Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 22:48   #1861
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
frogutka umówiłam sie na sesję brzuszkową na czwartek, więc Ci zdam relację
no to będziesz musiała się pochwalić zdjęciami

właśnie przeglądam łóżeczka turystyczne - stwierdziłam, że może by nam się przydało (na wyjazdy lub gdyby Kornelka w nocy bardzo płakała, to do nas do pokoju - bo dziewczynki będa miały wspólny pokoik)
nie wiedziałam, że takie "cuda" są
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#9353c090a6
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#ecd75df65e

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:48   #1862
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Nie chce mi się więcej z Wami pisać, bo mi brzuch ciąży
Dobranoc

A ja czuję, że mam takie coś jak żebra! Nawet schylic się nie mogę ani nawet siedzieć tak normalnie.
Dobranoc

Cytat:
frogutka umówiłam sie na sesję brzuszkową na czwartek, więc Ci zdam relację
Koniecznie musisz pochwalić się efektami sesji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:52   #1863
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiliśmy wózek!
Mutsy Transporter w kolorze Grey - i w końcu mam to z głowy! Używany to używany, ale za komplet 2w1 + akcesoria (+śpiworek) daliśmy 700zł + przesyłka.
Gratuluję chyba najtrudniejszy zakup już masz za sobą

Dobrej nocy życzę. I gdyby nie było okazji jutro (wizytację będę mieć więc muszę ogarnąć chałupę) życzę udanego sylwestra i szczęśliwego nowego roku
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:57   #1864
frogutka
Zadomowienie

elunka88 oj 30km to faktycznie masz kawałek, tez by mi się nie chciało
ja planuje chodzić z moim Tż i bardziej dla niego, co by się oswoił co nie co Poza tym ktoś musi wozić mój wielki brzuch mam termin na 7.03 i też nie wiem, czy dam radę wszystkie zajęcia obskoczyć. Niestety za późno się dowiedziałam o tej SR.

co z cayenneOna ona zawsze taka aktywna a mam wrażenie, że już parę dni cisza

Dziewczyny dobrej nocki-bez dolegliwości
Stary 2013-12-31, 00:04   #1865
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
aparat do nebulizacji ma moja siostra, robi często inhalacje 3-letniej corce. Mogę pożyczyć bo mieszka 2 bloki obok. Pomoże taka inhalacja? Solą morską czy coś innego
Mój syn ma powracające oskrzela i płuca i do tej pory miał inhalacje z soli morskiej + pulmicort+berodual, są oczywiście na receptę i znizka dla astmatyków, więc drogie. Ale skoro masz taką możliwość to zapytaj lekarza, czy wolno ci w ciązy robić takie inhalacje, zawsze to mniej szkodliwe dla dziecka niż antybiotyk i naprawdę szybko pomaga.

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Jakich kremów na rozstępy używacie? Ja smaruje się 2 razy dziennie bio-oil a i tak mi się zrobiło strasznie dużo rozstępów, a przytyłam na razie 7kg, strach pomyśleć co będzie potem
A ja 9 Dobrze szło do 20 tygodnia, od tamtej pory po 2 kilosy w 3 tygodnie wrrrrr. I nawet na Małą zrzucić winy nie mogę, skoro nawet tego kilograma nie waży Zastanawiam sie gdzie się to podziewa, bo po ubraniach nie czuję, ot brzuch rośnie, spodnie które zjeżdżały mi z bioder w 4 miesiącu, tak samo zjeżdżają w 6, a waga leci do przodu jak wariatka.
Smaruję się Ziają, dość nieregularnie co prawda i czasem oliwką w żelu j&j.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
babydream olejek albo emulsja. na razie rozstepow brak ale podejrzewam, ze to bardziej kwestia genow a nie cudownosci mazidel.
na rozstepy, ktore juz sa kolezanka mi polecala kolagen. drogie cholerstwo ale podobno ladnie rozstepy wygladza
Też mam taka teorię, że w dużej mierze skłonność do rozstępów do kwestia genów. Moja mama nie ma, siostra nie ma, ja nie mam.

Cytat:
Jeszcze nie myślałam o kupowaniu pampersów... A co do płynu do kąpieli - czytałam na blogu "Sroka o...", że dobry skład ma właśnie Babydream i Hipp

Jest prześliiiiiiiiiiiczna!!! A drugie zdjęcie po prostu wymiata

Mutsy Transporter w kolorze Grey - i w końcu mam to z głowy! Używany to używany, ale za komplet 2w1 + akcesoria (+śpiworek) daliśmy 700zł + przesyłka.
Marcela kąpałam w hippie moge polecić z czystym sumieniem. A jak był większy, to przerzuciłam sie i na pampersy i na kosmetyki z babydream.

Gratuluje zakupu pierwszej bryki dla Mikołaja

I dziewczyny wszystkim wam bardzo dziękuję za komplementa mojej Małej
Sama sie napatrzeć na nią nie mogę Do tej pory uważałam 4d za zbędne fanaberie i zresztą, gdybym miała osobno takie usg zrobić to pewnie bym nie poszła, ale mam je w cenie na każdej wizycie i dzisiaj stwierdziłam, że to jednak wspaniała rzecz dla przyszłych rodziców zobaczyć i poznać dziecko zanim przyjdzie na świat. W momencie, gdy gin zrobił zbliżenie buźki powiedziałam do małża "spójrz na ten nos", a on do mnie" właśnie miałem to powiedzieć" i zaczęliśmy się śmiać bo to juz kolejny raz przeżywałam, żeby dziecko nie odziedziczyło po mnie kulfona tylko zgrabny prosty nosek po mężu, a tu znowu zonk

Mała wciąż trojga imion jest, chociaż odkąd poznałam dwie malutkie Lenki, tak to imie popadło w niełaskę. Może zostanie jednak Ewą albo... Emmą? Czy to zbyt wydumane jest? Mogłabym mówic do Niej "Ema" jak w tej reklamie papieru

Cytat:
co z cayenneOna ona zawsze taka aktywna a mam wrażenie, że już parę dni cisza
Dziewczyny dobrej nocki-bez dolegliwości
No z ust (spod palców dokładnie) mi to wyjęłaś, myślałam dzisiaj, gdzie sie podziała Cayenne i Mona tez mało ostatnio się udziela
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 01:25   #1866
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

Piszecie o płynach do kąpieli a co myślicie o nivea?
po 1 trzeba zobaczyc na opakowaniu od kiedy mozna uzywac nie wszystkie sa od 1 dnia zycia
po 2 rumianek , wysusza skórę malucha , i b czesto uczula dlatego niektóre kosmetyki J&J majace rumianek sa omijane przez rodziców

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Heja
Nie miałam dzisiaj czasu na wizaż. Wróciłam z wizyty i najpierw chciałam się z wami podzielić wiadomościami, potem nadrobię
Nasza Kruszynka waży 650 gram w 24 tygodniu ciąży. Nareszcie pokazała buzię jak trzeba, ma co prawda mój nos ale jest śliczna
ale słodko ma raczke podłożoną

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
Ja od kilku osób słyszałam, że się nie używa płynów do kąpieli, że dziecko myje się w samej wodzie ;/ Więc nie wiem czy kupować czy nie.
moja wszystko wysuszało ja kapałam w mące ziemniaczanej i mydle bambino ( ale nie tylko ) smarowałam ja oliwa z oliwek

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
aparat do nebulizacji ma moja siostra, robi często inhalacje 3-letniej corce. Mogę pożyczyć bo mieszka 2 bloki obok. Pomoże taka inhalacja? Solą morską czy coś innego
pomaga ale na katar i zatkany nos nawilza gardło przy suchym kaszu
na katar i zatkany nos
---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

Cytat:

A ja czuję, że mam takie coś jak żebra! Nawet schylic się nie mogę ani nawet siedzieć tak normalnie.
Dobranoc
a moja se upodobała okolice jajników az sie wykrecam co tak sie tam wciska , niewiadomo czym leze tez niedobrze bo czyms dostaje prosto w szyjke ... trudno powiedziec co ona cwiczy

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:

Mała wciąż trojga imion jest, chociaż odkąd poznałam dwie malutkie Lenki, tak to imie popadło w niełaskę. Może zostanie jednak Ewą albo... Emmą? Czy to zbyt wydumane jest? Mogłabym mówic do Niej "Ema" jak w tej reklamie papieru
my tez jeszcze imienie nie ustalilismy

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 05:58   #1867
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Jakich kremów na rozstępy używacie? Ja smaruje się 2 razy dziennie bio-oil a i tak mi się zrobiło strasznie dużo rozstępów, a przytyłam na razie 7kg, strach pomyśleć co będzie potem
Ja używam po prostu oliwki dla dzieci bo, koleżanki mi ją polecały.
Na razie nie mam żadnego rozstępu.
Jednak też mi się wydaje, że to bardziej kwestia organizmu/genów niż stosowanych kosmetyków.
Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć,że moja mama miała podobno w pierwszych dwóch ciążach straszne rozstępy, a później jej poznikały, więc może u Ciebie będzie podobnie?

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Jak to kto? Matka w potrzebie potrzebowała, to kupiła
Dobrze mówisz

Cytat:
Cały czas się zastanawiałam w czym prać dziecięce ubranka i w końcu wymyśliłam. Co prawda mam ciuszków tylko na jedną pralkę, ale podzielę na pół i połowę wypiorę w płatkach mydlanych, a połowę w normalnym proszku (Persil żel, bo takiego używam). Jak małą nie uczuli Persil to juz później w tym będę prała. Jak uczuli to w razie "W" połowę będę miała w płatkach.

Ot tak rozwiążę moją rozterkę
To się nazywa strategiczne podejście do problemów

Cytat:
Fajna bryka!

Cytat:
Mam wrażenie, że teraz można kupić wszystko
Ludzie wymyślają rzeczy, o których nigdy bym nie pomyślała

Mi dziś mała znów urządziła pobudkę o 5.00 rano.
Pewnie na imprezie sylwestrowej usnę maksymalnie o 22.00, z nosem w sałatce
Stary 2013-12-31, 07:51   #1868
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Heja
Nie miałam dzisiaj czasu na wizaż. Wróciłam z wizyty i najpierw chciałam się z wami podzielić wiadomościami, potem nadrobię
Nasza Kruszynka waży 650 gram w 24 tygodniu ciąży. Nareszcie pokazała buzię jak trzeba, ma co prawda mój nos ale jest śliczna
Ale.....
Piękne te zdjęcia

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
W końcu wzięłam jeden, bo 9 złotych kosztował, a sobie myślę: a jak, przepraszam za słowo, obrzyga? albo przesika? To lepiej prześcieradełko wybrać a wkładkę w wózku zostawić. Może prewencyjnie podkład z seni włożę pod niego
Ooo... dobry patent Zgapię

Cytat:

Przestań z tym wcześniejszym porodem urodzisz w marcu, zresztą to nieładnie się wyrywać przed szereg
No na grudzień już się chyba nie załapię. Musiałabym mieć niezłego pecha

Cytat:
Jak Ty się kulturalnie wyrażasz
Dziękuję. W końcu ktoś mnie docenił

Cytat:
Ja od kilku osób słyszałam, że się nie używa płynów do kąpieli, że dziecko myje się w samej wodzie ;/ Więc nie wiem czy kupować czy nie.
Ooo.. to ciekawe
Ktoś jeszcze o tym słyszał

Cytat:
Cały czas się zastanawiałam w czym prać dziecięce ubranka i w końcu wymyśliłam. Co prawda mam ciuszków tylko na jedną pralkę, ale podzielę na pół i połowę wypiorę w płatkach mydlanych, a połowę w normalnym proszku (Persil żel, bo takiego używam). Jak małą nie uczuli Persil to juz później w tym będę prała. Jak uczuli to w razie "W" połowę będę miała w płatkach.

A ciuszki chyba wyprasuję Nie dla bakterii, ale dla samej frajdy Często się nudzę, a poza tym lubię prasować
Ja koniecznie chce prasować te maleństwa

Za mną okropna noc Nie śpię od 5.30 a zasnęłam jakoś po północy Z moim snem coraz gorzej. Jak dziś nie zdrzemnę się w dzień to chyba nawet do północy nie wytrzymam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:20   #1869
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
kolejna rzecz do odhaczenia

Cytat:
Nie chce mi się więcej z Wami pisać, bo mi brzuch ciąży
Dobranoc
Albo mąż do łóżka ciągnie ??

Cytat:
Ela to może podrzucę Ci jeszcze ciuszki mojej Hanki bo ja prasować nie cierpię i nawet te malutkie śliczniutki ubranka mnie do żelazka nie przekonają
Jak mam więcej do prasowania to mogę postać i poprasować, ale jak mi tż daje jedną koszulkę do wyprasowania, to się wkurzam, bo się nie opłaca sprzętu wyciągać i zawsze on mi musi rozłożyć deskę, bo mi się nie chce ale wolę prasować niż sprzątać

Cytat:
właśnie przeglądam łóżeczka turystyczne - stwierdziłam, że może by nam się przydało (na wyjazdy lub gdyby Kornelka w nocy bardzo płakała, to do nas do pokoju - bo dziewczynki będa miały wspólny pokoik)
nie wiedziałam, że takie "cuda" są
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#9353c090a6
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-tu...tml#ecd75df65e
Jakie bajery Drugie jak kosz mojżesza

Cytat:
Też od razu pomyślałam o tej reklamie i jeszcze jest druga reklama chyba herbaty jak dziewczyna z brzuchem staje przed kompem i pokazuje rodzicom "a to jest Emma" ale imię bardzo ładne

A ja w styczniu muszę już zrobić całą wyprawkę, bo w lutym mamy przegląd i ubezpieczenie auta i kasy nie będzie, a w marcu rodzę podobno więc nie będzie kiedy kupować.
Został mi jeszcze ochraniacz na łóżeczko, przewijak, przybornik, materac, prześcieradła, rożek i będę GOTOWA

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:08   #1870
teQiba
Moderator

Justine - gratuluje wozka

My dzisiaj idziemy na sylwestra do kolezanki, ale cos czuje ze szybko wyjdziemy i o polnocy tez bedziemy "w Krakowie"
Nie lubie pijanego towarzystwa, kiedy sama jestem trzezwa
Stary 2013-12-31, 11:12   #1871
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Heja
Super fotki, a mała jaka zamyślona

Cytat:
Babydream od samego początku i nie mam żadnego rozstępu na brzuszku, mimo 10 kg na +, no ale nie cieszę się, bo najwięcej rozstępów wychodzi w ostatnich tyg

Cytat:
super i chyba lepszy jak ten co wklejałas ostatnio-o ile mnie pamieć nie zawodzi
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:26   #1872
Castia
Wtajemniczenie

hejo

zrobiłam karpatkę bo mi się zachciało - a co!
pomyłam podlogi, ogarnęłam hacjendę i piję kawusię - obok moja Malwinka kąpię, przebiera lalki, wozi a jakie teskty sypie np. no co ci jest, czemu placzesz, przeciez kochanie jestem przy tobie, znowu będziesz jeść? ale glodomorek z ciebie
napatrzy się na szwagierkę i małego Dawida i potem w domu mamy ubaw po pachy z niej.

justine gratuluję zakupu woza!

my idziemy dziś na domówkę do rodzinnego domu, wszyscy mają się zjechać więc będzie gwarnie i wesoło. a trzeźwa będę chyba tylko ja i dzieci
jeszcze mam szwagra Sylwestra więc pewnie zanim pojedziemy obalą z moim tż flaszkę
tyle że tż w pracy - teoretycznie do 18.00 mam nadzieję że prezesik jednak ich puści wcześniej!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-31 o 11:27
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:38   #1873
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a propo biedronkowych Dad - od 9 stycznia będą dwie paczki za 50zł
2 mini - wychodzić będą 38gr/szt
kupuję

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się nad fotelikiem, tzn już zdecydowaliśmy się na maxi cosi citi, ale teraz mnie nurtuje pytanie czy te wszystkie najmniejsze wagowo foteliki mozna zamontowac bez problemu w każdym samochodzie? Bo wiem, że z tymi następnymi fotelikami już tak łatwo nie jest, czasem okazuje się, że pasy z tyłu są za krótkie
najlepiej sprawdzić w samochodzie czy pasy obejmą fotelik. U nas się okazało że są na styk

Cytat:
Heja

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
monka - pytałaś o zwierzęta i petardy. Owszem, psy czy koty mają podobne serce do ludzkiego i także mają zawały. Zwłaszcza starsze, schorowane czy cierpiące np. na padaczkę, albo takie które po prostu bardzo boją się huku. Nie bez powodu często podaje się psom silne leki uspokajające przed sylwestrem żeby mogły jakoś to przetrwać. A nie wspomnę już o podwórkowych burkach, np. na wsiach którymi raczej nikt się nie przejmuje. Poza tym wiele z nich ucieka w amoku, wpada pod samochód albo nigdy więcej się nie odnajduje. A schroniska po sylwestrze pękają w szwach od tych zagubionych, przerażonych psów...
Dlatego, ja mówię zdecydowanie NIE petardom.
no w sumie nie pomyślałam o tych zwierzątkach. Szczególnie że niedawno mieliśmy sytuację gdzie szedł przed nami jeden piesek i ciągle się odwracał w naszą stronę taki był wystraszony że szliśmy za nim a ja lubię petardy ale nie strzelać całą noc tylko właśnie zrobić jeden pokaz o tej 12 i koniec...

Cytat:

A ciuszki chyba wyprasuję Nie dla bakterii, ale dla samej frajdy Często się nudzę, a poza tym lubię prasować
ja też lubię prasować ale nie mam deski i robię to na łóżku i muszę klękać przy nim więc jakoś rzadko prasuję

Cytat:

Cytat:
hejo

1. zrobiłam karpatkę bo mi się zachciało - a co!
pomyłam podlogi, ogarnęłam hacjendę i piję kawusię - obok moja Malwinka kąpię, przebiera lalki, wozi a jakie teskty sypie np. no co ci jest, czemu placzesz, przeciez kochanie jestem przy tobie, znowu będziesz jeść? ale glodomorek z ciebie
napatrzy się na szwagierkę i małego Dawida i potem w domu mamy ubaw po pachy z niej.

my idziemy dziś na domówkę do rodzinnego domu, wszyscy mają się zjechać więc będzie gwarnie i wesoło. a trzeźwa będę chyba tylko ja i dzieci
jeszcze mam szwagra Sylwestra więc pewnie zanim pojedziemy obalą z moim tż flaszkę
2. tyle że tż w pracy - teoretycznie do 18.00 mam nadzieję że prezesik jednak ich puści wcześniej!
1.
2. Mój kończy o 16 a ja jestem niezadowolona że tak późno
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:48   #1874
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
hejo

Ależ to musi być fajne.. Jak maluchy naśladują.. I te tekstyile Malwinka ma?

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

Zapraszam
Stary 2013-12-31, 11:56   #1875
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry sylwestrowy

Cytat:
Super cena! I wygląda bardzo fajnie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ooo.. to ciekawe
Ktoś jeszcze o tym słyszał
No nie wiem, mnie np to jakoś nie przekonuje. Przecież to dziecko w ciągu dnia ma regularnie styczność z kupą i sikami... Wiadomo, przemywać się będzie zwłaszcza na początku głownie wodą, to chyba chociaż raz dziennie pasuje użyć czegoś mocniejszego do mycia.

Cytat:

tyle że tż w pracy - teoretycznie do 18.00 mam nadzieję że prezesik jednak ich puści wcześniej!

My tez na domówkę. Ale nie chce mi się. Miałam dzisiaj tę osławioną bezsenną noc... Przewalałam się z boku na bok, wszystko mnie bolało i spałam może ze 2 godziny razem.
Poza tym jakiś mam taki niepokój, co z szyjką i Ulką - strasznie delikatnie się rusza. Już nie mogę się doczekać tej soboty. Chociaż też na zdrowy rozum - rusza się, więc co może być nie tak?

Ja ostatnio nie składałam zyczeń noworocznych, więc... Oby ten rok był lepszy niż poprzedni, żeby każda urodziła o czasie i bez żadnych komplikacji oraz żeby wszystkie nasze dzieciaczki, te nowe i te starsze, były zdrowe jak rybki

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:08   #1876
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Poprawcie mnie jeśli źle myślę, ale to ma być taka torba co się ją przypina do drążka od prowadzenia wózka, tak? A czy każdy wózek ma odpowiednie zaczepy żeby ją przypiąć?
dokładnie o taką torbę chodzi. I nie wiem właśnie jak to jest czy każdą można wszędzie przypiąć, może pomoże jakaś mamusia która już to przetestowała??

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Hmm.. to też mam podejrzenie że moja ma również.. To takie rytmiczne pukanie w jedym miejscu jakby serduszko pykalo?? tak odczuwasz???[COLOR="Silver"]
dokładnie tak to czuję i jak niektóre dziewczyny tu pisały, czuję jak mu się dupcia mocno trzęsie od tej czkawki

Cytat:
byłam w smyku megastore i wyszłam tylko z otwartymi oczyma i buzią ceny powalające wyboru prawie żadnego Ciuszków co prawda nie potrzebuję, ale myślałam, że może jakiś fajny w dobrej cenie kupię, ale 70 zł za bluzeczkę ze spodenkami, to dla mnie przesada. Przewijaki ponad 60 zł - promocji żadnych. Jeden ochraniacz na łóżeczko i ze trzy rodzaje rożków. Pieluchy tetrowe za 6zł sztuka i to przeźroczyste. Jestem niezadowolona, a bony zatrzymam sobie na pieluchy.
No i pojechaliśmy wcześnie, bo po 10 byliśmy i dobrze, bo jak wychodziliśmy o 12 to meeegaaaa sznur aut wjeżdżał na parkingi, korek, klaksony i bitwa o wolne miejsce
hmmm dziwię się bo ja wczoraj byłam u siebie i szału nie było ale dużo fajnych rzeczy w rozsądnych cenach wypatrzyłam. Tak jak zawsze piszę, wg mnie smyk jest dobry w okresie czysto promocyjnym, ma niższe ceny niż tesco a fajniejsze ciuszki. Wogóle wczoraj w Tesco się załamałam niby wyprzedażami, bo nic ciekawego nie było i to w znacznie wyżsych cenach niż w Smyku. Takie regularne rzeczy są dość drogie, ale czasem po prostu łatwiej je tam kupić bo wszystko jest.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...763858696.html ja chyba taki kupię jeden na spróbowanie, tylko też zastnawiam się nad rozmiarem, bo mi również nie urosły nic piersi w ciązy.

Ja własnie rozważam tą, którą wkleiłaś i jeszcze 2 takie mniej powiedzmy "stylowe" żeby były tanie, pojemne, uniwersalne dla mężczyzny (z tego powodu o którym piszesz ) i w miarę pasujące do wózka:
http://allegro.pl/praktyczna-torba-d...803372840.html czarna w kolorowe kropki
http://allegro.pl/oryginalna-torba-b...807250600.html i szary len zapewne
Mnie też specjalnie nie urósł biust, więc się zastanowię jaki kupić...
Co do torby to tę pierwszą ma moja szwagierka która ma twój wózek w tym samym kolorze i też wybrała tę w kropki kolorowe i ładnie wygląda, tylko jej się coś pomyliło przy zamawianiu i wzięła brązową zamiast czarną, ale na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Ja wezmę chyba tę pierwszą wogóle którą pokazywałam, ale nie wiem czy mąż to zaakceptuje bo przeciez nie tylko ja będę z tym chodziła.

Bardzo ci dziękuję za listę

Cytat:
zdjęcia są absolutnie piękne!

Cytat:
Bardzo ładny i chyba nie muszę pisać, że dobry wybór
Stary 2013-12-31, 12:12   #1877
kate1623
Zadomowienie

Witam Sylwestrowo
My dzisiaj też domowka klatke dalej wiec do domu blisko wrocilam do domu i zaraz będę robić moje specjały na imprezę.

Jakbym nie dała rady zajrzeć do Was dzisiaj to życzę każdej z Was cudownego nowego roku bogatego w piękne wspomnienia.
No i oczywiście szybkich i lekkich porodow

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:21   #1878
teQiba
Moderator

Ja rowniez, za pamieci, skladam Wam najlepsze zyczenia - oby nowy rok przyniosl tylko pozytywne przezycia, zeby wszystkie nasze dzieciatka urodzily sie zdrowe i silne, a my zebysmy byly super-mamuskami
No i spelnienia pozostalych marzen
Stary 2013-12-31, 12:27   #1879
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
kupuję
najlepiej sprawdzić w samochodzie czy pasy obejmą fotelik. U nas się okazało że są na styk
U nas tak samo I tak samo na styk fotelik mieści się na fotelu, bo mamy mały samochód
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:01   #1880
monkaa321
Zakorzenienie

to jak już się dzielimy życzeniami to i ja wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-12-31, 13:11   #1881
Castia
Wtajemniczenie

maggie Malwinka skończy 7 marca - 3 latka

hehe mówię wam dzieciaki to są niezłe - a ich wyobraźnia nie ma końca
i codziennie coś nowego, codziennie zaskakuje i jest taka śmieszna- ahh jak ja ją kocham
ciekawe kiedy junior wyskoczy - termin mam na 04 marca - byłoby śmiesznie jakby wytrzymał do 07.03

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

KOCHANE OBY NOWY ROK BYŁ LEPSZY NIŻ TEN MIJAJĄCY!!!
WSZYSTKIEGO NAJ...

ja nie wspominam go dobrze, było dużo smutku, łez i problemów - jedynie ta kruszynka w brzuszku to coś pozytywnego - więc mam nadzieję że 2014 rok przyniesie więcej dobrego -tego sobie i wam życzę

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-31 o 13:13
Stary 2013-12-31, 13:14   #1882
Ela87
Zakorzenienie

No to ja też na cały następny rok zyczę Wam samej pomyślności, szczęśliwych dni. Niech Was brzuchy od śmiechu bolą, portfele od pieniędzy w szwach pękają
Wszystkiego co najlepsze!

Ja się właśnie dowiedziałam, że brat robi dzisiaj imprezę w domu czyli pewnie po 12 nie pójdę spać mam nadzieję, że rodzice wrócą wcześniej z imprezy i się skończy

Co do fotelików, to ja już zamówiłam i czekam, mam nadzieję, ze się zmieści i pasów nie braknie. Najwyżej samochód kupimy nowy

Stary 2013-12-31, 13:42   #1883
baja_86
Zakorzenienie

Castia pewnie boki zrywacie z Malwinki Ja również uwielbiam patrzeć jak bawią się dzieci, a że pracuję w przedszkolu to różne ciekawe rzeczy obserwuje i nie raz ledwo się powstrzymuję od wybuchu ataku śmiechu! zwłaszcza jak dzieci zaczynają zabawę w przedszkole-daje mi to całkiem dobry obraz siebie jako nauczyciela i skłania nieraz do refleksji

Z tym fotelikiem to już chyba nie sprawdzę czy bedzie pasował, bo chce zamówić na necie. Zawsze mam 10 dni na zwrot w razie czego, choć mam nadzieję, że w golfie pasy są wystarczającej długości

Ja równiez składam Wam wszystkim najlepsze życzenia noworoczne! Obyśmy wszystkie rozpakowały się w terminach lub ewentualnie tydzień, dwa przed! I żeby każda z nas cieszyła się zdrowym dzidziusiem!
Udanej zabawy sylwestrowej, nie upijcie się Piccolo za bardzo
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:46   #1884
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
maggie Malwinka skończy 7 marca - 3 latka

hehe mówię wam dzieciaki to są niezłe - a ich wyobraźnia nie ma końca
i codziennie coś nowego, codziennie zaskakuje i jest taka śmieszna- ahh jak ja ją kocham
ciekawe kiedy junior wyskoczy - termin mam na 04 marca - byłoby śmiesznie jakby wytrzymał do 07.03

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

KOCHANE OBY NOWY ROK BYŁ LEPSZY NIŻ TEN MIJAJĄCY!!!
WSZYSTKIEGO NAJ...

ja nie wspominam go dobrze, było dużo smutku, łez i problemów - jedynie ta kruszynka w brzuszku to coś pozytywnego - więc mam nadzieję że 2014 rok przyniesie więcej dobrego -tego sobie i wam życzę
To będziesz miała fajna różnice między maluchami. I jakby sie wstrzelił w 7to już w ogóle ciekawie. Malwinka pewnie bedzie Ci pięknie pomagać przy braciszku.

Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze na nowy rok-szczęśliwych bezbólesnych terminowych rozwiązań i zdrowych maluszków

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

Zapraszam
Stary 2013-12-31, 13:47   #1885
Castia
Wtajemniczenie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html

ehh mój typ dla juniora w pierwszej piątce....

baja oj zrywamy boki, zrywamy!
dzieci są przekochane jak juz im wszystkie bunty miną!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-31 o 14:07
Stary 2013-12-31, 13:47   #1886
Limonka1987
Zakorzenienie

Dziewczyny, życzę Wam aby ten nadchodzący rok był WYJĄTKOWY pod każdym względem! Życzę głowy pełnej MARZEŃ, bo to właśnie marzenia są podstawą każdego sukcesu! MIŁOŚCI, bo ona dodaje skrzydeł, a bez skrzydeł trudniej się lata! UŚMIECHU, bo nawet ten najmniejszy sprawia, że szara rzeczywistość staje się piękniejsza i ENERGII, bo ona pomaga nam przenosić nawet te największe góry!
Stary 2013-12-31, 13:57   #1887
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Z tym fotelikiem to już chyba nie sprawdzę czy bedzie pasował, bo chce zamówić na necie. Zawsze mam 10 dni na zwrot w razie czego, choć mam nadzieję, że w golfie pasy są wystarczającej długości
możesz pojechać do sklepu w którym mają fotelik jaki Cie interesują, sprawdzić a później na necie kupić a jak chcesz MC to wystarczy że jeden sprawdzisz i każdy powinien Ci pasować

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

a ja mam już wybrane imię dla maluszka
też Piotruś będzie chyba że jeszcze nam się zmieni na Michałka ale już od dłuższego czasu nic się nie zmieniło

Stary 2013-12-31, 14:05   #1888
BeautifulLie
Zadomowienie

Szampana piccolo,

Brokatu na czolo,

Usmiechu na twarzy,

Szampanskiej zabawy,

Zyczen serdecznych,

Wspomnien najlepszych

oraz braku kaca

kiedy w nowym

Pamiec wraca szczęśliwego Nowego Roku kochane :-*

Zaczynam dzisiaj 28 tc jakoś bardzo się cieszę z tego powodu

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 14:10   #1889
Castia
Wtajemniczenie

monkaa Piotr - sliczne imię!
ja mam dwóch szwagrów Piotrów - szkoda bo też bym pewnie pomyslała nad tym imieniem
Stary 2013-12-31, 14:17   #1890
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html

ehh mój typ dla juniora w pierwszej piątce....
Powiem, że jeśli chodzi o chłopców, to rzadko słyszę jakieś powtórki. Jak gdzieś idę to imiona są przeróżne, ale z dziewczynkami to słyszę faktycznie tylko Maję, Lenę i Julię Innych dziewczynek nie słyszę.
Ale jakby mi się bardzo podobało, to pewnie i tak bym tak dała na imię.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości