Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 13:49   #2431
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dzien dobry ja tylko na momencik, wczoraj pozno wrocilismy i dzis troszke z synkiem pospalam

Koncze dzis 18ty tydzien i znowu sie martwie, od wczoraj nie czuje ani jedno ruchu, myslicie ze to za wczesnie na takie regularne ruchy?
Stary 2013-12-30, 13:54   #2432
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Znajoma Hashi podsunęłam mi artykuł dot. żelaza w diecie

http://www.edziecko.pl/edziecko/1,95...zlej_mamy.html

może przyda się

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry ja tylko na momencik, wczoraj pozno wrocilismy i dzis troszke z synkiem pospalam

Koncze dzis 18ty tydzien i znowu sie martwie, od wczoraj nie czuje ani jedno ruchu, myslicie ze to za wczesnie na takie regularne ruchy?
Princi mnie sie zdaje, że parę dni temu coś poczułam, i od tego czasu spokój, a było to przed świetami, więc tydzień będzie

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

jesli chodzi o odpieluchowanie to musze pochwlic mojego synka, ze od ponad 2 tyg nie spi w pampersie jestem strasznie z niego dumna, mysle, ze jak na 2 latka to bardzo szybko
super, faktycznie szybko
od mojej siostry skończyła 2 latka i jeszcze rąbie w pampy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 13:57   #2433
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja dziś rano zrobiłam sobie badanie na posiew moczu. W zwykłym wychodzi mi tylko, źe mam liczne bakterie, a w posiewie pokaże jakie. Skoro żurawit, żurawina do picia i dużo wody mineralnej nie pomaga, więc zrobiłam posiew wyniki odbiorę jutro albo w pt, więc jak co dam znać co tam jest badane
Do posiewu trzeba kupić inny pojemniczek- taki specjalny, koszt okolo 8 zł.
Aha,już rozumiem terazPosiew to sprawdzenie jakie to sa bakterie
a powiedz mi jeszcze jak to pisze na tych wynikach z tymi bakteriami?bo ja mam tylko takie rzeczy:
przejrzystość,barwa,cięża r właściwy,pH,Glukoza,keton y,urobilinogen,bilirubina ,białko,azotyny,krew i leukocyty..

Cytat:
Napisane przez justa886 Pokaż wiadomość
A powiedzcie no bo mam za mala hemoglobine. Co ja szybko podniiesie? Ten barszczyk czerwony z hortexu nadaje sie? dzisiaj sobie go kupilam. A co jeszcze?
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
podobno więcej Fe mają zielone warzywa
ja jem buraczki do obiadu, suplementuję 60 mcg Fe i jeszcze za mało mam, chyba od następnej wizyty pojadę na dodatkowym Fe coś tak czuję
Jaką macie ta hemoglobine?Ja w 6 tyg mialam 12,3 pozniej 11,7 teraz 11,5..(norma od 11,5 do iluś tam) piłam miedzy czasie pelno soków z burakami..w tabletkach mam 60mg żelaza. Zrobiłam badanie na poziom żelaza i mam 166 na max 195 więc żelazo mam dobre,tak samo ferrytyne.
Myślę,że warto sobie zrobić te badania dodatkowo jak hemo spada w dół.

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-30 o 14:07
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:00   #2434
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

Jaką macie ta hemoglobine?Ja w 6 tyg mialam 12,3 pozniej 11,7 teraz 11,5.. piłam miedzy czasie pelno soków z burakami..w tabletkach mam 60mg żelaza.
ostatnie badanie HGB na poziomie 7,6 (norma 7,5-10 mmol/L), więc na granicy
Stary 2013-12-30, 14:10   #2435
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula jakby Oliś nie chciał na nocnik to spróbujcie z nakładką

Princi może być za wcześnie jeszcze na takie regularne ruchy więc się nie martw

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Ja już po obiadku , dziecko jeszcze śpi Kapusta na gołąbki już zrobiona. Teraz czekam aż TŻ przyjedzie i da mi auto abym na zakupy mogła pojechać. Bo mam jeszcze trochę roboty na jutro , a produkty w sklepie :P
Stary 2013-12-30, 14:22   #2436
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Niki majonez je.
Moze i zrobie ta sałatkę,musze pomyśleć.

Mam juz ten 14 tydzien czy myślicie ze moge kupować juz ciuszki?
Każdy w rodzinie mowi ze za szybko ze to sie pod koniec kupuje.Sama nie wiem co o tym myślec.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tzn. ja juz np białe body i jakies bluzeczki kupiłam wczesniej (obecnie 17 tydzien u nas), narazie nie znam płci więc nie szaleję z zakupami - tylko z tego względu ale np pieluszki jednorazowe juz mam dwie paczki do tego nie trzeba znać płci

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Dziś znowu zapowiada się pracowity dzień... Myślałam by zrobić dziś sałatkę i ciasto na jutro... ale wcześniej muszę jechać do rodziców by im zrobić deklarację ze zwrotem wydatków mieszkaniowych (VZM) (dopiero wczoraj przypomnieli sobie, że mają faktury za remont, a sami sobie z tym nie poradzą... a muszę jeszcze wziąć druczek z US i jechać tam 40km... tak więc zaraz się zbieram... i jak na złość dziś się źle czuję Rano wymiotowałam, a teraz dość mocno boli mnie brzuszek... zresztą całą noc mnie bolał i źle spałam. Wychodzi na to, że źle się czuję na samą myśl, że mam coś zrobić, bo przed świętami było to samo

O, mi to też świetnie wychodzi

Dzieciaki nie są już takie małe. Jeśli choróbsko Ci już przechodzi, to możesz iść. Postaraj się dużo leżeć, do tego herbatka z miodem i cytryną i będzie ok.

Niegrzeczna, dla Igi za kupkę!

Coś jeszcze chciałam komuś odpisać, ale nie pamiętam co...

Nic, idę włoski suszyć i jadę do rodziców
ooo ja dzis też składałam do urzędu ten pit u nas ze względu na budowe domu

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Z tego co ja rozumiem, to w normalnym badaniu moczu ci wyjdzie czy w ogole masz jakies bakterie, a w posiewie powiedza ci jakie dokladnie. Wiec jesli ogolne badanie moczu jest ok to nie ma co robic posiewu.

To ja sie jeszcze raz wytlumacze, bo chyba zostalam zle zrozumiana
Nie chodzilo mi o to, zeby nie kupowac w ogole ubranek 50 czy 56, tylko o to, ze moim zdaniem te najmniejsze rozmiary warto miec uzywane. Po pierwsze dlatego, ze uzywa sie je dosc krotko i szkoda kasy, a po drugie dlatego, ze jak przegladalam rozne ubranka po innych dzieciach to te najmniejsze rozmiary sa najmniej zniszczone, a niektore nawet wygladaja na nieuzywane Poza tym ciezko zaszalec z garderoba dla takiego malego szkraba. Tak wiec wole tu zaoszczedzic i zaszalec bardziej z wiekszymi ubrankami. Oczywiscie caly czas mowimy o sytuacji, ze mamy od kogo dostac te uzywane ubranka :P

A w ogole wlasnie wrocilam z polowkowego Wszystko super, dzidzia wazy 250 g, czyli mniej niz ostatnia szynka ktora kupilam na Swieta :P
uwielbiam ogólnie SH i juz pierwsze ciuszki w rozm. 56 i 62 kupiłam właśnie tam, troszkę mam po pierwszym dziecku. Jestem zdania, że w SH można zdobyć perełki

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Witam sie poweekendowo.

Asiulka spoznione zyczenia. 100 lat!!!
Vampirka mam nadzieje, ze te bole szybko Ci przejda.

Dziewczyny tak sie cieszycie, ze bedziemy na lato rodzily, ojjjj zebysmy sie nie zdziwily. Jest koniec grudnia a zimy nie widac. Kto wie ile bedzie trzymala w tym roku

Ja tez kupilam szampana piccolo, nawet 2 i jednego juz wypilam

Co do rozmow z brzuszkiem to ja gadam ile tylko moge. Fakt na poczatku trudno bylo sie przelamac, ale teraz to juz standard. A i w sobote poraz pierwszy widzialam jak przy kopniakach brzuszek mi podskauje. Co prawda jeszcze tak bardzo nisko tuz nad spojeniem, ale sliczny to widok. Nie wiem, ale mam wrazenie, ze u mnie jakos to wszystko szybko idzie. A tydzien temu dzidzia wazyla tylko 170 gram.

Aaa i witam sie w 20 t

Jeszcze o kciuki prosze. Dzis o 17 usg polowkowe

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Zdycham...
Idę się położyć a wam życzę udanych zakupów sylwestrowych... Wypieków przygotowań...

Miłego dnia
zdrówka

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Kurde Brzuchatki moje, Chyba poczułam ruchy Smerfa. Takie delikatne i smyrajace pyk pyk blisko spojenia
Jestem prawie pewna, ze to TO

Jak myślicie ? To jest końcówka 17 tygodnia
gratki
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:32   #2437
principessina
Zakorzenienie

muffinka gratuluje odpieluchowania:cmo k:moj ma 2 latka i 7 m-cy i jak do tej pory sie nie udalo, ale ja nie zmuszam, na kazdego przyjdzie czas
Stary 2013-12-30, 14:34   #2438
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Zamyślona tak widzę że Nasi chłopcy w podobnym wieku, ale to ja chyba mam wielkoluda bo mój nosi już tak 98 , czasem jakieś 92 lub 104.
No to fakt potrzebujesz kochana dużo ubrań
My też albo odkupujemy od znajomych ciuchy albo na allegro. Nowych tak samo mało kupujemy , bo też co okazja to dośc sporo tego syn dostaje.
Mój ma skończone 19 miesięcy, ale jest nizutki jak na swój wiek. My też do olbrzymów nie należymy

Cytat:
Ja kończę 19 tydzień i nie czułam jeszcze żadnego ruchu, więc się nie przejmuj.
W pierwszej ciąży poczułam ruchy dopiero w 22 tygodniu.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:17   #2439
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 19t1d i nie czuję dalej kopniaków a to druga ciąża.coś tam poczułam 2 tygodnie temu raz i koniec. owszem poczuję czasem, że coś się tam wierci, ale żadnych kopnięć

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:18   #2440
kaorlak
Zadomowienie

Ja już po zakupach, Misia dostała strój wróżki na bal karnawałowy do przedszkola i dawno nie widziałam jej takiej szczęśliwej. Chodzi w skrzydełkach i wszystkich czaruje: Czary mary hokus pokus

Ja sobie kupiłam biedronkowego Piccolo i sok o smaku Pina Colady Były jeszcze o smaku Mojito i Margarity.

Cytat:
Zdycham...
Idę się położyć a wam życzę udanych zakupów sylwestrowych... Wypieków przygotowań...

Miłego dnia
Biedna. Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witajcie

Co do pampków ja kupuję dwie paczki pamperów rozmiar 1 (2-5kg), potem mam jeszcze jedną paczkę wielką 2 (3-6kg) po Hani no i tyle, to zawsze się dokupi na bieżąco, a przy Hani też dużo podostawaliśmy pampków
Ja planuję mieć tylko jedną paczkę pampków 1 tą najmniejszą Co do ubranek to ja też miałam naszykowane dwa komplety pajaców w rozm. 56 i 62. Tego 56 nie założyła ani razu No ale Misia duża, bo 4200g i 58cm, także tego.

Cytat:
A powiedzcie no bo mam za mala hemoglobine. Co ja szybko podniiesie? Ten barszczyk czerwony z hortexu nadaje sie? dzisiaj sobie go kupilam. A co jeszcze?
Na hemoglobinę szpinak, wołowina, suszone morele, żółtka jajek. Najlepiej przyjmować z czymś z wit. C. Ja np. popijałam sok pomarańczowy. Mi to pomogło

Cytat:
Kurde Brzuchatki moje, Chyba poczułam ruchy Smerfa. Takie delikatne i smyrajace pyk pyk blisko spojenia

cudowne uczucie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
moja tez jest krótka i na dodatek w talii zwężana i przepasana paskiem na gumce, taki podobny model:http://www.google.pl/imgres?start=38...16&tx=54&ty=68
więc na brzuchola nie ma za bardzo miejsca
Ja też jeszcze chodzę w kurtce zeszłorocznej, ale coraz ciaśniej mi już. Na szczęście mam jeszcze płaszcz po ciąży z Misią

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Z tym że my jesteśmy w tej specyficznej sytuacji, że dziecko chodzi do żłobka, więc tych ciuchów trzeba mnóstwo. W żłobku muszą leżeć w szafce cały czas 3 komplety. Dziecko rano idzie w jednych czystych rzeczach, po południu odbieram je w innych, które też są brudne tak samo jak te które założyłam rano, czyli dziennie brudzi 2 komplety ubrań. Ponieważ pranie robię raz w tygodniu, łatwo policzyć ile kompletów ubrań mi potrzeba (dodając czas schnięcia 2-3 dni).
Coś o tym wiem. Większość rzeczy w naszym praniu to jej ubranka.

Muffinka dla Synka za pozbycie się pieluch. U Nas też na 2. urodziny Misia się pożegnała z pieluchami w dzień, a miesiąc później w nocy
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:29   #2441
principessina
Zakorzenienie

Carmenaa no nic mam nadzieje, ze wczesniej czy pozniej dziudzius da o sobie znac, bo zwarjuje

kaorlak ale Misunia musi byc piekna w tym stroju moj w zeszlym roku byl kroiczkiem, a w tym nie wiem jeszcze...
Stary 2013-12-30, 15:35   #2442
paulka0212
Wtajemniczenie

Ile ludzi w tesco, masakra!!
Byliśmy na zakupach sylwestrowych, w końcu kupiłam sobie szampana winogronowego

Patrzyłam na ciuszki ale nic ciekawego nie ma, i ceny też takie sobie....

Lecę nadrobić bo naskrobałyście

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:53   #2443
VwVampirka
Zakorzenienie

Wróciłam i gotuję warzywa na sałatkę. Ale jestem zmęczona
I boli mnie w nowym, dziwnym miejscu. Tym razem bardzo wysoko, pomiędzy ostatnim a przedostatnim żebrem

Cytat:
Ja jadłam codziennie coś z buraków, ale nic to nie dało... znowu trochę spadła... ale tragedii jeszcze nie ma. Pamiętaj, że nasze normy są teraz trochę inne niż normalnie.

Cytat:

to TO kalski:

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Jej..nie było mnie jeden dzień i tu nagle tyle stron? Ruszyłyście znowu z produkcją

Miałam zajrzeć do Was wczoraj wieczorem...ale tak mnie wciągnęła książka, że już musiałam się dowiedzieć kto jest mordercą... i czytałam do 24.

Idę Was nadrobić.
Mój budyń przeczytał tylko zaznaczone i sobie myślę, "kto kogo tutaj zabił? Nic nie kojarzę"

Cytat:

Te pierwsze ruchy często tak wyglądają. Dzidzia pokaże co potrafi a potem kilka dni cisza...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:58   #2444
agaaga89
Zakorzenienie

Czeeeeść Mamusie Zaryzykowałam dziś i kupiłam w sh na wyprzedaży sukieneczkę, spodenki i bluzę dla dziewczynki... Zakochałam się w dziewczęcych ubrankach

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:00   #2445
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ile ludzi w tesco, masakra!!
Byliśmy na zakupach sylwestrowych, w końcu kupiłam sobie szampana winogronowego

Patrzyłam na ciuszki ale nic ciekawego nie ma, i ceny też takie sobie....

Lecę nadrobić bo naskrobałyście
co to za szampan ?
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:02   #2446
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Ja już po zakupach, Misia dostała strój wróżki na bal karnawałowy do przedszkola i dawno nie widziałam jej takiej szczęśliwej. Chodzi w skrzydełkach i wszystkich czaruje: Czary mary hokus pokus

Ja sobie kupiłam biedronkowego Piccolo i sok o smaku Pina Colady Były jeszcze o smaku Mojito i Margarity.

Ja planuję mieć tylko jedną paczkę pampków 1 tą najmniejszą Co do ubranek to ja też miałam naszykowane dwa komplety pajaców w rozm. 56 i 62. Tego 56 nie założyła ani razu No ale Misia duża, bo 4200g i 58cm, także tego.
Ojej musi ślicznie wyglądać

Też kazałam Tżtowi zaopatrzyć mnie w ten sok

1 też miałam jedne całe poszły w szpiatlu a drugie jedynki dostaliśmy. Tak byśmy juz nie kupowali tylko dwójki

A ogólnie co do tych najmniejszych ciuszków to tak jak cześć pisała warto z SH, bo one najbardziej sie w szpitalu przydadzą, my aż 5 dni byliśmy ... A tak i podmienią i nie zapierzesz no i mi np Tż nie umiał dowieść odpowiednich rozmiarów

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:03   #2447
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Boże jak dobrze, że Wy tu jesteście. Nie wiedziałabym nic na temat ubranek itp. Ja jednak pokupuje te na 56, bo to różnie bywa. Niestety nie mam od kogo nawet odkupić;( Idę chyba zaraz odwiedze SH... Może coś upoluję

Idę na zakupy i do mamy może zajrzę...
zobacz na tablicy.pl, może akurat ktoś z twojej miejscowości w dobrej cenie odsprzedaje
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja przede wszystkim na 56 kupuje ale i kilka kupię pewnie na 50cm chociaz nie za dużo, jak coś tż dokupi
50cm to dopiero musi być maleńkie, jak tak patrze na te 56cm to się zastanawiam jak ja to małemu będę ubierać
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A w ogole wlasnie wrocilam z polowkowego Wszystko super, dzidzia wazy 250 g, czyli mniej niz ostatnia szynka ktora kupilam na Swieta :P
za wizytę i świetne porównanie
Cytat:
A chciałam się pochwalić zaczynam dziś 24 tc.

Potrzebuje szybki sprawdzony sposób na katar - syrop z cebuli, czosnek i herbatka z miodem już aplikuje - mogę coś jeszcze czy tylko leżeć i czekać aż przejdzie???
za kolejny tc
a co do katarku to ja do powyższego dorzucę wdychanie naparu z majeranku
Cytat:
sok z pietruszki i jabłuszka - przepis znajdziesz ==> tu

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:09   #2448
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
co to za szampan ?

Trele morele, kazałam tż schować bo ostatnio słabo z moją silną wolą

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
50cm to dopiero musi być maleńkie, jak tak patrze na te 56cm to się zastanawiam jak ja to małemu będę ubierać
Ojjj malutkie, a i tak mogą być za duże (oby nie )

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-30, 16:16   #2449
gosius91
Zakorzenienie

Cześć - nie nadrabiam, nie mam po prostu siły na to. Zanim zasnęłam było po 22, pobudka o 00.30 - i nie spałam do 01.30 - później pobudka o 6.30

Im bliżej 15stej tym mniej cierpliwości miałam do małej.. A jej mamusia przyszła, zobaczyła i poszła - no ręce mi opadły - nawet się nie zapytała, czy dalej z nią zostanę czy cokolwiek No i wtedy to już w ogóle straciłam cierpliwość - na szczęście mama przyszła - i jest z nią, ale mała wymyśla - że krzyczymy z wujkiem na nią (Jak TŻ dopiero przyszedł z pracy, zjadł i poszedł spać) i takie tam inne Cały dzień - nawet głosu nie podniosłam - bo wiedziałam, że jak podniosę, to będzie płacz którego się nie da opanować.. Powiedziałam, że JESZCZE nie krzyczę - ale zaraz mogę zacząć, bo moja cierpliwość właśnie się skończyła na dzień dzisiejszy..

No,to trochę się pożaliłam..

za wizyty!

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:21   #2450
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze chodzę w kurtce zeszłorocznej, ale coraz ciaśniej mi już. Na szczęście mam jeszcze płaszcz po ciąży z Misią
ja właśnie dziś przerobiłam mój stary zimowy płaszcz, przesunęłam jeden guzik, bo na zakładce dużo materiału było, teraz wyszedł mi fason takiego dzwonu, a był prosty. Jak zima przyłapie, to będę miała w czym chodzić
Stary 2013-12-30, 16:36   #2451
agaaga89
Zakorzenienie

Gosius współczuję, trochę się umordowałaś z małą Ale teraz odpoczywaj i zbieraj zapasy cierpliwości dla swojego maleństwa

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:39   #2452
VwVampirka
Zakorzenienie

Paulka, a gdzie kupiłaś ten szampan? TŻ dziś szukał i były tylko malinowe i truskawkowe, a takiego nie chcę Chcę winogronowy, albo jakiś cytrynowy albo pomarańczowy

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:43   #2453
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulka, a gdzie kupiłaś ten szampan? TŻ dziś szukał i były tylko malinowe i truskawkowe, a takiego nie chcę Chcę winogronowy, albo jakiś cytrynowy albo pomarańczowy
Tesco, w stolicy na górczewskiej jeszcze są a przynajmniej były około 13

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-30, 16:46   #2454
gosius91
Zakorzenienie

I muszę czekać jak TŻ wstanie - ogarniemy się, i muszę go wyciągnąć do biedronki.. Zachciało mi się robić sałatki na jutro - to nic że sami będziemy w sylwestra jutro ze zwierzętami ( Gyrosa chcę zrobić, i z pora sałatkę) No,ale najpierw muszę przebrnąć przez cały wieczór, noc, i dzień z małą..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-30, 16:47   #2455
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
w biedrze kupilam pomaranczowy

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:49   #2456
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Ja się napaliłam na winogronowy.

Stary 2013-12-30, 16:51   #2457
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj miałam chęć na truskawkę albo brzoskwinie, ale chyba madziuuula zrobiła mi chęć na winogronowy

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-30, 16:54   #2458
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
I muszę czekać jak TŻ wstanie - ogarniemy się, i muszę go wyciągnąć do biedronki.. Zachciało mi się robić sałatki na jutro - to nic że sami będziemy w sylwestra jutro ze zwierzętami ( Gyrosa chcę zrobić, i z pora sałatkę) No,ale najpierw muszę przebrnąć przez cały wieczór, noc, i dzień z małą..
współczuję naprawdę, ja nie mam cierpliwości chyba do takich dzieciaków, pozabijałabym

tez dzis tak myślę, że zrobię te szynki w galarecie, bo jutro może byc za późno na zgęstnienie żelatyny
choć potwornie mi się nie chce, mam takiego lenia po tych świętach albo tsh znów mi skoczyło

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
w biedrze kupilam pomaranczowy
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

sic! ja tez
ale kupiłam juz przed świętami w Biedzie brzoskwiniowy, bo były tylko te i truskawkowe.
Stary 2013-12-30, 16:54   #2459
gosius91
Zakorzenienie

Oooo - rodzice się zjawili małej - a ona w ryk *_* (Siedzę zamknięta w pokoju, bo uwierzcie mi - nie ogarniam)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-30, 16:55   #2460
Nikii89
Zakorzenienie

A u mnie TŻ nadal nie widać ;/ Ciekawe o której ja na te zakupy pojadę ....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości