczęło się jej robić słabo, musieli wezwać karetkę i wiecie co lekarz jej mówi żeby dla swojego dobra i dziecka wyszła z samolotu jak ją zbadają w szpitalu i będzie wszystko ok to może lecieć innym lotem jak nie to poród w PL a ona nie chciała wysiąść... Co Ci ludzie w głowie mają, na siłę chciała lecieć, obsługa samolotu też ją namawiała do wyjścia samolotu a babka tak ściągała że w końcu lot opóźniony a ona łaskawie weszła do karetki.
Kurde po pierwsze mówią wszędzie żeby w ostatnim miesiącu nie latać bo różnie mozna byc, a po drugie jakby mi się coś takiego działo to pierwsza bym leciała do karetki bo chodzi o zdrowie i życie mojego dziecka...
Wydaje mi się to skrajnie nieodpowiedzialne

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:39   #1119
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Aaa Pilotka gratulacje mamusiu

LUSSO gratuluję zmiany stanu cywilnego.

Mitusia widziałam gdzieś wątek o dzieciach właśnie z wadami serca. Na moim pierwszym mamusiowym wątku jest dziewczynka z VSD. Będzie dobrze.

LIDKA wytrzymasz do nowego roku,to jeszcze 2,5 dnia w sumie. A co do spania na brzuchu to ja uwielbiam,i mi tego brakuje.
Stary 2013-12-29, 11:41   #1120
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

LIDKA wytrzymasz do nowego roku,to jeszcze 2,5 dnia w sumie. A co do spania na brzuchu to ja uwielbiam,i mi tego brakuje.
Obiecujesz???
2,5 dnia to kupa czasu, ze trzy razy zdążyła bym urodzić
Stary 2013-12-29, 11:44   #1121
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miiitusia Pokaż wiadomość
No i najgorsza wiadomość u mnie to taka, że maluszkowi w 32 tc na badaniach prenetalnych wykryto VSD... więc będzie nas czekać operacja
nie martw się, wszystko będzie dobrze może nie będzie operacji i ubytek sam zarośnie? Czasem lekarze tak robią
Stary 2013-12-29, 11:45   #1122
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które nie karmią piersią, jakiego mm używacie?
Dominik był na pre nan dla wczesniakow i dzieci z mała masa urodzeniowa teraz od 3 dni wprowadzamy mu hipp comfort combiotic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:45   #1123
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Tak, u nas był fałszywy alarm
Wód jeszcze wystarczająco jest.
Dziś Zuza skacze, tańczy aż miło
No to dobrze,że jest dobrze

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
a od zaspokajania potrzeby ssania mielismy smokuś.
A jak dziecko nie chce smoczka?
Moja Wiki ani smoczka nie używała,ani z butelki nie piła.

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

Gratulacje rocznicy!

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
. Co Ci ludzie w głowie mają, na siłę chciała lecieć, obsługa samolotu też ją namawiała do wyjścia samolotu a babka tak ściągała że w końcu lot opóźniony a ona łaskawie weszła do karetki.
No ale w sumie nie znasz sytuacji,nie wiesz dlaczego wybrała się w podróż samolotem na końcówce ciąży (a jakie to linie? Wizzair nie wpuszcza chyba po 27 tc). Może to była jakaś wyjątkowa sytuacja,coś bardzo ważnego... Aczkolwiek jak coś się dzieje to wiadomo,że zdrowie dziecka najważniejsze.
Stary 2013-12-29, 11:49   #1124
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miiitusia Pokaż wiadomość
Witam Was moje kochane!
Dawno mnie nie było, parę wątków ominęło, ale starałam się podczytywać chociaż trochę...
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś!
Ja dalej w dwupaku. Jak nie urodzę do 15.01 to mój gin kładzie mnie do szpitala. Dzieć duży 36 tc a on 3600 waży
Dlatego czekam do 01.01 i próbuję polecaną metodę SMS co by wcześniej urodzić

