Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 16:56   #1201
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Doświadczona nie jestem, ale jeżeli to jest rzeczywiście niepowtarzalna okazja, to ja na Twoim miejscu bym poleciała Zostawienie maleńkiego dziecka na 2 tygodnie to zupełnie poroniony pomysł - weźcie je ze sobą. Różnie dzieci reagują na zmiany ciśnienia, dlatego najgorsze są starty i lądowania, a czas pomiędzy to już tylko Wasza sprawa jak wykorzystacie Gosia zasugerowała, że większym problemem może być inny klimat, inne bakterie i tego bym się bardziej obawiała. Sprawdźcie, czy lecąc w dane miejsce nie są wymagane jakieś konkretne szczepienia - bo niestety tak małego dziecka raczej przed wylotem nie zaszczepisz na jakieś dziwne choroby Zresztą nie wiem, musielibyście ewentualne szczepienia z kimś kompetentnym skonsultować.

A gdzie tak w ogóle chcecie lecieć? Oceania?
planuje Karaiby. Tz'towi jeszcze nic nie powiedzialam, ale juz z kumpela, ktora tam mieszka po cichu planuje i nawet wlasnie sie okazalo, ze ona ma tam zaufana opiekunke do dzieci (tzn jakbysmy planowali w ciagu dnia/wieczora cos gdzie dziecka zabrac nie mozemy), wiec w sumie wydaje mi sie, ze powinno byc ok
w sumie to wolalabym jakos pozniej tam lecice, np w pazdzierniku, ale ta kolezanka co nas zaprasza wraca do Francji w czerwcu, wiec albo teraz, albo... nigdy (lub w innych warunkach, bo jednak najlepiej jest miec kogos "na miejscu", kto doradzi, pomoze i jeszcze na dodatek ona chce, zebysmy mieszkali w jej domu w tym czasie, wiec odpada nam cena hotelu na 2 tygodnie). az zal nie skorzystac!! (a przy okazji ta dziewczyna co nas zaprasza jest naprawde bardzo w porzadku!! i dobrze sie znamy od dawna)
cos mi sie wydaje, ze po porodzie, jak zobacze ze z Mala i ze mna wszystko jest ok, to zarezerwuje bilety
Stary 2013-12-29, 17:10   #1202
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
planuje Karaiby. (...)
cos mi sie wydaje, ze po porodzie, jak zobacze ze z Mala i ze mna wszystko jest ok, to zarezerwuje bilety
Dziecko i macierzyństwo to nie koniec świata, więc dlaczego by nie polecieć samemu na ten koniec świata? Ja chyba też bym zaryzykowała, podróżnicza ze mnie bestia (choć wolałabym, żeby nikt nie kusił mnie takimi odważnymi podróżami, bo ja zawsze z takich okazji korzystam )

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-12-29 o 17:16
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:13   #1203
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Czes
Dzisiaj o godz 11.2o przyszla na swiat moja corka ma 54 cm i 3450 g 10 pkt. Zaraz mnie uj jasny trafi z tym tel nie ogarniam netta w nim dlatego nic wiecej nie pisze i tyle czekalam. Dziecko zdrowe ze mna gorzej przezdwukrotne wbicia ze znoeczuleniem o widmo markozy. Mala dodtalam od razu po cc na sali do skora do skory i na piers lezalysmu sobie. Poec godz nago.zassala ostro piers he he po tatusiu ma chyba. Pozzniej mialam troche wkurzen ale napisze o tym dokladnie potem. Dzieki za zyczenia i do pozniejj
gratulacje raz jeszcze
i dopisane na pierwszej stronie

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

nadrobiłam ale jakoś do pisania nie mam weny ... więc tylko napiszę że u mnie już dzisiaj słodkie lenistwo i nic nie robienie
Stary 2013-12-29, 17:17   #1204
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a jesli chodzi o zostawienie Malej na noc, to ja wiem, ze juz w marcu to sie stanie. musze leciec do Polski i wylatuje stad w piatek i wracam w niedziele, wiec nie bede ciagnac jej na dwa dni. Lepiej zeby zostala z mezem w domu i spokojnie on sie nia zajmie, a ja zalatwie co mam do zalatwienia. pewnie bedzie ciezko, ale nie mam wyjscia.
A tak z ciekawości: Mała będzie od początku na butli?

Moim zdaniem dziecko można zabierać w wiele miejsc.
Ale co do zostawiania,to ja bym rady nie dała,nawet na weekend zostawić malucha. Poza tym przy karmieniu piersią to już samo w sobie byłoby niewykonalne.
Stary 2013-12-29, 17:26   #1205
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Ja nie zgadzam sie ze z dzieckiem jzu nei mozna podrozowac. My co roku gdzies jezdzimy i w tym roku tez planujemy. i powiem szczerze ze jest bardzo duzo ludzi, szczegolnie za granica ( bo zwykle latamy z Niemiec), ktorzy latają już z malenstwami. My w tym roku przed slubem, wiedzielismy ze po slubie będziemy od razu sie starac o dzidziusia i na 3 tyg, przed slubem pojelecieliemy do Tajlandii, bo tam z kilkumiesiecznym dzieckiem( wakacje na dziko z plecakiem) czy bedac w ciazy bym sie nei wybrala.ale Tajlandia mnie urzekla i nie moge sie doczekac kolejnych wakacji tam. z mezem ustalilismy ze w tym roku we wrzesniu , jak maly bedzie mial z 8-9 miesiecy mozemy pojechac z nim na jakis all inclusiv w Europie, bo o to sie nie martwie, a za 2 lata jak Maksymilian bedzie mieal 2 latka odwazymy sie pojechac do Tajlandii na dziko z plecakami jak w tym roku.
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:27   #1206
ejani
Zadomowienie

dzięki za odpowiedzi

w ogóle to jakoś inaczej wyobrażałam sobie ten materac

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Przeraziło mnie jak przeczytałam, ze w kokosie lubią się robaki zalegnąć i pleśnieją.
jak to robaki??? to jest rzeczywiście częsty przypadek? ktoś jeszcze o tym słyszał?

już byłam zdecydowana...

a te lateksowe w czym są lepsze? bo cenę mają dużo wyższą, ktoś wie, dlaczego?

i jak myślicie, gdzie można kupić takie prześcieradełko (albo same falbanki?)
http://www.google.pl/imgres?start=54...15&tx=47&ty=38

pamiętam,że któraś z Was pisała, że trzymała tam pościel, między materacem a szufladą, dobrze kojarzę?
Stary 2013-12-29, 17:28   #1207
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Doświadczona nie jestem, ale jeżeli to jest rzeczywiście niepowtarzalna okazja, to ja na Twoim miejscu bym poleciała Zostawienie maleńkiego dziecka na 2 tygodnie to zupełnie poroniony pomysł - weźcie je ze sobą. Różnie dzieci reagują na zmiany ciśnienia, dlatego najgorsze są starty i lądowania, a czas pomiędzy to już tylko Wasza sprawa jak wykorzystacie Gosia zasugerowała, że większym problemem może być inny klimat, inne bakterie i tego bym się bardziej obawiała. Sprawdźcie, czy lecąc w dane miejsce nie są wymagane jakieś konkretne szczepienia - bo niestety tak małego dziecka raczej przed wylotem nie zaszczepisz na jakieś dziwne choroby Zresztą nie wiem, musielibyście ewentualne szczepienia z kimś kompetentnym skonsultować.

A gdzie tak w ogóle chcecie lecieć? Oceania?

Ja strasznie ubolewam nad następnymi wakacjami, uwielbiam podróżować. Wymyśliłam sobie jeszcze w ciąży Rzym, bo wiedziałam, że byłoby mi strasznie ciężko zdecydować się wyjechać za granicę z małym dzieckiem.... Będziemy celować w wypoczynek gdzieś w Polsce, prawdopodobnie po tym jak mąż obroni doktorat.
Hej, ja się zgadzam z tą opinią. Karaiby super opcja i bardzo zazdroszczę

Przede wszystkim trzeba odwiedzić lekarza - takiego od chorób zakaźnych (nawet Wy - żeby wiedzieć czy się nie zaszczepić) i się go poradzić.

Na pewno inaczej się spakować - mniej rzeczy i ciuchów dla siebie, więcej dla dziecka. Na pewno wózek taki lżejszy, "wakacyjny".

Warto przewertować internet i poszukać blogów, niekoniecznie polskojęzycznych, o wyprawach z dziećmi - tam na pewno znajdziecie wiele porad. Na pewno najgorszy będzie przelot, i trzeba się do niego dobrze przygotować.

Ja Ciebie doskonale rozumiem, sama mam ochotę wyjechać w czerwcu gdzieś z małą
Kiedyś lecieliśmy na Dominikanę i leciało dużo rodzin z dziećmi, również z tymi małymi, więc da się.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Ja nie zgadzam sie ze z dzieckiem jzu nei mozna podrozowac. My co roku gdzies jezdzimy i w tym roku tez planujemy. i powiem szczerze ze jest bardzo duzo ludzi, szczegolnie za granica ( bo zwykle latamy z Niemiec), ktorzy latają już z malenstwami. My w tym roku przed slubem, wiedzielismy ze po slubie będziemy od razu sie starac o dzidziusia i na 3 tyg, przed slubem pojelecieliemy do Tajlandii, bo tam z kilkumiesiecznym dzieckiem( wakacje na dziko z plecakiem) czy bedac w ciazy bym sie nei wybrala.ale Tajlandia mnie urzekla i nie moge sie doczekac kolejnych wakacji tam. z mezem ustalilismy ze w tym roku we wrzesniu , jak maly bedzie mial z 8-9 miesiecy mozemy pojechac z nim na jakis all inclusiv w Europie, bo o to sie nie martwie, a za 2 lata jak Maksymilian bedzie mieal 2 latka odwazymy sie pojechac do Tajlandii na dziko z plecakami jak w tym roku.
Też się zakochałam w Tajlandii, zwłaszcza w kuchni My planujemy podobnie - najpierw podróże all inclusive (może w końcu jakieś rajskie wyspy ) - a potem wędrówka z plecakiem. W Tajlandii właśnie widziałam rodziny z maluszkami i plecakami podróżujące bez problemów
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:33   #1208
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Ja Was czytam na telefonie. Pisacnie bedę bo jeszcze ciśnienie mi to podniesie Jak któras zauważyła jakby nadawać 'Morsem
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem dziecko można zabierać w wiele miejsc. Ale co do zostawiania,to ja bym rady nie dała,nawet na weekend zostawić malucha. Poza tym przy karmieniu piersią to już samo w sobie byłoby niewykonalne.
Można zabierać. można. Ja ze swoim starszakiem zaczęłam jeżdzić po Polsce jak skończył 2 miesiace. Tak się złożyło. NIe beczał, było fajnie. Na za granicę się nie odważyłam Teściowa tylko gadała, że robię z dziecka cygana
Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
A ja właśnie zrobiłam pranie z chusteczką Dobrze że żelkiem zawsze się mogę wytłumaczyć
Lepiej z chusteczką niż jasne ciuchy z ciemną/czerwoną skarpetką

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
i............ jadąc.. sprawdził po raz kolejny, ile czasu zajmuje dojazd na porodówkę w Chorzowie
bo oni bardziej się martwią niz pokazują
Stary 2013-12-29, 17:37   #1209
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Też tak miewam i położna mówiła mi,że to nic niepokojącego.
Dzięki dziewczyny. To moja druga ciąża ale w pierwszej nie miałam zadnych twardnień, absolutnie zadnych skurczy przepowiadajacych, nie opuścił mi sie brzuch, nie odszedł czop ani wody, więc generalnie jestem świeżynka w tym temacie.

Absolutnie nie wobrazam sobie zostawienia maleńkiego dziecka na 2 tyg. Albo leci z nami albo ja nie lece.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:40   #1210
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle jestem nienormalna bo mój dzieć w kwietniu skończy 3 lata i nigdy nie zostawiłam go nigdzie na noc i teraz jestem załamana że pójde do szpitala i minimum 3 dni go nie zobaczę. Pocieszam się ze będzie w swoim domku ze swoim tatą.
Ja właśnie załatwiłam sobie z moją mamą, że na czas pobytu mojego w szpitalu weźmie starszaka do siebie. Jakies 80 km stąd. Oczywiste jest, że w takiej sytuacji młody do spzitala nie będzie przychodził. WYtrzymać to wytrzyma. Ja będę miała czymś innym myśli zaprzątnięte ale jakieś mam obiekcje. Nie chce aby starszak czuł się odrzucony bo na świecie pojawił się jego brat...
My zostawialiśmy młodego u rodziny, na noc, max dwa dni. Zazwyczaj jak jakaś imprezka się szykowała
Stary 2013-12-29, 17:43   #1211
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
jak to robaki??? to jest rzeczywiście częsty przypadek? ktoś jeszcze o tym słyszał?

Nie słyszałam o czymś takim.
Też mam z kokosem.
Stary 2013-12-29, 17:43   #1212
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Dzięki dziewczyny. To moja druga ciąża ale w pierwszej nie miałam zadnych twardnień, absolutnie zadnych skurczy przepowiadajacych, nie opuścił mi sie brzuch, nie odszedł czop ani wody, więc generalnie jestem świeżynka w tym temacie.
Dokładnie jak ja: druga ciąża ale pierwsza nie miała nic z tego wszystkiego, o czym tu piszemy
Stary 2013-12-29, 17:48   #1213
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry wszystkim!!

Pilotka - gratuluje serdecznie!!

U mnie dzis Mala znow spokojna - ja mam w brzuchu chyba najbardziej leniwe dziecko na swiecie!! lekarz mowi, ze wszystko jest ok, ale jednak dziwne mi sie to wydaje... jak tak dalej bedzie to jutro ide do szpitala, zeby sprawdzili co i jak. niby mam ktg w piatek, ale sprobuje je przyspieszyc!!

poza tym mam pytanie do doswiadczonych juz mamus: w maju planujemy z Tz wakacje i zastanawiam sie jak to logistycznie rozwiazac... chodzi o dlugi lot, ok 9 godzin... nie wiem czy i jak Mala to zniesie... czy moze lepiej (choc poki co sobie tego nie wyobrazam) zostawic Mala na 2 tygodnie u dziadkow? ALE 2 tyodnie?!?! mamy niepowtarzalna okazje spedzic 2 tygodnie na rajskiej wyspie i naprawde nie chce z tego rezygnowac...

Solei ja mysle, ze sam pomysl podrozy nie jest zly. Wszystko zalezy od miejsca gdzie sie jedzie.....My chcemy za rok wrocic do Chin, ale wczesniej bym sie na to nie zdecydowala. I nie chodzi mi o odleglosc, a bakterie. Studiujac w Chinach troche jezdzilam po Azji i nie mialam problemu z np zoladkiem, poniewaz troche juz tam mieszkalam, natomiast ludzie przylatujacy prosto z Europy czesto mocno to odchorowali. Najlepiej zapytaj lekarza, bo mysle, ze nie obejdzie sie bez specyficznych szczepien
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:52   #1214
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moj maz jest przekochany. Wyrzucił mnie do centrum handlowego, zeby sobie kupiła cos ładnego Wiec zostawiłam Emila nakarmionego i spiacego, i pojechałam Nie było mnie w domu prawie 2 godziny.
Oczywiscie srednio raz na 5 minut zastanawiałam sie czy nie zadzwonić i nie sprawdzić czy wszystko w porzadku, ale powstrzymalam sie

Swoją droga: pamiętacie jak mówiłam, ze nie widzę problemu w tym, zeby zostawić spiace dziecko na 5 minut samo i wyjść na siku z psem? Wolne żarty, jak Emil lezy w łóżeczku na drugim końcu mieszkania to świruje i zagladam do niego co 5 minut, mimo nastawionej elektronicznej niani

Milka mamy łóżko 160 cm + 40 cm dostawki. Sprawdza sie o tyle, ze mamy blisko do małego jesli da sie odłożyć do łóżeczka, no i moze leżeć przy obydwu piersiach, bo nie ma obawy, ze spadnie.
Super, świetnie, że wyszłaś z domu bez Emila Odważna z Ciebie mama i mąż wspaniały

Ciekawe jak my się pomieścimy we trójkę w łóżku hehe najwyżej TZ będzie dociśnięty do ściany

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Magnusia oczywiscie dla siebie prawie nic, bo czekam na osiągnięcie lepszych wymiarów Wzięłam jakaś bluzkę nadająca sie do karmienia i szalo-komin, ktory bedzie idealny do zasłaniania sie przy publicznym karmieniu. Za to kupiłam duzo rzeczy Emilowi (3 pary skarpetek w h&mie sa za 2 złote! Jedyne ale jest takie, ze sa czarne ) + zaliczylam rossmanna i zakupy spożywcze. A, i kawe wypilam Niby nic, ale laduje akumulatory. Zwłaszcza, ze na końcówce ciazy (poza czwartkiem przed porodem ) zupełnie nie miałam siły na takie wyprawy.
Fajne zakupy, ale najważniejsze, że mogłaś napić się dobrej kawki i wyjść sama z domu

Mi się dzisiaj nie chciało wychodzić na zakupy, choć planowałam. Jutro może mi się uda to zahaczę o H&M. Ale tez mi się juz nie chce łazić na zakupy i przeciskać między ludźmi.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:56   #1215
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

My planujemy w wakacje pojechać nad polskie morze z Lenką i naszą spanielką na tydzień lub dwa....jeszcze zobaczymy....myślę ze będzie wesoło, mała będzie miała już 6 miesięcy więc jakoś ogarniemy te wakacje a jak coś będzie nie tak to 2,5 h i jesteśmy w domku

Pierwsze słyszę o robakach w materacu gryczano-kokosowym, ja jestem zdecydowaną przeciwniczką lateksu

Mąż robi barszcz, pachnie w całym mieszkaniu
Stary 2013-12-29, 17:57   #1216
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Ach te teksty są najlepsze
Ja ostatnio skurcze co 5 minut dość bolesne a słysze od teściowej zrób mi herbaty bo mi się NIECHCE
albo np 1 listopad zjechała się rodzina tż co za tym idzie byłam dośc wymęczona gotowaniem i robieniem wszystkiego byłam już w 8mc bardzo mi dokuczala rwa a moja szwagierka z pełną bezczelnościa wypalila do mnie "Ty jesteś od tego żeby koło nas latać"

Ode mnie za taki tekst ktoś dostałby w twarz

i z racji tego że przeprowadziłam się na wieś tu to dopiero wysluchuje gadania o robieniu w polu mimo że ja raczej dużo robie i za całą ciąże to może kilka razy zdarzyło mi się polożyć w ciagu dnia to i tak wysłuchuje że kiedyś to kobiety do południa ziemniaki zbieraly a popołudniu rodziły a nie tak jak teraz wychuchane wydmuchane bo w ciązy to już jak święte krowy... Ale ja to olewam bo to jest poprostu zacofane podejście zgrzędliwych ludzi i nie ma się co przejmować bo nie każda ciąża jest taka sama, jedne tryskają energią inne leża w łóżku i niestety nie w naszych rękach decyzja jak się czujemy...
Ja mieszkam na wsi. Zaszłam w ciążę w końcówce maja, gdzie roboty było do końca listopada. Do 6 miesiąca pracowałam normalnie w polu i jeszcze jeździłam skuterem do pracy do Lublina, bo tam robię paznokcie. Wszyscy mnie podziwiali za to, kazali iść na zwolnienie. A cały dom mam rolników Wszyscy wiedzą, że kiedyś było inaczej, i że bardzo się staram. Więc abym się nie męczyła zlecano mi lżejsze prace, bym się nie czułą niepotrzebna. A już teściowa mająca ponad 60 lat wiele prac w polu robiła za mnie . Więc dziwi mnie to jak ludzie potrafią być różni, mimo, że wywodzą się z podobnej struktury.

Cytat:
A tez tak masz że jak śpisz to cie te zebra cisną?? No żesz k...wa dość ze biodra to jeszcze żebra mnie gniotą, nie idzie spać
Ja mam wielki brzuch i właśnie zebrało mi skórę z klatki i wystają mi żebra. Leżąc na wznak czuję dupkę i stopy Alicji właśnie w żebrach. A po nocy czuję się jak po wojnie.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Paula olej to że na wsi bo kobiety pracowały a potem rodziły ale to było KIEDYŚ. Moja teściowa tak urodziła mojego męża,do 18 buraki lądowała a za kilka godzin urodziła tz-a. Ale mnie absolutnie oszczędza-bo ona wyznaje że nie każda może,a po za tym trzeba ogarnąć te dwie dwu i pół latki.
Dla teściowej, bardzo podobna do mojej w tym względzie
Cytat:
Hmmm ja też mam problem z ubieraniem i rozbieranie dolnej części garderoby. Alek wszedł kiedys do łazienki jak próbowałam zdjąć skarpetki i sam z siebie postanowił pomóc biednej matce, po czym sciagnął mi spodnie od dresu, otworzył klape od sedesu i rozkazał "a teraz rób siusiu przed spankiem" i tak o to w naszym domu role się odwróciły i syn przejął stery
Jakie TY masz kochane dziecko, bardzo wzruszające

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44322605]Ja w Sylwestra też będę siedziała w domu...

Kurczę z jednej strony bym chciała dotrzymać do tego 20 stycznia (remont mieszkania), ale z drugiej strony bym chciała urodzić JUŻ i zacząć pracować nad sobą chociaż trochę. Może kremu jakiegoś mocniejszego użyć na twarz.

Dzisiaj mąż krótki filmik nagrał ze mną w roli głównej i się załamałam. Normalnie wyglądam jak kocmołuch Chodzę jak stara baba i sapię, nie wiem czy to hormony ale pomimo podkładu widać straszne syfy - grudki na twarzy i zaczerwienienia. Włosy oklapnięte i bez życia pomimo mycia kilka godzin wcześniej

jak ja w szpitalu mam bez makijażu leżeć?? Przecież wszyscy kurde uciekną a anestezjolog pierwszy i co, będą na żywca mnie ciąć?
Normalnie ja chcę już BYĆ PO! Ja chcę użyć kosmetyków przeciwtrądzikowych! Ja chcę użyć kremu na cellulit I chcę pofarbować włosy!! I w ogóle kosmetyczka! O, i masaż!! I chcę spać na brzuchu kurde no! AAAA sorki za te żale ale musiałam to z siebie wyrzucić a szkoda mi już mojego biednego męża bo i tak się nasłuchał o innych rzeczach dzisiaj.[/QUOTE]
Ja się już wprawdzie przyzwyczaiłam nie nakładać na co dzień makijażu, ale staram się też nie częściej niż 3 razy dziennie patrzeć w lustro. Bardzo mnie wysypuje na twarzy i długo mi się goją rany. Jednak wychodząc "do ludzi" zawsze się maluję, myję włosy etc. Farbuję też włosy, ale od 2 trymestru i nie często ,. bo wolno mi rosną włosy. Korzystam też z usług kosmetyczki (pracuję w salonie) Są zabiegi dla przyszłych mam. Nawet oczyszczanie można zrobić stosując odpowiednie kosmetyki i maski. Co do ćwiczeń i ogólnej aktywności , to się zgadzam. Chcę szybko wrócić do formy po ciąży. Jak tylko przestanie boleć na dole to biorę się ostro za smarowanie i ćwiczenia

Cytat:
hehehhe to tak jak u mnie...
"tak daleko chcesz rodzić????? godzina drogi!!! żadna ciotka cie tama przecież w szpitalu nie odwiedzi, bo za daleko"
Warunki do rodzenia idealne Ja sobie nie życzę odwiedzin w szpitalu i moja i męża rodzina to w pełni akceptuje, nie ma u nas takiego zwyczaju. Po powrocie do domu , gdzieś po 2 tygodniach zaczynają się wizyty i to mi się podoba

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Przecież nie zostawię go płaczącego i nie pójdę sobie Nie jestem jakąś wariatką szaloną i wyrodną matką

Nie będę go po prostu za każdym razem brać na ręce jeśli będzie płakał, a będę wiedziała że jest nakarmiony i ma czystą pieluszkę. Będę leżeć obok niego, śpiewać mu i głaskać go. Żeby kojarzył chodzenie spać nie z noszeniem i "husianiem", tylko moim głosem, śpiewem i dotykiem

Później nauczy się noszenia na rączkach i nie będzie chciał robić nic innego, moja mama mi opowiadała, że mnie tak nauczono i do 3 m-ca miała ze mną problem.
Ja mam podobne podejście do Ciebie. Mamą jestem po raz pierwszy, ale nianią noworodków byłam już 3 razy i wiem, że jest kilka odmian płaczu. Nie od razu, ale po kilku tygodniach można je rozróżnić i już wiemy, czy coś dolega dzieciątku, czy po prostu ma potrzebę popłakania sobie. Mój ostatni podopieczny ma prawie 2 latka i nigdy mi nic płaczem nie wymuszał, za to mamusi to bardzo chętnie, bo go na rączkach usypiała. Dziecku trzeba okazywać czułość, ale są na to sposoby. Właśnie takie jak śpiewanie i głaskanie

Lusso gratulacje z całego serca.
Iwantyou piękny opis, bardzo wzruszający. Zawiera nie suche fakty, ale Twoje uczucia w każdym momencie życia Twojego synka. Bardzo Cię za to podziwiam, jesteś wspaniałą mamą
Pilotka gratulacje mamusiu. Wracajcie szybko do domku w wrzucaj fotkę swojej kruszynki

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:06   #1217
perfuzja
Zakorzenienie

Wróciliśmy z obiadu u mamy, tym razem Emil przespal cały wyjazd

Ambrella jak kupiłam h&mowe. Rozmiar jest ok - kupiłam taki jaki miałam pod koniec ciazy. Teraz biustu mam troche wiecej, za to mniej w obwodzie, wiec jest w porzadku. To co prawda sa raczej osłonki na piersi niz dobrze podtrzymujace staniki, ale bez fiszbin chyba wiele sie nie da zrobic.

Soleil ja bym jechała z dzieckiem. Lot bedzie pewnie koszmarny, ale bardziej dla Was niz dla dziecka. Ale zostawienie takiego malucha na 2 tygodnie dla mnie nie wchodzi w gre.

Z kwestii okoloporodowych: moj subiektywny ranking podkładow.

Bella Mamma - do bani. Rozwarstwiaja sie straszliwie, zbijaja, generalnie niefajne.

Absorgyn - tez bez kleju, ale duzo, duzo lepsze. Wielkie, przewiewne. Numer 1 tuz po porodzie.

Tena Lady Maxi - wkłady da nietrzymajach moczu Sa ekstra fantastyczne, ale maja klej, co troce przeszkadza kiedy chodzi sie jeszcze w siatkowych gaciach. Ale po przesiadce na bawelniane super, póki jeszcze krwawienie jest duze.

Molimed Midi Hartmanna - tez wklady dla nietrzymajacych moczu z klejem. Na poczatek zdecydowanie zbyt mało chłonne, ale bardzo dobre na czas miedzy podkładami a zwykłymi podpaskami.
Stary 2013-12-29, 18:09   #1218
lidkaa82
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za tyle ciepłych słów pod adresem mojego synka. To faktycznie fantastyczny dzieciak, typ wrażliwego łobuziaka. Nie mogłam sobie wymarzyć wspanialszego dziecka i takich dzieciaczków wam też życzę Ależ duma mnie rozpiera Codziennie słyszę "moja ochana mamusia" i serce rośnie
Stary 2013-12-29, 18:29   #1219
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziś 29 grudzień za 4 tygodnie i 3 dni mój TP
Stary 2013-12-29, 18:35   #1220
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Jeszcze niedawno ja tak pisałam

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 18:43   #1221
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Jeszcze niedawno ja tak pisałam
No u ciebie teraz to już tylko tik tak tik tak.....zegar tyka
Stary 2013-12-29, 18:44   #1222
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
No u ciebie teraz to już tylko tik tak tik tak.....zegar tyka
heheheh
Jeeeeszcze mam tyyyyle planów

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-12-29, 18:44   #1223
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam asystent ciążowy na telefonie i tak co któryś dzień zaglądam sobie ile dni do porodu zostało. Pamietam jak pokazywało 99, a tu teraz dwadzieścia kilka
Właśnie zrobilam przeglad torby i na lodówkę powiesiłam dwie listy - jedną co mam do dopakowania (takie rzeczy jak okulary, co mi się jeszcze przydadzą) i jedną dla męża co ma dokupić, albo dowieźć w razie braków ewentualnych.
To wszystko zbliża się wieeelkimi krokami

A jeszcze muszę podkłady dokupić, bo skusiłam się na belle, a teraz dopiero doczytuje te złe opinie :p

I nie wiem czy koniec końców Mała nie przepakuje do małej torby - bedzie na pewno wygodniej.
Stary 2013-12-29, 18:46   #1224
lidkaa82
Zadomowienie

Chyba mam ciążową menopauze, bo co chwila mam uderzenia gorąca i zalewam się potem
Stary 2013-12-29, 18:48   #1225
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Lidka - mam to samo.... przed chwila zdjęłam stanik, i siedziałam bez. Teraz ubrałam sweterek, a za chwile go ściągnę, bo wytrzymać nie będe mogła. Muszę koszulki na ramiączkach poszukać, szkoda tylko że cały brzuch będzie odsłonięty

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-12-29, 18:53   #1226
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Lidka - mam to samo.... przed chwila zdjęłam stanik, i siedziałam bez. Teraz ubrałam sweterek, a za chwile go ściągnę, bo wytrzymać nie będe mogła. Muszę koszulki na ramiączkach poszukać, szkoda tylko że cały brzuch będzie odsłonięty
No najgorzej jak zasypiam i w nocy. Jestem zlana potem. Z reguły leże na kołdrze, jestem lodowata a jest mi gorąco i cała jestem mokra.
Stary 2013-12-29, 18:57   #1227
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
A tak z ciekawości: Mała będzie od początku na butli?
nie od poczatku, ale pewnie dosc szybko, bo wracam w marcu do pracy...

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44333522]Przede wszystkim trzeba odwiedzić lekarza - takiego od chorób zakaźnych (nawet Wy - żeby wiedzieć czy się nie zaszczepić) i się go poradzić.

Na pewno inaczej się spakować - mniej rzeczy i ciuchów dla siebie, więcej dla dziecka. Na pewno wózek taki lżejszy, "wakacyjny".
[/QUOTE]

z tym to akurat nie bedzie problemu. lekarza mam prawie "pod reka", a co do pakowania, to zawsze malo rzeczy dla siebie biore. moja walizka jest zawsze mniejsza niz Tz az on sam nie wie jak to mozliwe, zeby baba tak malo rzeczy (ciuchow i kosmetykow). zwlaszcza jak jedziemy tam gdzie cieplo, to duzo nie potrzeba

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

jeszcze mam pytanko: macie jakies sposoby na "rozruszanie" dziecia?? juz mnie to zaczyna stresowac, ze ona sie tak malo rusza!! Tz mowi, ze bulgocze mi strasznie w brzuchu i "slyszy" jej serducho (bicie zdecydowanie szybsze od mojego), ale jakos mimo wszystko chcialabym tak solidnie oberwac, a tu nic!!
Stary 2013-12-29, 19:01   #1228
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
No najgorzej jak zasypiam i w nocy. Jestem zlana potem. Z reguły leże na kołdrze, jestem lodowata a jest mi gorąco i cała jestem mokra.
Mam tak samo, zimna jak lód a zlana potem

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
jeszcze mam pytanko: macie jakies sposoby na "rozruszanie" dziecia?? juz mnie to zaczyna stresowac, ze ona sie tak malo rusza!! Tz mowi, ze bulgocze mi strasznie w brzuchu i "slyszy" jej serducho (bicie zdecydowanie szybsze od mojego), ale jakos mimo wszystko chcialabym tak solidnie oberwac, a tu nic!!
Napij się pepsi albo połóż się na prawym boku lub zjedz pomarańcza albo jeszcze sok pomarańczowy.....u mnie zawsze działa
Stary 2013-12-29, 19:09   #1229
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Racja!

I jak się czujesz z tą myślą, wiedząc kiedy zobaczysz swojego maluszka?
Ogólnie jak Twoje nastawienie?
Bardzo si ciesze, ze Antek zaraz bedzie z nami, gdybym np. urodzila w 42 tyg. to musialabym jeszcze ze trzy tyg. chodzic i sie meczyc...
Z drugiej strony nie wiem, czy lepiej znac termin i sie przygotowac, czy jak cie wezmie z skoczenia..
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:18   #1230
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba mam ciążową menopauze, bo co chwila mam uderzenia gorąca i zalewam się potem
Mam to samo. Robi mi się momentami tak gorąco, że jestem mokrusieńka.

pilotka.. gratulacje !!!

Ukruszył mi się dziś ząb i boli jutro czeka mnie wizyta u dentysty...brrr

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości