Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 10:47   #1381
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Niezła wyprawka:

Ciekawe kto im to wszystko prasuje...
Pewnie producent Jelpa
Stary 2013-12-30, 10:49   #1382
senira666
Zakorzenienie

schowałam poprane kaftaniki/bluzeczki/sweterki i w sumie na rozmiar 56 mam tego 42 sztuki
Stary 2013-12-30, 10:52   #1383
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Dzięki za link, przyda się, ale jak można nazwać stronę kulinarną, Kuchnia Broni?
Też się nad tym zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzenia

w Pepco są różnej jakości rzeczy, trafi się i chiński bubel i tanie wytrzymałe rzeczy Ubranka dziecięce, ubrania dla dorosłych, akcesoria dla dzieci i do domu/kuchni. Akurat jeśli chodzi o stanik bezszwowy to mam porównanie do swojego wcześniejszego, który kosztował 6 razy tyle, a w dotyku jest o wiele gorszy. Pierwsze pranie wytrzymał, zobaczymy jak będzie dalej
Ja mam bezszwowy stanik z Pepco już jakieś 3 lata, wiele prań i treningów przeszedł i mogę zaświadczyć, że jest ok

A z Pepco najbardziej podobają mi się kubki
Stary 2013-12-30, 10:56   #1384
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja dziś leżakuje
Isia no nie fajnie że jeszcze Ci nie przeszło
A boli Cię żołądek czy masz bóle całego brzuszka?
Bierzesz no spę i magnez?
Kurczę coś długo Cię boli
Stary 2013-12-30, 10:59   #1385
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zapodam sobie tą sodę dziś. Jutro zdam relację

A teraz już uciekam myć się i mam nadzieję spać.
I jak tam noc z sodą ?

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
W takim razie życzę Ci Migotko, tych potoków wód na nogach 02.01.2014r. Potem mariee dojedzie ze swoimi wodami na czas, a ja Was zaszczycę obecnością jak już się małżon przebije przez korki I sobie w trójeczkę poświętujemy)

Tudzież Piccolo))

Gratulacje: roza::r oza::ro za:

Pilotka!!Tobie też...żeby Cie ten uj nie strzelał:P

A u nas wesoło...tzn. ironiczno-sarkastycznie...Mąż przyłąpał dziś swoją szanowną mamusię, jak grzebie nam w śmieciach!!!A rano wykrakałam, bo się zastanawiałam jak długo po porodzie będę krwawić (czy całe 6 tyg???!!!), bo wstyd mi, żeby tych śmieci nikt zwłaszcza teściowa nie widział....na co on mi rano obiecał, że zawiązuje worki i kupimy takie nieprzezroczyste, żeby nie widziała podkladów, wiecie: brzydal:!!! Po 2 godzinach przyłapał mamę jak wygrzebała stare kapcie męza z naszego zawiązanego wczesniej worka! Kurde..Pełna kontrola...
Jak pytała Roane: wyprowadzić się nie mamy możliwości tu i teraz, rysuje nam się szansa za jakieś 3-4 miesiące, ale kosztem dużego kredytu którego się boję w chwili obecnej(decyduję się na rok macierzyńskiego),,,ale coraz bardziej biorę pod uwagę taką ewentualność...nie daję rady dłużej...teściowa szuka nam po rzeczach, buszuje po naszym piętrze jak nas nie ma, krytykuje cały czas, teraz jeszcze to....
I nawet nie spyta jak się czuję...
Współczuje i łącze się w bólu... Mam to samo a na dodatek nawet jej uwagi nie mogę zwrócić bo wszystko tłumaczy chorobą (mi nie dośc żę grzebie to na dodatek kradnie)
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:00   #1386
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Ale,że popierdywanie w auchan i makro?
Ja w sklepie dałam radę bez pierdów. Dobrze,bo dużo ludzi było
zlituj się

Cytat:
(...) bo dziś mam urodziny Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe
Sto lat, kochana i oczywiście szybkiego i lekkiego porodu

Milka_Pilka, tak właśnie kojarzyłam, że któraś dziewczyna już zamawiała tę czarną koszulę z bon prixu i zwracała ze względu na rozmiar, tylko nie pamiętałam kto dokładnie Faktycznie ta rozmiarówka jest duża.

Agoola, aż nie chce się wierzyć w wybryki Twojej teściowej Nie rozumiem w jakim celu ona tam grzebała??? Załóżcie ten zamek koniecznie, albo najlepiej dwa.

Soda pomogła na nocną zgagę , ale smak jak dla mnie

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-12-30 o 11:04
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:05   #1387
Muminek1991
Rozeznanie

Kotek mamrotek - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu, oraz zdrowego dzieciaczka

Witam się i ja po złej nocy. Znowu nie mogłam usnąć do prawie 3, pomimo ,że wczoraj nie spałam do późna i nie spałam w dzień. Ja już też nie wiem czemu spać nie mogę , i zgaga do tego mnie paliła, a i jeszcze takie uczucie ściśniętego żołądka promieniujące do pleców, ma może tak któraś z was?.
TŻ już w pracy ja po śniadanku, idę zaraz do piekarni po chlebek i trochę się dotlenić. Potem rozmowa z mamą na skypie, prasowanie ostatnich rzeczy i mam nadzieję uda mi się porobić zdjęcia pokoiku
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:10   #1388
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

kotek-mamrotek, wszystkiego najlepszego

Znowu dzisiaj spanie prawie do południa. A jutro muszę wstać o 7 bo mam rano wizytę u lekarza i naprawdę nie mam pojęcia jak ja dam radę
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:10   #1389
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A to tak na poprawę humoru....
http://kobieta.wp.pl/gid,16290429,im...iazdjecie.html
My to jednak laski jesteśmy...co tam te 15 kg więcej
Stary 2013-12-30, 11:11   #1390
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Gratuluję kolejnych dzieciaczków na wątku

Wczoraj byłam podpisać umowę w pracy i przedłużyli mi na rok
Bardzo bałam się spotkania w pracy ale dziewczyny strasznie się ucieszyły jak mnie zobaczyły .

Opuchlizna z nóg zginęła , woda zaczęła znów ze mnie schodzić i czuję się świetnie chociaż liczę ,że po nowym roku mały zacznie na świat już się wypychać i nie będę czekać do tego 18 stycznia bo już nie możemy się doczekać
Ale mamy piekną zimę słoneczko za oknem świeci
Stary 2013-12-30, 11:15   #1391
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam
Gratuluję kolejnych dzieciaczków na wątku

Bardzo bałam się spotkania w pracy ale dziewczyny strasznie się ucieszyły jak mnie zobaczyły .

Opuchlizna z nóg zginęła , woda zaczęła znów ze mnie schodzić i czuję się świetnie chociaż liczę ,że po nowym roku mały zacznie na świat już się wypychać i nie będę czekać do tego 18 stycznia bo już nie możemy się doczekać
To super że Ci przedłużyli umowę
U mnie brak słońca....szaro...buro i ponuro
Stary 2013-12-30, 11:29   #1392
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Lolita przesłałabym Ci trochę słońca u mnie jest 12 stopni
Muszę w końcu zebrać się za ogarnianie i prasowanie małego rzeczy . Zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni . Ale wszystkie kosmetyki i inne pierdoły stoją w pudłach na przewijaku. Jeszcze wszystko czeka do prasowania . I muszę przemyśleć spakowanie torby do szpitala . Narazie wszytsko wrzuciłam do torby ale nie mieści mi się . Więc musze przemyśleć kilka spraw ale wyciągne chyba pampersy , chusteczki i paczkę podkładów porodowych i wszystko wejdzie a to wezmę w reklamówkę bo chyba nie ma sensu brać większej torby ?
Stary 2013-12-30, 11:29   #1393
senira666
Zakorzenienie

zaczynam się wkurzać ... próbowałam się dodzwonić do tego sprzedawcy z allegro ale głucho... telefon nie odpowiada, na maile brak odzewu .... robię się przez to zła.
Stary 2013-12-30, 11:33   #1394
AgatkaL
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o materac, to brałam pod uwagę kokos-gryka, ale teraz już się na niego nie zdecyduję, a to dlatego, że dostałam od teściowej rożek z usztywnieniem kokosowym. Co prawda ten rożek już ze 3 lata przeleżał na strychu, bo był używany przez męża chrześnicę, ale ta wkładka kokosowa okropnie śmierdzi. Możliwe, że był zalany czy coś i to wszystko zaczęło pleśnieć czy jak...nawet nie chcę myśleć, że są tam jakieś robale...bleee.

Pozdrawiam znad bloku czekoladowego...mąż mnie ostatnio namówił, żeby zrobić i tak to sobie dogadzamy

Pepco mam pod blokiem i widziałam te staniki bezszwowe...skoro tak zachwalacie, to chyba pójdę go zakupić.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:38   #1395
selena85
Wtajemniczenie

Co robi dziecko i jak rozweselić maluszka gdy jest jeszcze w brzuszku:
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...w-brzuchu.aspx

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
zaczynam się wkurzać ... próbowałam się dodzwonić do tego sprzedawcy z allegro ale głucho... telefon nie odpowiada, na maile brak odzewu .... robię się przez to zła.
A jak długo to już trwa?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
pewnie producent jelpa
:d
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:40   #1396
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
A jak długo to już trwa?
dostałam 23.12 maila że 24.12 wysyła towar i od tamtej pory cisza.
Stary 2013-12-30, 11:43   #1397
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Na bezsennosc cierpie przez wiekszą część ciąży...z reguły budze sie między 2,30 a 3,30 jakbylam nizej w ciaży potrafiłam o 3 jechać na zakupy do tesco teraz TŻ juz mi nie pozwala na nocne wypady
dobra jesteś

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Ja dziś znowu mam odwiedziny. Nie wiem, który to już dzień pod rząd. Bardzo lubię swoich znajomych i rodzinę, ale tak jak niektóre z Was pisały, potrzebuję teraz pobyć sama, wyciszyć się, posapać sobie, popuszczać swobodnie bąki i takie tam... Na gości od jakiegoś czasu nie mam ochoty. Boję się, że jak pojawi się mały, będę miała non stop tabuny ludzi w domu. No a jeśli tak, to raczej przestanę być miła (choć z natury jestem) i będę spławiać jak leci.
Co do Sylwestra, planujemy z mężem spędzić go we dwoje (nasze niespełnione marzenie od kilku lat) przy dobrej kolacji i serialu, który obecnie pociskamy. Oczywiście stroje obowiązujące to piżamy będą .
mam to samo, zwłaszcza, ze odzywają sie do mnie jakies kuzynki TZa, których nikgdy nie widziałam na oczy, a te jak gdyby nigdy nic "siema, no jak tam mały misiek? muszę tam do Was wpasć jak się urodzi" napisałam "zapraszamy, jak tylko mały zadomowi się w domu, a ja będę już potrafiła siedzieć na dupie, jesteś kobietą, więc chyba rozumiesz
Jakież było moje zdziwienie, kiedy powiedziała, że nie rozumie Napisałam, że w swoim czasie każdy zdąży małego wymacać i zobaczyć, ale nie wszyscy na raz. I że samopoczucie matki chyba teżtrzeba wziąć pod uwagę i zapewne zrozumie, kiedy sama zajdzie w ciąże. Ja laski nie znam, a ona się teraz wielką ciocią mianuje. Gdzie była wcześniej?...

Nie zamierzam nikogo (zwłaszcza obcego) do wizyt zachęcać, a już jeśli ktoś będzie na tyle bezczelny, żeby wpadać z niezapowiedzianą wizytą, to niestety pocałuje klamkę. Bezczelność za bezczelność.

Cytat:
rozpocznij "spór allegro" - wtedy wiadomość, którą tam wpiszesz w okienku jest monitorowana przez pracownika allegro i ma wiedzę a temat trudności ze sprzedającym. Dokładnie opisz sytuację, sprecyzuj oczekiwania. Na spory allegro sprzedawcy zazwyczaj nie pozostają obojętni, bo może im to nabruździć w ich statystykach, np jak się starają o znaczek "standard allegro".

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:48   #1398
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Jak wysłał w Wigilie to miało prawo nie dojść jeszcze. Ja bym poczekała.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:54   #1399
katarzyniak
Rozeznanie

Agoola - współczuje przykrej sytuacji ... A Twój tż jak zereagował przy swojej mamie na taką sytuację? Powinien się jej zapytać czego szuka, albo czy czegoś potrzebuje to jej da
U mnie z mamą z resztą podobnie - jak ma tylko okazje i tż nie ma (bo tz juz jest wyczulonny na takie akcje) to otwiera lodówke itp. Normalką jest jak codziennie pada pytanie: co było na obiad. I nieraz nie wiem co odpowiedziec,bo jak odpowiem ze bardzo dobry obiad to będzie ze wszystko przejadamy, a jak np.naleśniki to że głodujemy ... Śmieszne,ale naprawde czasem mam dość.

KotekMamrotek- sto lat! wszystkiego co najlepsze !

U nas wszystko ma się na końcówce przygotowań - suszy sie ostatnie pranie. Szafki posprzątane, ciuszki małe juz wyprasowane i poskładane w szafie, kocyki, tetry itp. Zostaly jeszcze do wyprasowania jeden rożek, kocyk i jakies drobiazgi.

W ogóle mam do Was pytanie, a w szczególności do obecnych mamuś - otóż moja mama twierdzi, ze małe dziecko niemowlak nie powinno ubierać sie w zadne ubranka, tylko powinno ubierać je w same pieluchy tetrowe (nie wiem jaką metodą miałoby te dziecko być zawienięte w te pieluchy)...twierdzi,ze tak małe dziecko nie mozna ubrac w body, śpiochy i kaftaniki, no bo przeciez jak..kmhmmmm... No i dostałam juz rade zeby kompletnie nic juz dziecku nie kupować z ubrań - dodam ze mam w rozmiarze 56- ilosc:5 body krotkie, 5 body dlugie, 5 pajacow, 5 spiochow z kaftanikami i tak samo w rozmiarze 62.... Wątpie zeby to byla ilość przesadna.....
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-12-30 o 12:22
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:01   #1400
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcialam sie pochwalic, ze w koncu po kilku tygodniach znow zobaczylam wlasna wagine ogolilam sie i w koncu nie wyglada jakby robil to pijany rzeznik
Nie masz pojecia jak Ci zazdroszcze! Nigdy bym nie sadzila, ze tak sie stesknie za jej widokiem!!!

Sheperdess- Gratulacje!!!!!

Agoola- ja na Twoim miejscu bardzo powaznie myslalabym nad wyprowadzka, bo to sie nie zmieni. Moja Mama przechodzila dokladnie to samo ze swoja tesciowa. Babcia grzebala nam po smieciach, szafkach, kradla, a jak zlapalo sie ja na goracym uczynku to i tak sie wypierala....Rodzice wyrzucaja sobie, ze tak pozno zdecydowali sie na wyprowadzke...

Dziekuje za porady w sprawie grzyba. Dzisiaj czegos poszukamy...
Ja mam glupie pytanie, czy podklady poporodowe to to samo co podpaski?Mi sie wydawalo, ze nie, a jak zapytalam o nie w aptece, do dostalam cos co wyglada na dluga podpaske
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:09   #1401
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Ja mam glupie pytanie, czy podklady poporodowe to to samo co podpaski?Mi sie wydawalo, ze nie, a jak zapytalam o nie w aptece, do dostalam cos co wyglada na dluga podpaske
To taka wielgaśna podpaska bez kleju
Stary 2013-12-30, 12:10   #1402
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Położna dziś była u nas. Mój Marcelinio waży już 4 kg żarłok jest straszny z niego

Ale jestem dumna z Niego
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:11   #1403
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja tez dziś leżakuje i leniuchuje, bo jak pisałam mój jedyny cel na najbliższe dwa dni to - nie urodzić i dotrwać do Nowego Roku przed chwila napiłam sie kawy i zagryzlam tortem pralinowym z Sowy (wczoraj mama przyniosła)

W Sylwestra planujemy z mężem wieczór filmowy we dwoje przy pizzy (chce zjeść ostatni raz przed porodem, po bedzie pewnie dluga przerwa). Co prawda mamy dwa zaproszenia na spokojne, domowe imprezy, ale jakoś nie mam ochoty.

Lidka, jak piszesz o ZZO u siebie w szpitalu to mam takie wrażenie, ze pewnie jest to możliwe, ale jeśli obdarujesz wcześniej odpowiednia osobę koperta. U mnie na porodówce jest ZZO ze wskazań medycznych, ale wiem, ze jeśli zaniesie sie wcześniej kasę szefowej położnych to jest na życzenie. Praktyka okropna i cos mi sie wydaje, ze moze to nie byc jedyny szpital, w którym ma ona miejsce... Ja m.in przez to zrezygnowalam z tego szpitala.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:16   #1404
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja tez dziś leżakuje i leniuchuje, bo jak pisałam mój jedyny cel na najbliższe dwa dni to - nie urodzić i dotrwać do Nowego Roku przed chwila napiłam sie kawy i zagryzlam tortem pralinowym z Sowy (wczoraj mama przyniosła)

W Sylwestra planujemy z mężem wieczór filmowy we dwoje przy pizzy (chce zjeść ostatni raz przed porodem, po bedzie pewnie dluga przerwa). Co prawda mamy dwa zaproszenia na spokojne, domowe imprezy, ale jakoś nie mam ochoty.

Lidka, jak piszesz o ZZO u siebie w szpitalu to mam takie wrażenie, ze pewnie jest to możliwe, ale jeśli obdarujesz wcześniej odpowiednia osobę koperta. U mnie na porodówce jest ZZO ze wskazań medycznych, ale wiem, ze jeśli zaniesie sie wcześniej kasę szefowej położnych to jest na życzenie. Praktyka okropna i cos mi sie wydaje, ze moze to nie byc jedyny szpital, w którym ma ona miejsce... Ja m.in przez to zrezygnowalam z tego szpitala.

No baaa z kopertą to pewnie wiele by szło załatwić
Ojjj zjadła bym torcik bezowy z Sowy albo ich babeczki z owocami...Ale mi smaka narobiłaś. A tort na chrzciny też obowiązkowo z Sowy.
Stary 2013-12-30, 12:16   #1405
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
I jak tam noc z sodą ?
Aaaa,zapomniałam pisać. Początkowo faktycznie-jak ręką odjął,ale szybko nie udało się zasnąć,bo jak się kładłam to Eryk się obudził i zebrało mu się na gadanie. I po jakiś 20 minutach znów miałam zgagę

Cytat:
Super!

Cytat:
Lolita przesłałabym Ci trochę słońca u mnie jest 12 stopni

To jak tak dalej pójdzie to zamiast kombinezonów zimowych trzeba będzie kupic wiosenne kurtki dla maluchów

U mnie dziś 9 st,ale leje i wieje,więc nie fajnie.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość

W ogóle mam do Was pytanie, a w szczególności do obecnych mamuś - otóż moja mama twierdzi, ze małe dziecko niemowlak nie powinno ubierać sie w zadne ubranka, tylko powinno ubierać je w same pieluchy tetrowe (nie wiem jaką metodą miałoby te dziecko być zawienięte w te pieluchy)...twierdzi,ze tak małe dziecko nie mozna ubrac w body, śpiochy i kaftaniki, no bo przeciez jak..kmhmmmm... No i dostałam juz rade zeby kompletnie nic juz dziecku nie kupować z ubrań - dodam ze mam w rozmiarze 56- ilosc:5 body krotkie, 5 body dlugie, 5 pajacow, 5 spiochow z kaftanikami i tak samo w rozmiarze 62.... Wątpie zeby to byla ilość przesadna.....

Pierwsze słyszę. I ja jako niemowlę byłam ubierana w śpiochy. Mam zdjęcie mojej mamy jak była malutka i też jest w ubrankach,a nie zamotana w pieluchy,więc jestem zdziwiona.
I nie masz dużo rzeczy,powiedziałabym że takie minimum.
Stary 2013-12-30, 12:19   #1406
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Cytat:
Prawnie możesz czekać do 21 dni za towarem, potem możesz założyć sprawę....tak to chyba wygląda, ale zadzwoń do rzecznika spraw konsumenta to Ci dokładnie wytłumaczy wszystko
Jak wysłał kurierem to poproś go o numer przesyłki, jeżeli nie odpowiada to obdzwoń firmy kurierskie i powiedz że czekasz na przesyłkę a sprzedający nie podał numeru przesyłki, poproś żeby sprawdzili po nazwisku i adresie czy coś dla Ciebie mają, no chyba że jest napisane w aukcji jaką spedycją ma być dostarczony towar to zadzwoń do najbliższego oddziału tej spedycji w jego miejscowości to Ci powiedzą czy paczka została nadana....ja tak kiedyś kombinowałam
Stary 2013-12-30, 12:21   #1407
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
No baaa z kopertą to pewnie wiele by szło załatwić
Ojjj zjadła bym torcik bezowy z Sowy albo ich babeczki z owocami...Ale mi smaka narobiłaś. A tort na chrzciny też obowiązkowo z Sowy.
Ja byłam zaskoczona jednak ta koperta, bo jakoś nigdy jeszcze nie miałam z tym do czynienia. W ogóle wkurza mnie to, bo co innego na legalu na szpital wpłacić, a co innego tak pod stołem. Wtedy to ani szpital nie zyskuje, a ja niecwiedzialabym właściwie czego moge wymagać.

A co do słodkości z Sowy, to tez jestem fanka na moim weselu był od nich tort wiec na chrzcinach (o ile bedą) tez bedzie obowiązkowo

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:22   #1408
ejani
Zadomowienie

Agoola, zapomniałam wczoraj już napisać, ale pomyślałam sobie, że w Twojej sytuacji to ja bym się chyba specjalnie tarała te podkłady a otem pampersy na sam wierzch dawać i to bez żadnych pakowań! no jak tak można!

nie znoszę wścibstwa, a na to już zupełnie brak słów!

Cytat:
Cytat:
Niezła wyprawka:

Ciekawe kto im to wszystko prasuje...
obstawiam, że nie prasują wcale

Cytat:
schowałam poprane kaftaniki/bluzeczki/sweterki i w sumie na rozmiar 56 mam tego 42 sztuki
42sztuki? o mamo przez Was wpadam w panikę, że mój dzieciak będzie goły leżał

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44343258]
Znowu dzisiaj spanie prawie do południa. A jutro muszę wstać o 7 bo mam rano wizytę u lekarza i naprawdę nie mam pojęcia jak ja dam radę
ja dziś chciałam zrobić sobie badania, ale nie kupiłam pojemniczka, ciekawe czy jutro robią. i nie wiem jak dam radę wytrzymać z sikaniem do jakiejś normalnej godziny, jak teraz mi się zdarza co godzinę-dwie wstawać i to z bolącym pęcherzem

Cytat:

za umowę i za opuchliznę

ja mam wrażenie, że mi się dzieciak już pcha, a termin z usg mam taki jak Ty...

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
no ja mam podobne ilości (62, bo na 56 się nie nastawiam i mam tylko kilka sztuk wszystkiego) a od mojej cioci usłyszałam, że już mam nawet za dużo
od mamy ciągle słyszę, że dostanę i żeby nie kupować (zresztą o tych pieluchach też już mi gadała-chyba chodzi żeby zrobić z nich taki rożek jakby) a ja się tylko denerwuję, że moje dziecko będzie leżało gołe albo zasikane i czekało na prezenty wiem, że coś dostanę, ale nie można na to liczyć! tłumaczę mojej mamie, że dzieci często dostają na duży zapas i już ją nawet przekonałam, ale najgorsze, że ciuszków wolę nie kupować w necie, tylko pomacać (choćby i w ciuchlandzie) a teraz częściej ląduję w budowlanych sklepach niż innych a potem muszę swoje odleżeć

a tak swoją drogą co myślicie o czymś takim:
http://www.aptekagemini.pl/jelp-odpl...owy-250ml.html
ja mam bardzo duże zdolności plamienia, myślicie że się przyda, czy to tylko wyciąganie kasy?

i jeszcze mam pytanie o osłonki na piersi (te silikonowe) skąd wiecie, jaki wziąć rozmiar? one na pewno są potrzebne? bo może teraz olać temat i gdyby co mąż poleci gdzieś kupić?
Stary 2013-12-30, 12:24   #1409
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
To taka wielgaśna podpaska bez kleju
Albo z klejem
Ja uzywałam podkładów z klejem i skrzydełkami. Takich:

http://www.mothercare.ru/media/catal...back.N6779.jpg

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Położna dziś była u nas. Mój Marcelinio waży już 4 kg żarłok jest straszny z niego
Super rośnie Marcelek

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2013-12-30 o 12:25
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:25   #1410
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

Widze , że mamy takie same plany sylwestrowe .
wieczór filmowy przy pizzy . U mnie jeszcze dochodzi do tego picolo a jak w końcu noc sylwestrowa będzie ale czuję , że zaraz po północy pójdę spać .
A jeszcze mamy zimne ognie więc sobie podpalimy o północy

Dziewczyny a ja się jeszcze zastanawiam nad snem noworodka na początku może przez pierwszy tydzień chcę żeby mały spał w wózku i raczej małego układać do snu na boczku prawda ?
I później w łóżeczku też na boczku jeśli będzie mu się ulewać i w rożku kłaść na początku spać czy bez ? Przykrywać tylko cieplejszym kocykiem ? U nas temperatura przez noc spada do 19 stopni ale na noc też będziemy raczej palić to będzie troche wyższa .

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości