Małe prezenty dla gości weselnych - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 19:44   #211
leniwca
Zakorzenienie

Dot.: Małe prezenty dla gości weselnych

Cytat:
Napisane przez jw88 Pokaż wiadomość
Ja natomiast zaproponowałam siostrze zrobienie prezentów dla gości weselnych, w postaci pomalowanych farbą akrylową klamerek (zwykłych, drewnianych). Faktem jest, że zajęło mi to dobry miesiąc pracy. Ale mina gości weselnych była bezcenna. Poniżej efekt mojej pracy.
Sory, że wtrącę.. Fajnie, że się napracowałaś, tylko szkoda, że w bileciku walnęłaś byka.
Nie '21 wrzesień' tylko '21 września'.

http://www.ekorekta24.pl/aktualnosci...dczytywac-daty tutaj możesz sobie poczytać, jaka jest różnica.

Tak na przyszłość, może komuś się przyda.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 07:13   #212
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_a90 Pokaż wiadomość
Hahaha Szkoda tylko, że te najpiękniejsze zwykle bardziej wygladają niż smakują

Ten pomysł jest moim zdaniem genialny! Gratuluję
Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Rewelacja Dziewczyny wiecie może gdzie mogę znaleźć fajne magnesy?

Dziękuję dziewczyny!

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 17:50   #213
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Fajne pomysły! Ciastko z wróżbą jest fajne, zdjęcie młodych... Aniołki i pralinki nie są moimi faworytami. Ostatnio przyszedł mi inny pomysł do głowy, mam nadzieję, że nie powielam nic, co wcześniej się pojawiło... A mianowicie: małe ręcznie robione mydełka, może ozdobione inicjałami PM? Przykład z Polski: https://www.facebook.com/Soapcakes
Są kolorowe i prześliczne <3 Moim zdaniem fajoski upominek. Nie widzę minusów... No może poza tym, ze się kiedyś skończy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mydełko.jpg (63,0 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez GRUBSTEIN
Czas edycji: 2013-11-14 o 18:45
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-14, 20:16   #214
EllaScots
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GRUBSTEIN Pokaż wiadomość
Fajne pomysły! Ciastko z wróżbą jest fajne, zdjęcie młodych... Aniołki i pralinki nie są moimi faworytami. Ostatnio przyszedł mi inny pomysł do głowy, mam nadzieję, że nie powielam nic, co wcześniej się pojawiło... A mianowicie: małe ręcznie robione mydełka, może ozdobione inicjałami PM? Przykład z Polski: https://www.facebook.com/Soapcakes
Są kolorowe i prześliczne <3 Moim zdaniem fajoski upominek. Nie widzę minusów... No może poza tym, ze się kiedyś skończy
Małe mydełko może być fajnym pomysłem. Tak samo jak zwykły cukierek czy ciasteczko z wróżbą. Coś co szybko zniknie można dać i na pewno będzie to dobrą formą podziękowania.
Natomiast magnesy, klamerki czy o zgrozo aniołki to nie bardzo trafione pomysły. Osobiście nie zabieram nigdy takich rzeczy i zauważyłam, że wiele osób je zostawia, bo niby po co im potem w domu taki kurzołap ma leżeć. Jak ktoś nie ma co zrobić z nadwyżką pieniędzy to proszę bardzo, ale z doświadczenia innych zauważyłam, że goście nie przywiązują wagi co dostają i w ogóle czy cokolwiek dostają. Jeżeli już chce ktoś coś dać to najlepsze będzie pudełko z ciastem. Ja tam lubię je dostać zwłaszcza, że na weselach nigdy nie jem ciast
EllaScots jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 19:23   #215
Joesefin
BAN stały

Ja się rzadko spotykam żeby dostawać inne prezenty niż tradycyjnie wódka plus ciasto, ostatnio było fajnie spakowane ciasto i butelka wódki weselnej polanin z wygrawerowaną data i imionami młodych. Ale fakt niektóre te pomysły są super.
Joesefin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-21, 20:58   #216
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Witam was Przeczytam chyba cały ten wątek, bo do niedawna byłam przekonana, że damy gościom ciasto i wódkę na odchodne, ale po obliczeniu kosztów...

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 19:10   #217
Zossia25
Raczkowanie

Te lizaki fajny pomysł.
Zossia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 19:45   #218
sugarfreeee
Zakorzenienie

Myśmy mieli ślub tuż po świętach, i dawaliśmy candy canes (w załączniku )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2132.jpg (95,1 KB, 90 załadowań)

Edytowane przez sugarfreeee
Czas edycji: 2013-12-30 o 19:57
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 20:17   #219
kalija
Zadomowienie

My będziemy osobiście dawać gościom przy wyjściu pudełko z ciastem, dziękując za przybycie czyli w sumie tradycyjnie.

Na ostatnim weselu na którym byłam, goście dostali właśnie aniołki z masy solnej. Niestety większość z tego się śmiała, nie rozumiała idei
Poza tym jeśli dawać prezenty i dziękować za przybycie to tylko osobiście. Ta nowa praktyka kładzenia prezentów przy talerzach w ogóle mi się nie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pudelko.jpg (119,1 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez kalija
Czas edycji: 2014-01-01 o 20:19
kalija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 17:58   #220
Paulettee
Raczkowanie

U mnie również będzie dawane ciasto, zresztą teściowa już to ustaliła Nie wyobrażam sobie, że nie podarujemy tego gościom osobiście i przy okazji porozmawiamy chwilę

By the way, drogie są takie specjalne pudełka na te ciasta?
Paulettee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 17:34   #221
kalija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulettee Pokaż wiadomość
U mnie również będzie dawane ciasto, zresztą teściowa już to ustaliła Nie wyobrażam sobie, że nie podarujemy tego gościom osobiście i przy okazji porozmawiamy chwilę

By the way, drogie są takie specjalne pudełka na te ciasta?
To moje (zdj. wyżej) 1,27zł/szt. Ceny na all sa już od 1 zł (przesyłka bardzo różnie) oglądałam też pudełka na różnych stronkach, ale na all wychodzi jednak najtaniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 20:08   #222
Paulettee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość
To moje (zdj. wyżej) 1,27zł/szt. Ceny na all sa już od 1 zł (przesyłka bardzo różnie) oglądałam też pudełka na różnych stronkach, ale na all wychodzi jednak najtaniej.
No i chyba sama się skuszę i takie zamówię. Cena jest niewielka, bo tak liczyliśmy za zwykłe plastikowe, ale te są przecudowne i bardziej się opłaca je kupić. I jaki efekt
Paulettee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-07, 07:33   #223
Katarinana
Raczkowanie

My też dajemy gościom zdjęcia po weselu.
Ale jeszcze wpadliśmy na pomysł taki, żeby każdemu po składaniu życzeń przed kościołem w taki mały woreczek zapakować kilka m&m-snów i bilecik z napisem "Dziękujemy".
Tzn świadkowa będzie trzymała te woreczki w takim dużym koszu i goście będą podchodzić po składaniu życzeń i brać.
Katarinana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 15:39   #224
Karolina_a90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Myśmy mieli ślub tuż po świętach, i dawaliśmy candy canes (w załączniku )
a ja po raz kolejny napiszę, ze jest to jeden z najlepszych pomysłów na upominek dla gości z jakim się spotkałam
Karolina_a90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 14:54   #225
GRUBSTEIN
Raczkowanie

Tak, bardzo ładne są te laseczki świąteczne. Jak dla mnie jednak ciut bardziej praktyczne i trwałe prezenciki są lepsze (np. mydełko, słoik na konfiturę).
GRUBSTEIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 21:15   #226
farbstiftka
Zadomowienie

znajoma ostatnio była na weselu, gdzie w podziękowaniu każdy otrzymał po dwa kieliszki z jakimś nadrukiem wyrażającym podziękowanie, myślę, że to nawet fajny pomysł, przynajmniej praktyczny
u nas raczej nie będzie nic poza ciastem i wódką, chyba że jednak będziemy sami opłacać przyjęcie to wtedy pomyślę o małym drobiazgu, bo jednak paczka ciasta to nie jest zbyt mały koszt.
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-15, 15:14   #227
flutegirl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jw88 Pokaż wiadomość
Ja natomiast zaproponowałam siostrze zrobienie prezentów dla gości weselnych, w postaci pomalowanych farbą akrylową klamerek (zwykłych, drewnianych). Faktem jest, że zajęło mi to dobry miesiąc pracy. Ale mina gości weselnych była bezcenna. Poniżej efekt mojej pracy.
Czy tylko mnie razi 21 wrzesień? 21 września!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale klamerka cudna!
flutegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 07:20   #228
TysiaBB1989
Rozeznanie

mi się nie za bardzo podoba ta tradycja dawania ciasta gościom na odchodne.... ale ostatni wyczaiłam ładne zawinięte w celofan paczki z chrustem i chyba w to pójdę
Stary 2014-03-15, 10:19   #229
skazana_na_bluesa
.

Osobiscie nie lubie chrustu :P i duzo bardziej bym sie cieszyla z ciasta. Trzeba umiec zrobic chrust, zeby byl jadalny. Najlepszy jest taki swiezy, a o to bedzie raczej trudno. No i sie brzydko kruszy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 10:49   #230
asiuulkaa
Zadomowienie

Ja się zawsze cieszę z ciasta idealne na następny dzień do kawy,a na weselu często nie dam rady zjeść nic oprócz tortu.

asiuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-15, 16:21   #231
cyvetta
Raczkowanie

Ja w ubiegłym roku jako gość weselny otrzymałam słoiczek Gaspacho (lub czegoś podobnego co serwowane było również na weselu) ładnie ozdobiony - ślub miał jesienny motyw przewodni więc pasowało. Do tej pory trzymam swój słoiczek oraz mojego Tż...jakos tak dziwnie byłoby to zjeść
cyvetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 12:13   #232
Lady_Daga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joesefin Pokaż wiadomość
Ja się rzadko spotykam żeby dostawać inne prezenty niż tradycyjnie wódka plus ciasto, ostatnio było fajnie spakowane ciasto i butelka wódki weselnej polanin z wygrawerowaną data i imionami młodych. Ale fakt niektóre te pomysły są super.
U nas na pewno będzie ciasto + wódka. I właśnie ta wspominana przez Joesefin. Tradycyjnie> Osobiście przy wyjściu na drugi dzień wesela goście będą dostawać takie paczuszki, ciasta i tak zawsze zostaje więc myślę że to ok pomysł.
Stary 2014-04-08, 11:34   #233
asiuulkaa
Zadomowienie

Ostatnio się dowiedziałam,że u nas w lokalu jest opcja torciku dla gości zamiast kawałków ciast i chyba w to pójdziemy

asiuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 12:12   #234
renata_s
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Karolina_a90 Pokaż wiadomość
Hahaha Szkoda tylko, że te najpiękniejsze zwykle bardziej wygladają niż smakują
Zgłębiłam cały wątek, bo sami się z przyszłym mężem zastanawialiśmy czy i co podarować gościom. Doszliśmy wspólnie do wniosku, że prezentów nikt nie kolekcjonuje, a uroczystość jest najważniejsza dla nas i rodziców, więc zdjęcia, magnesy itp odpadają. Lepiej w związku z tym coś nie trwałego. W końcu wymyśliliśmy pierniczki z bilecikiem
Znalazłam trochę różnych ofert, ale nie wiadomo jak to wszystko smakuje, a nie zawsze można spróbować. Na szczęście na jednym z forów trafiłam na pierniczki z piernikowego sklepu, które są z Kopernika, więc smak sprawdzony i wyglądają elegancko
Ładne, nie?
http://www.piernikowysklep.pl/mini.p...lubb.jpg&s=754
renata_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 10:39   #235
zoska24
Przyczajenie

Talking Dot.: Małe prezenty dla gości weselnych

Cytat:
Napisane przez renata_s Pokaż wiadomość
Zgłębiłam cały wątek, bo sami się z przyszłym mężem zastanawialiśmy czy i co podarować gościom. Doszliśmy wspólnie do wniosku, że prezentów nikt nie kolekcjonuje, a uroczystość jest najważniejsza dla nas i rodziców, więc zdjęcia, magnesy itp odpadają. Lepiej w związku z tym coś nie trwałego. W końcu wymyśliliśmy pierniczki z bilecikiem
Znalazłam trochę różnych ofert, ale nie wiadomo jak to wszystko smakuje, a nie zawsze można spróbować. Na szczęście na jednym z forów trafiłam na pierniczki z piernikowego sklepu, które są z Kopernika, więc smak sprawdzony i wyglądają elegancko
Ładne, nie?
http://www.piernikowysklep.pl/mini.p...lubb.jpg&s=754
ja tam z moim luubym nie dawalismy zadnych prezentow, wyyystarczy ze zorganizowalismy mega imprezke!! ale taki piernik toruński zawsze w kazdych warunkach chetnie przyjme, tylko ciężko je znaleźc w sklepach ale bylam na tej stronie piernikowysklep.pl i tyle tam dobroci, ze cos czuje ze to sie zleee skonczy bedzie biegane pffff
zoska24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-08, 23:16   #236
czarna_kiecka
Zakorzenienie

prezenty dla gości - prośba o waszą opinię na ten temat

: )
Ze względu na to, że pewnie większość z Was przygotowuje się do ślubu - chciałabym poprosić Was o odpowiedź na poniższe pytania dotyczące prezentów dla gości.
Wpadłyśmy z koleżanką na - naszym zdaniem - ciekawy pomysł na gadżet ślubny, który mógłby być jednocześnie właśnie prezentem dla gości, o samym pomyśle na pewno napiszę wkrótce, póki co chciałabym Was zapytać:

1. Jaką kwotę mniej więcej mogłybyście wydać na tego rodzaju prezent, np w przeliczeniu na 1 gościa/zaproszoną parę ?
2. Czy to w ogóle dla was ważny element wesela, uważacie że prezenty dla gości są obowiązkowe ?
3. Czy miałyście problem ze znalezieniem gotowych prezentów lub wymyśleniem czegoś same ?

Przepraszam, że póki co dosyć tajemniczo, ale jesteśmy na etapie badania rynku, także każda opinia będzie naprawdę przydatna i może ułatwić wszystkim przyszłym PM odhaczenie tego punktu na liście rzeczy do załatwienia 'przed'

Z góry dziękuję
Stary 2014-06-09, 06:14   #237
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka
Dot.: prezenty dla gości - prośba o waszą opinię na ten temat

Moim zdaniem prezenty typu migdały w lukrze czy gipsowe aniołki są całkowicie zbędne. Większość osób albo w ogóle ich nie zabiera albo ewentualnie rzuca do jakiegoś pudła lub zwyczajnie wyrzuca. Dla mnie zupełnie niepotrzebny wydatek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-09, 06:56   #238
Kropka_88
Raczkowanie

1) 3 zł/os
2) nie są obowiązkowe, jest to mały, miły, aczkolwiek nie w 100% potrzebny generator kosztów przy 150 osobach x 3zł mamy dodatkowe 450 zł w kosztach. Zatem uważam to za fanaberię, jeśli ktoś ma ochotę i fundusze na to - czemu nie, jednakże da się życ i bez tego
3) nie mieliśmy problemu z wyborem prezentów dla gości, zauważyłam ze moze tylko ze dwie osoby zapomniały go zabrać z sali, u paru znajomych wciąż widzę te upominki (po 2 latach po weselu) wiec mam nadzieje ze u wiekszosci w koszu nie wylądowały

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Kropka_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 07:12   #239
talkative2
Zakorzenienie

Ja miałam standardowe (przynjamniej jak na mój region) , czyli paczuszkę z ciastami weselnymi Dużo osób też zwinęło sobie dodtakowe pamiatki, bo miałam np winietki w kształcie garniturków i sukien ślubnych i w nich mialam po 3 cukierki z mieszanki Krakowskiej. Ludzie pobrali sobie i to i Menu weselne, które zrobiliśmy, na pamiątkę

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 07:17   #240
PannaAgnieszka
Rozeznanie

my nie przewidujemy takiej opcji- bo znamy naszych gosci-niekoniecznie dla nich to cos extra;-) a dla nas to generator kosztow;-)

juz gdzies pisalam-wesele jest wyjazdowe- wszyscy maja noclegi w tej miejscowoosci- dlatego ciast i wodki tez nie dajemy- bo nie mam pojecia co goscie z tym by mogli zrobic;=)
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości