Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 20:05   #1711
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Kate
czytałam jaką miałaś noc i współczuję Ci bardzo. Ja miałam taką sama... do 23 wierciłam się na łóżku, podłodze, stojąco, leżąco a kręgosłup bolał. Mąż przepraszał, że nie może tego wziąć na siebie a ja płakałam. Mam nadzieję że dzisiaj będziesz lepiej spała
No Ja też trzymam kciuki za Ciebie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
mój też!
:
Bo one są rzeczywiście pyszne

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hej!!! Gratuluję rozpoczetych miesiący i tygodni
Ja zaczynam dzis 31tydzien Mała dziś trozszkę sie ozywiła. Wczoraj jakas była leniwa
:
Super gratulacje

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
przepraszam że to napiszę, ale dobrze wiedzieć że nie jestem jedyna w swoich dolegliwościach bo już myślałam że ja po prostu zwariowałam i tak mam. Jestem słaba, nie mam sił, tylko leżę i obrastam tłuszczem jakbym była w koncu 9 miesiąca. Nie wiem co mi jest, muszę się jakoś ogarnąć, od kilku dni nie wychodziłam z domu właściwie...Siusiam sto milionów razy na dzień i moje 3 nocpy dziennie wyznaczają mi rytm...
Trzymaj się dzielnie, jakoś wytrzymamy!
!
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio głupio poczułam, bo pomyślałam "jak to dobrze, że nie tylko ja tak mam" Trochę to samolubne, bo nie życzę Wam byście się tak czuły, ale dobrze wiedzieć, że nie jestem jakaś inna, że tylko ja marudzę. Nie wiem czy kumacie o co mi chodzi
Ja też tak mam przynajmniej wiem wtedy że to normalne i skoro dziewczyny dają radę to Ja też dam

Najgorsze jest to, że jak się tak gnije to podobno jest cięższy poród bo mięśnie nie rozruszane i popękać łatwiej. No i kiedyś gadałam jak to Ja w ciąży będę ćwiczyć i się ruszać. Taaaa, a teraz gnije w domu na kanapie bo wszystko mnie boli i nie mam siły

Cytat:
A no właśnie. Mi zostało jeszcze 10 tygodni

Dzisiaj mam 30 tydzień 0 dzień
70 dni do porodu
Super

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
wczoraj pożarłam ogromną z orzechami; a że mąż dostał taką samą i powiedział, że woli co inneego i że mogę jego też zjeść, to... zaraz sobie poszeleszczę folijką i zeżrę pewnie całą maczając w herbacie ;P
miałam smaka na chipsy, ale... coś nie wchodzą ;P
Masakra z tymi czekoladami zjadasz jeden kawałek a tu już nie ma czekolady

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witam po świętach. podczytywałam uwaznie na telefonie, ale tam korzystam z przegladarki chrome i szlag mnie trafai przy odpisywaniu, stad milczenie.
BTW z jakiej wersji tapatalka korzystacie?
W sumie nie wiem jaka to wersja chyba ta podstawowa ściągnełam ze sklep play

Co do prezentów dla brzuszków to Maja na święta dostała od babci gruby kocyk, a tak to tylko dwie koleżanki zaoferowały się że łóżeczko to będzie prezent od nich i oddadzą mi za nie pieniądze
Na początku ciąży się nasłuchałam co kto nie kupi w prezencie i co? i

Mam do Was pytanie czy któraś planuje robić sobie masaż krocza lub któraś z obecnych tu mam już robiła? Jak tak to proszę o opinie i wskazówki .Mam zamiar od poniedziałku zacząć ze względu na mój kanapowy tryb życia, a niesamowity lęk przed strasznym popękaniem

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:13   #1712
margo80
Zakorzenienie

Dziewczyny, wspolczuje Wam tych nieprzespanych nocek i innych dolegliwości. Czuje, ze to wszystko dopiero przede mną.u mnie tylko czasem skurczyk łydki, lekka zgaga, która sama mija albo bol kręgosłupa, ale niezbyt uciążliwy. Po jelitowce już ani śladu, a razem z nią minęły objawy domniemanej infekcji. Kilogramy się zatrzymały w tym miesiącu. Nie mogę za bardzo na nic ponarzekać

Dziś spędziłam fajne 4h z dwiema mamuśkami i ich dziećmi, poznanymi na wątku Ewci. To juz nasze kolejne spotkanie w ciągu tych prawie 5lat, kiedy piszemy razem - znamy się od poczekalni. I muszę się pochwalić, jedna z nich pokazała mi podstawy szydełkowania i wygląda na to, ze nareszcie załapałam

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:20   #1713
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
No i najwazniejsze- zamówiliśmy brykę dla syna. Wybór padł na Tako Laret imitacja lnu kolor 05-taki kremowo-brązowy( taki jak ten http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...ka-GRATIS-/202) Do odbioru w okolicy lutego
gratuluje zakupu. sliczny jest! z zuzia mocno sie nad nim zastanawialam
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Widzę, ze moim pytaniem wbijam się trochę w aktualny temat.
Chciałam Was zapytać, czy można coś na własną rękę brać na ewentualne infekcje dróg moczowych? Nic mnie nie swędzi, nie piecze, nie biegam często, ale mój mocz nagle zmienił kolor i wkładki mam jakieś takie "brudne". Czy to moze być jakiś niepokojący objaw? Badanie mogę najwcześniej zrobić w poniedziałek...
skonsultowalabym sie z ginem. na wlasna reke to cos z zurawina jakis urosept itp. mozna
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No dobra to się chwalę specjalnie dla Was włożyłam pościel troszkę dziadowe mamy światło w sypialni więc nie ma takiego efektu, ale i tak jesteśmy z mężem zakochani i już byśmy małą chcieli mieć w tym łóżeczku
jak pieknie tylko czekac na kruszynke
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Mi twardnieje dość często, czasem nawet jak leżę i nic nie robię to czuję taki skurcz. Czasem wezmę nospę ale jakoś nie zauważyłam żeby mi to specjalnie pomogło. A brzuch mam twardy właściwie codziennie od popołudnia, mimo że naprawdę nic takiego w ciągu dnia nie robię. Lekarka powiedziała, że na to tylko nospa i magnez no i półleżący tryb życia...

Mariola - musi być dobrze i tej opcji się trzymamy

Byłam dzisiaj na usg. Hmm z małym wszystko dobrze, ale jakość tego usg pozostawia wiele do życzenia. Jedno wiem - pierwszy i ostatni raz byłam na usg z nfzu. Na wizytę czekaliśmy 2 godziny, bo była taka obsuwa w czasie. A badanie trwało 3 minuty
Ja oczywiście niczego nie widziałam, bo monitor (tv dla pacjentki) mimo że był, to stał wyłączaony. TZ widział cośtam bo stał obok. Podczas całego badania lekarka nie powiedziała ani słowa, na koniec tylko tyle że płód rozwija się prawidłowo. Ani na chwilę nie pokazała mi dziecka na monitorze. TZ mówi że ledwo sobie radziła z tym usg bo nie mogła złapać odpowiednich pomiarów. Nie wydrukowała nawet żadnego zdjęcia dziecka, tylko te obrazy z pomiarów obwodu głowy i brzucha i kości udowej, na których i tak nic nie widać.
No generalnie wyszliśmy wściekli i na 02.01. umówilismy się na usg prywatnie. Szkoda było czasu w ogóle tam jechać. Do tego była tak nieprzyjemna ta baba, że miałam ochotę stamtąd wiać albo coś jej powiedzieć.

Tak więc waga młodego: 28t6d - 1330g
Następne usg: 02.01. - godz. 15.
sliczna waga i jaki duży już synio
naa twardnienie spróbuj jeszcze nospe max albo buscopan. + większa dawka magnezu
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
dziewczyny dziekuje
Kazde kciuki, kazda dobra mysl czy modlitwa sa mi bardzo potrzebne

Przepraszam Was tez, ze nie odnosze sie do kazdego posta, ale czasami po prostu nie ma sily, nie znaczy to, ze Wasze sprawy mnie nie interesuja, czy o nich nie czytam. Mam nadzieje, ze zrozumiecie.

Co do mojego podejscia, to zbyt duzo widzialam zawodowo, zbyt duzo przezylam ostatnim razem, aby teraz nie wiedziec, co mnie czeka. Wiem, ze niczego nie zmienie, chociazbym na rzesach stawala, bo stosunkowo niewiele ode mnie zalezy. Moge tylko lezec, odpoczywac, dietowac i sie nie denerwowac. Niestety znam tez te mniej udane scenariusze i to jest spory cien, ktory mi codziennie towarzyszy. Czasami lepiej nie wiedziec i nie do konca zdawac sobie sprawy dla spokoju ducha.

[/COLOR]A moje dziecko jest malutkie w 28tc 1d tylko 830 g
Kolejne usg 31.12 o godz 12.00
Mariolka ściskam bardzo mocno kciuki żeby udało się jak najdłużej wytrzymać w dwupaku i żeby Okruszek zaczął ładnie na wadze przybierać. tak się zastanawiam, czy dostałas zastrzyki na przyśpieszenie rozwoju płuc i ewentualnie na domknięcie naczyń krowionośnych?
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Maggie kochana jesteś. Dziękuje :-*:-*

Zaraz sprawdzę jaka to wersja i Ci napiszę

Wysłano za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Taptalk dla win8 1.0.5.0

Wysłano za pomocą Tapatalk
dzieki!
Cytat:
Tyle życzeń urodzinowych od Was dostałam, że muszą się spełnić

maggie123 a może Twój mąż powinien iść z Tobą do lekarza i wysłuchać, że nie jest aż tak kolorowo, może lekarz jakoś go uświadomi?
oj Ela wybacz, że spóźnine, ale najszczersze życzeniabezbolesneg o terminowego rozwiązania i wszystkiego czego sama sobie życzycz

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki rozmiar wanienki kupujecie 84 czy 100?
bierz większą z małej szybko dzeciaczek wyrasta

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:26   #1714
Smarrita
Wtajemniczenie

szydełkowanie - świetny pomysł, może czas zacząć się nauczyć. Ja w domu od świąt dopiero jestem a już z nudów nie wiem co robić, może szydełkowanie albo sztrykowanie (to polski wyraz?) zabiło by czas
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:30   #1715
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No i kiedyś gadałam jak to Ja w ciąży będę ćwiczyć i się ruszać. Taaaa, a teraz gnije w domu na kanapie bo wszystko mnie boli i nie mam siły

Masakra z tymi czekoladami zjadasz jeden kawałek a tu już nie ma czekolady
Ja tez miałam ćwiczyć, ale na początku źle się czułam, a teraz już chyba z lenistwa tez nie najlepiej się czuję, ale lenistwo też wygrywa.

Magiczne czekolady są najlepsze

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:56   #1716
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

ogólnie jakoś tak mam, że jak cokolwiek zjem to zaraz mam brzuch jak balon widokowy i odechciewa mi się jeść więc nawet ciast nie popróbowałam w domu taka jakaś lipa u mnie
Też tak mam. Zjadłabym więcej, bo mam chęć, ale zaraz czuję jak mnie wzdyma i już mi cięzko
Cytat:
Same wróżki na wątku mamy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:02   #1717
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle życzeń urodzinowych od Was dostałam, że muszą się spełnić

maggie123 a może Twój mąż powinien iść z Tobą do lekarza i wysłuchać, że nie jest aż tak kolorowo, może lekarz jakoś go uświadomi?
to nie jest głupi pomysł

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wspolczuje Wam tych nieprzespanych nocek i innych dolegliwości. Czuje, ze to wszystko dopiero przede mną.u mnie tylko czasem skurczyk łydki, lekka zgaga, która sama mija albo bol kręgosłupa, ale niezbyt uciążliwy. Po jelitowce już ani śladu, a razem z nią minęły objawy domniemanej infekcji. Kilogramy się zatrzymały w tym miesiącu. Nie mogę za bardzo na nic ponarzekać

Dziś spędziłam fajne 4h z dwiema mamuśkami i ich dziećmi, poznanymi na wątku Ewci. To juz nasze kolejne spotkanie w ciągu tych prawie 5lat, kiedy piszemy razem - znamy się od poczekalni. I muszę się pochwalić, jedna z nich pokazała mi podstawy szydełkowania i wygląda na to, ze nareszcie załapałam
tylko pozazdrościć

Cytat:
Ja tez miałam ćwiczyć, ale na początku źle się czułam, a teraz już chyba z lenistwa tez nie najlepiej się czuję, ale lenistwo też wygrywa.

ja na początku ćwiczyłam a teraz to coraz rzadziej... a jak wstaje to mi się wydaje, że nagle przytyłam z kilka kg i nogi mi się złamią pod tym ciężarem
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:25   #1718
asienka213
Wtajemniczenie

hej laseczki

nadrobilam was na telefonie, dopiero teraz mam dostep do kompa
musicie mi wybaczyc, ze jest mnie mniej

Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni i miesiecy

side ja dopiero dostalam poweru, jak wiem ze moge troche kasy wydac Choc nie powiem, moje plecy czasami cierpia katusze od lazenia po sklepach

Elus
i ode mnie spoznione, ale szczere Wszystkiego naj, spelnienia marzen, samych slonecznych chwil w Twoim zyciu z wlaczeniem porodu i za 30 t

Nie wiem juz co mialam ktorej napisac ide nadrobic teraz wasze zakupy, bo na takich malych zdjeciach nic nie widzialam

No i ja tez sie chwale Zamowilismy wozek i fotelik maxi cosi kolor Ca 15 http://allegro.pl/carera-camarelo-3w...808906147.html
No i bylam wczoraj w smyku, wydalam 2 stowy ale nie moglam sie powstrzymac, zeby mala miala przynajmniej po 1 rzeczy nowej Juz mam nic nie kupowac, no ale zobaczymy czym to sie skonczy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:47   #1719
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

No i ja tez sie chwale Zamowilismy wozek i fotelik maxi cosi kolor Ca 15 http://allegro.pl/carera-camarelo-3w...808906147.html
No i bylam wczoraj w smyku, wydalam 2 stowy ale nie moglam sie powstrzymac, zeby mala miala przynajmniej po 1 rzeczy nowej Juz mam nic nie kupowac, no ale zobaczymy czym to sie skonczy
elegancko sie prezentuje i jaki lekki! wow! jestem pod wrażeniem

Zapraszam
Stary 2013-12-29, 21:48   #1720
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Znowu idziemy równo, bo u mnie dokładnie 12 kg na plusie
Zawsze to raźniej
Ja się już czuję taka wielka, że chyba dzwig będę musiała zamówić

Cytat:

Najgorsze jest to, że jak się tak gnije to podobno jest cięższy poród bo mięśnie nie rozruszane i popękać łatwiej. No i kiedyś gadałam jak to Ja w ciąży będę ćwiczyć i się ruszać. Taaaa, a teraz gnije w domu na kanapie bo wszystko mnie boli i nie mam siły

Mam do Was pytanie czy któraś planuje robić sobie masaż krocza lub któraś z obecnych tu mam już robiła? Jak tak to proszę o opinie i wskazówki .Mam zamiar od poniedziałku zacząć ze względu na mój kanapowy tryb życia, a niesamowity lęk przed strasznym popękaniem
Ja tak samo jestem kanapowcem. Postoję chwilę w kolejce w sklepie i ledwo się doczołgam do domu

Masaż krocza zamierzam robić od przyszłego roku Zacznę po sylwestrze.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:57   #1721
monkaa321
Zakorzenienie

asienka213 to poszalałaś

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
ja chyba zacznę od 32-34tyg
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-12-29, 22:13   #1722
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Ja tak samo jestem kanapowcem. Postoję chwilę w kolejce w sklepie i ledwo się doczołgam do domu
jak twój wzrok? bo dziś czytałam w swojej książce akurat rozdział o tym że może wystąpić jak u 15% kobiet cieżarnych stan przedrzucawkowy - to jest związane z ciśnieniem i jednym z podstawowych objawów jest właśnie problem ze wzrokiem i żeby tego nie bagatelizować bo coś może postąić mocniej! Od raz pomyślałam o Tobie. Myślę że koniecznie powinnaś się temu lepiej przyjrzeć i skonsultować z lekarzem! Wogóle w ksiażce piszą że do 33 tygodnia powinno się zakończyć kompletowanie wyprawki i przygotowywanie pokoiku dla dziecka/kąciku. Chyba zwariowali, bo piszą w cieżarówką przez 9 miesięcy że od 33 to już siedzi się na walizkach bo nigdy nie wiadomo kiedy się urodzi. Ta ksiązka jest fajna, ale dla mnie mało fachowa dlatego wolę W oczekiwaniu na dziecko, bo tam są takie konkretne fakty a nie tylko wszystko na wesoło.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

asienka213 jakbym miała dużo kasy na koncie też chyba bym troszkę ozdrowiała, ale chwilowo oczekuję, dostanę więcej sił jak przyjdą środki i znowu zaszalejemy z mężem

no i cieszę się że to objaw dośc powszechny że wszystckim nam coś dolega, bo razem raźniej Myślałam że jestem jedyna
Stary 2013-12-29, 22:14   #1723
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Spuścić Cię na chwile z oka i już takie zakupy

Cytat:
Ile minut dziennie trzeba na to poświęcić? Może i mój leń da się namówić

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-12-29 o 22:15
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:21   #1724
marima
Raczkowanie

Cześć witam się po świętach

BeautifulLie uważam że podjęłaś słuszną decyzję będziecie szczęśliwsi z maleństwem bez TŻta a o alimenty jak najbardziej pozwij TŻta bo coś czuję żę ugodowo to Wy się nie dogadacie

Mariola mam nadzieję, że maleństwo pobędzie jeszcze troszkę w brzuszku

Wiecie co lubię być w ciąży jestem już w 31 tc, bolą mnie trochę plecy, w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania, ciągle się budzę ciągnie mnie skóra na brzuchu i mam zgagę ale czuję się fantastycznie w porównaniu do innych ciężarnych, które zawsze mi na coś narzekały jestem jeszcze aktywna zawodowo, ale niestety popracuję jeszcze tylko 2-3 tygodnie w styczniu, jest już dziewczyna na moje zastępstwo, więc dokończę rozliczenie roku, zakończę rozpoczęte zadania i się zmywam z pracy, mogłabym sobie jeszcze popracować ale co ja będę robić z tą laską, patrzeć jej w oczy czy co, a pracy dla 2 osób to nie ma codziennie

poza tym śniło mi się ostatnio 2 razy, że urodziłam wcześniaka i nic dla małego nie miałam, więc trzeba zabrać się za wyprawkę ale będzie mi brakować pracy nie że jestem jakąś tam pracoholiczką

masaż krocza też zamierzam robić ale położna kazała dopiero po 34 tc, ćwiczę też mięśnie kegla, ale tylko 2 serie dziennie po 5 razy więc nie wiem czy będą spektakularne efekty..

Edytowane przez marima
Czas edycji: 2013-12-29 o 22:28
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:31   #1725
teQiba
Moderator

Cytat:

Fajny wozeczek - gratuluje zakupu
Widze, ze duzo z nas postanowilo na koniec roku wyposazyc sie w wozek
Stary 2013-12-29, 22:33   #1726
Ela87
Zakorzenienie

Asienka szalejesz Nie wykupuj nam wszystkiego ze sklepów

marima to jesteś szczęściarą, bo my tutaj większość jesteśmy tymi narzekającymi

monka przynajmniej nogi będziemy miały mocniejsze od noszenia tych wielkich brzuchów

No a o masażu krocza mi nie mówcie, nawet nie będę planowała kiedy zacznę, bo pewnie nie zacznę w ogóle

Stary 2013-12-29, 22:42   #1727
marima
Raczkowanie

Cytat:

marima to jesteś szczęściarą, bo my tutaj większość jesteśmy tymi narzekającymi
no cieszę się że tak dobrze się czuję i że mogę normalnie funkcjonować, ale już mnie straszą że sielanka nie potrwa długo i że na pewno poczuję ciężar 9 miesiąca
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:43   #1728
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Ile minut dziennie trzeba na to poświęcić? Może i mój leń da się namówić
Podobno 10 minut jutro więcej o tym poczytam bo już powinnam sie tym zająć w końcu jestem w połowie 34tc

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:50   #1729
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
no cieszę się że tak dobrze się czuję i że mogę normalnie funkcjonować, ale już mnie straszą że sielanka nie potrwa długo i że na pewno poczuję ciężar 9 miesiąca
Niekoniecznie. Niektóre czują się dobrze do końca
Może i my się poczujemy lepiej

Cytat:
Podobno 10 minut jutro więcej o tym poczytam bo już powinnam sie tym zająć w końcu jestem w połowie 34tc
Jeszcze 6 tygodni. Tyle co teoretycznie trwa połóg Fajnie się masz

Stary 2013-12-29, 22:55   #1730
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj mam 30 tydzień 0 dzień
70 dni do porodu
70 dni... toć to już za rogiem

Cytat:
mój mąż chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z ryzyka jakie mamy. znów zaczął się wyłączać z domowych obowiązków.
Od razu pomyślałam to samo, co Ela. Nie możesz poprosić lekarza, żeby jakoś od niechcenia powiedział coś na temat odpoczynku? Ale, kurczę, no nie wiem, co z tym Twoim mężem - niepowazny jakiś. Czemu się nie przejmuje zupełnie tym, co do niego mówisz...? Mój to nawet czasem na mnie nakrzyczy, żebym się położyła.

Cytat:
babeczka trochę wariatka, ale nieźle tłumaczy co, gdzie i jak
http://www.youtube.com/watch?v=xtJMXZs2Rg0

Cytat:
O, śliczny! Bardzo dobry wybór zwłaszcza gondolka, to jest taka wdzięczna, że słów brak

Side, kupiłaś może już torbę do wózka? Bo zastanawiam się pomiędzy trzema i m.in. tej, która Tobie się kiedyś też podobała.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

I tu, jakby się komuś chciało po angielsku czytać, bardzo fajny artykuł o masażu http://www.babyzone.com/pregnancy/la...-massage_71276
Ja się jeszcze zastanawiam

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 23:06   #1731
teQiba
Moderator

Cytat:
No a o masażu krocza mi nie mówcie, nawet nie będę planowała kiedy zacznę, bo pewnie nie zacznę w ogóle
Ja tez na pewno postawie na lenistwo
Stary 2013-12-29, 23:24   #1732
asienka213
Wtajemniczenie

ciesze sie, ze wam tez sie podoba

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

asienka213 jakbym miała dużo kasy na koncie też chyba bym troszkę ozdrowiała, ale chwilowo oczekuję, dostanę więcej sił jak przyjdą środki i znowu zaszalejemy z mężem
dlatego ja od przyszlego tygodnia napewno sie pochoruje z braku srodkow

Cytat:
Asienka szalejesz Nie wykupuj nam wszystkiego ze sklepów
wlasnie wiekszosc juz jest przez was przebrana, dziewuchy wstretne

maggie mezowi to sie znowu baty naleza jak nic
z tapatalkiem Ci nie pomoge

czbasia
mi sie podobaja oba lozeczka, ktore nie wybierzesz bedzie dobrze

teqiba wygoglowalam sobie Twoje Bebetto, super sie prezentuje No i dla taty

mariola sliczna posciel, taka zywa a reszty to sie za bardzo nie dopatrzylam

justine
fajny ten wozek jak za ta cene, ale juz doczytalam, ze rezygnujecie

thidien Twoja szwagierka jest po prostu zalosna

Fajnie, ze macie takich pomocnych tztow Musze mojemu powiedziec, ze nie jest sam, ktory mi buty zaklada a galoty sciaga

uciekam spac, pokolorowanych snow

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 23:29   #1733
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Nie no wcale nie pracoholizm;-) nie przesadaz tylko. Też miałam takie nastawienie i prawie w szpitalu że skurczami przed wigilia wylądowałam..

Cytat:

Wysłane z mojego GT-I8190

przypomnicię jak to bylo z masażem. Za nic nie pamiętam.. Skleroza. Choć i tak pewnie nie bede robić..

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Od razu pomyślałam to samo, co Ela. Nie możesz poprosić lekarza, żeby jakoś od niechcenia powiedział coś na temat odpoczynku? Ale, kurczę, no nie wiem, co z tym Twoim mężem - niepowazny jakiś. Czemu się nie przejmuje zupełnie tym, co do niego mówisz...? Mój to nawet czasem na mnie nakrzyczy, żebym się położyła.

babeczka trochę wariatka, ale nieźle tłumaczy co, gdzie i jak
http://www.youtube.com/watch?v=xtJMXZs2Rg0

O, śliczny! Bardzo dobry wybór zwłaszcza gondolka, to jest taka wdzięczna, że słów brak

Side, kupiłaś może już torbę do wózka? Bo zastanawiam się pomiędzy trzema i m.in. tej, która Tobie się kiedyś też podobała.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

I tu, jakby się komuś chciało po angielsku czytać, bardzo fajny artykuł o masażu http://www.babyzone.com/pregnancy/la...-massage_71276
Ja się jeszcze zastanawiam
To chyba dobry pomysł. I tak przed samym usg najpierw wchodzę na normalną wizytę więc mogę podpuścić giną aby to i owo powiedział. Choć jestem pewną że prosić nie bede musiała bo co tydzień na wizycie mi powtarza o odpoczynku oszczędzaniu sie itd..

Czemu moj chory pedantyzm nie pozwala mi odpuścić sobie choćby domowych porządków i olac np sprzątanie łazienki?

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

Zapraszam
Stary 2013-12-30, 00:53   #1734
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Dobra pobudka
Ja nie moge zasnac, bo "rwa mnie nogi"-mam ten zespoł niespokojnych nóg Wczoraj dwa razy stałam pod prysznicem polewajac stopy zimna wodą... Dopiero mogłam zasnąć gdzieś ok.2.00

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
:ryczy: mam to samo ale zazwyczaj daje rady , w ciazy jest to spotegowane do 3 potegi nie wiem co mam z tymi nogami robic
to jest najgorsze co moze byc i tak codziennie

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
To można rennie? nawet nie wiedziałam
Mleko wyczytałam że ponoć pomaga, to wypiłam, ale nie zadziałało. Na wszelki wypadek (a może to jednak gardło) zrobię sobie ciepły sok malinowy, a jutro mam wizytę, to się gina wypytam. Głupio tak nie rozpoznawać ale ostatnio zgagę miałam w I ciąży i też przez dłuższy czas myślałam, że to ból gardła, aż mnie gin uświadomił, że zgaga
niby migdały tez mi pomagał sok bananowy ale te normalny z zółtych bananów ten z zielonych ma duzo soku z cytryny i po nim pawie puszczałam

jest jeszcze mleczk maalox chyba sie nazywa smauje jak mietówka , mi nic nie pomogło wiec ssam ciagle te cukierki z krzyzykiem wszedzie je mam w kurtce spodniach torebce w poprzedniej ciazy tak renne miałam ale w tej nie działa

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
szydełkowanie - świetny pomysł, może czas zacząć się nauczyć. Ja w domu od świąt dopiero jestem a już z nudów nie wiem co robić, może szydełkowanie albo sztrykowanie (to polski wyraz?) zabiło by czas
sztrykowały nasze omy to Śląski wyraz

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 06:53   #1735
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobrrrrry

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dziewczyny do wyrobienia tego aktu urodzenia w USC potrzebny jest akt urodzenia matki, tak?
W necie jest napisane, że potrzebny jest skrócony odpis aktu urodzenia matki i jej dowód osobisty.
Tu masz więcej na ten temat: http://www.becikowe.com/,usc:przewodnik .

Cytat:
mój mąż chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z ryzyka jakie mamy. znów zaczął się wyłączać z domowych obowiązków. a najgorzej, ze ma świetne wytłumaczenie, żeby nie zajmować się Zuzanką... jak staram się choć chwilę poleżeć i jemu każe się z małą pobawić, to za moment i tak mam ją na łóżku, bo ona przecież woli mamę.
Tak to nie może być
Musisz się oszczędzać, skoro takie są lekarskie zalecenia i na dodatek sama odczuwasz, że potrzebny Ci odpoczynek.
Myślę, że rada, którejś z dziewczyn, żeby mąż poszedł z Tobą na kolejną wizytę i usłyszał od specjalisty, jak ważne jest dla Ciebie prowadzenie spokojniejszego trybu życia, jest całkiem dobra.
Trzymam kciuki, żeby szybko zmądrzał

Cytat:
Na mamazone znalazłam taki instruktaż: http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx .
Jeszcze nie robiłam, ale mam w planach. Źródła różnie podają kiedy zaczynać: niektóre, że można już od połowy ciąży, a inne, że dopiero od 34 tygodnia.

Cytat:
Czemu moj chory pedantyzm nie pozwala mi odpuścić sobie choćby domowych porządków i olac np sprzątanie łazienki?
Pedantyzmowi mówimy stanowcze NIE! Od zabałaganionej łazienki jeszcze niczyj świat się nie zawalił. Albo pogoń męża albo zaakceptuj, że przez jakiś czas w Waszym domu nie będzie idealnego porządku. Ty i maleństwo jesteście ważniejsze niż zachlapane lustro w łazience.

Mała już drugą noc dała mi pospać. Jest dla mnie taka dobra

Widzę, że większość z Was prowadzi kanapowy tryb życia. Ja nie odpuszczam i ciągle godzinka dziennie ćwiczeń, a dodatkowo chociaż 30 minut spaceru muszą być
Mam ambitne plany, żeby ćwiczyć do końca ciąży, jeśli oczywiście nie będzie żadnych przeciwwskazań. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Sama po sobie widzę, że lepiej się czuję po ćwiczeniach. Od razu przybywa mi energii. Poza tym mam wrażenie,że bez nich kręgosłup bolałby mnie jeszcze bardziej, a to już byłoby ciężkie do wytrzymania.

A teraz zadam sakramentalne o tej porze roku pytanie: co robicie w Sylwestra?
My z mężem idziemy ze znajomymi na bal sylwestrowy, wychodząc z założenia, że już długo sobie nie poszalejemy
Na szczęście mieszczę się w sukienkę z tamtego roku, więc odpadnie mi wydatek. Jak to jednak dobrze, że coś mi podpowiedziało: kup tę odcinaną pod biustem
Stary 2013-12-30, 07:37   #1736
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Coś duży ten róg

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
sztrykowały nasze omy to Śląski wyraz
Mi się własnie tak wydawało, ale nie byłam pewna a słowo znam, więc się nie odzywałam

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Widzę, że większość z Was prowadzi kanapowy tryb życia. Ja nie odpuszczam i ciągle godzinka dziennie ćwiczeń, a dodatkowo chociaż 30 minut spaceru muszą być
Mam ambitne plany, żeby ćwiczyć do końca ciąży, jeśli oczywiście nie będzie żadnych przeciwwskazań. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Sama po sobie widzę, że lepiej się czuję po ćwiczeniach. Od razu przybywa mi energii. Poza tym mam wrażenie,że bez nich kręgosłup bolałby mnie jeszcze bardziej, a to już byłoby ciężkie do wytrzymania.

My z mężem idziemy ze znajomymi na bal sylwestrowy, wychodząc z założenia, że już długo sobie nie poszalejemy
Na szczęście mieszczę się w sukienkę z tamtego roku, więc odpadnie mi wydatek. Jak to jednak dobrze, że coś mi podpowiedziało: kup tę odcinaną pod biustem
Oddaj trochę tej siły na ćwiczenia Bo ochotę to ja mam, ale mój organizm się mnie nie słucha

My siedzimy w domu Ale my jesteśmy antyimprezowi więc co roku nigdzie się nie bawimy, a w tym to już w ogóle, zamierzam od razu po 12 iść spać

Stary 2013-12-30, 08:21   #1737
asialll
Raczkowanie

Dziewczyny ja tak z doskoku tylko o Was no kurde nie mam czasu a poza tym ciężko się wkręcić jak już macie swoje tematy znacie się dobrze. Mam pytanie czy kupowałyście już staniki do karmienia? chciałabym się zaopatrzyć już w nie, prognoza wcześniejszego porodu wzbudziła we mnie ogromną motywację i chce miec wszystko zapięte na ostatni guzik, jeśli kupowałyście to poleccie mi jakis sklep czy może na all? mi piersi nic a nic nie urosły i trochę nie wiem jaki rozmar kupić bo może potem ruszą no sama nie wiem. A pytanie do tych które przyjmują luteine dopochwowo- macie uczucie pieczenia w środku po tych tabsach? mnie chyba coś podrażniły

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:38   #1738
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

mąż powiedział, że na sylwestra mnie do krakowa zabierze.... ale bez tłumów i mrozu. Czyli sylwester z TVNem;p

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku tylko o Was no kurde nie mam czasu a poza tym ciężko się wkręcić jak już macie swoje tematy znacie się dobrze. Mam pytanie czy kupowałyście już staniki do karmienia?
Ja nie mam jeszcze, ale do marca mam czas na jego zakup. Podobno z triumpha sa fajne
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:42   #1739
Ela87
Zakorzenienie

Kurcze! Byłam zdecydowana na lateksowy materac i teraz się zastanawiam czy aby na pewno go kupić Za dużo myślę

Czy ja się już chwaliłam, że dzisiaj jadę do Smyka? Nie wiem czy coś kupię, ale mam 200zł w bonach Sodexo

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku tylko o Was no kurde nie mam czasu a poza tym ciężko się wkręcić jak już macie swoje tematy znacie się dobrze. Mam pytanie czy kupowałyście już staniki do karmienia? chciałabym się zaopatrzyć już w nie, prognoza wcześniejszego porodu wzbudziła we mnie ogromną motywację i chce miec wszystko zapięte na ostatni guzik, jeśli kupowałyście to poleccie mi jakis sklep czy może na all? mi piersi nic a nic nie urosły i trochę nie wiem jaki rozmar kupić bo może potem ruszą no sama nie wiem. A pytanie do tych które przyjmują luteine dopochwowo- macie uczucie pieczenia w środku po tych tabsach? mnie chyba coś podrażniły
Ja nie wiem czy będę kupowała stanik do karmienia. Mam dwa szmaciane, w których chodze teraz, są elastyczne, więc jak mi urosną jeszcze to i tak zmieszczę, mogę je naciągać, więc z karmieniem nie będę miała problemu, a jak będę szła na spacer, to chyba i tak usztywniane będę zakładała, bo jakoś te do karmienia wydają mi się babcyne
Ale z tego co wiem, to na wątku mamuś noworocznych dziewczyny kupują o rozmiar większe niż przed porodem mają

Stary 2013-12-30, 08:44   #1740
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
monka przynajmniej nogi będziemy miały mocniejsze od noszenia tych wielkich brzuchów
no i jeszcze z 5-10 przysiadów i pośladki jak marzenie

ja na sylwestra może pójdę do siostry z tym że ona później wychodzi z dziewczynami na miasto a ja już chyba zostanę z tż i jego znajomym sama nie wiem, może moja kol będzie chętna też się spotkać ogólnie to mamy taką sylwestrową lipę od kilku lat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości