Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 22:02   #1621
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Ale jestem padnięta. Zaliczyliśmy z mężem wypad do IKEA, kontrolę remontu mieszkania (idzie do przodu, idzie), i wizytę u teściowej - ale się objadłam, pycha rosół i pierogi i piernik

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
No to chwalę się i ja pokoikiem Benjaminka. Co prawda nie jest jeszcze 100 % gotowy.
Zostało nam jeszcze kupić: materac, wieszaczki do szafy, bo niektóre rzeczy wiszą podwójnie na jednym, pudełka do lepszej organizacji, kosmetyków, czapeczek, skarpetek itd, pościel,pampersy, chusteczki do dupki, i pielęgnację, no i kilka ramek na zdjęcia oraz literki nad łóżko z imieniem

I oczywiście lampka będzie stać na przewijaku, a nie na śmietniku na pieluszki
Super pokoik A najbardziej podoba mi się komoda - baaardzo pojemna

Jutro mam wizytę-konsultację u anestezjologa. Chyba zaraz się położę bo o 7 muszę wstać, a dla mnie to naprawdę niemal niewykonalne
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:02   #1622
selena85
Wtajemniczenie

Przeraziło mnie ujrzenie tego obrazka - 9 miesiąc ciąży i dziecko ściśnięte w macicy... Rany jak tam ciasno... Biedne maluszki.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:05   #1623
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
(...)Więc jest spore prawdopodobieństwo, że jeśli Twój synek jest rozmowny i dobrze gada, to częściowo dzięki temu że z nim gadałaś od najmniejszego. Powinnaś sobie pogratulować
też kiedyś o tym czytałam Więc z maluszkiem z brzuszka muszę robić dokładnie to samo. Nawet kosztem kupy w samotności

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Przeraziło mnie ujrzenie tego obrazka - 9 miesiąc ciąży i dziecko ściśnięte w macicy... Rany jak tam ciasno... Biedne maluszki.

Dlatego później, na zewnątrz, tak im dobrze w ciasnej pozycji (jakiś rożek, kocyk...)
Stary 2013-12-30, 22:06   #1624
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zjadłam mężowi jego orzechy laskowe, małej chyba smakują bo kręci się jak szalona
Włączę sobie jakiś film i się kładę...mam nadzieję że mąż do rana wróci
Nasza spanielka weszła do garderoby i położyła się pod regałem na którym wiszą męża ubrania.....chyba też za nim tęskni
Stary 2013-12-30, 22:09   #1625
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

o rany
Stary 2013-12-30, 22:09   #1626
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja właśnie się stresuję, że będę w kółko fascynować się zupkami i kupkami, a dla mojego TŻa to nie ukrywając już taka atrakcja i nowość nie jest, więc boję się że go zanudzę
A ja myślę,że będzie tak samo zafascynowany tak jak i Ty. Każde dziecko jest wyjątkowe i wymaga takiej samej uwagi jak poprzednie

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-30 o 22:11
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:10   #1627
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Ma takie swoje prywatne zoo, gdzie może poszaleć jak małpka, a potem wraca do rzeczywistości. W sumie dobrze, dziadkowie troszkę porozpieszczają dla równowagi, ale dyscyplinę też dziecko zna.
Rewelacyjne określenie! I jakie trafne
Stary 2013-12-30, 22:16   #1628
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

O rany a ja ciągle marudzę że się aż tak mocno rozpycha
Stary 2013-12-30, 22:17   #1629
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

WOW, nie dziwię się że tak się rozpycha dziecię, skoro ściśnięte jest jak ogórki w słoiku
Stary 2013-12-30, 22:23   #1630
selena85
Wtajemniczenie

No właśnie, nic dziwnego, że te maluchy tak się rozpychają.
Ile można w tak poskładanej pozycji "siedzieć".

Biedactwa Tak mi ich szkoda

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zjadłam mężowi jego orzechy laskowe, małej chyba smakują bo kręci się jak szalona
Włączę sobie jakiś film i się kładę...mam nadzieję że mąż do rana wróci
Nasza spanielka weszła do garderoby i położyła się pod regałem na którym wiszą męża ubrania.....chyba też za nim tęskni
Uwielbiam spaniele.
Tęsknię za swoim, który odszedł w tym roku.
Uczuciowe bardzo są i towarzyskie, więc pewnie dlatego pod Twojego męża ubraniami się położyła.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:25   #1631
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

Moje ma napewno wiecej miejsca bo mam dalej dużo wód płodowych a jest jeszce mały i kopie jak chce

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:28   #1632
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
o już 2 no proszę i nie za duże są? My jeszcze 1 bo obawiam się, że 2 mogą przeciekać, ale mam jedną paczkę więc może zrobie próbę w końcu Marcel już 4 kg wazy
My zaczynaliśmy od zerówek ale po paru dniach przeszliśmy na 1 złożyliśmy 3 paczki małe i przeszliśmy na 2 sa ciut większe ale nic sie niewylewa a miałam cały karton wiec nie kupowaliśmy wiecej 1.
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dużego dzieciaczka urodziłaś
A mała mnie zaskakuje...śpi już ponad 3 godziny-zazwyczaj po 2 już woła w dzień jeść.

Lela miesiąc tak szybko zleci że ani się obejrzysz i wszystko pójdzie do użytku. U nas pierwszym sprzętem okazała się huśtawka, a teraz karuzela. Mata jeszcze niekoniecznie małą interesuje.
Jaką matę macie?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Mamy karmiące-czy łykacie jakieś witaminki?
U nas super działa poprostu muzyka klasyczna albo regge. Karuzela mam wrażenia ze go denerwuje , moze dlatego ze od teściowej hrhrhr
A leżaczek buraczek to strzał w 10. Zwłaszcza opcja wibracji.
Na macie Dominik leży na brzuszku ale nie jest raczej zainteresowany.

Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią spać na brzuchu??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Hehe. Ja się cieszę, ze są kobiety które są na tym samym etapie życie co ja i się zastanawiają czy dziecko zrobiło taką kupę jak trzeba nie czuję się jak wariatka

Śpi nadal
Mam nadzieję, że nie odbije sobie tego w nocy
Kupy to jakaś masakra... Mam fobie na tym punkcie

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:29   #1633
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość

Dzień dobry (...)dziś mam urodziny Z tej okazji stawiam wszystkim ciacho urodzinowe
Sto lat Oby Zosia posiedziała jeszcze chwilkę, a potem wyskoczyła bezproblemowo I spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ojjj zjadła bym torcik bezowy z Sowy albo ich babeczki z owocami...Ale mi smaka narobiłaś. A tort na chrzciny też obowiązkowo z Sowy.
Boooosz....tort pomarańczowy, albo te babeczki z toffi....ale mam ślinotok

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Dziewczyny siedze wlasnie na poczekalni u ginekologa. Zadzwonilam o 13.10 umówić wizyte bo zwolnienie mam do 31.12 a tu Pani do mnie proszę byc o 14.00 haha nie dość ze mieszkam daleko... Bylam w betach tak zwanych.jestem tylko umyta i poszarpana maszynka..goleniem tego nazwac nie mozna..mam wlosy w nienajlepszej kondycji i no make up... co za dzien

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
Hahahaa.....ale przynajmniej od wczoraj wyszorowana jesteś

Dzięki za te wszystkie komentarze a propos mojej teściowej. Nie obrażam się - wręcz przeciwnie - utwierdzam w przekonaniu, że coś z nią jest nie tak. Trudno mi się NIE przejmować faktem, że grzebie nam w śmieciach...ogląda moje waciki, wkładki, kurde....nie mam słów. dziś się minęłyśmy, coś do mnie mówiła, nie mam odwagi ani ochoty nawet spojrzeć na nią....taka jestem zła...
Tż postawił wczoraj sprawę jasno: nie życzymy sobie, żebyś grzebała w naszych śmieciach. Za karę kąpałam się w zimnej wodzie(ona steruje bojlerem), a dzis nam oświadczyła,ze jednak działki (obiecanej od 10 lat mężowi) nie przepisze w niajbliższym czasie....Nas stać, żeby mieszkać gdzieś indziej, wynająć sobie coś, ale tak samo potraktowała nas niestety moja rodzina...obiecali, że coś dostaniemy, myśmy wyremontowali, a oni nas wystawili na sprzedaż razem z domem...szkoda gadać...kolejna przeprowadzka mnie przerasta...jesteśmy z mężem już bardzo, bardzo zmęczeni....teściowa zanim tu zamieszkaliśmy obiecała, że tu odpoczniemy, zaoszczęzimy trochę pieniędzy i staniemy na nogi, a potem zaczniemy budowe domu na w.w. działce....kolejny raz zaufaliśmy, niestety.....
Na szczęście napisałam rok temu (gdy już sadziliśmy się z moją "rodziną")błagalne pismo i dostaliśmy teraz (!)malutkie służbowe mieszkanko od męża z firmy. Tam jest czysto, ale....pusto....36mkw.... sama nie wiem, ile może kosztować położenie paneli i wyposażenie tego mieszkania? 2 pokoje, kuchnia, łazienka, mały przedpokój i balkonik? Nie chcemz ersatzu, wiecie, chcemy w razie czego fajnie go urządzić, jakieś meble pod zabudowe, szafy typu komandor itd...skoro nie budowa domu, to przynajmniej to....tylko czy my się tam pomieścimy??ech.....chcie liśmy dziś do ikei podjkechać i popatrzec...ale....

No właśnie, nie wiecie co mi się dziś przydarzyło...byłam u swojej ginki, 2h w poczekalni, ok, spoko, zbadała mnie, szyjka przepuszcza 1 palec, ujścia lekko otwarte, takie tam, tętno w normie, Hgb 11, nie ma co płakać, zwolnienie do dnia porodu....wychodzę od niej uchachana i czuję, że mi mokro i ciepło w gatkach (a miałam jasne getry)....siku mi się już chciało, pognałam na piętro do kibla, a tak...całe majtki we krwi....normalnie padłam, zawał na miejscu, normlanie siedziałam w tym kiblu i gapiłam się jak głupia...pierwsza myśl:poród!!!!poleciałam znów do poradni k i mówię o tym położnej, szybko mnie wzięła do gabinetu, pani dr zbadała i powiedziała, że mam się nie martwic, mimo, ze tej krwi było b. dużo, że to po badaniu....mąż cały zestresowany zawiózł mnie do domu i spałam 5 h, krwawienie ustąpiło, ale jestem taka padnięta...o 19.30 dzwoniła do mnie pani dr co i jak i że mam byc spokojna(ona wie, że chcę urodzić najwczesniej jutro PO północy)...
No i tak sobie siedzę...i boję iść siku, jak na początku ciąży....pamiętam jak któraś z Was (chyba Kluska) pisała, że specjalnie ma biały papier, żeby ew. krwawienie wychwycić:P a my tu już na "wylocie"
Termin mam na 19-24.01.2014r. może dlatego też się zdenerwowałam...
a teraz pojdę jeszcze i policzę ciuszki na 56:P

Umiecie już foteliki zapinać do auta? Mój mąż dziś ćwiczył

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:31   #1634
vacuity
Rozeznanie

Ja też się cieszę, że mogę z Wami pogadać o różnych dzieciowych kwestiach - moja najbliższa przyjaciółka żyje jeszcze w innym świecie - dorywcza praca, chłopak, imprezy. I chociaż bardzo się stara to wiem, że czasem to, o czym mówię, to dla niej abstrakcja. I staram się opanowywać i nie gadać o ciąży non stop jak opętana . W ogóle w moim otoczeniu znajomi jeszcze niedzieciaci, więc pomijając żonę kuzyna nie miałabym skąd czerpać życiowej wiedzy
Stary 2013-12-30, 22:32   #1635
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
No właśnie, nic dziwnego, że te maluchy tak się rozpychają.
Ile można w tak poskładanej pozycji "siedzieć".

Biedactwa Tak mi ich szkoda

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Uwielbiam spaniele.
Tęsknię za swoim, który odszedł w tym roku.
Uczuciowe bardzo są i towarzyskie, więc pewnie dlatego pod Twojego męża ubraniami się położyła.
Oj tak
Ona ma bzika na jego punkcie, ciągle za nim chodzi krok w krok, piszczy jak widzi ze ubiera buty bo chce isc z nim zawsze, a jak już odjezdza to jest smutna i wtedy mnie pilnuje, jestem na drugim planie
Mam nadzieję ze nie będzie o małą zazdrosna...oby się szybko przyzwyczaiła do Lenki
Stary 2013-12-30, 22:36   #1636
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią spać na brzuchu??
starszak lubił. i do dziś tak lubi spać. zupełnie jak jego matka
Stary 2013-12-30, 22:38   #1637
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Kurczę bo Dominik to by tylko na brzuchu spał. I nie wiem czy to dobrze.

Stary 2013-12-30, 22:41   #1638
perfuzja
Zakorzenienie

Iwantyou ja myślałam, ze Dominik naprawdę jest mini mini, a on jest większy od Emila

Po dniu w wielorazowkach i zasypywaniu mąka pupa jest duuzo lepsza. No ale na noc zakładamy pampersy, nie bedziemy wstawać co godzinę, zeby przebierać bąbla.

Emil jest dzisiaj tak marudny, ze Od 18h30 nie spi i nie moze sie zdecydować, czego chce. Mam nadzieje, ze chociaż noc dzięki temu przespi
Stary 2013-12-30, 22:41   #1639
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
u nas nie było do tego przeciwwskazań - martwiłam się i pytałam położną. On tak na żabkę lubił. Kolanka prawie pod brodą
Stary 2013-12-30, 22:41   #1640
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A jak powinien być skierowany?

Jak dałam bardziej w bok to było lepiej. Ale generalnie jak coś nie tak to pokombinować,ale też pieluchę za słabo zapinałam.

Cytat:

To dobrze,zdrowe jest spanie na brzuszku. Tyle,że kiedy patrzymy ,bo to jeszcze maluch jest.
Stary 2013-12-30, 22:45   #1641
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Iwantyou ja myślałam, ze Dominik naprawdę jest mini mini, a on jest większy od Emila

Po dniu w wielorazowkach i zasypywaniu mąka pupa jest duuzo lepsza. No ale na noc zakładamy pampersy, nie bedziemy wstawać co godzinę, zeby przebierać bąbla.

Emil jest dzisiaj tak marudny, ze Od 18h30 nie spi i nie moze sie zdecydować, czego chce. Mam nadzieje, ze chociaż noc dzięki temu przespi
Hah mini mini to on zawsze dla mamusi bedzie nawet po czterdziestce
To ile Emil wazy??
Dominik tez miał słaby dzionek tzn bywało gorzej ale ewidentnie widzę ze przeżywa zmianę mleka.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak dałam bardziej w bok to było lepiej. Ale generalnie jak coś nie tak to pokombinować,ale też pieluchę za słabo zapinałam.

To dobrze,zdrowe jest spanie na brzuszku. Tyle,że kiedy patrzymy ,bo to jeszcze maluch jest.
Dominik przekręca sobie główkę juz. I jakoś tym steruje ale zawsze go mam na oku. Najgorsze jest niestety to ze w nocy tez by tak spał...

Stary 2013-12-30, 22:53   #1642
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
(...)
Dzięki za te wszystkie komentarze a propos mojej teściowej. Nie obrażam się - wręcz przeciwnie - utwierdzam w przekonaniu, że coś z nią jest nie tak. Trudno mi się NIE przejmować faktem, że grzebie nam w śmieciach...ogląda moje waciki, wkładki, kurde....nie mam słów. dziś się minęłyśmy, coś do mnie mówiła, nie mam odwagi ani ochoty nawet spojrzeć na nią....taka jestem zła...
Tż postawił wczoraj sprawę jasno: nie życzymy sobie, żebyś grzebała w naszych śmieciach. Za karę kąpałam się w zimnej wodzie(ona steruje bojlerem), a dzis nam oświadczyła,ze jednak działki (obiecanej od 10 lat mężowi) nie przepisze w niajbliższym czasie....Nas stać, żeby mieszkać gdzieś indziej, wynająć sobie coś, ale tak samo potraktowała nas niestety moja rodzina...obiecali, że coś dostaniemy, myśmy wyremontowali, a oni nas wystawili na sprzedaż razem z domem...szkoda gadać...kolejna przeprowadzka mnie przerasta...jesteśmy z mężem już bardzo, bardzo zmęczeni....teściowa zanim tu zamieszkaliśmy obiecała, że tu odpoczniemy, zaoszczęzimy trochę pieniędzy i staniemy na nogi, a potem zaczniemy budowe domu na w.w. działce....kolejny raz zaufaliśmy, niestety.....
Na szczęście napisałam rok temu (gdy już sadziliśmy się z moją "rodziną")błagalne pismo i dostaliśmy teraz (!)malutkie służbowe mieszkanko od męża z firmy. Tam jest czysto, ale....pusto....36mkw.... sama nie wiem, ile może kosztować położenie paneli i wyposażenie tego mieszkania? 2 pokoje, kuchnia, łazienka, mały przedpokój i balkonik? Nie chcemz ersatzu, wiecie, chcemy w razie czego fajnie go urządzić, jakieś meble pod zabudowe, szafy typu komandor itd...skoro nie budowa domu, to przynajmniej to....tylko czy my się tam pomieścimy??ech.....chcie liśmy dziś do ikei podjkechać i popatrzec...ale....
(...)
Jeśli masz gdzie, to uciekaj! Lepsze 36 metrów bez teściowej grzebiącej w zużytych podpaskach

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja też się cieszę, że mogę z Wami pogadać o różnych dzieciowych kwestiach - moja najbliższa przyjaciółka żyje jeszcze w innym świecie - dorywcza praca, chłopak, imprezy. I chociaż bardzo się stara to wiem, że czasem to, o czym mówię, to dla niej abstrakcja. I staram się opanowywać i nie gadać o ciąży non stop jak opętana . W ogóle w moim otoczeniu znajomi jeszcze niedzieciaci, więc pomijając żonę kuzyna nie miałabym skąd czerpać życiowej wiedzy
Też tak mam, że najbliższe koleżanki moje żyją jeszcze w innym świecie. Studia i imprezy

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja też lubię. Pierwsze co zrobię po porodzie to położę się na brzuchu
Stary 2013-12-30, 22:54   #1643
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Hah mini mini to on zawsze dla mamusi bedzie nawet po czterdziestce
To ile Emil wazy??
Dominik tez miał słaby dzionek tzn bywało gorzej ale ewidentnie widzę ze przeżywa zmianę mleka.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Dominik przekręca sobie główkę juz. I jakoś tym steruje ale zawsze go mam na oku. Najgorsze jest niestety to ze w nocy tez by tak spał...

Nie wiem dokładnie, bo nie byliśmy jeszcze u lekarza, ale jak wychodziliśmy ze szpitala (to juz tydzien ) wazyl 3060.
Stary 2013-12-30, 22:59   #1644
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny a czy miałyscie i korzystałyscie z niedrapek dla maluszków na oddziale? W szpitalu który wybrałam noworodki są ubierane w ich ciuszki przez cały pobyt co nie bardzo mi odpowiada no ale cóżi tak się zastanawiam czy zapakować niedrapki
Stary 2013-12-30, 23:02   #1645
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Dziewczyny a czy miałyscie i korzystałyscie z niedrapek dla maluszków na oddziale? W szpitalu który wybrałam noworodki są ubierane w ich ciuszki przez cały pobyt co nie bardzo mi odpowiada no ale cóżi tak się zastanawiam czy zapakować niedrapki
w ogóle nie używałam tego wynalazku. Uważam, że jest zbędny
ps. mój szpital też szpitalne ciuchy preferuje. Na wyjście tylko musze mieć coś
Stary 2013-12-30, 23:03   #1646
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Właśnie założyłam Marcelowi pampersa 2 zobaczymy jak się sprawdzi.

A tak w ogóle dziewczyny, wiem że temat mało przyjemny, ale myślę że każda z Nas powinna coś o tym wiedzieć, polecam:

http://www.youtube.com/watch?v=eMoECVLEPKs
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 23:05   #1647
senira666
Zakorzenienie

Witam wieczornie.
Mielismy dzisiaj goscia i dopiero skonczylam nadrabiac ale ze z telefonu to daruje sobie cytowanie.
Generalnie moj TZ mowi ze jestem od forum uzalezniona
Gratuluje udanych wizyt i dobrych badan i na dzisiaj mowie juz dobranoc bo padam na pyszczek

Stary 2013-12-30, 23:14   #1648
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam, założyłam raz i odpuscilam
Stary 2013-12-30, 23:16   #1649
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

A może jako Joszko będzie grzeczniejszy

Kurde to chyba syn sprawia, że mnie żołądek boli i mi nie dobrze , co się przekreci to mam refluks ....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 23:19   #1650
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
a próbowałaś zwiększyć dawkę Mg? u mnie też sie zdarzają dni bolesnych skurczy, ale wtedy leżę,oddycham i łykam Mg.

przecież nie musisz być z dzieckiem 24h/d, dziecko ma ojca a czasem nawet 10 min spokoju potrafi zmienić spojrzenie. Nie musisz być ciągle zadowolona, bo przecież nie jesteś z robotem z rogalem na twarzy non stop. grunt to nie zakładać idealnych scenariuszy i wrzucić na luz
No racja racja. Muszę się jakoś ogarnąć z tym moim czarnowidztwem.

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
U mnie jest dokładnie to samo... w ogóle nie mam prawie wcale znajomych dzieciatych. No, ale może się to zmieni niedługo

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości