|
|
#2071 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
pięknie, jak się pięknie skrada ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44352506]Dziewczyny, a teraz sobie porównajcie i kiedy łatwiej było? gdy dzieci niemobilne i marudzące, że na rączki bo chcą widzieć, bo znudzone czy teraz, gdy same dodreptają, doraczkują, dopełzną?[/QUOTE]Debrah jak zwykle idealnie podsumowała ![]() albo mojego ![]() Cytat:
mam pytanie czy od zębów/kataru odzębnego mogą być powiększone węzły chłonne?? W niedzielę zauważyłam, że Kuba ma powiększony lewy węzeł chłonny, miał taką piłeczkę, dzisiaj mu już zeszło i nie wiem, czy się martwić? Czy to może być od zębów? W sobotę wreszcie wyszła druga dwójka a sobota upłynęła z płaczem i marudem wielkim, właśnie od tego ząbka... |
||||
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Sylwietta zapraszam
|
|
|
|
#2073 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie podpuszczaj mnie ![]() Charlizz jak czytam o Twojej Oli to wypisz wymaluj Oliwier jakiś czas temu. Ja się zastanawiam, gdzie popełniłam błąd i czy faktycznie miałam na to wpływ, bo Oli taki właśnie był - ciągle mówiłam wszystkim jaki to aniołek, ale potem zaczęło się to zmieniać i wydaje mi się że jak popuściłam trochę i dałam mojej babci swobodę że częściej przychodziła to on od tamtego czasu stał się niegrzeczny i nie potrafi się zbyt długo zająć sobą. Wcześniej był takim cudownym radosnym śmieszkiem a od czasu jak ona zaczęła z nim zostawać kiedy ja byłam u jubilera to zaczął się zmieniać. Niestety ona nie daje mu się zająć czymś nawet na chwilę bo przecież musi non stop skupiać na sobie uwagę. Wyrzucam sobie, że to moja wina że on tak się zmienił bo w końcu jeśli przez 9 miesięcy miał usposobienie aniołka to nie mógł się tak zmienić o 180 stopni. Mam tylko nadzieję że to jeszcze wróci do normy. Jeśli chodzi o pytanie, czy wcześniej było łatwiej czy teraz, to u mnie zdecydowanie łatwiej było kiedyś bo: 1. Było ciepło i całe dnie spędzaliśmy na dworze 2. Jedzonko to w dużej mierze było mleko które wygodnie się podawało na dworze, ew. słoiczki których nie trzeba było podgrzewać bo ciepło było 3. Moje dziecko było wtedy aniołkiem Teraz jest zimno, do tego Oli już raczej rzadko jada słoiczki więc w porze obiadowej raczej musimy być w domu, zresztą drugie śniadanie też raczej w domu bo dostaje owsiankę/kaszkę itp. Jeśli chodzi o poruszanie się - zdecydowanie wolę teraz, bo sam idzie gdzie chce, chociaż nie powiem, jak zaczął pełzać to z tydzień musiałam się przyzwyczajać. Na rękach nigdy w sumie go nie nosiłam więc to akurat obojętne. A jeśli chodzi o kontakt z dzieckiem to i wtedy i teraz było super, tyle że inaczej. Teraz jest niesamowicie - taki mały, przedrzeźniający mnie mądrala; ale wtedy ta bezbronność, spokojne rozglądanie się, uśmiechy i każda nowa umiejętność to też było piękne |
|||
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Za nami troszkę lepsza noc. Tylko kilka pobudek. Blanka jeszcze śpi Szaja dla nas absolutnie teraz,bo przede wszystkim nie meczymy się z szelkami. Poza tym Mała tak na wszystko ładnie reaguje. Wczoraj np bawiłyśmy się z "gdzie jest mama". Pierwszym razem zasłoniłam rękoma twarz,potem już ona mi zasłaniała i czekała Poza tym powiem Wam że strasznie tęskni za TZ. Był z nami cały tamten tydzień. Wczoraj musiał już iść do pracy. No i taka sytuacja. Bawimy się w salonie,w kuchni coś uderzyło (zmywarka pracowała ) i Blanus od razu poszła i szuka taty. Jak zobaczyła że nikogo nie ma to zrobiła taka smutna minę Jak wrócił TZ z pracy to myślałam że Blanka wyskoczy z siebie z radości Silver ja jeszcze nie wiem jaką sukienkę na roczek Charliz cudowne dziecko masz Sylwietta pożyczyć Ci TZ? ![]() Debrah kiedy będzie wpis na blogu? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2076 | ||
|
Zadomowienie
|
Piotrek obudził się w nocy z gorączką ponad 38 st.
teraz doszedł jeszcze kaszel. Ja się załamie, przecież 2 dni temu przeszedł mu katar, a teraz znów choróbsko ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że noc lepsza Jak Tż niema w domu to Piotrek też go szuka, jak nie znajdzie to też taki smutny A tylko usłyszy klucz w zamku to leci pod drzwi i czeka
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito dużo Zdrówka dla Małego! Mam nadzieję że to nic poważnego.
Blanus jak usłyszy "pyk" od domofonu to już przy drzwiach jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow: nie wyrzucaj sobie!
Wiesz, ja się zastanawiam czy w kontekście niemowlaka istnieje coś takiego jak termin "grzeczne dziecko" - no bo co to znaczy? Chyba jedynie "spokojne i nie zwracające na siebie uwagi.." Grzeczność mi się kojarzy z czymś co leży w kwestii kontroli dziecka, jest zachowaniem intencjonalnym, tak jak niegrzeczność zakłada celowe działania "na nie". Ale zobacz też jakie to subiektywne! Podrzucam myśl: Kiedy "grzeczność" Oliego się skończyła? Nie pokryło ci się to trochę z większym rozwojem ruchowym i zainteresowaniem otoczeniem? |
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie z rana
u nas noc fajna, tylko 3 pobudki i spaliśmy do 8 ponawiam pytanie o węzły? Ktoś? Coś? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- insolito zdrówka dla Piotrusia
|
|
|
|
#2080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedny! ;******* u nas noc beznadziejna, mała ciągle się budziła, ciągle uuu .. ale obstawiam zęby..albo ..skok;p ide sprzuntać. A co do sprzątania. Amelka wczoraj czyscila ławe ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-12-31 o 08:36 |
|||
|
|
|
#2081 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas 1,5 godz w dzień (jedna drzemka) i noc ok 11 godz. Cytat:
a co ciekawego zrobiłaś?? I ja bym chciała coś ze swoimi zrobić, ale weny brak. I zaufanej fryzjerki nie mamCytat:
My mamy rytuał, jak tż wraca z pracy to stawiam małego na parapecie i wygląda go przez okno. Tak się fajnie cieszy i wali w szybę ![]() Cytat:
u nas się nie zdarzyło. Coraz bardziej męczą mnie jakieś obawy przed powrotem do pracy. Siostra mojego tż zostawia córkę z babcią i mała czasem mówi do tej babci: mamo... Na początku jak zaczęła chodzić do pracy to mała przestała mówić i ta siostra zdecydowała się na kilka mcy wychowawczego. |
|||||||
|
|
|
#2082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Moja żaba jeszcze śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, buduja sie, maja lux auto i co? wczesniej pewnie tak ale teraz nie zamienilabym sie z nia ani na moment. pomimo ze ma "wszystko" to z mojej perspektywy jej zycie jest smutne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas tez jak mlody uslyszy drzwi to pedzi do przedpokoju i albo zostaje i sie cieszy bo ktos znany albo wraca szybciej niz poszedl bo ktos nieznany przyzedl ![]() perfekcyjna pani domu jednym slowem u nas mlody tez tak pucowal kanape ze mna jak sprzatala na swieta
|
||||
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwego Nowego Oku dziewczęta i udanej zabawy wieczorem !!!
|
#2084 |
|
Konto usunięte
|
Prezentów ciąg dalszy
uprasza się o niezwracanie uwagi na rozbebeszone łóżko, poranek
|
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44357976]Prezentów ciąg dalszy
uprasza się o niezwracanie uwagi na rozbebeszone łóżko, poranek [/QUOTE]![]() dla Dorki, rozszalała się Twoja córa
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 |
|
Konto usunięte
|
Ano. Kiedyś czytałam, ale nie znajdę tego chyba... że wstawanie, raczkowanie i siadanie idzie razem i nie powinno być w tym odstępu dłuższego, niż 3 tygodnie, czyli że w ciągu 3 tygodni te 3 umiejętności się mają pokazać.
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowka dla Piotrusia
![]() U nas koszmaru ciag dalszy. Od polnocy do 4:30 nie spalam, bo Kuba rzucal sie po lozku z zamknietymi oczkami. Jak przystawialam do uu to zasypial, odkladalam i znow to samo. I tak kilka godzin... Potem kilka pobudek i wstalismy po 7. Zmeczony strasznie, leci do mojej nogi i placze, ehhh... Wlasnie go usypiam, ciekawe czy pozwoli sie odlozyc. Nie wiem co sie z nim porobilo. Jak tu przyjechalismy to mial 3 noce z 1 pobudka, ehhh... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2088 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, a powiedz mi, skok jakiś może? albo... wiesz co, u nas Agatka dzisiaj w nocy cyrkowała i tak się zastanawiam, czy czasem coś z pogodą nie jest, ciśnienie spada czy coś, dzieci reagują na takie akcje.
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44357976]Prezentów ciąg dalszy
uprasza się o niezwracanie uwagi na rozbebeszone łóżko, poranek [/QUOTE]![]() ![]() klask i: daj więcej jej zdjęć z buzią, ona taka śliczna jest, że Cytat:
Tulę! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, chętnie, tylko młoda się tak wierci że wszystko zamazane wychodzi
|
|
|
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
przyszłam się tylko zameldować że żyje tzn. ledwo co wczorajsze wesele bardzo udane ![]() ![]() ![]() dzisiaj na poprawiny weźmiemy małego katarek już mu przeszedł więc mam nadzieje że nic nowego się nie przypląta
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ewentualnie oryginalny ale w j. angielskim są na all w takiej cenie, wydaje mi się,że warto, Ola dostała na gwiazdkę nowy, w kerfie za 90zł jest ale teraz myślę, że chyba bym tyle za niego nie dała choć Ola się nim ładnie bawi Sylwia, ja mam wesele w lipcu, pójdę z osoba towarzyszącą, a jakże! z Ola Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a potem przeżyłam szok. No i właśnie z niczym mi się to nie zbiegło - jak zaczął pełzać, raczkować to czekałam na pobudki czy nieprzespane noce, ale nic takiego się nie wydarzyło. Jeśli jest to związane z rozwojem czy z czymkolwiek niezależnym ode mnie, to ok, tylko nie chciałabym żeby się okazało że gdzieś jest mój błąd i przez to moje dziecko jest mniej szczęśliwe. Bo wiadomo, jeśli jest taki marudny płaczek to widać że męczy go to, mimo wszystko każda mama lubi patrzeć jak dziecko jest radosne bo wie, że wszystko wtedy jest ok.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44357976]Prezentów ciąg dalszy uprasza się o niezwracanie uwagi na rozbebeszone łóżko, poranek [/QUOTE]Wielkie brawa! ![]()
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane. Napisałam całą przemowe i mi skasowało. Napisze tylko że dziś ze mną tragicznie. Później wyjaśnie.
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy z tz w kinie na "Grawitacji"; dla nas jest to najlepszy film 2013. Widzialyscie?
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się sylwestrowo
![]() Dziś mało mnie będzie więc od razu składam Wam życzonka noworoczne ![]() Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku z marzeniami o które warto walczyć, z radościami którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi z którymi warto być i z nadzieją bez której nie da się żyć!
|
#2098 |
|
Konto usunięte
|
Mała, ściskam
|
|
|
|
#2099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: szybko poszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawijko niewiele mogę ale przytulam Was mocno i oby jak najszybciej takie noce minęły... na sobotę jesteśmy umówieni u pediatry, moja mama nas umówiła, bo jedziemy akurat do moich rodziców. W czwartek zrobię morfologię z rozmazem, bo tak zaleciła ale powiedziała, że to jakaś infekcja, nawet od kataru mogło się tak zrobić a w sobotę Kubuś miała maleńki katar. Teraz Kubunio śpi to coś zjem. U nas etap przynożno-naręczny a podłoga tylko ze mną, wtedy się na mnie wspina, całuje mnie (tzn otwiera buzię taką oślinioną i z uśmiechem na ustach w buziaka wsadza sobie moją brodę, nos, policzka ale i tak słodki jest |
||||
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki Wszystkiego dobrego w nowym roku oby byl lepszy od mijajacego a dzieciaczki ciagle nas zaskakiwaly. i zdrowo sie chowaly i zebysmy nie musialy narzekac na t i Tz
Gorace buziaczki od naszej trojki ja bylam wczorajnu fryziera pierwszyvraz od 1,5 roku ale tylko podcielam a ufarbowalam sama szkoda mi kasy bylo na farbowaniePstryniu widzialam zdjecie w K ale laska z ciebie ![]() Oglaszam jeszcze mamy sposob na karmienie Julka banki mydlane i zjadamy caly sloik ciekawe kiedy sie znudzi wogole zaczol ladnie jesc po wyjsciu drugiej jedynki szkoda ze tak dlugo u niego zeby wychodza bo moze by i wiecej wazyl a tak mamy szalone 8,5 kg i nawet na 3 centyl sie lapiemy bo juz kilka miesiecy poza siatka bylismy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Nancy u nas wezly byly powiekszone w pachwinach i w swietle watroby przyninfekcji leukocytoza byla ale nie znalismy przyczyny znaczy nie bylo kataru itd Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

a jaki uroczy ten Twój synek
pięknie, jak się pięknie skrada
chcesz zdjęcie mojego?

Wciągnął sie w M jak miłość 

klask i:
bo w końcu jeśli przez 9 miesięcy miał usposobienie aniołka to nie mógł się tak zmienić o 180 stopni. Mam tylko nadzieję że to jeszcze wróci do normy.

Jak wrócił TZ z pracy to myślałam że Blanka wyskoczy z siebie z radości
teraz doszedł jeszcze kaszel. Ja się załamie, przecież 2 dni temu przeszedł mu katar, a teraz znów choróbsko 

Ty chyba pytałas o najwieksze rozmiary bodziaków? Cos mi sie kojarzy, z e moja koleżanka ubierała swoją 2,5 letnią córke, wiec mamy jeszcze troche pola do popisu 

ale tylko podcielam a ufarbowalam sama szkoda mi kasy bylo na farbowanie