Dopingowe oczko, czyli 21 czésc pogaduch przy bananie ;) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 11:48   #3691
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk
Dot.: Dopingowe oczko, czyli 21 czésc pogaduch przy bananie ;)

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Ania, super, że się wyjazd udał, ale ja się cały czas zastanawiałam, czemu Wy do Poznania na południe pojechaliście? My byśmy Wam dużo lepsze atrakcje zapewniły
A wiesz, jak w Warszawie miałam ochotę na Poznań wykręcić, zamiast na Katowice? Nawet M się śmiał, że bliżej by było.

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
Aniu my ostatnio na rynku w Krakowie syna zgubiliśmy - najmłodszego
A Marek 10 minut wcześniej jeszcze do niej mówił, żeby nie puszczała jego ręki, bo sie zgubi... Ale ona puściła go, bo się zagapiła na stragan, a on akurat coś się OLiwką zajął, bo ją miał na brzuchu w nosidle. I nagle patrzymy - nie ma dziecka. Blady strach. Wrócilismy kilka metrów, a ona już odeszła kawałek, zamiast stać. Ale wszystko dobrze się skończyło. Gdyby było widno to inaczej, ale to już po zmroku było.

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
troszkę o mnie:
mam na imię Agnieszka, na stanie posiadania - małż, 21 miesięczne dziecię-córcia (szatan wcielony z objawami buntu dwulatka) + 2 futra szczekające dużego gabarytu, zawód mało kobiecy - informatyk ze specjalizacją telekomunikacja

w tej chwili (tzn. 30 i 31 grudnia) siedzę w domku z córcią z powodu przerwy świąteczno-noworocznej w naszym żłobie - właśnie gotujemy z młodą zupkę

little_ola moje ulubione narzędzie tortur to głównie nożyczki (scrapuję trochę) i czasem szydełko, choć straszne gnioty mi ostatnio wychodzą, więc wszystko idzie do prucia.
Miło Cię poznać Widziałąm prace A co ostatnio szydełkowałaś?

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Martuś my tak latem planujemy spotkanie 5-7 dniowe

z rodzinami, a przynajmniej dziećmi, w domkach nad jeziorem

Albo druga opcja spotkania
same w Warszawie
Mi Warszawa pasuje, rzut beretem ode mnie A spotkanie z dziećmi to też fajny pomysł, tylko co na to małżowie? Trzeba by było im też jeden domek wynająć

Cytat:
idę spać,

dowiedziałam się przed chwilką, że kumplowi zmarł wczoraj synek , miał zaledwie roczek, nie wiem dokładnie co się stało
Boże, jaka tragedia... JUż taki duży człowieczek. Nie potrafię sobie ich bólu wyobrazić, ale bardzo im współczuję

Cytat:
Napisane przez asieńczyk Pokaż wiadomość

Ania - fajny wyjazd, ale z tym brakiem atrakcji to przesadzasz, Kazimierz, Nałęczów, Janowiec,Lublin, Pojezierze Chełmskie,Puławy, Radzyń i wiele mniejszych, cudnych miejscowości w których mogłabym godzinami przesiadywać - cudnie jest w Twoich stronach. Od czasu, kiedy zamieszkaliśmy na wschodzie - Lubelszczyzna to ulubione miejsce naszych wypadów i Bieszczady
Bałtów - moim zdaniem nie masz czego żałować.
Dziewczyny - poradźcie - drukarka minie widzi jednego tuszu - co zrobić? Oczywiście zamienniki mam- cały czas na nich chodziła, a teraz się zbiesiła
U mnie drukarka nie widziała jednego kartridża, jak sie zalała ta złota taśma pod spodem...

Mówisz atrakcje?
Hmmm...Radzyń mam koło siebie i oprócz pałacu raczej nie widzę tam nic ciekawego. Zwłaszcza, że byłam tam tysiąc razy chyba. Puławy i Kazimierz - ile razy można tam jeździć? W Lublinie studiowałam i szczerze nie cierpię tego miasta.
Wiem, że jak człowiek chce, to mu wszędzie fajnie, ale sama przyznajesz, że nie możesz sie odnaleźć tam, gdzie teraz mieszkasz. Ja stron, gdzie mieszkam, też nie lubię i nie są one dla mnie żadna atrakcją.
Uwielbiam góry, zwłaszcza Stołowe, lubię morze, Mazury, i żałuję, że tak rzadko mogę tam jeździć.
Od zawsze fascynował mnie Kraków, jest po prostu jedyny w swoim rodzaju, tam chciałabym mieszkać.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Agnes a skąd jesteś? Jakie strony świata?

Aga no to teraz mogę gratulować? Bo po miesiącu trzymania języka za zębami i przygryzania go - juz mnie boli
Agusia współczuję siniaczków Nie myślałaś o pracy kaskadera?
Danusiu super, że w końcu zdecydowałaś się jechać do dziewczyn, na pewno dobrze Ci wyjazd zrobił, a jak widzisz, meni sobie poradzili. Lepiej, gorzej, ale poradzili. A Ty teraz w każdej smutniejszej chwili będziesz sobie przypominać Wasze poznańskie wariacje i będzie Ci lżej
Aż żałuję, że mnie nie było.
Beatko, fajna fryzurka, choć bardzo odważna Ale z uśmiechem było by jeszcze ładniej. A tatuaż mymłonowy sobie zrobisz? Taki jak na zdjęciu?
Basiu fajnie Ci kuleczka yszła, ja jeszcze nie próbowałam, jakoś na razie mnie do koralików średnio ciągnie, nawet jak Wasze cuda oglądam. Duzo przy kulce roboty?

I nie wiem, co jeszcze miałam napisać...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

idę do klubu fotki obejrzeć
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 12:10   #3692
little_ola
Zakorzenienie

przypominam wszystkim, ze trwajá zapisy na nowá wymianké!!!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post44313058
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 12:32   #3693
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Witaj Agnieszko Jak samemu się patrzy na swoje prace to zazwyczaj widzi się tylko jakieś niedociągnięcia, więc pokazuj nam a my będziemy oceniać obiektywnie

Kasia, a próbowałaś szukać obrazka lepszej jakości za pomocą googlowego wyszukiwania obrazem? Tym sposobem, którego nas Malinka uczyła? Ja to akurat zawsze dziergam z komputera (tak jak gotuję z internetu ) i raczej nie mam problemu z odczytaniem schematu, nawet jak sobie powiększam.

Najgorzej jak mi sie spodoba a nie wiadomo skąd bo czasem nie pisze albo po rosyjsku czy cos czarna magia

No nic zobaczę. Spróbuje tego sposobu dzięki
Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Kasiu ja najczésciej wzory sciágam z Ravelry, albo stád, gdy dziewczyny sié dzielá

No własnie jesli chodzi o ciuszki to tam jest dużo a np i serwery obrusy juz nie widze no nic bede szukać dalej
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 12:39   #3694
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
No własnie jesli chodzi o ciuszki to tam jest dużo a np i serwery obrusy juz nie widze no nic bede szukać dalej
obrusy na szydelko, wzór ze zdjéciem, za darmo:
http://www.ravelry.com/patterns/sear...&craft=crochet

wiem, ze wybór nie jest przeogromny...
Stary 2013-12-30, 12:46   #3695
SlonecznikB
Zakorzenienie

Asiu szukam, szukam i nie mam, myślę, że w starym kompie to miałam, wieczorkiem spróbuję go otworzyć, ale może któraś dziewczyna ma gdzieś bliżej zapisane.

Witaj Agnieszko
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 13:35   #3696
cocci
Zakorzenienie

Basia a który sklep? Bo nie kojarze...

Coś jeszcze mialam...

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 14:13   #3697
little_ola
Zakorzenienie

zagládam do was,
nikt nic nie pisze, to dziergam dalej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 14:25   #3698
aga__tka
Zakorzenienie

Byłam u lekarza, dostalam kolejne połtora tygodnia zwolnienia, krople do uszu i jakies cos do lykania, ma niby pomoc pozbyc sie kataru, krople odradzala brac...
w piatek mam przyjsc z Ola jesli jej nie minie katar - polecila dla niej jakis syropek (dzieciakow nie bralam do lekarza, bo w pn zawsze duzo ludzi a my bakterii w domu mamy juz dosc )

Cytat:
idę spać,

dowiedziałam się przed chwilką, że kumplowi zmarł wczoraj synek , miał zaledwie roczek, nie wiem dokładnie co się stało
straszliwa tragedia mojemu znajomemu tez niedawno zmarlo male dziecko, ale z nim nie rozmawialam, tylko z jego szefem i nie wiedzial ile mialo... kolege mijalam na korytarzu, ale nie wiedzialam co powiedziec wiec nie mowilam nic, skoro sam nic nie mowil...

Cytat:
Napisane przez asieńczyk Pokaż wiadomość
Doczytałam, doglądałam - super fotki i z pokazu i z Poznania.
Co będę robiła na sylwestra- wyła,jak wiadomo wszystkie plany wzięły w łeb
A teraz dobrej nocy życzę.
mozesz przyjechac do mnie jesli nie boisz sie bakterii

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Nasz wyjazd oparł się najpierw o Bielsko - Białą, gdzie spędziliśmy dzień u mojej cioci, potem wieczorkiem dotarli znajomi - jednak pozazdrościli nam wyjazdu i przydralowali za nami A jeszcze rano dzwonili, bo nie wierzyli, że my naprawdę pojechaliśmy.
Wieczorkiem spotkaliśmy się z nimi, a rano już wyjechaliśmy. Najpierw pojechaliśmy na Szyndzielnię - góra w Bielsku, na którą wjechaliśmy kolejką linową (ja już chyba 4 raz, bo często bywałam u ciotek kiedyś ). Potem pojechaliśmy do Ustronia, gdzie pokazaliśmy znajomym świetną knajpę Koliba pod Czarcim Kopytem - z zewnątrz wejście jak do obory, a środek dech zapiera http://www.czarciekopyto.pl/
My tam byliśmy drugi raz, polecam Tylko drogo jak cholera.
Blisko knajpy byliśmy w małym centrum rekreacji, gdzie chłopcy z dziećmi zjeżdżali m.in. na torze saneczkowym.
Potem była Wisła, bo znajomi chcieli tam być, my juz kiedyś byliśmy z kilkunastomiesięczną Natalką.

Na koniec Kraków i tam zonk... Dojechaliśmy o 17-ej i pocałowaliśmy kraty Wawelu Już było zamknięte i nici ze zwiedzania. A mój M nigdy nie był i bardzo chciał zobaczyć. Ale już mamy plan, że niedługo wybierzemy się tylko do Krakowa.
Poszliśmy tylko postraszyć smoka wawelskiego, a potem na Stary Rynek. Tam mogliśmy podejrzeć przygotowania do Sylwka, stoi już wielka scena - robi wrażenie.
Na chwilę w tłumie zgubiła nam się Natalka, zorientowaliśmy się po kilku sekundach, a ta sierotka zamiast stać w miejscu to nas szukała i beczała. Co prawda trwało to może minutę, ale wystraszyliśmy się nie na żarty.

Ogólnie wyjazd super, odpoczęliśmy sobie, Oliwka w miarę grzeczna była, choć czasem złościła się w samochodzie.
Zdjęcia, jak tylko dostanę, bo robiła córka znajomych. Ja w tel mam może ze dwa jakieś.
swietny wypad te karczmę znam za czasow panienskich tam bylam ze 2 razy... (moja Ciocia ma mieszkanie w Ustroniu) teraz moj nie chce tam jezdzic, bo to bardzo daleko jak dla nas, sam nie chce prowadzic cala droge, ja tez nie bardzo chce prowadzic, a do tego doszly dzieci, ktore nie chca wysiedziec taka dluga droge milo by bylo jechac w nocy, ale przy naszym zamilowaniu do jazdy to nie bardzo - my musielibysmy jechac w dzien

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ale pospałam.
Aż musiałam facetowi otworzyć w piżamie, bo liczniki spisywał.
Tylko mi szkoda, że już nie w poznaniu.
Cieszę się, że się skusiłam.
Miałam świetną zabawę i oderwanie od codzienności.

Iwonka, Kubuś z winogron.

Aga, szkoda, że nie dałaś rady dojechać.
Miałyśmy nadzieje z Tobą się spotkać.
No i Gratulacje.
Życzę zdrówka.
dzieki
a zdrowko bardzo by sie przydalo, bo juz mam serdecznie dosc
chcemy kupic nebulizator, pamietam ze robilas sobie jakies inhalacje... czy zwykly inhalator jest duzo gorszy, czy jedno i drugie to prawie to samo?

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
troszkę o mnie:
mam na imię Agnieszka, na stanie posiadania - małż, 21 miesięczne dziecię-córcia (szatan wcielony z objawami buntu dwulatka) + 2 futra szczekające dużego gabarytu, zawód mało kobiecy - informatyk ze specjalizacją telekomunikacja

w tej chwili (tzn. 30 i 31 grudnia) siedzę w domku z córcią z powodu przerwy świąteczno-noworocznej w naszym żłobie - właśnie gotujemy z młodą zupkę

little_ola moje ulubione narzędzie tortur to głównie nożyczki (scrapuję trochę) i czasem szydełko, choć straszne gnioty mi ostatnio wychodzą, więc wszystko idzie do prucia.
super tez mam corcie z objawami buntu (trwa u niej juz od dawna i widzac jej charakterek podejrzewam ze potrwa az sie nie wyprowadzi jak dorosnie ) - moja za niecale 2 tygodnie skonczy 2 lata

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

a moj polecial wlasnie do lekarza, on ma jakas prywatna opieke w pracy wykupiona, chcial sie wczoraj zapisac i najblizszy termin na 8.01... no to jak sie zapytali czy jest zadowolony to im napisal co sadzi o mozliwosci pojscia do lekarza pierwszego kontaktu za tydzien (w zeszlym roku bylo to samo) i ze od prywatnej opieki medycznej oczekuje tego, ze bedzie mial lepiej niz na NFZ a nie duzo gorzej, bo do swojego rodzinnego moze isc normalnie dzis, bo przyjmuje no to zadzwonili i go umowili tez na dzis - zobaczymy co to bedzie za lekarz - u nas musialby isc do takiej mlodej, skoro chcial po 15, bo taka ma dyzur po poludniu - ona fajna jest w sumie, ale widac ze jeszcze srednio doswiadczona
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 14:33   #3699
martikaj
Zakorzenienie

Wysprzątałam mieszkanko i siadam do robótek. Jutro teściowa przyjeżdża do nas na Sylwka i idziemy do znajomych.Fajnie, bo w tym samym bloku mieszkamy co oni, więc w kapciach można iść

Aguś, a próbowałaś robić napary? Świetna sprawa na pozbycie się kataru a przede wszystkim pięknie wszystko z zatok schodzi. Ulga niesamowita. Ja zawsze tak robię i mam spokój na kilka godzin, potem powtarzam i tak czasem 3 razy dziennie jak mnie męczy, od razu lepiej.
Polecam, spróbuj
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 14:39   #3700
rardan
Zakorzenienie

Ogarnęłam mieszkanie i mi się przypomniało o wizycie u lekarza.
No i tam sobie poczekałam. Omal nie zasnęłam.
Teraz kończę obiad.
A później wezmę się za chustę.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 14:44   #3701
matematyczka
Rozeznanie

Aguś życze zdrowia bardzo dużo oraz gratulacje ode mnie

Witaj agnes zerknęłam na bloga Twojego, śliczne rzeczy tworzysz z papieru. I mniej krytyki czasami dopiero jak pracę ukończysz, ukrochmalisz, odpowiednio napniesz czy wypierzesz to nabiera wtedy kształtu i swojego uroku

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Agatka słałam Ci priv
matematyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 14:57   #3702
rardan
Zakorzenienie

Witaj Agnes, śliczne rzeczy tworzysz.
Stary 2013-12-30, 14:58   #3703
babydelfi
Zakorzenienie

Jestem i pracuję pilnie jak mrówka

po weekendowym spotkaniu jestem pełna energii i werwy do pracy

Witaj Agnieszko

Aniu super że wyjazd udany, ale następnym razem kierunek na nasze spotkanie proszę obrać
a na spotkanie z dziećmi jak najbardziej można zabrać również mężów, przynajmniej będą robić za opiekunki
a poza tym jak się zbiorą w kupę, to jakiś wspólny temat chyba znajdą dla siebie , chociażby utyskiwanie na nas

Idę dalej popracować, nie będę czasu przed kompem marnować
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 14:59   #3704
rardan
Zakorzenienie

Aga, nie wiem jaki masz ten inhalator.
Wydaje mi się, że to to samo.
Stary 2013-12-30, 15:02   #3705
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
obrusy na szydelko, wzór ze zdjéciem, za darmo:
http://www.ravelry.com/patterns/sear...&craft=crochet

wiem, ze wybór nie jest przeogromny...
dziekuje
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 15:02   #3706
rardan
Zakorzenienie

Kasiu, ty i na spotkaniu pracowałaś jak mróweczka.
A ja mam dylemat, czy się położyć czy zrobić kawę.
Stary 2013-12-30, 15:07   #3707
babydelfi
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=FtWW...5C2E9465485BD6

spójrzcie na 1:55 filmiku
Stary 2013-12-30, 15:09   #3708
agnes99
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, aż się zarumieniłam

Ania jestem z Warszawy, ale mam ogólną słabość do podlasia, gdzie spędzamy każde wakacje. Niby to monotematyczne, ale tylko tam udaje się nam pozytywnie ładować akumulatory. Co do szydełkowania to głównie chusty albo jakieś szale, ale raczej bez wymyślnych wzorów.

Aga_tka ja u swojej córy też podejżewam przejście tego stanu jak dorośnie (my z mężem też charakterni jesteśmy)
Stary 2013-12-30, 15:15   #3709
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
nasza Kasia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 15:24   #3710
rardan
Zakorzenienie

Kasiu, jesteś sławna.
Stary 2013-12-30, 15:30   #3711
babydelfi
Zakorzenienie

Danusiu do sławy to mi dużo brakuje

ale za to zaistniałam na youtubie

ale mam dziś głupawkę jakąś
Stary 2013-12-30, 15:33   #3712
rardan
Zakorzenienie

Idę robić kawę i trzeba się brać za 2 część chusty.
Stary 2013-12-30, 15:38   #3713
cocci
Zakorzenienie

Danusiu widziałaś, co Ci pisałam?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 16:00   #3714
gagatu
Zakorzenienie

Kasia, pięknie się prezentowałaś na kiermaszu

A ja się coś obijam dziś, zrobiłam czapkę, tzn. podstawę czapki i zajęło mi to kilka godzin, nie tak jak Kasi pół godziny między pizzą a wyjściem do kościoła
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 16:21   #3715
kalina1984
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki, jestem żyję, ale padam na ryjek

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 16:21   #3716
rardan
Zakorzenienie

Doliczcie mnie do tej nowej chusty, może siostrzenicy zrobię na 18 urodziny.
Stary 2013-12-30, 16:28   #3717
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, jestem żyję, ale padam na ryjek
to nic nowego Basiu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 16:30   #3718
SlonecznikB
Zakorzenienie

Iwonka chodzi mi o nazwę sklepu z koralikami z Szczecinie
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 16:32   #3719
kalina1984
Zakorzenienie

No niestety, jutro też do pracy idę, jak narazie w planach jest, że do 14 pracujemy, ale może uda się szefa przerobić

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 16:38   #3720
rardan
Zakorzenienie

Iwonka, widziałam.
Jak zakańczałaś tą Hanslowe I część.
..............
Zapomniałam napisać, że mojego pokarało i @ przyszła.
To mi powiedział, że jak @ to mogłam dłużej zostać.

Edytowane przez rardan
Czas edycji: 2013-12-30 o 16:51
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości