|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
Cytat:
![]() przekaż jej proszę pozdrowienia od nas trzymamy cały czas kciuki!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Albo jesteśmy wszystkie A tak poważnie to doskonale Cię rozumiem.Cytat:
a ten bal to będzie taki och, ach? Cytat:
![]() Uwaga, uwaga - zebrałam się w sobie i w końcu zaczęłam pisać pracę ale najbardziej mnie cieszy, że w końcu zaczęłam bo pierwotny plan rozpoczęcia to był dzień, w którym zawalił się mój świat... trochę mi zeszło to zbieranie się w sobie ale jestem z siebie dumna, że w końcu zaczęłam...
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]() może nie aż och, ach ale mozna będzie ładnie się ubrać, pójść do fryzjera i kosemtyczki pozatym będą na pewno pyszne ciasta ![]() dziś byliśmy na wieczorze kolęd. jak śpiewały przedszkolaki to aż się wzruszyłam. następne święta będą takie piękne....
|
|
#3843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bylam tez u kolezanki - jej synek wazyl na bilansie 2latka 9 kg i zaczal brac jakis syropek na apetyt i w 6 mcy przytyl 3 kg
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.Dziewczyny nadrobiłam ale przepraszam że się nie odniose.Wczoraj wieczorem małemu skoczyło tętno do 180-200.Od razu alarm i na porodówke..Tak bardzo się bałam..Tam dostałam skurczy,ale kazali mi leżeć na sali obserwacyjnej i co godzine ktg.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
Berbie-masz racje,o wiele lżej jest jak dzieci są zdrowe,a w tym roku w końcu choroby od nas się odczepily,jak sobie przypomnę końcówkę roku 2012 to jakiś koszmar był,tak bardzo wikusia chorowała i cierpiała,ale mamy juz to za sobą. A co do tż, faktycznie jak juz zachoruje to juz koniec,ratunku nie ma
|
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
Wika to mnie zaskoczyłaś, że nie wiesz
![]() Święte wieczory to inaczej czas "dwunastnicy", 12 dni od św. Szczepana do Trzech Króli, kiedy po zmroku nie wolno ciężko pracować, szyć, prać, sprzątać itd. Robi się tylko to, co konieczne. Dzięki temu mam teraz co wieczór wieeeeelką labę
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko jak ja cię rozumiem z tą teściową. Ja oczu z Olka nie spuszczam jak u nich jesteśmy. Ona co chwilę mówi że mam mu dać coś do jedzenia, nie ważne że ciasto ze sklepu i sama nie wie czy ma w składzie coś mlecznego. Przecież "trochę mu nie zaszkodzi" :/ Teraz mówi że może mu buty kupi bo zaczyna wstawać a ja wolę na boso.
Iza trzymajcie się
|
#3849 | |||
|
Zakorzenienie
|
rena, wika, BERBIE
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja chciałam bardzo rodzić sn ale, że wyszło jak wyszło i mnie pocięli to teraz sobie myślę, że kolejny (daj Boże) poród byłby dla mnie takim stresem, że nie wiem na ile potrafiłabym współpracować przy porodzie sn... a z drugiej strony....chciałabym sn i potem szybko koleją ciążę...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-29 o 21:51 |
|||
|
|
|
#3850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
IZUS! - wierze jak bardzo się denerwujesz. a podaja jakiś powód dlaczego czekają dalej?
Cytat:
kochane! żadna z nas nie jest stuknieta- po prostu pragnienie bycia mamą jest w nas bardzo silne! Cytat:
![]() Cytat:
super!Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() a ja wiem co w dawnych czasch w "świete wieczory" robili![]() jak Wam pisałam zaczelismy z tz robis drzewo genealogiczne i jako dziwnie nam wychodzi ze daty urodzin to często miesiące jesienne czyli zimą się ogrzewali :brzyda l:![]()
|
|||||
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
esesia- to nie była całkiem pierwsza noc w nowym domu bo latem raz spałam tam z Kasią i Tz-etem
, opowiastki nie tyle pomogły zasnąć co wyciszyć sięz gotowaniem będzie ciężko, widzę, że Teściowa boi się jeść tego co ja gotuję, nawet jak gotuję specjalnie pod jej gust (a jesteśmy na dwóch biegunach) więc obiecałam sobie, że w niedzielę na obiad zaproszę w tygodniu zaproponują ale nic na siłę robić nie będę, najwyżej będę gotować tylko dla siebie i Kasi i płakać do poduszki, że Tz-et z nami nie je...
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBERKO! Ty to madra kobieta jesteś.i wiem ze Tz tez mądry i raczej Ci tego nie zrobi ze nie będzie jadł ze swoimi dziewczynami
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nigdy na żadnym balu nie byłam, stąd moje pytanie się wzięło Ostatni sylwester był w pubie ale to nie to samo co bal ![]() Oj będą piękne kochana ależ Ci zazdroszczę ![]() Nie wiem czy to Ty pytałaś jaką pracę piszę (bo coś się dziwnie zacytowało wcześniej) ale magisterkę już mam za sobą - teraz czas na kolejny level Trochę mnie to przeraża ale mam nadzieję, że jak już zaczęłam to jakoś pójdzie...![]() Cytat:
![]() Czekamy ![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło tak, żebyś nie musiała płakać w poduszkę
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na porodówce.po 3 odeszły mi wody i są skurcze.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
|
Wow! Suuuuper!
Trzymam kciuki! ![]() Jak sie czujesz? Jak nastawienie? Gotowa do boju?
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-30 o 05:30 |
|
|
|
#3856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie dawaj się! ---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ---------- |
|
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
A my zaliczylismy wczoraj późnym wieczorem ostry dyzur chirurgiczny, tak złe x brzuszkiem było. Tymek strasznie wczoraj płakał, bo wzdęcie miał ińic mu nie pomagało. przepuklina sie bardzo powiększyła :/ i wydawało sie, ze to ona go boli i powoduje dyskomfort.
Ma teraz ja zaplastrowana i odpukac (!!!) jestbdobrze. Przespał sie od 24 do prawie 5. Teraz sie karmimy... Mieliśmy plańowo umówione USG brzuszka i wizytę u chirurga w drugim tyg stycznia a tu nas konieczność interwencji wyprzedziła... Przespalam sie 4 godziny (jednym ciągiem- sukces ) a nadal jestem padnięta, gdybym nogla to bym chyba 40 godzin spała...
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-30 o 06:12 |
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
ciekawe jak tam iza? - Może Dominik już po drugiej stronie brzuszka ![]() Kubeczku- biedny Tymuś... a co do snu to pamiętam ten stan...ma się wrażenie, że można byłoby spać tydzień gdyby nikt nie zbudził ![]() Melbid- mam nadzieję, że mąż nie będzie gardził moimi obiadami ale widzę, że im więcej czasu spędza u Mamy tym mniej je i bardziej grymasi u nas (wszystko za słone, we wszystkim cholesterol) kiedyś Teściowa poczęstowała nas naleśnikami i Tz-et posmarowała sobie grubo dżemem za co mu się oberwało bo przecież "To sam cholesterol, kto to widział tak smarować"...
|
#3859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
masz osobne wejście? może da się jej unikać? |
|
|
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przyjadą znajomi z którymi żadko się widzimy, więc na tym najbardziej mi zależy. jak robicie to drezwo geneologiczne? szukam jakiegoś wspólnego zajecia da siebie i tż, bo ostatanio przez moje spanie a jego naukę mało czasu razem spędzamy. czekamy na wieści Cytat:
juju, już jutro sylwester... kiedy ten rok zleciał.
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co powiedzieli?nam przy podejrzeniu przepukliny kazano nie dopuszczać do tego by płakał. tak jakbym zwykle tego chciała ![]() jak ze dwa razy T. dał mi tyle pospać, to się budziłam i nie wiedziałam jak dalej spać człowiek nawet do wojny przywyknie ![]() Cytat:
![]() nosszzzzz!a jak kolejny zleci ![]() ![]() ![]() Izka, kciukuję i kibicuję, oby szybko poszło!!!!!
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami ze szpitala, w sobotę pojechałam na IP z bólami, okazało się ze to bóle zoladkowe, wczoraj cały dzień wymiotowalam, dzisiaj już lepiej,mały na szczęście ma się dobrze, ale chyba sylwestra przywitamy mieta w sali szpitalnej.
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ile mniej więcej kosztuje wyprawka dla dziecka? chyba musimy zacząć konkretne kwoty odkładać... bo później nie damy rady
|
|
#3864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() iza ![]() Cytat:
Cytat:
o niech zleci jak najszybciej jakoś im dalej od 2013, tym lepiej mi się wydaje
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko Domyślam się jak się czujesz, u nas też podobnie. Proponowano nam przelewanie wosku nad głową Stasia, żeby go uleczyć nocnych płaczów, ale na razie mamy spokuj od tego.
Twoja teściowa ma swoje lata i ciężko będzie ją zmienić lub jej tok myślenia ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- U nas poszło około 2000-3000zł. Ale ubranek wogóle nie kupowaliśmy, więc mniej wydaliśmy. |
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
aż tyle.... ale kupowaliście łóżeczko i wóżek?
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
i to najważniejsze
![]() mnie się wydaje, że tyle na ile Was stać... produkty można kupić z tak różnych półek (np. wanienka za 20 zł albo wanienka profilowana za 120). tak wiele rzeczy można pominąć... trudno mi tak naprawdę wypowiadać się o kosztach, bo my bardzo dużo rzeczy dostaliśmy po dzieciach znajomych. także mogłam się bawić w drogie gadżety...
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewentualnie jakie rzeczy mogłabym kupić używane?
|
|
#3869 |
|
Konto usunięte
|
Kubku oj ale mieliście przeżycia
Współczuję, ale u nas na wątku też może dwoje dzieci miało te plastry.Berbie, my mamy używane łóżeczko, sporo ubranek, z używanych rzeczy spokojnie możesz kupić wanienkę, przewijak, różne droższe zabawki (mata, karuzelka), wózek. Ja nie wiem, ile u nas poszło, bo po 1 wózek dostaliśmy od rodziców, łóżeczko używane, po 2 ubranka kupowałam na raty i tego nie liczyłam, pewnie TŻ wie lepiej, bo ma wszystko w excelu skrupulatnie ponotowane, ale jest chory, to zamknęłam go w pokoju i tam nie wchodzę. |
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
A od rana znow jazda. Teraz wkurza go plaster, bo mu strasznie brzuch ciśnie. Od piątej non stop cycek.
Pani, mówili ze oni z tej szkoły co plastrowanie uważa za skuteczne. Będziemy pod opieka ich poradni. Nast wizyta juz w ten czwartek... A wyprawka w moim przypadku kilka razy wiecej niz wstępnie chciałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

czy wiecie co to są "święte wieczory"?

trzymamy cały czas kciuki!

klask i: