Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 23:26   #2071
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
rzeczywiście śmiesznie wyszło....no ale taka prawda

Suuuper a jaki uroczy ten Twój synek

No dobra, to się chwalimy
http://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=s1udJ2loX-I
pięknie, jak się pięknie skrada
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Nie wiem czy oglądałyście wiadomości,w moim mieście 22 letni s.kur.wiel zabił (młotkiem)30 letniego mężczyznę i jego 8 letniego syna. Byli przyjaciółmi... Facet mieszkał na stałe w Anglii a matka z synem w Gdyni (chyba). Ojciec zabrał syna na Święta... Nie wyobrażam sobie co czuje matka... Jaki ból przeżywa.

Edit. Po to trzymałam małego przeszło godzinę marudnego żeby po pół godzinie obudził się z płaczem przez ból brzucha. Także impreza trwa.
:/
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44352506]Dziewczyny, a teraz sobie porównajcie i kiedy łatwiej było? gdy dzieci niemobilne i marudzące, że na rączki bo chcą widzieć, bo znudzone czy teraz, gdy same dodreptają, doraczkują, dopełzną?[/QUOTE]
Debrah jak zwykle idealnie podsumowała najpiękniejsze 10 m-cy w życiu
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

chcesz zdjęcie mojego?
albo mojego
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Mój Tż, zgłupiały do reszty na tym urlopie Wciągnął sie w M jak miłość Właśnie mi zaproponował, że może się złożymy na sms, żyby móc nowy odcinek obejrzeć. Wstyd mi za niego

oj Kochana, to teraz pilnuj stanu konta

mam pytanie
czy od zębów/kataru odzębnego mogą być powiększone węzły chłonne?? W niedzielę zauważyłam, że Kuba ma powiększony lewy węzeł chłonny, miał taką piłeczkę, dzisiaj mu już zeszło i nie wiem, czy się martwić? Czy to może być od zębów? W sobotę wreszcie wyszła druga dwójka a sobota upłynęła z płaczem i marudem wielkim, właśnie od tego ząbka...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 23:37   #2072
Kija80
Zadomowienie

Sylwietta zapraszam
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 00:28   #2073
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o losie, zabic to mało olej dziadów kochana, co sie bedziesz złoscic a mam pytanie- bo nie pamietam, to mieszkanie to jest tesciów, ze tak sie rządzą? bo jak nie to bym ich wypier.... na zbity pysk
Niestety, ich.. Kiedyś myślałam, że to super, bo mało kto na start mieszkanie dostaje. No ale szybko się okazało że jest jak jest. Wszystko jest fajnie dopóki oni tam siedzą na tej wiosce swojej. Najgorzej to trochę popuścić - zaraz zaczynają się telefony co 5 minut, w ogóle oni traktują tżta a przez to i mnie jak dwoje niepełnosprawnych umysłowo. Przez to że t. zawsze wszystko załatwiała za tż i pilnowała wszystkiego do znudzenia wydzwaniając jeśli miał coś zrobić (jeśli ona nie mogła za niego) to on jest teraz nieodpowiedzialny totalnie, o niczym nie myśli bo całe życie ktoś to robił za niego. A jak kilka razy mówiłam t. żeby przestała dzwonić do mnie żebym przypomniała tż że ma iść do urzędu/na pocztę/czy za przeproszeniem wys.rac się bo on jest dorosły to mówiła "aha" i zaraz do niego dzwoniła. Cholerne babsko fałszywe do tego.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
My jednak jedziemy 1 stycznia do szpitala. Darii przechodzi katarek, już nie kicha. Jutro zacznę się pakować.
Boję się tego badania i chcę mieć to już za sobą.
Kciuki żeby wszystko dobrze poszło

Cytat:

łał. ale super klask i:
co do pogrubionego- bardzo dobrze, że sie przekonał jak bywa czasami....
ale z Ciebie matka wyrodna, dziecko na podłoge dawac
trzymam kciuki mocno, żeby sie udało, co zaplanowałaś

Cytat:
Uda sie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Yellow zabiła bym t.
Nie podpuszczaj mnie

Charlizz jak czytam o Twojej Oli to wypisz wymaluj Oliwier jakiś czas temu. Ja się zastanawiam, gdzie popełniłam błąd i czy faktycznie miałam na to wpływ, bo Oli taki właśnie był - ciągle mówiłam wszystkim jaki to aniołek, ale potem zaczęło się to zmieniać i wydaje mi się że jak popuściłam trochę i dałam mojej babci swobodę że częściej przychodziła to on od tamtego czasu stał się niegrzeczny i nie potrafi się zbyt długo zająć sobą. Wcześniej był takim cudownym radosnym śmieszkiem a od czasu jak ona zaczęła z nim zostawać kiedy ja byłam u jubilera to zaczął się zmieniać. Niestety ona nie daje mu się zająć czymś nawet na chwilę bo przecież musi non stop skupiać na sobie uwagę. Wyrzucam sobie, że to moja wina że on tak się zmienił bo w końcu jeśli przez 9 miesięcy miał usposobienie aniołka to nie mógł się tak zmienić o 180 stopni. Mam tylko nadzieję że to jeszcze wróci do normy.

Jeśli chodzi o pytanie, czy wcześniej było łatwiej czy teraz, to u mnie zdecydowanie łatwiej było kiedyś bo:
1. Było ciepło i całe dnie spędzaliśmy na dworze
2. Jedzonko to w dużej mierze było mleko które wygodnie się podawało na dworze, ew. słoiczki których nie trzeba było podgrzewać bo ciepło było
3. Moje dziecko było wtedy aniołkiem

Teraz jest zimno, do tego Oli już raczej rzadko jada słoiczki więc w porze obiadowej raczej musimy być w domu, zresztą drugie śniadanie też raczej w domu bo dostaje owsiankę/kaszkę itp.
Jeśli chodzi o poruszanie się - zdecydowanie wolę teraz, bo sam idzie gdzie chce, chociaż nie powiem, jak zaczął pełzać to z tydzień musiałam się przyzwyczajać. Na rękach nigdy w sumie go nie nosiłam więc to akurat obojętne. A jeśli chodzi o kontakt z dzieckiem to i wtedy i teraz było super, tyle że inaczej. Teraz jest niesamowicie - taki mały, przedrzeźniający mnie mądrala; ale wtedy ta bezbronność, spokojne rozglądanie się, uśmiechy i każda nowa umiejętność to też było piękne
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 03:20   #2074
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
moj autorski pomysl;p

O! mam refleksje!
Yae i Amelka Deli chyba ladnie jedza stale posilki i malo jest uu w dzien?
Obie tez chyba dosc ladnie bawia sie na podlodze i to tam, a nie w ramionach mamy spedzaja wiecej czasu?

Moze o to chodzi? Noca nadrabiaja bliskosc + ilosc mleka na dobe?
Aczkolwiek bardziej jestem za psychologiczna przyczyna.

Bo u nas z kolei uu w dzien jest bardzo bardzo duzo - same wiecie. Noce mamy zle, budzi sie duzo - i scenariusze sa dwa : albo ladnie i prawie od razu zasnie przy uu. Albo jest impreza. Szaleje, itepe itede, zasnac nie moze ale uu juz nie chce.
Regularnie od tygodnia budzi sie bardzo wczesnie i nie chce wtedy uu.
Sesje dlugiego karmienia w nocy tez minely.
Chyba duzo racji jest w Twojej refleksji. Faktycznie Yae w dzien w ogole nie je uu, ma przerwe ok 14h. Bawi sie sama czesto, jest nad wyraz samodzielna. Troche pewnie chodzi o uu, bo mnie starsznie chce sie pic w nocy przy klimatyzacji (mimo utrzymywania odpowiedniej wilgotnosci), ale przewaga jest potrzeby bliskosci i tu uwaga potrzeba mamy. 1z4 razow utuli do snu tz, ale w reszcie przypadkow jest bezradny...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 06:37   #2075
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry!

Za nami troszkę lepsza noc. Tylko kilka pobudek. Blanka jeszcze śpi Ale ja już nie mogę,przyzwyczajenie jednak robi swoje.

Szaja dla nas absolutnie teraz,bo przede wszystkim nie meczymy się z szelkami. Poza tym Mała tak na wszystko ładnie reaguje. Wczoraj np bawiłyśmy się z "gdzie jest mama". Pierwszym razem zasłoniłam rękoma twarz,potem już ona mi zasłaniała i czekała
Poza tym powiem Wam że strasznie tęskni za TZ. Był z nami cały tamten tydzień. Wczoraj musiał już iść do pracy. No i taka sytuacja. Bawimy się w salonie,w kuchni coś uderzyło (zmywarka pracowała ) i Blanus od razu poszła i szuka taty. Jak zobaczyła że nikogo nie ma to zrobiła taka smutna minę Jak wrócił TZ z pracy to myślałam że Blanka wyskoczy z siebie z radości

Silver ja jeszcze nie wiem jaką sukienkę na roczek

Charliz cudowne dziecko masz U nas gdyby nie noce to też tak jest. Z jednym wyjątkiem. Muszę być blisko Małej. Ale myślę że to dlatego że chodzi do żłobka. Wcześniej tego nie było-zwyczajnie potrzebuje bliskości.

Sylwietta pożyczyć Ci TZ?

Debrah kiedy będzie wpis na blogu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 06:50   #2076
insolito
Zadomowienie

Piotrek obudził się w nocy z gorączką ponad 38 st. teraz doszedł jeszcze kaszel. Ja się załamie, przecież 2 dni temu przeszedł mu katar, a teraz znów choróbsko

Cytat:
Ja nadal mam prowiant przy sobie i nadal zawsze chetnie zjadany;p

Ja tez nie przypuszczalam ze to az taka milosc. Kiedys myslalam, ze jesli sie tak zdarzy ze nie bede mogla miec dziecka to trudno, zapelnie zycie inaczej, tez bedzie fajnie.
U nas też tak

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Za nami troszkę lepsza noc. Tylko kilka pobudek. Blanka jeszcze śpi Ale ja już nie mogę,przyzwyczajenie jednak robi swoje.

Szaja dla nas absolutnie teraz,bo przede wszystkim nie meczymy się z szelkami. Poza tym Mała tak na wszystko ładnie reaguje. Wczoraj np bawiłyśmy się z "gdzie jest mama". Pierwszym razem zasłoniłam rękoma twarz,potem już ona mi zasłaniała i czekała
Poza tym powiem Wam że strasznie tęskni za TZ. Był z nami cały tamten tydzień. Wczoraj musiał już iść do pracy. No i taka sytuacja. Bawimy się w salonie,w kuchni coś uderzyło (zmywarka pracowała ) i Blanus od razu poszła i szuka taty. Jak zobaczyła że nikogo nie ma to zrobiła taka smutna minę Jak wrócił TZ z pracy to myślałam że Blanka wyskoczy z siebie z radości

Silver ja jeszcze nie wiem jaką sukienkę na roczek

Charliz cudowne dziecko masz U nas gdyby nie noce to też tak jest. Z jednym wyjątkiem. Muszę być blisko Małej. Ale myślę że to dlatego że chodzi do żłobka. Wcześniej tego nie było-zwyczajnie potrzebuje bliskości.

Sylwietta pożyczyć Ci TZ?

Debrah kiedy będzie wpis na blogu?

Cieszę się, że noc lepsza

Jak Tż niema w domu to Piotrek też go szuka, jak nie znajdzie to też taki smutny A tylko usłyszy klucz w zamku to leci pod drzwi i czeka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 06:57   #2077
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Insolito dużo Zdrówka dla Małego! Mam nadzieję że to nic poważnego.
Blanus jak usłyszy "pyk" od domofonu to już przy drzwiach jest

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 08:06   #2078
Debrah
Zakorzenienie

Yellow: nie wyrzucaj sobie!
Wiesz, ja się zastanawiam czy w kontekście niemowlaka istnieje coś takiego jak termin "grzeczne dziecko" - no bo co to znaczy? Chyba jedynie "spokojne i nie zwracające na siebie uwagi.."
Grzeczność mi się kojarzy z czymś co leży w kwestii kontroli dziecka, jest zachowaniem intencjonalnym, tak jak niegrzeczność zakłada celowe działania "na nie".
Ale zobacz też jakie to subiektywne!

Podrzucam myśl: Kiedy "grzeczność" Oliego się skończyła?
Nie pokryło ci się to trochę z większym rozwojem ruchowym i zainteresowaniem otoczeniem?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 08:28   #2079
nancykenator
Zakorzenienie

witajcie z rana
u nas noc fajna, tylko 3 pobudki i spaliśmy do 8

ponawiam pytanie o węzły? Ktoś? Coś?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

insolito zdrówka dla Piotrusia
Stary 2013-12-31, 08:31   #2080
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

DELI- zastanawiałam sie kiedys, gdzie Cię wsysło i juz wiem Ty chyba pytałas o najwieksze rozmiary bodziaków? Cos mi sie kojarzy, z e moja koleżanka ubierała swoją 2,5 letnią córke, wiec mamy jeszcze troche pola do popisu
w sumie nie wiem czy pytałam haha, nie pamiętam;> mozliwe..;p w lato to raczej zrezygnuje z bodziaków ale może zimą znowu jeszcze jej jakieś wynajdę;p

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
deli od kiedy u Was sie noce pogorszyly? Z tego, co piszesz, to idziemy Waszym sladem, mnie juz powoli sil zaczyna brakowac i pomyslow, jak tej sytuacji zaradzic...
powiem tak, do 6msc pięknie spała w łóżeczku swoim, po przeprowadzce jej się odwidziało ... ale od sierpnia- września jest masakra ;]

Cytat:
Piotrek obudził się w nocy z gorączką ponad 38 st. teraz doszedł jeszcze kaszel. Ja się załamie, przecież 2 dni temu przeszedł mu katar, a teraz znów choróbsko

U nas też tak

Cieszę się, że noc lepsza

Jak Tż niema w domu to Piotrek też go szuka, jak nie znajdzie to też taki smutny A tylko usłyszy klucz w zamku to leci pod drzwi i czeka

biedny! ;*******

u nas noc beznadziejna, mała ciągle się budziła, ciągle uuu .. ale obstawiam zęby..albo ..skok;p ide sprzuntać.

A co do sprzątania. Amelka wczoraj czyscila ławe ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-12-31 o 08:36
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 08:56   #2081
scotasia
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

mi się normalnie wyświetlają. Nie wiem czemu Tobie nie.

Świetny Dominik ma domek
Cytat:
Coś musisz mieć w kompie nie tak , że te zdjęcia się nie wyświetlają

Cudny Domniś

Dziękujemy chyba mi brakuje jakiejś wtyczki albo programu, bo na tel normalnie linki widzę

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zeby Kubus spal jak je... Marzenie

Nie dogodzisz

/QUOTE]

O ja też sobie życzę, żeby Dominik spał, jak je

Cytat:

Mój Tż, zgłupiały do reszty na tym urlopie Wciągnął sie w M jak miłość Właśnie mi zaproponował, że może się złożymy na sms, żyby móc nowy odcinek obejrzeć. Wstyd mi za niego
dobry jest

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44354491]Spanie - u nas 1-3 drzemki, zależy... Przedwczoraj była jedna 11:30-14 z minutami
Wczoraj dwie, bo wstała przed 7, i padła po 9 do 10:30 i po południu druga, a dzisiaj 3 bo wstała przed 7, spała 8-9:30, potem na spacerze od 14 do 15 i jak od przyjaciółki wracałyśmy to się na 20 minut zdrzemnęła koło 18.

Ale z reguły 2,5-3h spania w dzień potrzebuje, w nocy Dorka śpi 11-12h.
To ładnie śpi, dużo.
U nas 1,5 godz w dzień (jedna drzemka) i noc ok 11 godz.

Cytat:

ale uroczy słodziaczek a dla mamy barwa za kreatywnosc

hej hej o raju, w takiej temp. to bym sie ugotowała na miękko szybciej niż jajko Pietraszko jest absolutnie fantastyczny
ja też
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

u fryza bylam

a co ciekawego zrobiłaś?? I ja bym chciała coś ze swoimi zrobić, ale weny brak. I zaufanej fryzjerki nie mam

Cytat:

Zdrówka dla Piotrusia
My mamy rytuał, jak tż wraca z pracy to stawiam małego na parapecie i wygląda go przez okno. Tak się fajnie cieszy i wali w szybę

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witajcie z rana
u nas noc fajna, tylko 3 pobudki i spaliśmy do 8

ponawiam pytanie o węzły? Ktoś? Coś
?
u nas się nie zdarzyło.

Coraz bardziej męczą mnie jakieś obawy przed powrotem do pracy. Siostra mojego tż zostawia córkę z babcią i mała czasem mówi do tej babci: mamo... Na początku jak zaczęła chodzić do pracy to mała przestała mówić i ta siostra zdecydowała się na kilka mcy wychowawczego.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 09:01   #2082
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Moja żaba jeszcze śpi

Cytat:

W ksiazce o RB pisza np ze zdarza sie, ze jak np mama chodzi juz do pracy - to dziecko nadrabia bliskosc w nocy w ten sposob ze czesto domaga sie piersi.
Moze u zabieganych dzieci jedzacych duzo stalych posilkow ( a wiec okazja do bliskosci jest rzadziej) tez tak bywa?
o, moze faktycznie cos w tym jest

Cytat:

Nawet kiedys mnie strzelila refleksja ze ludzie ktorzy deklaruja ze nie chca miec dzieci - nie bardzo wiedza o czym mowia, bo nie maja porownania, nie maja wiedzy jak to jest. I ciekawe jaki % z nich zmienilby zdanie gdyby mogli sprawdzic jakto jest i jakie to uczucie
ja mam w pracy wlasnie taka kolezanke bezdzietna. Piekna jest, maz ma wlasna firme dobrze prosperujaca wiec na brak kasy nie narzekaja, najlepsze markowe ciuchy, na zakupy jezdzi czesto gesto do londynu , buduja sie, maja lux auto i co? wczesniej pewnie tak ale teraz nie zamienilabym sie z nia ani na moment. pomimo ze ma "wszystko" to z mojej perspektywy jej zycie jest smutne

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Niestety, ich.. Kiedyś myślałam, że to super, bo mało kto na start mieszkanie dostaje. No ale szybko się okazało że jest jak jest. Wszystko jest fajnie dopóki oni tam siedzą na tej wiosce swojej. Najgorzej to trochę popuścić - zaraz zaczynają się telefony co 5 minut, w ogóle oni traktują tżta a przez to i mnie jak dwoje niepełnosprawnych umysłowo. Przez to że t. zawsze wszystko załatwiała za tż i pilnowała wszystkiego do znudzenia wydzwaniając jeśli miał coś zrobić (jeśli ona nie mogła za niego) to on jest teraz nieodpowiedzialny totalnie, o niczym nie myśli bo całe życie ktoś to robił za niego. A jak kilka razy mówiłam t. żeby przestała dzwonić do mnie żebym przypomniała tż że ma iść do urzędu/na pocztę/czy za przeproszeniem wys.rac się bo on jest dorosły to mówiła "aha" i zaraz do niego dzwoniła. Cholerne babsko fałszywe do tego.
kurcze,dopoki tz sie nie ogarnie to bedziesz miec ciezko

Cytat:

zdrowka, u nas tez tak bylo ze jak sie skonczyl katar to zaczal sie kaszel ale na szczescie bez temp...

u nas tez jak mlody uslyszy drzwi to pedzi do przedpokoju i albo zostaje i sie cieszy bo ktos znany albo wraca szybciej niz poszedl bo ktos nieznany przyzedl

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
A co do sprzątania. Amelka wczoraj czyscila ławe ;p
perfekcyjna pani domu jednym slowem

u nas mlody tez tak pucowal kanape ze mna jak sprzatala na swieta

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:25   #2083
gochaa_p
Zakorzenienie

Szczęśliwego Nowego Oku dziewczęta i udanej zabawy wieczorem !!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:37   #2084
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Prezentów ciąg dalszy uprasza się o niezwracanie uwagi na rozbebeszone łóżko, poranek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:10   #2085
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44357976]Prezentów ciąg dalszy uprasza się o niezwracanie uwagi na rozbebeszone łóżko, poranek [/QUOTE]

dla Dorki, rozszalała się Twoja córa
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:15   #2086
Konto usunięte

Ano. Kiedyś czytałam, ale nie znajdę tego chyba... że wstawanie, raczkowanie i siadanie idzie razem i nie powinno być w tym odstępu dłuższego, niż 3 tygodnie, czyli że w ciągu 3 tygodni te 3 umiejętności się mają pokazać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:15   #2087
nafiyqa
Zakorzenienie

Zdrowka dla Piotrusia

U nas koszmaru ciag dalszy. Od polnocy do 4:30 nie spalam, bo Kuba rzucal sie po lozku z zamknietymi oczkami. Jak przystawialam do uu to zasypial, odkladalam i znow to samo.
I tak kilka godzin...

Potem kilka pobudek i wstalismy po 7.
Zmeczony strasznie, leci do mojej nogi i placze, ehhh...

Wlasnie go usypiam, ciekawe czy pozwoli sie odlozyc.

Nie wiem co sie z nim porobilo. Jak tu przyjechalismy to mial 3 noce z 1 pobudka, ehhh...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:23   #2088
Konto usunięte

Nawijko, a powiedz mi, skok jakiś może? albo... wiesz co, u nas Agatka dzisiaj w nocy cyrkowała i tak się zastanawiam, czy czasem coś z pogodą nie jest, ciśnienie spada czy coś, dzieci reagują na takie akcje.
Stary 2013-12-31, 10:28   #2089
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44357976]Prezentów ciąg dalszy uprasza się o niezwracanie uwagi na rozbebeszone łóżko, poranek [/QUOTE]
klask i: daj więcej jej zdjęć z buzią, ona taka śliczna jest, że

Cytat:
Zdrowka dla Piotrusia

U nas koszmaru ciag dalszy. Od polnocy do 4:30 nie spalam, bo Kuba rzucal sie po lozku z zamknietymi oczkami. Jak przystawialam do uu to zasypial, odkladalam i znow to samo.
I tak kilka godzin...

Nie wiem co sie z nim porobilo. Jak tu przyjechalismy to mial 3 noce z 1 pobudka, ehhh...

może skok albo ząbki, też mieliśmy takie dni, pisałam..
Tulę!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:34   #2090
Konto usunięte

Debrah, chętnie, tylko młoda się tak wierci że wszystko zamazane wychodzi
Stary 2013-12-31, 10:36   #2091
iffonka7
Zadomowienie

hej hej
przyszłam się tylko zameldować że żyje tzn. ledwo co
wczorajsze wesele bardzo udane
dzisiaj na poprawiny weźmiemy małego katarek już mu przeszedł więc mam nadzieje że nic nowego się nie przypląta
Stary 2013-12-31, 10:37   #2092
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
poprawia sie?

czy garnuszek na klocuszek nowy za 20 zł +wysyłka to dobra cena?
ale to oryginalny? o podróbce czytałam opinie i generalnie na nie
ewentualnie oryginalny ale w j. angielskim są na all w takiej cenie, wydaje mi się,że warto,
Ola dostała na gwiazdkę nowy, w kerfie za 90zł jest ale teraz myślę, że chyba bym tyle za niego nie dała
choć Ola się nim ładnie bawi

Sylwia, ja mam wesele w lipcu, pójdę z osoba towarzyszącą, a jakże! z Ola

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:42   #2093
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Yellow: nie wyrzucaj sobie!
Wiesz, ja się zastanawiam czy w kontekście niemowlaka istnieje coś takiego jak termin "grzeczne dziecko" - no bo co to znaczy? Chyba jedynie "spokojne i nie zwracające na siebie uwagi.."
Grzeczność mi się kojarzy z czymś co leży w kwestii kontroli dziecka, jest zachowaniem intencjonalnym, tak jak niegrzeczność zakłada celowe działania "na nie".
Ale zobacz też jakie to subiektywne!

Podrzucam myśl: Kiedy "grzeczność" Oliego się skończyła?
Nie pokryło ci się to trochę z większym rozwojem ruchowym i zainteresowaniem otoczeniem?
Masz rację, na ten moment określenie grzeczne dziecko to chyba niewłaściwy zwrot. Bardziej spokojne, radosne i potrafiące się bawić i takie moje dziecko było. Najgorzej jest się do czegoś przyzwyczaić, bo mój synek w tej kwestii mnie rozpieszczał a potem przeżyłam szok. No i właśnie z niczym mi się to nie zbiegło - jak zaczął pełzać, raczkować to czekałam na pobudki czy nieprzespane noce, ale nic takiego się nie wydarzyło. Jeśli jest to związane z rozwojem czy z czymkolwiek niezależnym ode mnie, to ok, tylko nie chciałabym żeby się okazało że gdzieś jest mój błąd i przez to moje dziecko jest mniej szczęśliwe. Bo wiadomo, jeśli jest taki marudny płaczek to widać że męczy go to, mimo wszystko każda mama lubi patrzeć jak dziecko jest radosne bo wie, że wszystko wtedy jest ok.

Wielkie brawa!
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:46   #2094
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrowka dla Piotrusia

I tak kilka godzin...

U nas od trzech dni wlasnie tak noce wygladaja, bylo zle do tej pory, ale teraz jest masakra. Pierwsza noc obstawialam, ze Yae zimno, ale dwie kolejne w znanym, przytulnym i cieplym miejscu to samo... Tyle, ze przynajmniej dosypia do 8.30 a to jest luksus nie z tej planety
Stary 2013-12-31, 10:50   #2095
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej kochane. Napisałam całą przemowe i mi skasowało. Napisze tylko że dziś ze mną tragicznie. Później wyjaśnie.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:53   #2096
meneq
Zakorzenienie

Bylismy z tz w kinie na "Grawitacji"; dla nas jest to najlepszy film 2013. Widzialyscie?

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Hej kochane. Napisałam całą przemowe i mi skasowało. Napisze tylko że dziś ze mną tragicznie. Później wyjaśnie.
Co sie dzieje?
Stary 2013-12-31, 10:54   #2097
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się sylwestrowo
Dziś mało mnie będzie więc od razu składam Wam życzonka noworoczne

Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku
z marzeniami o które warto walczyć,
z radościami którymi warto się dzielić,
z przyjaciółmi z którymi warto być i
z nadzieją bez której nie da się żyć!
Stary 2013-12-31, 11:04   #2098
Konto usunięte

Mała, ściskam
Stary 2013-12-31, 11:07   #2099
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Cześć

Dziękujemy chyba mi brakuje jakiejś wtyczki albo programu, bo na tel normalnie linki widzę

Cytat:
Zeby Kubus spal jak je... Marzenie

Nie dogodzisz

/QUOTE]

O ja też sobie życzę, żeby Dominik spał, jak je

dobry jest

To ładnie śpi, dużo.
U nas 1,5 godz w dzień (jedna drzemka) i noc ok 11 godz.

ja też

a co ciekawego zrobiłaś?? I ja bym chciała coś ze swoimi zrobić, ale weny brak. I zaufanej fryzjerki nie mam

Zdrówka dla Piotrusia
My mamy rytuał, jak tż wraca z pracy to stawiam małego na parapecie i wygląda go przez okno. Tak się fajnie cieszy i wali w szybę

u nas się nie zdarzyło.

Coraz bardziej męczą mnie jakieś obawy przed powrotem do pracy. Siostra mojego tż zostawia córkę z babcią i mała czasem mówi do tej babci: mamo... Na początku jak zaczęła chodzić do pracy to mała przestała mówić i ta siostra zdecydowała się na kilka mcy wychowawczego.
chyba bym się pochlastała jakby mój Kubuś do t. powiedział "mamo" :/ szkoda, że babcia w żaden sposób Małej nie prostuje...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44357976]Prezentów ciąg dalszy uprasza się o niezwracanie uwagi na rozbebeszone łóżko, poranek
klask i: szybko poszło
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
ale to oryginalny? o podróbce czytałam opinie i generalnie na nie
ewentualnie oryginalny ale w j. angielskim są na all w takiej cenie, wydaje mi się,że warto,
Ola dostała na gwiazdkę nowy, w kerfie za 90zł jest ale teraz myślę, że chyba bym tyle za niego nie dała
choć Ola się nim ładnie bawi

Sylwia, ja mam wesele w lipcu, pójdę z osoba towarzyszącą, a jakże! z Ola

Cytat:

nawijko niewiele mogę ale przytulam Was mocno i oby jak najszybciej takie noce minęły...

na sobotę jesteśmy umówieni u pediatry, moja mama nas umówiła, bo jedziemy akurat do moich rodziców. W czwartek zrobię morfologię z rozmazem, bo tak zaleciła ale powiedziała, że to jakaś infekcja, nawet od kataru mogło się tak zrobić a w sobotę Kubuś miała maleńki katar. Teraz Kubunio śpi to coś zjem. U nas etap przynożno-naręczny a podłoga tylko ze mną, wtedy się na mnie wspina, całuje mnie (tzn otwiera buzię taką oślinioną i z uśmiechem na ustach w buziaka wsadza sobie moją brodę, nos, policzka ), czasem mnie przy tym gryzie ale i tak słodki jest
Stary 2013-12-31, 11:28   #2100
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Kobitki Wszystkiego dobrego w nowym roku oby byl lepszy od mijajacego a dzieciaczki ciagle nas zaskakiwaly. i zdrowo sie chowaly i zebysmy nie musialy narzekac na t i Tz
Gorace buziaczki od naszej trojki
ja bylam wczorajnu fryziera pierwszyvraz od 1,5 roku ale tylko podcielam a ufarbowalam sama szkoda mi kasy bylo na farbowanie
Pstryniu widzialam zdjecie w K ale laska z ciebie
Oglaszam jeszcze mamy sposob na karmienie Julka banki mydlane i zjadamy caly sloik ciekawe kiedy sie znudzi wogole zaczol ladnie jesc po wyjsciu drugiej jedynki szkoda ze tak dlugo u niego zeby wychodza bo moze by i wiecej wazyl a tak mamy szalone 8,5 kg i nawet na 3 centyl sie lapiemy bo juz kilka miesiecy poza siatka bylismy

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Nancy u nas wezly byly powiekszone w pachwinach i w swietle watroby przyninfekcji leukocytoza byla ale nie znalismy przyczyny znaczy nie bylo kataru itd

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości