|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
![]() Ani nie wypije, ani nie zajara....ani nie potańczy.....ciągle zajmuje łazienkę, chodzi....sapię....zajmuj e najlepsze miejsce przy stole....itd. Ja wczoraj powiedziałam siostrze....atrakcji ze mną mieć nie będziesz....no chyba że zacznę rodzić
|
|
#1712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak poskładane są w tych naszych brzuchach biedactwa, że nic dziwnego, że się rozpychają i dają czadu... Każdy by się wkurzał...
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Ambrella dzięki, ze pytasz
![]() jakoś daje radę, choć zjadlam sałatke warstwa z tunczykiem i znowu żołądek mnie boli, ale to taki dziwny ból...lyknelam probiotyk może mi przejdzie...a i ciągnie mnie skóra po bokach..tam gdzie kiedyś miałam wciecie w tali .... Ale dam radę wytrzymam te parę dni jeszcze... Plan na dziś: - kąpiel z myciem podwozia przy pomocy męża ![]() - włosy wymodeluje, zarzuca kiecke mamy na siebie bo super sobie dwie kupiła, więc jedna podkradne - SunShineDoll też zaszaleje z kolorem na paznokciach - make up, i pół buteleczki nowych perfum wyleje na siebie - zrezygnowalabym z bielizny ale nie chce przypalu zaliczyć Hehe - wpadnie na godzinę na imprezkę do znajomych i zostawić po sobie dobre wrażenie ![]() Oby tylko syn mi planów nie popsuł... |
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
A ja już po oddaniu krwi i czekam grzecznie w samochodzie, aż mój mąż zrobi ostatnie sprawunki budowlane w tym roku... (Ilu tu ludzi się kręci, to aż strach) mały niestety czeka mniej grzecznie, więc mnie boli i brzuch i krzyż...
Co do Sylwestra to wychodzi na to, że zamiast sobie siedzieć we dwójkę przy tv będziemy siedzieć z moją mamą, ciotką, kuzynem i jego dziewczyną- impreza na całego
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuu to zaszalejesz
|
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
lolita25 - a tam nie ma atrakcji, zawszę mogę sprośne dowcipy opowiadać
, podnieść czyjeś poczucie własnej wartości - poprzez posiadanie najszerszej talii na imprezie, mogę pokazać swój śmieszny pępek i jak mi się brzuch przemieszcza ![]() isia ale dolną część bielizny może ubierz, żebyś jak ślimak śladów nie zostawiała
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-12-31 o 10:34 |
|
|
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobre plany, bardzo. Zwłaszcza to podwozie. Jaki Nowy Rok taki cały rok. Musisz być czyściutka
|
|
|
#1718 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lolita: śniło mi się, że przyjechałaś do mnie w odwiedziny na obiad z Gdyni jadłyśmy łososia z ziemniakami i kalafiorem i brokułem hahaha
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-31 o 10:36 |
||
|
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja wyczyść to gazikiem i popsikaj octaniseptem i obserwuj. Czy skóra jest w tej okolicy zaczerwieniona??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Chciałabym iść na roczny, ale (jeśli z małym wszystko będzie ok) wracam od września . Gdybym poszła na rok, straciłabym 2 lata stażu i musiałabym zaczynać od nowa, a tego wolałabym uniknąć.Zastrzegam sobie jednak u szefowej, że mogę zmienić decyzję, bo nie wiem jak mi dziecko w głowie pozmienia .A Ty idziesz na rok? |
|||
|
|
|
#1721 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() agoola83 historia z krwią- ja już bym z tej toalety nie wstała ze strachu, a co tych 36 m2- przez dobrych parę lat mieszkaliśmy (ja i bart) z rodzicami w takim małym mieszkaniu i źle nam nie było, więc ja bym się nawet nie zastanawiała i od teściówki uciekała. oczywiście, że tak Cytat:
a znajomi pokazali co sobą reprezentują, ja nie wiem jakby było u nas, ale my dużo wcześniej zapowiedzieliśmy, że w Sylwka będziemy jak te dwa gumisie- obżarte i opite, walające się po kanapie. Wy tu nie śpicie po nocach, a ja wręcz na odwrót, jak padnę, to śpię i się od łóżka odkleić nie mogę rano, zła jestem w nocy, że mnie siku budzi i na autopilocie chodzę do wc. |
||
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam w planach na dziś - siedzenie na 4 literach i nie ruszanie się za wiele bo już chodzić nie mogę...
![]() Moje pachwiny u nóg i spojenie łOnO odmawia posłuszeństwa... ała
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
Amber, tak ja na rok, i po roku jak wrócę dopiero zacznę robić awans na mianowanego - bo akurat "wbiłam się" w tą przerwę, gdzie muszę odczekać po kontraktowym.
Co do dystansu to ja właśnie liczę na to, że macierzyństwo przyczyni się do tego, że wiele spraw przestanie mieć dla mnie takie znaczenie jak np. wyścig szczurów w pracy, odpuszczanie kiedy nie muszę czegoś robić tylko po to, zeby dyrekcji się spodobać, nie wiem jak ogarnę wychowawstwo bo czeka mnie to na wstępie ale jestem dobrej myśli. Będziemy chcieli zmienić mieszkanie na większe, więc na wychowawczy nie pójdę - u mnie jest taka tendencja bo koleżanki są raczej z zamożnych rodzin, jeżdżą fajnymi furami i nawet do 3 roku życia siedzą z dzieckiem, a my takie troszkę biedniejsze żuczki to na kredyt trzeba będzie robić
|
|
|
|
#1724 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- podwozie umyte będzie, więc można bez bielizny śmignąć. A w razie gdyby wody odeszły to dopiero byłby widok . Fajerwerki i petardy sylwestrowe mogłyby się schować .Cytat:
![]() http://kwejk.pl/obrazek/303791/cale-...wariatami.htmlCytat:
A co do atrakcji - znajomi nie wiedzą, co tracą Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-31 o 10:58 |
|||
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Moj malz z rana napisal do sprzedajacego ze jesli do jutra nie dostaniemy info o przesylce albo zwrotu kasy to zglaszamy to na allegro i na policje .... I co ?? Juz dostalam email z numerem paczki
Jak czlowiek nie postraszy to nic nie zyska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak leże i gdybam i doświadczone mamusie niech mi doradzą
![]() 1.Ile potrzebuje kupić pampersów i w jakim rozm? NIe mam jeszcze ani jednej paczki ![]() Cena 44 zl za duza paczke Pampers premium care 1 jest ok? 2.Ile musze mieć tych flanelek ,a ile tetry? 3.Ile powinnam miec bodów/pajacyków na 56? zebym nie zajechała sie praniem Ile czasu w ogóle dziecko nosi taki mały rozm?Mój syn chyba bedzie byk w 34 tyg ma gdzies z 2500 wiec mysle ze bedzie raczej z tych większych
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam lenia..... a mam tyle do zrobienia
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Ale miałam super noc, Alek spał od 11 do 3, potem od 4 do 6 i jestem tak wyspana, jak dawno nie byłam ![]() ![]() ![]() Perfuzja popsikaj octeniseptem, wyczyść wacikiem i znowu octenisept i już nie wycieraj. Mnie tak mówiła ciotka pediatra i Alkowi kikut odpadł wczoraj i jest suchy, ale jeszcze ze 2 dni mu będę psikac. Agoola ja bym na Twoim miejscu się nie zastanawiala, tylko uciekala z daleka od teściowej, jkesli masz taka maozliwosc i to w podskokach ![]() ![]() demony jak u Ciebie? To wody? Czy fałszywy alarm?? Dzwoniła do mnie położna, zapowiedziała się na wizyte 2.01, zobaczymy co się ciekawego dowiem
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym nie zaszła w ciążę teraz to w najbliższym maju kończyłabym staż na mianowanego. Wszystko jednak przepadło i po powrocie będę musiała od nowa zacząć. Wiec jak od nowa, po powrocie to biorę roczny - zresztą za namową dyra ![]() Swoją drogą drugi raz ciąża "przeszkodziła" mi w zdobywaniu awansu. I nie żałuję. Nie wszystko kręci sie koło pieniędzy.
|
|
|
#1731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w 37 3600g a jaki się urodzi to zobaczymy ![]() Ja mam już 5 paczek pampersiakow
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzę jutro,dali mi jeden zastrzyk na płuca,jutro drugi. Maluch będzie raczej średniakiem
ale to nic bo ja drobną jestem. Czy ktoś coś wie o Aniołyidemony.
|
#1734 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Mała się właśnie obudziła i sobie słucham jak gada przez nianię ![]() Cytat:
Z tym brzuszkiem to u nas różnie-raz lubi, raz nie-zależy. Ale jak nóżki są na żabkę to bardzo zdrowe jest takie leżenie na bioderka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie jaki Alek jest malutki, na długość mojego uda
|
|
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Emma pytalas wczoraj jaka mam mate, albo hustawke
Takie: http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...825366989.html http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...827676713.html http://allegro.pl/mata-muzyczna-eduk...811727421.html |
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Le la ja tak dziewczyny trzymałam i były jeszcze mniejsze. Cudne zdjęcie
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bardzo dobre podeście. Swoją drogą nie wiem jak czkawka brzmi w niani ![]() śliczniutki ![]() Może gdybym nie miała co do gara włożyć to inne podejscie bym miała. A tak mąż zarabia więc zawsze jakieś kości na zupę się znajda
|
|
|
#1740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

, nadmucham balony, zrobię muszkę dla psa na szyję, zdmuchnę kurz z kieliszków i będziemy z TŻem świętować 

16.06.2012 

Tak ma byc? Czy cos jest złe?
. Gdybym poszła na rok, straciłabym 2 lata stażu i musiałabym zaczynać od nowa, a tego wolałabym uniknąć.