Jesteś bardzo dzielna i nie myśl o sobie źle. Nikomu tutaj chyba nie przyszło do głowy, żeby Cię źle oceniać. Jesteś wspaniałą mamą, a Dominik wielkim szczęściarzem. Bardzo Cię podziwiam

Gratulacje

Wszystkigo dobrego na nowej drodze życia

Mam pas poporodowy z poprzedniej ciąży. Pewnie będę się ściskać, żeby mi trochę wsysło brzucha już po
Vsd wymagający interwencji czy jeszcze czekacie na obraz badań popirodowych?
Ubytki w części miesiowej lubią sie same zamykać.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:51   #1125
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Do mnie dziś goście przyjeżdżają z braci się cieszę bo będą mieszkać u nas przez ten tydzień, za to ze szwagierki i szwagra się nie cieszę...już dostałam wiadomość że jadą do nas obrażeni, jak zaczna coś wydziwiać to każę im spier... bo nie mam ochoty znosić ich humorków. Na szczęście zatrzymają się w mieszkaniu teścia
klask i: i tak trzymać!

Lusso - szczęścia na Nowej Drodze Życia!

Już nie mogę doczekać sie sylwestra, będę układać rzeczy w Pokoju Małej, ubierać łóżeczko, wkładać kosmetyki na półki....

Iwant - jestem pełna podziwu dla Was. Szczególnie dla Ciebie, za odwagę, za intuicje, za wszystko. Lekarze zrobili tez kawał dobrej roboty. Twój przykład pokazał, że wszyskto jest mozliwe. Żałuję, że kuzynka męża nie trafiła na takich lekarzy... nie miała takiej intuicji.. może wszystko potoczyłoby się inaczej...

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:52   #1126
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Już nie mogę doczekać sie sylwestra, będę układać rzeczy w Pokoju Małej, ubierać łóżeczko, wkładać kosmetyki na półki....

Jaki fajny plan na Sylwestra
Stary 2013-12-29, 11:54   #1127
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

A jak dziecko nie chce smoczka?
Moja Wiki ani smoczka nie używała,ani z butelki nie piła.

Nie miałam takiej sytuacji bo Alek dostał smokuś z TT jak miał dokładnie tydzień i pokochał go od pierwszego "ciumknięcia" Ale gdyby nie chciał pewnie testowała bym różne smoczki aż bym trafiła na ten który by pasował maluchowi. Zdecydowanie nie zgadzam się na robienie za smoczek , sprowadzenie szczęścia mojego dziecka do mojego wyciagniętego cycka kłuci mi sie z moją wizją szczęśliwego macierzyństwa (tak pół żartem pół serio oczywiscie) Poza tym mam ambitny plan żeby mój młodszy synek jednak nie stał się moja "naroślą" bo jest jeszcze Alek który też będzie chciał mieć swoją mamusie tylko dla siebie, a do tego jest jeszcze mąż który bedzie chciał mieć swoją żonę i jestem jeszcze w tym wszystkim ja.
Stary 2013-12-29, 12:03   #1128
Inw
Raczkowanie

Cytat:
iwantyou99 ja absolutnie nic dziwnego nie widzę w tym co piszesz, a co dopiero jakoś źle oceniać. Podziwiam Cię za szczerość, bo to niełatwa sprawa czasem przed sobą coś przyznać, a co dopiero dzielić się tym z innymi.

Cytat:
Czes
Dzisiaj o godz 11.2o przyszla na swiat moja corka ma 54 cm i 3450 g 10 pkt.
Gratulacje i dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Kurcze, mój żelek daje o sobie znać - wstawiłam pranie i nie dodałam ani proszku ani płynu
Jakieś chwilowe zaćmienie mnie dopadło p
U mnie "żelek" tak się przyjął (niestety nie tylko jako określenie ale jako stan ) że mąż z czułością mówi do mnie "mój żelku" jak palnę jakieś głupstwo

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Ja juz po. sniegu nie bylo ale starowka i tak piekna ludzi bylo za duzp na spaceri mlodej pary ciasno jak na targu gdy MĄŻ skladal przysiege mialam napad smiechu hehe bylo pieknie dziekuje za zyczenia. Jestem taka szczesliwa ze bym go zgniotla az oczy by mu wyszly hehe
Jeszcze raz gratuluję!
Ja na swoim ślubie byłam tak przejęta że byłam pewna że bełkoczę mówiąc przysięgę i zapomniałam która strona jest lewa a która prawa, więc miałam mały problem żeby obrączkę mężowi założyć
Podobno nie było nic widać/słychać, ale jakby mąż sam ręki nie wysunął to nie wiem czy bym się zdecydowała za którą łapać w sensownym czasie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Śnieg wie, że połowa z nas nie dopina się w kurtki zimowe, więc nie może popadać teraz, tylko jak już brzuszki będą żyły własnym życiem
Hehe, w tym roku zatem śnieg odwołany, jak do końca lutego nie spadnie to już potem nie ma co się fatygować

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ja czytalam i mowili na SR ze dziecko od 6 miesiaca zaczyna funkcjonowac jako osobny czlowiek.
(...)
Dzien dobry w niedzielny poranek
Dzisiaj w planach wypad na gielde ciuchowa (moze sie trafi cos fajnego) potem obiadek u tesciow i spokojne popoludnie w domu a u Was jakie plany na niedziele ???
Dobrze że nie muszę niczego się uczyć w ciąży, bo ewidentnie nie zostaje mi w głowie to co przeczytam jeśli o pół roku się rozminęłam
Ja dziś piorę i prasuję - miałam wyrzuty sumienia znowu męża samego do roboty wypuszczając, to dostałam przykazanie "w domu siedzieć, prać i prasować" (Kontekst tu ważny, wspominałam jakiś czas temu mężowi że jak nie męczy mnie poczucie że "nic nie robię" to podoba mi się nawet bycie kurką domową)

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dzisiejsza noc absolutnie nieporównywalna do wczorajszej. Nie mam wątpliwości, ze podjęliśmy słuszna decyzje biorac Emila do swojego lozka.
Polozylismy sie koło 22h, godzinę pozniej Emil sie obudził, ale po karmieniu i przewinięciu zasnął. Następna pobudka o 3h30 i Emil nie spał do 5h30, ale przez większość czasu leżał sobie i gadal, ja wtedy przysypialam. I spał az do 9h. Wiec jestem zupełnie wyspana.

Tylko to mleko zalewajace wszystko mnie wkurza przecieklam dzisiaj kompletnie 2 pieluchy tetrowe
Produkcja mleka idzie pełną parą, może przetestuj wkłady do pieluch wielo nocne zamiast tetry?
A w ogóle to dwa pytanka mi przyszły do głowy - w szpitalu musiałaś mieć własny laktator czy mają tam coś na stanie w razie potrzeby? I jak się dostawka do łóżka sprawdza, bo piszesz że i tak wzięliście Emilka do siebie.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy was tez boli/bolał brzuch jak na @?od dwoch dni co jakis czas taki bolek mnie łapie .do terminu jeszcze daleko,bo dopiero na polowe lutego jestem wyliczona
Ja też tp na luty a różne bóle się już pojawiają, dziwne napięcia, raz nawet regularny skurcz ćwiczebny się trafił.

Cytat:
Aaaa jeszcze co do spania na brzuchu to niestety po ciąży juz nigdy nie było mi na brzuchu tak wygodnie jak wcześniej. Z reguły miałam problem żeby sie pozbierać z takiej pozycji, drętwiały mi plecy, bolał brzuch...Nie wiem czy to reguła ale też bardzo teskniłam za spaniem na brzuchu a potem nic z tego nie wyszło
Kurcze, a na sr położna radziła właśnie żeby od razu po porodzie leżeć dużo na brzuchu, że podobno pomaga to w obkurczaniu macicy Dziewczyny rozpakowane, leżałyście na brzuchu po porodzie?
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:08   #1129
lidkaa82
Zadomowienie

Babcia męża złamała wczoraj szyjkę kości udowej. Miała któraś z was taki przypadek w rodzinie?? Orientujecie się jak długo sie hospitalizuje starsze osoby w takim stanie?? Wiem ze będzie miała to operowane i że generalnie są słabe rokowania w przypadku takiego urazu i troche sie martwimy jak teściowa da sobie z babcią rade jak ją wypuszczą do domu.
Stary 2013-12-29, 12:08   #1130
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Jaki fajny plan na Sylwestra
+ o północy całe Piccollo dla mnie

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:11   #1131
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Shiloh jakich wkładek laktacyjnych używasz?
Tak mi się przypomniało,bo pisałaś że masz dużo pokarmu.
Ja przy Eryku wierna TT byłam,ale może jak wypróbowałaś jakieś dobre to bym innych spróbowała.
Gosia polecam Lansinoh są bardzo chłonne i zawierają granulki w środku, które pod wpływem wilgoci zmieniają się w żel. Obecnie stosuję też wielorazowych z Bootsa i jestem zadowolona

Cytat:
A czytałaś co wcześniej napisałam o kąpieli,bo nie wiem?
Że można spróbować z pieluszką tetrową,żeby położyć jedną do wanienki,a drugą przykryć Emila i wkładać z pieluszką,żeby nie czuł wody bezpośrednio na skórze. I powoli odkrywać do mycia. Niektórym dzieciom to pomaga ( moje akurat uwielbiały kąpiele)[COLOR="Silver"]

No tak,ja wiem że tak jest. Tylko sié teraz zastanawiam jak ona tak na oko stwierdziła,że ta żółtaczka Eryczkowa była OK.
U mnie położna też na oko stwierdziła, że żółtaczka ok.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Spróbujemy jutro. Moze nalejemh tez wiecej wody do wanienki, bo na razie kapalismy go takiego ledwo w wodzie.
My też laliśmy ledwie co wody i Marcel płakal z zimna, w końcu nalaliśmy pół wanienki i mały nie płacze, wyciaga się, pływa sobie i jest zadowolony

Cytat:
Czes
Dzisiaj o godz 11.2o przyszla na swiat moja corka ma 54 cm i 3450 g 10 pkt. Zaraz mnie uj jasny trafi z tym tel nie ogarniam netta w nim dlatego nic wiecej nie pisze i tyle czekalam. Dziecko zdrowe ze mna gorzej przezdwukrotne wbicia ze znoeczuleniem o widmo markozy. Mala dodtalam od razu po cc na sali do skora do skory i na piers lezalysmu sobie. Poec godz nago.zassala ostro piers he he po tatusiu ma chyba. Pozzniej mialam troche wkurzen ale napisze o tym dokladnie potem. Dzieki za zyczenia i do pozniejj
Gratulacje Kochana

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już mają maluchy przy cycach! Co z laktatorami? Zastanawiam się nad kupnem ręcznego. Nie wiem czy rozmiar ma znaczenie, ale ciągle mam Bi nic nie idzie dalej więc może nie będę korzystać z laktatora
Pytanie numer 2: czy macie kupione jakieś majtki, gorsety poporodowe? Tzn takie wyszczuplające czy trzymające skórę?
1. Mam laktator ręczny z TT, przydał mi się bardzo w początkowej fazie nawału - polecam.
2.Nie - mój brzuch jest już płaski jak przed porodem.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:18   #1132
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Babcia męża złamała wczoraj szyjkę kości udowej. Miała któraś z was taki przypadek w rodzinie?? Orientujecie się jak długo sie hospitalizuje starsze osoby w takim stanie?? Wiem ze będzie miała to operowane i że generalnie są słabe rokowania w przypadku takiego urazu i troche sie martwimy jak teściowa da sobie z babcią rade jak ją wypuszczą do domu.
lidkaa82 moją babcię parę lat temu potrącił na pasach na zielonym jakiś palant który się ścigał z innym palantem. Miała między innymi połamane okolice miednicy całe, chociaż dokładnie karty nie czytałam więc nie wiem jak akurat szyjka kości udowej wyglądała. Na pewno długie dochodzenie do siebie, chociażby ze względu na sam wiek, ale u mnie babcia chodzi sama, jest nawet na tyle uparta że nie używa kul/laski. Nie porusza się szybko, schody są poważną przeszkodą, ale jest w pełni samodzielna. Inna sprawa jaki to ból jednak :/ Co do hospitalizacji to nie wydaje mi się żeby były różnice ze względu na wiek, zależy od szpitala, my i na badania czekaliśmy po kilka dni i opieka była ze strony rodziny w znacznym stopniu (jedzenie, wydalanie, mycie), ale może w innym szpitalu/momencie byłoby inaczej.
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:22   #1133
guapissima
Raczkowanie

[QUOTE=iwantyou99;44325409]Tak sobie pomyslalam ze dzisiaj jest dobry dzien zeby napisać o tym moim macierzyństwie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QU

Iwantyou, jestes niesamowicie silna kobieta!! Nie kazdy jest wstanie udzwignac taka sytuacje i jeszcze sie w niej odnalezc!!!!

Cytat:
Czes
Pilotka gratulacje!!!!!!

Witam w niedziele Ja probuje wygonic lenia i zamienic pizame na normalne ubranie Dzisiaj musimy przeorganizowac nasza sypialnie i zlozyc lozeczko dla Leona. Okazalo sie, ze kompletnie nie mamy miejsca na czesc ubranek i nie wiem co zrobic, bo nic z wyjatkiem lozeczka sie nie zmiesc
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:23   #1134
miiitusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość

Plany na sylwestra to tak jak u większości z Was, sami w domu. Ewentualnie o północy wyjdziemy na ryneczek (3 min spacerkiem) na fajerwerki
Dalszych szczęśliwych lat i dużo miłości

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
nie martw się, wszystko będzie dobrze może nie będzie operacji i ubytek sam zarośnie? Czasem lekarze tak robią
Z tego co lekarz mówił, to w takich przypadkach rzadko kiedy się samo zrasta..mamy ubytek pod aortą...
Cytat:
Vsd wymagający interwencji czy jeszcze czekacie na obraz badań popirodowych?
Ubytki w części miesiowej lubią sie same zamykać.
Jaki duży będzie ubytek okaże się po porodzie.POd aortą wymaga operacji niestety. Treaz mamy ubytek 5mm

Cytat:
Współczuję. niestety nie wiem jak wygląda leczenie. powodzenia i zdrowia dla babci.
miiitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:26   #1135
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
lidkaa82 moją babcię parę lat temu potrącił na pasach na zielonym jakiś palant który się ścigał z innym palantem. Miała między innymi połamane okolice miednicy całe, chociaż dokładnie karty nie czytałam więc nie wiem jak akurat szyjka kości udowej wyglądała. Na pewno długie dochodzenie do siebie, chociażby ze względu na sam wiek, ale u mnie babcia chodzi sama, jest nawet na tyle uparta że nie używa kul/laski. Nie porusza się szybko, schody są poważną przeszkodą, ale jest w pełni samodzielna. Inna sprawa jaki to ból jednak :/ Co do hospitalizacji to nie wydaje mi się żeby były różnice ze względu na wiek, zależy od szpitala, my i na badania czekaliśmy po kilka dni i opieka była ze strony rodziny w znacznym stopniu (jedzenie, wydalanie, mycie), ale może w innym szpitalu/momencie byłoby inaczej.
No problem w tym że babcia męża miała kiedyś wylew i częściowy niedowład jednej części ciała, do tego wrodzone lenistwo sprawiło że w zasadzie jedyny jej ruch polegał na przejściu rano ze swojego pokoju do dużego i wieczorem ta sama droga powrotna, oczywiście wsparta na mojej teściowej. Nie chciała w ogóle ćwiczyc, spacerować, mimo zaleceń lekarzy, jak teściowie ją próbowali mobilizować to obrażała się i nic z tego nie wychodziło. Dodatkowo ma cukrzyce, a mimo to chowa po kątach słodycze i podjada. Apetyt ma mega wiec babcia rośnie w tłuszczyk a nózki przez to że nie używane ma jak patyczki. I wczoraj teściowa jej nie utrzymała i babcia się przewróciła. Wiemy że w szpitalu będzie sie stosować do zaleceń lekarzy ale jak wróci do domu to mama męża nie da sobie z nią rady bo nie będzie jej w stanie zmobilizować do aktywnosci . A brak odpowiedniej rehabilitacji i diety z tego co czytałam może skutkować nawet zgonem
Stary 2013-12-29, 12:28   #1136
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

o masz... to poważny uraz w tym wieku ale często spotykany u starszych osób...
U nas dziadek małża miał złamane biodro i operację i wypuścili go do domu po ok tygodniu i od razu kazali wstawać. Wszystko zleży od tego jak bardzo skomplikowany to uraz
Stary 2013-12-29, 12:31   #1137
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Natalii ale jadą dopiero i są już obrażeni?
no tak taką mam szwagierkę, w ogóle dwa dni przed wyjazdem zachowywała się tak podczas rozmowy z nami jakbyśmy ją zmusili żeby tu leciała. A ja tylko zaproponowałam że jak mają ochotę to mogą przyjechać na sylwestra bo u nas będą moi bracia... No i to jedyna okazja żeby nas odwiedzić przed moim porodem bo później już gości przyjmować nie będę. Ze względu na to że nasze mieszkanko ma 45m2 i cztery dorosłe osoby plus malusie dziecko to nie jest super komfort a niestety nie mam rozkładanych kanap dla gości więc ewentualni goście musieliby spać na podłodze w kuchni a takie warunki dla szwagierki są nie do przyjęcia, wszystkim by opowiadała że musiała spać na podłodze...A obraziła się bo mój mąż kazał jej wyjechać wcześniej na lotnisko o pół godziny tak na wszelki wypadek bo jak w zeszlym roku przed sylwestrami lecieliśmy to było tyle ludzi że ledwo na samolot zdązyliśmy a na lotnisku byliśmy dwie godziny przed odlotem. Więc uczuliliśmy ich że lepiej być pół godziny wczesniej niż spóźnić sie minutę. No i okazalo się że aż tak wielu ludzi dziś z rana nie było i musieli czekac na samolot plus godzinę w środku z powodu opóźnienia. Brat mi wyslala smsa żebym się przygotowala bo kręcą nosami na wszystko. Oni sa typem ludzi że nic im nigdy nie pasuje. Jak im powiedzieliśmy kiedyś że na Rodos jest wiele atrakcji i super wyspa, klimat, ludzie to pojechali rok po nas tylko po to żeby opowiedzieć wszystkim jak tam było beznadziejnie i że się nudzili...

Cytat:

No ale w sumie nie znasz sytuacji,nie wiesz dlaczego wybrała się w podróż samolotem na końcówce ciąży (a jakie to linie? Wizzair nie wpuszcza chyba po 27 tc). Może to była jakaś wyjątkowa sytuacja,coś bardzo ważnego... Aczkolwiek jak coś się dzieje to wiadomo,że zdrowie dziecka najważniejsze.
To prawda nie znam sytuacji. Ale gdybym tak źle się czuła żebym słabła i wzywali by do mnie karetkę to chciałabym być pewna że z dzieciątkiem ok. Dwie godziny lotu to długo a jakby na pokładzie coś złego się stało kto by jej pomógł. Dla mnie priorytetem byłoby dziecko a nie pieniądze.
A ona tylko powtarzała że musi do Norwegii lecieć bo na dniach ma termin i musi tu urodzić (przypuszczam że chodzi o becikowe, które wynosi tu ok 35tys koron)
A linie to ryanair i oni tez nie wpuszczają chyba koło 27tc na podkład chociaż znam przypadek znajomej która wpakowała się do samolotu do Polski jak już była po przewidywanym terminie i nic jej nie powiedzieli. Dziewczyna z lotniska zaraz pojechała do szpitala żeby stawić się tam i ustalić termin porodu. Nie wiem czy to z jej strony było odwagą czy głupotą latać bo terminie. Mino wszystko bałabym się że poród zacznie się w trakcie lotu.

Cytat:
Kurcze współczuję. A ile babcia ma lat? u osób starszych takie złamania są praktycznie wyrokiem...Moja prababcia w wieku 90 lat złamała nogę, trochę ważyła dodatkowo po wylewie była, poruszała sie o własnych silach ale wiadomo sprawność ruchowa nie ta i gdy szła do toalety przewróciła się. Efekt gips, źle zrastająca się noga, bolało ją długo bardzo. wszyscy myśleli (nawet lekarze) że trochę przesadza i udaje ból bo ona taka kombinatorka była a później się okazalo ze miała jakąś ranę na pięcie, nie wiadomo jak ta rana się zrobiła, czy to było z odparzenia ciężko powiedziec i pod tym gipsem rana zaczęła gnić. Jak się tylko lekarze zorientowali co jest grane to od razu gips zdjeli ranę czyścili, ale noga też za bardzo się zrosnąć nie chciała, rana swoją drogą też się nie chciała goić i babcia upadała na zdrowiu powoli i chyba do dwóch miesięcy zmarła.
Złamania to nie żarty u osoby starszej mam nadzieję że babcia dojdzie do siebie szybko bez zbędnych problemów

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:36   #1138
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Witooojcie

Pilotka,gratulacje!!

Lusso, brawo! gratulacje!!

Iwontyou, żadna z nas nie może Cię oceniać

Mariee, dobrze, że to jednak fałszywy alarm, teraz fajniej w sumie doczekać do nowego roczku nie?

Ja z jednej strony chcę doczekać nowego roku, ale ja pomyślę o czwartku i szpitalu Najlepsza sytuacja dla mnie, wstaję 2.01 zalewają mnie wody dostaję skurczy i lecę sobie rodzić, a nie leżeć! Wiem, że nie mam urodzin, ale któraś może by mi pożyczyła co :P (nawet imienin nie mam ...)

Ja w ogóle jakoś wątkowo bierna jestem czytam Was czytam (uzależniona jestem) ale jakoś pisać nie mam weny

faktycznie dużo osób się nie odzywa... Pamiętacie Agacia_cz to cisza, słuch po niej zaginął.... nie widzę (albo przeoczyłam, bo często na telefonie czytam a tam nie zawsze avatry mi się wyświetlają + żelek z mósku to wiecie.... nie skojarzę)
Sheperdess, Cicici, san_g to są mamusie przede mną i chyba ich długo nie było widać co nie??
Stary 2013-12-29, 12:47   #1139
lidkaa82
Zadomowienie

Ja sie zastanawiałam ostatnio jak tam nasze drugie bliźniaki forumowe, ale od Martii to już bardzo dawno nie było wiesci. Chyba odpuściła sobie forum.
Stary 2013-12-29, 12:51   #1140
selena85
Wtajemniczenie

Co do sylwestra to wyjątkowo w tym roku będzie on wyglądał u mnie tak:

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości