Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 14:08   #3901
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Macie Ciotki!
Przedstawiam Dominisia
cudny
ale chyba nie jest zachwycony z pobytu po drugiej stronie brzucha w przeciwieństwie do wszystkich wokół

jeszcze raz ogromne gratulacje dla Izy!!!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:11   #3902
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

witam po świętach

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Dziewczyny w którym tc zaczęłyście zajęcia w szkole rodzenia? Zastanawiam się czy zacząć w lutym czy spokojnie poczekać do marca? Zajęcia trwają 4tygodnie, czyli miesiąc. W sumie prawdopodobieństwo porodu w marcu u mnie nie za duże, bo termin dopiero na połowę kwietnia, ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo no i się tak zastanawiam kiedy je zacząć.
ja zaczęłam jakoś w 28t.c ? ale my mielismy 10 tygodni

jana dobrze, że z dzidzią wszystko ok

Cytat:
Dziś o 11:05 na świat przyszedł Dominik. 10 punktów, 3850g 57cm

gratulacje
Dominiku witamy na świecie

barbie dla mnie kupienie małych ubranek tych 56 i trochę mniejszych to konieczność... choćby dziecko tylko miało chodzić 2 tygodnie... Mi bardzo takich małych ubrań brakowało bo Miko w 56 to oba ramionka mu wychodziły, ręce zamiast w rękawku to przy tułowiu, nogi to samo ciężko się nosi takiego malucha
Patrząc po 2 latach na stan mojej karuzeli która do dziś jest używana ( bez tego pałąka teraz) kupiła bym na pewno używaną. Wygląda jakby była ledwo co wyjęta z pudełka. Wiaderko do kąpieli kupiłam używane i nie żałuję. Ubranka opłaca się na ciucholandzie albo od rodzinki. Na pewno nowy materacyk. Wydatki gdzieś mam zapisane ale z wszystkim tz rzeczy dla mnie do szpitala, jakies kosmetyki itp, ubranka i wszystkie akcesoria to ponad 3 ooo zł (wózek, fotelik, łóżeczko mieliśmy nowe).

zeberka ty pytałaś kiedy po CC można w ciąże zajść? Moja koleżanka ( lekarką jest ) urodziła jedno dziecko pod koniec marca a następne za rok pod koniec lipca ( próbowała naturalnie) niestety jej warunki a rozmiary dziecka 4200 nie współgrały i skończyło się CC

Siostra z dzieciakami wczoraj pojechała a ja dziś mam więcej sprzątania niż przed świętami

agatko przytulam mocno

Dominik średnio zadowolony chyba chce wrócić do swojego prywatnego baseniku

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2013-12-30 o 15:25
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:14   #3903
Wika28
Zakorzenienie

iza, gratulacje
Dominik śliczny, ale mina nietęga - chyba nie jest zadowolony, że już na świecie
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 14:22   #3904
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Na pewno nowy materacyk.

zeberka ty pytałaś kiedy po CC można w ciąże zajść? Moja koleżanka ( lekarką jest ) urodziła jedno dziecko pod koniec marca a następne za rok pod koniec lipca ( próbowała naturalnie) niestety jej warunki a rozmiary dziecka 4200 nie współgrały i skończyło się CC
właśnie, materacyk nowy. jakoś nie położyłabym dziecka na używanym, nie wiadomo czy i ile razy przesikanym itp.. do tego materac się wygniata.

ja pytałam o ciąże po cc, ale nie tyle kiedy, bo teoretycznie w każdym czasie, a o to czy jest szansa, że z marszu będzie wtedy cc. ale też mam znajomą lekarkę, która zaszła w ciążę jakoś 8-9 m-cy po pierwszym porodzie, oba cc (chyba na życzenie, ale wprost nie pytałam).
Stary 2013-12-30, 15:18   #3905
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
:si mpreza:
Iza gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
iza, gratulacje
Dominik śliczny, ale mina nietęga - chyba nie jest zadowolony, że już na świecie
Albo że dopiero... że spóźnił się na święta

Agatko przytulam mocno

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:27   #3906
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dominiku- witamy!!!!

agatko, bardzo mi przykro, to trudny masz ten koniec roku- zobaczysz, Babcia pośle Ci niebawem z nieba niespodziankę

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ciężka kobieta....
masz osobne wejście? może da się jej unikać?
mamy wspólną klatkę schodową, ale ja też mam inne intencje, w końcu nie po to idziemy tam mieszkać aby ją unikać tylko pilnować czy je i lekarstwa bierze a i czasem razem kawę wypić czy obiad zjeść ale widzę, że to będzie trudne i będzie mnie kosztowało wiele melisy

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Witam się z Wami ze szpitala, w sobotę pojechałam na IP z bólami, okazało się ze to bóle zoladkowe, wczoraj cały dzień wymiotowalam, dzisiaj już lepiej,mały na szczęście ma się dobrze, ale chyba sylwestra przywitamy mieta w sali szpitalnej.
, ważne, że dzidziuś zdrowy a Ty lepsza

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
mi się nie śpieszy, jak go już kiedyś wypuscisz z pokoju to daj znać mniej wiecej ile wydaliście. bo mam nadzieję nie kupować łóżeczka i wózka.
może to głupie, że już to liczę, ale mimo, że mamy dwe wypłaty to mamy też spory kredyt, przy którym aktualnie co miesiąc spłukujemy się co do złotówki, więc lepiej już teraz jeszcze mocniej zacisnać pasa niż później kłocić się o kasę.
znam ten stan spłukania- gdybym miała teraz kompletować wyprawkę to Kasia miałaby wszystko używane bo najzwyczajniej nie byłoby nas stać, tak sie złożyło, ze oczekiwanie na nią zbiegło się z tym jak uwolniłam z lokat moje życiowe oszczędności i chociaż większość poszła w remont to część przeznaczyliśmy na wyprawkę, kupiliśmy nowe łóżeczko z materacykiem i wózek 3w1 a to już 1700 zł, sporo drobniejszych akcesoriów też nowych, co do ciuchów miałam tylko jeden nowy komplet - reszta ciucholand (naprawdę perełki za złotówkę można nabyć) i znajomi, maty, bujaczki karuzele i zabawki dotarły po porodzie z prezentami
łóżeczko i wózek chciałam nowe z nadzieją, że będzie dla kilku lokatorów
myślę, że zdecydowanie materacyk powinien być nowy, resztą może być używana

Cytat:

Rok temu o północy tż powiedział: życzę nam żebyśmy w przyszłym roku sylwestra spędzali we troje - no i się spełniło jego(nasze) życzenie
i tego życzę wszystkim staraczkom na przyszły rok!!!

Zeberko piękne plany a na kiedy planujesz ich realizację ?
piękne życzenia, to ja się dołączam
wakacje

Cytat:

Dziewczyny w którym tc zaczęłyście zajęcia w szkole rodzenia? Zastanawiam się czy zacząć w lutym czy spokojnie poczekać do marca? Zajęcia trwają 4tygodnie, czyli miesiąc. W sumie prawdopodobieństwo porodu w marcu u mnie nie za duże, bo termin dopiero na połowę kwietnia, ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo no i się tak zastanawiam kiedy je zacząć.
zaczynaliśmy w lutym(10 tygodni tak jak natalia - ta sama szkoła), poród końcem czerwca, lepiej wcześniej bo wiele fajnych porad zdobędziesz (np o wyprawce) , no i pod koniec ciąży to ciężej się gdziekolwiek wybrać

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
. Wózek, łóżeczko, fotelik, materac kupiliśmy nowe, bo TŻ się uparł.
.
wiedział co robi

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ja bym próbowała ustawiać tż żeby jadł z wami. kontaktów z mamą nie zerwie, wiadomo, ale jednak ma teraz nową rodzinę: Ciebie i Kasię i to Wy powinnyście być najważniejsze, Wam podporządkowany czas. sama długo walczyłam ze swoim tż, który nie mógł się rozstać z mamą, bał wyprowadzki do mnie, itp., ale sporo osiągnęłam
i tak podziwiam Cię, za ogrom dobrych chęci w kierunku teściowej
zła nie jest tylko w spojrzenu na świat - 100 lat różnicy

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

dziewczyny ze śląska, czy, któraś z Was słyszała o doktorze Wojciechu Pie.niążku - gastrologu, pediatrze? (umówiłam Kasię na wizytę)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-12-30 o 15:22
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:41   #3907
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Przedstawiam Dominisia
Słodkie maleństwo, ale minka nie zadowolona
Iza gratulację

Cytat:
właśnie, materacyk nowy.
Zdecydowanie nowy. Chociaż nasz mamy rok, a jest jak nowy, ale to dlatego, że Olek nie śpi w łóżeczku, więc ani razu go nie zasikał

Berbie ja kupowałam większość rzeczy u sprzedawcy rodzyneczki.
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773

Kunia Olek jadł takie rogaliki http://pinkcake.blox.pl/2009/09/Roga...rchewkowe.html. Teraz mu nie daję, bo ograniczam masło. W środek smarowałam jabłuszkiem, które miałam w słoiczku. Jeszcze gdzieś mam zapisane na swoim kompie gryzaki bananowe. Jak znajdę, to podeślę Ci linka. Poza tym jadł takie zwykłe kruche ciastka

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 15:53   #3908
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie, materacyk nowy. jakoś nie położyłabym dziecka na używanym, nie wiadomo czy i ile razy przesikanym itp.. do tego materac się wygniata.
materacyk na pewno nowy będzie tak jak fotelik. tych rzeczy to nie chciałabym nawet po kimś z rodziny, chyba, że miałabym 100% pewności że fotelik nie brał udziału w wypadku.
Stary 2013-12-30, 15:58   #3909
201704210903
Konto usunięte

[QUOTE=zebrawpaski;4434742 7]Dominiku- witamy!!!!

agatko, bardzo mi przykro, to trudny masz ten koniec roku- zobaczysz, Babcia pośle Ci niebawem z nieba niespodziankę

mamy wspólną klatkę schodową, ale ja też mam inne intencje, w końcu nie po to idziemy tam mieszkać aby ją unikać tylko pilnować czy je i lekarstwa bierze a i czasem razem kawę wypić czy obiad zjeść ale widzę, że to będzie trudne i będzie mnie kosztowało wiele melisy

QUOTE]

noskoro takie intencje są to trzeba zacisnąć zeby i jakos wytrwac

Agatko - przykro mi z powodu babci

Dominik to by se jeszcze w ciepełku posiedział dlatego taki nezadowolony
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:11   #3910
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Idealny!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44345558] Bo nawet w 56 pływał. [/QUOTE]no mój też dostał new borny, bo we wszystkich innych się topił
jaki duży już Artuś
a mój zapaśnik też 74

Cytat:
na 5 lat.
to przynajmniej koniec widać

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:28   #3911
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ja od dziś na diecie. mam nadzieję, że wytrwam.
Jaka dieta? Nie boisz się teraz dietować? Trzymam kciuki (choć sama diet nie znoszę).

Cytat:
pewnie, że fajny ale jednak nie dostanie się tych pieniędzy zaraz po urodzeniu, tylko minimum miesiąc po, więc na wyprawkę trzeba inną kasę mieć.
Tak, ale to np. się przydaje na te szczepienia czy na jakieś bujaczki, karuzelki - coś, co się używa po 2.-3. miesiącu.

Cytat:
dużo łatwiej nauczyć niż oduczyć złych nawyków...
u mnie Kamil jest dorodny ale taki się urodził i tak leci, z tym że co do wagi jest chyba w miarę ok tak czy siak ja mu daje do podjadania tylko chrupki kukurydziane i to może raz w tygodniu
My właśnie się nauczyliśmy jeść chrupki Wszystko jest w resztkach, a to się tak strasznie klei, ale co z tego, radość dziecka bezcenna

Przez wiadomość od Fiol śniło mi się, że jestem w ciąży
Ale nie, nie, nie. Minęło pół roku, a moje podejście do tematu nie drgnęło nawet o milimetr.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 16:29   #3912
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale wiąże się to z wysokością raty dość sporą. pewnie nie jedna z was płaci większą, ale jak na nasze możliwości jest ona maksymalna.
Stary 2013-12-30, 17:34   #3913
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
A my zaliczylismy wczoraj późnym wieczorem ostry dyzur chirurgiczny, tak złe x brzuszkiem było. Tymek strasznie wczoraj płakał, bo wzdęcie miał ińic mu nie pomagało. przepuklina sie bardzo powiększyła :/ i wydawało sie, ze to ona go boli i powoduje dyskomfort.
Ma teraz ja zaplastrowana i odpukac (!!!) jestbdobrze.
Przespał sie od 24 do prawie 5. Teraz sie karmimy...
Ojej Biedny Tymuś. Mam nadzieję, że już będzie lepiej

Cytat:
Witam się z Wami ze szpitala, w sobotę pojechałam na IP z bólami, okazało się ze to bóle zoladkowe, wczoraj cały dzień wymiotowalam, dzisiaj już lepiej,mały na szczęście ma się dobrze, ale chyba sylwestra przywitamy mieta w sali szpitalnej.
najważniejsze, że z małym wszystko dobrze a Ty czujesz się już lepiej

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
A od rana znow jazda. Teraz wkurza go plaster, bo mu strasznie brzuch ciśnie. Od piątej non stop cycek.

Cytat:
Rok temu o północy tż powiedział: życzę nam żebyśmy w przyszłym roku sylwestra spędzali we troje - no i się spełniło jego(nasze) życzenie
i tego życzę wszystkim staraczkom na przyszły rok!!!
piękne życzenia

Cytat:
Synek mojej szwagierki ma 21miesięcy i waży 16 kg dla mnie to naprawdę krzywdzenie dziecka, jak widzę ile on rzeczy je i w jakiej ilości. Jak dla mnie to rodzice + dziadkowie rozepchali po prostu małemu żołądek i nic dobrego z tego nie wyniknie. Np. gdy jesteśmy u nich na kawie, to ja ledwo zjem kawałek ciasta, czy czekoladki a mały w ciągu godziny potrafi wciągnąć ze 3kawałki słodkiego ciasta + kilka czekoladek + wafelki + soczek z kartoniku + kompocik słodzony.. aż mi nie dobrze jak to widzę czasami. A jakbyś mu czegoś odmówiła to histeria jakby z głodu umierał
chyba sobie nie zdają sprawy jaką krzywdę mu wyrządzają... szkoda...

Cytat:
Edytta, Jojla, Rena wasze liczenie jest zupełnie normalne. Ja tak samo odliczałam który to tc by był, potem ile miesięcy by miało moje dziecko, potem który to dzień cyklu, kiedy byłby poród jakbym zaszła akurat w tym cyklu i tak w koło.. to było silniejsze ode mnie. Trzymajcie się babeczki, bo naprawdę w końcu musi być dobrze

Cytat:
Jojla bo najtrudniej zacząć. Czyli chcesz zostać doktorkiem?? w jakiej dziedzinie?
Dzięki No taki jest plan, z realizacją jak na razie pod górkę Jestem z wykształcenia chemikiem i w tej dziedzinie zostaję - choć teraz to już bardziej fizykochemia

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Witam się smutno
Agatko bardzo mi przykro

Cytat:

IZA GRATULACJE!!!!

I znów smutek przeplata się tu z radością... życie

Cytat:
Macie Ciotki!
Przedstawiam Dominisia
przystojniak Witamy na świecie Dominiczku!
Mina z typu "a co się gapicie głupio?"

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby wcale dużo melisy nie było trzeba Brawo za Twoje podejście, które mam nadzieję zaprocentuje i pozwoli na spokojne współżycie z teściową

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44348334]
Przez wiadomość od Fiol śniło mi się, że jestem w ciąży
[/QUOTE]

też mi się śniło...

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
właśnie sobie pomyślałam ile nam lat zostało i zrobiło mi się słabo

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:05   #3914
Maga83
Zakorzenienie

Jojla u nas to samo. Będę przed 60-tka jak spłacimy kredyt

Stary 2013-12-30, 18:14   #3915
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam

Jest . Witamy Dominika po drugiej stronie brzuszka . Iza gratulacje w końcu się doczekałaś. Synuś śliczny, ale rzeczywiście niezbyt zadowolony, dobrze dziewczyny piszą pewnie za dobrze było mu w brzuszku.

Agatka bardzo mi przykro .

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:09   #3916
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję...
Ta babcia z którą dzieliliście piętro?
tak to ta babcia zza ściany i tak mi smutno pomimo tego ze od jakiś 2ch miesięcy byłam na to przygotowana
Moja "ostatnia babcia" już nie mam dziadków ani ja ani Tż...

Cytat:
smutek z uśmiechem miesza się na mej twarzy Kochana! Bardzo gratuluję Ci tego CUDU! Teraz poznawajcie się wzajemnie a Dominiś

Cytat:
oj trudny i jakże beznadziejny byl ten rok i równie beznadziejnie się kończy
....jest mi z tym strasznie źle ale od jakiegoś czasu mam właśnie takie myślenie że jak babcia odejdzie/odeszła to pojawi się nowe życie i tak strasznie się bałam tego grudnia i świąt bo widziałam co się dzieje z babcią aż mi gardło ściska jak to piszę...mam nadzieję że babcia dopomoże tam z góry...
Ale nie ukrywam że to myślenie mnie powoli wykańcza bo tym bardziej się źle będę czuła z myślą że moje dziecko wyparło babcię z tego świata chociaż jeszcze go nie ma, ale też wiem że taka kolej rzeczy jest....

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Agatka bardzo mi przykro .

Przepraszam że nie cytowałam wszystkich bo nie mam za wiele czasu i weszłam na szybko bo wszystko przygotowywuję ja, mama nie ma głowy ani sił Jednak chciałam podziękować wszystkim i kazdej z osobna za wsparcie które mi dajecie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:20   #3917
ciociami
Raczkowanie

Agatko bardzo mi przykro.
Moja kolezanka stracila mame I krotko po tym dowiedziala sie ze jest w ciazy.
Powiedziala wtedy "tak miało być mama zrobiła mojemu synkowi miejsce na ziemi"

Izka gratuluje.
Minka super a wasze komentarze jeszcze lepsze.

Pozdrawiam
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:23   #3918
zebrawpaski
Zakorzenienie

agatko- trzymaj się dzielnie!

ma któraś fajny przepis na sałatkę z kurczakiem ale taką bez przyprawy "gyros" bo gyrosową miałam na święta a teraz na sylwestra ekipa w podobnym składzie i chciałam coś innego przygotować (a kuraka w zamrażalce mam)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:33   #3919
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
agatko- trzymaj się dzielnie!

ma któraś fajny przepis na sałatkę z kurczakiem ale taką bez przyprawy "gyros" bo gyrosową miałam na święta a teraz na sylwestra ekipa w podobnym składzie i chciałam coś innego przygotować (a kuraka w zamrażalce mam)

kurczaka gotuję w osolonej wodzie później kroję w kostkę do tego ananas z puszki,
pieczarki marynowane,
papryka marynowana,
kukurydza,
czerwona fasola (jak mam ochotę)
sól, pieprz i majonez daję z lidla MIKADO ale to wg uznania

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:03   #3920
iza243
Zakorzenienie

Witam.Przepraszam że znowu się nie odnosze.Wybaczcie mi.Domiś urodził się dziś o 11:05 siłami natury.Poród nie był zły,najgorsza była ostatnia godzina gdzie rozwarcie z 6 cm szybko zrobiło się 10.Tż był przy porodzie do końca,przecinał pępowine.Jest zakochany w synku tak jak ja

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:14   #3921
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie nowy. Chociaż nasz mamy rok, a jest jak nowy, ale to dlatego, że Olek nie śpi w łóżeczku, więc ani razu go nie zasikał
nasz też idealny, J. śpi w łóżeczku od samego początku (sporadycznie poza łóżeczkiem), jakoś tak nie przesikiwał pieluch za bardzo, a jeśli już to delikatnie i do ciuchów tylko docierało, ale mamy też nakładkę na materac dla pewności. jednak mimo wszystko nie kupiłabym używanego. mój jest zadbany, ale nie każdy, a niepewność nie dałaby mi położyć dziecka na takim materacu.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam.Przepraszam że znowu się nie odnosze.Wybaczcie mi.Domiś urodził się dziś o 11:05 siłami natury.Poród nie był zły,najgorsza była ostatnia godzina gdzie rozwarcie z 6 cm szybko zrobiło się 10.Tż był przy porodzie do końca,przecinał pępowine.Jest zakochany w synku tak jak ja
Wam już gratulowałam, teraz dla tż
Stary 2013-12-30, 21:22   #3922
kooocur
Zakorzenienie

Fiol....cudownie! Gratulację!!! Los zdecydował za Was

Agatka bardzo mi przykro

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:23   #3923
Maga83
Zakorzenienie

Monia no właśnie nie każdy tak dba o materacyk. Poza tym nie wszystko da się przewidzieć i dlatego warto kupić nowy

Iza super że TZ był z wami.

Stary 2013-12-30, 21:24   #3924
ewel28
Rozeznanie

Iza gratuluję Dominik śliczny
Stary 2013-12-30, 21:33   #3925
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
ale zazdroszczę tego szczęścia...mam nadzieję, że mnie takie szczęście spotka w przyszłym roku super Izuś

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-12-30 o 22:13
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:35   #3926
eseska
Zakorzenienie

Dobry wieczór!!!
IZA!!!!!!!!!!! ogromne gratulacje! jaki duzy syneczek! I teraz wynagrodzi Ci wszystko!!:lo ve:
AGATKO!!!!!!!!! tak bardzo mi przykro!
KUBEK! biedny Tymus!
Cytat:
jak robicie to drezwo geneologiczne?
szukam jakiegoś wspólnego zajecia da siebie i tż,
BERBIE! sciągnelismy taki bezpłatny program i zaczelismy od tego co już wiemy, potem przepytywaliśmy rodziców, ja jeszcze troche dziadków. teraz rodzice mają nam poszukowac stare zdjęcia, zaproszenia slubne , dokumenty i na podstawie tego będziemy tez uzupełniać no i jeszcze wizyty na cmentarzach (ale to pewnie w lecie bo niektóre są troszkę oddalone od nas. a i jeszcze ja znalazłam skany ksiąg parafialnych ze slubów moich 2 dziadków (fajne info nawet mam spisane o której godzinie;-) ) a tam były imiona i nazwiska moich pradziadków- szukałam tez ich ślubów lub urodzin ale nawet jak cos znalazłam to nie jestem w stanie odczytac0 ręczne pismo i chyba po rosyjsku chcemy jeszcze popytać po rodzinie może któs ma jakies dokumenty, zdjęcia lub cos pamięta. a i ten program ma tez baze drzew genealogicznych które w tym programie były robione i pokazuje co jest wspólne- wiec pewne info można sobie "sciągnąc"
Cytat:
JANA! uff dobrze ze z Malym dobrze! ale Ty masz stresow w tej ciązy!
Cytat:
dziewczyny ile mniej więcej kosztuje wyprawka dla dziecka? chyba musimy zacząć konkretne kwoty odkładać... bo później nie damy rady
BERIE! tak naprawdę można wydac niewiele a można naprawdę duże pieniedzą. My wyszliśmy z założenia ze zaczniemy od najpotrzebniejszych rzeczy a inne zobaczymy czy będą nam potrzebne. My większość rzeczy kupowaliśmy używane- wózek, łóżeczko, masa ciuchów, pościel ( z której używa tylko przesciaeradła i ochraniaczy). ciuszki to ciucholand lub kilka razy udało mi się wylicytować za nieduze pieniążki całe paki ciuchów. kocyki fajne bywają w biedronce. My obyliśmy się bez monitora, niani elektorniczej (choć Zosia spi w drugim pokoju ale ja ją słysze), sterylizatora, laktatora wypasionego (taki za grosze ręczny z apteki dal rade), bujaczka (miałam przez chwile pożyczony- ale Zosia dostawała w nim szału), masy butelek ( moje dziecko uwielbiało i pokochało gratisy - będziesz chodzic na SR? tam często dają). i naprawdę dużo, dużo rzeczu kupowałam używanych. i skoro rodzinka robi fajne prezenty to możesz zrobić liste rzeczy i dostaniesz to co Ci będzie brakować.
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Maga kiedys wspominalas ze pieklas ciasteczka dla Olusia - z czego one byly?
My dzis z Tosia do lekarza - strasznie kaszle , dzis w nocy sie obudzila o 2.20 i nie spala prawie do piatej, klaskala raczakim, gadala, machala nozkami, a ja chodze jak cien, Tz do pracy poszedl, wiec chyba dzis max o 21 pojde spac...
KUNDZIA! Zdrówka!

Cytat:
ja od dziś na diecie. mam nadzieję, że wytrwam.
PANI! co to za dietka?

Cytat:
IZA! jesteś wielka!!!!!!!!!!!!!!!!:cm ok:

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:55   #3927
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Kunia Olek jadł takie rogaliki http://pinkcake.blox.pl/2009/09/Roga...rchewkowe.html. Teraz mu nie daję, bo ograniczam masło. W środek smarowałam jabłuszkiem, które miałam w słoiczku. Jeszcze gdzieś mam zapisane na swoim kompie gryzaki bananowe. Jak znajdę, to podeślę Ci linka. Poza tym jadł takie zwykłe kruche ciastka
Madzia ale my dalej na bebilon pepti wiec nic z nabialu jeszcze a widze ze tu jest margaryna/maslo...
Agatko bardzo mi przykro u mnie byla identyczna sytuacja - dziadek zmarl przed samymi swietami BN a w maju dowiedzialam sie ze jestem w ciazy...

Iza gratulacje super ze udalo sie sn i Tz przecinal pepowiene....

My po lekarzu - narazie bez antybiotyku jesli do piatku kaszel bedzie bez zmian badz siniejszy wtedy wdrazamy antybiotyk, narazie leki/syropy....

Esia ja bez monitora oddechu chyba bym zawalu dostala - poza tym u nas bylo kilka sytuacji dramatycznych... wiec nawet nie chce myslec co by bylo gdyby nie bylo MO....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:01   #3928
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44348334]Jaka dieta? Nie boisz się teraz dietować? [/QUOTE]nie boję. a muszę. jak coś wpłynie na laktację to wrócę do fury słodyczy

Cytat:
tak, ale wiąże się to z wysokością raty dość sporą. pewnie nie jedna z was płaci większą, ale jak na nasze możliwości jest ona maksymalna.
a nie myśleliście nad wydłużeniem okresu spłaty? czy to nie wchodzi w rachbę?

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

właśnie sobie pomyślałam ile nam lat zostało i zrobiło mi się słabo
noooo, mnie też

fizyko-chemia --> uuuulala! podziwiam.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Moja "ostatnia babcia" już nie mam dziadków ani ja ani Tż...

Cytat:
Przepraszam że znowu się nie odnosze.

Izka, to mnie rozbawiłaś
Cudnie, gratuluję!!!!

Cytat:
nasz też idealny, J. śpi w łóżeczku od samego początku (sporadycznie poza łóżeczkiem), jakoś tak nie przesikiwał pieluch za bardzo, a jeśli już to delikatnie i do ciuchów tylko docierało, ale mamy też nakładkę na materac dla pewności.
mój ulewał, ale też nigdy nie dotarło do materaca

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
kocyki fajne bywają w biedronce.

jak teraz się pojawią to będę polować. T. bardzo lubi.

Dieta MŻ...

I fantastyczna sprawa z drzewem mój dziadek się tym fascynował.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:01   #3929
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czy Ktoras z Was ma inhalator Medel Family? jak sie sprawuje?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:05   #3930
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
cudownie się to czyta!

do mnie zadzwonili z kliniki, wyniki pappy ok!

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
a nie myśleliście nad wydłużeniem okresu spłaty? czy to nie wchodzi w rachbę?
nie mamy takiej możliwości. bo to kredyt w Urzędzie Miasta, bezprocentowy, ale najdłuższy okres to 5 lat.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości