Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 12:25   #3811
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

agatko- ja bardzo chłonna jestem porad ale weryfikuję, na pudełku z dziurawca jest napisane aby nie podawać dzieciom poniżej 7 roku życia
monia- ta, te historie o tym jak to kiedyś i u kogoś... (zapomniałam jeszcze napisać o lewatywie z mydełka bo kto by tam do doktora chodził)
BERBIE- Tz-et wie, że ja będę sam gotować, mówię mu że możne jeść obiad u mamy jak mój obiad na kolację będzie zjadał, co do porad prosi mnie tylko żebym się nie kłóciła z mamą i nie wygadywała, obiecał mi, że jak zostawię z nim Kasię to dopilnuje żeby żadnych ziółek nie dostawała....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:26   #3812
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
moim zdaniem to śmieszne. wrecz groteskowe, ja etż wielu rzeczy nie lubię i nie jem w domu, ale nigdy ni kręcę nosem jak ktoś mnie poczęstuje lub coś dla mnie przygotuje. teściowa chyba 3 lata po ślubie dowiedziała się, że mój żołądek nie toleruje śmietany, bo grzecznie jadłam jak mi dawała w zupie, żeby jej przykro nie było.
tak mój tż, wychowywany przez mamę i babcię, które mu dogadzały i podsuwały do jedzenia tylko ulubione potrawy zaczął jeść "normalnie", tzn większość rzeczy, bo u moich rodziców na obiedzie nie wypadałoby mu marudzić, że nie lubi czegoś. za to jak u jego rodziców byliśmy to do tej pory teściowie i ja jemy coś tam, a dla tż jest coś innego jeśli nie lubi
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:26   #3813
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Na Izę oxy nie podziałało i na CC też nie ma co liczyć
kur,cze a tak jej radziłam panią B., byłaby już z małym w domu...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-12-29, 12:27   #3814
ciociami
Raczkowanie

Zeberko współczuje takiej teściowej.
Wiem co to znaczy moja siostra ma identyczna. Zioła I czary lekarze nic nie wiedzą.
Jakiś czad. Ile ona sie przez nią napłakała.
Ale postawiła tż przed faktem albo słuchasz mamusi albo jesteś mężem.
Został mężem I gadania mamusi szybko gasił.
Mam nadzieję że Twoj mąż też bedzie Ciebie wspierał.
Ja nie znam swojej teściowej.
Czasami szkoda ale wiem że teścia to bym zjadła na śniadanie I mlekiem z kartonika popiła.
Dla mnie to nie człowiek.

A Zeberko mojej siostry syn ma 9 lat I waży 18 kg. To chyba nie dużo. A jak byl mały to miał takie słodkie pulaski.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:30   #3815
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Perse na Izy miejscu chciałabym urodzić teraz natychmiast, pamiętam to uczucie jak człowiek czeka i nie wie czy już, czy coś z nim zrobią czy im się nie chce, na dodatek każdy lekarz mówi co innego
na mnie też nie działało, ale na J. owszem, bo leciało mu tętno

czyli co? czekają

fakt, my sobie gdybamy, ale jak już się zaczęło i Iza się męczy, Dominikowi skacze tętno to mogę sobie wyobrazić jak się stresuje.. pamiętam jak J. zaczynało spadać tętno, zlecieli się lekarze oglądać zapis ktg, coś sobie pokazywali na zapisie a mi nikt nie chciał nic powiedzieć, dopiero później przyszedł kolejny lekarz, zbadał i stwierdził, że zaraz cc bo nie ma na co czekać.
Stary 2013-12-29, 12:41   #3816
jojla
Zakorzenienie

Izuś trzymam kciuki, żeby Dominik już dziś postanowił zobaczyć świat Trzymaj się kochana.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

w piątek rano pojechałam z Tz-etem do nowego domu, Tz-et wrócił a ja zostałam do soboty...chciałam troszkę posiedzieć nad pracą dyplomową...i chyba też miałam potrzebę pobyć tam samej nim wszyscy na stałe się tam wprowadzimy...
dziwne to uczucie zasypiać tam samemu...
każdy dom ma swoją melodię- szum w kaloryferach taki obcy był, za oknem w całej wsi ciemno, nawet konturów domu sąsiadów nie widać (u nas jak prąd wyłączą na ulicy to i tak jest jaśniej) a tam jak w piekle
przetestowałam wannę i stwierdziłam z rozpaczą, że jest za duża...wody trzeba do niej jak do basenu a ja uwielbiam sobie codziennie w wannie poleżeć
wróciłam wzbogacona o porady Teściowej:
- prysznic brać zamiast kąpieli bo mniej wody i szybciej ( to było pierwsze co powiedziałam Tz-etowi jak się okazło, że mamy u niego mieszkać, że nie chcę tam iść bo potem są różne nieporozumienia - za duże rachunki za prąd, wodę - on mi powiedział, że jego Mama nigdy mi nie zwróci uwagi, że dużo wody używam- widać nie trzeba było długo czekać )
- z Kasią iść do położnej, która jest wiejską akuszerką i odbiera na wsi porody, zajmuje się bioenergoterapią i akupunkturą -Teściowa rozmawiała przy świątecznym stole z rodziną Tz-eta i tak uradzili, żeby mi taką wizytę polecić bo ona doradzi jak dziecko mam żywić
- Kasię dziurawcem poić bo dziurawiec wzmaga apetyt....
RATUNKU......
dzisiaj Tz-et pytał mojego Tatę czy po Nowym Roku przyjdzie robić klatkę schodową - Tata powiedził, że tak a po cichu dodał żartem"tylko nie wiem po który Nowym Roku" (Tato dzięki mnie sie już przestało spieszyć)
boję się, że zostawię tam Kasię z Tz-etem on pójdzie do stajni zwierzętami się zając a Teściowa przejmie opiekę nad Kasią i będzie ją ziołami poić...lub inne czary odprawiać
brzmi nieciekawie ale mam nadzieję, że rzeczywistość będzie lepsza i mieszkanie z teściową nie będzie tak uciążliwe jak się wydaje

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Ja też mam nadzieje że przyszly rok 2014 bedzie dużo lepszy. Ten jest dla mnie próbą którą zabrała mi resztki sił.

Cytat:
ale na co oni czekają
biedna Iza na pewno się denerwuje bardzo... mam nadzieję, że sytuacja się szybko rozwiąże i Dominik postanowi w końcu wyjść...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 13:17   #3817
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
słucham? w jakim miejscu? co to za plany?
na razie mamy tylko część domu a będzie i druga tylko na razie to miejsce babci....kiedyś zrobimy tam remont....i obawiam się że nastąpi to niebawem...

Iza kurcze.....

Zeberka a no widzisz....dobrze że poczytałaś...wiadomo że rady się przyjmuje ale i weryfikuje...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-12-29 o 13:19
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 13:30   #3818
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam
Fiol -gratuluje

Iza-trzymam mocno kciuki ,jestes bardzo dzielna

Zeberka- uważam,że położna przy porodzie to bardzo dobry pomysł,ja też miałam przy porodzie moją panią Ele i gdyby nie ona to nie wiem jak długo bym się męczyła(jak zabrała mnie w swoje ręce to w ciągu 45 minut mała była już z nami)

Edytowane przez czarnula 1982
Czas edycji: 2013-12-29 o 13:32
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 13:35   #3819
rena5
Zakorzenienie

Cytat:

Perse na Izy miejscu chciałabym urodzić teraz natychmiast
o kurcze! najważniejsze, że jest pod stałą opieką...tylko na co oni czekają...
ja chyba też nie chciałabym czekać...co za różnica kiedy się urodziło...najważniejsze, że będzie zdrowe i przy mamie

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-12-29 o 13:38
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 14:07   #3820
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Luna, nie no w takim wypadku, jak już jest o krok od tulenia Dominika to oczywiście, że chciałabym urodzić już, ale gdyby wciąż się nic nie działo i z dzieckiem było wszystko OK.

Zeberko przerażające te dziurawce :/ Ja już wiem, że Artek będzie rozpieszczony przez dziadków... Raz go zostawiłam z mamą i przykazem, żeby mu dała brokuły. Za godzinę mam telefon, że on nie chce jeść brokułów, płacze, a tak w ogóle to to śmierdzi i czy mama mu może dać morelki
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 15:20   #3821
fiolusiek
Zakorzenienie

WitajciePrzepraszam , że nie nadrabiam, ale nie mam siły, strasznie męczą mnie bóle głowy.

Iza Trzymamy kciuki
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:00   #3822
zebrawpaski
Zakorzenienie

filouś-

dziewczyny mam pytanie - piszę pracę w wordzie 2007
mam zaleconą interlinię 1,5, jak daję enter to robi mi się między liniami większy odstęp mimo, że wyświetla się interlinia 1,5 - czy któraś może i poradzić jak to zmienić aby te odstępy były równe?

esesia- przed snem w nowym mieszkaniu czytałam do poduszki opowiadania świąteczne od Ciebie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-12-29, 16:30   #3823
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Ja też mam nadzieje że przyszly rok 2014 bedzie dużo lepszy. Ten jest dla mnie próbą którą zabrała mi resztki sił.

Trzymajcie sie dziewczeta.
to możemy sobie ręce podać ja też czekam, by się jak najszybciej skończył - tyle kłopotów i dramatów co przez ten rok, nie miałam chyba przez całe dotychczasowe życie

Cytat:
filouś-

mam zaleconą interlinię 1,5, jak daję enter to robi mi się między liniami większy odstęp mimo, że wyświetla się interlinia 1,5 - czy któraś może i poradzić jak to zmienić aby te odstępy były równe?
zeberko nie mam w swoim starym kompie worda, więc nie wiem czy "na pamięć" potrafię Ci pomóc, ale to się ustawia chyba tam, gdzie masz "nagłówek" i on musi być ustawiony na standardowy, bo przy kopiowaniu tekstu ten nagłówek sam sie zmienia na "web" czy coś takiego
a co do rad teściowej, to współczuję. Musisz być asertywna i robić swoje. Moja teściowa jest taka "do rany przyłóż", ale też potrafi czasem coś dołożyć. Ja zazwyczaj udaję, ze nie słyszę i swoje robię ale wiem, że czasem potrafi to z równowagi wyprowadzić, zwłaszcza gdy się mieszka razem.

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2013-12-29 o 16:34
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:38   #3824
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

[QUOTE=Wika28;44332721]to możemy sobie ręce podać ja też czekam, by się jak najszybciej skończył - tyle kłopotów i dramatów co przez ten rok, nie miałam chyba przez całe dotychczasowe życie

Ja się też dołączam. Miejmy nadzieję, że 2014 będzie lepszym rokiem. Ja wierzę w 14, bo się w tym dniu urodziłam .

Iza myślami jestem razem z Tobą

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:48   #3825
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Ja się też dołączam. Miejmy nadzieję, że 2014 będzie lepszym rokiem. Ja wierzę w 14, bo się w tym dniu urodziłam .
Będzie! Musi być
Jakoś do tej pory myślałam, że 13 to dla mnie dość szczęśliwa liczba ale chyba jednak nie... Dlatego teraz celuję w 14

W ogóle mam jakiś spadek nastroju, łapię się na tym, że liczę w którym byłabym teraz tc to silniejsze ode mnie... Staram się o tym nie myśleć a to samo wciąż wraca...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:59   #3826
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
- z Kasią iść do położnej, która jest wiejską akuszerką i odbiera na wsi porody, zajmuje się bioenergoterapią i akupunkturą -Teściowa rozmawiała przy świątecznym stole z rodziną Tz-eta i tak uradzili, żeby mi taką wizytę polecić bo ona doradzi jak dziecko mam żywić
To takie kobiety jeszcze istnieją?
Zeberko współczuję takiej teściowej. Uświadomiłaś mi, że ja sama nie wiem jak to będzie u nas z gotowaniem, kiedy wyniosę się do kuchni na górze

Dziewczyny tak piszecie o wadze waszych dzieci, czy mało ważą, mało jedzą. A ja z ciekawości zważyłam mojego chrześniaka jak był u mnie i waży 13,8kg (z prawie pełną pieluchą). 1 grudnia skończył 3 lata.
Dużo czy mało waży?

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Będzie! Musi być
Jakoś do tej pory myślałam, że 13 to dla mnie dość szczęśliwa liczba ale chyba jednak nie... Dlatego teraz celuję w 14
Ja też myślałam, że ten rok będzie udany. Pierwszy po ślubie i w ogóle... A wyszło gorzej, niż spodziewałabym się w najgorszych snach. Mam nadzieję, że 14 rok będzie naszym szczęściem...

A tak się jeszcze zapytam panienek ze wsi czy wiecie co to są "święte wieczory"?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:12   #3827
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak piszecie o wadze waszych dzieci, czy mało ważą, mało jedzą. A ja z ciekawości zważyłam mojego chrześniaka jak był u mnie i waży 13,8kg (z prawie pełną pieluchą). 1 grudnia skończył 3 lata.
Dużo czy mało waży?
10 centyl. norma.
Stary 2013-12-29, 17:30   #3828
Luna0
Zakorzenienie

Iza odpoczywa, skurczy brak ale nie wejdzie na wizaz

Moj Kamil wazy bardzo duzo i az boje sie go zwazyc... ale tez wysoki jest wiec nie tyle pulpecik co ubity

Co do dokarmiania to moja siostra czesto mu cos daje i teraz jak tylko widzi talerz to wyszarpuje na szbko i wklada do buzi. Jak żarłok jakis. Tak samo jak nie zwracal uwagi na choinke to go wziela zeby zerwal plastikową bombke i od tamtej pory ciagl chce ja szarpac.
Ostatnio dawala mu wszelkie ciasta bo "nie maja alkoholu"
A swoja core tresuje... teraz ma zakaz slodyczy do 4 stycznia (6-latka nie ma pojecia do kiedy to) bo ją okłamała-powiedziala ze ma bluzke w spodniach a nie miala i tak jak cos przeskrobie to jej dodaje kare, rzadko kiedy kary nie ma, za to mlodszej 3l wszystko wolno. Ahh szkoda gadac..

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:31   #3829
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

witam wieczorową porą
wchodze po kilka razy z tel tutaj ale nie pisze z komórki bo nie daje rady nerwowo
sprawdzam wiesci od Izy miedzy innymi, biedna na pewno tam przezywa bardzo.

filousku - ogromnie się cieszę z dziewczynami! dzięki temu ten wątek jest jeszcze radośniejszy...

zeberko - to masz z tą teściową... mam nadzieję że nie uprzykrzy Ci życia za bardzo.
dobrze, ze męza masz ugodowego.

wika, edytte, ciociami , jojla- w sumie jakby zrobić podsumowanie to też nie byl najlepszy rok, nie mialam ochoty na swietowanie nowego roku zbytnio. ale chyba jednak zaleje robaka

jojla rozumiem cię. dzis zdalam sobie sprawę, że nie ma dnia, żebym nie myślała o swoim dziecku... codziennie. To juz nturalne. Chyba nam to zostanie, ale chyba nie chciałabym zapomnieć.

wadera -
ni chu chu nie wiem co to

luna - ale to brzmi ;/ skąd się bierze takie nierówne traktowanie... dzieci na pewno odczuwają mocno. Widzę to w swoim najblizszym otoczeniu. ech...

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-12-29 o 17:38
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:44   #3830
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
To takie kobiety jeszcze istnieją?
Zeberko współczuję takiej teściowej. Uświadomiłaś mi, że ja sama nie wiem jak to będzie u nas z gotowaniem, kiedy wyniosę się do kuchni na górze

A tak się jeszcze zapytam panienek ze wsi czy wiecie co to są "święte wieczory"?
może powinnam czasu przeszłego użyć- w każdym bądź razie do niedawna odbierała porody i to w rodzinie Tz-eta, ile się o tym nasłuchałam, że w szpitalu dziecka nie dałoby się uratować a ona ratowała, teściowa ubolewała, że nie będę mieć takiej położnej przy Kasi narodzinach
co do gotowania u mnie wydawało się to sprawą oczywistą....ale jak się pobieraliśmy żył Teść i teściowa miała komu gotować i sama jadła...teraz sprawa jest bardziej skomplikowana

już wiem co to święte wieczory- doczytałam

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
zeberko nie mam w swoim starym kompie worda, więc nie wiem czy "na pamięć" potrafię Ci pomóc, ale to się ustawia chyba tam, gdzie masz "nagłówek" i on musi być ustawiony na standardowy, bo przy kopiowaniu tekstu ten nagłówek sam sie zmienia na "web" czy coś takiego
kurcz.e - nie mogę tego ogarnąć...

dziewczyny chciałabym aby dla nas wszystkich rok 2014 był szczęśliwy- a dla starających się i ciężarówek taki szczęśliwy jak dla mnie 2012

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-12-29, 17:55   #3831
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
wchodzisz w zakładkę "narzędzia główne" (tam jest: schowek, czcionka i akapit) - klikasz w strzałkę "akapit" (prawy dolny róg) - otworzy Ci się dodatkowe okienko i tam gdzie są "odstępy" musi być ustawiona "interlinia" na 1,5 i dodatkowo "przed" i "po" na 0 (zero) bo inaczej właśnie tak się dzieje

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
W ogóle mam jakiś spadek nastroju, łapię się na tym, że liczę w którym byłabym teraz tc to silniejsze ode mnie... Staram się o tym nie myśleć a to samo wciąż wraca...
mam to samo...

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-12-29 o 17:56
Stary 2013-12-29, 18:06   #3832
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Co do dokarmiania to moja siostra czesto mu cos daje i teraz jak tylko widzi talerz to wyszarpuje na szbko i wklada do buzi. Jak żarłok jakis. Tak samo jak nie zwracal uwagi na choinke to go wziela zeby zerwal plastikową bombke i od tamtej pory ciagl chce ja szarpac.
Ostatnio dawala mu wszelkie ciasta bo "nie maja alkoholu"
A swoja core tresuje... teraz ma zakaz slodyczy do 4 stycznia (6-latka nie ma pojecia do kiedy to) bo ją okłamała-powiedziala ze ma bluzke w spodniach a nie miala i tak jak cos przeskrobie to jej dodaje kare, rzadko kiedy kary nie ma, za to mlodszej 3l wszystko wolno. Ahh szkoda gadac..
Jezu aż mi się przykro zrobiło, okropnie ją traktuje
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:08   #3833
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

jojla doskonale Cię rozumiem, ja też liczyłam. Po terminie porodu trochę przeszło, nie licząc świąt, gdzie złapałam się na myślach jakby to było teraz w czwórkę. Teraz zafazowałam się na liczenie dni płodnych i kiedy bym ewentualnie urodziła jakby się udało. Wstydzę się tego, jestem chyba jakaś stuknięta.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:34   #3834
bacharybnik
Zadomowienie

Witam po długiej nieobecności

Cytat:
Rena już chyba nie da rady, bo mam 14 stycznia.
No to będziesz świętować razem z moim Tobiaszem bo też ma urodzinki 14 stycznia

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Witajcie W sumie nie wiem jak to napisać, czuję jednocześnie wielkie szczęście i przerażenie. Jestem w ciąży
GRATULACJE!!!! Cudowna wiadomość!

Cytat:
Dużo czy mało waży?
Tobiasz 14 stycznia skończy 2 lata i waży 11 kg a co chwilę coś je, buzia mu się nie zamyka.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:49   #3835
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Jam Ci panienka ze wsi, ale o "świętych wieczorach" nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
wchodzisz w zakładkę "narzędzia główne" (tam jest: schowek, czcionka i akapit) - klikasz w strzałkę "akapit" (prawy dolny róg) - otworzy Ci się dodatkowe okienko i tam gdzie są "odstępy" musi być ustawiona "interlinia" na 1,5 i dodatkowo "przed" i "po" na 0 (zero) bo inaczej właśnie tak się dzieje
a widzisz, to "przed" i "po" jest pewnie ważne - nigdy na to nie zwracałam uwagi i dlatego pewnie ustawianie interlinii w taki sposób nigdy mi się nie udawało Koleżanka mi poleciła wtedy kombinacje z "nagłówkiem"

Cytat:
jojla doskonale Cię rozumiem, ja też liczyłam. Po terminie porodu trochę przeszło, nie licząc świąt, gdzie złapałam się na myślach jakby to było teraz w czwórkę. Teraz zafazowałam się na liczenie dni płodnych i kiedy bym ewentualnie urodziła jakby się udało. Wstydzę się tego, jestem chyba jakaś stuknięta.
nie jesteś
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:11   #3836
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
a widzisz, to "przed" i "po" jest pewnie ważne - nigdy na to nie zwracałam uwagi i dlatego pewnie ustawianie interlinii w taki sposób nigdy mi się nie udawało Koleżanka mi poleciła wtedy kombinacje z "nagłówkiem"
nawet bardzo ważne

Stary 2013-12-29, 19:11   #3837
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
zebertko tak jak już rena napisała masz włączony odstęp po akapicie, lub przed akapitem. powinnaś móc to usnąć tak gdzie ustawiasz interlinię.
Cytat:
ja nie wiem

w końcu przymierzyłam sylwestrową sukeinkę i się w nią zmieściłam można będzie balować
Stary 2013-12-29, 19:15   #3838
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Fiolus bardzo bardzo sie ciesze ja tak samo sie zastanowilam jak Monika co by bylo gdyby... narazie nie jestem gotowa na drugie i nie wiem czy sie z Tz wogole zdecydujemy - ostatnio tez mi sie spozniala 2 dni ale na drugi dzien swiat przylazla
Zeberko - w polowie wiem o czym mowisz o swojej tesciowej
u nas Tosia znow kaszle od czwartku - daje jej leki ktore kiedys brala podobnej sytuacji ale nie pomagaja jutro do lekarza - obawiam sie ze snow bedzie antybityk . Od jakiego wieku mozna podawac tran?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:55   #3839
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Fiolus bardzo bardzo sie ciesze ja tak samo sie zastanowilam jak Monika co by bylo gdyby... narazie nie jestem gotowa na drugie i nie wiem czy sie z Tz wogole zdecydujemy - ostatnio tez mi sie spozniala 2 dni ale na drugi dzien swiat przylazla
u nas Tosia znow kaszle od czwartku - daje jej leki ktore kiedys brala podobnej sytuacji ale nie pomagaja jutro do lekarza - obawiam sie ze snow bedzie antybityk . Od jakiego wieku mozna podawac tran?
kunia , ja amelce daje tran od września,jest to tran Moolers Baby,chyba tak to sie pisze,odpukać oprócz tej trzydniowki do tej pory nie chorowała.
A tak wogole to uświadomiłam sobie,że. 14 stycznia minie rok jak wikusoa ma usunięte migdały i przez ten rok ani razu nie zachorowała i nie brała antybiotyku
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:55   #3840
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie miała normalnej @ od porodu, w sensie regularnej, jakieś taki rozjechane cykle mam, ale nie bardzo mam powody do stresowania się bo wiem, że w końcu przyjdzie. rodzeństwo dla J. niby bym chciała, ale wiem też, że nie dałabym rady. teraz jest mi ciężko z J., a co dopiero w ciąży, do tego jak sobie przypomnę ten stres, nerwy...

a wiecie może jak to jest po cc? czy kolejna ciąża też będzie zakończona cc? albo ile czasu musi minąć żeby można było mówić o sn? jak to jest? jak pytałam gina na wizycie po połogu to mówił, że niekoniecznie kolejne cc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości