Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 18:21   #1531
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
(...)
Miałam Ci pisać, żebyś podeszła do tego spokojnie, bo okres świąteczno - noworoczny, ale doczytałam, że dopłaciłaś za przesyłkę kurierską, więc skoro nadali 24.12. to po świętach, a najpóźniej dzisiaj paczka powinna być u Ciebie. W wigilię kurierzy normalnie pracowali, bo do mnie przyszła w ten dzień paczka...
(...)
Ja też mam raczej dobre doświadczenia z szybkością kurierów, może ten sprzedawca zwyczajnie zlał kwestię i paczki nie wysłał

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
(...)
Moje dziecię jest jakieś inne..nie zakupkało mi żadnego ubranka. Dada przeciekła raz. Teraz robi 3 lub 4 większe kupy na dzień. Czasem zdarzają się pojedyncze bączki z zawartością.
Ciekawe czy moja się przekona do takiego karmienia nago bo ona nie lubi być rozebrana.
A kangurowaliście ją tak skóra do skóry?

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-12-30 o 18:24
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:29   #1532
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Wróciłam od ginekologa powyłam sie i siedze nadąsana jak sowa
Lekarz powiedział że moge urodzić w każdej chwili mam miekka i bardzo krótka szyjke (nie powiedział niestety ile ma cm) stwierdzil tylko że mam leżeć i sie nie ruszać, byle by jeszcze jakoś 2 tyg przetrwać ( ja myśle byleby do 1.01.2014 ) termin miałam na 10.02... tosz to dopiero 35 tydzien leci
Leż odpoczywaj i będzie dobrze.Jak dziewczyny piszą to prawie donoszona ciąża jest

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Muminek1991 za miesiąc i tydzień wypakują mnie w lutym
A to co mi się rąbnęło ,że w styczniu

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Jak zrobię wrzucę zdjęcie do klubu.
Czekam

Zrobiłam zupę serowo selerową .... zjemy z grzankami na kolacje i już teraz mi ślina cieknie
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:30   #1533
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Robicie już postanowienia noworoczne?
ja robię, tak terminowo tzn. rozpisuje sobie cele na poszczególne mce i zazwyczaj staram się je dopasowac do danego miesiąca, bo nierealnym jest np. w styczniu postanowić sobie, że zacznie się biegać, a wiadomo, że wiosną łatwiej jest zdrowo się odżywiać. Dla mnie tak jest łatwiej, bo mój wolny czas jest uzależniony od pracy, a ta jest uzależniona od pór roku.

kootek_mamrotek sto lat w zdrowiu, no i łatwego porodu i zdrowiutkiego dzieciaczka.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bierze którąś jakieś zastrzyki? Chyba Forester? Bo dostałam przeciw zakrzepowe i normalnie w szoku jestem...
tak, ja biorę od listopada heparyne w zastrzykach raz dziennie. a dali Ci zastrzyk bo leżysz, czy może w krwi coś sie nie tak dzieje? dali w brzuch?

poczatkujaca-dagmara leż sobie i się nie martw, będzie dobrze

ja dziś byłam obejrzeć porodówkę, w szpitalu gdzie mam zamiar rodzić. Powiem tak: do zachodu Europy, albo chociaż do jako takiego, jak dla mnie standardu, to jest daleko. Sala porodowa z łóżkiem po środku, umywalką i małym krzesełkiem dla partnera. Prysznic po drugiej stronie korytarza, więc jak sobie pomyślę, że mam się zczołgać z łóżka i pójść pod średnio wyglądający prysznic niezły kawałek drogi, to chyba podziękuje. Piłka, worek sako, jakieś liny zzogaz plusy: bardzo, bardzo spokojna atmosfera i sympatyczny personel. więc powielam zdanie Miłki- po ch*** mi euro jakieś olimpiady jak ja bym chciała po ludzku i komfortowo urodzić
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:35   #1534
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A jakich pieluch używanie? I w jakim rozmiarze? Ja nie wiem, moze jak cos robię źle, ale w pampersach co 2-3 przewinięcie ubranko ląduje w praniu. Kupy przeciekaja względnie rzadko, ale pieluchy przesikane sa baardzo czesto (a przewijamy co chwile ).
My mamyy dady od 2-5 kg od początku. Przez pierwsze tygodnie jak ją zapinałam w tych pieluchach to rzepy były praktycznie w tym samym miejscu. Trzeba dobrze ściskać.
Jest jeszcze jedna rzecz-jak układasz siusiaka w pieluszce? Wiem że jak siostra źle ułożyła siosteńcowi to nawet plecy sobie zasikiwał.
Stary 2013-12-30, 18:37   #1535
isia4891
Zadomowienie

Hej była u mnie koleżanka 5 tyg córeczką , już ten etap obaw u niej minął, chętnie wychodzi z nia na spacery, szlak ja trafia w domu. Rozgląda się, uśmiecha się, sliczna jest też już takiego szkraba chce.

Perfuzja spróbuj starej dobrej metody , zamiast chusteczkę podmywaj pupe ciepła przygotowana woda ( termos i miseczka się przydadzą)duzymi wacikami i posypał pupe mąka ziemniaczaną. Moja bratowa dwójkę dzieci tak traktowała i zero odparzen

Lolita magnez biorę na noc, wzięłam brobiotyk dziś, lekko strawnie jem już 3 dzień . Ale wydaje mi się że mały mi na jelita, żołądek naciska. Zobaczymy jak się będę czuła dziś w nocy.

Nadrabiam was dalej...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:39   #1536
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
A kangurowaliście ją tak skóra do skóry?
Tylko w szpitalu na początku. Potem właśnie wolała być ubrana i każde rozbieranie to był krzyk. Teraz jak ją rozbieram to już nie zawsze krzyczy ale na pewno nie lubi być długo rozebrana.
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Zrobiłam zupę serowo selerową .... zjemy z grzankami na kolacje i już teraz mi ślina cieknie
A jak się robi taką zupę?
Stary 2013-12-30, 18:40   #1537
isia4891
Zadomowienie

Aa i odbija dziecko moja kolez mimo że je pierś, bo z kupka trochę ma problem, mimo masazy i kladzenia na brzuszku. To może lepiej zapobiegać
Stary 2013-12-30, 18:44   #1538
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Witam się wieczorową porą

Byłam dziś na egzaminie, podobno zdany, ale jeszcze nie oceniony
Papka zamiast mózgu jednak troszeczkę podziałała

Magnusia - przeczytałam o Twojej "przygodzie" w sklepie.. i po prostu masakra, znieczulica sięga zenitu...

Ja dziś podsiadłam jakąś moher babcię w tramwaju... a ona tak szybko biegła do miejsca... br... myślałam że zabije mnie wzrokiem.

Siedziałam i czekałam na swojego ojca w M1. Usiadł obok mnie jakiś starszy pan, a jak ojciec wrócił z zakupów, ja wstałam.. to starszy pan był strasznie zbulwersowany, aż się wzdrygnął. Pewnie myślał, że "młody tatuś" Całą drogę do auta śmialiśmy się

Idę leżeć

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:51   #1539
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dzień dobry (..) bo dziś mam urodziny Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe
STO LAT!!!Jak jeszcze kawałeczek został to chętnie się poczęstuję

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam podpisać umowę w pracy i przedłużyli mi na rok
Bardzo bałam się spotkania w pracy ale dziewczyny strasznie się ucieszyły jak mnie zobaczyły .
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
padam- zrobiłam rybę po grecku na jutro, sos czosnkowy i UWAGA- 5 litrowy gar sałatki tuńczykowej
ledwo żyję
Ile tej sałatki???Co ty katering na sylwka komuś robisz??

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jeszcze sprzedają ubranka z Hello Kitty? Z tym szatańskim kotem?
Taaa, ciekawe czy ksiądz nie wywali z kościoła dziecka ubranego w te różowe ustrojstwo

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ciekawe jaka by była reakcja księdza jakby dziecko do chrztu ubrać w coś z emblematem Hello Kitty

Cytat:
No to chwalę się i ja pokoikiem Benjaminka. Co prawda nie jest jeszcze 100 % gotowy.
Zostało nam jeszcze kupić: materac, wieszaczki do szafy, bo niektóre rzeczy wiszą podwójnie na jednym, pudełka do lepszej organizacji, kosmetyków, czapeczek, skarpetek itd, pościel,pampersy, chusteczki do dupki, i pielęgnację, no i kilka ramek na zdjęcia oraz literki nad łóżko z imieniem

I oczywiście lampka będzie stać na przewijaku, a nie na śmietniku na pieluszki
Jaki śliczny pokoik..

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44348982]
Mialyscie robione KTG? U mnie dziś na siedząco młodemu dochodziło nawet do 200 i skakało. A jak się położyłam na lewym boku to wszystko się unormowalo...[/QUOTE]
Ja miałam dzisiaj pierwsze i też na siedząco i tętno młodej nie przekraczało 150. Ale pewnie jakby coś było nie tak to by Ci powiedzieli.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Wyprasowałam dwie koszule męża i 3 bluzki Alka i zasapałam sie jak lokomotywa.

W ogóle zła jestem strasznie bo groszem nie śmierdze i miałam nadzieję że ze względu na sylwestra przeleją mi wypłate dziś (zawsze przelewaja ostatniego dnia roboczego miesiąca) ale oczywiście olali. Co oznacza ze dostane kase jutro o 16 i ciekawe gdzie mam sobie wtedy zakupy zrobić i kto będzie miał na to siłe i ochote.
Co za firma...jedyny plus tej w której ja pracuję to to, że grudniowa wypłata jest zawsze na wigilię. Przynajmniej jeden ludzki odruch.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:53   #1540
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Forester dali w brzuch bo mam pięknego żylaka na nodze i że leże dużo,to chyba żeby zakrzep się nie zrobił. Tak sobie tłumacze. A żeby było śmieszniej to na obchodzie nic o tym nie mówili,i przyszła pielęgniarka i mi mówi,że taki i taki zastrzyk.
Stary 2013-12-30, 18:58   #1541
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość

Co za firma...jedyny plus tej w której ja pracuję to to, że grudniowa wypłata jest zawsze na wigilię. Przynajmniej jeden ludzki odruch.
To Bank tam nie maja ludzkich uczuć
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:05   #1542
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
My wlasnie wrocilismy do domu z zakupow sylwestrowych
Oczywiscie z piccolo
Powiedzcie mi czy 36 tc to nie za wczesnie na skurcze przedpowiadajace??? I ile ich powinno byc w ciagu dnia? Na ostatniej wizycie lekarz wspominal o 10, ale ja teraz mam ich zdecydowanie wiecej...
Mnie od 2 dni meczy taki dziwny bol falowy w dolnej czesci brzucha, gdzie nawet noga ruszyc nie moge....hmmm moze to czas, zeby w koncu spakowac torbe do szpitala.....

10 ruchów dziecka, skurczy zapowiadających możesz nie mieć wogóle. Pytałam lekarza czy muszę mieć, powiedział, że nie ale 2 dzień je czuje, a dziś mam 38 tc rozpoczęty.

Muminku Sliczny pokoik. Zazdroszczę wam, że macie oddzielne pokoje dla dzieci
Stary 2013-12-30, 19:05   #1543
katarzyniak
Rozeznanie

Dziewczyny-mamusie - mam pytanie - jaki rozmiar ubranek używacie? Emma wiem że zaczyna 56 dokupilam dzis po waszych radach jeszcze co nieco z rozmiaru 56 i zastanawiam sie czy chociaż dziecko zdąży założyć ten rozmiar...hmmm
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:10   #1544
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Mamuśki trochę mnie wystraszyłyście ze 56 za duży rozmiar na wasze maluchy i tak sobie pomyślałam ze przecież ja mam za mało ciuszków w rozmiarze 56 no i kupiłam 2 pajacyki i poluje na 3, a jeszcze korcą mnie body z krótkim na 62 i 68 bo pod pajacyki by się przydały, no i znowu wydałam kasę na małą
Stary 2013-12-30, 19:11   #1545
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No to chwalę się i ja pokoikiem Benjaminka.
Ale wszystko śliczne! Super

Cytat:
Powtórzę za dziewczynami: nie martw się,dzieć już jest duży. Poza tym to jeszcze nic nie przesądza,możesz jeszcze sporo czasu w ciąży pochodzić. Odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A jakich pieluch używanie? I w jakim rozmiarze? Ja nie wiem, moze jak cos robię źle, ale w pampersach co 2-3 przewinięcie ubranko ląduje w praniu. Kupy przeciekaja względnie rzadko, ale pieluchy przesikane sa baardzo czesto (a przewijamy co chwile ).

Też tak miałam z Erykiem na początku,za lekko zapinałam pieluchę i też siusiak za bardzo w pieluszce był do góry skierowany.
Stary 2013-12-30, 19:13   #1546
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Agoola - współczuje przykrej sytuacji ... A Twój tż jak zereagował przy swojej mamie na taką sytuację? Powinien się jej zapytać czego szuka, albo czy czegoś potrzebuje to jej da
U mnie z mamą z resztą podobnie - jak ma tylko okazje i tż nie ma (bo tz juz jest wyczulonny na takie akcje) to otwiera lodówke itp. Normalką jest jak codziennie pada pytanie: co było na obiad. I nieraz nie wiem co odpowiedziec,bo jak odpowiem ze bardzo dobry obiad to będzie ze wszystko przejadamy, a jak np.naleśniki to że głodujemy ... Śmieszne,ale naprawde czasem mam dość.

KotekMamrotek- sto lat! wszystkiego co najlepsze !

U nas wszystko ma się na końcówce przygotowań - suszy sie ostatnie pranie. Szafki posprzątane, ciuszki małe juz wyprasowane i poskładane w szafie, kocyki, tetry itp. Zostaly jeszcze do wyprasowania jeden rożek, kocyk i jakies drobiazgi.

W ogóle mam do Was pytanie, a w szczególności do obecnych mamuś - otóż moja mama twierdzi, ze małe dziecko niemowlak nie powinno ubierać sie w zadne ubranka, tylko powinno ubierać je w same pieluchy tetrowe (nie wiem jaką metodą miałoby te dziecko być zawienięte w te pieluchy)...twierdzi,ze tak małe dziecko nie mozna ubrac w body, śpiochy i kaftaniki, no bo przeciez jak..kmhmmmm... No i dostałam juz rade zeby kompletnie nic juz dziecku nie kupować z ubrań - dodam ze mam w rozmiarze 56- ilosc:5 body krotkie, 5 body dlugie, 5 pajacow, 5 spiochow z kaftanikami i tak samo w rozmiarze 62.... Wątpie zeby to byla ilość przesadna.....
Śmiem twierdzić ze jest to nawet ilosc zbyt mała.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:13   #1547
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dziewczyny-mamusie - mam pytanie - jaki rozmiar ubranek używacie? Emma wiem że zaczyna 56 dokupilam dzis po waszych radach jeszcze co nieco z rozmiaru 56 i zastanawiam sie czy chociaż dziecko zdąży założyć ten rozmiar...hmmm
Ja zrobiłam to samo dzisiaj
Stary 2013-12-30, 19:13   #1548
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Podczytuję na telefonie, nie wiem czy teraz na bieżąco odpowiem na wszystko.
perfuzja - zdaje się, że Emma o tym pisała. My zakładaliśmy siusiaka do góry starszakowi. Nie ciekło, a podobno na chłopięce sprawy to jest jakiś tam sposób. Poza tym nam na poczateczku, jak nie wiedziałam jeszcze nic, przeciekały pampersy. No i uczulały I dlatego używaliśmy Huggisów (czy jak się to pisze). One są mniej wycięte przy udkach dziecia

teraz jak mam kupić jakiś ciuch dla starszaka (110/116) to większośc jest szaroburych. Jak któraś z dziewczyn zauważyła, kollorowe ubranka są z tej droższej półki. Niestety. A ja z tych co kolorowo sie ubierają i dzieci swe także tak chcą

Mój starszak ma w przedszkolu dziewczynkę: niby-dziewczynkę. Na moje pyt.dlaczego niby odpowiada, że nie ma ubrań dziewczęcych. Czyli różowych. Dziecię to pochodzi z bardzo biednej rodziny, ma starszego brata. I zwyczajnie nosi po nim ciuszki. Które nie mają ani HK, ani kucyków, ani słodkopierdzących rózowych falbanek.

Byłam dziś uzupełnić dokumentację u swojej wybranej położnej. I bardzo mi się miło zrobiło gdy zapytała o starszaka. Przychodziła do niego ponad 4 lata temu. Miło, naprawdę miło.
Stary 2013-12-30, 19:14   #1549
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

U mnie 56 były za duże dla dzieciaków donoszonych,miały w nich dużo luzu.
I Wiki i Eryk mieli po 50 cm,Wiki waga 2750,Eryk 3270
Stary 2013-12-30, 19:15   #1550
iwantyou99
Zadomowienie

Jestem zaskoczona tym co mówicie o rozmiarach. U nas 56 jest lekko duze ale Dominik jest mini mini.

Perfuzja a jakie pieluchy używasz?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:21   #1551
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Mój starszak jak się urodził miał 57 cm. Chudy i długi był I dlatego teraz jakoś podonbnie myślę i nie kupuję zbyt dużo na taki maleńki rozmiar.
Miałam dziś 2 raz ktg i nc się nie szykuje. Na szczęście
Stary 2013-12-30, 19:22   #1552
Le La
Zadomowienie

muminku pokoik super

perfuzja ja uzywam dady i pampersow i ukladam siusiaka w pieluszce tak w dol i wtedy nie ma przeciekow. Ewentualnie zdarza sie juz przy samej zmianie pieluszki, jak zacznie sikac i nie zdaze zlapac

Alek w rozm.56 ma luzno a urodzil sie 53cm.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:28   #1553
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Forester dali w brzuch bo mam pięknego żylaka na nodze i że leże dużo,to chyba żeby zakrzep się nie zrobił. Tak sobie tłumacze. A żeby było śmieszniej to na obchodzie nic o tym nie mówili,i przyszła pielęgniarka i mi mówi,że taki i taki zastrzyk.
no tak- żylak, cholerstwo jedne ale to dobrze, że tak zareagowali i dali heparyne. jeśli masz możliwość zbuntowania się to poproś aby dawali Ci w udo albo ramię- na brzuchu w ciąży bardzo szybko mogą się porobić zrosty, ni czasem miejsce ukucia strasznie swędzi. a na żylaka gorąco polecam pończochy uciskowe, w celu uniknięcia mojego problemu czyli zakrzepicy.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:40   #1554
_Shiloh_
Wtajemniczenie

U nas ubranka New Born już zaczynają być "na styk" przypuszczam, że za tydzień pójdą w odstawkę

Co do pieluszek, u nas nie zdarza się obkupkanie ubranka lub wyciek kupki, parę razy zdarzyło się obsiusianie i przecieknięcie pieluszki. Nie używamy Pampersów tylko zwykłych dostępnych w supermarketach.

A dodam jeszcze, że oprócz położnej była pani Helath Visitor, zbadała Marcelkowi słuch specjalnym urządzeniem i mały słyszy dobrze na każde uszko.

gosia: proponowali Ci szczepionkę na BCG??
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:42   #1555
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Jestem zaskoczona tym co mówicie o rozmiarach. U nas 56 jest lekko duze ale Dominik jest mini mini.

Perfuzja a jakie pieluchy używasz?
U nas body 56 sa dobre albo prawie dobre, natomiast w pajacach 56 sie topi. Ba, nawet w 50 z H&Mu na sporo luzu.

Próbowaliśmy pampersow premium care 1, rossmanowych 1 i dada 2. Pampersy chyba z tego towarzystwa były najlepsze, ale wszystko cieknie. Siusiaka układamy w dol. Moze rzeczywiscie za lekko zapinam? Ale on i tak po zdjęciu pieluchy ma po niej ślady na skórze...
Stary 2013-12-30, 19:44   #1556
ejani
Zadomowienie

witam się po drzemce

znów wyprawka mojego syna przegrała z farbą, tym razem w zakupach internetowych nawet... wyobrażacie sobie, że kupiłam farbę w Tychach, bo tu nigdzie nie ma?
białą, żeby nie było...

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
mi i na warsztatach jednych i na SR mówili żeby te osłonki brać najmniejszy rozmiar i nawet na inne nie patrzeć.
kurcze, powinni mieć jakąś tabelę rozmiarow, czy coś... a pytanie do doświadczonych mamuś, bez tego nie da rady? bo nam na SR mówili, że się dziecko może przyzwyczaić i samego cyca potem nie chcieć...

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Ja zamawialam z gemini silikonowy lovi rozmiar L i moim zdaniem jest duzy!
Ma ok 2cm wysokości na sutek.

Wzięłam bo na zdjęciach wyglądu określić nie można było a wydawało mi się, ze s będzie małe.
no i tu kolejne pytanie - to powinno ten sutek "opinać" czy właśnie ma luz zostać, bo potem jeszcze może obrzmieć?

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Noo właśnie pan doktor mnie nastraszył z tym łożyskiem trochę, wspomniał jeszcze o wrośniętym i że jeśli tak się stanie to jeszcze wcześniej wyjmą bobo czego nie chcę, bo już 6 wydaje mi się takim wczesnym terminem i ważne, żeby Mikuś sobie mógł dorosnąć ile trzeba.
Nastrój zwariowany, były narzeczony zmienił front i twierdzi, że chce być ze mną. Jego matka jest przeze mnie ignorowana notorycznie, bo chyba rozmowy z nią mnie bardziej denerwują niż z nim! Sugestie, że nie staram się o rodzinę i chodzi mi tylko o pieniądze mnie dobijają. Zaprzestałam więc prowadzenia debat z tą niezrównoważoną kobietą. Były przylatuje za 2 tygodnie i i tak muszę się z nim spotkać na uznaniu ojcostwa. Po cc nie wiem kiedy będę mieć siłę, żeby to załatwić. Nie wiem też na ile planuje tu przyjechać. Jak już doszłyśmy do tego jest niepoczytalny... Wiem, że zakupił mi perfumy Coco, niby przeprosinowe. Aż mnie ściska żeby się podjarać - perfumami oczywiście. Przekupna nie jestem, nie mniej jednak taka pachnąca buteleczka chyba nie pozostałaby obojętna żadnej kobiecie
Zawsze przed USG dużym mam mega stres i tym razem jest tak samo. Nie mogę o niczym innym myśleć, tylko żeby już był piątek i już po badaniach. Nie chodzi o mnie tylko moje dziecię - panikuję.

Zaraz idę utworzyć sobie makaron pełnoziarnisty z serowym sosem tłuściutko, jestem już napuchnięta solidnie. Nie solę, staram się dużo pić, a i tak już jestem okrągłą bomką choinkową
u, to niefajnie z tym łożyskiem, ale dobrze, że się zorientowali (dlaczego dopiero teraz???)

a z tym Twoim byłym to Tobie na pewno przeszło? może zdecydował się wrócić do kraju?

ja po dniu leżenia odzyskałam zarys kostek)

Cytat:
No to chwalę się i ja pokoikiem Benjaminka. Co prawda nie jest jeszcze 100 % gotowy.
śliczny zazdroszczę Ci mebelków dziecięcych...

u mnie właśnie rozgorzała dykusja czy mała wersalka, którą tam chciałam wstawić nie ma jednak trafić do salonu, bo mężowi na niej wygodniej a wielka ikeowska sofa do maleńkiego pokoju dzieciaka ja wolę na niej oglądać tv, tamta jest za mała! na razie próbuję przepchnąć opcje obu w salonie "i zobaczenia, która będzie lepsza"...

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy 36 tc to nie za wczesnie na skurcze przedpowiadajace??? I ile ich powinno byc w ciagu dnia?.
chyba nie, a co do ilości, to na SR mówili, że to indywidualna sprawa...

Cytat:
no to leżymy, leżymy...

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Nie daj Bóg jakbym rodzic zaczęła bo nie mam na taksówke nawet

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mamuśki trochę mnie wystraszyłyście ze 56 za duży rozmiar na wasze maluchy i tak sobie pomyślałam ze przecież ja mam za mało ciuszków w rozmiarze 56 no i kupiłam 2 pajacyki i poluje na 3, a jeszcze korcą mnie body z krótkim na 62 i 68 bo pod pajacyki by się przydały, no i znowu wydałam kasę na małą
ja się nie poddaję presji i kupuję na 62. jutro mąż ma wolne a ja rano badania, to może go wyciągnę gdzieś

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Mój starszak jak się urodził miał 57 cm. Chudy i długi był I dlatego teraz jakoś podonbnie myślę i nie kupuję zbyt dużo na taki maleńki rozmiar.
Miałam dziś 2 raz ktg i nc się nie szykuje. Na szczęście
ja mam w czwartek (jednak) to ostatnie usg, to może się jeszcze namyślę, ale na razie szykuje mi się tłuścioszek (a sądząc po ilości czkawek nadal nieźle tankuje) i też myślę że starczy mi to, co mam... ale muszę sobie policzyć, bo już trochę tracę rachubę
Stary 2013-12-30, 19:48   #1557
vacuity
Rozeznanie

W końcu wróciłam, ufffffff...... Zuzka ma 2200 g i lekarz prognozuje 3800 przy urodzeniu, mam nadzieję, że Mała przystopuje trochę

Usilnie zasłaniała się rękami i nie mam żadnego fajnego zdjęcia

Demonyianioły - dziwna sprawa z Twoim byłym narzeczonym. Jestem naprawdę ciekawa co mu siedzi w głowie.

Muminku, świetny pokoik

i coś jeszcze miałam napisać i......... nie pamiętam oczywiście
Stary 2013-12-30, 19:59   #1558
katarzyniak
Rozeznanie

Ja dziś wpadłam w panikę wlasnie i stwierdzilam ze mam za mało tych ubranek z 56, w dodatku ciągle myslalam o tym jak bede zakladac dziecku w szpitalu body takie nie rozpinane... Dlatego kliknełam dziś na 3 body z dlugim rozpinane po calosci, 3 półśpiochy, jeden komplet welurowy spiochy+kaftanik na wyjscie ze szpitala, 2 czapeczki i komplet spiochy +kaftanik bawełniany biały. Ogólnie byłam zachwycona tym sprzedawcą na all, b.dobra jakość bawełny i wiem ze bede u niej kupować,bo rowniez i ceny są przystępne (polecałyscie ją wy- sylwina5555)...ale 150 poszłooo:\ - przynajmniej nie bede stresowac sie w szpitalu przebieraniem jak coś, bo takie body rozpinane po całości jest jednak łatwiej.

W ogóle przeraża mnie wszystko...zaczynam się bać jak to będzie, jaka to będzie rewolucja, czy spełnie sie w 100%...bardzo chcialabym być taką "idealną mamą" tylko czy dam radę...no i to taka rewolucja w życiu moim i tż...
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:04   #1559
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dobra....czyli na 56 dokupiłam 3 pajace i 5 bodziaków z krótkim na 62 a w piątek jak zaniosę l4 to kupię jeszcze białe kopertowe body na 56 i to już koniec, z resztą potrzeb się wstrzymam do narodzin
Bo tak zauważyłam ze mam bardzo dużo ciuszków na 62 i trochę się przeraziłam a biorąc pod uwagę fakt ze u Was mamusie 56 jest za duży albo akurat i ze moja lekarka na ostatniej wizycie mówiła ze Lenka nie będzie duża to musiałam kupić więcej mniejszych
Stary 2013-12-30, 20:08   #1560
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dobra....czyli na 56 dokupiłam 3 pajace i 5 bodziaków z krótkim na 62 a w piątek jak zaniosę l4 to kupię jeszcze białe kopertowe body na 56 i to już koniec, z resztą potrzeb się wstrzymam do narodzin
Bo tak zauważyłam ze mam bardzo dużo ciuszków na 62 i trochę się przeraziłam a biorąc pod uwagę fakt ze u Was mamusie 56 jest za duży albo akurat i ze moja lekarka na ostatniej wizycie mówiła ze Lenka nie będzie duża to musiałam kupić więcej mniejszych
Dobra decyzja, u mnie 62 leżą nie używane jak narazie, a 56 dopiero zaczniemy niebawem
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości