|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
witam po świętach
Cytat:
jana dobrze, że z dzidzią wszystko ok ![]() gratulacje Dominiku witamy na świecie barbie dla mnie kupienie małych ubranek tych 56 i trochę mniejszych to konieczność... choćby dziecko tylko miało chodzić 2 tygodnie... Mi bardzo takich małych ubrań brakowało bo Miko w 56 to oba ramionka mu wychodziły, ręce zamiast w rękawku to przy tułowiu, nogi to samo ciężko się nosi takiego maluchaPatrząc po 2 latach na stan mojej karuzeli która do dziś jest używana ( bez tego pałąka teraz) kupiła bym na pewno używaną. Wygląda jakby była ledwo co wyjęta z pudełka. Wiaderko do kąpieli kupiłam używane i nie żałuję. Ubranka opłaca się na ciucholandzie albo od rodzinki. Na pewno nowy materacyk. Wydatki gdzieś mam zapisane ale z wszystkim tz rzeczy dla mnie do szpitala, jakies kosmetyki itp, ubranka i wszystkie akcesoria to ponad 3 ooo zł (wózek, fotelik, łóżeczko mieliśmy nowe). zeberka ty pytałaś kiedy po CC można w ciąże zajść? Moja koleżanka ( lekarką jest ) urodziła jedno dziecko pod koniec marca a następne za rok pod koniec lipca ( próbowała naturalnie) niestety jej warunki a rozmiary dziecka 4200 nie współgrały i skończyło się CC Siostra z dzieciakami wczoraj pojechała a ja dziś mam więcej sprzątania niż przed świętami ![]() agatko przytulam mocno Dominik średnio zadowolony chyba chce wrócić do swojego prywatnego baseniku
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2013-12-30 o 15:25 |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
iza, gratulacje
Dominik śliczny, ale mina nietęga - chyba nie jest zadowolony, że już na świecie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pytałam o ciąże po cc, ale nie tyle kiedy, bo teoretycznie w każdym czasie, a o to czy jest szansa, że z marszu będzie wtedy cc. ale też mam znajomą lekarkę, która zaszła w ciążę jakoś 8-9 m-cy po pierwszym porodzie, oba cc (chyba na życzenie, ale wprost nie pytałam). |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Iza gratuluję!!! ![]() Cytat:
![]() Agatko przytulam mocno
|
|
#3906 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dominiku- witamy!!!!
agatko, bardzo mi przykro, to trudny masz ten koniec roku- zobaczysz, Babcia pośle Ci niebawem z nieba niespodziankę mamy wspólną klatkę schodową, ale ja też mam inne intencje, w końcu nie po to idziemy tam mieszkać aby ją unikać tylko pilnować czy je i lekarstwa bierze a i czasem razem kawę wypić czy obiad zjeść ale widzę, że to będzie trudne i będzie mnie kosztowało wiele melisyCytat:
Cytat:
łóżeczko i wózek chciałam nowe z nadzieją, że będzie dla kilku lokatorów ![]() myślę, że zdecydowanie materacyk powinien być nowy, resztą może być używana Cytat:
wakacje ![]() Cytat:
), poród końcem czerwca, lepiej wcześniej bo wiele fajnych porad zdobędziesz (np o wyprawce) , no i pod koniec ciąży to ciężej się gdziekolwiek wybrać![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko w spojrzenu na świat - 100 lat różnicy ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- dziewczyny ze śląska, czy, któraś z Was słyszała o doktorze Wojciechu Pie.niążku - gastrologu, pediatrze? (umówiłam Kasię na wizytę)
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-30 o 15:22 |
||||||
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkie maleństwo, ale minka nie zadowolona
![]() Iza gratulację Zdecydowanie nowy. Chociaż nasz mamy rok, a jest jak nowy, ale to dlatego, że Olek nie śpi w łóżeczku, więc ani razu go nie zasikał ![]() Berbie ja kupowałam większość rzeczy u sprzedawcy rodzyneczki. http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773 Kunia Olek jadł takie rogaliki http://pinkcake.blox.pl/2009/09/Roga...rchewkowe.html. Teraz mu nie daję, bo ograniczam masło. W środek smarowałam jabłuszkiem, które miałam w słoiczku. Jeszcze gdzieś mam zapisane na swoim kompie gryzaki bananowe. Jak znajdę, to podeślę Ci linka. Poza tym jadł takie zwykłe kruche ciastka
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
materacyk na pewno nowy będzie tak jak fotelik. tych rzeczy to nie chciałabym nawet po kimś z rodziny, chyba, że miałabym 100% pewności że fotelik nie brał udziału w wypadku.
|
#3909 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=zebrawpaski;4434742 7]Dominiku- witamy!!!!
agatko, bardzo mi przykro, to trudny masz ten koniec roku- zobaczysz, Babcia pośle Ci niebawem z nieba niespodziankę mamy wspólną klatkę schodową, ale ja też mam inne intencje, w końcu nie po to idziemy tam mieszkać aby ją unikać tylko pilnować czy je i lekarstwa bierze a i czasem razem kawę wypić czy obiad zjeść ale widzę, że to będzie trudne i będzie mnie kosztowało wiele melisyQUOTE] noskoro takie intencje są to trzeba zacisnąć zeby i jakos wytrwac Agatko - przykro mi z powodu babci Dominik to by se jeszcze w ciepełku posiedział dlatego taki nezadowolony
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Idealny!!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44345558] Bo nawet w 56 pływał. [/QUOTE]no mój też dostał new borny, bo we wszystkich innych się topił ![]() jaki duży już Artuś a mój zapaśnik też 74 ![]() to przynajmniej koniec widać
|
|
#3911 | ||
|
Konto usunięte
|
Jaka dieta? Nie boisz się teraz dietować? Trzymam kciuki
(choć sama diet nie znoszę).Cytat:
Cytat:
Wszystko jest w resztkach, a to się tak strasznie klei, ale co z tego, radość dziecka bezcenna Przez wiadomość od Fiol śniło mi się, że jestem w ciąży ![]() Ale nie, nie, nie. Minęło pół roku, a moje podejście do tematu nie drgnęło nawet o milimetr. |
||
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale wiąże się to z wysokością raty dość sporą. pewnie nie jedna z was płaci większą, ale jak na nasze możliwości jest ona maksymalna.
|
#3913 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Tymuś. Mam nadzieję, że już będzie lepiej ![]() Cytat:
najważniejsze, że z małym wszystko dobrze a Ty czujesz się już lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
piękne życzenia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No taki jest plan, z realizacją jak na razie pod górkę Jestem z wykształcenia chemikiem i w tej dziedzinie zostaję - choć teraz to już bardziej fizykochemia ![]() Agatko bardzo mi przykro ![]() IZA GRATULACJE!!!! I znów smutek przeplata się tu z radością... życie Witamy na świecie Dominiczku! Mina z typu "a co się gapicie głupio?" ![]() ![]() Cytat:
Brawo za Twoje podejście, które mam nadzieję zaprocentuje i pozwoli na spokojne współżycie z teściową ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44348334] Przez wiadomość od Fiol śniło mi się, że jestem w ciąży ![]() [/QUOTE] też mi się śniło... ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- właśnie sobie pomyślałam ile nam lat zostało i zrobiło mi się słabo
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla u nas to samo. Będę przed 60-tka jak spłacimy kredyt
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Jest . Iza gratulacje w końcu się doczekałaś. Synuś śliczny, ale rzeczywiście niezbyt zadowolony, dobrze dziewczyny piszą pewnie za dobrze było mu w brzuszku. Agatka bardzo mi przykro .
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
tak to ta babcia zza ściany
i tak mi smutno pomimo tego ze od jakiś 2ch miesięcy byłam na to przygotowana Moja "ostatnia babcia" już nie mam dziadków ani ja ani Tż... smutek z uśmiechem miesza się na mej twarzy Kochana! Bardzo gratuluję Ci tego CUDU! Teraz poznawajcie się wzajemnie a Dominiś Cytat:
oj trudny i jakże beznadziejny byl ten rok i równie beznadziejnie się kończy ....jest mi z tym strasznie źle ale od jakiegoś czasu mam właśnie takie myślenie że jak babcia odejdzie/odeszła to pojawi się nowe życie i tak strasznie się bałam tego grudnia i świąt bo widziałam co się dzieje z babcią aż mi gardło ściska jak to piszę...mam nadzieję że babcia dopomoże tam z góry...![]() Ale nie ukrywam że to myślenie mnie powoli wykańcza bo tym bardziej się źle będę czuła z myślą że moje dziecko wyparło babcię z tego świata chociaż jeszcze go nie ma, ale też wiem że taka kolej rzeczy jest....![]() ![]() Przepraszam że nie cytowałam wszystkich bo nie mam za wiele czasu i weszłam na szybko bo wszystko przygotowywuję ja, mama nie ma głowy ani sił Jednak chciałam podziękować wszystkim i kazdej z osobna za wsparcie które mi dajecie
|
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
Agatko bardzo mi przykro.
Moja kolezanka stracila mame I krotko po tym dowiedziala sie ze jest w ciazy. Powiedziala wtedy "tak miało być mama zrobiła mojemu synkowi miejsce na ziemi" Izka gratuluje. Minka super a wasze komentarze jeszcze lepsze. Pozdrawiam
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
agatko- trzymaj się dzielnie!
ma któraś fajny przepis na sałatkę z kurczakiem ale taką bez przyprawy "gyros" bo gyrosową miałam na święta a teraz na sylwestra ekipa w podobnym składzie i chciałam coś innego przygotować (a kuraka w zamrażalce mam)
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczaka gotuję w osolonej wodzie później kroję w kostkę do tego ananas z puszki, pieczarki marynowane, papryka marynowana, kukurydza, czerwona fasola (jak mam ochotę) sól, pieprz i majonez daję z lidla MIKADO ale to wg uznania
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.Przepraszam że znowu się nie odnosze.Wybaczcie mi.Domiś urodził się dziś o 11:05 siłami natury.Poród nie był zły,najgorsza była ostatnia godzina gdzie rozwarcie z 6 cm szybko zrobiło się 10.Tż był przy porodzie do końca,przecinał pępowine.Jest zakochany w synku tak jak ja
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
dla tż
|
||
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol....cudownie! Gratulację!!! Los zdecydował za Was
Agatka bardzo mi przykro
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Monia no właśnie nie każdy tak dba o materacyk. Poza tym nie wszystko da się przewidzieć
i dlatego warto kupić nowyIza super że TZ był z wami.
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Izuś
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-12-30 o 22:13 |
|
|
|
|
#3926 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!!!
IZA!!!!!!!!!!! ogromne gratulacje! jaki duzy syneczek! I teraz wynagrodzi Ci wszystko!! AGATKO!!!!!!!!! tak bardzo mi przykro! KUBEK! biedny Tymus! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PANI! co to za dietka? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a widze ze tu jest margaryna/maslo...Agatko bardzo mi przykro u mnie byla identyczna sytuacja - dziadek zmarl przed samymi swietami BN a w maju dowiedzialam sie ze jestem w ciazy...Iza gratulacje super ze udalo sie sn i Tz przecinal pepowiene....My po lekarzu - narazie bez antybiotyku jesli do piatku kaszel bedzie bez zmian badz siniejszy wtedy wdrazamy antybiotyk, narazie leki/syropy.... Esia ja bez monitora oddechu chyba bym zawalu dostala - poza tym u nas bylo kilka sytuacji dramatycznych... wiec nawet nie chce myslec co by bylo gdyby nie bylo MO....
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44348334]Jaka dieta? Nie boisz się teraz dietować? [/QUOTE]nie boję. a muszę. jak coś wpłynie na laktację to wrócę do fury słodyczy
![]() Cytat:
noooo, mnie też ![]() fizyko-chemia --> uuuulala! podziwiam. ![]() Izka, to mnie rozbawiłaś ![]() Cudnie, gratuluję!!!! Cytat:
![]() jak teraz się pojawią to będę polować. T. bardzo lubi. Dieta MŻ... I fantastyczna sprawa z drzewem
|
|
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
czy Ktoras z Was ma inhalator Medel Family? jak sie sprawuje?
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do mnie zadzwonili z kliniki, wyniki pappy ok! ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- nie mamy takiej możliwości. bo to kredyt w Urzędzie Miasta, bezprocentowy, ale najdłuższy okres to 5 lat.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

w przeciwieństwie do wszystkich wokół 
no i się tak zastanawiam kiedy je zacząć.

tak czy siak ja mu daje do podjadania tylko chrupki kukurydziane i to może raz w tygodniu![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Biedny Tymuś. Mam nadzieję, że już będzie lepiej