|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Pewnie producent Jelpa
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
schowałam poprane kaftaniki/bluzeczki/sweterki i w sumie na rozmiar 56 mam tego 42 sztuki
|
|
#1383 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z Pepco najbardziej podobają mi się kubki
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś leżakuje
![]() Isia no nie fajnie że jeszcze Ci nie przeszło A boli Cię żołądek czy masz bóle całego brzuszka? Bierzesz no spę i magnez? Kurczę coś długo Cię boli
|
#1385 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
?Cytat:
|
||
|
|
|
#1386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Milka_Pilka, tak właśnie kojarzyłam, że któraś dziewczyna już zamawiała tę czarną koszulę z bon prixu i zwracała ze względu na rozmiar, tylko nie pamiętałam kto dokładnie Faktycznie ta rozmiarówka jest duża.Agoola, aż nie chce się wierzyć w wybryki Twojej teściowej Nie rozumiem w jakim celu ona tam grzebała??? Załóżcie ten zamek koniecznie, albo najlepiej dwa. Soda pomogła na nocną zgagę
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-30 o 11:04 |
||
|
|
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
Kotek mamrotek - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu, oraz zdrowego dzieciaczka
![]() ![]() Witam się i ja po złej nocy. Znowu nie mogłam usnąć do prawie 3, pomimo ,że wczoraj nie spałam do późna i nie spałam w dzień. Ja już też nie wiem czemu spać nie mogę TŻ już w pracy ja po śniadanku, idę zaraz do piekarni po chlebek i trochę się dotlenić. Potem rozmowa z mamą na skypie, prasowanie ostatnich rzeczy i mam nadzieję uda mi się porobić zdjęcia pokoiku
|
#1388 |
|
Konto usunięte
|
kotek-mamrotek, wszystkiego najlepszego
Znowu dzisiaj spanie prawie do południa. A jutro muszę wstać o 7 ![]()
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
A to tak na poprawę humoru....
![]() http://kobieta.wp.pl/gid,16290429,im...iazdjecie.html My to jednak laski jesteśmy...co tam te 15 kg więcej
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Gratuluję kolejnych dzieciaczków na wątku Wczoraj byłam podpisać umowę w pracy i przedłużyli mi na rok Bardzo bałam się spotkania w pracy ale dziewczyny strasznie się ucieszyły jak mnie zobaczyły . Opuchlizna z nóg zginęła , woda zaczęła znów ze mnie schodzić i czuję się świetnie chociaż liczę ,że po nowym roku mały zacznie na świat już się wypychać i nie będę czekać do tego 18 stycznia bo już nie możemy się doczekać ![]() Ale mamy piekną zimę słoneczko za oknem świeci
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie brak słońca....szaro...buro i ponuro
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Lolita przesłałabym Ci trochę słońca u mnie jest 12 stopni
![]() Muszę w końcu zebrać się za ogarnianie i prasowanie małego rzeczy . Zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni . Ale wszystkie kosmetyki i inne pierdoły stoją w pudłach na przewijaku. Jeszcze wszystko czeka do prasowania . I muszę przemyśleć spakowanie torby do szpitala . Narazie wszytsko wrzuciłam do torby ale nie mieści mi się . Więc musze przemyśleć kilka spraw ale wyciągne chyba pampersy , chusteczki i paczkę podkładów porodowych i wszystko wejdzie a to wezmę w reklamówkę bo chyba nie ma sensu brać większej torby ? |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam się wkurzać ... próbowałam się dodzwonić do tego sprzedawcy z allegro ale głucho... telefon nie odpowiada, na maile brak odzewu .... robię się przez to zła.
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o materac, to brałam pod uwagę kokos-gryka, ale teraz już się na niego nie zdecyduję, a to dlatego, że dostałam od teściowej rożek z usztywnieniem kokosowym. Co prawda ten rożek już ze 3 lata przeleżał na strychu, bo był używany przez męża chrześnicę, ale ta wkładka kokosowa okropnie śmierdzi. Możliwe, że był zalany czy coś i to wszystko zaczęło pleśnieć czy jak...nawet nie chcę myśleć, że są tam jakieś robale...bleee.
Pozdrawiam znad bloku czekoladowego...mąż mnie ostatnio namówił, żeby zrobić i tak to sobie dogadzamy ![]() Pepco mam pod blokiem i widziałam te staniki bezszwowe...skoro tak zachwalacie, to chyba pójdę go zakupić.
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co robi dziecko i jak rozweselić maluszka gdy jest jeszcze w brzuszku:
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...w-brzuchu.aspx ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- :d
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam 23.12 maila że 24.12 wysyła towar i od tamtej pory cisza.
|
|
#1397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
napisałam "zapraszamy, jak tylko mały zadomowi się w domu, a ja będę już potrafiła siedzieć na dupie, jesteś kobietą, więc chyba rozumiesz ![]() Jakież było moje zdziwienie, kiedy powiedziała, że nie rozumie Napisałam, że w swoim czasie każdy zdąży małego wymacać i zobaczyć, ale nie wszyscy na raz. I że samopoczucie matki chyba teżtrzeba wziąć pod uwagę i zapewne zrozumie, kiedy sama zajdzie w ciąże. Ja laski nie znam, a ona się teraz wielką ciocią mianuje. Gdzie była wcześniej?...Nie zamierzam nikogo (zwłaszcza obcego) do wizyt zachęcać, a już jeśli ktoś będzie na tyle bezczelny, żeby wpadać z niezapowiedzianą wizytą, to niestety pocałuje klamkę. Bezczelność za bezczelność. rozpocznij "spór allegro" - wtedy wiadomość, którą tam wpiszesz w okienku jest monitorowana przez pracownika allegro i ma wiedzę a temat trudności ze sprzedającym. Dokładnie opisz sytuację, sprecyzuj oczekiwania. Na spory allegro sprzedawcy zazwyczaj nie pozostają obojętni, bo może im to nabruździć w ich statystykach, np jak się starają o znaczek "standard allegro".
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
Agoola - współczuje przykrej sytuacji ... A Twój tż jak zereagował przy swojej mamie na taką sytuację? Powinien się jej zapytać czego szuka, albo czy czegoś potrzebuje to jej da
U mnie z mamą z resztą podobnie - jak ma tylko okazje i tż nie ma (bo tz juz jest wyczulonny na takie akcje) to otwiera lodówke itp. Normalką jest jak codziennie pada pytanie: co było na obiad. I nieraz nie wiem co odpowiedziec,bo jak odpowiem ze bardzo dobry obiad to będzie ze wszystko przejadamy, a jak np.naleśniki to że głodujemy ... Śmieszne,ale naprawde czasem mam dość. KotekMamrotek- sto lat! wszystkiego co najlepsze !![]() U nas wszystko ma się na końcówce przygotowań - suszy sie ostatnie pranie. Szafki posprzątane, ciuszki małe juz wyprasowane i poskładane w szafie, kocyki, tetry itp. Zostaly jeszcze do wyprasowania jeden rożek, kocyk i jakies drobiazgi. W ogóle mam do Was pytanie, a w szczególności do obecnych mamuś - otóż moja mama twierdzi, ze małe dziecko niemowlak nie powinno ubierać sie w zadne ubranka, tylko powinno ubierać je w same pieluchy tetrowe (nie wiem jaką metodą miałoby te dziecko być zawienięte w te pieluchy)...twierdzi,ze tak małe dziecko nie mozna ubrac w body, śpiochy i kaftaniki, no bo przeciez jak..kmhmmmm... No i dostałam juz rade zeby kompletnie nic juz dziecku nie kupować z ubrań - dodam ze mam w rozmiarze 56- ilosc:5 body krotkie, 5 body dlugie, 5 pajacow, 5 spiochow z kaftanikami i tak samo w rozmiarze 62.... Wątpie zeby to byla ilość przesadna.....
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-12-30 o 12:22 |
|
|
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sheperdess- Gratulacje!!!!! Agoola- ja na Twoim miejscu bardzo powaznie myslalabym nad wyprowadzka, bo to sie nie zmieni. Moja Mama przechodzila dokladnie to samo ze swoja tesciowa. Babcia grzebala nam po smieciach, szafkach, kradla, a jak zlapalo sie ja na goracym uczynku to i tak sie wypierala....Rodzice wyrzucaja sobie, ze tak pozno zdecydowali sie na wyprowadzke... Dziekuje za porady w sprawie grzyba. Dzisiaj czegos poszukamy... Ja mam glupie pytanie, czy podklady poporodowe to to samo co podpaski?Mi sie wydawalo, ze nie, a jak zapytalam o nie w aptece, do dostalam cos co wyglada na dluga podpaske |
|
|
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
Położna dziś była u nas. Mój Marcelinio waży już 4 kg
żarłok jest straszny z niego ![]() Ale jestem dumna z Niego |
|
|
|
#1403 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez dziś leżakuje i leniuchuje, bo jak pisałam mój jedyny cel na najbliższe dwa dni to - nie urodzić i dotrwać do Nowego Roku
przed chwila napiłam sie kawy i zagryzlam tortem pralinowym z Sowy (wczoraj mama przyniosła) ![]() W Sylwestra planujemy z mężem wieczór filmowy we dwoje przy pizzy (chce zjeść ostatni raz przed porodem, po bedzie pewnie dluga przerwa). Co prawda mamy dwa zaproszenia na spokojne, domowe imprezy, ale jakoś nie mam ochoty. Lidka, jak piszesz o ZZO u siebie w szpitalu to mam takie wrażenie, ze pewnie jest to możliwe, ale jeśli obdarujesz wcześniej odpowiednia osobę koperta. U mnie na porodówce jest ZZO ze wskazań medycznych, ale wiem, ze jeśli zaniesie sie wcześniej kasę szefowej położnych to jest na życzenie. Praktyka okropna i cos mi sie wydaje, ze moze to nie byc jedyny szpital, w którym ma ona miejsce... Ja m.in przez to zrezygnowalam z tego szpitala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ojjj zjadła bym torcik bezowy z Sowy albo ich babeczki z owocami...Ale mi smaka narobiłaś. A tort na chrzciny też obowiązkowo z Sowy. |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Gang Iren
|
Aaaa,zapomniałam pisać. Początkowo faktycznie-jak ręką odjął,ale szybko nie udało się zasnąć,bo jak się kładłam to Eryk się obudził i zebrało mu się na gadanie. I po jakiś 20 minutach znów miałam zgagę
Super! To jak tak dalej pójdzie to zamiast kombinezonów zimowych trzeba będzie kupic wiosenne kurtki dla maluchów ![]() U mnie dziś 9 st,ale leje i wieje,więc nie fajnie. Cytat:
Pierwsze słyszę. I ja jako niemowlę byłam ubierana w śpiochy. Mam zdjęcie mojej mamy jak była malutka i też jest w ubrankach,a nie zamotana w pieluchy,więc jestem zdziwiona. I nie masz dużo rzeczy,powiedziałabym że takie minimum.
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wysłał kurierem to poproś go o numer przesyłki, jeżeli nie odpowiada to obdzwoń firmy kurierskie i powiedz że czekasz na przesyłkę a sprzedający nie podał numeru przesyłki, poproś żeby sprawdzili po nazwisku i adresie czy coś dla Ciebie mają, no chyba że jest napisane w aukcji jaką spedycją ma być dostarczony towar to zadzwoń do najbliższego oddziału tej spedycji w jego miejscowości to Ci powiedzą czy paczka została nadana....ja tak kiedyś kombinowałam
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do słodkości z Sowy, to tez jestem fanka na moim weselu był od nich tort wiec na chrzcinach (o ile bedą) tez bedzie obowiązkowo![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1408 | ||||
|
Zadomowienie
|
Agoola, zapomniałam wczoraj już napisać, ale pomyślałam sobie, że w Twojej sytuacji to ja bym się chyba specjalnie tarała te podkłady a otem pampersy na sam wierzch dawać i to bez żadnych pakowań! no jak tak można!
nie znoszę wścibstwa, a na to już zupełnie brak słów! Cytat:
Cytat:
![]() za umowę i za opuchliznęja mam wrażenie, że mi się dzieciak już pcha, a termin z usg mam taki jak Ty... Cytat:
od mamy ciągle słyszę, że dostanę i żeby nie kupować (zresztą o tych pieluchach też już mi gadała-chyba chodzi żeby zrobić z nich taki rożek jakby) a ja się tylko denerwuję, że moje dziecko będzie leżało gołe albo zasikane i czekało na prezenty a tak swoją drogą co myślicie o czymś takim: http://www.aptekagemini.pl/jelp-odpl...owy-250ml.html ja mam bardzo duże zdolności plamienia, myślicie że się przyda, czy to tylko wyciąganie kasy? i jeszcze mam pytanie o osłonki na piersi (te silikonowe) skąd wiecie, jaki wziąć rozmiar? one na pewno są potrzebne? bo może teraz olać temat i gdyby co mąż poleci gdzieś kupić?
|
|
#1409 | |
|
Gang Iren
|
Albo z klejem
![]() Ja uzywałam podkładów z klejem i skrzydełkami. Takich: http://www.mothercare.ru/media/catal...back.N6779.jpg Cytat:
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-12-30 o 12:25 |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczór filmowy przy pizzy . U mnie jeszcze dochodzi do tego picolo a jak w końcu noc sylwestrowa będzie ale czuję , że zaraz po północy pójdę spać . A jeszcze mamy zimne ognie więc sobie podpalimy o północy ![]() Dziewczyny a ja się jeszcze zastanawiam nad snem noworodka na początku może przez pierwszy tydzień chcę żeby mały spał w wózku i raczej małego układać do snu na boczku prawda ? I później w łóżeczku też na boczku jeśli będzie mu się ulewać i w rożku kłaść na początku spać czy bez ? Przykrywać tylko cieplejszym kocykiem ? U nas temperatura przez noc spada do 19 stopni ale na noc też będziemy raczej palić to będzie troche wyższa . |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

sent from iphone

Nie rozumiem w jakim celu ona tam grzebała??? Załóżcie ten zamek koniecznie, albo najlepiej dwa.

jakbylam nizej w ciaży potrafiłam o 3 jechać na zakupy do tesco
napisałam "zapraszamy, jak tylko mały zadomowi się w domu, a ja będę już potrafiła siedzieć na dupie, jesteś kobietą, więc chyba rozumiesz