![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe prezenty dla gości weselnych
Cytat:
Nie '21 wrzesień' tylko '21 września'. http://www.ekorekta24.pl/aktualnosci...dczytywac-daty tutaj możesz sobie poczytać, jaka jest różnica. Tak na przyszłość, może komuś się przyda.
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Fajne pomysły! Ciastko z wróżbą jest fajne, zdjęcie młodych... Aniołki i pralinki nie są moimi faworytami. Ostatnio przyszedł mi inny pomysł do głowy, mam nadzieję, że nie powielam nic, co wcześniej się pojawiło... A mianowicie: małe ręcznie robione mydełka, może ozdobione inicjałami PM? Przykład z Polski: https://www.facebook.com/Soapcakes
Są kolorowe i prześliczne <3 Moim zdaniem fajoski upominek. Nie widzę minusów... No może poza tym, ze się kiedyś skończy ![]() Edytowane przez GRUBSTEIN Czas edycji: 2013-11-14 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast magnesy, klamerki czy o zgrozo aniołki to nie bardzo trafione pomysły. Osobiście nie zabieram nigdy takich rzeczy i zauważyłam, że wiele osób je zostawia, bo niby po co im potem w domu taki kurzołap ma leżeć. Jak ktoś nie ma co zrobić z nadwyżką pieniędzy to proszę bardzo, ale z doświadczenia innych zauważyłam, że goście nie przywiązują wagi co dostają i w ogóle czy cokolwiek dostają. Jeżeli już chce ktoś coś dać to najlepsze będzie pudełko z ciastem. Ja tam lubię je dostać zwłaszcza, że na weselach nigdy nie jem ciast ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
BAN stały
|
Ja się rzadko spotykam żeby dostawać inne prezenty niż tradycyjnie wódka plus ciasto, ostatnio było fajnie spakowane ciasto i butelka wódki weselnej polanin z wygrawerowaną data i imionami młodych. Ale fakt niektóre te pomysły są super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Witam was
![]() ![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Te lizaki fajny pomysł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Myśmy mieli ślub tuż po świętach, i dawaliśmy candy canes (w załączniku
![]() Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-12-30 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
My będziemy osobiście dawać gościom przy wyjściu pudełko z ciastem, dziękując za przybycie czyli w sumie tradycyjnie.
Na ostatnim weselu na którym byłam, goście dostali właśnie aniołki z masy solnej. Niestety większość z tego się śmiała, nie rozumiała idei ![]() Poza tym jeśli dawać prezenty i dziękować za przybycie to tylko osobiście. Ta nowa praktyka kładzenia prezentów przy talerzach w ogóle mi się nie podoba ![]()
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2014-01-01 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
U mnie również będzie dawane ciasto, zresztą teściowa już to ustaliła
![]() ![]() By the way, drogie są takie specjalne pudełka na te ciasta?
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
To moje (zdj. wyżej) 1,27zł/szt. Ceny na all sa już od 1 zł (przesyłka bardzo różnie) oglądałam też pudełka na różnych stronkach, ale na all wychodzi jednak najtaniej.
![]() |
#222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
My też dajemy gościom zdjęcia po weselu.
Ale jeszcze wpadliśmy na pomysł taki, żeby każdemu po składaniu życzeń przed kościołem w taki mały woreczek zapakować kilka m&m-snów i bilecik z napisem "Dziękujemy ![]() Tzn świadkowa będzie trzymała te woreczki w takim dużym koszu i goście będą podchodzić po składaniu życzeń i brać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Tak, bardzo ładne są te laseczki świąteczne. Jak dla mnie jednak ciut bardziej praktyczne i trwałe prezenciki są lepsze (np. mydełko, słoik na konfiturę).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
znajoma ostatnio była na weselu, gdzie w podziękowaniu każdy otrzymał po dwa kieliszki z jakimś nadrukiem wyrażającym podziękowanie, myślę, że to nawet fajny pomysł, przynajmniej praktyczny
![]() u nas raczej nie będzie nic poza ciastem i wódką, chyba że jednak będziemy sami opłacać przyjęcie to wtedy pomyślę o małym drobiazgu, bo jednak paczka ciasta to nie jest zbyt mały koszt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Czy tylko mnie razi 21 wrzesień? 21 września!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale klamerka cudna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
mi się nie za bardzo podoba ta tradycja dawania ciasta gościom na odchodne.... ale ostatni wyczaiłam ładne zawinięte w celofan paczki z chrustem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
.
|
Osobiscie nie lubie chrustu :P i duzo bardziej bym sie cieszyla z ciasta. Trzeba umiec zrobic chrust, zeby byl jadalny. Najlepszy jest taki swiezy, a o to bedzie raczej trudno. No i sie brzydko kruszy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Ja się zawsze cieszę z ciasta
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Ja w ubiegłym roku jako gość weselny otrzymałam słoiczek Gaspacho (lub czegoś podobnego co serwowane było również na weselu) ładnie ozdobiony - ślub miał jesienny motyw przewodni więc pasowało. Do tej pory trzymam swój słoiczek oraz mojego Tż...jakos tak dziwnie byłoby to zjeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
U nas na pewno będzie ciasto + wódka. I właśnie ta wspominana przez Joesefin. Tradycyjnie> Osobiście przy wyjściu na drugi dzień wesela goście będą dostawać takie paczuszki, ciasta i tak zawsze zostaje więc myślę że to ok pomysł.
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Ostatnio się dowiedziałam,że u nas w lokalu jest opcja torciku dla gości zamiast kawałków ciast i chyba w to pójdziemy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Znalazłam trochę różnych ofert, ale nie wiadomo jak to wszystko smakuje, a nie zawsze można spróbować. Na szczęście na jednym z forów trafiłam na pierniczki z piernikowego sklepu, które są z Kopernika, więc smak sprawdzony i wyglądają elegancko ![]() Ładne, nie? http://www.piernikowysklep.pl/mini.p...lubb.jpg&s=754 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
prezenty dla gości - prośba o waszą opinię na ten temat
: )
Ze względu na to, że pewnie większość z Was przygotowuje się do ślubu - chciałabym poprosić Was o odpowiedź na poniższe pytania dotyczące prezentów dla gości. Wpadłyśmy z koleżanką na - naszym zdaniem - ciekawy pomysł na gadżet ślubny, który mógłby być jednocześnie właśnie prezentem dla gości, o samym pomyśle na pewno napiszę wkrótce, póki co chciałabym Was zapytać: 1. Jaką kwotę mniej więcej mogłybyście wydać na tego rodzaju prezent, np w przeliczeniu na 1 gościa/zaproszoną parę ? 2. Czy to w ogóle dla was ważny element wesela, uważacie że prezenty dla gości są obowiązkowe ? 3. Czy miałyście problem ze znalezieniem gotowych prezentów lub wymyśleniem czegoś same ? Przepraszam, że póki co dosyć tajemniczo, ale jesteśmy na etapie badania rynku, także każda opinia będzie naprawdę przydatna i może ułatwić wszystkim przyszłym PM odhaczenie tego punktu na liście rzeczy do załatwienia 'przed' ![]() Z góry dziękuję ![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prezenty dla gości - prośba o waszą opinię na ten temat
Moim zdaniem prezenty typu migdały w lukrze czy gipsowe aniołki są całkowicie zbędne. Większość osób albo w ogóle ich nie zabiera albo ewentualnie rzuca do jakiegoś pudła lub zwyczajnie wyrzuca. Dla mnie zupełnie niepotrzebny wydatek.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
1) 3 zł/os
2) nie są obowiązkowe, jest to mały, miły, aczkolwiek nie w 100% potrzebny generator kosztów ![]() ![]() 3) nie mieliśmy problemu z wyborem prezentów dla gości, zauważyłam ze moze tylko ze dwie osoby zapomniały go zabrać z sali, u paru znajomych wciąż widzę te upominki (po 2 latach po weselu) wiec mam nadzieje ze u wiekszosci w koszu nie wylądowały ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam standardowe (przynjamniej jak na mój region) , czyli paczuszkę z ciastami weselnymi
![]() ![]()
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
my nie przewidujemy takiej opcji- bo znamy naszych gosci-niekoniecznie dla nich to cos extra;-) a dla nas to generator kosztow;-)
juz gdzies pisalam-wesele jest wyjazdowe- wszyscy maja noclegi w tej miejscowoosci- dlatego ciast i wodki tez nie dajemy- bo nie mam pojecia co goscie z tym by mogli zrobic;=)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.