|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Ale jestem padnięta. Zaliczyliśmy z mężem wypad do IKEA, kontrolę remontu mieszkania (idzie do przodu, idzie), i wizytę u teściowej - ale się objadłam, pycha rosół i pierogi i piernik
![]() Cytat:
A najbardziej podoba mi się komoda - baaardzo pojemna Jutro mam wizytę-konsultację u anestezjologa. Chyba zaraz się położę bo o 7 muszę wstać, a dla mnie to naprawdę niemal niewykonalne
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeraziło mnie ujrzenie tego obrazka - 9 miesiąc ciąży i dziecko ściśnięte w macicy... Rany jak tam ciasno... Biedne maluszki.
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc z maluszkiem z brzuszka muszę robić dokładnie to samo. Nawet kosztem kupy w samotności ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dlatego później, na zewnątrz, tak im dobrze w ciasnej pozycji (jakiś rożek, kocyk...)
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam mężowi jego orzechy laskowe, małej chyba smakują bo kręci się jak szalona
![]() Włączę sobie jakiś film i się kładę...mam nadzieję że mąż do rana wróci ![]() Nasza spanielka weszła do garderoby i położyła się pod regałem na którym wiszą męża ubrania.....chyba też za nim tęskni
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-30 o 22:11 |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, nic dziwnego, że te maluchy tak się rozpychają.
Ile można w tak poskładanej pozycji "siedzieć". Biedactwa Tak mi ich szkoda ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Tęsknię za swoim, który odszedł w tym roku. Uczuciowe bardzo są i towarzyskie, więc pewnie dlatego pod Twojego męża ubraniami się położyła.
|
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje ma napewno wiecej miejsca bo mam dalej dużo wód płodowych a jest jeszce mały i kopie jak chce
|
|
|
|
#1632 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A leżaczek buraczek to strzał w 10. Zwłaszcza opcja wibracji. Na macie Dominik leży na brzuszku ale nie jest raczej zainteresowany. Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią spać na brzuchu?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1633 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby Zosia posiedziała jeszcze chwilkę, a potem wyskoczyła bezproblemowo I spełnienia marzeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za te wszystkie komentarze a propos mojej teściowej. Nie obrażam się - wręcz przeciwnie - utwierdzam w przekonaniu, że coś z nią jest nie tak. Trudno mi się NIE przejmować faktem, że grzebie nam w śmieciach...ogląda moje waciki, wkładki, kurde....nie mam słów. dziś się minęłyśmy, coś do mnie mówiła, nie mam odwagi ani ochoty nawet spojrzeć na nią....taka jestem zła... Tż postawił wczoraj sprawę jasno: nie życzymy sobie, żebyś grzebała w naszych śmieciach. Za karę kąpałam się w zimnej wodzie(ona steruje bojlerem), a dzis nam oświadczyła,ze jednak działki (obiecanej od 10 lat mężowi) nie przepisze w niajbliższym czasie....Nas stać, żeby mieszkać gdzieś indziej, wynająć sobie coś, ale tak samo potraktowała nas niestety moja rodzina...obiecali, że coś dostaniemy, myśmy wyremontowali, a oni nas wystawili na sprzedaż razem z domem...szkoda gadać...kolejna przeprowadzka mnie przerasta...jesteśmy z mężem już bardzo, bardzo zmęczeni....teściowa zanim tu zamieszkaliśmy obiecała, że tu odpoczniemy, zaoszczęzimy trochę pieniędzy i staniemy na nogi, a potem zaczniemy budowe domu na w.w. działce....kolejny raz zaufaliśmy, niestety..... Na szczęście napisałam rok temu (gdy już sadziliśmy się z moją "rodziną")błagalne pismo i dostaliśmy teraz (!)malutkie służbowe mieszkanko od męża z firmy. Tam jest czysto, ale....pusto....36mkw.... sama nie wiem, ile może kosztować położenie paneli i wyposażenie tego mieszkania? 2 pokoje, kuchnia, łazienka, mały przedpokój i balkonik? Nie chcemz ersatzu, wiecie, chcemy w razie czego fajnie go urządzić, jakieś meble pod zabudowe, szafy typu komandor itd...skoro nie budowa domu, to przynajmniej to....tylko czy my się tam pomieścimy??ech.....chcie liśmy dziś do ikei podjkechać i popatrzec...ale.... No właśnie, nie wiecie co mi się dziś przydarzyło...byłam u swojej ginki, 2h w poczekalni, ok, spoko, zbadała mnie, szyjka przepuszcza 1 palec, ujścia lekko otwarte, takie tam, tętno w normie, Hgb 11, nie ma co płakać, zwolnienie do dnia porodu....wychodzę od niej uchachana i czuję, że mi mokro i ciepło w gatkach (a miałam jasne getry )....siku mi się już chciało, pognałam na piętro do kibla, a tak...całe majtki we krwi....normalnie padłam, zawał na miejscu, normlanie siedziałam w tym kiblu i gapiłam się jak głupia...pierwsza myśl:poród!!!! poleciałam znów do poradni k i mówię o tym położnej, szybko mnie wzięła do gabinetu, pani dr zbadała i powiedziała, że mam się nie martwic, mimo, ze tej krwi było b. dużo, że to po badaniu....mąż cały zestresowany zawiózł mnie do domu i spałam 5 h, krwawienie ustąpiło, ale jestem taka padnięta...o 19.30 dzwoniła do mnie pani dr co i jak i że mam byc spokojna(ona wie, że chcę urodzić najwczesniej jutro PO północy)...No i tak sobie siedzę...i boję iść siku, jak na początku ciąży....pamiętam jak któraś z Was (chyba Kluska) pisała, że specjalnie ma biały papier, żeby ew. krwawienie wychwycić:P a my tu już na "wylocie" Termin mam na 19-24.01.2014r. może dlatego też się zdenerwowałam... a teraz pojdę jeszcze i policzę ciuszki na 56:P Umiecie już foteliki zapinać do auta? Mój mąż dziś ćwiczył
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się cieszę, że mogę z Wami pogadać o różnych dzieciowych kwestiach - moja najbliższa przyjaciółka żyje jeszcze w innym świecie - dorywcza praca, chłopak, imprezy. I chociaż bardzo się stara to wiem, że czasem to, o czym mówię, to dla niej abstrakcja. I staram się opanowywać i nie gadać o ciąży non stop jak opętana
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona ma bzika na jego punkcie, ciągle za nim chodzi krok w krok, piszczy jak widzi ze ubiera buty bo chce isc z nim zawsze, a jak już odjezdza to jest smutna i wtedy mnie pilnuje, jestem na drugim planie ![]() Mam nadzieję ze nie będzie o małą zazdrosna...oby się szybko przyzwyczaiła do Lenki
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
starszak lubił. i do dziś tak lubi spać. zupełnie jak jego matka
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Iwantyou ja myślałam, ze Dominik naprawdę jest mini mini, a on jest większy od Emila
Po dniu w wielorazowkach i zasypywaniu mąka pupa jest duuzo lepsza. No ale na noc zakładamy pampersy, nie bedziemy wstawać co godzinę, zeby przebierać bąbla. Emil jest dzisiaj tak marudny, ze Od 18h30 nie spi i nie moze sie zdecydować, czego chce. Mam nadzieje, ze chociaż noc dzięki temu przespi
|
#1639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1640 | |
|
Gang Iren
|
Jak dałam bardziej w bok to było lepiej. Ale generalnie jak coś nie tak to pokombinować,ale też pieluchę za słabo zapinałam. Cytat:
To dobrze,zdrowe jest spanie na brzuszku. Tyle,że kiedy patrzymy ,bo to jeszcze maluch jest.
|
|
#1641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ile Emil wazy?? Dominik tez miał słaby dzionek tzn bywało gorzej ale ewidentnie widzę ze przeżywa zmianę mleka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też lubię. Pierwsze co zrobię po porodzie to położę się na brzuchu
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wazyl 3060.
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy miałyscie i korzystałyscie z niedrapek dla maluszków na oddziale? W szpitalu który wybrałam noworodki są ubierane w ich ciuszki przez cały pobyt co nie bardzo mi odpowiada no ale cóż
i tak się zastanawiam czy zapakować niedrapki
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps. mój szpital też szpitalne ciuchy preferuje. Na wyjście tylko musze mieć coś
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie założyłam Marcelowi pampersa 2 zobaczymy jak się sprawdzi.
A tak w ogóle dziewczyny, wiem że temat mało przyjemny, ale myślę że każda z Nas powinna coś o tym wiedzieć, polecam: http://www.youtube.com/watch?v=eMoECVLEPKs |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie.
Mielismy dzisiaj goscia i dopiero skonczylam nadrabiac ale ze z telefonu to daruje sobie cytowanie. Generalnie moj TZ mowi ze jestem od forum uzalezniona Gratuluje udanych wizyt i dobrych badan i na dzisiaj mowie juz dobranoc bo padam na pyszczekWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może jako Joszko będzie grzeczniejszy ![]() Kurde to chyba syn sprawia, że mnie żołądek boli i mi nie dobrze , co się przekreci to mam refluks .... |
|
|
|
|
#1650 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

A najbardziej podoba mi się komoda - baaardzo pojemna

Więc z maluszkiem z brzuszka muszę robić dokładnie to samo. Nawet kosztem kupy w samotności 

o rany
16.06.2012 

Tak mi ich szkoda 

co za dzien
poleciałam znów do poradni k i mówię o tym położnej, szybko mnie wzięła do gabinetu, pani dr zbadała i powiedziała, że mam się nie martwic, mimo, ze tej krwi było b. dużo, że to po badaniu....mąż cały zestresowany zawiózł mnie do domu i spałam 5 h, krwawienie ustąpiło, ale jestem taka padnięta...o 19.30 dzwoniła do mnie pani dr co i jak i że mam byc spokojna(ona wie, że chcę urodzić najwczesniej jutro PO północy)...